EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Π. Καμμένος: Τα λεφτά που φέρεται να χρωστάμε τα έχουμε πληρώσει δύο και τρεις φορές


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων 

Έχουν στόχο να φτάσουν τον έλληνα εργαζόμενο στα 250 ευρώ μισθό, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένο, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι «θέλουν την κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας».

Σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούν «την κατάργηση των αντισυνταγματικών μνημονίων, που δε δεσμεύουν τους Έλληνες» και τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν τη διαγραφή του χρέους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα λεφτά που φέρεται να χρωστάμε τα έχουμε πληρώσει δύο και τρεις φορές» και ζήτησε «να διεκδικήσουμε αυτά που μας οφείλουν», όπως το κατοχικό δάνειο.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν την Ευρώπη των κρατών – μελών, ενώ η τρόικα και η κυβέρνηση θέλουν την «ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης με πρωθυπουργό την Μέρκελ και υπουργό Οικονομικών τον Σόιμπλε». Μάλιστα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «βιτρίνα των κατακτητών».

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι αν θελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά την πολιτική της διαγραφής του χρέους, ίσως να υπάρξει η πιθανότητα συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Μικρής έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια

Μικρής έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια Μικρής έκταση επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις εννιά απόψε το βράδυ στα Εξάρχεια, όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί για να τους διαλύσουν εκτόξευσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν και χρήση χημικών.
Στην πλατεία Εξαρχείων στάλθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που πήραν μέρος στα μέτρα για την πορεία, οι οποίες περιόρισαν τη δράση των κουκουλοφόρων.
Από τη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου και τις άλλες οδούς προσήχθησαν 70 άτομα, τα οποία οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια.
Επεισόδια από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη
Διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν απόψε το βράδυ στους χώρους του ΑΠΘ ομάδα κουκουλοφόρων, η οποία νωρίτερα είχε επιδοθεί σε βανδαλισμούς στην πύλη εμπορίου (βόρεια πύλη) της ΔΕθ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι ταραξίες κατέλαβαν το οδόστρωμα της Εγνατίας στο ύψους της πύλης εμπορίου της ΔΕθ όπου άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μέχρι ενός σημείου παρακολουθούσαν διακριτικά τα όσα συνέβαιναν και στην συνέχεια αποφάσισαν να κάνουν επέμβαση καταδιώκοντας τους ταραξίες στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, όπου αυτοί κατέφυγαν, κάνοντας χρήση χημικών.

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές μέσα στο ΑΠΘ.

Βουλευτική ιδιότητα ή επάγγελμα;


Στην Ελλάδα οι βουλευτές επιτρέπεται να εξασκούν επάγγελμα παράλληλα με τη βουλευτική ιδιότητα 

Ο Μιρτσέα Ντιακονού είναι ένας από πιο αγαπητούς θεατρικούς ηθοποιούς στη Ρουμανία. Όταν εξελέγη βουλευτής πίστευε ότι μπορεί να συνδυάσει χωρίς πρόβλημα τη διεύθυνση του θεάτρου «Νόταρα» και το βουλευτικό αξίωμα. Σύμφωνα όμως με την ρουμανική νομοθεσία οι βουλευτές δεν μπορούν να έχουν ταυτόχρονα κάποια διευθυντική θέση.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το οποίο και αποφάσισε ότι ο Ντιακονού έπρεπε να εγκαταλείψει μια από τις δύο θέσεις. Στη συνέχεια όμως το κοινοβούλιο αποφάσισε ότι ο αγαπημένος ηθοποιός μπορεί να παραμείνει και διευθυντής και βουλευτής δίνοντας στην ουσία τη δική του… ερμηνεία στο ασυμβίβαστο!

Χώρες όπως η Βουλγαρία και η Σερβία επιλέγουν να καταβάλλουν υψηλές βουλευτικές αποζημιώσεις έτσι ώστε οι βουλευτές να μην εξαρτώνται οικονομικά από την εξάσκηση κάποιου επαγγέλματος. Έτσι οι βασικές μηνιαίες αποδοχές των βουλευτών είναι περίπου τρεις φορές ο βασικός μισθός της κάθε χώρας. Στις αποδοχές προστίθενται επιδόματα για συνεργάτες, γραφεία και έξοδα μετακίνησης.

Ελλάδα: «Ασυμβίβαστο» από το 2001 μέχρι το 2006

Στην Ελλάδα οι βουλευτές επιτρέπεται να εξασκούν επάγγελμα παράλληλα με τη βουλευτική ιδιότητα. Πριν από περίπου 10 χρόνια η κατάσταση ήταν διαφορετική. Ο λόγος για το λεγόμενο «ασυμβίβαστο», το οποίο ανάγκαζε τους βουλευτές να επιλέξουν είτε το κοινοβούλιο είτε το επάγγελμα. Γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι εν τέλει ζημιώνονταν η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού και αυτό επειδή καλά εκπαιδευμένοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστήμιου ή επιστήμονες δεν ήθελαν να θυσιάσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία για την βουλευτική ιδιότητα. Η λύση δόθηκε το 2006 με μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

Στη γειτονική ΠΓΔΜ ισχύει ακόμα το ασυμβίβαστο όπως το γνωρίζαμε από την Ελλάδα. Στους βουλευτές δεν επιτρέπεται να εξασκούν επάγγελμα παράλληλα με τη βουλευτική τους ιδιότητα. Όπως είχε μια θέση εργασίας πριν εκλεγεί, ήταν υποχρεωμένος να «παγώσει» την επαγγελματική του δραστηριότητα. Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα ένας χειρουργός είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει επέμβαση επειδή δεν υπάρχει εκείνη τη στιγμή κάποιος άλλος.

Και για να επιστρέψουμε στη Ρουμανία. Ο ηθοποιός Μιρτσέα Ντιακονού ανακοίνωσε τελικά ότι αποσύρεται από την ενεργό πολιτική, αν και το κοινοβούλιο με ειδική ψηφοφορία απεφάνθη ότι μπορεί να παραμείνει και διευθυντής θεάτρου και στα έδρανα της βουλής. Δήλωσε μάλιστα ότι θέλει να παραμείνει πιστός στην μεγάλη του αγάπη που είναι το θέατρο. Πρόσθεσε όμως ότι θα γυρίσει στο μέλλον μια ταινία. Ίσως να έχει ως θέμα της την πολιτική.

Κλειστός για τρεις ημέρες ο δήμος της Πάτρας λόγω διαθεσιμότητας


 

Κλειστός θα παραμείνει από τη Δευτέρα και για τρεις ημέρες ο δήμος της Πάτρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τις περικοπές στην χρηματοδότηση. Παράλληλα αποφασίστηκε να μη δοθούν στο αρμόδιο υπουργείο οι λίστες με εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ ο δήμος, μέσω της νομικής του υπηρεσίας, θα ζητήσει να αναγνωριστεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου και να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα.

Μεγάλο «πάρτι» στις προμήθειες με απευθείας αναθέσεις


To πάρτι στο χώρο της υγείας δεν έχει ακόμα τελειώσει 

Το τέχνασμα της «κατεπείγουσας ανάγκης» χρησιμοποιούν φορείς του Δημοσίου προκειμένου να μην προβαίνουν σε διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, αλλά να καλύπτουν τελικά τις ανάγκες τους μέσω της απευθείας ανάθεσης, χωρίς καν δημοσίευση των προκηρύξεων.

Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι από την αρχή της λειτουργίας της, στα μέσα του 2012, έως σήμερα η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) έχει αναγκαστεί να εκδώσει 85 απορριπτικές αποφάσεις για προμήθειες που επιχειρήθηκαν να γίνουν με απευθείας αναθέσεις.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αποφάσεις αφορούν τον χώρο της Υγείας, δείγμα του ότι το «πάρτι» στον χώρο αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη, εν μέσω κρίσης, και ακολουθεί ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η έκταση του φαινομένου είναι τέτοια, που ο πρόεδρος της ΕΑΑΔΗΣΥ κ. Βασίλειος Φλωρίδης απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Στο έγγραφο αυτό ο κ. Φλωρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην πληθώρα των περιπτώσεων, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να κωλυσιεργούν δραματικά οι ενιαίοι διαγωνισμοί, με υπαιτιότητα συχνά των ιδίων των κεντρικών φορέων, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών δεν έχουν καν προκηρυχθεί, ενώ άλλοι ευρίσκονται σε κατάσταση εμπλοκής λόγω δικαστικών προσφυγών.

Νοσοκομεία

Αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής καθυστέρησης είναι ότι οι επιμέρους φορείς (σ.σ.νοσοκομεία), οι ανάγκες των οποίων έχουν ενταχθεί στον ενιαίο διαγωνισμό, αιτούνται την προσφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της διαπραγμάτευσης (σ.σ.απευθείας ανάθεση) για συμβάσεις με χρονική διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση του ενιαίου διαγωνισμού ή για συμβάσεις μικρής διάρκειας (π.χ. δίμηνες), αλλά συνεχείς και με συνολικό προϋπολογισμό ίσο ή και μεγαλύτερο του ποσού που έχει ενταχθεί στον εν εξελίξει διαγωνισμό, επικαλούμενοι έκτακτες περιστάσεις ή κάλυψη επειγουσών αναγκών. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι ανάγκες των φορέων αυτών για τις οποίες ζητείται διαπραγμάτευση είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πάγιες και όχι κατεπείγουσες, ενώ οι καθυστερήσεις –κατά κύριο λόγο– δεν αποτελούν απρόβλεπτα γεγονότα ούτως ώστε η Αρχή να διαπιστώσει την πλήρωση των προϋποθέσεων των άρθρων 24 και 25 του Π.Δ. 60/2007 και να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της. Παράλληλα, αποτέλεσμα των καθυστερήσεων αυτών είναι να καταστρατηγούνται οι διατάξεις του νόμου που προβλέπουν τη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασίας, καθ’ όσον παρατηρείται το φαινόμενο να ευρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία και να ζητείται για την ίδια ανάγκη και με τον ίδιο (ή και μεγαλύτερο) προϋπολογισμό διαδικασία διαπραγμάτευσης».

Το «κόλπο»

Αυτό που συμβαίνει με απλά λόγια είναι το εξής: αν και βάσει του Νόμου 3850/2007 εξουσιοδοτούνται ορισμένοι κεντρικοί φορείς και όχι πλέον επιμέρους νοσοκομεία να διεξάγουν ενιαίους διαγωνισμούς για την προμήθεια συγκεκριμένων ειδών ή υπηρεσιών, αυτοί καθυστερούν. Ετσι, οι επιμέρους φορείς ζητούν να προμηθευθούν τα ίδια είδη μέσω της απευθείας ανάθεσης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΑΑΔΗΣΥ στην «Καθημερινή», συχνά πρόκειται για την προμήθεια ειδών για τα οποία απλώς δεν έγινε ο σωστός προγραμματισμός. «Οταν γνωρίζεις ότι τα φάρμακά σου επαρκούν έως τον Οκτώβριο, δεν κάνεις το αίτημα για προμήθεια τον Αύγουστο», τονίζουν με νόημα.

Η νομική βάση για τις απορριπτικές αποφάσεις είναι το Π.Δ. 60/2007 και η Κοινοτική Οδηγία 2004/18/ΕΚ στην οποία αυτό βασίζεται, σύμφωνα με τα οποία η κατεπείγουσα ανάγκη πρέπει να οφείλεται σε γεγονότα απρόβλεπτα (π.χ. μια φυσική καταστροφή) και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από ευθύνη των φορέων.

4.000 αρχές

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περί τις 4.000 αναθέτουσες αρχές προμηθειών, γεγονός που από μόνο του «διευκολύνει» τις διάτρητες διαδικασίες. Για τους δε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ισχύει από το 1993 διαφορετικός κανονισμός προμηθειών απ’ ό,τι για τους υπόλοιπους φορείς. Αυτό που σχεδιάζεται και προβλέπεται και στο νέο Μνημόνιο είναι η σύσταση 13 Κεντρικών Αρχών Προμηθειών, από μία σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ενώ εξετάζεται και η ενοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη διενέργεια των προμηθειών. Προκειμένου δε να περιορισθεί το φαινόμενο των «φωτογραφικών» τεχνικών προδιαγραφών που παρατηρείται στους διαγωνισμούς, ομάδες εργασίας της ΕΑΑΔΗΣΥ έχουν ξεκινήσει την κατάρτιση πρότυπων τευχών δημοπράτησης. Σε επόμενο στάδιο και βεβαίως αφού στελεχωθεί επαρκώς, η αρχή προβλέπεται να διενεργεί και επιτόπιους ελέγχους, π.χ. σε αποθήκες νοσοκομείων.

Η ΕΑΑΔΗΣΥ έχει αυτή τη στιγμή μόλις επτά άτομα προσωπικό, όταν από τον ιδρυτικό της νόμο προβλέπονται 25 θέσεις. Σε αυτή τη φάση, πάντως, δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη μετεγκατάστασή της από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος σε άλλο κτίριο, στο Κολωνάκι.

Ηλεκτρονικό σύστημα

Σε δοκιμαστική λειτουργία αναμένεται να τεθεί έως το τέλος του χρόνου το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών (ΕΣΗΔΠ) και καθ’ όλη τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2013 θα δουλεύει πιλοτικά. Βάσει του Μνημονίου, η κανονική λειτουργία του ΕΣΗΔΠ πρέπει να ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο και μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να διενεργείται μέσω αυτού το 25% (ως αξία) των συμβάσεων προμηθειών. Οι Κεντρικές Αρχές Προμηθειών θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ΕΣΗΔΠ για όλες τις διαδικασίες μέχρι τον Ιούνο του 2014, ενώ όλος ο δημόσιος τομέας θα πρέπει πλέον να υλοποιεί τις προμήθειες μέσω ΕΣΗΔΠ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχει τεθεί σε κανονική λειτουργία και το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (γνωστό ως «Αγορά») στο οποίο δημοσιεύονται όλα τα αιτήματα, οι προκηρύξεις, οι συμβάσεις και οι εντολές πληρωμής για τις προμήθειες των φορέων. Αν και το συγκεκριμένο μητρώο είναι έτοιμο από πέρυσι, δεν έχει τεθεί ακόμη σε κανονική λειτουργία διότι λείπουν οι υπογραφές κάποιων υπουργών. Στην αρχή το θέμα είχε «κολλήσει» στην άρνηση κάποιων να υπογράψουν, μετά υπήρξε νέα εμπλοκή λόγω εκλογών και τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης ευελπισθεί ότι θα πέσουν οι απαιτούμενες υπογραφές υπό την πίεση (και) της τρόικας

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη των συλληφθέντων για τα επεισόδια με τον Γερμανό Πρόξενο


Η δίκη διεξάγεται χωρίς ακροατήριο 

Ένταση επικράτησε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες (δύο δημοτικοί υπάλληλοι 43 και 39 ετών και ένας εκπαιδευτικός 53 ετών) που κατηγορούνται για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου Βόλφγκανγκ Χέλσερ Όμπερμαϊερ.

Στην αίθουσα επιχείρησαν να μπουν συνδικαλιστές συνάδελφοί τους, αλλά ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι μπορούν να μπουν 34 άτομα. Ακολούθησε ολιγόλεπτη ένταση και επενέβησαν τα ΜΑΤ, χωρίς να γίνει χρήση χημικών.

Η δίκη έγινε χωρίς ακροατήριο. Οι τρεις συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα τής παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης λόγω και έργω εξύβρισης και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Δήμος Κύμης λέει «όχι» στις απολύσεις εργαζομένων


 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, κατά τη συνεδρίασή του στις 16 Νοεμβρίου, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Θωμά, αποφάσισε:

- Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση, και δηλώνει ότι στηρίζει και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις. Να μη συμπράξει ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου καθοιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητας κ.λπ.).

- Να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, παρά την κρίση και τις τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχουν υποστεί οι δήμοι.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί συγκεκαλυμμένη απόλυση και ο δήμος στη διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να συμπράξει. Όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης, ο δήμος κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσει στα ίδια χαμηλά επίπεδα τα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού – νεκροταφείων – διαφήμισης – χρήσης κοινοχρήστων χώρων, χωρίς απολύτως καμιά αύξηση, για το 2013.

Μια απόφαση ιδιαιτέρως σημαντική, με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση των δήμων, αλλά και την ώθηση της Πολιτείας σε τέτοιες λύσεις.

Δίνεται καθημερινός αγώνας και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, τόσο από τη Διοίκηση του δήμου όσο και από τους εργαζομένους σε αυτόν, ώστε να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους του δήμου μας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τις τεράστιες περικοπές θεσμοθετημένων πόρων από την Πολιτεία και τις συνεχείς αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος τους (συντήρηση και λειτουργία του στόλου της αποκομιδής των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου)».

Συμπλήρωση στοιχείων ΑΜΚΑ-ΑΦΜ στους συνταξιούχους

 
Είσαι Ανασφάλιστος ? Γλυτώστε το πρόστιμο των 250 €. Καλέστε στο 210 32.27.932 τώρα! www.orizonins.gr

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών υπενθυμίζει σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσκομίσει ΑΜΚΑ και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για τη συμπλήρωσή τους έως το αργότερο τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου.

Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που απεστάλη και αφορά στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι μόνο οι συνταξιούχοι για τους οποίους στα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που τυπώνονται στο πάνω και δεξιά τμήμα του Σημειώματος, δεν υπάρχει εγγεγραμμένος αριθμός.

Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

- το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ)
- οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά μόνο συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που δεν εμφανίζουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα του Οργανισμού και είναι ανεξάρτητη από την απογραφή, στην οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι να συμμετέχουν, έως 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Οδηγός της ΕΘΕΛ χτύπησε με Taser μαθητές μέσα στο λεωφορείο...


Ο πατέρας τόνισε ότι τα σημάδια από το Taser είναι ορατά πάνω στο δέρμα των παιδιώνΣε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πατέρας ενός ανήλικου παιδιού στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
  Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, περίπου στις επτά το απόγευμα της Παρασκευής, οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ στο Ολυμπιακό Χωριό χτύπησε με Taser (όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ) τρεις μαθητές, επειδή του απάντησαν άσχημα, σε μία αγενή παρατήρησή του.

Όπως είπε ο πατέρας, ο οδηγός με έντονο ύφος και άσχημο τρόπο ρώτησε τα παιδιά αν έχουν εισιτήριο και επειδή εκείνα του απάντησαν χρησιμοποιώντας έναν χαρακτηρισμό, τα χτύπησε με το Taser.

Εκείνη την ώρα το λεωφορείο είχε πολλούς επιβαίνοντες μαθητές που άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και ο οδηγός ξεκίνησε το λεωφορείο, κινούμενος ανάποδα στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το λεωφορείο ένα παιδί (τον γιο του καταγγέλοντα) στον ώμο, που βρισκόταν πεζός στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο οδηγός όπως και τα παιδιά - ακόμα και το παιδί που τραυματίστηκε στον ώμο - οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όλοι κατηγορούμενοι για το περιστατικό. Σημείωσε ότι τα παιδιά κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας, επειδή μετά το περιστατικό έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος.

Είπε ακόμα ότι τα παιδιά αργότερα σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο πατέρας τόνισε ότι τα σημάδια από το Taser είναι ορατά πάνω στο δέρμα των παιδιών.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Δημήτρη Δημητρίου, ο Οργανισμός είναι ενήμερος για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και θα πράξουν τα δέοντα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την αστυνομία και την εισαγγελία.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2012


Τριάντα εννέα χρόνια μετά. Νοέμβρης 2012. Ο σκληρός χειμώνας είναι μπροστά και τα παιδιά, που, τότε είχαν τα μάτια κάρβουνο και τα μαλλιά κατράμι, τώρα είναι μεσήλικες. Η γενιά του Πολυτεχνείου, καμπουριασμένη από τον χρόνο και τις ήττες της, εορτάζει την επέτειο της δικής της εξέγερσης σε περίοδο που τα σύμβολα έχουν ήδη πεθάνει και οι μνήμες ψυχορραγούν.

Τα μνημόσυνα είναι περιττά, αν δεν υφίσταται προοπτική. Κάθε γενιά έχει τις ήττες και τις νίκες της αλλά και τα σύμβολά της. Η προηγούμενη είχε το 114 για την Παιδεία και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η γενιά του Πολυτεχνείου έχει την εξέγερσή της κατά του φασισμού της Χούντας. Η προηγούμενη είχε την ΕΔΑ της και τους Λαμπράκηδες. Η γενιά του Πολυτεχνείου είχε τις δικές της οργανώσεις. Η ιστορία είναι σκυταλοδρομία, όπου οι δρομείς ανταλλάσσουν μνήμες.

Τα μικρά παιδιά στα σχολεία αγνοούν ημερομηνίες και πρόσωπα. Έμαθαν να μη θυμούνται. Στα δικά τους σχολεία, μαυροφορεμένα μέλη της Χρυσής Αυγής παραχαράσσουν την Ιστορία. Η Ελλάδα ισοπεδώνεται από μία κρίση που κατατρώει τα σωθικά της. Η μνήμη είναι πολυτέλεια. Η εξαθλίωση είναι πραγματικότητα. Ο φόβος είναι προσκεφάλι και η βαρβαρότητα συντροφεύει τους πολίτες σαν να είναι μία νέα καθημερινή ρουτίνα.

 
 Η πρώτη πορεία

Τα παιδιά που σήκωσαν τις ντουντούκες της εξέγερσης τότε πέρασαν από τις μυλόπετρες της Μεταπολίτευσης και άφησαν στα γρανάζια της μεταπολιτευτικής μηχανής την ψυχή τους. Όχι όλοι, αλλά πολλοί από αυτούς. Το πολιτικό σύστημα που ανδρώθηκε μέσα από συνθήματα και εικόνες μιας γενιάς που ήθελε να αλλάξει τα πάντα, κατέληξε να είναι η απόλυτη αντανάκλαση της αναξιοπιστίας, της κατάπτωσης και της ανηθικότητας.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά, αυτή η γενιά των γκριζομάλληδων που κάποτε ήταν παιδιά καλείται να δώσει τη μάχη της αποκατάστασης της τιμής της. Της Δημοκρατικής Τιμής της, για να εξηγούμεθα. Κάθε γενιά έχει να ολοκληρώσει μία πορεία. Κάθε γενιά σε αυτόν τον τόπο έχει ένα… χρέος.

Αυτό το χώμα είναι δικό μας. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει κηρύσσει το τραγούδι. Η χώρα αυτή είχε και έχει έναν και μοναδικό εχθρό. Τον εαυτό μας. Αυτός ο εαυτός μας ανοίγει Κερκόπορτες. Ας το κατανοήσουμε επιτέλους και ας ανασηκώσουμε τα μανίκια. Τα μνημόσυνα περιττεύουν, όταν δεν υφίσταται προοπτική. Το στοίχημα συνεχίζεται.

Κορυφώνονται οι εορτασμοί για το Πολυτεχνείο

Οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου κορυφώνονται σήμερα με την κεντρική εκδήλωση, μετά τις 14.00 το μεσημέρι, και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, περίπου μία ώρα αργότερα.

Η πορεία θα αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης. Έως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές έως το τέλος της πορείας, το βράδυ του Σαββάτου.

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει σήμερα η αστυνομία λόγω της καθιερωμένης πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε διακριτική απόσταση γύρω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές, στη Βουλή, σε υπουργεία και περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι.

Εντονότατη θα είναι επίσης η παρουσία της αστυνομίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στους δρόμους γύρω από αυτήν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία σήμερα το μεσημέρι, με την οποία κορυφώνονται και φέτος οι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, επιφέρει αρκετές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στη λειτουργία των σταθμών του Μετρό και του Τραμ.

Οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηπους, Ακρόπολη και Μοναστηράκι έκλεισαν από τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα θα παραμείνουν κλειστοί από τις 14.00 το μεσημέρι και μέχρι η αστυνομία να ανάψει το «πράσινο φως» για να ανοίξουν και να δοθούν ξανά προς χρήση από το κοινό.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις στάσεις του Τραμ σε Σύνταγμα και Ζάππειο που έκλεισαν από τις 14.00 μέχρι νεωτέρας. Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ, η σύνδεση μεταξύ των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα γίνεται με λεωφορειακή γραμμή από τους σταθμούς Κεραμεικός (της γραμμής 3) και Σταθμός Λαρίσης (της γραμμής 2).

Άσκηση μέσα στη νύχτα...

Άσκηση μες στη νύχτα, μες στη πόλη με περίεργα σενάρια

Άσκηση με σενάριο μάχες σε κατοικημένη περιοχή διατάχθηκε αιφνιδιαστικά τη νύχτα από τον Α/ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΓΕΕΘΑ:

"Mε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 14 Νοεμβρίου, στα πλαίσια άσκησης "Πυρπολητής 11", ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ένοπλων τμημάτων ειδικών δυνάμεων, εντός κατοικημένου τόπου και την απελευθέρωση ομήρων.

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Σκύδρας Νομού Πέλλας, υπό την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων".

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης ενεργοποιείται για άσκηση με σενάριο εντός κατοικημένων περιοχών.

Πηγή: On Alert

Μήπως ο Παναγούλης ήταν προφητικός;

 
Η ώρα που οι Έλληνες Αστυνομικοί των 510 ευρώ θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση είναι πολύ κοντά.
Αυτή η είδηση δεν έπαιξε σε κανένα δελτίο Ειδήσεων και σε καμία ενημερωτική εκπομπή.
Σε διαδήλωση στην Φρανκφούρτη, με την Ελληνική σημαία σε κεντρικό πλάνο, τα γερμανικά ΜΑΤ βγάζουν τα κράνη και ενώνονται με τους διαδηλωτές.
Η ώρα που θα δούμε την ίδια αυτή εικόνα και στην Ελλάδα, πλησιάζει.
Και κάποιοι αρχίζουν ήδη να ανησυχούν, αφού ξέρουν τι έχουν κάνει και νιώθουν πωςη ώρα τους έρχεται.

Στην ουρά για το… εφάπαξ

Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι κάνουν ουρά και υποβάλλουν σωρηδόν αιτήσεις για να πάρουν το εφάπαξ, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τα χειρότερα ενός κράτους που δείχνει να διαλύεται. Ολα τα εφάπαξ μειώθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην ουρά (είτε για να φύγουν είτε που έχουν φύγει και περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ) θα πάρουν τελικά μικρότερα ποσά σε σχέση με ό,τι υπολόγιζαν. Οι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας, η οποία, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φτάνει τα έξι χρόνια.

Υπολογίζεται ότι συνολικά οι αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ έχουν φτάσει σε όλα τα Ταμεία τις 62.000, με τις 58.000 από αυτές να έχουν κατατεθεί μόνο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Αποτέλεσμα είναι η περίοδος αναμονής να έχει φτάσει τα 2,5 χρόνια, καθώς η οικονομική στενότητα περιορίζει σημαντικά τον αριθμό εφάπαξ που απονέμονται σε μηνιαία βάση.

Οι αποχωρήσεις γίνονται σταδιακά μαζικές και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του κράτους. Οι περικοπές που θεσμοθετήθηκαν στο τρίτο Μνημόνιο και αφορούν 20 Τομείς Πρόνοιας και φτάνουν έως και το 83% ήταν γνωστές στους εργαζομένους εδώ και δύο μήνες. Η μαζική υποβολή αιτήσεων κρύβει τον φόβο ότι μπορεί αυτές οι περικοπές να μην είναι οι τελευταίες.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), εκτός από το ΤΠΔΥ, μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις εφάπαξ φαίνεται ότι υπάρχει στον Κλάδο Ασφάλισης του Προσωπικού της ΔΕΗ, αλλά και στους Τομείς Πρόνοιας, όπου υπήρξαν πολύ μεγάλες μειώσεις. Αυτοί είναι οι κλάδοι των Εργοληπτών Δημόσιων Εργων (-83%), των εργαζομένων στο φάρμακο (-63,91%) κ.λπ.

Ως γνωστόν, η περικοπή που αποφασίστηκε με το τρίτο Μνημόνιο ισχύει για όσους έχουν υποβάλει αίτηση εφάπαξ από 1/8/2010 και μετά και δεν τους έχει απονεμηθεί ακόμη. Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ θα υποστούν μείωση (22,67%), που έρχεται να προστεθεί στο περσινό πετσόκομμα της τάξης του 30%, το οποίο προέκυψε από το δεύτερο Μνημόνιο. Ανάλογη μείωση υπέστη πέρσι και το εφάπαξ των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Οπως έχει υπολογίσει η ΠΟΠΟΚΠ, μέσα σε μία διετία το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα υποχωρήσει από τα 50.000 ευρώ που ήταν κατά μέσο όρο στα περίπου 35.000 ευρώ. Αν μάλιστα, επαληθευτούν οι πληροφορίες για φορολόγηση του εφάπαξ, τότε το τελικό ποσό που θα εισπράττουν οι συνταξιούχοι στον δημόσιο τομέα, πάντα κατά μέσο όρο, μπορεί να είναι μικρότερο και από 30.000 ευρώ.

Παράτησαν καρκινοπαθή λίγο πριν το χειρουργείο


Παράτησαν καρκινοπαθή λίγο πριν το χειρουργείο 

Λίγο πριν ξαπλώσει στο χειρουργικό τραπέζι για την τοποθέτηση stent, οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τον άφησαν κι έφυγαν για να συμμετάσχουν σε συνάντηση με γερμανούς συναδέλφους τους.

Τι κι αν είχε προγραμματίσει από καιρό τη χειρουργική επέμβαση, τι κι αν είχαν διενεργηθεί όλες οι απαραίτητες εξετάσεις; Κι όμως την τελευταία στιγμή έμεινε έξω από το χειρουργείο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το μαρτύριο του 56χρονου δεν περιορίζεται στην καθημερινή πάλη με την ασθένειά του, καθώς έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα απίστευτα αλλά απολύτως ελληνικά, τα οποία όμως δυστυχώς θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της υγείας του.

Άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά το χειρουργείο.

Οργή στην Ισπανία από την επίθεση της αστυνομίας σε 13χρονο!


Οργή στην Ισπανία από την επίθεση της αστυνομίας σε 13χρονο! 
Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε το περιστατικό στην Ταραγόνα της Ισπανίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν μικρά παιδιά.

Ενδεικτικές είναι οι σκηνές που έχουν καταγραφεί σε βίντεο και κάνουν το γύρο του διαδικτύου, όπου φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να χτυπούν με μανία έναν 13χρονο, ο οποίος είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος!

Ενώ όταν μία νεαρή κοπέλα πήγε να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση στον 13χρονο, δέχθηκε και αυτή αρκετά χτυπήματα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σημείο όπου υπήρχαν γιατροί, προκειμένου να του κάνουν τέσσερα ράμματα, καθώς δεν υπήρχε στην περιοχή ασθενοφόρο.

Δείτε το συγκλονιστικό video…

Κυλιόμενες αποχές αποφάσισαν οι δικηγόροι


Κυλιόμενες αποχές αποφάσισαν οι δικηγόροι 

Σε κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 καθώς 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε να προχωρήσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκληθεί και πάλι νέα Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων το τριήμερο 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή για να εκτιμήσει την κατάσταση και να επεξεργαστεί το σχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ειδικότερα, κατά την σημερινή Ολομέλεια παραβρέθηκαν οι πρόεδροι 46 από 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ενώ πέντε εκπροσωπήθηκαν με αντιπροσώπους.

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας τέθηκαν σε διαβούλευση διάφορες προτάσεις όπως είναι: 1) Συνέχιση της αποχής μέχρι 30 Νοεμβρίου και νέα Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, 2) Αποχή μέχρι και 23 Νοεμβρίου, 3) Κυλιόμενες 48ώρες αποχές, 4) Γενική Συνέλευση όλων των μελών των Δικηγορικών Συλλόγων ή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη ή και στις δύο αυτές πόλεις προκειμένου να αποφασίσει για τις μορφές των κινητοποιήσεων το σύνολο του δικηγορικού σώματος και 5) Αναστολή των κινητοποιήσεων και παράλληλα να ριχτεί όλο το βάρος στο σχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων και στα φορολογικά.

Τελικά τέθηκαν σε ψηφοφορία οι εξής δύο προτάσεις: α) 48ώρες πανελλαδικές αποχές στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 και 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012 και β) παράταση της αποχής για μία ακόμη εβδομάδα, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία επικράτησε η πρώτη πρόταση (κυλιόμενες αποχές) με ψήφους 22 έναντι 18 της δεύτερης (μια εβδομάδα μέχρι 23 Νοεμβρίου).