EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλείνουν 16 καταστήματα της Citibank




Στο κλείσιμο 16 καταστημάτων που λειτουργούσε στην επαρχία προχώρησε η Citibank, η οποία θα διατηρεί από εδώ και στο μόνο τα 20 καταστήματα στην Αθήνα και ένα  στη Θεσσαλονίκη.
«Με δεδομένο το σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, που απαιτεί προσαρμοστικότητα, ευελιξία και αποφασιστικούς χειρισμούς, η Citi Ελλάδας προχωρά σε εκλογίκευση του μεγέθους του δικτύου καταστημάτων της, διατηρώντας 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» αναφέρει η τράπεζα σε σχετική της ανακοίνωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΙ ΚΑΙ TIR

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΙ ΚΑΙ TIR

Τουρίστες καταδικάστηκαν για σεξ & αλκοόλ μέσα σε ταξί


Τουρίστες καταδικάστηκαν για σεξ & αλκοόλ μέσα σε ταξί Μία βρετανίδα και ένας ιρλανδός, που κατηγορούνται ότι έκαναν σεξ μέσα σε ένα ταξί στο Ντουμπάι, καταδικάστηκαν σε τρεις μήνες κάθειρξη και θα ακολουθήσει η απέλασή τους, ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους. 

Η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία περίπτωση δυτικών τουριστών που έχουν παραβιάσει τους νόμους περί ευπρέπειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γεγονός που υπογραμμίζει τις προσπάθειες να διατηρήσει η χώρα το δυτικό προφίλ της ώστε να προσελκύσει τουρίστες και ταυτόχρονα να μη χάσει τη μουσουλμανική της ταυτότητα.

Η Ρεμπέκα Μπλέικ και ο Κόνορ Μακρέντμοντ αρνήθηκαν αμφότεροι την κατηγορία περί διάπραξης "απρεπούς πράξης μέσα σε ταξί" όταν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου τον περασμένο μήνα, ενώ δήλωσαν ένοχοι για κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο.
"Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε φυλάκιση τριών μηνών και απέλαση και τους επέβαλε πρόστιμο 817 δολαρίων στον καθέναν", είπε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος τους Σάκερ αλ Σαμάρι.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πελάτες του θα ασκήσουν έφεση.
Το Ισλάμ απαγορεύει στους μουσουλμάνους την κατανάλωση αλκοόλ. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ στα περισσότερα ξενοδοχεία και στα παραλιακά μπαρ.

«Φρένο» από τον Άρειο Πάγο στις κινητοποιήσεις των δικαστικών


«Φρένο» από τον Άρειο Πάγο στις κινητοποιήσεις των δικαστικών  

«Φρένο» στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών βάζουν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Χρυσικός, καθώς παρήγγειλαν να γίνονται πλέον περικοπές στις αποδοχές όσων απέχουν των καθηκόντων τους ή αλλιώς κατέρχονται σε στάσεις εργασίας.

Οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του Οργανισμού των Δικαστηρίων, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.


Ο τροποποιηθείς οργανισμός των Δικαστηρίων επιτρέπει την περικοπή - μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ανάλογα με την απόδοσή τους. Με άλλα λόγια, αν οι δικαστές έχουν μειωμένη απόδοση, τότε μπορεί να τους επιβληθεί μείωση των αποδοχών τους.

Τα δύο έγγραφα των κ.κ. Τέντε και Χρυσικού επισημαίνουν ότι οι περικοπές των αποδοχών θα γίνουν για όσους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συνεχίζουν «υπαιτίως» τις διακοπές και αναβολές των δικών, όπως και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Το μέτρο αυτό δεν καταλαμβάνει όσους δικαστές θέλουν να δημοσιεύσουν, για παράδειγμα, αποφάσεις, αλλά ο πρόεδρος ή ο προεδρεύων του δικαστικής σύνθεσης δεν θέλει να γίνει δημοσίευση ή εάν κάποιος δικαστής θέλει να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία μετά τις 10 π.μ., αλλά ο πρόεδρος αναβάλει όλες τις υποθέσεις που είναι στο πινάκιο.

Όμως η σχετική διάταξη του Οργανισμού των Δικαστηρίων δεν είναι άμεσης εφαρμογής, καθώς προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εκτέλεσης. Δηλαδή, ο δικαστής ή ο εισαγγελέας που είναι υπαίτιος για αναβολές δικών ή μη έκδοσης αποφάσεων, θα καλείται σε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα το δικαστήριο ή τον εισαγγελέα Εφετών, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που επιβληθεί περικοπή αποδοχών σε δικαστή, αυτός έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και να ζητήσει να κρίνει εκείνο εάν σωστά επιβλήθηκε ή όχι το μέτρο της περικοπής των αποδοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτα από όλα θα ελεγχθούν από τους επιθεωρητές των δικαστηρίων οι δικαστές εκείνοι που δίνουν κατευθείαν αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων από τις 10 π.μ., επικαλούμενοι ότι οι γραμματείς δεν επιστρέφουν στην έδρα μετά το πέρας του ωραρίου (3 μ.μ.) για να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

Καταρρέουν ισχυρές εμπορικές πιάτσες


Καταρρέουν ισχυρές εμπορικές πιάτσες

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε ό,τι αφορά τις εγγραφές και τις διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του ΕΕΑ. Το εννιάμηνο του 2012 έκλεισαν 3.680 επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου και άνοιξαν 2.705.

Δηλαδή οι διαγραφές ήταν κατά 36,04% περισσότερες από τις εγγραφές. Η διαφορά αυτή μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Το 2010 οι διαγραφές ήταν κατά 3,86% περισσότερες από τις εγγραφές επιχειρήσεων και το 2011 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 19,14%.
Ανά κατηγορία επαγγέλματος, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι - πράκτορες, οι μεσίτες ασφαλίσεων και ακινήτων. Το 2012 έφυγαν από αυτούς τους κλάδους 33,5% περισσότεροι σε σχέση με εκείνους που δραστηριοποιήθηκαν.
Τα νούμερα
Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των διαγραφών σε σχέση με τις εγγραφές στον κλάδο των ενδυμάτων, αν και τα απόλυτα νούμερα είναι μικρά. Τα κλεισίματα είναι κατά 244% περισσότερα έναντι των ανοιγμάτων.
Ακολουθούν οι μικρές επιχειρήσεις τροφίμων, τα κρεοπωλεία, τα περίπτερα, τα φροντιστήρια και οι σχολές, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα επίπλων. Φαίνεται πως αντίσταση... κρατούν τα εστιατόρια - καφέ - αναψυκτήρια. Εκεί οι εγγραφές είναι περισσότερες σε σχέση με τις διαγραφές. Ανοιξαν 1.144 καταστήματα, ενώ έκλεισαν 1.128.

Η κρίση χτύπησε και τις ακριβές συνοικίες, που μέχρι πρότινος κράταγαν άμυνα... Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα και Αγία Παρασκευή από το 2011 και φέτος μετράνε περισσότερες διαγραφές σε σχέση με τις εγγραφές επιχειρήσεων.
Στις γειτονιές των μικρομεσαίων εισοδημάτων, Αιγάλεω, Περιστέρι και Ν. Σμύρνη, τα λουκέτα ήταν περισσότερα σε σχέση με τις ενάρξεις επιχειρήσεων από το 2010. Ομως το 2012 είναι πιο σκληρό, τόσο για τις ακριβές όσο και για τις φτωχές περιοχές, αφού ο ρυθμός των διαγραφών αυξήθηκε ραγδαία.

Στην τελική ευθεία η συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank


Στην τελική ευθεία η συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Μιλώντας σήμερα στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ, ο κ. Τουρκολιάς είπε ότι η δημόσια πρόταση της τράπεζας θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2013 και η πλήρης λειτουργική ενοποίηση θα υλοποιηθεί μέσα σε 2-3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα τράπεζα θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά και θα συγκαταλέγεται στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες. Επισήμανε, μάλιστα, πως η ανάγκη συγκέντρωσης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και θα οδηγήσει στη δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών ομίλων, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζανιάς είπε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι πρωτοφανής, τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και ως προς την ταχύτητα της δημοσιονομικής προσαρμογής. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο αναστροφής της αρνητικής πορείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ, χωρίς εκπρόσωπο Υπαλλήλων !!!


 

Συνάδελφοι,
Λόγο συνταξιοδότησης του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΛΠ, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει αύριο 22/11/2012καλούμε τη διοίκηση του ΟΛΠ να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε αιφνιδιαστική απόφαση εκτός ημερήσιας διάταξης που να αφορά θέματα μείζονος σημασίας για τους εργαζόμενους.
Επίσης καλούμε ΆΜΕΣΑ τις διοικήσεις των σωματείων του ΟΛΠ να επιταχύνουν τις νόμιμες διαδικασίες εκλογής για εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΟΛΠ διότι τα θέματα που αφορούν το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαια.
Έρχονται απίστευτα δύσκολες μέρες αποφάσεων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίζεται η  αδιάφορη ολιγωρία των οργάνων.
Την σιωπηρή πίστωση χρόνου που είχαν μέχρι τώρα οι κομματικές Παρατάξεις, την κατανάλωσαν με αναποφασιστικότητα και παραταξιακή απραξία.
Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας ακολουθήσουμε στον εργασιακό καιάδα που σκοπίμως ρίχνετε τους εργαζόμενους με την αδιαφορία σας.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηγορήσουμε στις παρατυπίες που εξακολουθείτε να συνεχίζετε.
Δεν θα επιτρέψουμε δικά σας παραταξιακά παιχνίδια απραξίας, στις πλάτες των εργαζομένων που ήδη χτυπιούνται ανηλεώς από την συνεταιριστική κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.


Οι εξελίξεις για το Λιμάνι που τις περιμέναμε να έρθουν στο μέλλον, 
μας πρόλαβαν 
διότι ήρθαν χτες και δυστυχώς σας έπιασαν ανέτοιμους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΟΛΠ
 
 
 
 
 
   

Τραμ Αθήνας: μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης, στα σκαριά 3 νέες επεκτάσεις


Τραμ Αθήνας: μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης, στα σκαριά 3 νέες επεκτάσεις 

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση της επέκτασης του Τραμ της Αθήνας στον Πειραιά. Το μεγάλο αυτό έργο έρχεται να προστεθεί στην λίστα των μεγάλων έργων που έρχεται να «αναχαιτίσει» την μεγάλη κρίση που πλήττει την χώρα εδώ και 5 χρόνια.

Ο προϋπολογισμός του έργου που αγγίζει τα 100εκ.ευρώ είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο έργο Τραμ μετά από εκείνο της βασικής γραμμής των 25χλμ. Με την εκκίνηση της κατασκευαστικής περιόδου το ενδιαφέρον στρέφεται πια στις επεκτάσεις επόμενης γενιάς και που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Τρία είναι τα επόμενα σχέδια της Αττικό Μετρό που πλέον έχει αναλάβει τα έργα του Αθηναϊκού Τραμ:
1.Η επέκταση από το Ελληνικό στην Αργυρούπολη, έργο μικρό και εύκολο με μήκος μόλις 1,1χλμ που όμως θα συνδέσει την παραλιακή γραμμή με τον σταθμό Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να έχει πολύ πιο εύκολη πρόσβαση στα Νότια Παράλια με την γραμμή Βούλα- Αργυρούπολη. Το έργο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2013.

2.Η επέκταση από το Σύνταγμα στην Πατησίων, που θα γίνει στα πλαίσια του rethink Athens ή στα απλά Ελληνικά της πεζοδρόμησης του άξονα της Πανεπιστημίου.  Αρχικά θα φτάσει μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου και αργότερα μέχρι τα Άνω Πατήσια. Η δημοπράτηση θα αργήσει λίγο καθώς θα γίνει σε συνδυασμό με την περίφημη πεζοδρόμηση και λογικά δεν θα είναι νωρίτερα από το 2014.

3.Η επέκταση από το λιμάνι του Πειραιά προς Κερατσίνι, που θα είναι και η πιο «εξελιγμένη» καθώς όπως φαίνεται μεγάλο μέρος της διαδρομής θα γίνει υπόγειο, μετατρέποντας το Τραμ σε «ελαφρύ Μετρό» αντιγράφοντας διαδρομές Τραμ άλλων μεγάλων πόλεων  της Ευρώπης όπως οι Βρυξέλλες. Σπουδαίο έργο σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή αλλά η χρηματοδότηση παραπέμπεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πέρα από εκεί στην Αττικό Μετρό υπάρχει και το γενικότερο πλάνο των επεκτάσεων όπως το θέτει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας με ριζοσπαστικές γραμμές όπως η Θησέως (Καλλιθέα)-Συγγρού/Φιξ, Σταθμός Λαρίσης-Αμπελόκηποι (μέσω Αλεξάνδρας), επεκτάσεις προς Καλλίπολη και Φρεατίδα κλπ

Υπουργείο ΑΝΥΠ: δίνει 36,3 εκ.ευρώ για τις μελέτες της γραμμής 4 και της επέκτασης για Καλαμαριά

 Υπουργείο ΑΝΥΠ: δίνει 36,3 εκ.ευρώ για τις μελέτες της γραμμής 4 και της επέκτασης για Καλαμαριά
Χρήματα αποδεσμεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών προκειμένου να  υποστηρίξει τις μελέτες της Αττικό Μετρό που αφορούν μελέτες για τις μελλοντικές επεκτάσεις των δικτύων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το συνολικό ποσό είναι 36.633.039 ευρώ και θα καλύψει το κόστος ολοκλήρωσης των μελετών που στην Αθήνα αφορούν την νέα γραμμή 4 και στην Θεσσαλονίκη αφορούν την επέκταση προς Καλαμαριά. Αναλυτικά οι πιστώσεις  αφορούν:

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αφορά τις "ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" και αναλυτικά περιλαμβάνει:
  • Χώρος Εναπόθεσης Συρμών στο τέλος της επέκτασης Εξάρχεια-Γαλάτσι μετά το Σταθμό Άλσος Βεϊκου,
  • Σύνδεση Επεκτάσεων Κηφισίας και Γαλατσίου,
  • Επέκταση Αμαξοστασίου Ελαιώνα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν Γεωλογικές - Υδρογεωλογικές - Γεωτεχνικές Εργασίες Υπαίθρου - Εργαστηριακές Δοκιμές και Γεωτεχνικές Μελέτες - Προγραμματισμός, Επίβλεψη και Αξιολόγηση των Γεωτεχνικών Ερευνών ενώ ειδική έρευνα θα απαιτηθεί για το χώρο επέκτασης του Αμαξοστασίου Ελαιώνα.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφορά τις "Γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες νέων επεκτάσεων του Μετρό της Θεσσαλονίκης" και αναλυτικά περιλαμβάνει:
  • Επέκταση Καλαμαριάς. Μήκος χάραξης 5 χλμ περίπου και 5 σταθμοί.
  • Επέκταση Σταυρούπολης. Μήκος χάραξης 6 χλμ περίπου και 5 σταθμοί.
  • Αμαξοστάσιο Καλαμαριάς. Εμβαδόν περίπου 120 στρέμματα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν Γεωλογικές - Υδρογεωλογικές - Γεωτεχνικές Εργασίες Υπαίθρου, εργαστηριακές Δοκιμές και Γεωτεχνικές Μελέτες - Προγραμματισμός, Επίβλεψη και αξιολόγηση των Γεωτεχνικών Ερευνών. Ειδική έρευνα θα απαιτηθεί για το χώρο του Αμαξοστασίου στην περιοχή της Καλαμαριάς.