EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως για δημόσιους υπαλλήλους



Μια νέα ευκαιρία συμμετοχής σε πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως (distance -learning) προσφέρει στους δημοσίους υπαλλήλους ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ο διεθνής οργανισμός με μακρά εκπαιδευτική ιστορία που έχει την έδρα του στην Ελλάδα.

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή στα μαθήματα του Νοεμβρίου, αποφασίστηκε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου από τις 10 Δεκεμβρίου για την απόκτηση ενός ικανού και αποτελεσματικού εργαλείου που εξασφαλίζει ιεραρχική ανέλιξη και 50 μόρια (το μάξιμουμ σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο εκπαίδευσης των δημοσίων υπαλλήλων).

Το Πρόγραμμα, με αντικείμενο «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άλλων Διεθνών Φορέων», απευθύνεται στους υπαλλήλους των κάθε είδους Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της κατά τόπο και καθ’ ύλην (ΝΠΔΔ-ΝΠΙΔ) Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που ασχολούνται ήδη ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υπηρεσίες σχεδιασμού και διαχείρισης αναπτυξιακών ή κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες και τα Χρηματοδοτικά τους Μέσα, το Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων κ.α. αποκτώντας ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παρεχομένων χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών.

Το κόστος συμμετοχής όπως και οι τρόποι πληρωμής, είναι ιδιαίτερα προσιτοί ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος ισοδυναμεί με 350 ώρες κατάρτισης με μεθοδολογία εξ αποστάσεως, οι οποίες θα καλυφθούν εντός τριών μηνών.

Οι διδάσκοντες είναι έμπειρα στελέχη, δραστηριοποιημένα τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και καθηγητές Α.Ε.Ι., με εξειδίκευση στις διδακτέες ενότητες.

● Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://distancelearning.eplo.eu ή επικοινωνήστε με την κ. Βασιλική Σουλάνδρου, Προϊσταμένη Επιμόρφωσης: (τηλ.:210 7258801, e-mail: vsoulandrou@eplo.eu).

Στοιχεία-σοκ για τη ληστεία με τα φάρμακα


 

Την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόβλεψης και Ελέγχου Ασθενειών κρούει το καμπανάκι του κινδύνου χαρακτηρίζοντας ως υγειονομική βόμβα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρατηρούνται αδικαιολόγητες αποκλίσεις στις τιμές των φαρμάκων εις βάρος εκατομμυρίων ασθενών.

Έπειτα από το σκάνδαλο με την προμήθεια αντιδραστηρίων και μάλιστα με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία, μία υπόθεση που αποκάλυψε η zougla.gr, βάσει στοιχείων και αντιγράφων τιμολογίων προκύπτει ότι φάρμακα που προμηθεύονται οι ασθενείς στην Ελλάδα είναι σε πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με εκείνες με τις οποίες εισάγονται ή διατίθενται στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις από τις οποίες προκύπτουν ότι:

• ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους ασθενείς έναντι 3.300 ευρώ στην Ελλάδα ενώ στη Γαλλία με 1.087 ευρώ

• ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό με 1.000 ευρώ.

Ακόμη και σ’ αυτά που παράγονται η διαφορά είναι πολλαπλάσια:

• ραδιοφάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα διατίθενται στα εργαστήρια στην τιμή των 700-850 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη έναντι 200-250 ευρώ.

Σήμερα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Σούρλας διαβίβασε φάκελο με στοιχεία στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων κ. Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος θα ερευνήσει τις υποθέσεις.

Ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι «σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως ορισμένοι κοινωνικά ανάλγητοι συνεχίζουν αδίστακτα να κερδοσκοπούν και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας απέναντι σε εκείνους που δίνουν μάχη για τη ζωή και εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία».

Η διαφάνεια, η ανάρτηση στο Διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών συσκευών και άλλων που διατίθενται στην Ελλάδα και των αντίστοιχων τιμών στο εξωτερικό θα δώσει τη λύση, την απάντηση στην κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση.

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων


 

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη περί μισθοδοσίας.

«Καλούμε τον δήμαρχο Αθηναίων να καταβάλει άμεσα τη μισθοδοσία την οποία κατέβαλλε στους αιρετούς και μάλιστα με "εντέλλεσθε" τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 & 4 /12 και να αφήσει τα τερτίπια και τα ανόητα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο ίδιος, οι αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι κ.λπ. δεν μπορούσαν να αντέξουν δύο (2) μέρες καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους, κάτι που θα έδινε και μία επίφαση νομιμότητας στην ενέργεια του δημάρχου να μην πληρώσει τους εργαζόμενους, αλλά η αξιοπρέπεια χρειάζεται και δύναμη και ήθος και συνέπεια.

Εάν δεν καταβάλλει τις αποδοχές άμεσα ο δήμαρχος, αναλαμβάνει πλήρως όλες τις ευθύνες για οτιδήποτε γίνει από τούδε και στο εξής.

O δήμος συνολικά θα σταματήσει να λειτουργεί και μάλιστα εν μέσω εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και θα πρέπει να καταβάλλει ό,τι οφείλει.

Εάν θέλει να κλείσει τον δήμο ο δήμαρχος, έχει επιλέξει την καλύτερη τακτική.

Εάν επιθυμεί να είναι δήμαρχος Αθηναίων έχει επιλέξει τη χειρότερη».

«Στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες»


 

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διεργασίες για το νέο φορολογικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν εκείνοι που δεν έχουν, ενώ μένουν στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες».

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι πλέον το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει το βάρος σε επαγγελματίες και ΜμΕ, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «καταστρέφουν κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα της οικονομίας στοχοποιώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα λουκέτα και τις απολύσεις».

«Καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια πλατιά στρώματα της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που δεν έχουν καμία πολιτική βούληση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να φορολογήσουν τον πλούτο. Είναι επικίνδυνοι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μικροεπεισόδια στις συγκεντρώσεις για τον Αλέξη - Νέες διαδηλώσεις το απόγευμα


 

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, προγραμματίστηκαν συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.















Μικρή ένταση σημειώθηκε στην Πανεπιστημίου, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε μια βιτρίνα εμπορικού καταστήματος, ενώ λίγο μετά τις 13.30 έγινε ρίψη τριών μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το παντελόνι μιας γυναίκας και να υποστεί εγκαύματα. Λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση και στην Ομόνοια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.



 






Στις 17.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τη Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένταση επικράτησε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου έφθασε η πορεία των μαθητών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε νωρίτερα από την Καμάρα, όταν κάποιοι μέσα από την πορεία άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο.

Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους απώθησαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Η πορεία μετακινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ. Τμήματα της πορείας έχουν μετακινηθεί μέσω της οδού Ιασονίδου και προς το σιντριβάνι επί της Εγνατίας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, μαθητές πέταξαν νεράντζια έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λ. Πύργου.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Νεαροί που βρέθηκαν στην κεφαλή της μαθητικής πορείας στο Αγρίνιο επιτέθηκαν σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο.

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και έκαναν χρήση χημικών.

Οι νεαροί έριχναν πέτρες, μολότοφ και βαρελότα, ενώ οι περαστικοί έτρεχαν πανικόβλητοι να προφυλαχθούν.

ΠΑΤΡΑ

Λίγο πριν από τις 14.00 ολοκληρώθηκαν σε ήρεμο κλίμα οι δύο πορείες που έγιναν στους δρόμους της Πάτρας, με αφορμή την 4η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι μαθητές έκαναν συγκέντρωση στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η οδός Κορίνθου.

ΠΗΓΗ

Στο 26% η ανεργία τον Σεπτέμβριο


 

Στο 26% ανήλθε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2012 έναντι 18,9 τον ίδιο μήνα του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 56,4% από 47,6% που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα.

Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 30,1% από 22,3% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ στους άντρες αυξήθηκε στο 22,9% από 16,4%.

Σε επίπεδο αποκεντρωμένης διοίκησης, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (28%) και στην Αττική (27,6%) και τα χαμηλότερα στην Κρήτη (20%) και στο Αιγαίο (22,6%).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ