EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βαρουφάκης: Το κράτος πτώχευσε δύο φορές φέτος και οδεύει προς την τρίτη

 
«Το 2012 θα μείνει στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ως η χρονιά που μια χώρα της ευρωζώνης, η Ελλάδα μας, πτώχευσε δις. Μία φορά τον Φεβρουάριο και μία τον Δεκέμβριο» γράφει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης...

Σε ανάλυσή του στο twitter ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Και δεν είναι μόνο το επίτευγμα της διπλής σε ένα χρόνο πτώχευσης που θα καταχωρίσει το σωτήριον 2012 με γράμματα μαύρα κι άραχνα στην ιστορία.

Υπάρχουν άλλοι δύο λόγοι: πρώτον, ότι και οι δύο αυτές πτωχεύσεις συνέβησαν εν μέσω θριαμβολογιών των κυβερνώντων πως η χώρα σώθηκε από την... πτώχευση. Και, δεύτερον, ότι το δημόσιο χρέος παραμένει μη βιώσιμο παρά τις δύο, διαδοχικές πτωχεύσεις.

Ξέρω ότι η παραπάνω παράγραφος θα ξενίσει πολλούς αναγνώστες, οι οποίοι έχουν πειστεί από τους κυβερνώντες και τα «μέσα» ότι, τελικά, με το PSI του Φεβρουαρίου και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup η χώρα απέφυγε την πτώχευση. Κι όμως, φίλες και φίλοι. Το κράτος μας πτώχευσε δύο φορές σε μία χρονιά και οδεύει προς την τρίτη πτώχευσή του κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να θέσουμε στο περιθώριο τους ευφημισμούς που μας αποκρύπτουν την εικόνα της πραγματικότητας με ζοφερά αποτελέσματα και να την αντιμετωπίσουμε.


Καταρχάς, ας θυμηθούμε τι σημαίνει ότι πτωχεύει ένα κράτος. Δεν σημαίνει ότι «κατεβάζει τα ρολά» αλλά ότι αναγκάζεται να ανακοινώσει πως δεν μπορεί να αποπληρώσει τα τοκοχρεολύσιά του στο ακέραιο. Ότι επιβάλλει στους δανειστές του το «κούρεμα» μέρους των τόκων που τους χρωστά ή ακόμα και μέρους του κεφαλαίου που δανείστηκε από αυτούς. Αυτό σημαίνει.

Και αυτό συνέβη τον Φεβρουάριο με το PSI, τότε που «κουρεύτηκε» το 75% της διαχρονικής αξίας των τοκοχρεολυσίων που χρώσταγε το ελληνικό Δημόσιο στους ιδιώτες (με αποτέλεσμα, αν θυμάστε, την πυροδότηση των CDS). Το γεγονός ότι βαπτίστηκε «εθελοντικό» το κούρεμα, με το λατινικό ακρώνυμο PSI να του δίνει μια αίσθηση «καθωσπρεπισμού», δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Και η Μαφία «προσφορές» έκανε, τις οποίες εκείνοι που αποδέχονταν «επέλεγαν» να αποδεχτούν (θα θυμάστε τη φράση-κλειδί του μέσου μαφιόζου του Χόλιγουντ: «Θα σου κάνω μια προσφορά που δεν θα μπορείς να αρνηθείς!»).

Σήμερα; Θα θυμάστε ότι στο προηγούμενο Eurogroup πηγαίναμε με την απαίτηση του ΔΝΤ για ένα OSI, δηλαδή για ένα «κούρεμα» των δανείων μας από την Τρόικα – καθώς η εκρηκτικότητα του δημόσιου χρέους είναι τέτοια που οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν δύνανται πλέον να προσποιούνται (όπως τους αναγκάζει το καταστατικό του ΔΝΤ) ότι δανειοδοτούν μια χώρα, της οποίας το χρέος έχει μπει σε μία «σειρά». Επειδή, όμως, οι γερμανικές εκλογές καραδοκούν και η κυβέρνηση Μέρκελ δεν θα μπορούσε να σταθεί μπροστά στη γερμανική κοινή γνώμη, αν αποδεχόταν μερικούς μόνο μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου 2 από την Ομοσπονδιακή Βουλή, πως κι αυτό το «σχέδιο» για την Ελλάδα ναυάγησε, η ιδέα του OSI παραπέμφθηκε στις καλένδες. Τι την αντικατέστησε; Η ιδέα της «επαναγοράς χρέους».

Για να μιλάμε, όμως, για πραγματική επαναγορά χρέους, η διαδικασία αγοράς του πρέπει να εντάσσεται στους κανόνες της αγοράς. Πράγματι, πολλές επιχειρήσεις αγοράζουν ομόλογα που έχουν στο παρελθόν διαθέσει σε επενδυτές (δανειζόμενες από αυτούς), εάν δουν ότι, για κάποιον λόγο, η τιμή τους έχει πέσει (με σκοπό να τα «σκίσουν», διαγράφοντας έτσι ένα μέρος του μακροπρόθεσμου χρέους τους). Εξ ορισμού, όμως, ποτέ δεν αγοράζουν μεγάλο ποσοστό αυτών των χρεών τους (των ομολόγων τους), καθώς, αν το κάνουν, θα σπρώξουν την τιμή τους στα ύψη, με αποτέλεσμα η επαναγορά να είναι δώρον άδωρον.

Το ίδιο ισχύει και με την επαναγορά που επιχειρεί το κράτος μας τώρα: αν προσπαθήσει να επαναγοράσει (δανειζόμενο από το EFSF) μεγάλο ποσοστό του χρέους του που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε η ελεύθερη τιμή διατίμησης των ομολόγων θα ανέλθει σε επίπεδα που θα αναιρέσουν τη λογική της επαναγοράς.

Γνωρίζοντας ότι έτσι έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση (συνεπικουρούμενη από την Ε.Ε. και την ΕΚΤ) κάνει δύο πράγματα: πρώτον, παρεμβαίνει στην τιμή των ομολόγων (επιβάλλοντας μέγιστο επίπεδο τιμής) και, δεύτερον, ασκεί πιέσεις στις τράπεζες και σε όποιον μπορεί, ώστε να πουλήσουν μεγάλες ποσότητες των ομολόγων που κατέχουν. 

Ιδού το δίλημμα: αν δεν ασκηθούν αυτές οι ασφυκτικές πιέσεις (συνοδεία διάφορων απειλών, φανερών και κρυφών) ώστε να αυξηθεί η ποσότητα των προσφερόμενων ομολόγων και να συγκρατηθεί η τιμή τους, τότε η επαναγορά δεν θα πετύχει το στόχο της μείωσης του χρέους. Αν ασκηθούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ένα δεύτερο PSI, το PSI No 2 (καθώς οι ιδιώτες θα έχουν εξαναγκαστεί να «κουρέψουν» τα τοκοχρεολύσια του ελληνικού Δημοσίου).

Τι από τα δύο θα συμβεί θα διαφανεί τις επόμενες μέρες κι εβδομάδες. Το μέγα ζητούμενο, βέβαια, είναι πόσοι ξένοι ομολογιούχοι (δηλαδή hedge funds) θα συμμετάσχουν. Ίδωμεν. Έως τότε, δύο είναι τα δεδομένα: αφενός η απομείωση του χρέους, αν και όσο επιτευχθεί, θα αποτελεί άλλη μια κεκαλυμμένη πτώχευση, τύπου PSI, ένα PSI Νο 2! Αφετέρου, αντί αυτό το PSI Νο 2 να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, θα βαθύνει την Κρίση, όπως ακριβώς έκανε το PSI No 1.

Γιατί PSI Νο 2; Επειδή, στην ουσία, οι ελληνικές ιδίως τράπεζες εξαναγκάζονται να αποδεχτούν ένα «κούρεμα «των τοκοχρεολυσίων του κράτους, το οποίο δεν θα το αποδέχονταν, εάν δεν ήταν απόλυτα δεσμευμένες θεσμικά και οικονομικά από το υπουργείο Οικονομικών, το EFSF και την ΕΚΤ. Και γιατί γράφω ότι αυτό το PSI Νο 2 θα είναι κακό για την οικονομία της χώρας; Επειδή θα διογκώσει τις μαύρες τρύπες στο εσωτερικό των ελληνικών τραπεζών, χωρίς να θέσει το δημόσιο χρέος σε βιώσιμο μονοπάτι, και θα εγγυηθεί πως τα είκοσι τόσα δισ. που θα δανειστεί ο Έλληνας φορολογούμενος για να τα δώσει (υπό τη μορφή νέων κεφαλαίων, η λεγόμενη «επανακεφαλαιοποίηση») στις τράπεζες δεν πρόκειται ποτέ να διατεθούν στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά ως δάνεια.

Έτσι έμελλε να «φύγει» το 2012: τυλιγμένο στην ιστορική απαξίωση που του επιφύλαξαν δύο ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες αναλώθηκαν σε ευφημισμούς με τους οποίους προσπάθησαν να συγκαλύψουν δύο πτωχεύσεις εις βάρος της πραγματικότητας, που γίνεται ολοένα και σκληρότερη όσο προσπαθούν να μας την κρύβουν.

Από "Επίκαιρα"

Πρόσθετους φόρους για τους ελεύθερους επαγγελματίες σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ



Επιπλέον φόρους 230 – 2.980 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι άλλοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να φορολογήσει αυτοτελώς τους αμειβόμενους με «μπλοκάκι» από το πρώτο ευρώ με 256% και να αυξήσει το τέλος επιτηδεύματος από τα 500 στα 650 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό θα γίνει 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Στο κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε στη διακομματική επιτροπή προβλέπεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται:
-Με 26% για εισόδημα από 0 ως 50.000 ευρώ
-Με 32% για εισόδημα μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ
-Με το σύστημα αυτό τα εισοδήματα ως 5.000 ευρώ που πέρυσι ήταν αφορολόγητα θα επιβληθεί φόρος 1.450 ευρώ
-Αντίστοιχα, σε εισοδήματα 25.000 ευρώ ο πρόσθετος φόρος θα φτάνει τα 2.980 ευρώ
-Για υψηλότερα εισοδήματα ο πρόσθετος φόρος μειώνεται και φτάνει τα 230 ευρώ για εισοδήματα 55.000 ευρώ
-Για εισόδημα από 60.000 ευρώ και άνω υπάρχει όφελος σε σχέση με πέρυσι που ξεκινάει από τα 70 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 3.270 ευρώ
-Η μέση φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων στο 32.8% από 40%
-Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 20% στο 26%
-Μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα από το 25% στο 10%.

Απάντηση στη λάσπη για τα έξοδα διαμονής μου

Για άλλη μια φορά έγινα στόχος συκοφαντικών δημοσιευμάτων από τον τοπικό Τύπο και συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα παραστατικό, το οποίο αφορά τη διαμονή μου στο ξενοδοχείο «Valis» για το μήνα Οκτώβριο σύμφωνα με το οποίο το κόστος της ανέρχεται στα 850 ευρώ για 11 διανυκτερεύσεις. Να επισημάνω πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιλέχτηκε καθαρά για λόγους ασφαλείας, καθώς βρίσκεται εκτός της πόλης του Βόλου.

Αυτό που σκοπίμως παρέλειψαν να αναφέρουν οι συντάκτες των άρθρων είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί τη χαμηλότερη δαπάνη διαμονής σε σχέση με όλους τους άλλους βουλευτές επαρχίας.
Σύμφωνα με το λογιστήριο της Βουλής ενδεικτικά αναφέρω τα ποσά που ξοδεύουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας για την διαμονή τους στην Αθήνα:
Χρυσοβελώνη 2700 – Ξενοδοχείο
Μουτσινάς 2700 – Ξενοδοχείο
Μεϊκόπουλος 2700 – Ξενοδοχείο
Νάκος 1000 – Σπίτι
Ηλιόπουλος 850 – Ξενοδοχείο
Παρά τους τόνους λάσπης από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται ακατάπαυστα και καθημερινά βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία.
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

ΔΕΗ: 345 εποχικοί σε 26 περιοχές

Στην πρόσληψη 345 εποχικών και έκτακτων υπαλλήλων θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η ΔΕΗ, καλύπτοντας τις ανάγκες λιγνιτικών μονάδων και υποκαταστημάτων της ανά την επικράτεια.
Η πλειονότητα των προσλήψεων αφορά τα Λιγνιτικά Κέντρα Μεγαλόπολης και Δυτικής Μακεδονίας (βλ. πίνακα). Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης θα προσληφθούν 50 εποχικοί υπάλληλοι στις ειδικότητες: ΔΕ Τεχνικοί Ορυχείων (40 θέσεις) και ΔΕ Χειριστές Κύριων Μηχανημάτων 10 θέσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται στη διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, Τ.Κ. 222 00 - Μεγαλόπολη (τηλ. επικοινωνίας: 27910-25045, εσωτερικό 33034, 33020).
Στο μεταξύ τo Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας ενδιαφέρεται να προσλάβει 106 έκτακτους ημερομίσθιους ανειδίκευτους εργάτες, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων και των Μονάδων του.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις προκηρυσσόμενες θέσεις θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ, στο 23ο χλμ. Κοζάνης - Πτολεμαΐδος.
Με ανειδίκευτο εργατικό προσωπικό θα ενισχυθούν επίσης ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα (25 θέσεις), ο ΑΣΠ Θήρας (5 θέσεις), ο ΑΣΠ Σύρου (5 θέσεις) και ο ΑΣΠ Κω (4 θέσεις).


ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ 21 ΠΟΛΕΙΣ
Φορέας Ειδικότητα
Θέσεις
Πληροφορίες
ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων
3
2441021307
ΔΕΔΔΗΕ Βόλου ΔΕ Χειριστών Μηχ/των Τεχνικών Εργων
1
2421063671
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Αίγινας ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων
4
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Αίγινας ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
1
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Ανδρου ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων
3
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Αττικής ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων
46
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Αττικής ΔΕ Μανουβραδόρων
8
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Αττικής ΔΕ Οδηγών Μηχανοδηγών Χειριστών
17
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Αττικής ΔΕ Σχεδιαστών
10
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Ελευσίνας ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
5
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Κέας ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων
2
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Μεσογείων ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου
3
2103287398
ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Τήνου ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων
1
2103287398
ΔΕΗ ΑΕ ΑΣΠ Σύρου ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών
1
2281082322
ΔΕΗ ΑΕ ΑΣΠ Σύρου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
2
2281082322
ΔΕΗ ΑΕ ΑΣΠ Πάρου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
2
2284052511
ΔΕΗ ΑΕ ΤΣΠ Αμοργού ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
1
2284052511
ΔΕΗ ΑΕ ΑΣΠ Θήρας ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
2
2286033430
ΔΕΗ ΑΕ ΤΣΠ Σερίφου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
1
2287022096
ΔΕΗ ΑΕ ΑΣΠ Μήλου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
2
2287031257
ΔΕΗ ΑΕ ΤΣΠ Κύθνου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
1
2287031257
ΔΕΗ ΑΕ ΑΣΠ Μυκόνου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ
1
2289022253
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
12
2461054212
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ΔΕ Οικοδομών
4
2461054212
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων
5
2461054212
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ΔΕ Τεχνιτών Συγκολλητών
1
2461054212
ΔΕΔΔΗΕ ΔΠΠ - Π. Αιγίου ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων
1
2691022401
ΔΕΗ ΑΕ Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων
40
2791025045
ΔΕΗ ΑΕ Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης ΔΕ Χειριστών Κύριων Μηχανημάτων
10
2791025045
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Χανίων ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών
2
2821024208
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Χανίων ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
5
2821024208
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Χανίων ΔΕ Συγκολλητών
1
2821024208
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Χανίων ΥΕ Εργατών
1
2821024208
ΔΕΗ ΑΕ ΑΗΣ Χανίων ΥΕ Τραπεζοκόμων
1
2821024208

http://www.ethnos.gr/

Οι Έλληνες περιόρισαν ακόμη και την κατανάλωση τροφίμων

Δραματική είναι η κατάσταση στις αγορές της Ελλάδας σύμφωνα με έρευνα και πρόσφατες μετρήσεις του Boston Consulting Group, που δείχνουν ότι οι Έλληνες περιόρισαν ακόμη και την κατανάλωση τροφίμων.

Πρόκειται για μια πραγματική αλλαγή σε ό,τι αφορά το μοντέλο αγορών στη χώρα, καθώς για πρώτη φορά μεταπολεμικά σημειώνεται κάμψη στο συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Έλληνες έχουν μειώσει σημαντικά τις δαπάνες σε βιολογικά τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα κάθε είδους.

Σε δείγμα 780 Ελλήνων, βάσει της έρευνας, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε μείωση της διάθεσης αγοράς αθλητικού εξοπλισμού, 86% είπε το ίδιο για τις αγορές ηλεκτρικών ειδών, αντίστοιχο ήταν το ποσοστό και για τις μικροσυσκευές, στο 83% έφτασε η άρνηση αγοράς λευκών συσκευών, ειδών πολυτελείας, υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ειδών διακόσμησης, επίπλων και στο 82% οι υπηρεσίες κομμωτηρίου.

Πέρυσι, ο αντίστοιχος δείκτης έδειχνε μείωση της αγοραστικής διάθεσης σε κοσμήματα 76%, σε αλκοολούχα ποτά 71%, στην εστίαση 71% . Αυτή η αλλαγή προς καθετί που θεωρείται ακριβό ή και περιττό δείχνει στάση φόβου και φυσικά έλλειψη καταναλωτικής διάθεσης.

Στο παραπάνω πλαίσιο, το 68% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα μειώσει κι άλλο τις αγορές του, το 28% πως θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και μόλις το 4% αναφέρεται σε αύξηση δαπανών.


Πηγή

Κακόβουλο java applet σε site Trading Forex


java danger Κακόβουλο java applet σε site Trading Forex 

Σε ιστοσελίδα της Trading FOREX προστέθηκε ένα κακόβουλο java applet  που έχει σχεδιαστεί να επιτίθεται στους επισκέπτες της σελίδας.
Η δημοφιλής σελίδα FOREX (αγορά συναλλάγματος) που ονομάζεται ” Trading Forex» (tradingforex.com) έχει προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό,
σύμφωνα με μία αναφορά της Websense.

simple java malware Κακόβουλο java applet σε site Trading Forex

Το κακόβουλο λογισμικό τύπου backdoor είναι γραμμένο σε Visual Basic .Net και απαιτεί .NET framework ώστε να λειτουργήσει  στον υπολογιστή του θύματος. Δεν είναι ένα συνηθισμένο αρχείο Java, είναι ένα απλό αρχείο που φορτώνει ένα εκτελέσιμο exe που φιλοξενείται σε μία κακόβουλη ιστοσελίδα .
Ερευνητής ασφάλειας αναφέρει: «Βασικά ο κώδικας είναι απλώς άλλο ένα Java loader, ο οποίος απαιτεί την παρέμβαση του χρήστη για να φορτώσει το δυαδικό αρχείο ‘123.exe’. Ένα ενδιαφέρον σημείο στο παραπάνω screenshot είναι ότι στο MANIFEST-INF το applet έχει υπογραφεί με ένα πιστοποιητικό».

Τέρενς Κουίκ: Τι γίνεται με τις κατασχέσεις σπιτιών;

  Έρχονται κατασχέσεις σπιτιών χωρίς να έχουν οι έφοροι πλαφόν χρεωστούμενου φόρου. Θα κυνηγάνε ακόμα και εκείνους στους οποίους χρωστάνε λεφτά


Την επερχόμενη θεομηνία κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας και κατά συνέπεια της ζωής και της αξιοπρέπειας των εξαθλιωμένων πλέον Ελλήνων πολιτών, που δεν μπορούν πλέον να καταβάλλουν τα χρεωστούμενα στην Εφορία, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Ακολουθώντας πιστά τις εντολές του «χαρτογιακά» Τόμσεν και της παρέας του, το Υπουργείο Οικονομικών, φρόντισε να αποστείλει εγκύκλιο με κοινοποίηση σε όλες τις Δ.Ο.Υ της χώρας, στις οποίες ζητείται να «κυνηγηθούν» κατά προτεραιότητα όσοι οφειλέτες εισπράττουν ενοίκια έστω και από μία γκαρσονιέρα ή κατέχουν πολυτελή (χωρίς να προσδιορίζονται οι προδιαγραφές) αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα (δηλαδή τους χρωστάνε οι «ουκ αν λάβοις παρά των μη εχόντων») καθώς και όσοι φορολογούμενοι οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ και κατέχουν ακίνητη περιουσία ανεξαρτήτου ύψους.


«Λόγω της υφιστάμενης αύξησης των φορολογικών βαρών, οι περισσότεροι φορολογούμενοι οι οποίοι και χρωστούν 3.000 ευρώ, δεν δύνανται να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του ΥΠΟΙΚ να στραφούν με κατασχέσεις και άμεσους πλειστηριασμούς στην κάθε μικρή κύρια κατοικία, στην κάθε βιοτεχνία, στο κάθε πατρικό» τονίζει ο Τέρενς Κουίκ, και ζητά για πολλοστή φορά από τον Υπουργό «να θεσμοθετήσει τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 ή και περισσότερες δόσεις και χωρίς προϋποθέσεις», πριν «γεμίσουν ξανά οι φυλακές και τα νεκροταφεία με αυτοκτονούντες».


Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ


Κύριε Υπουργέ,


Έχει αποσταλεί από το Υπουργείο σας εγκύκλιος με κοινοποίηση σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας, η οποία αναφέρει αναλυτικά τη διαδικασία κατάσχεσης της ιδιωτικής περιουσίας του Έλληνα πολίτη για χρέη άνω των 3.000 ευρώ.


Πιο συγκεκριμένα, έχουν δοθεί στις αρμόδιες για την είσπραξη Δ.Ο.Υ. οδηγίες να «κυνηγήσουν» κατά προτεραιότητα όσους οφειλέτες εισπράττουν ενοίκια ή κατέχουν πολυτελή (χωρίς να προσδιορίζονται οι προδιαγραφές) αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα (δηλαδή τους χρωστάνε οι ουκ αν λάβεις παρά των μη εχόντων) καθώς και όσοι φορολογούμενοι οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ και κατέχουν ακίνητη περιουσία ανεξαρτήτου ύψους.


Με την ήδη υφιστάμενη αύξηση των φορολογικών βαρών λόγω δραματικής μείωσης του αφορολογήτου, κατάργησης μέρους των φοροαπαλλαγών, αύξησης των φορολογικών συντελεστών στα κλιμάκια στη Φορολογία Εισοδήματος και στο ΦΠΑ, με ταυτόχρονη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων τουλάχιστον κατά 30% και με παρατεταμένη ύφεση και ανεργία στην Οικονομία μας, έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορολογούμενοι να χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ και να μη δύνανται να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου σας να στραφούν με κατασχέσεις και άμεσους πλειστηριασμούς και στη μικρή ακίνητη ή κινητή περιουσία των οφειλετών.


Η πλειονότητα των φορολογουμένων έχει στην κατοχή της μία μικρή κύρια κατοικία και δευτερεύουσα στο χωριό με χωράφι από κληρονομιά, ή ασχολείται με επαγγελματική δραστηριότητα με χαμηλούς τζίρους (βιοτεχνική – εμπορική κλπ) και συνεπώς αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1.Το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης αφορά και την πρώτη κατοικία;


2.Μήπως ήρθε η ώρα λόγω της δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) να αναθεωρηθεί και να τεθεί ένα σοβαρό όριο, που έως τώρα δεν υπάρχει, (και όχι βέβαια το όριο των 3.000 ευρώ) ως προς το ύψος των οφειλών μέχρι το οποίο το Δημόσιο δεν θα προβαίνει σε κατάσχεση ;


3) Πότε επιτέλους το Υπουργείο σας θα θεσμοθετήσει τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων οφειλών σε εξήντα (60) ή και περισσότερες δόσεις και χωρίς προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι;


4)Εξακολουθεί ακόμα ο Τόμσεν και η Τρόικα του να σας απαγορεύουν αυτό που λέει η κοινή λογική και είμαι βέβαιος ότι και εσείς θέλετε να εφαρμόσετε σε εποχές όπου λόγω ανύπαρκτης φοροδοτικής ικανότητας η θα δώσετε γενναίες δόσεις η θα γεμίσετε φυλακές και άλλα νεκροταφεία από αυτοκτονούντες;


Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Ή πληρώνεις ή πας φυλακή!

 
Ή πληρώνεις ή πας φυλακή. Τροποποίηση των διατάξεων που ισχύουν σήμερα για τους φοροφυγάδες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Συγκεκριμένα εξετάζεται τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα- η δεύτερη μέσα σε δύο έτη- ώστε να μην υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές για μεγάλους φοροφυγάδες.

Σήμερα η ποινική δίωξη μπορεί να ανασταλεί, εφόσον ασκηθεί προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και μέχρι έκδοσης τελεσίδικης απόφασης ή αν γίνει ρύθμιση της οφειλής και με την προϋπόθεση ότι οι δόσεις εξυπηρετούνται κανονικά. Ο νομοθέτης μέχρι το 2010 επέτρεπε την χορήγηση αναστολής σε όλους τους δράστες που είχαν καταδικαστεί για πρώτη φορά σε ποινές μέχρι 6 μήνες και για δεύτερη φορά κάτω από δύο έτη. Σήμερα ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ότι οι 6 μήνες γίνονται 1 έτος και τα 2 έτη γίνονται 3 έτη. Εκείνος όμως που αλλάζει είναι η διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης της ποινής δεδομένου ότι ήταν 3-5 χρόνια, ενώ με την τελευταία τροποποίηση έχει γίνει 1-3 έτη.

Αναλυτικότερα οι βασικές ποινές για τις φορολογικές παραβάσεις διαμορφώνονται ως εξής:

- Όποιος αποκρύπτει καθαρά εισοδήματα, από οιαδήποτε πηγή, μη υποβάλλοντας ή υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση ή αποκρύπτει αυτά, με εικονικές δαπάνες, τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως 5 χρόνια, αν ο φόρος που έχει αποκρύψει υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, αν ο αναλογών φόρος υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

- Όποιος δεν αποδίδει στο Δημόσιο ΦΠΑ ή άλλους φόρους, τέλη και δικαιώματα, που βάση της νομοθεσίας εισπράττονται από τον υπόχρεο και αποδίδονται στο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση από 10 μέρες έως 5 χρόνια, αν το ποσόν που δεν αποδόθηκε, ανέρχεται σε ετήσια βάση, έως τα 3.000 ευρώ, με φυλάκιση από 1 χρόνο έως 5 χρόνια, αν το ποσόν ανέρχεται από 3.000 έως 75.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 χρόνια, αν το ποσόν που οφείλεται, υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

- Όποιος εκδίδει ή αποδέχεται εικονικά φορολογικά στοιχεία για συναλλαγή ανύπαρκτη τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως 5 χρόνια, αν η συνολική αξία των εικονικών στοιχείων, υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και με κάθειρξη από 5 έως 20 έτη, αν η αξία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Η έκδοση εικονικών τιμολογίων κλπ, τιμωρείται, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι φοροδιαφυγή, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 χρόνια, ενώ αν η αξία των πλαστών, εικονικών κλπ φορολογικών στοιχείων, υπερβαίνει τα 235.000 ευρώ, επιβάλλεται ως παρεπόμενη ποινή και το κλείσιμο της επιχείρησης.

- Με ποινή φυλάκισης από 4 μήνες έως 5 χρόνια, τιμωρείται επίσης ο υπόχρεος, που δεν εκδίδει τα προβλεπόμενα από τον ΚΒΣ φορολογικά στοιχεία, κατά τη διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών (μη έκδοση απόδειξης κλπ.)

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία η ποινική δίωξη δεν αρχίζει πριν από την τελεσίδικη κρίση του διοικητικού δικαστηρίου στην προσφυγή που ασκήθηκε ή σε περίπτωση μη άσκησης προσφυγής πριν από την οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής με την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής.

Τέλος, η ποινική δίωξη δεν αρχίζει σε καμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις, αν αυτός κατά του οποίου πρόκειται να ασκηθεί, αποδεικνύει ότι έχει έναντι του Δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης απαίτηση βέβαιη και εκκαθαρισμένη, ποσού ίσου ή μεγαλύτερου του ποσού των φόρων, τελών και εισφορών, για τα οποία επρόκειτο να ασκηθεί η ποινική δίωξη.

Επιχείρηση «Hunt the Hunter» – Οι Anonymous στοχεύουν πρώην διαχειριστή σελίδας «εκδικητικού περιεχομένου»

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Αυτό είναι το μεγάλο «κόλπο» για την αύξηση των φορολογικών εσόδων


Τα συνήθη υποζύγια καλούνται να πληρώσουν και πάλι το λογαριασμό της εφορίας. Οι επιβαρύνσεις για τους πολλούς γνωστούς, μισθωτούς και... ...συνταξιούχους και ελαφρύνσεις για λίγους επιφυλάσσει η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προς τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους για τη φορολογία εισοδήματος. 

Το μεγάλο «κόλπο» για την αύξηση των φορολογικών εσόδων είναι η θέσπιση επιβαρυντικής κλίμακας για το ατομικό εισόδημα των περισσότερων φορολογούμενων και η παροχή του επιδόματος παιδιών όχι με βάση το ατομικό εισόδημα, αλλά με βάση το οικογενειακό. 

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια οικογένειες που σήμερα έχουν όφελος από το αφορολόγητο όριο των παιδιών θα επιβαρυνθούν σημαντικά καθώς θα αυξηθεί ο φόρος κλίμακας από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου. 

Μάλιστα για όσες οικογένειες το οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνά το κρίσιμο όριο εισοδήματος των 21.000 έως 25.000 ευρώ θα έχουν σημαντική επιβάρυνση παρά το γεγονός ότι θα λάβουν και το νέο επίδομα τέκνων. 

Από την επεξεργασία των νέων φορολογικών ρυθμίσεων για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προκύπτει ότι στους χαμένους της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες φορολογούμενων: 

- οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά που έχουν ατομικό εισόδημα άνω των 25.000 ευρώ.
- οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με χαμηλότερο εισόδημα από 25.000 ευρώ καθώς η όποια ελάφρυνση έχουν από τη νέα κλίμακα ψαλιδίζεται λόγω κατάργησης των περισσότερων φοροαπαλλαγών, όπως είναι η έκπτωση για τόκους αʼ κατοικίας, η δαπάνη ενοικίου κύριας κατοικίας, κ.ά.
- οι οικογένειες με παιδιά που το συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ξεπερνά τα 21.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
- οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως και 55.000 ευρώ, χάνουν το αφορολόγητο όριο και καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 26% από το πρώτο ευρώ. Οι ίδιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με την αύξηση κατά 30% του τέλους επιτηδεύματος, από τα 500 στα 650 ευρώ.
- οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων καθώς χάνουν το αφορολόγητο όριο και φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 10% έως και το εισόδημα των 12.000 ευρώ από ενοίκια.
- οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη νομική μορφή της ΟΕ και ΕΕ καθώς φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% όπως ακριβώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι ίδιες επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με το διπλασιασμό του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 στα 1.000 ευρώ. 

Οι κερδισμένοι: 

- οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά που το ετήσιο ατομικό εισόδημά τους είναι έως 25.000 ευρώ. Το όφελος που έχουν από τη νέα φορολογική κλίμακα είναι έως και 400 ευρώ.
- οι φορολογούμενοι με ένα παιδί και οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
- με δυο παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 21.000 ευρώ.
- με τρία παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 23.000 ευρώ.
- οι φορολογούμενοι με τέσσερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
- οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. 

Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι επαγγελματίες που δηλώνουν πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα. Για παράδειγμα, όποιος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρω θα έχει ελάφρυνση φόρου κοντά στα 10.000 ευρώ. 

- οι φορολογούμενοι που εκτός από εισόδημα από μισθούς, συντάξεις ή ελευθέριο επάγγελμα έχουν και εισόδημα από ενοίκια. 

- οι μεγάλες επιχειρήσεις, εφόσον διανέμουν τα κέρδη τους στους μετόχους τους. Και αυτό διότι ο συνολικός συντελεστής φορολόγησης των κερδών τους μειώνεται κατά περίπου επτά μονάδες από το 40% στο 32,8%. 

Ποιοι θα λαμβάνουν τα επιδόματα παιδιών 

Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά συνοδεύεται με νέα οικογενειακά επιδόματα. Σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα. 

Τα ποσά αυτά θα δίδονται στο σύνολό τους σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ. 

Πηγή: Newpost

Το σχέδιό τους είναι απλό…

Η χώρα αδιαμφισβήτητα διέρχεται την μεγαλύτερη -μετά την εθνική ήττα και καταστροφή της Σμύρνης- περίοδο. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι εμπίπτουν κυρίως στην βαριά ασθενούσα και απολύτως ανεπαρκή πολιτική σκηνή, η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και στοχοθετήθηκε αρχικά οικονομικά, ενώ στη συνέχεια –και πάλι λόγω παντελούς έλλειψης εθνικής ευθύνης των «διασωστών» της- άρχισε να κατακρημνίζεται σε όλους τους κρατικούς τομείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής καταρράκωσης, ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά –δια γυμνού οφθαλμού- τα τελευταία όρια, αυτά της απόλυτης φτώχειας και της πείνας…

Γιατί συνέβησαν, όμως, όλα αυτά στην Ελλάδα και δεν συνέβησαν σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν κατά πολύ μεγαλύτερα χρέη ως προς το εθνικό ακαθάριστο εθνικό τους προϊόν; 
Αν και οι λόγοι ήταν πολλοί, τολμούμε να πούμε πως συμπεριλαμβάνονται στα εξής:
Πρώτον, επειδή στην Ελλάδα υπήρξαν οι άριστες συνθήκες λόγω της διεφθαρμένης πολιτικής σκηνής, η οποία νομοθετώντας καταλλήλως και παραβιάζοντας ασύστοκα το Σύνταγμα της χώρας και τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, «κλαίουσα και οδυρόμενη» παρεχώρησε την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας, μετατρέποντάς την σε έναν αποικιοκρατικής μορφής χώρο πλουτισμού όλων πλην των Ελλήνων.
Ο δεύτερος και ο σοβαρότερος λόγος για την οποίο στοχεύθηκε η Ελλάδα, ήταν ο άγνωστος και μη κυβερνητικά αναγνωρίσιμος –μέχρις εκείνη τη στιγμή- ορυκτός πλούτος της, για τον οποίο πλέον έχουν αρχίσει και μιλάνε όλοι, πλην των Ελλήνων πολιτικών…!

Το όλο σχέδιο το οποίο καταστρώθηκε και εφαρμόσθηκε (ελέω των ελληνόφωνων και πιθανότατα εκβιαζόμενων -για προσωπικές ή άλλες οικονομικές ατασθαλίες- πολιτικών) με ταχύτατους ρυθμούς, είχε μία σειρά από μετρήσιμους στόχους οι οποίοι αποσκοπούσαν στην δημιουργία αρνητικής αλλαγής της οικονομικής βάσης των πολιτών, προκειμένου να επιφορτίσουν την κοινωνία με πλήθος προβλημάτων για να ασχολείται και να μην επικεντρώσει στην μεγάλη κλοπή που σχεδιάστηκε, δηλαδή την υφαρπαγή (έναντι πινακίου φακής κυριολεκτικά) ενός τεράστιου ορυκτού –κυρίως ενεργειακού- πλούτου. 
Με απλά λόγια, μας φόρτωσαν με προβλήματα για να κάνουν οι ίδιοι ανενόχλητοι την «δουλειά» τους (περί κλοπής πρόκειται, αλλά στην πραγματικότητα η κλοπή είναι η δουλειά τους), με επιπρόσθετα υπερκέρδη λόγω της στοχευμένης τεράστιας μείωσης του κόστους εργασίας.
Όλα τα άλλα, είναι εφευρήματα, για να εντείνουν το σοκ στην κοινωνία, την οποία με αυτήν ακριβώς την μέθοδο κρατούν δέσμια, είτε μέσω των συνεχόμενων φορολογικών – ληστρικών επιβαρύνσεων, είτε με την βοήθεια των ΜΜΕ, που –όλως τυχαίως- δεν ασχολούνται με το «κυρίως πιάτο» των «δανειστών», δηλαδή τον ορυκτό ενεργειακό πλούτο.
Η προ ημερών δημοσίευση της Deutsche Bank, για το φυσικό αέριο της Ελλάδας (με ακριβές ποσό), μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει σε εκείνους που γνωρίζουν πως όχι μόνο το ποσό δεν είναι ακριβές (αφού σε βάθος μερικών χρόνων δεν επαρκεί ούτε για τους τόκους των δανείων), αλλά αποτελεί μικρό μέρος της αλήθειας, η οποία έχει ήδη αποτυπωθεί σε ενεργειακούς χάρτες και αποκρύπτεται –με εκφράσεις περί «γραφικοτήτων»- επιμελέστατα από τον Ελληνικό λαό. 
Ευτυχώς, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή (και σε βάθος αρκετών δεκαετιών) είναι μία από τις χώρες που φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ πλούσια. 
Δυστυχώς, όμως, οι «διασώστες» της, αποφάσισαν πως είναι προτιμότερο να την πτωχεύσουν και να την ληστεύσουν, παρά να υπογράψουν μία εμπορική συμφωνία μεταξύ ίσων… 
Και την ευθύνη γι αυτό την φέρουν στο ακέραιο όσοι μετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην διακυβέρνηση και στην γενικότερη διαχείριση της χώρας. 
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ΟΛΑ τα σημερινά πολιτικά κόμματα, τα οποία προτίμησαν να διαχειρίζονται (με την μέθοδο της ποσόστωσης) την πολιτική τους πελατεία, παρά να ασχοληθούν με τον ορυκτό ενεργειακό πλούτο, που είχε στοχευθεί από τις μεγάλες και δυνατές χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τελικά, το σχέδιό τους είναι απλό και εφαρμόζεται σήμερα με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι (παράνομες) υπογραφές αυτών που φέρονται να κυβερνούν την χώρα, προκειμένου αυτές οι (παράνομες) υπογραφές και συμφωνίες να χρησιμοποιηθούν ως «νομικό κώλυμα» για άμεση ή γρήγορη επαναφορά των δικαιωμάτων εξόρυξης στην Ελλάδα... 
Τώρα, το γιατί όλοι εμείς φερόμαστε σαν ηλίθιοι και ανεχόμαστε αυτά που μας συμβαίνουν, ναι, είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί…
 

Νεφροπαθείς στην Πάτρα κάνουν αιμοκάθαρση σε συνθήκες παγετού


nefropatheis-stin-patra-kanoyn-aimokatharsi-se-synthikes-pagetou- 

Δεκάδες αιμοκαθαριζόμενα άτομα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία υποβάλλονται στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Αποκορύφωμα της κρατικής και διοικητικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεκάδες ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε συνθήκες παγετού, καθώς στους χώρους που γίνεται η διαδικασία, το θερμόμετρο κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Οι νεφροπαθείς – σε πολλούς από τους οποίους η πίεση κατά την διαδικασία της αιμοκάθαρσης φτάνει ακόμα και 20 – εκπέμπουν sos καθώς παρά τις προσπάθειες τους  οι υπεύθυνοι της διοίκησης σφυρίζουν αδιάφορα.

Η απάντηση της διοίκησης του ΠΠΝΠ στις διαμαρτυρίες των νεφροπαθών είναι πως λόγω κρίσης δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε «Πόντιο Πιλάτο».

Ωστόσο το «άλλοθι» των διοικούντων καταρρίπτεται,  καθώς την ίδια στιγμή σε όλες τις άλλες πτέρυγες του Νοσοκομείου για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης , έχουν επιστρατευθεί και χρησιμοποιούνται   θερμαντικά σώματα ( θερμοπομποί- κλιματιστικά - λάμπες υδρογόνου ) αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο για τους αιμοκαθαριζόμενους δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια.

Πηγή: patrastimes.gr

Ρέκβιεμ για ένα δώρο χριστουγέννων


rekviem-gia-ena-doro-xristoygennon- 

Μετά από 61 χρόνια, το επίδομα Χριστουγέννων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα περάσει στην ιστορία. Χθες, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει το τελευταίο δώρο που θα λάβουν οι δύο αυτές κατηγορίες πολιτών καθώς από του χρόνου, δεν θα υπάρχει.

Μερικά ιστορικά στοιχεία


Το «δώρο χριστουγέννων» καθιερώθηκε  με το Α.Ν. 1771/51 στην πολυτάραχη περίοδο μετά τον Εμφύλιο, όταν η Ελλάδα άλλαζε κυβερνήσεις κάθε τρεις-τέσσερις μήνες.

Η χορήγηση του "δώρου" καθιερώθηκε μεν ως τακτική, αλλά δινόταν στους μισθωτούς κατόπιν εκδόσεως εκάστοτε κοινής υπουργικής απόφασης.

Σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα, με το άρθρο 1 του Ν. 1082/80 το «δώρο» αυτό μετονομάσθηκε σε επίδομα εορτών Χριστουγέννων και καθορίσθηκε πάγιο πλαίσιο χορηγήσεώς τους. Ακολούθησε η υπ’ αριθμόν 19040/81 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που ρυθμίζει παγίως πλέον όλα τα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού και χορηγήσεως των επιδομάτων εορτών κατ' έτος.


Ποιοι το δικαιούνται και τι ισχύει

Δημόσιος Τομέας

Ο ΟΓΑ θα πληρώσει πρώτος-πρώτος τους περίπου 700.000 συνταξιούχους στις 3 Δεκεμβρίου. Σύνταξη και δώρο θα καταβληθούν ταυτόχρονα τη συγκεκριμένη ημερομηνία με πίστωση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του δημοσίου και του ΟΑΕΕ, το δώρο θα καταβληθεί πιθανότατα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Το ποσό για τους συνταξιούχους θα ανέλθει στα 400 ευρώ μεικτά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι επίσης θα εισπράξουν το δώρο στις 14 Δεκεμβρίου. Το ποσό θα ανέλθει στα 500 ευρώ μεικτά ενώ αν αφαιρεθούν οι κρατήσεις, θα απομείνουν περίπου 400 ευρώ καθαρά. Το δώρο δεν θα το εισπράξουν όλοι. Όσοι έχουν μισθούς άνω των 3000 ευρώ, έχουν χάσει ολόκληρο το δώρο από πέρυσι.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πρέπει βάσει νόμου να πληρωθούν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου ενώ αν δεν εισπράξουν τα χρήματά τους έως το τέλος του 2012, ο εργοδότης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο δίωξης για ποινικό αδίκημα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι εργοδότες μπορεί να έχουν αφήσει τους υπαλλήλους απλήρωτους για μήνες αλλά κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν το δώρο Χριστουγέννων και να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Ιδιωτικός τομέας

Δικαιούχοι του δώρου είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012 (ακόμη και όσοι έχουν απολυθεί) και η βάση του υπολογισμού είναι οι αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου. Δηλαδή:


Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη περίοδο από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Για όσους η σχέση εργασίας με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν, είτε γιατί προσλήφθηκαν μετά τον Μάιο, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης (δηλαδή ανάλογα με το πόσο διάστημα εργάστηκαν από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο). Σ αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.


Με πληροφορίες από imoneylife.gr

Deutsche Bank: Πάνω από 427 δισ. ευρώ η αξία των κοιτασμάτων υδρογανάνθρακα στην Ελλάδα


Deutsche-Bank-pano-apo-427-dis-eyro-i-aksia-ton-koitasmaton-ydrogananthraka-stin-ellada 

ΣΤΟ 1,7 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
 
Πάνω από 427 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι τα αποθέματα από τα κοιτάσματα των υδρογονάνθρακων της Ελλάδας, εκτιμά σε έκθεση της η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»  ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος υποστηρίζει ότι «τα κοιτάσματα της Κρήτης είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρει η γερμανική τράπεζα».

Τα χαρακτηριστικά της θαλάσσιας περιοχής της Νότιας Κρήτης ισοδυναμούν, όπως λέει, με δυνητικά έ́σοδα άνω των 1,7 τρισ. δολαρίων για το ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες που θα ασχοληθούν με την εξόρυξη και την εκμετάλλευσή τους.

Παλαιότερη έκθεση που επιμελήθηκε ο ίδιος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο (πρώην διευθυντή έρευνας υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ), η οποία υιοθετείται εν μέρει από τη γερμανική τράπεζα, αναφερόταν σε 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα αερίου, από τα οποία η χώρα μπορεί να έχει, σε βάθος 25 ετών, καθαρά έσοδα 430-600 δισ. δολαρίων. Με τα οποία, δηλαδή, θα μπορούσε να σβήσει το χρέος της, να κρατήσει τα ρέστα, και να δημιουργήσει 450.000-500.000 θέσεις εργασίας!

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, οι ιδανικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης προδιαθέτουν για την ύπαρξη τέτοιων τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Είναι αποτέλεσμα, όπως εξηγεί, της σύγκλισης της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας με αυτή του Αιγαίου. Οπως αναφέρει, το 20% των αποθεμάτων υδρογονανθράκων παγκοσμίως είναι συγκεντρωμένο σε περιοχές με ανάλογες συγκλίσεις.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της εκτίμησής του για την ύπαρξη 3,5 τρισ. κυβικών μέτρων αερίου στην εν λόγω περιοχή, ο κ. Φώσκολος παραθέτει συ=γκεκριμένα παραδείγματα περιοχών με παρόμοια θαλάσσια γεωλογικά χαρακτηριστικά (π.χ. Μπαρμπάντος, Δυτικό Τιμόρ, Μιανμάρ), στις οποίες έχουν εντοπιστεί αντίστοιχες ποσότητες.

Με αυτό το σκεπτικό, «η περιοχή νότια της Κρήτης δεν μπορεί να είναι εξαίρεση», τονίζει στα Νέα ο καθηγητής. 
 
ΠΗΓΗ

Απολύονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕ εδώ και τώρα!


apoluontai-oloi-oi-dimosioi-ypalliloi-de-edo-kai-tora 

Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο ζητώντας απ' όλους τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η εγκύκλιος
Η εγκύκλιος προειδοποιεί ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Τονίζεται δε ότι «οι υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που γίνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά τις 12.11.2012, δεν μπορούν να ανατρέψουν ή να αναστείλουν ως προς τους υπαλλήλους αυτούς τις συνέπειες του νόμου, που ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του. Καμιά μεταβολή που έλαβε χώρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης, στον συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των αριθμητικών κριτηρίων που θέτει η διάταξη), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (πχ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί, κ.λπ.).

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στον υπάλληλο που τίθεται σε διαθεσιμότητα καταβάλλεται το 75% του συνόλου των αποδοχών (τακτικές και επιδόματα), που λάμβανε την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου 700 επίορκοι υπάλληλοι (εφοριακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές, γιατροί κ.λπ.), που βαρύνονται με βαριά παραπτώματα, έχουν τεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε αυτοδίκαιη αργία.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου

Δικαστικό «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων από το Πρωτοδικείο Ξάνθης

  «Κόκκινο» στα σχέδια της κυβέρνησης για υποχρεωτική διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Δημοσίου έβαλε, με απόφασή του, το Πρωτοδικείο Ξάνθης. Δημοτικοί υπάλληλοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και το δικαστήριο αποφάσισε ότι μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση δεν επιτρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Είναι η πρώτη ανάλογη απόφαση που έλαβε η Δικαιοσύνη…


Πιο συγκεκριμένα, οι 13 δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης, οι οποίοι είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κι αορίστου χρόνου, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης του Δήμου, η οποία είναι και ο εργοδότης τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, Δημήτρη Γαλανόπουλο, η δημοτική αρχή δεν είχε ανταποκριθεί στο αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δεν απέστειλε τη λίστα με τα άτομα που εντάσσονταν στην κατηγορία της διαθεσιμότητας. «Ωστόσο, εμείς αποφασίσαμε να κινηθούμε… προληπτικά. Δεν περιμέναμε να έχουμε στο χέρι μας κάποιο σχετικό έγγραφο του Δήμου για να προσφύγουμε στα δικαστήρια. Οι 13 συνάδελφοί μας, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια για να μπουν σε αναγκαστική διαθεσιμότητα, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου, καθώς αυτός είναι ο εργοδότης τους», τόνισε.


Το Πρωτοδικείο Ξάνθης εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία οι 13 δημοτικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή τη 16η Ιανουαρίου! «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση. Η πρώτη που λαμβάνεται σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε στον «Ε.Τ.» η συνήγορος των 13 υπαλλήλων, Λευκή Κιοσέ.


Αποκάλυψε ότι οι 11 από τους υπαλλήλους είχαν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, αλλά στη συνέχεια η πρόσληψή τους είχε ελεγχθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο, ενώ οι άλλοι δύο έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ότι οι συμβάσεις τους είναι αορίστου χρόνου. Όπως τόνισε, οι δικαστικές αποφάσεις υπερισχύουν των νόμων και έτσι οι 13 υπάλληλοι δεν πρόκειται να μπουν σε διαθεσιμότητα, μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και να βγει η απόφαση. «Υπολογίζουμε ότι το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση περίπου τον Μάρτιο.


Μέχρι τότε οι συνάδελφοι θα εργάζονται και θα πληρώνονται κανονικά», πρόσθεσε ο κ. Γαλανόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται ένα βήμα προτού μπουν σε διαθεσιμότητα ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του, ζητώντας πληροφορίες. «Οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν έτοιμοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης δημιουργεί ένα δεδικασμένο, το οποίο αναμένεται να δυσκολέψει την κυβέρνηση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου μέτρου», εκτίμησε.



Ελεύθερο Τύπο

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι για... δέσιμο!

Φέρτε αμέσως το ζουρλομανδύα και στείλτε τον για εντατική ψυχοθεραπεία!  Ωστόσο, ο Αντώνης χρειάζεται όλη τη συμπάθεια και την κατανόησή μας. Το γαρ πολύ της φιλοδοξίας γεννά παραφροσύνην... Όχι βέβαια πως είναι εύκολο, ακόμη κι αν ήταν ένας μεγαλοφυής πρωθυπουργός... 
και ένθερμος πατριώτης, να βάλει τάξη στο ελληνικό χαμαιτυπείο που μπάζει διαφθορά από παντού, και κυρίως από το "κεφάλι"...




Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική εφημερίδα BILD (δείτε εδώ) εξορκίζει την πολιτική λιτότητας που τούτη τη στιγμή μετά μανίας εφαρμόζει, εξοντώνοντας μισθωτούς και κυρίως συνταξιούχους.   

Με τις δηλώσεις του, απαξιώνει τη συνταγή θεραπείας της οικονομίας που ακολουθεί. Είπε τα ίδια που λέει και ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο αφορίζει ως εχθρό της χώρας.  Θυμήθηκε προς στιγμήν εκείνα τα ωραία που έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Βλέπετε, ακόμη και οι σοβαρά πάσχοντες από άνοια έχουν κάποιες αναλαμπές.

Προσωπικά εύχομαι περαστικά στον Αντώνη, κι ας μ' έχει υποβάλλει σε υποσιτισμό διαρκείας, όπως έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου.

Α. Σαμαράς στη Bild: «Αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή μας και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού.»

Συ είπας, κύριε Σαμαρά! Αυτό δυστυχώς γίνεται: αποσταθεροποίηση της οικονομίας, καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και άνοδος του εξτρεμισμού!


 

Από Μαρία Σεφέρου 
ΠΗΓΗ Γρέκι

Τρία νεκρά παιδιά από φωτιά στη Μεσορόπη Καβάλας

tria-nekra-paidia-apo-fotia-sti-mesoropi-kavalas 
 Νεκρά είναι τρία ανήλικα παιδιά από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στη Μεσορόπη Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5 το πρωί από ξυλόσομπα που έκαιγε.


Όπως ανέφερε  η πυροσβεστική, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, ενώ τα τρία αδέρφια, 5,7 και 15 ετών δεν μπόρεσαν να απεγκλώβιστούν.

Στο σπίτι διέμεναν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.

Αρχικά, οι γονείς, ο παππούς, η γιαγιά, οι οποίοι υπέστησαν εγκαύματα, και 4 από τα παιδιά πρόλαβαν να βγουν και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Ωστόσο, ο 15χρονος γιος επέστρεψε στο σπίτι, για να βγάλει έξω τα δυο μικρά αδέρφια του που είχαν παραμείνει αλλά δυστυχώς έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ

synexizei-tis-kinitopoiiseis-i-poe-ota 
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

Ειδικότερα, υπό κατάληψη θα παραμείνουν τα δημαρχεία και δημοτικά κτήρια μέχρι και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ενώ το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Επιπλέον, η 10η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως ημέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των δήμων με παράλληλες γενικές συνελεύσεις ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος κλιμάκωσης.

Την ίδια ημέρα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρουν οι σύλλογοι τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Μετά τη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ανακοινώθηκαν οι νέες διοικήσεις των ΔΕΚΟ

 
Αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους.

Τα πρώτα πρόσωπα ανακοινώθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου ο Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ).
Ο Νίκος Παπαθανάσης που ήταν πρόεδρος του κέντρου ελληνικών δημοσίων επιχειρήσεων (2008-2010) θα αναλάβει τις σταθερές Συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ).
Τον ΟΑΣΑ θα αναλάβει ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Αλέξανδρος Δελούκας, μέχρι πρότινος προϊστάμενος
Έρευνας και Τεχνολογίας της «Αττικό Μετρό».
Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πάει ο δικηγόρος Δημήτρης Κούκης που επί Καραμανλή ήταν πρόεδρος του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ στην «Αττικό Μετρό» θα τοποθετηθεί ο Αντώνης Σελιανάκης (πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεως ΝΔ).
Στα ΚΕΚ-Ελληνικά Ταχυδρομεία θα τοποθετηθεί ο πολιτευτής Μάκης Γάκης, ενώ ο Αγγελος Τόλκας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα αναλάβει τον ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ.
Επίσης, ο εκλεκτός του Κώστα Καραμανλή, Γιώργος Βερναδάκης, θα λάβει τη θέση του προέδρου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Για τα ΕΛΓΑ προορίζεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και στον ΕΦΕΤ θα τοποθετηθεί ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσιάλτας.