EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΟΣΑ: Η Κίνα ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία το 2016


 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να χάσουν τη θέση της πρώτης παγκόσμιας οικονομικής δύναμης το 2016, καθώς θα τις ξεπεράσει τότε η Κίνα ακολουθούμενη από την Ινδία,
σύμφωνα με τις προβλέψεις που περιέχονται σε έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην έκθεσή του για την παγκόσμια ανάπτυξη με ορίζοντα το έτος 2060, ο ΟΟΣΑ αναμένει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3% ανά έτος κατά μέσον όρο, με σημαντικές διαφορές μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών της αγοράς και των προηγμένων χωρών.
 
«Η ισορροπία της οικονομικής ισχύος θα διαταραχθεί έντονα τα επόμενα 50 χρόνια», σύμφωνα με τον Οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν οι πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.
 
«Η οικονομική κρίση που έχουμε βιώσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών τελικά θα ξεπεραστεί, αλλά ο κόσμος των παιδιών και των εγγονιών μας μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετικός από τον δικό μας», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, στην έκθεση αυτή.
 
«Λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τους, το συνολικό ΑΕΠ της Κίνας και της Ινδίας θα ξεπεράσει εκείνο των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G7) μέχρι το 2025. Θα είναι 1,5 φορές πιο σημαντικό έως το 2060, ενώ το 2010, αντιπροσώπευε λιγότερο από το ήμισυ του ΑΕΠ της G7», διευκρινίζει ο ΟΟΣΑ.
 
Οι οικονομίες που γερνούν, όπως η Ιαπωνία και εκείνες της ζώνης του ευρώ, θα πρέπει σταδιακά να παραχωρήσουν έδαφος σε χώρες με νεότερους πληθυσμούς, όπως η Ινδονησία και η Βραζιλία.
 
Στην Ευρώπη, η Γαλλία θα πρέπει να δει το ποσοστό της ανάπτυξής της να φθάνει το 2% μεταξύ του 2011 και του 2030 και στη συνέχεια να ξαναπέφτει στο 1,4% μεταξύ 2030 και 2060.
 
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η γαλλική ανάπτυξη θα υπερβεί εκείνη της Γερμανίας που θα είναι 1,3% μεταξύ 2011 και 2030 και 1% μεταξύ 2030 και 2060.
 
Σε γενικές γραμμές, «το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ του επιπέδου της ζωής των αναδυόμενων αγορών και εκείνου των ανεπτυγμένων οικονομιών αναμένεται να συρρικνωθεί το 2060», τονίζει περαιτέρω ο ΟΟΣΑ.
 
πηγή newsbeast.gr

Πώς θα κερδίσεις την έκπτωση στον φόρο


 

Νόμιζες ότι θα γλιτώναμε έτσι εύκολα από την χαρτούρα των αποδείξεων; Λάθος! Και το 2013 θα μαζεύουμε αποδείξεις, οι οποίες δεν θα συνδέονται με το αφορολόγητο, αλλά θα μας δίνουν έκπτωση 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο! 
 
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις έως το 25% του εισοδήματός τους, διαφορετικά θα φορολογηθούν με 10% επί του ποσού που λείπει, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». 
 
Η έκπτωση των 1.950 ευρώ θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα, ενώ αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις το ποσό της έκπτωσης θα μειώνεται. 
 
Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, γράφει το star.gr, η διατήρηση του συστήματος των αποδείξεων ζητήθηκε από την τρόικα, αφού οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να κάνουν πάρτι, όσο οι «συνήθεις ύποπτοι», οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δηλαδή, πληρώνουν κανονικότατα τους φόρους τους!

Νέα λίστα "μαύρων" καταθέσεων


 

Ενας απλός ιερέας είχε καταθέσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να σχετίζονται με μίζες για ανέγερση γηροκομείου σε περιοχή της Αθήνας αλλά και με άλλες "αγαθοεργίες".
Δικηγόρος της Αθήνας βρέθηκε με τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 17 εκατ. ευρώ, με σχεδόν μοναδική ενασχόλησή του τη νομική υποστήριξη σε πωλήσεις ακινήτων.
Νέο σκάνδαλο-μαμούθ στην πολύπαθη Ζάκυνθο με την εμπλοκή 18 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων -ανάμεσα σε αυτούς δημοτικοί σύμβουλοι, πολεοδόμοι, εφοριακοί κ.α.- και τουλάχιστον 35 επιχειρηματίες. Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι φάκελοι με υποθέσεις κραυγαλέας διαφθοράς και φοροδιαφυγής με τις οποίες ασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το Βήμα.
Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για "μια νέα ελληνική λίστα με το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στο... παρασκήνιο και η οποία καταρτίζεται από έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς".

Αντίο Τειρασία... καλημέρα βαθμολόγιο!


 

Σχέδιο για συνολική λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής,
το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή εντολή στην ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης να βρει το πλαίσιο εκείνο ώστε να πάρουν «ανάσα» τα νοικοκυριά, να βγουν από τις μαύρες λίστες του Τειρεσία οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλειών.
Οι 3 άξονες του σχεδίου
  • Κατάργηση του Τειρεσία: Θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα «βαθμολόγησης» των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες.
  • Ουσιαστικές ρυθμίσεις δανείων για στεγαστικά και καταναλωτικά
  • Αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Σε ότι αφορά το «βαθμολόγιο», πρόκειται για ένα σύστημα αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς των πολιτών με τις τράπεζες στα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου. Το σύστημα αυτό θα απεικονίζει όλους τους δανειολήπτες και τις σχέσεις τους με κάθε τράπεζα θεσπίζοντας point system με βάση τη συμπεριφορά τους και σειρά άλλων κριτηρίων (π.χ. επάγγελμα, ηλικία κ.λπ.).
Έτσι η κάθε τράπεζα θα αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της συναλλαγής-συνεργασίας με έναν πελάτη, κρίνοντας αν και πού είναι συνεπής και αξιολογώντας την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη της.
Στο νέου τύπου «Τειρεσία» θα μπορούσαν να καταγραφούν και οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, δίνοντας πραγματική εικόνα για το ποιος, ενώ διαθέτει σημαντικά κεφάλαια στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα, δεν πληρώνει τα δάνειά του, επικαλούμενος οικονομική ένδεια.
Δόσεις για στεγαστικά και καταναλωτικά στο 30% του εισοδήματος
Αν και οι τράπεζες δεν συμφωνούν με την οριζόντια αυτή ρύθμιση, το υπ. Ανάπτυξης σχεδιάζει την αντιστοιχία της δόσης από στεγαστικά ή και καταναλωτικά δάνεια στο 30% του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος.
Στο πλαίσιο του διαλόγου παραμένει η εφαρμογή ενός «πλαφόν» στο ύψος των δανείων που θα μπαίνουν στη διαδικασία ρύθμισης, συνδέοντάς το και με εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. έως 20.000 ευρώ).
Για το υπόλοιπο ποσό προτείνεται να υπάρξει μια άτοκη περίοδος, π.χ., 3-4 ετών με ετήσια αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα προωθεί διευκολύνσεις για ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι χρόνια πάσχοντες και όσοι αντιμετωπίζουν πραγματικά συνθήκες φτώχειας, γι’ αυτό και έχει εισηγηθεί να υπάρξει περίοδος χάριτος με μηδενική καταβολή δόσεων για περίοδο 4-5 ετών.
Για αυτές τις ομάδες πολιτών θα υπάρχει ετήσια εξέταση της οικονομικής και περιουσιακής τους κατάστασης.

Νέα απεργία στα φαρμακεία


 

Σε νέα απεργία κατέρχονται στις 26 και 27 Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί της χώρας, ζητώντας την καταβολή των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορά στην Υγεία.
 
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του οργάνου, η πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση, αλλά και η αποπληρωμή των χρεών όλων των εντασσομένων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης για τα φαρμακεία.

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 12 έως 16 Νοεμβρίου



Σε πανελλαδική μετατράπηκε η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα 12η Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση της έκτατης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε στην Αθήνα. Την επόμενη Παρασκευή θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Κατά την Ολομέλεια, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 Δικηγορικών Συλλόγων από τους 63, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις για πανελλαδική αντίδραση του δικηγορικού σώματος, στα νέα μέτρα που επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Οκτώ οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΠΑΠ


Οκτώ οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΠΑΠ 

Συνολικά οκτώ εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ δέχθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αφορούν το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ και στη σχετική πρόσκληση, ανταποκρίθηκαν οι ακόλουθες εταιρείες και κοινοπραξίες:
  • BC Partners
  • Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%)
  • Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%)
  • Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%)
  • Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international
  • Third Point LLC
  • TPG Capital
  • Triple Five World Group Properties Limited
Οι υποβληθείσες προτάσεις θα αξιολογηθούν από τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων, οι οποίοι στη συνέχεια θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συμμετοχή στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

«Εκανα το χρέος μου, κάντε το δικό σας»


«Εκανα το χρέος μου, κάντε το δικό σας» 

 Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει στους συνομιλητές του στις Βρυξέλλες πως «τώρα σειρά έχουν η Ευρώπη και το ΔΝΤ να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας»
Το δύσκολο στοίχημα να πείσει στο εσωτερικό της χώρας, πολίτες αλλά και κόμματα, ότι η μετρολογία έλαβε τέλος και πως ήρθε η ώρα για πολιτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας έχει μπροστά του ο Αντ. Σαμαράς.
Ωστόσο, πριν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την υλοποίηση μιας διαφορετικής πολιτικής, έχει μπροστά του ακόμη ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο προκειμένου να πετύχει την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. πριν εκπνεύσει ο Νοέμβρης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και αποδίδουν τις διφορούμενες δηλώσεις ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων στην ανάγκη διαχείρισης των μετώπων που έχουν στο εσωτερικό των χωρών τους. Οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας θα έχουν από απόψε το βράδυ ακόμη ένα «όπλο» στις συζητήσεις τους με τους δανειστές της χώρας: πρόκειται για την ευρεία πλειοψηφία με την οποία θα εγκριθεί, εκτός δραματικού απροόπτου, ο προϋπολογισμός.
Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα μετάσχει αύριο στη συνεδρίαση του Eurogroup, θα πάρει ακόμη μια θετική δήλωση από τους ομολόγους του, γεγονός που θα θεωρηθεί -από την κυβέρνηση- ως προάγγελος για την εκταμίευση της δόσης. Μια ημέρα μετά, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Τηρήστε τη συμφωνία»
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις επαφές που θα έχει ο κ. Σαμαράς στο περιθώριο της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις συναντήσεις του με τους κ. Ρομπάι, Μπαρόζο και Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι «η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της, τηρώντας απαρέγκλιτα τη συμφωνία με τους δανειστές της» και πως «τώρα σειρά έχουν η Ευρώπη και το ΔΝΤ να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας».
Ακόμη, θα απορρίψει κάθε ενδεχόμενο η δόση να δοθεί τμηματικά ή να δοθεί μέσω ειδικού - δεσμευμένου λογαριασμού. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα «φέρει» από τις Βρυξέλλες το θετικό μήνυμα ότι «όλα θα γίνουν όπως έχουν συμφωνηθεί αρχικά», δηλαδή η δόση θα δοθεί ενιαία και εντός του Νοέμβρη.
Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει ακόμη ένα «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι υπήρξαν ανταλλάγματα στα δύσκολα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και τώρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στη χώρα.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα στο Κατάρ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στόχος του είναι να υπογραφούν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και παράλληλα να συζητήσει θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι εάν υπάρξει η πρώτη μεγάλη κίνηση από το εξωτερικό, τότε θα «ξεκλειδώσουν» ουσιαστικά και άλλες επενδύσεις, καθώς θα ξεπεραστεί το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί ως προς την πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, δε, η επίσκεψή του στο Κατάρ θα στείλει και το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει ατζέντα και από την περίοδο της λιτότητας περνά σταδιακά στην περίοδο της ανάκαμψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την Ντόχα ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Μόσχα αλλά και το Πεκίνο, καθώς θεωρεί ότι η Ρωσία και η Κινά είναι σημαντικοί «παίκτες» στο επενδυτικό «παιχνίδι» και θα μπορούσαν αυτήν την ώρα να συνεργαστούν αποτελεσματικά με την Ελλάδα σε πολλά πεδία.
Γιάννης Στουρνάρας
Βάζει τον πήχη στα 36,5 δισ. για φέτος
Δεν αλλάζει η στρατηγική για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και στόχος είναι τα χρήματα να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και εντός του Δεκεμβρίου να έρθει και η καθυστερημένη δόση των 5 δισ. ευρώ του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Στα παραπάνω συνόψισε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τον κυβερνητικό σχεδιασμό παραπέμποντας για τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τους εταίρους για όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται περί αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο αποδέσμευσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.
Στόχος του Γ. Στουρνάρα είναι να εισρεύσουν τα 31,5 δισ. ευρώ άμεσα για να καλυφθούν επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και αν χρειαστεί σε έκτακτο Eurogroup τον Δεκέμβριο να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 5 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο και για την οποία δεν χρειάζεται έκθεση αξιολόγησης από τη τρόικα η απόφαση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, αφού προβλέπεται από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση. Σχετικά με τη δόση των 8,3 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι το πιθανότερο υπό τις παρούσες συνθήκες είναι να μετακινηθεί η εκταμίευσή της για τον Ιανουάριο του 2013.
Γιάννης Σαραντάκος

Δωρεάν εμβολιασμοί για τα ανασφάλιστα παιδιά από τον ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ενημερώνει τους ανασφάλιστους γονείς ότι για τους παιδικούς εμβολιασμούς μπορούν να απευθύνονται... σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δημοτικά πολυιατρεία της χώρας

Αναφορικά με το επείγον – κρίσιμο για τη Δημόσια Υγεία θέμα των εμβολιασμών των ανασφάλιστων παιδιών, βάσει των όσων δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α) ενημερώνει τους ανασφάλιστους γονείς ότι για τον εμβολιασμό των παιδιών τους πανελλαδικά μπορούν να απευθύνονται σε:

Δημόσια Νοσοκομεία
Κέντρα Υγείας
Περιφερειακά Πολυδύναμα Κέντρα
Ιατροκοινωνικά Κέντρα (πρώην ΠΙΚΠΑ)
Κατά τόπους Δημοτικά Ιατρεία και Πολυιατρεία

Στα παραπάνω σημεία οι ανασφάλιστοι γονείς μπορούν χωρίς διαδικασίες να εξυπηρετούνται για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, καθώς το Υπουργείο Υγείας ως αρμόδιο για τους εμβολιασμούς, όπως διαβεβαίωσε η υφυπουργός κ. Φωτεινή Σκοπούλη, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες παραγγελίες σε εμβόλια και έχει καλύψει τις ανάγκες όλων των Περιφερειών της χώρας.

Σε περίπτωση που οι γονείς επισκεφτούν τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών τους αλλά δεν εξυπηρετηθούν, παρακαλούμε να ενημερώσουν τον Ι.Σ.Α στο τηλ. 210 3839770 εσωτ. 211

Ετοιμάζουν ΣΔΟΕ για τους VIP

Ειδικό τμήμα που θα έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής γνωστών τραγουδιστών, ηθοποιών, ανθρώπων της showbiz γενικότερα...αθλητών, επιχειρηματιών, γιατρών και δικηγόρων ετοιμάζεται να συστήσει λίαν συντόμως το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΔΟΕ που επικαλείται η εφημερίδα Espresso, η «Διεύθυνση Διάσημων Φορολογουμένων» θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση τα έσοδα των παραπάνω κοινωνικών ομάδων και θα τα αντιπαραβάλει με παλαιότερα εισοδήματά τους, ενώ θα ζητεί επισταμένως και τα ανάλογα παραστατικά.

Όσον αφορά τους τραγουδιστές, θα καταγράφονται τα κέντρα στα οποία εργάζονται, τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν καθώς και οι συναυλίες που δίνουν ανά την Ελλάδα.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις συναυλίες που εικονικά οι καλλιτέχνες δίνουν δωρεάν για κάποιο κοινωνικό σκοπό, αλλά επί του πρακτέου αμείβονται εμμέσως με μαύρα χρήματα, μέσω της ορχήστρας που λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ένα μέρος από αυτά πηγαίνει στον καλλιτέχνη.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, θα γίνεται καταγραφή των εμφανίσεών τους σε θέατρα, τηλεοπτικά σίριαλ και κινηματογράφο και κάθε χρόνο που θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα διασταυρώνονται με αυτές των προηγούμενων ετών για να εντοπιστούν τυχόν παρατυπίες.

Μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Διάσημων Φορολογουμένων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα ξεφυλλίζει ακόμα και περιοδικά lifestyle προκειμένου να δει τι αδήλωτα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν οι καλλιτέχνες ή πού διασκέδαζαν τα προηγούμενα βράδια πετώντας λουλούδια και ανοίγοντας σαμπάνιες.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη


 

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη από τις 12.00 μ.μ. έως και τη λήξη της βάρδιας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
Στη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη !
Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.
Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων !
Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.
Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η τρόικα και δρομολογεί η κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.
Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας, 12.00 μ.μ. με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό σήμερα στις 14:00 σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό


 

Κλειστοί για αποβίβαση και επιβίβαση θα παραμείνουν από τις δύο το μεσημέρι σήμερα οι σταθμοί του μετρό
στο Πανεπιστήμιο, το Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό με αφορμή τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Παρόμοια ενέργεια προγραμματίζει και το ΠΑΜΕ τα μέλη του οποίου θα συγκεντρωθούν στις 16:30 στην Ομόνοια.
Όπως σημειώνει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ, «η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής».
Παράλληλα αναφέρει πώς «Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο χθεσινό μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων».

Σε ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ τέλος, τονίζεται πώς, «η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Αρτέμης Σώρρας: Τα 600 ΔΙΣ $ υπάρχουν! [video]

Δείτε το video από την χθεσινή εκπομπή του Ευάγγελου Μπέξη με καλεσμένο στον γνωστό Αρτέμη Σώρρα της END, να μιλάει και να αποκαλύπτει πως τα 600 δις δολάρια υπάρχουν!







Νικητής ο Μπετ στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο


 

Τερματίζοντας σε 2 ώρες 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, ο 28χρονος κατέρριψε το ρεκόρ, που κατείχε από πέρυσι ο Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ (2:11.39).
Στην οδό Φειδιππίδου ο Μπετ αποσπάστηκε από τον συμπατριώτη του, Άλεξ Κιρούι, ο οποίος έχασε και τη 2η θέση μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο (!), όταν τον προσπέρασε ο Πολ Κοσγκέι.
"Όλα πήγαν καλά. Ο καιρός ήταν υπέροχος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Αν είμαι καλά, θα επιστρέψω να αγωνιστώ και του χρόνου γιατί απολαμβάνω την υποστήριξη του κόσμου", ήταν η δήλωση του νικητή. 

Πρώτος έλληνας, 9ος στη γενική και νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:21.56.



Πρωτιά και στις γυναίκες για την Κένυα, καθώς η Βιόλα Τσέλανγκατ Κιμέτο έριξε και αυτό το κάστρο. Πρώτη ελληνίδα και 4η στη γενική κατάταξη ήταν η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕ Ζακύνθου, νικήτρια για πρώτη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Κανιβαλισμός» και «τσάμπα δουλειές» στη Μνημονιακή Ελλάδα

«Το άκουσες; Κλείνει, του σφράγισαν επιταγές. Οι μέτοχοι δεν τον στηρίζουν, είναι τελειωμένος». Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε διάλογος για οιοσδήποτε εταιρεία στην Ελλάδα.
Ας μη γελιόμαστε, στην Ελλάδα του Μνημονίου, η μια εταιρεία λέει για την άλλη ότι «κλείνει». Ίσως, αυτό να ίσχυε… πάντοτε, αλλά τώρα έχει πάρει φρενήρεις διαστάσεις.
Πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί ότι call centers έπαιρναν συνδρομητές εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας και τους έλεγαν ότι «η (τάδε εταιρεία) κλείνει. Η τρόικα πήγε και εκεί, ελάτε σε εμάς για ασφάλεια».
Όλως τυχαίως, την ίδια περίπου περίοδο νεαρές κοπέλες χτυπούσαν τις πόρτες και παρουσιάζονταν ως εργαζόμενες εταιρείας «κάτι σαν τον ΟΤΕ», προσπαθώντας να «υφαρπάξουν» όσο το δυνατόν περισσότερους συνδρομητές για λογαριασμό εταιρείας που «αποκάλυπταν» μόνο μετά από συνεχείς ερωτήσεις.
Πρόσφατα, είχαμε περίπτωση εταιρείας ταχυμεταφορών που έριξε τις ευθύνες σε… ανταγωνίστρια εταιρεία για τη πίεση που δέχεται, από το Δημόσιο, για την κάλυψη οφειλών της.
Τα ίδια και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Ακούσαμε ότι κάποιες πυρκαγιές σε μεγάλες αποθήκες εταιρειών logistics μπορεί και να μην ήταν τόσο τυχαίες.
Τι να πει κανένας στην ακτοπλοΐα; Όλοι κλείνουν και όλοι συγχωνεύονται εδώ και 2 χρόνια περίπου. Στο λιανεμπόριο, στις αερομεταφορές, στις μεταφορικές εταιρείες, τα ίδια «τρομολαγνικά» σενάρια εδώ και καιρό.
Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει ότι όπου «υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει φωτιά». Άλλωστε, όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες εταιρείες έχουν, αυτή τη περίοδο, σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, προχωρώντας (δυστυχώς) σε μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων.
Το τελευταίο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί τελείως. Απολυμένη, εδώ και 2 χρόνια, συνάδελφος έλαμπε από ευτυχία που ανέλαβε πόστο ευθύνης (αρχισυντάκτρια) με 700 ευρώ μηνιαίως.
Πόσο δίνει η συγκεκριμένη εφημερίδα (δεν είναι η μοναδική) στους εξωτερικούς ρεπόρτερ – δημοσιογράφους για 6ημέρη εργασία; 300 ευρώ μηνιαίως! Από «τσάμπα» δουλειές άλλο τίποτα!

Υπ. Ναυτιλίας: Προσπάθειες προσέλκυσης περισσοτέρων πλοίων στην ελληνική σημαία

 
«Το υπουργείο είναι έτοιμο να παρουσιάσει την πολιτική μας για την απλοποίηση των διαδικασιών νηολόγησης πλοίων, προκειμένου άμεσα να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στην σημαία μας, αλλά και να επιλέξουν την χώρα μας ως κομβικό σημείο εγκατάστασης των δραστηριοτήτων τους, ξένες ναυτιλιακές εταιρείες.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία Μίας Στάσης (One-stop-shop) στο Υπουργείο και ενοποιούμε όλες οι εσωτερικές διαδικασίες των επιμέρους αιτήσεων για απλοποίηση και επιτάχυνση όλης της διαδικασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Παρουσιάζουμεe-Νηολόγιο, ώστε όλη η διαχείριση να γίνεται ηλεκτρονικά, δράση που σκοπεύουμε να επεκτείνουμε κατά το δυνατόν σε περισσότερους τομείς. Αυτονόητα θα μου πείτε, ναι, αλλά μη πραγματοποιηθέντα».
Τα ανωτέρω ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013.
Συγκεκριμένα, θα συσταθεί υπηρεσία μιας στάσης, το λεγόμενο One-Stop-Shop, η οποία θα διασυνδέεται ηλεκτρονικά με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και διευθύνσεις του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παράλληλα, με την δημιουργία Ηλεκτρονικού Νηολογίου θα απλοποιηθεί η διαδικασία νηολόγησης ενός πλοίου -σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Οικονομικών- με στόχο να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των πλοίων με ελληνική σημαία.
Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι και η δημιουργία μονάδων εξυπηρέτησης Πλοίων και Ναυτικών, ένα δηλαδή ναυτιλιακό ΚΕΠ.
Ο εκσυγχρονισμός του ΟΠΣ Βάσης Δεδομένων Πλοίων–Ναυτικών, μέσω του οποίου θα διασυνδέονται οι αρμόδιες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες, εκτιμάται ότι θα δώσει νέες δυνατότητες.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Σύνταγμα
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας είναι να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας».
Σημειώνεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζουν νέα απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, «ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των Μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας που επιλέγουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Ξεκίνησε ο Μαραθώνιoς – κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσουν σήμερα Κυριακή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 30ου Διεθνούς Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών.
Στο σημερινό 30o Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχής καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 26.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.
Από τις 9.00 έως τις 17.30 θα διεξαχθεί ο 30ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος - οδός Μαραθωνοδρόμων -Τύμβος Μαραθώνα - οδός Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:
- 09.00΄ έως 17:30΄ θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.
- 08.30΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:
Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Λ. Βασ. Σοφίας (αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Λ. Βασ. Αμαλίας -Στύλοι Ολυμπίου Διός - Αθ. Διάκου-Αρδηττού -Λ. Βασ. Κων/νου -Παναθηναϊκό Στάδιο.
- 09.15΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:
Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Βασ. Σοφίας - Λ. Μεσογείων- Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων- Ανισόπεδος κόμβος Κατεχάκη - Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Κόμβος Κηφισίας / Αλεξάνδρας - Λ. Βασ. Σοφίας -Ηρώδου Αττικού - Λ.Βασ. Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο.
- 10.10΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.), με εκκίνηση τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
- Ώρα 10.30΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Όλγας) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
- Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.
Λόγω των αναφερόμενων αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:
Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
(1) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 06.00΄- 11.50΄, συμπεριλαμβανομένης της οδού Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).
(2) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κάτω Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ - 13.30΄.
(3) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμινγκ (δ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.
(4) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμινγκ (δ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.
(5) Έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 13.30΄ και 15.00΄ αντίστοιχα.
(6) Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30΄ - 17.05΄.
(7) Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.30΄ - 17.30΄.
(8) Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.30΄ - 17.30΄, με εξαίρεση τα ασθενοφόρα που κινούνται προς τα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών.
(9) Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30.
(10) Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.30΄ - 17.30΄.
(11) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.
(12) Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(13) Λεωφ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας μέχρι την οδό Ερατοσθένους:
α) Σταδιακά ανά λωρίδα κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 16.00΄ έως 22.00΄ της 10.11.2012.
- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.
β) Πλήρως, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από 22.00΄ ώρα της 10.11.2012 μέχρι την 19.00΄ώρα της 11.11.2012.
(14) Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από την 22.00΄ώρα της 10.11.2012 μέχρι την 19.00΄ ώρα της 11.11.2012.
(15) Λεωφ. Ηλιουπόλεως, στο τμήμα της από την οδό Υμηττού έως την οδό Ιόλης, κατά τις ώρες 07.00΄- 19.00΄ της 11.11.2012.
(16) Μ. Μουσούρου, στο τμήμα της από την οδό Υμηττού έως την οδό Αρδηττού, κατά τις ώρες 05.00΄ έως 19.00΄ της 11.11.2012.
(17) Καρέα, στο τμήμα της από την οδό Ιόλης έως την οδό Αρδηττού, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄ της 11.11.2012.
(18) Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από ώρα 16.00΄ της 10.11.2012 έως την 17.30΄ ώρα της 11.11.2012.
(19) Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄ - 17.30΄.
(20) Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(21) Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από ώρα 16.00΄ της 10.11.2012 έως την 17.30΄ ώρα της 11.11.2012.
(22) Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου μέχρι την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(23) Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(24) Κλεάνθους, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Γεωργίου Β΄ μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(25) Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(26) Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(27) Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(28) Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(29) Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(30) Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(31) Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές των παρακάτω οδών κατά τις:
(Ι) Ώρες: 18.00΄ της 10.11.2012 έως 19.00΄ της 11.11.2012:
(1) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λ. Μεσογείων.
(2) Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.
(3) Αρχιμήδους, στο τμήμα της από την Πλ. Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.
(4) Πλατεία Παναθηναϊκού Σταδίου.
(5) Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.
(6) Ερατοσθένους, στο τμήμα της από την οδό Ευτυχίδου έως της Λ. Βασ. Κων/νου.
(ΙΙ) Ώρες: 00.01΄ - 17.30΄ της 11.11.2012:
(7) Λεωφ. Μαραθώνος, σε όλο το μήκος της.
(8) Μαραθωνοδρόμων, σε όλο το μήκος της.
(9) Λεωφ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.
(10) Πανός, σε όλο το μήκος της.
(11) Λεωφ. Μεσογείων, σε όλο το μήκος της.
(12) Λεωφ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της.
(13) Λεωφ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της.
(14) Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
(15) Αρδηττού, σε όλο το μήκος της.
(16) Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
(17) Ριζάρη, σε όλο το μήκος της.
(18) Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
Γ) Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:
(1) Λεωφ. Μαραθώνος & Διονύσου (Ν. Μάκρη)
(2) Λεωφ. Μαραθώνος & Αγίας Μαρίνας (Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης)
(3) Λεωφ. Μαραθώνος & Φλέμιγκ (Ραφήνα)
(4) Λεωφ. Μαραθώνος & Αγίου Χριστοφόρου - Βλεπύρου (Πικέρμι)
(5) Λεωφ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Παλλήνη)
(6) Λεωφ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Παλλήνη)
(7) Λεωφ. Μαραθώνος & Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής)
(8) Λεωφ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου – Ελπίδος - Χαλανδρίου (Αγ. Παρασκευή)
(9) Λεωφ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Χολαργός, Χαλάνδρι)
(10) Λεωφ. Μεσογείων & Ιωάννου Θεολόγου - Παρίτση (Χολαργός-Ν. Ψυχικό)
(11) Λεωφ. Μεσογείων & Λεωφ. Δημοκρατίας (Ν. Ψυχικό)
(12) Λεωφ. Μεσογείων & Λεωφ. Κατεχάκη (Αθήνα)
(13) Λεωφ. Μεσογείων & Μιχαλακοπούλου - Φωκίδος (Αθήνα)
(14) Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Λεωφ. Βασ. Κων/νου (Αθήνα)
Οι παραπάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή και να μειωθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγωνίσματος με ευθύνη των Διοικούντων Αξιωματικών των εμπλεκομένων Υπηρεσιών μας (Υ.Τ. Αθηνών - Τ.Τ. Αγ. Παρασκευής - Καισαριανής - Αττικής Οδού).
Των παραπάνω απαγορεύσεων εξαιρούνται τα οχήματα με ειδικές διαπιστεύσεις και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.
Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια:
Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας):
Λιμάνι Ραφήνας -αριστερά Χρ. Σμύρνης - δεξιά Λεωφ. Καραμανλή- Λεωφ. Σπάτων - δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα  δεξιά Λεωφ. Σπάτων -αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια :
- Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λ.π. : Κόμβο Λεονταρίου  δεξιά Λεωφ. Λαυρίου - κάθετη διέλευση Σταυρού -Κλεισθένους κ.λ.π.
- Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π. : δεξιά Λεωφ. Λαυρίου - αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού)  δεξιά Γραβιάς  δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.
- Για Νότια Προάστια : Κόμβο Λεονταρίου αριστερά Λεωφ. Λαυρίου δεξιά Λεωφ. Κορωπίου / Βάρης κ.λ.π.
Από Μαραθώνα για Βόρεια Προάστια Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:
Μέσω οδού Δημοκρατίας  αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος - δεξιά Χελμού -αριστερά Κρυονερίου αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.
Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια: Μέσω Λεωφ. Διονύσου -Αγίου Πέτρου.
Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να διασχίζουν το οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.

Διαμαρτυρία υπαλλήλων του ΑΠΘ στο “Ολύμπιον”



Παράσταση διαμαρτυρίας μέσα στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, λίγο πριν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν... χθες δεκάδες εργολαβικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γύρω στις 9 το βράδυ περίπου 200 διαδηλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από τον κινηματογράφο και ακολούθως μπήκαν στην αίθουσα προβολών και άνοιξαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: “Έξω οι εργολαβίες από το πανεπιστήμιο”, “Νίκη στην απεργία των εργολαβικών του ΑΠΘ – Ο αγώνας τους είναι και ο δικός μας αγώνας”.

Οι θεατές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους διαδηλωτές οι οποίοι αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα αφού γνωστοποίησαν τα αιτήματα τους.

Το Der Spiegel και οι λίστες των απολύμένων δημοσίων υπαλλήλων


 

 Άμεσα αντέδρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανιτάκης και προχώρησε στη διάψευση του δημοσιεύματος του Γερμανικού περιοδικού Der spiegel.σύμφωνα με το οποίο η τρόικα διεμήνυσε προς την ελληνική κυβέρνηση πως «δεν παίρνετε τη δόση, εάν δεν παραδοθεί λίστα με ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012».
Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι: «Πιστεύω πως μόνο με τον θεσμό της κοινοτικότητας μπορεί να αποφευχθεί μία πολιτική αθρόων, οριζόντιων και τυφλών απολύσεων, που είναι και ανεφάρμοστες και ανέφικτες και, βέβαια, αντισυνταγματικές, αφού ο δημόσιος υπάλληλος μόνο για συγκεκριμένους λόγους που προβλέπει η νομοθεσία και ο υπαλληλικός κώδικας μπορεί να απολυθεί και μόνο εφόσον τηρούνται κάποιες διαδικασίες που επιβάλλονται από το Σύνταγμά μας».
Δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, εντείνει την ανησυχία χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που θα δουν την διαθεσιμότητά τους εντός ολίγων ημερών.
Το δημοσίευμα αποδίδει τις πληροφορίες σε κυβερνητικό υπάλληλο που γνωρίζει καλά τα θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις, ενώ επικαλείται και συνδικαλιστικό εκπρόσωπο που επίσης δεν κατονομάζεται, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
Στην ηλεκτρονική έκδοση του «Spiegel» αναφέρεται ότι: «Η τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - θέλουν ονόματα και επώνυμα».

«Αν και η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ''εύθραυστη'' μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, οι δανειστές είναι ανένδοτοι και επιμένουν στις απαιτήσεις τους» υπογραμμίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, με τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών, και, εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Zougla.gr

Συμμετοχή εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στο συλλαλητήριο στις 11/11

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, στις 11/11, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2013 και την εφαρμογή του Μνημονίου 3, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.
«Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας καυτής εβδομάδας με την Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση των Συνδικάτων στις 14 του μήνα και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη που σηματοδοτούν και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια του αγώνα.
Στην τελευταία μεγαλειώδη συγκέντρωση, πάνω από 100.000 κόσμου στην Αθήνα και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, διαδήλωσαν ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση και στη νέα οικονομική σκλαβιά που επιβάλουν κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Η αποδεκατισμένη πια κυβέρνηση βρίσκεται σε οριακό επίπεδο μέσα στη βουλή, ενώ είναι ήδη καταδικασμένη από την πλειονότητα της κοινωνίας.
Η λαϊκή οργή κλιμακώνεται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη συγκυβέρνηση του τρόμου για ανατροπή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου.
Σε ρήξη με τη λογική της ηττοπάθειας, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με νέα Συγκέντρωση την Κυριακή 11 Νοέμβρη στις 18:00, στην αφετηρία του ΤΡΑΜ επί της οδού Αμαλίας στο Σύνταγμα για να μην περάσει ο προϋπολογισμός του αίσχους που περιλαμβάνει ουσιαστικά την υλοποίηση του νέου μνημονίου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παράλογη οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση των εισιτηρίων στoν ΟΑΣΑ!

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με βάση τις επιταγές του καινούργιου  μνημονίου, προβλέπεται αύξηση της τιμής του εισιτηρίου κατά 25% από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).
Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του βασικού εισιτηρίου για τη χρήση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς για διάρκεια 90 λεπτών θα εκτοξευθεί στα 1,75 ευρώ από 1,40 ευρώ που κοστολογείται σήμερα, ενώ η αντίστοιχη αύξηση για τη χρήση λεωφορείου, τρόλεϊ ή τραμ αναμένεται στα 1,50 ευρώ έναντι των 1,20 ευρώ.
Ανάλογη αύξηση της τάξης του 25% προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα ημερήσια, τα εβδομαδιαία, τα μειωμένα και τα εισιτήρια του προαστιακού, των τρένων του ΟΣΕ και του λεωφορείου που εκτελεί τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο.
Με το συγκεκριμένο εγχείρημα, το υπουργείο Ανάπτυξης προσδοκεί την αύξηση των εσόδων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία ωστόσο δεν συντελέστηκε, με κανένα τρόπο, από ανάλογες αυξήσεις εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν το 2011.

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις, που επιβλήθηκαν δύο μόλις χρόνια πριν, δεν συνοδεύτηκαν από αντίστοιχη εξυγίανση του μεταφορικού συστήματος και, σε συνδυασμό με την πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να απομακρύνουν ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να εντείνουν το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής.
Οπότε, δύο χρόνια μετά την πρώτη αύξηση, η αποδοχή του επιχειρήματος ότι με μία περαιτέρω αύξηση της τιμής του εισιτηρίου θα αποφευχθεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης είναι το λιγότερη ανεδαφική.
Έχει διαπιστωθεί, ήδη, πως η πρακτική της εισιτηριοδιαφυγής και της ανταλλαγής εισιτηρίου είναι διαδεδομένες και πως ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό των χρηστών έχει όλο και μεγαλύτερη πρόθεση να συμμετέχει σε αυτές.
Εν μέσω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η επικείμενη αύξηση που αναμένεται στις τιμές των εισιτηρίων είναι παράλογη, ιδιαίτερα τη στιγμή που τα ποσοστά της ανεργίας έχουν ανοδική πορεία και τα εισοδήματα μεγάλης μερίδας των χρηστών έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις.
Φαίνεται πως έχει ξεχαστεί τελείως από τον κυβερνητικό σχεδιασμό πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

Άνω - κάτω η Βουλή, κασετοφωνάκια,απειλές και τα ρολόγια


 
Απειλή λιντσαρίσματος στους "μνημονιακούς" από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ρολόγια και... κασετόφωνα βρέθηκαν στην "ημερήσια διάταξη" κατά την δεύτερη ημέρα σήμερα της συζήτησης του Προϋπολογισμού!

Μεγαλύτερο σάλο έχει προκαλέσει η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη , στην οποία κατέληγε με την «ευχή» όσοι έχουν υπογράψει το μνημόνιο «να παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλους του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη»!

Στη Βουλή συνέβησαν και άλλα ευτράπελα, όπως η ενέργεια του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη να βγάλει… κασετόφωνο, όχι για να γράψει την ομιλία του ενώ βρισκόταν στο βήμα, αλλά για να ακουσθεί τι είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο!

Όσον αφορά την απειλή Παναγούλη, παρότι την στιγμή εκείνη κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, με εξαίρεση μια μικρή αντίδραση της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (αλλά για το σκέλος του… ειδικού δικαστηρίου μόνο!), όταν συνειδητοποίησαν τα στελέχη των τριών κομμάτων της κυβέρνησης τι πραγματικά εννοούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αναταραχή, με τα social media «να παίρνουν φωτιά» και πολλούς βουλευτές ή και πολίτες να ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ή και να διαγράψει τον κ. Παναγούλη.

Την προτροπή – απειλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο συνάδελφός του από το ίδιο κόμμα κ. Παπαδημούλης , ο οποίος ανέφερε σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Βουλή: Τα ρολόγια πολυτελείας, τα λιντσαρίσματα, τα κασετόφωνα, ευτελίζουν. Η κοινωνία "βουλιάζει" και απαιτεί αντιπαράθεση ουσίας και λύσεων»! Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και την κίνηση του κ. Χαϊκάλη να βγάλει κασετόφωνο, αλλά και τη διαμάχη Γεωργιάδη –Χρυσής Αυγής για το… Ρόλεξ!

Από πλευράς κυβέρνησης μιλώντας επίσης κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε «αδιανόητες τις απρέπειες εκείνων που χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να εκστομίσουν απειλές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και ύβρεις για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους».

Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε ότι «αυτοί που έρχονται να απειλήσουν ότι οι υπουργοί θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι απειλούν νομιμοποιημένους λειτουργούς του κράτους με λιντσάρισμα».

Να διαγράψει τον βουλευτή του κάλεσε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου: «Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Την αναφορά Παναγούλη σχολίασε σαν «μισαλλόδοξες και συνάμα γελοίες τις κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λιντσαρισμάτων» και πρόσθεσε: «δεν τους φοβόμαστε» .

Από το ΠΑΣΟΚ η αντίδραση εκδηλώθηκε μέσω twitter: «Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επικίνδυνες απόψεις Παναγούλη περί λαϊκών εκτελέσεων μνημονιακών βουλευτών; Αν όχι, ας τον μαζέψει επιτέλους!»

Μέσα σε όλα αυτά δεν έλειψε και η δήλωση της Δούρου που προκάλεσε γέλια στη Βουλή

Ξάφνιασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την δικαιολογία που βρήκε για να ζητήσει επιπλέον χρόνο για την ομιλία της.

«Με αποσυντόνισε ο Β. Μεϊμαράκης ο οποίος γυρνάει μία από εδώ και μία από εκεί. Τώρα συνομιλεί με τον Γ. Μανιάτη, γι’ αυτό θέλω λίγο ακόμη χρόνο» είπε ο Ρένα Δούρου απευθυνόμενη προς τον Γιάννη Τραγάκη που ήταν εκείνη την ώρα στην έδρα του Προέδρου της βουλής.

Ψηφίζουν καταπατώντας το Σύνταγμα - Ο λαός έχει τον λόγο

Προχωράνε στη Βουλή τη ψηφοφορία των νέων φονικών μέτρων ενώ γνωρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικά. Προχθές απεφάνθη για την αντισυνταγματικότητα η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σήμερα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. 
Δεν εκπλήσσει πλέον κανένα η δωσίλογη επιμονή τους. 
Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνεχίζεται. 
Ο λαός έχει χρέος να υπερασπιστεί το Σύνταγμα όπως επιτάσσει το 120 άρθρο του Συντάγματος. 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκρινε ομόφωνα ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά, όπως και οι περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, που μόλις εφαρμοστούν οι νέες περικοπές στους μισθούς τους σε σύνολο θα αγγίξουν την τελευταία διετία μείωση 60%.
Την προηγούμενη Πέμπτη η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε επίσης αντισυνταγματικές, ρυθμίσεις για τις νέες μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την περικοπή των δώρων στο δημόσιο.

Και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής διατύπωσε την αντισυνταγματικότητα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι δωσίλογοι «εθνοσωτήρες» κατέθεσαν τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο-τερατούργημα που παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων.

Αυτή την ώρα που συζητείται το Σχέδιο Νόμου για τα νέα Μεσοπρόθεσμα μέτρα δίνονται τροπολογίες στους Βουλευτές από το Υπουργείο Οικονομικών χειρόγραφες και χωρίς υπογραφή προς ψήφιση. Αντισυνταγματική τροπολογία που καταργεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής.

Παραλλαγή κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ο λαός έχει το λόγο.


ΠΗΓΗ

Αντιπαράθεση Στουρνάρα - Λαφαζάνη στη Βουλή για τη δόση


 

Το δίλημμα «καταστροφή ή παραγωγική ανασυγκρότηση», με αφορμή και την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δις ευρώ, κυριάρχησε κατά την αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Η εφαρμογή των προτάσεων της αντιπολίτευσης ισοδυναμεί με άτακτη χρεοκοπία, πείνα και δυστυχία» τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Όπως είπε ο υπουργός, αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκτροχιασμού των προβλέψεων ενός Προϋπολογισμού λόγω δυσμενών εξωτερικών οικονομικών εξελίξεων, είναι εξίσου προφανές πλέον ότι η Ευρωζώνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αρχιτεκτονικής του ευρώ και να προχωρά, αργά μεν αλλά σταθερά, σε λύσεις ομοσπονδιακής μορφής τόσο στον οικονομικό όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που προβλέπει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, διασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της. Δεν θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια, όπως ορισμένοι στην Ευρωζώνη επιθυμούν, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ‘’άτακτοι’’ της ευρωπαϊκής περιφέρειας και να φυσήξει ούριος άνεμος για τους υπόλοιπους».

«Γιατί δεν μιλάτε για το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα κινήσει τα πράγματα προς τα μπρος; Δεν έχετε εθνικό πρόγραμμα, δεν διεκδικείτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν διεκδικείτε απολύτως τίποτα. Δεν διασφαλίσατε ούτε καν τη δόση» σχολίασε ο Π. Λαφαζάνης.

Σε ασφυξία οι Έλληνες λόγω Μνημονίων, υπερφορολόγησης και χαρατσιών

Στο επίπεδο-ρεκόρ των 53,8 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, όπως επιβεβαιώνουν τα πλέον επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο, οφειλές συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ενώ ήδη από τον Αύγουστο είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα 2,98 δισ. ευρώ χρεών προς το κράτος.
Σε κλοιό
Ουσιαστικά, η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών από τα επαχθή χαράτσια των αλλεπάλληλων Μνημονίων είναι τόσο μεγάλη ώστε κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν πλέον απλήρωτα ποσά φόρων της τάξεως των 3 έως 3,3 δισ. ευρώ! Την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες αποτυπώνουν εξάλλου και τα στοιχεία της ΓΓΠΣ τα οποία δείχνουν ότι το 21,7% των επιχειρήσεων της χώρας, δηλαδή περίπου 239.000 επιχειρήσεις επί συνόλου 1,1 εκατομμυρίου, δεν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ!
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων φορολογουμένων αυξήθηκαν απότομα κατά 6,2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις δίμηνο! Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο προστέθηκαν στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο οφειλές ύψους 2,98 δισ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο παρέμειναν απλήρωτες οφειλές ύψους 3,3 δισ. ευρώ, με συνέπεια το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το κράτος να φθάσει συνολικά τα 53,8 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Συνολικά, στο πρώτο εννεάμηνο του 2012 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν έφθασαν τα 10,17 δισ. ευρώ, ενώ ήδη μέχρι το τέλος του 2011 είχαν συσσωρευτεί απλήρωτες οφειλές συνολικού ύψους 43,67 δισ. ευρώ!
Έβαλαν… φωτιές
Η αιτία για την οποία οι απλήρωτες οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 6,2 δισ. ευρώ μέσα στο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου είναι η αδυναμία των περισσοτέρων πολιτών της χώρας να εξοφλήσουν τις πολλές και υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις που τους επιβλήθηκαν ταυτόχρονα με το Μνημόνιο ΙΙ και το αναθεωρημένο δις… Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η απότομη αυτή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο συμπίπτει χρονικά:
α) με την επιβολή των υπέρογκων φόρων επί των εισοδημάτων του έτους 2011, η οποία έλαβε χώρα αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17η Ιουνίου με τη μαζική αποστολή 5 εκατ. εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φετινών φορολογικών δηλώσεων,
β) με την έναρξη της είσπραξης του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών του έτους 2012, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Χωρίς δηλώσεις ΦΠΑ
Εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο, που αποτυπώνει επίσης την αδυναμία εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων από μεγάλο αριθμό φορολογουμένων, είναι και το γεγονός ότι περίπου ένας στους πέντε επιτηδευματίες δεν υποβάλλει πλέον περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ:
* Από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί 4.080.282 περιοδικές δηλώσεις, αλλά τελικά υποβλήθηκαν 3.193.041. Συνολικά 869.935 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ δεν υποβλήθηκαν!
* Το σύνολο των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που υποχρεούνται να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ είναι 1,1 εκατομμύριο. Από αυτούς τουλάχιστον 239.100, που αντιστοιχούν στο 21,7% του συνόλου, δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ στους πρώτους εννέα μήνες του 2012.
 

Αρχίζουν την Κυριακή οι έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στο Ιόνιο

 
Επίσκεψη στο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της νορβηγικής εταιρίας Petroleum Geo-Services (PGS), το οποίο θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στη μία μετά το μεσημέρι, στην Πάτρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Το πλοίο θα καταπλεύσει μεθαύριο στο λιμάνι της Πάτρας και σε διάστημα εννέα ωρών μετά τον ελλιμενισμό του και τις αναγκαίες διαδικασίες ανεφοδιασμού, θα αποπλεύσει με κατεύθυνση το βόρειο Ιόνιο, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως τις έρευνες.


Σύμφωνα με το υπουργείο, οι έρευνες θα καλύψουν συνολική έκταση περίπου 220.000 χιλιομέτρων, θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες και είναι οι πρώτες ερευνητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, σε τέτοια κλίμακα και με κορυφαία τεχνολογία αιχμής (Geostreamer).
Στο πλοίο θα παρευρίσκονται, διαρκώς, δύο Έλληνες ειδικοί γεωεπιστήμονες της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το δημόσιο και θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνικές που εφαρμόζει η PGS.

Η πρώτη αυτή φάση των ερευνών, αποτελεί το αρχικό στάδιο υλοποίησης της σύμβασης, που υπεγράφη επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό ΠΕΚΑ – ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου – και τον εκπρόσωπο της Petroleum Geo-Services.
Θα ακολουθήσει η επεξεργασία (processing) και ερμηνεία (interpretation) των ερμηνευτικών δεδομένων στα μέσα του 2013, προκειμένου να προκηρυχθεί ο γύρος παραχωρήσεων «οικοπέδων» εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Τον κ. Λιβιεράτο θα συνοδεύσει στην Πάτρα ο ΓΓ Ενέργειας, Κων/νος Μαθιουδάκης, ενώ, το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών, Νίκος Υφαντής, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες, Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, και Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Mε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Ο κατάπλους του ερευνητικού πλοίου της PGS στο λιμάνι της Πάτρας, αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για το ΥΠΕΚΑ, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστά και ένα κομβικό σημείο για τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα, τη γεωστρατηγική της θέση στη περιοχή, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται, όπως ευελπιστούμε, στον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέου πλούτου και θέσεων απασχόλησης”.

Και προσθέτει: “Για πρώτη φορά θα υπάρξουν τεκμηριωμένες, επιστημονικές απαντήσεις για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτουμε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, έκταση που είναι 40% μεγαλύτερη της ηπειρωτικής χώρας.”

Τέλος, ο κ. Λιβιεράτος επισημαίνει τις προσπάθειες του τέως υφυπουργού, Γ. Μανιάτη, αλλά και την προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πηγή