EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ" ’Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ’ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ…Παρασκευή 20:00 "LIVE"


 

"ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ’Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ’ Επόμενη με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου της ΣΤΑ.ΣΥ. (ΜΕΤΡΟ) ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ…Παρασκευή 20:00 "LIVE"









Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν οι ιδιοκτήτες Ταξί για το Πολυνομοσχέδιο

 
Μετά τα φορτηγά ΔΧ, σε αναβρασμό βρίσκεται και ο κλάδος των Ταξί, με τις διατάξεις που Πολυνομοσχεδίου που επιτρέπουν την ενοικίαση ΕΙΧ οχήματος με οδηγό.
Για το λόγο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) θα προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη, εντός των προσεχών ημερών.
Αναλυτικότερα, το ΔΣ της ΠΟΕΙΑΤΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη τις προσεχείς μέρες για την οριστικοποίηση-εισήγηση θέσεων και προτάσεων για την αναδιοργάνωση του κλάδου.
Η εισήγηση αυτή, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα συζητηθεί στα Περιφερειακά Συμβούλια από το Προεδρείο με την συμμετοχή μελών, διοίκησης και στελεχών.
Ακολούθως, με την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων – Συμβουλίων θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο εισήγησης που θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και με γρήγορους ρυθμούς προχώρησε στην ψήφιση του Νόμου και την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ικανοποίηση αιτημάτων του τουριστικού κλάδου και των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον τουρισμό, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που φέρουν στο εισόδημα και το επάγγελμά μας.
Ο κλάδος μας έχει και την επιθυμία και την δυναμική και κυρίως την λογική να αντιδράσει την κατάλληλη χρονική στιγμή. για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, ενάντια σε κάθε ΣΕΤΕ, σε κάθε HATTA, σε κάθε Τρόικα, που πολεμούν καθημερινά κάθε υγιή κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας».

Πεινάει ο Στρατός! Στο «άρθρο... 99» και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι σαρωτικές περικοπές τα τελευταία δυόμισι χρόνια στους μισθούς των στελεχών, καθώς και στις λειτουργικές δαπάνες του στρατεύματος, που και στις δύο περιπτώσεις αγγίζουν το 50%, συνθέτουν... ένα εκρηκτικό μείγμα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα, πέρα από το ηθικό, και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εξέλιξη αυτή, απόρροια των απαιτήσεων της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, νομοτελειακά οδηγεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας σε επιχειρησιακή ύφεση και ανασχεδιασμό της στρατηγικής τους, στη βάση των νέων οικονομικών δεδομένων. Είναι γεγονός ότι την κατάσταση αυτή γνωρίζουν...

πολύ καλά τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία.

Τα ισοδύναμα

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τα ισοδύναμα (;) που βρέθηκαν, δεν κατάφεραν να πείσουν τους δανειστές μας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή τραγική είναι πλέον και η οικονομική κατάσταση των στελεχών του στρατεύματος και φυσικά και των αποστράτων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την επικράτεια, ειδικά εκείνα με οικογένεια και παιδιά, αντιμετωπίζουν καθημερινά το ενδεχόμενο της... πτώχευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρμόδια Γενικά Επιτελεία, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επεξεργάζονται σχέδια που θα μπορέσουν να απαλύνουν σε κάποιο βαθμό τη σημερινή τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη.

Ενδεικτικές της κατάστασης που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι σχεδόν καθημερινές αναφορές που φτάνουν στα ανώτερα κλιμάκια, αλλά και στα επιτελικά γραφεία των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, στις οποίες καταγράφονται φωνές αγωνίας των στελεχών και για την επιβίωσή τους.

Την ίδια στιγμή, έντονο προβληματισμό για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου, όπως αυτός περιγράφεται στην εισηγητική έκθεση του κεντρικού αμυντικού προϋπολογισμού για το 2013.

Ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορά τα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων, για το έτος 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 2,6 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012, ο οποίος κινείται στα 3,1 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί και ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ, που αφορούσε την αποπληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων των προηγούμενων ετών.

Το 2013

Συνολικά το 2013 ο αμυντικός προϋπολογισμός θα κινηθεί στα 3,8 δισ. μαζί με το 1,2 δισ. ευρώ, που προβλέπεται για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος δεν έχει ίχνος πρόβλεψης για ποσά τα οποία δεσμεύονται για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Όλες οι πιστώσεις του κεντρικού προϋπολογισμού του υπουργείου καλύπτουν στη συντριπτική τους πλειονότητα ανελαστικές δαπάνες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα.

Το υποτιθέμενο σκέλος των εξοπλιστικών δαπανών που αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών αφορά αποκλειστικά και μόνο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υλοποίηση παλαιότερων προγραμμάτων προμηθειών, ενώ πλέον η προμήθεια αμυντικού υλικού εστιάζεται μόνο στις προμήθειες ανταλλακτικών και λοιπών υλικών συντήρησης εξοπλισμού, πλέον των καυσίμων!

Εκτός του ότι ο προϋπολογισμός φέρει και τις μειώσεις των μισθολογικών αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδοχές που τους οδηγούν σε καθεστώς πραγματικής εξαθλίωσης και πείνας, οδηγεί και τη συνολική δυναμική των Ενόπλων Δυνάμεων σε μαρασμό και απαξία.

Η εξέλιξη αυτή, που προβληματίζει πολύ σοβαρά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος αναζητάει εναλλακτικές λύσεις, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε μια άνευ προηγουμένου εξοπλιστική φρενίτιδα, με εξοπλιστικά προγράμματα που μετά βίας μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει εξαιτίας του αριθμού και της συχνότητάς τους, ενώ και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την κρίση στη Συρία καθιστούν τα πράγματα δύσκολα.

Μειώσεις στους μισθούς έως και 53%
Αξιωματικοί με οικογένεια και παιδιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
 
ΧΑΡΤΙ και μολύβι έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι στρατιωτικοί υπολογίζοντας πόσα θα χάσουν από τις νέες περικοπές που προωθούνται στα ειδικά μισθολόγια.

Η κατάργηση των πλασματικών βαθμών στο μισθολόγιο των στρατιωτικών και η χορήγηση μισθού με βάση τον βαθμό που φέρουν δεν μειώνουν μόνο τον βασικό μισθό αλλά και τις συντάξεις και το χρονοεπίδομα, που υπολογίζεται επί του βασικού μισθού.


Η μείωση στους μισθούς από το 2009 έως και σήμερα είναι δραματική και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και το 50%. Έως σήμερα στην πλειονότητά τους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λάμβαναν μισθό από δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερο του βαθμού τους.


Για παράδειγμα, ένας στρατιωτικός με τον βαθμό του συνταγματάρχη θα χάσει 560 ευρώ τον μήνα (350 ευρώ από τον μισθό και 210 ευρώ από το χρονοεπίδομα), φτάνοντας δηλαδή τα 1.295 ευρώ. Ο ταγματάρχης χάνει 362 ευρώ (226 ευρώ από μισθό και 136 ευρώ από χρονοεπίδομα). Ο υπολοχαγός εξ υπαξιωματικών χάνει 274ευρώ τον μήνα. Ακόμη θα μειωθεί και το επίδομα εξομάλυνσης, που συναρτάται με τη μισθολογική προαγωγή Αυτό σημαίνει επιπλέον μειώσεις σε όλους τους βαθμούς από 53 ευρώ έως 163 ευρώ.


Με την εφαρμογή των μέτρων οι μειώσεις στους μισθούς θα φτάσουν το 53% σε σχέση με το 2009, ενώ μεγάλο πλήγμα θα υποστεί και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, λόγω της μείωσης των εισφορών.


Όπως αναφέρουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά βρήκε τα εύκολα θύματα για να κάνει τις γενναίες περικοπές που ζητούν οι δανειστές. Στις τάξεις των στρατιωτικών επικρατεί αναστάτωση και πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε το ενοίκιο που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν λόγω των πολλών μεταθέσεων.


Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Αλλάζουν οι διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες


Νέος επικεφαλής στον ΟΑΣΑ το στέλεχος της Αττικό Μετρό, κ. Αλέξανδρος Δελούκας

Την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης...

Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΑΣΑ (μητρική) αναλαμβάνει το στέλεχος της Αττικό Μετρό, κ. Αλέξανδρος Δελούκας.

Ο κ. Δελούκας σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και είναι ειδικευμένος στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την οικονομική των μεταφορών.

Από το 1989 έως το 1991 απασχολήθηκε ως συγκοινωνιολόγος-μηχανικός σε εταιρεία της Ζυρίχης και από το 1991 έως το 1994 ως σύμβουλος-συγκοινωνιολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Βέρνης.

Από το 1994 έως το 1999 ήταν υπεύθυνος του τμήματος Συγκοινωνιακού Μοντέλου και Βάσης Δεδομένων της Αττικό Μετρό και από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Προϊστάμενος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Αττικό Μετρό.

Από το 2003 έως το 2005 υπήρξε Προϊστάμενος Νέων Πηγών Χρηματοδότησης της εταιρείας και από το 2005 Προϊστάμενος Ελέγχου και Παρακολούθησης Λειτουργίας. Αυτή την περίοδο είναι Προϊστάμενος Ερευνας και Τεχνολογίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), δηλαδή το Μετρό, το Τραμ και τους ΗΣΑΠ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική.

Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

Στις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), ήτοι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας.

Εχει διατελέσει γενικός γραμματέας Καταναλωτή και εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης την περίοδο 2006-2009, ενώ έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες, ενώ από το 2009 δραστηριοποιείται στην αγορά τροφίμων.

Επίσης υπήρξε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενώ είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ

Πρόστιμο 600000 ευρώ, από το ΙΚΑ στην Ο.ΣΥ. Α.Ε

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το ΙΚΑ "έριξε" πρόστιμο 600000 ευρώ στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. γιατί το τμήμα της μηχανογράφησης έκανε λάθος στα στοιχεία που έδωσε.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι ισολογισμοί της εταιρείας ως προς τα έσοδα - έξοδα επιφέρουν κυρώσεις όσον αφορά τους τριμηνιαίους ελέγχους. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια λάθη, που κοστίζουν στην τσέπη μας πάνω απ' όλα.

Αν όντως αληθεύει, αναρωτιόμαστε αν θα τιμωρηθεί κανείς γι' αυτό το λάθος που κοστίζει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον οργανισμό ή θα "περάσει" κι αυτό στα ψιλά;

ΠΗΓΗ

Ακούει κανείς;

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ και στο παρασκήνιο ομολογείται ανοικτά ακόμη και από στελέχη της κυβέρνησης του Βερολίνου ότι η κόντρα Μέρκελ - Λαγκάρντ για την οριστική, συνολική και μόνιμη λύση του ελληνικού προβλήματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επικείμενες γερμανικές εθνικές εκλογές...


Η καγκελάριος θέλει πάση θυσία να αποφύγει να «χρεωθεί» στο εσωτερικό της χώρας της και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο το υψηλό πολιτικό κόστος ενός «γενναίου» κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι θα δυσφορούσαν. Δεν θέλουν να «πληρώσουν».


Αλλωστε, η ίδια τους «διαπαιδαγώγησε»
έτσι, με την υψηλών τόνων ανθελληνική ρητορεία της στο πρόσφατο παρελθόν. Και ακριβώς γι’ αυτό αντιδρά έντονα σήμερα στις προτάσεις που διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρότι γνωρίζει πως είναι λογικές και επιβεβλημένες, όχι μόνον για το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και -πρωτίστως- για το μέλλον της ευρωζώνης.

ΩΣΤΟΣΟ, την άκαμπτη και επικίνδυνη αυτή για την Ελλάδα και την Ευρώπη στάση της κ. Μέρκελ, η οποία προσπαθεί να «σπρώξει» το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μας στη γωνία μέχρι το φθινόπωρο του 2013 οπότε και θα στηθούν οι κάλπες στη Γερμανία, δίνοντας τώρα μια προσωρινή λύση χωρίς δανεικά, χωρίς δηλαδή οικονομικό και πολιτικό κόστος, τη «διευκολύνει» σημαντικά και το δικό μας πολιτικό σύστημα.

Τη «διευκολύνει» άλλοτε με την παροιμιώδη ανικανότητά του και άλλοτε με την εξοργιστική και ύποπτη ανοχή του στη διαφθορά και τη διαπλοκή. 


Μια απλή ανάγνωση της συνέντευξης που παραχωρεί σήμερα στην «R» ο Γερμανός βουλευτής κ. Γιούργκεν Κόπελιν, ηγετικό στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος FDP, είναι αρκετή για να αποκωδικοποιήσει κανείς ορισμένες από τις βασικές αιτίες της γερμανικής αδιαλλαξίας και του ανθελληνικού κλίματος που επικρατεί στο Βερολίνο.


«ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ υπέρ της Ελλάδας», δηλώνει το ηγετικό στέλεχος των Φιλελευθέρων του κ. Ρέσλερ, «γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τους Γερμανούς βουλευτές». Και συμπληρώνει: «Γιατί να βοηθήσουμε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου σε αυτή την κρίση επιβάλλονται βαριά φορτία στους απλούς ανθρώπους, ενώ οι πλούσιοι μπορούν να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό;

Ακόμη και στο Βερολίνο ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων, διότι ξαφνικά πλούσιοι Ελληνες αγοράζουν ακίνητα! 


Οσο υπάρχει η εντύπωση ότι ακόμη και χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ελλάδα καταλήγουν στις λάθος τσέπες, πολλοί βουλευτές θα απορρίπτουν νέα βοήθεια για την Ελλάδα».


Ο κ. Γιούργκεν Κόπελιν εξηγεί ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα άλλαζε κατά πάσα πιθανότητα τη στάση της αν η Ελλάδα ήταν πρόθυμη για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις». «Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, όμως» -λέει ο βουλευτής- «δεν πρέπει πάντα να αφορούν τους απλούς πολίτες, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά θα έπρεπε να καταδικαστεί η φυγή των κεφαλαίων των πλούσιων Ελλήνων και να ποινικοποιηθεί». Και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν θα σταθεί στα δικά της πόδια, όσο δεν καταπολεμάται η διαφθορά»...


 
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα ασχολείται τους τελευταίους μήνες μόνο με την εξασφάλιση και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανεικών. Συζητούμε για τη δόση, διχαζόμαστε ή συμφωνούμε για τη δόση, ζούμε για τη δόση. Ζούμε με -και για- τα δανεικά.

Ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας και βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθειά στην ύφεση και στην απελπισία. 


Κανείς στη χώρα δεν ασχολείται σήμερα σοβαρά με τη διαμόρφωση ενός νέου, φιλόδοξου και ελπιδοφόρου εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Κανείς δεν ασχολείται πραγματικά με την εκπόνηση και την εφαρμογή ενός νέου, ρηξικέλευθου και επαναστατικού προγράμματος μεγάλων και καινοτόμων μεταρρυθμίσεων για την αναδιάρθρωση της εθνικής μας παραγωγής και την ανάπτυξη της οικονομίας μας.


Και βέβαια κανείς δεν προσπαθεί να επαναφέρει στοιχειωδώς στους πολίτες το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. 


Η λίστα Λαγκάρντ δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Και οι υπεύθυνοι για το θάψιμό της, όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά μας κουνούν και το δάκτυλο προκλητικά! Οπως μας το κουνούν και οι πρωταγωνιστές των μεγάλων σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών, που με εξαίρεση τον Ακη Τσοχατζόπουλο κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι και... ωραίοι, με την ανοχή ή την κάλυψη του πολιτικού συστήματος.


Και η λαϊκή οργή δυναμώνει... Ακούει άραγε κανείς στην πολιτική μας σκηνή την υπόκωφη βοή του μεγάλου σεισμού που έρχεται; Ακούει κανείς;


Νέος ξυλοδαρμός οδηγού τρόλεϊ.

Ήταν περίπου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, όταν οδηγός της γραμμής 13, στάθμευσε το όχημα του στην αφετηρία της Λαμπρινής, ασφάλισε στο όχημα του και κατευθύνθηκε στο κοντινό  καφενείο για να πάρει καφέ.

Στην διαδρομή, που να πούμε για όσους δεν ξέρουν απέχει μόλις 30 μέτρα από την αφετηρία, τον περίμεναν δυο άτομα και χωρίς προφανή λόγο και αιτία, ο ένας από τους δυο, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ ο δεύτερος "κρατούσε" τσίλιες.

Αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο ΚΑΤ για να του παράσχουν οι πρώτες βοήθειες και για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, υπάρχει κάταγμα στη μύτη και κάποια σπασμένα δόντια.

Το νέο αυτό περιστατικό, ήρθε για να μας θυμίσει το πόσο ευάλωτοι είναι οι οδηγοί στις ορέξεις κάποιων επιβατών - περαστικών, που συνήθως για ασήμαντες αφορμές στρέφονται κατά των οδηγών, λες και αυτοί ευθύνονται για τα όποια στραβά συμβαίνουν.




Διπλασιάστηκε ο αριθμός όσων καταφεύγουν στα συσσίτια – Περισσότεροι οι Έλληνες


 

Άρχισε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους.Μέσα σε δύο χρόνια, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, σήμερα, στην πλειονότητά τους, είναι Έλληνες, σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμο Παπαγιάννη.


Σήμερα ξεκίνησε από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου διμήνου της νέας χρονιάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα διανεμηθούν σε 835.282 δικαιούχους σε όλη τη χώρα, 10.558 τόνοι τροφίμων και ειδικότερα γραβιέρα (550 τόνοι), φέτα (888 τόνοι), ρύζι (4.605 τόνοι), ζυμαρικά (3.208 τόνοι) και ελαιόλαδο (1.337 τόνοι). Η συνολική αξία των τροφίμων που διανέμονται είναι ύψους 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 θα είναι ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ.

«Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία φέτος η διαδικασία και ξεκίνησε η διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους και ευχαριστώ τους κοινωνικούς εταίρους για τη συνεργασία τους, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού αυτοί βρίσκουν τη λίστα των δικαιούχων», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφτηκε κτίριο της Αρχιεπισκοπής στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου παρέχονται συσσίτια σε περισσότερους από 250 ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Τσαυτάρης, αφού ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, τόνισε ότι όλα τα προϊόντα που διανέμονται είναι ελληνικά και ότι μελετάται μελλοντικά ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων ειδών και με ρουχισμό.

Για το 2013 το πρόγραμμα της διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους θα εφαρμοστεί σε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότεροι από 18 εκατ. άνθρωποι. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1987 και από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην Ελλάδα. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

ΠΗΓΗ newsit

Σοκ: 35χρονος παρακολουθούσε 9.000.000 Έλληνες!


 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ και εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτική εταιρεία είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό.
Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από καταγελλία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα ηλεκτρονικά ίχνη του 35χρονου.
Στο σπίτι του στη βορειοανατολική Αττική εντοπίστηκε τεράστιος αριθμός σκληρών δίσκων, όπου ήταν αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία.
Ο 35χρονος «έπαιρνε» τα στοιχεία από το υπ. Οικονομικών
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς με τη βοήθεια ενός άλλου ατόμου να «έπαιρνε» τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός αυτό «γεννάει» πολύ σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στο υπουργείο.
Δείτε την ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Χρήστου Μανούρα:
«Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.».
Διαβάστε την ανακοίνωση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχου Δημήτρη Γεωργατζή:
«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.
Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων». newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Χωρίς καταφύγιο - Nowhere to run: βίντεο από το Democracy Now (με ελληνικούς υπότιτλους)


 
Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από μια εκπομπή του DemocracyNow! (Nowhere to run – 16/11/2012) και αναφέρεται στους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 500 (μέχρι εκείνη την Παρασκευή) και στους οποίους τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι και μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και αρκετά παιδιά αλλά και μωρά…

Democracy Now - Nowhere to run video with greek subs

Οι αριθμοί των νεκρών και των τραυματιών έχουν αυξηθεί δραματικά από τότε (μόλις 4 ημέρες μετά). Μια από τις τελευταίες επιθέσεις είχε στόχο ένα κτίριο που στεγάζονταν διάφορα Μέσα Ενημέρωσης – Κέντρο Τύπου και μεταξύ των θυμάτων είναι και δημοσιογράφοι αλλά συνεχώς στα νοσοκομεία μεταφέρονται άμαχοι και παιδιά, όπως λέει ο ανταποκριτής του DemocracyNow! στη Γάζα, Mohammed Omer:

“Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 95 και 850 τραυματίες. Η πλειονότητα αυτών είναι παιδιά.”



Πηγή

Πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης στους διεθνείς τοκογλύφους!!


 
Κλείνει σήμερα η κυβέρνηση τέσσερα ανοιχτά «μέτωπα» με τους δανειστές μας, μετά από σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, καταθέτοντας ακόμα δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τους όρους που η Τρόικα θεωρεί ως «προαπαιτούμενους» για την καταβολή της δόσης.

Παρά ταύτα, οι συγκεκριμένοι όροι είναι επιπρόσθετοι και απουσίαζαν από το πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη. Με λίγα λόγια, τα μέτρα γίνονται σκληρότερα και οι Έλληνες θα πρέπει να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Συγκεκριμένα, σε κάθε απόκλιση που θα έχουμε έναντι των στόχων, θα επιβάλλονται αυτομάτως περικοπές από πρωτογενείς δαπάνες εξαιρούμενων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Επίσης, όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, η Τρόικα προβλέπει ανά τρίμηνο το ρυθμό αποχώρησης για δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως και το 2015, καθώς, ζητά ουσιαστικά τα ονοματεπώνυμα των πρώτων 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013. Επιπροσθέτως, οι δανειστές μας θα έχουν την πλήρη εποπτεία του ειδικού λογαριασμού που θα ενεργοποιηθεί για να εισρεύσουν το Δεκέμβριο σε αυτόν μέχρι και 44,5 δισ. ευρώ. Ακόμα, για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο της χώρας, η τραγική συγκυβέρνηση επιβάλει μηχανισμό κατά τον οποίο σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση άνω του 10%, θα επιβάλλεται αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ΤΑΠ μέχρι και 0,3% στα ακίνητα εντός του δήμου και υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού.

Βάσει των ανωτέρω, οι τραγικοί «πωλητές» της χώρας κάνουν ότι μπορούν για να διασφαλίσουν τους μνημονιακούς στόχους και να ρίξουν την χώρα εκ νέου σε ύφεση. Ποια είναι η ανάπτυξη που τρανά διαλαλούσατε την προηγούμενη βδομάδα κ. Σαμαρά; Απολύτως καμία… Ο μόνος στόχος σας είναι να θέσετε την χώρα σε βαθιά ανεργία και να εκχωρήσετε αμετάκλητα την Εθνική μας κυριαρχία. Υπάρχει όμως και η Χρυσή Αυγή...

xryshaygh

Το πρόβλημα της Γερμανίας με την αλήθεια

“Κλότσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν «τενεκεδάκι» λίγο παρακάτω”. Αυτή είναι η αλήθεια: το μόνο που έκανε η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία ήταν να προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο για μια οριστική λύση προς την Ελλάδα, προτείνοντας «μεσοβέζικες» λύσεις που φτάνουν μέχρι τις γερμανικές εκλογές.
Πιο επιτυχημένο σχόλιο δεν μπορούσε να υπάρξει για να περιγράψει τη στάση της Γερμανίας που βάζει το προσωπείο της Ευρωζώνης.

«Υποτίθεται ότι είναι μια εβδομάδα αποφάσεων για την Ελλάδα, αλλά φυσικά θα είναι μια ακόμα εβδομάδα που προχωράμε κουτσά-στραβά. Φοβούμενη τους ψηφοφόρους της στη Γερμανία, η κυβέρνηση Μέρκελ θα αντισταθεί σε ένα κούρεμα του χρέους και θα συνειδητοποιήσει το αναπόφευκτο: ότι όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για την Ελλάδα» γράφει ο Stefan Kaiser στο Der Spiegel, σε ένα πρωτοφανές μήνυμα συμπάθειας.

«Σε κάποιο σημείο, ακόμα και τα καλύτερα κόλπα – η άσκοπη φλυαρία για «άλλες λύσεις», η αναβολή επώδυνων αποφάσεων – δεν βοηθούν πια. Σε κάποιο σημείο, οι διασώστες της Ελλάδας στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η σωτηρία της χώρας πρόκειται να κοστίσει πολλά χρήματα. Δηλαδή, δισεκατομμύρια ευρώ, πολύ περισσότερα από όσα η γερμανική κυβέρνηση ήθελε να κάνει τους πολίτες της να πιστεύουν μέχρι σήμερα. Τα χρήματα θα είναι απλώς μια απώλεια για τη Γερμανία και τους άλλες πιστωτές. Θα πρέπει να τα αναπληρώσουν με κάποιον άλλο τρόπο, όπως η αύξηση των φόρων ή η μείωση των δαπανών.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Αυτή η στιγμή της διορατικότητας και της σαφήνειας ο τρόπος απέχει πολύ. Προς το παρόν, φαίνεται σαν οι χώρες της ευρωζώνης να προχωρούν όπως είναι. Δηλαδή, κουτσαίνοντας προς τα εμπρός και καθυστερώντας την πραγματικότητα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ο πλοίαρχος της εν λόγω στρατηγικής. Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να καθυστερήσει την απαραίτητη πληρωμή της Ελλάδας κατά τουλάχιστον 10 μήνες. Αυτό συμβαίνει γιατί ελπίζει να επανεκλεγεί το φθινόπωρο του 2013. Και σε μια πολιτική εκστρατεία, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και οι εκκρεμείς πιστώσεις δισεκατομμυρίων δεν είναι πολύ δημοφιλείς.
Αυτό σημαίνει ότι η σύνοδος των υπουργών οικονομικών για να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, θα επιλύσει μόνο τα απολύτως απαραίτητα για τους επόμενους μήνες. Θα πρέπει επίσης μάλλον να θέσουμε το ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα επιπλέον 33 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου που πρόκειται να τους κοστίσει η καθυστέρηση. Και είναι λιγότερο πρόθυμοι από ποτέ να σκεφτούν για μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως ένα κούρεμα του χρέους. Αλλά αυτό είναι δειλό και ανέντιμο. Θα κάνει τους πολίτες ακόμα πιο θυμωμένους με τους πολιτικούς».

Σε άλλο δημοσίευμα πάλι, το περιοδικό κάνει λόγο για «το παράδοξο Μέρκελ». Τουτέστιν, σχεδόν το 70% των Γερμανών θεωρούν ότι η κυβέρνηση Μέρκελ «κυνηγά» το κοινό καλό, ενώ το 65% θεωρεί ότι δεν κάνει ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίσει τα μελλοντικά προβλήματα της χώρας. Παρόλα αυτά, η Μέρκελ παραμένει η πιο δημοφιλής πολιτικός της χώρας και το 53% θα ήθελε να την ξαναδεί καγκελάριο.


Αττικό Μετρό: "Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και το 2016"


Αττικό Μετρό: "Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και το 2016" 

Συνεχίζεται η παράταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το έργο εν ολίγοις είναι σε ύπνωση με τα προβλήματα να παρουσιάζουν το φαινόμενο της Λερναίας Ύδρας.  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό μιλώντας στο ypodomes.com  για αυτό το πολύ μεγάλο έργο δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Σε ερώτηση μας γιατί το χρονοδιάγραμμα παρουσιάζει τόσο μεγάλη απόκλιση και  ως χρονολογία δίδεται το 2017 και το 2018 είπε πως «Το έργο θα μπορούσε να παραδοθεί ακόμα και το 2016 αρκεί η ανάδοχος εταιρεία να δουλέψει εντατικά χωρίς να έχει απαιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Δεν μπορεί η Αττικό Μετρό να αλλάξει την σύμβαση που έχει υπογράψει ο ανάδοχος και την οποία πρέπει να σεβαστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση μας τι θα γίνει με το μέλλον του έργου μίλησε για ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών τους επόμενους 2-3 μήνες εφόσον δεν υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.  «Τώρα που μπορούμε να ξεκινήσουμε τα έργα για τον σταθμό ΠΑΠΑΦΕΙΟ θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα».

Αναφορικά με τους δύο σταματημένους Μετροπόντικες είπε πως εξετάζονται όλες οι λύσεις ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα δύο μηχανήματα να αποσυναρμολογηθούν, να οδηγηθούν στον τελικό σταθμό ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ, να συναρμολογηθούν και να πραγματοποιήσουν το ταξίδι από την ανατολική πλευρά.

«Εξετάζονται όλες οι λύσεις και φυσικά το κόστος τους»  είπε ο κος Τσίτουρας που όμως δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το έργο. «Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και σε αυτό βοηθάει η απόφαση για αύξηση της προκαταβολής. Με την εφαρμογή της περιμένουμε καλύτερες μέρες για το έργο».

Τέλος σε ερώτηση για την πρόοδο του έργου μας είπε πως συνολικά έχουμε περίπου στο 40% την συνολική πρόοδο του έργου και μεγαλύτερη (γύρω στο 50%) στην ολοκλήρωση των σηράγγων.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ο κος Τσίτουρας για την επέκταση προς Καλαμαριά είπες πως μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ πιθανό έχουμε την ανακήρυξη του αναδόχου καθώς αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος στις τεχνικές και οικονομικές προσφορές και το έργο μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα αρκεί να μην έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις από τις ενστάσεις.

 Όπως είπε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση σε μία κρίσιμη περίοδο που δύσκολα πραγματοποιούνται πολύ μεγάλα έργα.

«Όχι» σε τρίτο πακέτο διάσωσης από την Ολλανδία


 

 Απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γέρουν Ντέισελμπλουμ, εν μέσω διαβουλεύσεων... για το ελληνικό ζήτημα ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις συζητήσεις για τυχόν νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα», επισήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως η μείωση των επιτοκίων δανεισμού αποτελεί μια επιλογή, την οποία οι Ευρωπαίοι εξετάζουν σοβαρά στην τρέχουσα συγκυρία.
aegeantimes.gr

Ο Έλληνας δεν τρώει «κουτόχορτο»!


 

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου, πρόκειται να αρχίσει διάλογος μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς, με την διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα "Εκκλησία και Αριστερά". Στο συνέδριο θα είναι βασικοί ομιλητές ο Αρχιεπίσκοπος και μέλη της Ιεράς συνόδου, καθώς και πολλά στελέχη των αριστερών κομμάτων (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=483317&h1=true#commentForm).
Σκοπός του συνεδρίου είναι, οι συμμετέχοντες να απαντήσουν και σε ζητήματα που επί σχεδόν δύο αιώνες αποτελούν αιτίες σφοδρών διενέξεων μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς, όπως: «Η "Βασιλεία του Θεού" και η λαϊκή εξουσία. Οι παράλληλες πορείες Εκκλησίας και Αριστεράς στον 20ό και 21ο αιώνα, καθώς και ο σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας και της Αριστεράς. Από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική».
Σε κάθε ευκαιρία, όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί των κομμάτων της Βουλής, δηλώνουν σε όλους του τόνους ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική. Ασχέτως του αν αυτή η θέση είναι σωστή ή όχι, έχουμε απορία: Τώρα που η Εκκλησία σκοπεύει να ασχοληθεί με θέμα την σχέση της με την Αριστερά δεν ισχύει η "απαγόρευση"; Η "απαγόρευση" ισχύει μόνο για δεξιά ή κεντρώα κόμματα; Η υποκρισία και ο κομματικός καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Ο διάλογος είναι πάντοτε καλός, όταν όμως όλοι οι διαλεγόμενοι είναι ειλικρινείς και σκοπεύουν καλοπροαίρετα να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να προκύψει όφελος για το κοινωνικό σύνολο. Στην προκειμένη περίπτωση, τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων της Αριστεράς είναι κατά κανόνα, δηλωμένοι άθεοι. Πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι αυτός ο διάλογος; Η λογική μας λέει ότι για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια προσεταιρισμού της Εκκλησίας, του κλήρου και του πιστού λαού. Για άλλη μία φορά γίνεται προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών που εμπιστεύονται την Εκκλησία.
Στις προηγούμενες εκλογές είχε γίνει κινητοποίηση από την ΝΔ, προκειμένου οι πιστοί να ψηφίσουν το κόμμα τους "για να μην έλθει ο Τσίπρας". Σήμερα που τα προγνωστικά ανατρέπονται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει η προσπάθεια να μας πείσουν ότι η Αριστερά δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζαμε, ούτε εχθρός της Εκκλησίας αλλά μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία προς όφελος του λαού.
Και έπειτα, είναι απορίας άξιο, πού πήγανι οι αντιρρήσεις των κληρικών και των Επισκόπων, οι οποίοι, μέχρι τώρα, στα καλέσματα της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για ένωση όλων των ανθρώπων που θέλουν να ζούν πνευματική ζωή στην Πατρίδα μας κάτω από μια Παράταξη που αγωνίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, απαντούσαν ότι η Εκκλησία δεν ασχολείται με την πολιτική; Δηλαδή η Εκκλησία δεν ασχολείται με την καθημερινή ζωή των πιστών της; Δεν ασχολείται με το πνευματικό επίπεδο του λαού μας; Δεν ασχολείται με τους εκκλησιαζόμενους ανθρώπους, δεν ασχολείται με τους πιστούς που δοκιμάζονται καθημερινά αλλά ξαφνικά αποφάσισε να αποκαταστήσει τη σχέση της με αυτούς που την αρνούνται; Η Εκκλησία βέβαια, δεν έχει ανάγκη να αποκαταστήσει την σχέση της με κανέναν, διότι ποτέ δεν την διέκοψε. Αυτοί που την διέκοψαν οφείλουν να την αποκαταστήσουν!
Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Να μην δεχτούμε άλλη κοροϊδία! Οι πιστοί χριστιανοί να ψηφίσουμε μόνο αυτούς που έχουν πραγματική σχέση ζωής με την Εκκλησία. Η ψήφος όλων των χριστιανών πρέπει να δοθεί μόνο στην "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" διότι αυτή έχει αποδείξει ότι δεν ζητεί "τα εαυτής" αλλά αγωνίζεται με αυτοθυσία για να πάρουμε επιτέλους την Πατρίδα μας πίσω! Ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα είναι χαμένη ψήφος και στρέφεται κατά των χριστιανών!
Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στις όποιες μεθοδεύσεις! Πρέπει να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στην ημερίδα του Συλλόγου "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ", στις 15 Δεκεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο!
Ο Σύλλογος αυτός συστήθηκε για να "ξεσηκώσει" όλους τους Έλληνες, σε μια νόμιμη πνευματική "επανάσταση", να διεκδικήσουμε επιτέλους τα δικαιώματά μας! Μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ζωή, μας στερούν την λογική μας, μας στερούν την Πατρίδα μας!
Μέσα στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, στις 15 Δεκεμβρίου, πρέπει να γίνει μια πνευματική επανάσταση! Να αποδείξουμε ότι ο Έλληνας ήταν ανέκαθεν σκεπτόμενος άνθρωπος. Ήταν φιλόσοφος! Δεν έτρωγε "κουτόχορτο" όπως μας ταΐζουν σήμερα οι δοκούντες άρχειν του Έθνους μας!

ΠΗΓΗ


Κοινοβούλιο ή δημοκρατία;

Το πραγματικό δίλλημα για τον λαό σήμερα


Χθες εκδόθηκαν από τον κατ’ ευφημισμό Πρόεδρο της Δημοκρατίας δυο νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες ρυθμίζουν δημοσιονομικά, συνταξιοδοτικά και μια σειρά άλλα ζητήματα που η κυβέρνηση θεωρεί κατεπείγοντα μετά από απαίτηση του τελευταίου Eurogroup. Τον τελευταίο χρόνο έχουν περάσει περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου απ’ ότι όλο το προηγούμενο διάστημα της μεταπολίτευσης. Κι όλες τους ρυθμίζουν καίρια ζητήματα της δημόσιας διαχείρισης, αλλά και θεμελιωδών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών.

Για την πρακτική αυτή οι κυβερνώντες επικαλούνται το άρθρο 44, &1 του Συντάγματος που αναφέρει τα εξής: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.»

Ποιες είναι αυτές οι «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης» που αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος και εξαναγκάζουν τον κατ’ ευφημισμό Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκδίδει αβέρτα κουβέρτα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Οι εντολές και οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και των επιτελείων της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια ο ωμός εκβιασμός εναντίον της χώρας από ξένες δυνάμεις, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα αντιμετωπιζόταν όπως ακριβώς προβλέπει το διεθνές δίκαιο ως ευθεία εχθρική ενέργεια εναντίον του ελληνικού λαού που ισοδυναμεί με casus beli, αντιμετωπίζεται από τους κυβερνώντες ως ανωτέρα βία και «απρόβλεπτη ανάγκη». Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ξεφτιλίζεται κάθε έννοια εσωτερικής συνταγματικής τάξης, αλλά οι ωμοί εκβιασμοί, οι ανοιχτοί προπηλακισμοί, ο στιγματισμός εναντίον κυρίαρχου – κατά το διεθνές δίκαιο – κράτους από ξένες δυνάμεις αποκτά καθεστώς φυσικού δικαίου για τους κυβερνώντες και ικανού να δικαιολογήσει τα πάντα. Μέχρι και την κατάλυση της ελληνικής πολιτείας στο όνομα της «περισσότερης Ευρώπης».

Η κατάσταση αυτή δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική ιστορία. Δεν συγκρίνεται ούτε με την περίοδο εικονικού κοινοβουλευτισμού της δεκαετίας του ’30 που γέννησε τελικά την φασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936. Ούτε με τα Ιουλιανά του 1965 και την περίοδο της «αποστασίας» που ακολούθησε μόνο και μόνο για να ανοίξει ο δρόμος στην δικτατορία των συνταγματαρχών την 21η Απριλίου 1967. Η δημοκρατία στην χώρα μας δεν είναι απλά στο απόσπασμα, έχει εκτελεστεί.

Το Σύνταγμα είναι ήδη κουρελόχαρτο. Η βουλή δεν υφίσταται από την στιγμή που (α) μια τυχαία πλειοψηφία αποφασίζει για θεμελιώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του ανθρώπου και του ελληνικού λαού και (β) παρακάμπτεται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες θεσμοθετούν εκχώρηση δικαιωμάτων και κυριαρχίας του λαού και της χώρας. Το σημερινό κοινοβούλιο αποτελεί μια άθλια βιτρίνα για την καταπάτηση κάθε έννοιας εσωτερικού και διεθνούς δικαίου. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα «κοινοβούλια» της μοναρχίας και της αποικιοκρατίας. Και μόνο από την στιγμή που έχει παραβιάσει βάναυσα με αποφάσεις του θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και του ανθρώπου έχει αυτοκαταργηθεί, έχει καταστεί παράνομο και δεν μπορεί πλέον κανείς να το αναγνωρίζει ως έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Όποιος εξακολουθεί και το αναγνωρίζει ως έκφραση της λαϊκής βούλησης στην ουσία νομιμοποιεί το σημερινό καθεστώς και τις βάσεις πάνω στις οποίες επιχειρείται να στηριχθεί. Δηλαδή στην κατάφωρη παραβίαση κάθε θεμελιώδους δικαιώματος της χώρας και του λαού της στο όνομα των «διεθνών δεσμεύσεων» που οι κυβερνώντες φρόντισαν από την εποχή του 1ου μνημονίου έως σήμερα να περάσουν στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας. Όποιος αναγνωρίζει το σημερινό κοινοβούλιο δεν μπορεί να αρνηθεί την πρωτοφανή διαστροφή που υπέστη η έννομη τάξη στην χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν «διεθνείς δεσμεύσεις» και ξένες δυνάμεις. Όποιος αναγνωρίζει το σημερινό κοινοβούλιο δεν μπορεί παρά να αποδέχεται ότι οι «διεθνείς δεσμεύσεις» έναντι ξένων δυνάμεων υπερτερούν των δικαιωμάτων του λαού και της κυριαρχίας της χώρας. Γι’ αυτό και οι δωσίλογοι έλληνες πολιτικοί μιλούν για την ανάγκη «συνέχειας του κράτους».

Πρέπει πάση θυσία να σπάσει αυτή η «συνέχεια του κράτους». Δεν μπορεί να υπάρχει «συνέχεια του κράτους» μ’ ένα καθεστώς σαν το σημερινό που βασίζεται όχι στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του λαού, αλλά στις «διεθνείς δεσμεύσεις» που του έχουν επιβληθεί με τρόπο που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί από πλευράς διεθνούς δικαίου ως αποικιοκρατικός. Αντίθετα, πρέπει να υπάρξει «διαδοχή κράτους», δηλαδή διακοπή της «συνέχειας του κράτους» και επανίδρυσής του στην βάση της κυριαρχίας του λαού και της εθνικής του ανεξαρτησίας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την κατάλυση του σημερινού κοινοβουλίου προκειμένου να θεμελιωθεί η δημοκρατική έννομη τάξη στην χώρα.

Το σημερινό κοινοβούλιο δεν μπορεί να απαιτήσει από κανέναν να το σεβασθεί. Στερείται ακόμη και τα πιο στοιχειώδη εχέγγυα συνταγματικής νομιμότητας. Δεν αποτελεί ούτε καν στρεβλή έκφραση της θέλησης του λαού. Έχει παραβιάσει αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του ελληνικού λαού και έθνους, που μόνο ο ίδιος λαός και το έθνος μπορεί να αποκαταστήσει. Και μάλιστα αυτοπροσώπως. Η ταχύτατη και με κάθε πρόσφορο στον λαό μέσο διάλυση αυτού του κοινοβουλίου που δεν διαθέτει ούτε καν συνταγματική νομιμοποίηση μιας και δεν μπορεί να εκφράζει λαό και έθνος σύμφωνα με το άρθρο 1, &3 του Συντάγματος που αναφέρει: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.» Ενώ το άρθρο 2 του Συντάγματος αναφέρει: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.»

Τι έχει σεβαστεί απ’ όλα αυτά σήμερα το υπάρχον κοινοβούλιο με τις αποφάσεις του και την λειτουργία του; Απολύτως τίποτε. Από την στιγμή που το κοινοβούλιο έθεσε τις «διεθνείς δεσμεύσεις» υπέρ ξένων δυνάμεων ως κριτήριο άσκησης της εξουσίας πάνω από τα δικαιώματα του λαού και του έθνους και μάλιστα με τρόπο εντελώς αντισυνταγματικό, τότε έχει παραβιάσει το άρθρο 1 και άρθρο 2 του Συντάγματος και επομένως δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως θεσμός άκυρος και ανυπόστατος. Κι επομένως η κατάλυσή του από το λαό πρέπει να θεωρείται ως πράξη αναγκαία, επιτακτική και απολύτως δημοκρατική. Αναγκαία γιατί δεν μπορεί να υπάρχει να συνεχίζει να νομοθετεί ένας θεσμός που έχει απολέσει κάθε συνταγματική νομιμοποίηση και έχει μετατραπεί σε αποικιακό κοινοβούλιο για την νομιμοποίηση ξένων δυναστών. Επιτακτική γιατί πολύ σύντομα και με άλλοθι το υπάρχων κοινοβούλιο οι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους θα προχωρήσουν στην μαζική εξόντωση του ελληνικού λαού που ήδη εφαρμόζουν με οικονομικά και δημοσιονομικά μέσα, αλλά αυτή την φορά θα το επιχειρήσουν και με μεθόδους ανοιχτής καταστολής και εμφυλίου. Και απολύτως δημοκρατική γιατί μόνο λαός ως φυσικός φορέας του έθνους έχει δικαίωμα να αποκαταστήσει το καθεστώς ανωμαλίας, αποικιακής κατοχής και διαμελισμού της χώρας που του έχει επιβληθεί. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο καταλύοντας το σημερινό κοινοβούλιο και μαζί του το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει συναφθεί σε βάρος του. Στη θέση του πρέπει να υπάρξει ένας νέος αληθινά αντιπροσωπευτικός θεσμός της θέλησης του λαού με πραγματικές δημοκρατικές εγγυήσεις.

Επομένως το σημερινό κοινοβούλιο από την στιγμή λειτουργεί έτσι, τότε θεωρείται και πρέπει να θεωρηθεί από οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση ως άκυρος θεσμός. Διαφορετικά πολύ γρήγορα ο λαός θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει δυνάμεις καταστολής και εμφυλίου μέσα στην ίδια την χώρα του υπό κοινοβουλευτικό μανδύα. Πριν λοιπόν χρειαστεί ο λαός να απελευθερώσει την χώρα του με το αίμα του, θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην κατάλυση του σημερινού κοινοβουλευτισμού. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα μέσα από την κατοχύρωση της κυριαρχίας του λαού και του έθνους.
Ποιος είναι ο ρόλος της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο; Δυστυχώς, η λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση και ειδικά τα κόμματα της αριστεράς ακολουθούν την ίδια λογική με τα κόμματα της αποκαλούμενης «δημοκρατικής παράταξης» (κέντρο και αριστερά) την εποχή των Ιουλιανών του ’65 και της «αποστασίας». Όπως τότε, έτσι και σήμερα δηλώνουν νομοταγείς στο κοινοβουλευτικό θεσμό και όχι στην δημοκρατία. Και αντί να υπερασπίζονται την δημοκρατία, σέρνονται πίσω από τον νόθο κοινοβουλευτισμό. Το αποτέλεσμα ήταν το 1967 η δικτατορία να πιάσει με τις πυτζάμες την ηγεσία της αριστεράς, η οποία ακόμη και ανήμερα του πραξικοπήματος διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για χούντα στην Ελλάδα. Σήμερα οι ίδιες ηγεσίες με την ίδια ακριβώς λογική ενός απίστευτου κοινοβουλευτικού κρετινισμού νομιμοποιούν έναν νόθο κοινοβουλευτισμό που απεργάζεται την σφαγή του λαού και την διάλυση της χώρας.

Οι ηγεσίες της αριστεράς και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δεν έχουν καμιά διάθεση να συγκρουστούν με το καθεστώς και να το ανατρέψουν. Αρκούνται στην καταγγελία του. Δεν τους καίγεται καρφί για την μαζική εξόντωση του λαού, ούτε για την αποικιακή κατοχή που εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι διαμέσου ενός νόθου κοινοβουλευτισμού. Αν ήθελαν αληθινά να προλάβουν τα χειρότερα Αν ήθελαν να αναχαιτίσουν την πορεία διάλυσης της χώρας και αφομοίωσής της από την Ευρώπη των ομόσπονδων περιφερειών, τότε θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει άμεσα, εδώ και τώρα στην παραίτηση από το σημερινό κοινοβούλιο ως πράξη δημοκρατικής εγρήγορσης με στόχο την διάλυση της σημερινής βουλής και ανατροπής των κυβερνώντων.

Η παραίτηση από την Βουλή δεν είναι πράξη που γίνεται για να προκαλέσει επαναληπτικές, ή άλλες εκλογές, αλλά πράξη άρνησης συμμετοχής σ' έναν θεσμό δίχως αντίκρισμα. Επομένως ακόμη κι αν οι κυβερνώντες προκηρύξουν εκλογές, τα παραιτηθέντα κόμματα θα πρέπει να αρνηθούν να συμμετάσχουν. Πρέπει να είναι σαφές ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποδεχτούν ή να νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες ενός νόθου κοινοβουλευτισμού υπό την κυριαρχία ξένων δυνάμεων και συμφερόντων. Στόχος της παραίτησής τους από την Βουλή είναι η συγκρότηση ενός αντίπαλου πόλου διεκδίκησης της εξουσίας εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ο οποίος θα καλέσει τον λαό να στρατευθεί γύρω του, να προχωρήσει σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας μέχρις ότου οι κυβερνώντες παραδώσουν τα κλειδιά της εξουσίας και αποχωρήσουν.

Όταν γίνει αυτό οι δυνάμεις που ηγήθηκαν θα προχωρήσουν στην συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης η οποία (α) θα προκηρύξει εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση με σκοπό την σύνταξη και ψήφιση νέου Συντάγματος που θα αποκαθιστά πλήρως τις παραβιάσεις των θεμελιωδών διατάξεων του παλιού και θα τις ενισχύει με νέες δικλείδες ασφαλείας. Και (β) θα προχωρήσει σε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της χώρας καταγγέλλοντας και αναθεωρώντας ολοκληρωτικά όλες τις δεσμεύσεις σε βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας.

Η προσωρινή κυβέρνηση θα κυβερνά με Συντακτικές Πράξεις υπό την έγκριση της Συντακτικής και των πρωτοβουλιών των πολιτών που οργάνωσαν και διεκπεραίωσαν την πολιτική απεργία. Οι διαμερισματικές συνελεύσεις πολιτών, οι λαικές συνελεύσεις ανά γειτονιά, οι κοινωνικοί φορείς και τα σωματεία θα αποτελούν την δημοκρατική βάση λειτουργίας και αποδοχής των Συντακτικών Πράξεων της προσωρινής κυβέρνησης.

Όταν θα ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα, η Συντακτική Εθνοσυνέλευση θα διαλυθεί και θα προκηρυχτούν εκλογές του νέου κοινοβουλίου με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Μόνο έτσι μπορεί να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην Ελλάδα σήμερα στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας και με όρους αληθινής δημοκρατίας. Διαφορετικά τους επιτρέπουμε να μας οδηγήσουν σε σφαγή, την μαζική εξόντωση του πληθυσμού, με την αντιπολίτευση να νομιμοποιεί με την παρουσίαση της το καθεστώς ανομίας που επικρατεί. Έστω κι αν το καταγγέλλει. Ήρθε η ώρα να αποδείξει η αριστερά και γενικά η λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αν σέβεται τον λαό και την δημοκρατία, ή απλά αποτελεί μια χρήσιμη βαλβίδα εκτόνωσης ενός καθεστώτος που έχει βαλθεί να διαλύσει την χώρα και να ξεπουλήσει τα ασημικά της μαζί με τον λαό της.

Εκτός γενοσήμων χρόνια πάσχοντες

Περισσότερα φάρμακα με την εμπορική τους ονομασία μπορούν να συνταγογραφούν οι γιατροί μετά τις σημαντικές εξαιρέσεις που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο, οι γιατροί πλέον πρέπει να συνταγογραφούν 85% φάρμακα με βάση τη φθηνότερη δραστική ουσία (γενόσημα) και 15% σκευάσματα με την εμπορική τους ονομασία (πρωτότυπα) ανά έτος.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ωστόσο είχε διευκρινίσει ότι σκοπεύει να εξαιρέσει από αυτόν τον ποσοστιαίο διαχωρισμό την ομάδα των χρονίως πασχόντων, που είναι και οι περισσότεροι ασθενείς. Ετσι με διάταξη του αναπληρωτή υπουργού, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Νοεμβρίου 2012, τίθεται μια σειρά εξαιρέσεων από το 15% πρωτότυπων φαρμάκων που θα συνταγογραφούνται από τον γιατρό και θα καλύπτονται από τα Ταμεία - δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις φαρμάκων, όπως ινσουλίνες, παράγωγα αίματος, εμβόλια, βιοτεχνολογικά προϊόντα, και τα συνδυασμένα προϊόντα, που δεν είναι άμεσα υποκαθιστώμενα και ανταλλάξιμα. Επίσης τα σκευάσματα «στενού θεραπευτικού εύρους» (όπως acenocumarol, carbamazepime, cyclosporine, digoxin, levothyroxine, procainamide, theophyllines κ.λπ.), φάρμακα με υψηλή τοξικότητα (χημειοθεραπευτικά), τα σκευάσματα για την επιληψία, την ψύχωση, τη σχιζοφρένεια, το άσθμα και τα χρόνια εκφυλιστικά και αυτοάνοσα νοσήματα. Ακόμη εκτός του 15% είναι και τα φάρμακα για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τα σκευάσματα όλων εκείνων των ασθενών που είναι επαρκώς και αποτελεσματικώς ρυθμισμένοι, όπως και όσα απευθύνονται σε παιδιά, εγκύους και άτομα άνω των 67 ετών.

«Οι σχετικές εξαιρέσεις της εγκυκλίου αυτής μας βρίσκουν σύμφωνους, διότι ο γιατρός έχει τη δυνατότητα πλέον να συνταγογραφεί περισσότερο από το 15% επώνυμα και δοκιμασμένα φάρμακα που εμπιστεύεται» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Μετρό Θεσσαλονίκης: μπαίνει... ο ανάδοχος σε νέους σταθμούς


Μετρό Θεσσαλονίκης: μπαίνει... ο ανάδοχος σε νέους σταθμούς 

Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση της αναδόχου κοινοπραξίας του μετρό της Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο του βόρειου τμήματος του σταθμού της Αγίας Σοφίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της αρχαιολογικής ανασκαφής. Κατά την Αττικό Μετρό,  η ανασκαφή στο νότιο τμήμα στην Αγίας Σοφίας θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2013 και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Επιπλέον, παραδόθηκε από την Αττικό Μετρό στον ανάδοχο ο σταθμός του Παπαφείου, μετά τη συμφωνία που είχε προηγηθεί με το ΔΣ του ιδρύματος. Θέμα χρόνου, πάντα κατά την Αττικό Μετρό, θεωρείται και η παράδοση του σταθμού της Νέας Ελβετίας.
 

Οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες

 
Μειωμένο επιτόκιο και περίοδος χάριτος ανακουφίζουν χιλιάδες Έλληνες που έχουν πάρει δάνεια
 
 Σε διευκόλυνση των νοικοκυριών να ξεπληρώσουν τα χρέη τους σκοπεύει η νέα ρύθμιση που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις στεγαστικών και ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.
Περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών αλλά και μειωμένο επιτόκιο είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου νομοσχεδίου το οποίο θα κινηθεί σε 5 άξονες.
1) Ρύθμιση με πιο ευνοϊκούς όρους στους δανειολήπτες να ξεχρεώσουν τα στεγαστικά ή ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια με τετραετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο 1,5%. Στις ρυθμίσεις αυτές θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας αλλά και συνταξιούχοι που έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και έχουν υποστεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μείωση των εισοδημάτων τους κατά 35%. Προϋπόθεση η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.
2) Αναστολή πλειστηριασμών μέχρι το 2013 που αφορούν την πρώτη κατοικία δανειοληπτών, αξίας έως και 200.000 ευρώ.
3) Βελτίωση του “Τειρεσία” έτσι ώστε να αναγνωρίζονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να δίνεται η δυνατότητα μίας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα.
4) Τροποποιίηση με νομοθετική ρύθμιση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αυτό αφορά τη διαδικασία εξωδιακστικής λύσης καθώς στα δικαστήρια σωρεύονται υποθέσεις με δικάσιμο το 2018 και 2019,  αντί του εξαμήνου που προβλέπεται κανονικά από το νόμο.
5) Συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης, από την κάθε τράπεζα, όσων αποπληρώνουν στην ώρα τους τα δάνειά τους.
Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα μη ενυπόθηκα δάνεια (καταναλωτικά κυρίως), εκτός αν οι οφειλέτες εγγράψουν υποθήκες οικειοθελώς ενώ το σχέδιο θα συζητηθεί με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να λάβει την έγκριση της ΤτΕ αλλά και της Τρόικας.

Πηγή: newsbomb.gr

Αλλάζουν όλα σε μισθούς, αποζημιώσεις, ωράριο εργασίας

Της Ρούλας Σαλούρου

Παγωμένες, στο ύψος της 12ης Νοεμβρίου 2012 και μάλιστα με πλαφόν, θα είναι οι αποζημιώσεις, για τους εργαζόμενους με 16 και πλέον έτη προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, όπως ξεκαθαρίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Αντίστοιχα, παγώνει και η προϋπηρεσία των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες οι οποίοι δικαιούνται αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά και αυτή η αποζημίωση. Από την ίδια ημέρα δημοσίευσης του νέου Μνημονίου (Ν. 4093/2012) κόβονται και τα επιδόματα γάμου, στις επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από κάποια σύμβαση. Η εγκύκλιος αναλύει όλες τις αλλαγές που προβλέπονται στο Μνημόνιο3, όπως η μείωση των αποζημιώσεων, η αλλαγές στον κατώτατο μισθό και η κατάργηση του επιδόματος γάμου.

Αναλυτικά, για τον κατώτατο μισθό, η ερμηνευτική εγκύκλιος προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

Από 1/4/2013 ο κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται μέσω πράξης υπουργικού συμβουλίου με το «νέο σύστημα κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας». Στη διαδικασία θα πρέπει να προβλέπεται η διαβούλευση της κυβέρνησης με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Έτσι, για τους υπαλλήλους ηλικίας 25 ετών και άνω ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες ηλικίας 25 ετών και άνω το κατώτατο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ. Για τους 25 ετών και άνω, προσαυξάνεται με ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας κι έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών ηλικίας 25 ετών και άνω, προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας κι έως έξι τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω. Για τους κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες ηλικίας κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83 ευρώ. Για τους κάτω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 10% για μία τριετία προϋπηρεσίας και για προϋπηρεσία 3 ετών και άνω και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών ηλικίας κάτω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας κι έως δύο τριετίες συνολικά 10% για προϋπηρεσία 6 ετών και άνω.

Μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω του 10%, αναστέλλεται η προσαύξηση του νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για προϋπηρεσία, που συμπληρώνεται μετά τη 14.2.2012, ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4046/2012.

Όσο για την επεκτασιμότητα των Συμβάσεων, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι κάθε επιχειρησιακή σύμβαση που θα υπογραφεί μετά τις 12-11-12 θα δεσμεύει την επιχείρηση. Εφόσον δε, ο επιχειρηματίας είναι μέλος των εργοδοτικών οργανώσεων που συμβάλλονται στην ΕΓΣΣΕ (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), τη νέα αυτή σύμβαση θα τη δεσμεύει για τους μη μισθολογικούς όρους όσο και από τους μισθολογικούς όρους και η ισχύουσας ΕΓΣΣΕ.

Για τις επιχειρησιακές που έχουν συναφθεί πριν από το Μνημόνιο 3, μέχρι τη 12-11-12, εάν ο εργοδότης είναι μέλος των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) δεσμεύεται τόσο από τους μη μισθολογικούς όσο και από τους μισθολογικούς όρους της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ (βασικός μισθός, τριετίες, επίδομα γάμου).

Για τις περιπτώσεις εργοδοτών που έχουν συνάψει επιχειρησιακή από την 27.10.2011 (ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4024/2011) κι έως τη 12-11-12 (ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 4093/2012 ήτοι του Μνημονίου3) και δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, εφόσον υφίσταται σχετική βούληση των συμβαλλόμενων μερών, δύνανται να προσαρμόσουν τους προβλεπόμενους μισθολογικούς όρους στα όρια του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομίσθιου του Ν. 4093/2012 (βασικός μισθός, τριετίες), με τροποποιητική σύμβαση.

Για το επίδομα γάμου, οι εργοδότες που δεσμεύονται από ισχύουσες κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν επίδομα γάμου, υποχρεούνται στην καταβολή του.

Από τη 12.11.2012 εργοδότες-επιχειρήσεις που δεν δεσμεύονται από ισχύουσες κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας «δύνανται» να συνεχίζουν κανονικά την καταβολή του επιδόματος γάμου.

Προφανώς βέβαια, «δύνανται» και να μην το καταβάλλουν. Συνεπώς, το επίδομα γάμου σε όσες επιχειρήσεις δεν ισχύει κάποια κλαδική σύμβαση, μπορεί να κοπεί άμεσα…

Αποζημιώσεις


Όσο για τις αποζημιώσεις, αυτές παραμένουν ως έχουν έως τα 16 έτη προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη (12 μισθοί) και αυξάνονται κατά 2.000 ευρώ το ανώτερο (πλαφόν) ανά επιπλέον έτος. Προσοχή. Αυτό δεν ισχύει για πάντα. Ισχύει για την 12η Νοεμβρίου του 2012. Δηλαδή, η αποζημίωση που θα λάβει κάποιος, όταν απολυθεί στο μέλλον, έχει ήδη καθοριστεί, βάσει της προϋπηρεσίας στις 12-11-12.

Η απόλυση με προειδοποίηση για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει στον ίδιο εργοδότη από 12 μήνες-2 έτη ανέρχεται πλέον στον 1 μήνα πριν από την απόλυση, από 2-5 έτη στους 2 μήνες, από 5-10 έτη στους 3 μήνες και από 10 έτη και άνω στους 4 μήνες, με μειωμένη κατά το ήμισυ την αποζημίωση.

Μαχαίρι και μάλιστα αιχμηρό, πέφτει και τια τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και επιχειρήσεις των οποίων μέχρι σήμερα, οι συμβάσεις προέβλεπαν εφάπαξ αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης. Στην περίπτωση αυτή, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι για τον υπολογισμό της αποζημίωσης προσμετράται η συμπληρωθείσα προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη έως τις 12-11-2012, οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσει ή απομακρυνθεί από την εργασία του, λόγω συμπλήρωσης προϋποθέσεων για λήψη πλήρους σύνταξης γήρατος.

Αλλαγές και στο Ωράριο

Από τις 12/11/2012 αίρεται η απαγόρευση της απασχόλησης των εργαζομένων κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα. Από την ίδια ημερομηνία επιτρέπεται η υπέρβαση του νόμιμου ημερήσιου ωραρίου έως 2 ώρες ημερησίως και μέχρι 120 ώρες το έτος, ως υπερωριακής απασχόλησης, για το προσωπικό των επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ΝΔ 515/70.
Πηγή: Κεφάλαιο