EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διακόπτονται οι συμβάσεις παραβατών με τον ΕΟΠΥΥ


Διακόπτονται οι συμβάσεις παραβατών με τον ΕΟΠΥΥ 

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 21:52
Αυστηρή προειδοποίηση προς γιατρούς και φαρμακοποιούς που διακινούν πλαστές συνταγές απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι θα διακόπτονται οριστικά οι συμβάσεις των παραβατών με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Σε έλεγχο του ΕΟΠΥΥ διαπιστώθηκε η διακίνηση πλαστών συνταγών επιβαρύνοντας τον Οργανισμό αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 22:07
πηγή: tvkosmos.gr/www.zougla.gr

ΡΟΔΟΣ - 12 προσαγωγές και κατασχέσεις εργαλείων από την επιχείρηση στον καταυλισμό


ΡΟΔΟΣ - 12 προσαγωγές και κατασχέσεις εργαλείων από την επιχείρηση στον καταυλισμό 

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (30-11-2012) το πρωί στην περιοχή του καταυλισμού Ρομά, στο Καρακόνερο Ρόδου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην περιοχή.

Στην επιχείρηση η όποια οργανώθηκε από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου συμμετείχαν 62 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ασφαλείας, Δίωξης Ναρκωτικών, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ), καθώς και δύο (2) αστυνομικοί σκύλοι για εντοπισμό όπλων, εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν τα απαραίτητα μέσα και ο εξοπλισμός, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους αστυνομικούς ελέγχους και τις έρευνες που έγιναν σε χώρους-καταλύματα διαμονής, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πρόεκυψαν τα ακόλουθα:

Ελέχθηκαν: 55 άτομα

Προσήχθησαν: 12 άτομα  (από τα οποία 11 άνδρες και 1 γυναίκα)

Κατασχέθηκαν: Βιομηχανικά εργαλεία τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από την διάρρηξη κοντέινερ ιδιοκτησίας εταιρείας, που βρίσκονταν σε χώρο κατασκευής εκθεσιακού κέντρου (εργοτάξιο), στο 7ο χλμ Ε.Ο Ρόδου-Λίνδου απ’ όπου στις 25-11-2012 είχαν αφαιρεθεί μηχανήματα επεξεργασίας αλουμινίου και πολλά μικροεργαλεία (κομπρεσέρ, κόφτες, δισκοπρίονα, ηλεκτρικά κατσαβίδια, τρυπάνια).

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 35, 28 και 45 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Τα κλεμμένα εργαλεία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συνεχίζεται η εξέταση των προσαχθέντων για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

πηγή: tvkosmos.gr/

Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες!


Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ποιος κυβερνά τον κόσμο; Το κλασικό και σχεδόν γραφικό αυτό ερώτημα, που σε κάθε εποχή δέχεται διαφορετικές απαντήσεις, έχει την απάντησή του και στις μέρες μας: μόλις 147 επιχειρήσεις! Μπορείτε να απαντήσετε και 737 επιχειρήσεις, καθώς οι 147 πρώτες ελέγχουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι 737 (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 147) ελέγχουν το 80% της οικονομίας του πλανήτη! Είναι απίστευτη πραγματικά η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η αλληλοδιασύνδεση των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην υδρόγειο.
Οι πάντες υπέθεταν ισχυρότατη συγκέντρωση ελέγχου, αλλά τέτοιο πράγμα, μερικές εκατοντάδες επιχειρήσεις αλληλοδιαπλεκόμενες να έχουν συμμετοχή σε εταιρείες που εκπροσωπούν το 80% της παγκόσμιας οικονομίας από πλευράς κύκλου εργασιών, κανένας δεν το φανταζόταν. Γι’ αυτό και έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο, αίσθηση και συζητήσεις η πρωτοποριακή μελέτη τριών Ελβετών ερευνητών του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά.
Ο Τζέιμς Γκλάτφελντερ, ο Στέφανο Μπατιστόν και η Στεφανία Βιτάλι, ειδικοί στα σύνθετα δίκτυα, ανέλαβαν ένα εξαιρετικής σημασίας και τεράστιου όγκου δουλειάς έργο. Αντλησαν τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΟΟΣΑ για τις επιχειρήσεις (Οτβίς) για το έτος 2007, το οποίο τότε περιλάμβανε στοιχεία για 37 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο (σήμερα περιλαμβάνει 44 εκατομμύρια εταιρείες).
Από αυτά τα 37.000.000 ξεχώρισαν 43.060 επιχειρήσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει ο ΟΟΣΑ για να οριστούν ως πολυεθνικές. Από εκεί και πέρα άρχισε η κοπιαστική και πρωτότυπη δουλειά των ερευνητών: ερεύνησαν τι ποσοστό συμμετοχής έχει η καθεμιά από τις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις παγκόσμιας κλίμακας σε άλλες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες.
Εκπληκτοι διαπίστωσαν ότι κάθε μία από αυτές τις 43.000 επιχειρήσεις είχε κατά μέσο όρο πακέτα μετοχών (όχι πλειοψηφικά, εννοείται) σε άλλες 20 επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας! Η αλληλοδιαπλοκή μεταξύ τους δηλαδή ήταν τεράστιας έκτασης, πέρα φυσικά από τις μετοχές εταιρειών μικρότερου μεγέθους που κατείχαν και οι οποίες αποκάλυψαν ένα δίκτυο 600.000 αλληλεξαρτώμενων εταιρειών.
Η περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων αυτών έφερε στο φως τις 147 προαναφερθείσες επιχειρήσεις (τα τρία τέταρτα των οποίων ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με πρώτη στον κόσμο τη βρετανική τράπεζα Μπάρκλεϊς) που εκπροσωπούν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Διαπιστώνεται έτσι η ύπαρξη «μιας οικονομικής υπερ-οντότητας στο παγκόσμιο δίκτυο των μεγάλων εταιρειών», όπως επισημαίνουν οι Ελβετοί ερευνητές.
Η αλληλοδιασύνδεση αυτών των πανίσχυρων επιχειρήσεων ενισχύεται ακόμη περισσότερο από δάνεια που χορηγούν η μία στην άλλη, από ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και από άλλα υψηλού κινδύνου χρηματοοικονομικά προϊόντα εντελώς αδιαφανή.
Το πολύ σημαντικό όμως στοιχείο επίσης είναι ότι αυτή η στενότατη αλληλοδιασύνδεση αυξάνει τρομερά τους κινδύνους μετάδοσης σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, γιατί «σε άσχημες εποχές οι επιχειρήσεις εμφανίζουν ταυτόχρονα προβλήματα» και έτσι δρουν άκρως αποσταθεροποιητικά για το σύστημα.
Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα το φθινόπωρο του 2008 με την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Λίμαν Μπράδερς. Ετσι εξηγείται γιατί η χρεοκοπία μίας και μόνης τράπεζας (34ης στη λίστα των Ελβετών ερευνητών το 2007) πυροδότησε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση – ακριβώς λόγω της ισχυρότατης αλληλοδιασύνδεσης αυτών των γιγαντιαίων επιχειρήσεων.
Η μελέτη των ερευνητών του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης δεν μετράει φυσικά την τρομερή πολιτική ισχύ που δίνει σε αυτές τις 147 εταιρείες η κολοσσιαία οικονομική τους δύναμη. «Στις ΗΠΑ κατόρθωσαν πάνω απ’ όλα οι πρώην συνεργάτες της τράπεζας Γκόλντμαν Σαξ που βρίσκονται στην αμερικανική κυβέρνηση και στο Κογκρέσο καθώς και οι λομπίστες της Γουόλ Στριτ να εμποδίσουν κάθε πραγματικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα… Επίσης στην Αγγλία, στην Ελβετία ή στη Γερμανία πολύ λίγα έχουν γίνει στο θέμα αυτό», έγραφε η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ».
Σκάνδαλο: Αντί για φόρους επιδοτήσεις
Ισχύς χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα δεν σημαίνει τίποτα στην εποχή μας. Γι’ αυτό και οι κολοσσιαίες επιχειρήσεις που προαναφέραμε δεν πληρώνουν ουσιαστικά φόρους. Οπως γράφουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», η Τζένεραλ Ελέκτρικ για παράδειγμα, με κέρδη μέσα στις ΗΠΑ το 2010 ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όχι μόνο δεν πλήρωσε ούτε ένα δολάριο φόρο, αλλά πήρε κι από πάνω προνομιακές επιδοτήσεις τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων! Σκανδαλώδες, αλλά συνηθισμένο πλέον. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1950, το κράτος εισέπραττε από τις επιχειρήσεις το 30% των εσόδων του, ενώ το 2009 εισέπραξε μόλις το… 6,6%! Τώρα τα κράτη «γδέρνουν» φορολογικά τους πολίτες τους. Οι εταιρείες κάνουν πάρτι.ethnos.gr

πηγή: tvkosmos.gr/olympia.gr

ΡΟΔΟΣ - ΕΔΕ μετά από καταγγελία για χρηματισμό υπαλλήλου


ΡΟΔΟΣ - ΕΔΕ μετά από καταγγελία για χρηματισμό υπαλλήλου 

Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και για υποβολή αιτήματος μέχρι το μεσημέρι προς τον Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν, και ποινικά, οι καταγγελίες για χρηματισμό εις βάρος υπαλλήλου της Διεύθυνσης Πρόνοιας, έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά από σχετικές αναφορές του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδη Σπινέλη, κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα «η διαφθορά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». 

Με δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως επιβάλλεται η σε βάθος έρευνα, ειδικά όταν πρόκειται για ανώνυμες καταγγελίες, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη έχουν τεθεί σε αργία άλλοι τρεις υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε άλλα νησιά της Περιφέρειας, που βαρύνονται με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, με ένα εξ αυτών να διώκεται βάσει του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για ποινικά αδικήματα.
πηγή: tvkosmos.gr/

ΚΩΣ - Σύλληψη 66χρονου για χρέη προς το Δημόσιο


ΚΩΣ - Σύλληψη 66χρονου για χρέη προς το Δημόσιο 


Την 29-11-2012/14.00, στον Κρατικό Αερολιμένα ΚΩ, συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός, ύστερα από απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, με ποινή φυλάκισης (5) ετών.
πηγή: tvkosmos.gr/

Το ελευθερο λογισμικό στην υπηρεσία των δημοτικών προϋπολογισμών


otee Το ελευθερο λογισμικό στην υπηρεσία των δημοτικών προϋπολογισμών 

Μερικές φορές κάποια σημαντικά πράγματα δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν. Αρκεί να βρεθούν άνθρωποι με θέληση, ενδιαφέρον και διάθεση για προσφορά. Όπως οι εθελοντές του ελεύθερου λογισμικού! Πρόκειται για την Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ -Greek L.U.G.), μια ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων που καταφέρνει να «ανανεώνει» ολόκληρα τμήματα πληροφορικής, αποτελεσματικά και χωρίς έξοδα.
Πρόσφατο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναβάθμιση λειτουργίας των υπολογιστών<…>
σε 175 θέσεις εργασίας στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ένα έργο από το οποίο, υπολογίζεται ότι ο δήμος εξοικονόμησε περισσότερα από 70.000 ευρώ.
Για τους ειδικούς της πληροφορικής το ελεύθερο λογισμικό είναι γνωστό. Για όσους υστερούν σε τέτοιου είδους γνώσεις, διευκρινίζεται ότι: Ελεύθερο είναι το λογισμικό που διατίθεται δωρεάν και μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, νόμιμα. Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τον καθένα.
Όπως εξηγεί το μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ, Κωνσταντίνος Μουσαφείρης, με τα προγράμματα του ελεύθερου λογισμικού μπορεί κανείς να αναβαθμίσει τη λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί δηλαδή να αγοράσει τα νεότερα προγράμματα του εμπορίου, κατά συνέπεια και πιο σύγχρονα μηχανήματα για να τα ‘τρέξουν’.
«Είναι απλά μαθήματα οικονομίας. Εμείς πηγαίνουμε εθελοντικά όπου μας καλούν και πετυχαίνουμε να βελτιώσουμε την απόδοση των υπολογιστών εκεί όπου δεν υπάρχουν οι πόροι για να αγοραστούν νέα προγράμματα και μηχανήματα. Εκτός από αυτό θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελευθερίας», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Μουσαφείρης.
Ο κ. Μουσαφείρης είναι παιδίατρος στο επάγγελμα. Όπως και τα περισσότερα μέλη της ομάδας, το αντικείμενό τους δεν έχει σχέση με την πληροφορική.
«Είναι αυτό που κάνει το Σωματείο μας ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ξεκινήσαμε ως μια παρέα ‘κομπιουτεράδων’ και χωρίς να το καταλάβουμε γίναμε μια ‘πολύχρωμη’ ομάδα. Άτομα που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους και προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα, την αξία και τη σημασία του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού», σημειώνει ο Σόλων Σαββίδης, δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος σε τμήμα πληροφορικής και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ.
Η ομάδα τους προσφέρει τις υπηρεσίες της εντελώς δωρεάν σε σχολεία, φορείς, δημόσιους οργανισμούς και σε όποιον φυσικά το ζητήσει. Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες και ομιλίες, προκειμένου να ενημερώνει τον κόσμο για τις δυνατότητες του ελεύθερου λογισμικού.
Μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν κάλεσαν στη Θεσσαλονίκη, για να μιλήσει, τον ιδρυτή του ιδρύματος του Ελεύθερου Λογισμικού, Ρίτσαρντ Στόλμαν.
Πριν από ενάμιση χρόνο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διέθεσε στην ομάδα έναν χώρο όπου δημιούργησαν το εργαστήριο ελεύθερου λογισμικού. Το εργαστήριο υποδέχεται καθημερινά νέα παιδιά αλλά και μεγαλύτερους που χρησιμοποιούν το ελεύθερο λογισμικό και μαθαίνουν για αυτό.
«Στη χώρα μας, παρά τα μεγάλα ποσά που μπορεί να εξοικονομήσει ειδικά ο δημόσιος τομέας, φαίνεται πως η χρήση του ελεύθερου λογισμικού δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη. Μάλιστα μας έχουν γίνει πολλές συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό», σημειώνει ο κ. Μουσαφείρης.
Στο δημοτικό κέντρο πληροφορικής και ελεύθερου λογισμικού που παραχώρησε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και αποτελεί την έδρα του σωματείου, παρέχεται μεταξύ άλλων δωρεάν τεχνική υποστήριξη, εκπαιδευτικά σεμινάρια και δανειστική βιβλιοθήκη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο σωματείο: στο τηλέφωνο 2310330444 ή στην ιστοσελίδα http://www.greeklug.gr, email: info@greekluk.gr

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός 63-77

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός 63-77
Η τρομερή ατμόσφαιρα δεν κατάφερε να χαλάσει την συγκέντρωση του Ολυμπιακού, ο οποίος νίκησε μέσα στο Κάουνας την Ζαλγκίρις με 77-63 και ελπίζει ακόμα και στην πρωτιά του γ' ομίλου . Αποστολή, Κάουνας: Βασίλης Δελής
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 77-63 για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησαν την ψυχραιμία τους και την συγκέντρωση τους κόντρα στον κόσμο των Λιθουανών και πήραν ένα σπουδαίο "διπλό", από την στιγμή μάλιστα που η Ζαλγκίρις ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του γ' ομίλου.
Ο Ολυμπιακός πλέον διατηρείται στην δεύτερη θέση, ενώ με ένα στραβοπάτημα ακόμα της Ζαλγκίρις στις τελευταίες δύο αγωνιστικές μπορεί να τερματίσει και στην πρώτη θέση.
Ο αγώνας:
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και επέβαλε το παιχνίδι του απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι των "ερυθρολεύκων". Ο κόσμος είχε "παγώσει" στα πρώτα τρία - τέσσερα λεπτά, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να ελέγχουν τον αγώνα.
Ο Τζος Πάουελ έδωσε πολύτιμες λύσεις στους Πειραιώτες, οι οποίοι στο τέταρτο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 11-4, ύστερα από το τρίτο καλάθι του Αμερικανού, στην αναμέτρηση. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 11-4 για τον Ολυμπιακό, με την Ζαλγκίρις να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της και παράλληλα να... αφυπνίζει και τον κόσμο της.
Ο Καουκένας έδωσε σημαντικές ανάσες στους Λιθουανούς, με τον γκαρντ της Ζαλγκίρις να είναι εκείνος που θα διαμορφώσει και το 18-21, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του ματς.
Τον... ξεκόλλησε ο Γκετσεβίτσιους
Στην δεύτερη περίοδο, η Ζαλγκίρις Κάυνας αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, κυρίως στο σκέλος της επίθεσης, καθώς δεν μπορούσε να ανοίξει διαδρόμους για το καλάθι των "ερυθρολεύκων" που παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο των οπαδών των γηπεδούχων δεν είχε χάσει τη συγκέντρωση του.
Ο Στράτος Περπέρογλου πέτυχε το 18-25 για τον Ολυμπιακό, με τους Λιθουανούς να μειώνουν σε 20-25. Τους Πειραιώτες ξεκόλλησε με δύο διαδοχικά τρίποντα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (20-31). Ο Καουκένας και πάλι πέτυχε το 22-31, ενώ ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 27-31, 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να μειώσουν. Ο Ιμπραήλ Τζάαμπερ με εύστοχο σουτ τριών πόντων στο 24ο λεπτό έκανε το 34-38 εν μέσω αποθέωσης για να κάνει τον κόσμο να σταματήσει ο Κώστας Παπανικολάου με κάρφωμα. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ και το σκορ να είναι στο 36-40.
Με Πόποβιτς πέρασε μπροστά...
Ο Φουτ με κάρφωμα μείωσε σε 38-40, φέρνοντας σε απόσταση αναπνοής τους Λιθουανούς, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου με εύστοχο σουτ τριών πόντων σημείωσε το 38-43. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης έκανε με δύο εύστοχες βολές το 38-45
Ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ στο 27ο λεπτό μείωσε σε 41-45 και ο Γιανκούνας έφερε την διαφορά και πάλι στους δύο πόντου, έπειτα από όμορφο συνδυασμό των παικτών της Ζαλγκίρις (43-45), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης θα βρεθεί ξανά στη γραμμή των βολών και με 1/2 πέτυχε το 43-46. Ο Μάρκο Πόποβιτς μείωσε σε 45-48 με δύο εύστοχες βολές, ενώ ο Γιανκούνας με 2/2 θα φέρει την Ζαλγκίρις σε απόσταση αναπνοής (47-48).
Το τρίτο δεκάλεπτο τελικά θα κλείσει με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Μάρκο Πόποβιτς, ο οποίος θα βάλει για πρώτη φορά στον αγώνα την Ζαλγκίρις Κάουνας (50-48).
Ο Ολυμπιακός, όμως με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά με 50-53, ύστερα από καλάθι του Περπέρογλου, με τον Κ. Λαβρίνοβιτς να μειώνει σε 52-53. Ο Πέρο Άντιτς σημείωσε το 52-56, οκτώ λεπτά πριν το τέλος, με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς να μειώνει σε 56-59.
Ο Μάρκο Πόποβιτς έκανε φάουλ στον Κώστα Παπανικολάου και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ο Έισι Λο με 1/2 βολές πέτυχε το 56-60 και ο Παπανικολάου με τρίποντο σημείωσε το 56-63 στο 35ο λεπτό του αγώνα. Ο Ριμάντας Καουκένας έχασε ένα εύκολο καλάθι και ο Κάιλ Χάινς με 1/2 βολές πέτυχε το 56-64. Οι Λιθουανοί αστόχησαν σε διαδοχικές επιθέσεις, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο συγκεντρωμένος.
Ο Κώστας Παπανικολάου παρά την πίεση των φιλάθλων της Ζαλγκίρις ανέβασε την διαφορά τους δέκα πόντους (56-66) στο 37'. Η Ζαλγκίρις θα μειώσει σε 59-66, αλλά αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης ανέβασε την διαφορά και πάλι στους δέκα πόντους (59-69), 1:50'' πριν το τέλος του αγώνα, με τον Χοάν Πλάθα να καλεί τάιμ άουτ.
Τελικά ο Ολυμπιακός θα φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Κάουνας, καθώς δεν θα κινδυνέψει στο υπόλοιπο ματς, σημειώνοντας την έκτη του νίκη στην Ευρωλίγκα με το εμφατικό 77-63 και θα διατηρηθεί στην δεύτερη θέση του ομίλου του, ενώ με ακόμα μία ήττα των Λιθουανών μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτος.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 73-77.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 7(1), Τζάαμπερ 6(2), Πόποβιτς 7(1), Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11, Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17(1), Φουτ 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 5(1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Λο 7(2), Άντιτς 5(1), Σπανούλης 16(3), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6(2), Πρίντεζης 5(1), Παπανικολάου 13(3), Μάντζαρης 6(2).

 Sport24.gr

ΣΕΛΜΑ Ενημέρωση

Σ.Ε.Λ.Μ.Α
Ενημέρωση
Συνάδελφοι,

 
Όλα τα θέματα που μας απασχολούν γνωρίζουμε ότι  είναι πολύ σοβαρά, κάποια έχουν πάρει τον δρόμο τους και κάποια άλλα είναι αυτά που επείγουν άμεσα και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

 
Αυτή την στιγμή το ενιαίο μισθολόγιο ισοπεδώνει τα πάντα, μισθούς , συλλογικές συμβάσεις και απολύσεις. Tο Σ.Ε.Λ.Μ.Α αγωνίζεται και κάνει το μέγιστο δυνατόν, για το καλό όλων των εργαζομένων.

 
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε σε συνεχή διάλογο με το υπουργείο σε συνεργασία με τον εργατολόγο του σωματείου.

 
Όμως δεν επαναπαυόμαστε, και σας προτείνουμε να μην ακούτε  την παραπληροφόρηση.

 
Δεν βλέπετε τί έρχεται; Δεν βλέπετε τί έχουμε κρατήσει μέχρι τώρα με τον αγώνα μας; Δεν βλέπετε ότι τον μόνο σύμμαχο που έχετε είναι το Σωματείο; Αντί  όμως να είστε δίπλα του στα δύσκολα και να δικάσετε αυτούς που σας έφεραν εδώ, προσπαθείτε να βρείτε κάτι για να δικάστε αυτούς που αγωνίζονται για εσάς.
Είναι τυχαίο ότι σε όλες τις δύσκολες συγκυρίες υπάρχουν πάντα συγκεκριμένα λιγοστά άτομα που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν  τους εργαζόμενους όταν  πάει να γίνει κάτι πολύ σοβαρό για το εργασιακό μας μέλλον;

 
Έλεος πια!!!
      Τους απομονώνουμε και συνεχίζουμε  τον αγώνα για  το  καλό όλων μας.
Το διαίρει και βασίλευε είναι η γνωστή  μέθοδος που χρησιμοποιούν οι βαλτοί από τις εκάστοτε διοικήσεις.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
 
 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

Το πιο γρήγορο τραίνο με μαγνητικές ράγες δημιουργούν στην Ιαπωνία!

 
Ασύλληπτες ταχύτητες για τον σιδηρόδρομο της Ιαπωνίας.
Oι Ιάπωνες, όπως γνωρίζουμε είναι από τους πιο εξελιγμένους τεχνολογικά λαούς της Ασίας αλλά και του κόσμου. Για μια ακόμη φορά θέλουν να αποδείξουν τις ικανότητες τους με την δημιουργία ενός τραίνου το οποίο θα κινείται πάνω σε μαγνητικές ράγες, αυξάνοντας κατά πολύ την τελική του ταχύτητα και μειώνοντας τις αποστάσεις.
Το Series Lo όπως ονομάζεται το πρωτότυπο τραίνο, έχει ταχύτητα που φθάνει τα 310 μίλια την ώρα και ουσιαστικά μειώνει τον χρόνο του ταξιδιού στο μισό.
To τραίνο θα μπορεί να μεταφέρει έως και 1000 επιβάτες στα 16 βαγόνια του,ενώ η μπροστινή πλευρά του και γενικότερα το ύψος του θα είναι χαμηλωμένα κατά πολύ ώστε να μην υπάρχουν τόσοι πολλοί κραδασμοί στο τραίνο και ο επιβάτης να νιώθει πραγματικά ότι βρίσκεται σε αεροπλάνο.
Οι κατασκευαστές θεωρούν ότι το τραίνο θα είναι λογικά έτοιμο το 2027 και θα ξεκινήσει την λειτουργία του εξυπηρετώντας την γραμμή Τόκυο-Ναγκόγια και ευελπιστούν μέχρι το 2045 ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιαπωνίας να είναι μαγνητικό.


Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε με ποιο σενάριο κατέληξαν στα νέα μέτρα;




Εδώ και καιρό διαβάζω ό,τι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της Τρόϊκα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.  Ένα χρέος το οποίο παρέλαβαν στο 120% του ΑΕΠ (ας συμφωνήσουμε σ΄ αυτό γιατί με τις αλχημείες που έγιναν κανένας δεν ξέρει το πραγματικό αριθμό) και αισίως το έφτασαν στο 180%  σε τρία χρόνια. Μεσολάβησε και ένα κούρεμα, για να μη ξεχνιόμαστε! Μα έτσι μπορούσαμε να το ….καταφέρουμε και μόνοι μας! Δεν χρειάζεται κανένα…ταλέντο
Μας λένε, λοιπόν, τώρα, πως παρά τα δυο μνημόνια και τις  επώδυνες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, τελικά το 2020 το χρέος μας δεν θα πέσει στο 120% , άρα δεν θα είναι βιώσιμο!
Εγείρεται, επομένως, ζήτημα μείζονος σημασίας. Το ΔΝΤ, ως εκ του καταστατικού του, δεν μπορεί να χρηματοδοτεί χώρες με μη  βιώσιμο χρέος.
Και  πώς θα ξεπεραστεί το καταστατικό κώλυμα;
Οι λύσεις είναι περιορισμένες:
1. νέο «κούρεμα» με τη συμμετοχή και του δημοσίου τομέα (το λεγόμενο OSI)
2. εξαγορά ελληνικού χρέους  από τη δευτερογενή αγορά
3. ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM
4. νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού (κάποιοι μιλάνε για 80 μονάδες βάσης)
Εδώ αρχίζουν οι διαφωνίες.
Η Γερμανία δεν θέλει το OSI.
H EKT δεν θέλει να «κουρευτούν» τα ομόλογα που διακρατεί, αλλά ούτε και να αγοράσει άλλα από τη δευτερογενή αγορά. Έτσι τουλάχιστον είπε χτές ο Ντράγκι.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM συζητείται, δεν έχει πολλούς υποστηρικτές, αλλά μάλλον αποτελεί μια έσχατη γραμμή άμυνας και στο τέλος πιθανότατα θα… ενδώσουν.
Στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων συμφωνούν οι περισσότεροι, αλλά εδώ ανακύπτει ένα άλλο θέμα. Ορισμένες από τις χώρες που μας δανείζουν, δανείζονται οι ίδιες με υψηλότερα επιτόκια από τις αγορές! Άντε, να το περάσουν αυτό από τα κοινοβούλιά τους!
Τι απομένει;
Απομένει η επιμήκυνση.
Η επιμήκυνση, όμως, προϋποθέτει περισσότερα κονδύλια τα οποία κανένας δεν φαίνεται πρόθυμος  να δώσει! Όμως, και αν ακόμα βρεθούν τα χρήματα (λέγεται για παράδειγμα ότι θα μας επιτρέψουν να εκδίδουμε περισσότερα έντοκα γραμμάτια ή να μας δώσουν και τα ποσά από τις δόσεις που έχουν παρακρατήσει) μόνο η επιμήκυνση δεν επαρκεί για να βγεί η οικονομία από την ύφεση. Και όσο η οικονομία παραμένει σε ύφεση, δεν έχει ελπίδα.
Τούτων δοθέντων, δικαιούμεθα να θέσουμε το εξής απλό ερώτημα:
Η Τρόϊκα εδώ και μήνες διαπραγματευόταν με την κυβέρνηση τη λήψη ενός πακέτου περικοπών ύψους 13-16 δις. Αυτό που ψηφίστηκε προχτές στη Βουλή.
Όμως, αφού το χρέος δεν είναι βιώσιμο, με βάση ποιές παραδοχές  η Τρόϊκα επέμενε στη λήψη  συγκεκριμένων μέτρων;
Αφού δεν συμφωνούν στο στόχο, τότε πώς είναι δυνατόν να μας προτείνουν μέσα και πολιτικές για τη επίτευξή του;
Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά και η προσέγγιση της Τρόϊκα  πιθανότατα βρίσκεται  και πάλι στον αέρα.
Σχεδιάζουν στο γόνατο. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν έξω,  προσωπικά ουδεμία τους έχω εμπιστοσύνη.
Ρωτάω, λοιπόν, αφού δεν έχουν συμφωνήσει στη βιωσιμότητα του  χρέους, τότε με ποιό σενάριο και ποιά δεδομένα μας επέβαλλαν αυτό το βάρβαρο πακέτο λιτότητας;
Πάσα απάντηση, δεκτή…..
ΥΓ. Υπενθυμίζω οτι σ΄εκείνη την περίφημη Σύνοδο Κορυφής, τον Οκτώβριο του 2011, που αποφασίστηκε το PSI, η ίδια η κα Μέρκελ δήλωσε δημοσίως ότι η προηγούμενη έκθεση της Τρόϊκα (εκείνη με την οποία κατά τον κ. Βενιζέλο είχε μπεί πάτος στο βαρέλι) στηρίχθηκε σε λάθος δεδομένα για αυτό και πήρε τη θέση που της άξιζε, στον κάλαθο των αχρήστων..
Μήπως, λοιπόν, και πάλι πήραμε μέτρα για να …βοηθήσουμε  την τρόϊκα να συντάξει μια έκθεση που δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους; Άρα δεν λύνει και το πρόβλημα;
 
 

Ποιά ανάπτυξη φέρνει 1.000.000 θέσεις εργασίας;


Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία αλλά και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν την κρίση και της μνημονιακής πολιτικής που κατεξευτέλισε τη χώρα μας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ένα πικρό χαμόγελο οίκτου προκαλούν οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί περί «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας» και περί δήθεν επερχόμενης «ανάπτυξης», η οποία θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που συνεχίζει να καταβαραθρώνεται ραγδαία.
Δεν ξέρει πού να κρυφτεί κανείς από ντροπή όταν ακούει να του διηγούνται καθημερινές εμπειρίες απλών Ελλήνων σε ευρωπαϊκές χώρες. Φοιτητές π.χ. που πάνε να νοικιάσουν σπίτι στην Αγγλία και οι ιδιοκτήτες τούς ζητούν... διπλάσιο αριθμό ενοικίων ως εγγύηση από όσα ζητούν σε άλλους ξένους ή αρνούνται εντελώς να νοικιάσουν το σπίτι τους σε Ελληνες! Παρέες Ελλήνων που πάνε να φάνε σε εστιατόριο στην Αυστρία, παραγγέλνουν και το γκαρσόνι απαιτεί να πληρώσουν... προκαταβολικά το φαγητό!
Υπάρχει πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση προς οτιδήποτε ελληνικό στην Ευρώπη, όσο κι αν μας πληγώνει αυτό. Μόνο στο μυαλό κυβερνητικών παραγόντων υπάρχει υποτιθέμενη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, θα χρειαστούν δεκαετίας για να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο, όσο απαξιωτικό κι αν είναι για μας. Το κατά πολύ σοβαρότερο είναι αν και πότε η Ελλάδα θα μπορέσει να συνέλθει και να επανέλθει εκεί που βρισκόταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Ας γίνουμε σαφέστεροι. Το 2007 η Ελλάδα είχε κάπου 370.000 ανέργους. Σήμερα κοντεύουν να φτάσουν το 1.300.000 και το 2013, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν το 1.500.000. Το ερώτημα είναι απλό και δραματικό: Αυτή η ανάπτυξη που υπόσχεται ο πρωθυπουργός υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο και πάνω θέσεις εργασίας; Η απάντηση είναι εξίσου απλή, αλλά τραγική: Αποκλείεται! Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες.
Το 2013 θα είναι η έκτη συνεχής χρονιά συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα βίαιης μείωσης του ΑΕΠ. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν, προσθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα αρχίσει και ο δημόσιος τομέας να παράγει δεκάδες χιλιάδες ανέργους μέσω διαθεσιμότητας ή και απολύσεων χωρίς προσχήματα, καθώς και δεκάδες χιλιάδες πρόσθετους συνταξιούχους.
Αντί δηλαδή ο κρατικός τομέας να είναι φορέας ανακούφισης αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, λόγω Μνημονίου, θα μετατραπεί σε ολέθριο καταστροφέα εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως και το κράτος θα γλιτώνει λεφτά καθώς θα απολύει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του, θα εξαθλιώνει οικονομικά όσους συνεχίζουν να δουλεύουν στο Δημόσιο πληρώνοντάς τους πολύ λιγότερο, κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία κατακρημνίζοντας στα Τάρταρα την υγεία και τη μόρφωση του λαού μας. Υπάρχει όμως κανένας τίμιος άνθρωπος που να χαρακτηρίζει «ανάπτυξη» αυτό το ζοφερό μέλλον που απεργάζεται για τους Ελληνες η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;
Οσο για τον βαρύτατα χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, με τι λεφτά θα αναπτυχθεί; Δειλά δειλά τώρα κυβέρνηση και τραπεζίτες ομολογούν ότι καμιά ρευστότητα δεν θα φέρει αυτή καθαυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απλώς ελπίζουν ότι θα... ξαναγυρίσουν στις τράπεζες οι καταθέσεις και αυτά τα λεφτά των καταθετών θα δανείσουν οι τραπεζίτες στις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν! Υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως κανένα αξιόλογο ποσό δεν θα ξαναγυρίσει στις τράπεζες, γιατί απλούστατα ο κοσμάκης ξοδεύει όσα είχε στην άκρη προσπαθώντας αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να πληρώσει το ληστρικό φορολογικό «γδάρσιμό» του από την κυβέρνηση.
 

Το ΙΚΑ ζητά την επιστροφή συντάξεων!

Ένταξη σε αυτασφάλιση έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης
Να ανακληθούν οι συντάξεις που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος, ζητά η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Με βάση την εγκύκλιο, με την ανάκληση της συνταξιοδοτικής απόφασης θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να εγκλωβιστούν στο καθεστώς αυτό για περισσότερα χρόνια, αφού όταν τελειώσει η περίοδος αυτασφάλισης θα έχουν αλλάξει και οι συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.

Η νέα εγκύκλιος αφορά ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικές ρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνια με τις διατάξεις του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, με αποτέλεσμα να υπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται, επαναπατρισθέντες Έλληνες υπήκοοι και ομογενείς, οι τεχνικοί σεναριογράφοι και σκηνοθέτες για αποδεδειγμένη υπηρεσία για την οποία δεν είχαν καταβληθεί εισφορές, οι εργαζόμενοι στην τέως Ε.Α.Σ. μέχρι την επαναπρόσληψή τους από τον Ο.Α.Σ.Α., και απολυμένοι από το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς κατά τη χρονική περίοδο 01.01.1990 έως 31.10.1993, οι οποίοι στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Ακόμη, εκτοπισθέντες ή φυλακισθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 21/04/1967 έως 24/07/1974, απολυμένοι της Πειραϊκής Πατραϊκής (ν. 2458/1997), εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (ν. 3717/2008) και απολυμένοι από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας (ν. 2335/1995).
Επίσης, μπορούσε να αναγνωρισθεί ο χρόνος της εφεδρικής υπηρεσίας των μισθωτών, κατά τον οποίον καταβάλλονταν το εφεδρικό επίδομα από τον Ειδικό Λογαριασμό Στρατευομένων Μισθωτών του Ο.Α.Ε.Δ. και ο χρόνος συμπληρωματικών παροχών λόγω μητρότητας, κατά τον οποίο καταβαλλόταν το σχετικό επίδομα μητρότητας από τον Ο.Α.Ε.Δ., με σχετική σφραγίδα του Ο.Α.Ε.Δ. επί των ασφαλιστικών βιβλιαρίων.

Πηγή newsbomb.gr

Ο μύθος της εξόδου από το ευρώ

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Αφιερωμένο στους παπαγάλους και τις Κασσάνδρες της εξόδου από το ευρώ:

Σύμφωνα με τη Μελέτη 10/2009 για την αποχώρηση ή την αποβολή κράτους μέλους από την ΕΕ και την ΟΝΕ :
Δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου από το ευρώ, ούτε οικειοθελής, ούτε με τη διαδικασία της αποβολής.
Η έξοδος από το ευρώ στην ουσία απαγορεύεται, αφού η είσοδος στην ευρωζώνη είναι μία διαδικασία αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη.
Η μόνη επιτρεπτή διαδικασία είναι η οικειοθελής αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι όμως από το ευρώ (άρθρο 50, συνθήκη Λισσαβόνας).

Συμπέρασμα:
Κανείς δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά ούτε και η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από το ευρώ.
Και ο μόνος τρόπος εξόδου από το ευρώ είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Όχι στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά…

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα φορολογικά νομοσχέδια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα. Ούτε στην Ανατολή, ούτε στη Δύση. Ούτε στις αναπτυγμένες χώρες, ούτε στις αναπτυσσόμενες.
 
Κάθε υπουργός Οικονομικών, όποτε γουστάρει, μπορεί να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο και να αλλάξει,κυριολεκτικά, τα φώτα στους πολίτες.
Όλο κάποια προσχηματική δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την πράξη του αυτή. Και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα. Δεν τον απασχολεί κάν, αν τα  νοικοκυριά έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους. Αποφασίζουν και διατάζουν. Και ο απλός πολίτης βρίσκεται εντελώς ανυπεράσπιστος μπροστά την κρατική αυθαιρεσία. 
Αφήστε το άλλο. Αν χρωστάς στο κράτος, σε ταράζουν στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Όταν σου οφείλει το κράτος πληρώνει, άμα θέλει, όποτε θέλει και όσο θέλει. Χώρια που μπορείς να υποστείς και κάποιο κούρεμα. Εννοείται, χωρίς να ερωτηθείς….

Και τους νόμους οι ίδιοι γραφειοκράτες τους συντάσσουν πάντα. Ράβουν και ξηλώνουν τα μέτρα και ύστερα αρχίζουν τις εγκυκλίους, τα βιβλία και τα σεμινάρια για να μας ενημερώσουν οι φωστήρες τι ….εννοούσαν!
Βεβαίως, αυτή η ασάφεια βολεύει, ξέρετε ποιους…

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά, που αποτελούν παθογένειες δεκαετιών.
Γιατί, όπως, γνωρίζετε έχει τεθεί προς διαβούλευση νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Μια από τα ίδια!
Τι να περιμένει κανένας. «Αυτή η στάνη το ίδιο τυρί βγάζει…»
Μεταξύ άλλων, προτείνουν λέει την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Σε ποια χώρα ζείτε;
-Η Ελλάδα αντιμετωπίζει   οξύ πρόβλημα υπογεννητικότητας.
-Έχει γερασμένο πληθυσμό.
-Η κρίση εμποδίζει τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά γιατί δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν.
-Η χώρα κατακλύζεται από μετανάστες (παράνομους και μη) σε παραγωγική ηλικία.
-Το ασφαλιστικό μας σύστημα βρίσκεται στα όρια του γιατί σε πολλά ταμεία αναλογεί  ένας εργαζόμενος για έναν συνταξιούχο. Δεν στέκεται έτσι σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
-Πολλά χωριά έχουν ερημώσει
-Σχολεία κλείνουν λόγω έλλειψης παιδιών…
Και εσείς καταργείτε το αφορολόγητο για τα παιδιά;

Είναι αστείο το επιχείρημά σας ότι θα δίνεται κάποιο επίδομα με …εισοδηματικά κριτήρια.
Δηλαδή το κράτος θα αποφασίζει ποιοί θα ….κάνουν παιδιά;

Διαλύεται τη μεσαία τάξη, αν δεν το έχετε καταλάβει…

Θέλω να ελπίζω ότι ο Πρωθυπουργός θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων αυτό το όνειδος.
Και να τραβήξει τα αυτιά μερικών  που προκαλούν την κοινωνία με τη συμπεριφορά τους.

Το αφορολόγητο για τα παιδιά είναι αδιαπραγμάτευτο.
Δεν συζητείται.
Τέλος!

ΝΕΛ: Ή γίνεται δεκτή η ένταξη στο άρθρο 99 ή μπαίνουμε σε περιπέτειες

/naftilia/item/2205-νελ-ή-γίνεται-δεκτή-η-ένταξη-στο-άρθρο-99-ή-μπαίνουμε-σε-περιπέτειες.html 
Δεν κρύβει τα λόγια της, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου. Ή γίνεται δεκτή από τη Δικαιοσύνη η συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές ή μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.  
Με τη συμφωνία εξυγίανσης εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί άμεση μείωση των υποχρεώσεων της εταιρείας κατά 132 εκατ., με επώδυνες όμως συνέπειες προς προμηθευτές και πιστωτές.
Οι πιστωτές Millennium και FBB έχουν το δικαίωμα, αντί της οφειλής, όπως αυτή περιορίζεται με τη «Συμφωνία Εξυγίανσης», να ζητήσουν να τους μεταβιβαστούν πλοία της εταιρείας, επί των οποίων ήδη έχουν προτιμώμενες ναυτικές υποθήκες.
Σε περίπτωση που ασκηθεί το δικαίωμα αυτό, η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορέσει να αντικαταστήσει τα πλοία αυτά με ναυλωμένα πλοία, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η εκτέλεση των εργασιών της και το λειτουργικό της κόστος.
Οι υπόλοιποι πιστωτές (προμηθευτές κλπ) θα λάβουν το 20% των απαιτήσεών τους σε 48 μηνιαίες δόσεις. Οι τράπεζες και οι λοιποί πιστωτές μπορούν, αντί της μειώσεως και ρυθμίσεως των απαιτήσεών τους, να ζητήσουν την κεφαλαιοποίηση των συνολικών απαιτήσεών τους, με την έκδοση νέων μετοχών και με τιμή διαθέσεως ίση με την ονομαστική αξία της μετοχής.
Οι απαιτήσεις των μετόχων της εταιρείας διαγράφονται οριστικά, ενώ επίδικες απαιτήσεις θα ικανοποιηθούν σε ποσοστό 20% και σε 36 μηνιαίες δόσεις από τη λήξη της επιδικίας.
Η ΝΕΛ υπόσχεται ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των δεδουλευμένων τους, όπως και το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα λάβουν το σύνολο των κατά κεφάλαιο απαιτήσεών τους, με μεσοπρόθεσμη αποπληρωμή. 
Με την προϋπόθεση των ανωτέρω, η εταιρεία εκτιμά ότι θα περάσει σε θετικό EBITDA το 2013. Πάντως, στο 9μηνο του 2012, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 53,3 εκατ., έναντι 65,8 την αντίστοιχη περίοδο του 2011, ήτοι παρουσίασε  μείωση  18,86%. Οι ζημιές ανήλθαν σε 25,5 εκατ., έναντι ζημιών 37,3 εκατ. το εννεάμηνο 2011.

4% αυξήθηκε το κόστος παραγωγής των ελληνικών βιομηχανιών


 

Κατά 4% αυξήθηκε τον Οκτώβριο φέτος το κόστος παραγωγής των ελληνικών βιομηχανιών, λόγω κυρίως των ανατιμήσεων (ηλεκτρικό ρεύμα, κ.λπ.) και του φορολογικού καθεστώτος στην εγχώρια αγορά.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 4% τον Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, έναντι αύξησης 8,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2011 προς το 2010.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 4,2%, και
β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 3,4%.
Εξάλλου, ο γενικός δείκτης τον Οκτώβριο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2012, παρουσίασε μείωση 1% έναντι μηδενικής μεταβολής που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2011.

Επέστρεψε στην Ελλάδα η στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν


 

Ολοκληρώθηκε η ελληνική αποστολή στο Αφγανιστάν με την επιστροφή στην Ελλάδα του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) από την Καμπούλ που εντάσσεται στο πλαίσιο περικοπής των δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανακοινώθηκε απόψε από το ΓΕΕΘΑ.
Μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010.
Στο Αφγανιστάν παραμένουν 7 εκπαιδευτές αεροπόροι προκειμένου να εκπαιδεύσουν Αφγανούς πιλότους στα αεροσκάφη C-27J οι οποίοι θα αποχωρήσουν με την ολοκλήρωση της αποστολής τους.
Στη συγκρότηση της ελληνικής δύναμης Αφγανιστάν -ΤΕΣΑΦ, συμμετείχαν συνολικά 3.295 στελέχη, με χρονική διάρκεια παραμονής από 3 έως 6 μήνες.
Το Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν ξεκίνησε την αποστολή του στις 17 Φεβρουαρίου 2002, με την τοποθέτηση 15 αξιωματικών και 34 υπαξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ).
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αφγανιστάν, τόσο η ΕΛΔΑΦ όσο και το ΤΕΣΑΦ, εκτέλεσαν έργα κατασκευής – ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών στην πόλη της Καμπούλ, καθώς επίσης και του αεροδρομίου. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη που παρείχε το 299 ΚΙΧΝΕ από υγειονομικής πλευράς, τόσο στο προσωπικό του ΤΕΣΑΦ και της υπόλοιπης δύναμης της ISAF, όσο και σε Αφγανούς πολίτες. (Το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας αναπτύχθηκε στις 26 Ιουλίου 2005, στην Καμπούλ, και η ΕΛΔΑΦ μετονομάστηκε σε ΤΕΣΑΦ).
Πηγή: ΑΠΕ

Απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του στο ΙΚΑ του Βόλου


 

Τη σύνταξη αναπηρίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, έκοψαν σε Βολιώτη μεσήλικα, ο οποίος μετέβη την Τετάρτη στις υπηρεσίες του ΙΚΑ απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του καθώς με αυτή την απόφαση ουσιαστικά «τον στέλνουν στο τέλος».
Σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η Επιτροπή των γιατρών έκρινε στον επανέλεγχο ότι το ποσοστό που μπορούσε να του δοθεί δεν ξεπερνά το 25%. Ο ίδιος μάλιστα προσέφυγε και σε δεύτερο βαθμό για να δικαιωθεί, όμως και στην επανεξέταση το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 30%, που φυσικά δεν δικαιολογεί όχι μόνον σύνταξη αλλά ούτε επίδομα.
Οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και ότι υπάρχουν προϋποθέσεις τις οποίες ο ίδιος δεν πληρούσε, αφού όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν προσκόμισαν κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί νοσηλεία ή ότι λαμβάνει συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή που να συνιστά αδυναμία εργασίας και επιβίωσης.

Xανς Βέρνερ Ζιν: "Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα"


 

«Βαρέλι δίχως πάτο» χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς Βέρνερ Ζιν
και υποστήριξε ότι «έχει πολύ μικρή διαφορά το να μιλάει κανείς για δάνεια ή για δώρα».Τάχθηκε υπέρ ενός «πραγματικού κουρέματος» και κατηγόρησε τους Γερμανούς πολιτικούς ότι καθησυχάζουν τους πολίτες προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνουν.
«Βρισκόμαστε στην πολιτική διαδικασία της σταδιακής ένταξης των δανειακών απαιτήσεων στην κατηγορία του δώρου», δήλωσε ο κ. Ζιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους, αλλά θεωρεί προβληματικό «να τα κάνουμε όλα μέσω της μείωσης των επιτοκίων».
Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους συμπεφωνημένους όρους, αλλά ότι συνεχώς υπήρχε σταδιακή άμβλυνση των κριτήριων και ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να καταστεί ανταγωνιστική, καθώς αυτό θα απαιτούσε την μείωση των τιμών των αγαθών κατά 30-40%.
Ο κ. Ζιν τονίζει ακόμη ότι «η πολιτική προσπαθεί να καθησυχάζει», καθώς, όπως λέει, «όταν έχει κανείς την αίσθηση ότι τα πράγματα βαίνουν προς επίλυση, τότε σίγουρα αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής για τα κόμματα που κυριαρχούν».
«Αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη οι πολίτες εδώ θα πιάνονται κορόιδα. Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς πολύ διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζουν. Η κρίση σε καμία περίπτωση δεν επιλύθηκε», προσθέτει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου και καταλήγει λέγοντας ότι όλα αυτά λέγονται «προκειμένου να καθησυχάσουν τους Γερμανούς για να είναι πρόθυμοι να ανοίξουν περαιτέρω το πορτοφόλι τους».

1,4 δισ. οι οφειλές σε εφάπαξ από το 2009


 

Εκκρεμούν 17.000 αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων που περιμένουν εφάπαξ από το 2009. Το κράτος οφείλει 1,4 δισ. ευρώ.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέεται ότι το 50% αυτών των οφειλών θα καλυφθεί από την εκταμίευση της δόσης.

Ούτε ένας από τους καταθέτες του εξωτερικού δεν έκανε συμπληρωματική δήλωση


 

Τη γάτα με το ποντίκι φαίνεται πως παίζουν η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και οι Έλληνες φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, τις οποίες...δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, αφού παρά τα ειδοποιητήρια κανείς τους δεν έχει υποβάλει συμπληρωματική δήλωση.
Όπως φαίνεται λοιπόν οι 43 φορολογούμενοι που έλαβαν το ειδοποιητήριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, εδώ και δέκα ημέρες όπως αναφέρουν και τα Νέα, δεν δείχνουν διατεθειμένοι ούτε να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκρυψαν, αλλά κυρίως ούτε να πληρώσουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους αναλογούν.
Την ίδια ώρα ο ελεγκτικός μηχανισμός αντί να τους κυνηγήσει θα στείλει επιπλέον 2.000 ειδοποιητήρια και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στους υπόλοιπους καταθέτες του εξωτερικού. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει καθυστερήσει, αφού όχι μόνο βάσει των όσων είχαν εξαγγελθεί έπρεπε να είχαν αποσταλεί τα ειδοποιητήρια, αλλά και κάποιοι από τους καταθέτες του εξωτερικού θα έπρεπε να είχαν ήδη πληρώσει πρόστιμο.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει 17.000 φορολογούμενους οι οποίοι έβγα- λαν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 5 δισ. ευρώ τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν στη βάση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και με το ειδοποιητήριο καλούνται εντός 20 ημερών από τη λήψη του να ενημερώσουν την ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ. Ωστόσο μέχρι σήμερα συμπληρωματική δήλωση δεν έχει γίνει.

Στάσεις εργασίας στους δήμους


 

Στάσεις εργασίας σήμερα  Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή, έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμπληρώνοντας τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντίστοιχες πορείες θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των νομών.
 
«Τώρα που η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα, εμείς το μόνο που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, είναι να δυναμώσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γιατί τώρα αυτοί είναι που μας φοβούνται», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εγκρίθηκαν οι υπερωρίες για τους «εκλεκτούς» του Κωστή Χατζηδάκη


 

Εγκρίθηκαν οι υπερωρίες απογευματινής εργασίας, για το 2012, των υπαλλήλων του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μ. Δασκαλάκη. Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν οργανικές θέσεις και υπηρετούν με διάθεση στα εν λόγω γραφεία, μέχρι είκοσι ώρες μηνιαίως ανά υπάλληλο. Η πραγματοποίηση των ωρών απογευματινής υπερωριακής εργασίας θα βεβαιώνεται στα τέλη κάθε μήνα, με πράξη του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού και του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών. Κύριοι και κυρίες, περάστε από το ταμείο (το ποσό δεν είναι μεγάλο, 8.000 ευρώ συνολικά για όλους)…

Στα χέρια Τούρκων το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν;


 

Η διαδικασία πώλησης του άλλοτε ισχυρού νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού «Ερρίκος Ντυνάν» είναι σε εξέλιξη, ενώ στο παιχνίδι της αγοράς «παίζουν» πολλοί όμιλοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Ποιοι θεωρούνται πιο ισχυροί παίκτες.
Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται και τυπικά πια όλες οι διαδικασίες στη Βουλή ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να λάβει φορολογική ενημερότητα και να μπορέσει να πουληθεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των εργαζομένων που παρέμεναν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.
Το Ντυνάν παρότι παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα παραμένει ένα νοσοκομείο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Γι αυτό άλλωστε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του 14 όμιλοι, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.
Μεταξύ αυτών ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, μεγάλος όμιλος από τη Γερμανία, αλλά και Τουρκικός όμιλος.
Και εδώ είναι το ενδιαφέρον καθότι οι γείτονες Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν το προβάδισμα στη διεκδίκηση του νοσοκομείου με βάση τα κριτήρια που απαιτούνται.
Το ζήτημα είναι πάντως ότι η γειτονική Τουρκία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει τεράστια ανάπτυξη στον τομέα της Υγείας με συνεχείς επεκτάσεις σε διάφορες χώρες. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη πολλές τουρκικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει συνεργασίες ακόμη και με Έλληνες γιατρούς οι οποίοι πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις και επεμβάσεις για τη γειτονική χώρα. Οι Τούρκοι έχουν ανακαλύψει το μέγεθος της αξίας του ιατρικού τουρισμού και παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε ασθενείς από την Ευρώπη με συνεργασίες που έχουν κάνει.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διεκδίκηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν το οποίο αν περάσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών ανοίγει για εκείνους ακόμη ένας δρόμος για την απόκτηση μεγαλύτερης «πίτας» στην αγορά Υγείας της περιοχής.
Άλλωστε προς το παρόν η Ελλάδα φαντάζει ακόμη αδύναμη να δραστηριοποιηθεί στον ιατρικό τουρισμό δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Υγεία.
Η υπόθεση Ντυνάν πάντως δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.
iatropedia.gr