EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διαφωνεί ο ΣΕΛΠΕ με το κλείσιμο των καταστημάτων

Τα γεγονότα που συνταράσσουν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας και δημιουργούν συνθήκες σπασμού σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και στο σύνολό του επιχειρηματικού κόσμου ουδόλως δικαιολογούν κινήσεις όπως... αυτές του κλεισίματος καταστημάτων, τακτική που σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζεται με την ταυτόχρονη εναγώνια προσπάθεια επιβίωσής τους, αναφέρει ο ΣΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων-επιχειρηματιών εκδηλώνεται με το να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους.

Είναι, υποστηρίζει ο ΣΕΛΠΕ, προφανές ότι ανεύθυνες και ατεκμηρίωτες επικοινωνιακές προσεγγίσεις για κλείσιμο των καταστημάτων αφενός, στερούνται πρακτικής ουσίας και αποτελέσματος και αφετέρου, εξυπηρετούν προδήλως προσωπικές συντεχνιακές λογικές συνυπεύθυνες για την μέχρι σήμερα πορεία της χώρας.

Συνεπώς υποχρέωση όλων των απασχολουμένων στον κλάδο του Εμπορίου είναι να κρατήσουνανοιχτές τις επιχειρήσεις ώστε οι καταναλωτές απρόσκοπτα να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους προσφέροντας σε αυτούς ασφαλή και καλής ποιότητας προϊόντα σε προσιτές τιμές και σε πλήρη αφθονία.

Άλλωστε για μας τους απασχολούμενους στο εμπόριο τα καταστήματα είναι το σπίτι μας που οφείλουμε να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να το διατηρούμε λειτουργικό.

Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι βασικό μέλημα των καταστημάτων είναι η εξυπηρέτηση του καταναλωτή και όχι η ενσωμάτωση στη διεκδίκηση αλλότριων στόχων που νοθεύουν τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας ενός εμπορικού καταστήματος, αναφέρει ο ΣΕΛΠΕ.
euro2day.gr

Συμμετοχή ΓΣΕΒΕΕ στις αυριανές κινητοποιήσεις

Κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και συμμετοχή στις διαδηλώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους αποφάσισε... η ΓΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος.

Η Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ που έλαβε χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 αφού έλαβε υπόψη της τις τοποθετήσεις των συνέδρων, τη διαμορφούμενη κατάσταση στη κοινωνία και την οικονομία αλλά και τις αναμενόμενες συνέπειες από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και των νέων μέτρων που ουσιαστικά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και θα καταστρέψουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα, αποφάσισε:

1. Κλείσιμο καταστημάτων την Τρίτη 6-11-2012 και συμμετοχή στις διαδηλώσεις μαζί και με τους άλλους κοινωνικούς κλάδους και εργαζόμενους. 

2. Συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 7-11-2012 έξω από τη Βουλή στις 5:00 το απόγευμα. 

3. Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας και παραστάσεις στις κατά τόπους δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς. 

4. Συγκεντρώσεις - ομιλίες σε όλη τη χώρα και ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες των μέτρων. 

5. Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση φαινομένων εκφασισμού – βίας και ρατσισμού που αναπτύσσονται λόγω της υποχώρησης των θεσμικών λειτουργιών του κράτους και υπολειτουργίας των δημοκρατικών ανακλαστικών της Κοινωνίας.

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει τον κίνδυνο που θα δημιουργηθεί από την ψήφιση και εφαρμογή αυτών των μέτρων και που θα οδηγήσει αντικειμενικά στην αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων μας (εξ ανάγκης στάση πληρωμών) προς το Δημόσιο.

Καλεί τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν.
Voria

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε φρούριο θα μετατραπεί αύριο το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να... αποφευχθούν τυχόν επεισόδια λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, έξω από το Κοινοβούλιο θα στηθεί ο μεταλλικός φράχτης, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ θα περιφρουρούν τη Βουλή και θα στήσουν αμυντική γραμμή έξω από τα ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος.

Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν σειρές από κιγκλιδώματα και άνδρες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.
parapolitika.gr

ΟΕΕΘ: Κλείνουν αύριο οι επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Να συμμετάσχουν αύριο στο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί τα μέλη της η... Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Όπως σημειώνει η ΟΕΕΘ, "τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, κατόπιν εντολών της Τρόικα, έχουν αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και οι οικογένειες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών να στοιβάζονται στις σειρές των χιλιάδων ανέργων που καθημερινά χάνουν τις δουλειές τους".

"Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τις επικίνδυνες για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία αποφάσεις της σχετικά με την επιβολή εξοντωτικών φορολογικών μέτρων, να σταθεί αποτελεσματικά στις προσπάθειες για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, να χρηματοδοτήσει άμεσα τον ασφαλιστικό μας φορέα που παραπαίει και να εφαρμόσει προγράμματα που θα βγάλουν τις επιχειρήσεις από την μεγάλη κρίση που διέρχονται. Εάν δεν τα πράξουν αυτά, τότε η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι ολοκληρωτική με όλα τα παρεπόμενα για την βιωσιμότητα της οικονομίας της χώρας" σημειώνει η Ομοσπονδία.
metrogreece.gr

Τέλος εποχής, όλα στο ξεπούλημα...


ΟΙ ΕΝΤΟΝΟΙ κραδασμοί και οι σφοδρές αναταράξεις που προκαλεί στην πολιτική μας σκηνή η επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή, για το τρίτο κατά σειράν μνημόνιο που επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα μας, απειλούν όχι μόνο την κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα, αλλά και αυτή....
καθεαυτή την επιβίωση του παρόντος φθαρμένου και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος. Κινούμενη άμμο θυμίζει το πολιτικό μας τοπίο. Η κοινωνία βράζει. Πρόσωπα και σχήματα που κυριάρχησαν στην πολιτική μας ζωή τις τελευταίες δεκαετίες, παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους, αμφισβητούνται πλέον ευθέως. Και στο παρασκήνιο έχουν ήδη ατύπως δρομολογηθεί διαδικασίες διαδοχής τους από νέα και κατά το δυνατόν άφθαρτα πρόσωπα, από νέα και κατά το δυνατόν άφθαρτα σχήματα. Η πολιτική και οι πολιτικοί αναζητούν τη χαμένη τους αίγλη και αξιοπιστία, μέσα από επώδυνες συγκρούσεις και ανατροπές.

Ο ΤΟΚΕΤΟΣ θα είναι δύσκολος και μακρύς. Το «παλαιό» αντιστέκεται με λύσσα. Και το «νέο», που δυστυχώς αρκετές φορές προέρχεται από πολυχρησιμοποιημένα και πρόχειρα... ανακυκλωμένα πολιτικά υλικά του παρελθόντος, προχωρεί δειλά και άτολμα. Παρ’ όλα αυτά, το τέλος της μακράς περιόδου της μεταπολίτευσης, το οποίο η χώρα συζητά θεωρητικά εδώ και μια δεκαετία, φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι πράγματι κοντά. Ολα δείχνουν ότι κλείνει πλέον οριστικά το πολιτικό κεφάλαιο μιας ολόκληρης εποχής. Εικόνα παρακμής, μιζέριας και αποσύνθεσης παντού. Ελπίδα πουθενά. Χώρα σε βαθειά ηθική, πολιτική και οικονομική κρίση, πολιτικό προσωπικό σε... νευρική κρίση και λαός σε προχωρημένη κατάθλιψη. Εκρηκτικά συστατικά που ενεργοποιούνται τώρα, με... πυροκροτητή τη βαθειά οικονομική ύφεση και τα νέα, εξαιρετικά σκληρά μέτρα, που επιβάλλει στη χώρα η τρόικα.

ΕΙΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ την Τετάρτη στη Βουλή, όπερ και το πιθανότερο, είτε όχι το τρίτο κατά σειράν μνημόνιο, το βέβαιο είναι ότι από την επόμενη μέρα τίποτε δεν θα είναι πια ίδιο στην πολιτική μας σκηνή. Ηδη το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η εικόνα του θυμίζει ΕΔΗΚ επί ημερών Ιωάννη Ζίγδη. Τα καπετανάτα των πρώην υπουργών, που ξαφνικά παριστάνουν ότι δεν θυμούνται τίποτε από τα έργα και τις ημέρες τους στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αυξάνονται και πληθύνονται. Ολοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί. Ολοι προετοιμάζουν νέα σχήματα. Και ενώ το δηλώνουν απροκάλυπτα, εξακολουθούν να παραμένουν στις τάξεις του καταρρέοντος Κινήματος. Δεν υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο. Βουλευτές παραδέχονται δημόσια ότι μετέχουν σε διεργασίες για την ίδρυση νέων κομμάτων και το κόμμα στο οποίο σήμερα ανήκουν δεν τους διαγράφει...

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ, όμως, η οποία καταπίνει την κάμηλο των περικοπών μισθών και συντάξεων και διυλίζει τον κώνωπα των εργασιακών, θεωρώντας ατυχώς ότι έτσι μειώνει τη φθορά που λογικά της προξενεί η συμμετοχή της στην κυβέρνηση, η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη. Οι εσωτερικές διαφωνίες και κόντρες είναι πλέον καθημερινό ανάγνωσμα και ακρόαμα. Και βέβαια η δημοσκοπική απήχηση του κόμματος βαίνει μειούμενη. Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί ο συνεκτικός ιστός της εξουσίας, η αντοχή της δημοτικότητας Σαμαρά και η δημοσίως ομολογούμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανετοιμότητά του να κυβερνήσει να περιορίζουν μέχρι στιγμής τις απώλειές της και να διατηρούν σε σχετικώς καλό επίπεδο την εσωτερική της συνοχή, όμως αυτά είναι προσωρινά. Η εφαρμογή του σκληρού πακέτου των 19 δισ. ευρώ θα φέρει σύντομα ρήγματα, τριβές και συγκρούσεις. Και αν η σημερινή κυβέρνηση δεν πείσει άμεσα ότι διαφέρει σημαντικά από τις δύο προηγούμενες, των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, προσφέροντας πειστικό και ρεαλιστικό αναπτυξιακό όραμα και πραγματικές λύσεις για τη δραστική μείωση της ανεργίας, τότε είναι βέβαιο ότι η επόμενη μέρα της Ν.Δ. δεν θα διαφέρει καθόλου από αυτήν που επεφύλαξε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ πολιτικό σύστημα δύει. Είμαστε μπροστά σε τέλος εποχής. Από τη σημερινή πολιτική τάξη θα επιβιώσουν μόνον όσοι λίγοι έχουν εργασθεί ή θα εργασθούν, έστω και τώρα, έντιμα και ειλικρινά υπέρ του λαού και του έθνους. Οι πολιτικοί «μπαγαπόντες», που εργάζονταν και εργάζονται μόνον υπέρ των προσωπικών και των κομματικών τους συμφερόντων, σύντομα θα «εξαερωθούν»! Τριάντα οκτώ χρόνια πολιτικού ψεύδους και εξαπάτησης του λαού μας είναι πολλά. Στη νέα εποχή οι πολίτες θα επιβάλλουν στους πολιτικούς τους ταγούς τα στοιχειώδη, τα χρειώδη: Αγάπη για την πατρίδα, ειλικρινή και άμεσο πολιτικό λόγο, έντιμη και ικανή διαχείριση, εργατικότητα, πυγμή και ανθρωπιά. Οι Ελληνες δεν αναζητούν πλέον φωτισμένες ηγεσίες, ούτε... θεόσταλτους σωτήρες. Χόρτασαν από τέτοιους... «Κανονικούς» ανθρώπους χρειάζεται η χώρα, με σπονδυλική στήλη και με τις παραδοσιακές αρχές και αξίες που οδήγησαν το έθνος μας στις επιτυχίες του παρελθόντος. Δεν θέλουμε πολλά... Τα αυτονόητα ζητούμε!

ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και η ΕΕΕ: Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 και 7 Νοέμβρη

Από το Γραφείο Τύπου 

Οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και η ΕΕΕ καλούν την κοινότητα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την... Τρίτη και την Τετάρτη 6 & 7 Νοέμβρη 2012, για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας:

1. Στην ακολουθούμενη, κοινωνικά άδικη και αδιέξοδη οικονομική πολιτική που περιορίζεται σε πολιτικές αυστηρής λιτότητας, πλήττοντας ιδιαίτερα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και βυθίζοντας περαιτέρω τη χώρα στην ύφεση και αποανάπτυξη.

2. Στις μειώσεις των προϋπολογισμών των ΑΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων που οδηγούν σε συρρίκνωση και υποβάθμιση τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα.

3. Στη δραματική απομείωση του ειδικού μισθολογίου καθηγητών και ερευνητών που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου στην Ελλάδα και εντείνει τη φυγή επιστημόνων με υψηλά προσόντα στο εξωτερικό.

4. Στις προωθούμενες, απαράδεκτες, αποσπασματικές και ανορθολογικές συγχωνεύσεις Ερευνητικών Κέντρων της ΓΓΕΤ που οδηγούν σε κατάργηση/συρρίκνωση του ερευνητικού ιστού και σε απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων των ερευνητών και των λοιπών εργαζομένων σε αυτά.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης

Καθηγητής Ε.Μ.Π.


Η Γραμματέας

Ευγενία Μπουρνόβα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Τσάκνης

Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
Ο Γραμματέας

Γεώργιος Ανδρεάδης

Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσ/νίκης

Η Πρόεδρος

Μαρία Θ. Στουμπούδη

Δ/ντρια Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.


Η Γραμματέας

Μαρία Κωνσταντοπούλου

Κύρια Ερευνήτρια ΕΚΕΦΕ «Δ»

Δεν ισχύει ο Δακτύλιος αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω απεργίας των ΜΜΜ

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 6-11-2012, λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ΔΕΝ θα ισχύσει το... μέτρο του περιορισμού και της εκ
περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), ενώ επιπρόσθετα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Μαζί με τη μεταπολίτευση τελειώνει και το πολίτευμά της

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής ενός τριανταοκτάχρονου μεταπολιτευτικού πολιτικοκοινωνικού μοντέλου. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί ερίζουν γύρω από τις αιτίες των συνεπειών που κτυπούν σαν τυφώνας σήμερα τη χώρα και το λαό και προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες οι μεν στους δε, εκτός από αυτούς τους ίδιους. Κανένας κομματάνθρωπος όμως δεν μιλάει για την πραγματική αιτία του προβλήματος. Η πραγματική αιτία δεν είναι οικονομική, ούτε κάν πολιτική. Είναι δυστυχώς πολιτειακή.

Το τέλος της εφτάχρονης δικτατορίας σηματοδότησε και το οριστικό τέλος του απαρχαιωμένου θεσμού της βασιλείας για την Ελλάδα. Τη θέση της βασιλευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πήρε… η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στην πραγματικότητα η μόνη ουσιαστική αλλαγή που έγινε ήταν να αντικατασταθεί ο θεσμός της βασιλείας με τον άνευ ουδεμιάς θεσμικής βαρύτητας θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας (λόγω του τρόπου εκλογής του και της έλλειψης αρμοδιοτήτων). Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο απόλυτος εξουσιαστής – πρωθυπουργός της χώρας σε ένα μονοπρόσωπο πολίτευμα, ο εκάστοτε κομματικός αρχηγός του σχετικά πλειοψηφούντος (λόγω εκλογικού νόμου) κόμματος.

Απόλυτος λοιπόν άρχων ένας αναλώσιμος κομματικός αρχηγός (με την έπαρση της ισόβιας επανεκλογής), εκπροσωπώντας ένα κόμμα μειοψηφίας στο λαό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποκοπεί η πολιτική από το λαό, να γιγαντωθεί η πολιτικοοικονομική διαπλοκή και να περιέλθει η πολιτική τάξη σε ομηρία κρατικοδίαιτων παρασίτων. Το κράτος και τα κρατικά ταμεία χρησιμοποιούνται ως κομματικά λάφυρα και η κοινωνία σπρώχνεται εντελώς έξω από την πολιτική και τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος ιδιωτεύοντας και αντιγράφοντας τη διαφθορά της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. Σήμερα η κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση προκειμένου να αντληθούν χρήματα από τις περιουσίες των πολιτών για να διασωθούν και να επιβιώσουν τα κρατικοδίαιτα παράσιτα και να ικανοποιηθούν οι έξωθεν προστάτες τους, διατηρώντας στο ακέραιο και την εξουσία τους.

Δεν υπάρχει πλέον θεσμός να αντιδράσει. Θεσμός να μας σώσει. Η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή είναι στρατευμένοι λόχοι κάτω από τις διαταγές του κομματικού αρχηγού. Η Δικαιοσύνη ανακαλύπτει τώρα ότι θυσιάζεται μαζί με τον υπόλοιπο λαό, γιατί τόσα χρόνια δεν όρθωσε το ανάστημα που έπρεπε, αλλά και ούτε μπορούσε επί της ουσίας, λόγω του διορισμού της ηγεσίας της από τον κομματικό αρχηγό. Το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει τις διατάξεις για το συνταξιοδοτικό αντισυνταγματικές, αλλά ο κομματικός αρχηγός αδιαφορεί. Πριν λίγες ημέρες απορρίφθηκαν από τη Βουλή δύο διατάξεις, αλλά ο κομματικός αρχηγός τις επαναφέρει και απειλεί τους βουλευτές με διαγραφή. Τόσο σοβαρά μέτρα που εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό περνούν στη Βουλή με ένα μόνο άρθρο, γιατί αυτό επέλεξε ο κομματικός αρχηγός. Πουθενά στο Σύνταγμα δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα περιόριζαν την απολυταρχική εξουσία του κομματικού αρχηγού – πρωθυπουργού. Η προστασία του Συντάγματος αφήνεται με το άρθρο 120 στους πολίτες, αλλά με τέτοιες προϋποθέσεις που ουσιαστικά ακυρώνουν τους ίδιους τους πολίτες.

Η χώρα μας λοιπόν αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτειακό πρόβλημα και όσοι δεν θέλουν να το δουν σπρώχνοντας το κεφάλι τους μέσα στις κομματικές άμμους, κάνουν κακό σε ολόκληρο το λαό. Τα δημόσια ταμεία έχουν αδειάσει. Ας “ξελαμπικάρουν” επιτέλους έστω τώρα. Τέλος της μεταπολίτευσης χωρίς να τελειώσει και το πολίτευμά της δεν νοείται.

Αυτό λοιπόν το ολοκληρωτικό πολίτευμα πεθαίνει τώρα μαζί με όλο τον μεταπολιτευτικό πολιτικό εσμό που αυτό γαλούχησε και πλούτισε. Πανικόβλητοι φθαρμένοι πολιτικοί αναζητούν σανίδα σωτηρίας στα χρήματα της τροϊκας και περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα ή σχεδιάζουν να ιδρύσουν νέα κόμματα, υποσχόμενοι στα συμφέροντα που τους στήριζαν ότι μπορούν ακόμα να προασπίσουν τα ίδια συμφέροντα. Αλλά είναι ήδη πολύ αργά για πολλούς από αυτούς.

Ήρθε η ώρα να επαναχαράξουμε τις σχέσεις κοινωνίας και πολιτικής. Ήρθε η ώρα να μπει η ίδια η κοινωνία στην πολιτική. Να πάρει η ίδια η κοινωνία τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας.

Φέρτε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους!



Στείλε e-mail για τα απάνθρωπα μέτρα στον βουλευτή σου - Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τους ξεκαθαρίζουμε τις συνέπειες αν ψηφίσουν "ναι"

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Τα απάνθρωπα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα ψηφίζονται σε λίγες ώρες...

Οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.

Πάνω από δυόμισι χιλιάδες συνάνθρωποί μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους από το 2010 μέχρι σήμερα, καθώς τα σκληρά μέτρα που μέχρι τώρα μας έχουν επιβάλλει τους οδήγησαν στην εξαθλίωση.

Ως εδώ όμως...!

Από σήμερα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Η ψηφοφορία που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στη Βουλή είναι κρίσιμη.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα για να πείσουν τους βουλευτές τους να πουν «ναι» και να περάσουν τα μέτρα.

Ας κάνουμε το ίδιο και εμείς...

Μόνο που, ενώ η κυβέρνηση αγωνίζεται για να κάνει τον καλό μαθητή στους ξένους, εμείς θα αγωνιστούμε για τις ζωές μας.

Θα απαιτήσουμε να πουν "όχι" στην ταφόπλακα που μας έχουν ετοιμάσει οι δανειστές μας και θα τους ξεκαθαρίσουμε ότι, αν δεν το κάνουν, θα μας βρουν μπροστά τους.

Πολλοί είναι οι βουλευτές που δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να βάλουν νέα ταφόπλακα στον ελληνικό λαό.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με όλα τα e-mails τον Ελλήνων βουλευτών.
Ας τους δείξουμε και εμείς που τους ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν τι θέλουμε!
Στέλνουμε ΟΛΟΙ e-mail στους βουλευτές της περιφέρειάς μας και τους φέρνουμε προ των ευθυνών τους για την ψήφιση των νέων μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Τέρενς Κουίκ: Το πολυνομοσχέδιο πότε θα δοθεί στους βουλευτές;

  •  Το κακούργημα έχει όνομα δράστη. Χρειάζεται να το γράψω;
  • Σε 48 ώρες η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για το νέο μνημόνιο - μπαλτά και ακόμα δεν έχει δοθεί στους βουλευτές το πολυνομοσχέδιο που κυκλοφορεί ότι θα είναι μεταξύ 500 και 1.500 σελίδων!

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση.

«Γράφω αυτές τις λέξεις ώρα 20:00 της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2012. Σε περίπου 48 ώρες η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για νέο Μνημόνιο - μπαλτά της Ελλάδας και του Έλληνα.

Το πολυνομοσχέδιο των 500 (ή των 1.500 σελίδων, όπως κυκλοφορεί) που περιέχει όλες τις εξοντωτικές διατάξεις, δεν έχει δοθεί ακόμα στους Βουλευτές.

Αύριο συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή και μεθαύριο έχουμε ονομαστική ψηφοφορία με μόλις 10 ώρες συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Το κακούργημα σε βάρος της νοημοσύνης μας, έχει όνομα δράστη ή δραστών. Και τα κόμματά τους το ίδιο. Χρειάζεται να τα γράψω; Οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης,καμαρώνουν για όλα αυτά;

Υ.Γ.: Ο σχολιασμός μου για την όποια τελική ψήφο τους, την Τετάρτη το βράδυ. Απόψε θέτω μόνο το ζήτημα της παράδοσης του πολυνομοσχεδίου».

Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη 2Σ/2012 του ΑΣΕΠ για 77 θέσεις τακτικού προσωπικού


 

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 2Σ/2012 πρόσκληση του ΑΣΕΠ, που αφορά τη στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τακτικό προσωπικό. Η στελέχωση θα γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 18 παρ.3 του Ν. 4058/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η Υπηρεσία Ασύλου και η Αρχή Προσφυγών θεσπίστηκαν με το N. 3907/2011. Η Υπηρεσία Ασύλου αποτελεί αυτόνομη δομή που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και ευρύτερα διεθνούς προστασίας. Η Αρχή Προσφυγών εξετάζει σε δεύτερο βαθμό τις προσφυγές κατά αιτημάτων διεθνούς προστασίας που απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό. Η πρόσκληση αφορά την πλήρωση συνολικά 77 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης για τα Γραφεία του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΤΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αγαπητοί συνάδελφοι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα ΤΑΞΙ

Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 24 ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. Καθολική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία του κλάδου που πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες για επιβίωση. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ . Πρέπει να φωνάξουμε, να δείξουμε την αντίστασή μας, να το ακούσουν όλοι. Κυβέρνηση Δανειστές , Ευρωπαίοι Εταίροι, Τρόικα , όλος ο πολιτικός κόσμος που ο μισός σφυρίζει αδιάφορα και κάθε αρμόδιος. Από το ένα αδιέξοδο πηγαίνουμε στο άλλο και πουθενά δεν φαίνεται ο πάτος του βαρελιού . Από την ανάπτυξη και την ελπίδα πάμε στο βυθό και στο γκρεμό κάθε μέρα όλο και περισσότερο .Η ψήφιση των μέτρων που έρχονται , φορολογικό , περικοπές μισθών , χαράτσια , βάζουν ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει. Πέρα από αυτή τη γενική λαίλαπα που ισοπεδώνει τη ζωή όλων μας, καινούρια μέτρα έρχονται ξαφνικά . Ο Υπουργός Μεταφορών και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την τακτική του αιφνιδιασμού και κάτω από την πίεση του ΣΕΤΕ ( αυτοί οι άνθρωποι σχεδιάζουν με την Τρόικα παρακάμπτοντας την Κυβέρνηση ) , μας ενημέρωσε ότι άμεσα αφαιρείται μέρος από το ελάχιστο μεταφορικό μας έργο , και δίνεται η δυνατότητα στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα να μεταφέρουν τους πελάτες τους χωρίς κόμιστρο καθώς και στις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων να μισθώνουν αυτά τα οχήματα και με οδηγό. Ο κλάδος βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Οι ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ οφείλονται από όλους μας και συνεχώς διογκώνονται .Ζητήσαμε μείωση με προαιρετική επιλογή χαμηλής κλάσης από τον καθένα , μείωση εισφορών ΙΚΑ αλλά δεν απαντάει κανείς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεχώς ανεβάζουν τα ασφάλιστρα με αποτέλεσμα να έχουμε τα αυτοκίνητά μας ανασφάλιστα με όποιους κινδύνους εμπεριέχει αυτή η κίνηση. Αδυνατούμε να πληρώσουμε 2000 ευρώ το χρόνο για ασφάλιση του αυτοκινήτου. Τα πάντα στα ύψη . Το καλάθι της νοικοκυράς δεν υπάρχει και αντί για μειώσεις έχουμε συνεχώς και νέες ανατιμήσεις και νέα χαράτσια. Το κυνηγητό της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας ανελέητο. Τα νέα μέτρα είναι το τέλος της κοινωνίας και ισοπεδώνουν ότι έχει απομένει αν φυσικά υπάρχει κάτι ακόμα.

 Αγαπητοί συνάδελφοι

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στις 10 και 30 το πρωί
ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑ . Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Θύμιος Λυμπερόπουλος Κων/νος Δήμος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ



Μετά από πολλές αναβολές και διαπραγματεύσεις επιτέλους έχουμε συμφωνία για Προεδρείο στο Σωματείο μας . Πληροφορίες μας λένε ότι θα απολαύσουμε για 2 ακόμα χρόνια τον Νικολακοπουλο (Δόξα το Θεό) την Γραμματεία ο συνδυασμός ΕΝΑΝ και Ταμείο ΣΑΚ . Αναμένουμε πληροφορίες .



Δελτίο τύπου Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Λιμενεργατών

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π. Α.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤ/ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΤ/ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ-ΑΡΧ/ΤΩΝ Ο.Λ.Π. Α.Ε.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΗΜΕΙΩΤΩΝ Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
ΕΠΑΓΓ. ΣΩΜΑΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑ-ΠΡΟΛΙΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΤ/ΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΤ/ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΥΛΛ. ΦΟΡΤ/ΤΩΝ-ΚΑΒΟΔΕΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΒΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΙΗΡΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤ/ΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
5/11/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά σύσκεψη των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων των λιμενεργατών από τα λιμάνια της χώρας και της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας με στόχο τον συντονισμό και οργάνωση απέναντι στις προκλήσεις που φέρνουν οι προθέσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων λιμανιών και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων της λιμενεργασίας.
Θεωρούμε ότι πρώτο καθήκον μας είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών μας και όποια αλλαγή σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι επιζήμια για όλο τον ελληνικό λαό αλλά και για εμάς που εργαζόμαστε στα λιμάνια. Τα λιμάνια είναι επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα και κατέχουν δεσπόζουσα θέση τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για την εθνική οικονομία γενικότερα. Η πρόσφατη εμπειρία από ιδιωτικοποιήσεις λιμενικών χώρων όχι μόνο δεν είχε θετικά αποτελέσματα για το κράτος και το λαό αλλά επιπλέον οδήγησε σε καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Για τους λόγους αυτούς στη σύσκεψη παρθήκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις:
·      Αντιδρούμε δυναμικά στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και στην καταστρατήγηση και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων καθώς και ενάντια στα νέα καταστροφικά μέτρα των μνημονίων και απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας την Τρίτη και Τετάρτη 6-7/11
·      Συστήνουμε συντονιστική ομάδα εργασίας που θα παρακολουθεί την κατάσταση και τις εξελίξεις τόσο στη χώρα μας όσο και στις ανατροπές που επιχειρούνται στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα προτείνει δράσεις και θα συντονίζει τον αγώνα.
·      Συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή συνάντηση λιμενεργατών (IDC-ETF) στις 15 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη και στην πανευρωπαϊκή δίωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης στις 27 Νοεμβρίου για συμπαράσταση στους Πορτογάλους συναδέλφους μας ενάντια στις αποφάσεις της πορτογαλικής κυβέρνησης να απορρυθμίσει τη λιμενεργασία.
Είμαστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για ν’αντιμετωπίσουμε και ν’ανατρέψουμε τα σχέδια τους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 6/11/2012

 



 Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, εκφράζει τη λύπη της, γιατί παρά τις προσπάθειές μας σε κοινή σύσκεψη σήμερα Δευτέρα 5/11 όλων των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ  (ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ) προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, μετά και την έκκληση πολλών σωματείων αλλά και επιβατών – απεργών  να λειτουργήσει την Τρίτη 6/11/2012 τις ώρες των συγκεντρώσεων 10:00 – 17:00  ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, ώστε να διευκολύνει και να ενισχύσει τις απεργιακές  συγκεντρώσεις,  αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

   Στην πρόταση αυτή  και μάλιστα να εργαστούμε χωρίς να πληρωθούμε και να μεταφέρουμε τους διαδηλωτές  δωρεάν, συμφώνησαν όλα τα Σωματεία εκτός από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ( ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ)-  ΣΗΕΚ.

   Έτσι αύριο Τρίτη 6/11 όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.


                                                            Για τη  Διοίκηση
 
                       Ο Πρόεδρος                                                                      Ο  Γεν. Γραμματέας

                       Β. Σταθούσης                                                                        Τ. Τριανταφύλλου

ΕΚΑ Δελτίο Τύπου

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/11 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ’Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ’





Ο πρόεδρος κ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ μας ενημέρωσε ότι λόγω φόρτου εργασίας, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη σημερινή εκπομπή.

Για την νέα ημερομηνία και ώρα της εκπομπής θα σας ειδοποιήσουμε με νεότερη ανακοίνωση...!

Η επόμενη εκπομπή θα είναι την Τετάρτη 7/11/2012 και ώρα 20.00 με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.) κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ.



Οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο θα γίνουν με… κινητικότητα



Με νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο, έρχεται το σοκ για περισσότερους από 25.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο, οι 2.000 εξ αυτών πολύ σύντομα. Η ρύθμιση προβλέπει τις ειδικότητες, κατηγορίες ή κλάδους που καταργούνται με τους υπαλλήλους να τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι να μετακινηθούν, κι αν γίνει ποτέ αυτό, σε άλλη θέση.
Αφού ακούσαμε για εργασιακή εφεδρεία, για διαθεσιμότητα, για προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, τώρα «εφευρέθηκε» νέα λέξη. Η… κινητικότητα του προσωπικού. Η ουσία είναι μία: Ότι απαίτηση της τρόικας είναι να φύγουν χιλιάδες υπάλληλοι κι όποια κι αν είναι η ονομασία τους, το δημόσιο θα αδειάσει τα επόμενα χρόνια. Προφανώς σε ορισμένους κλάδους υπάρχει πλεόνασμα, όμως, σε άλλους το πρόβλημα είναι τεράστιο. Για παράδειγμα τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και πολλά νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς και προσωπικό.
Πάντως, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου θα φύγουν χωρίς δεύτερη κουβέντα και πιθανόν χωρίς να περιμένουν δικαστικές αποφάσεις, όλοι οι επίορκοι υπάλληλοι. Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης όσοι υπάλληλοι θεωρούνται… κοπανατζήδες αλλά και οι ανεπαρκείς, έπειτα από αξιολόγηση.
Η νέα δεξαμενή από την οποία θα πάρουν υπαλλήλους για να τους απομακρύνουν θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες όσοι διορίστηκαν χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Και φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με αυτή την περίφημη… κινητικότητα. Το σχέδιο προβλέπει την ενίσχυση της κινητικότητας του προσωπικού, προκειμένου να διαμορφωθεί μία ευέλικτη και αποδοτική δημόσια διοίκηση. «Πρέπει να σπάσουν όλα τα στεγανά που κρατούν υπαλλήλους “εγκλωβισμένους” σε υπηρεσίες υπερστελεχωμένες ή σε ειδικότητες που δεν συμβαδίζουν με μία σύγχρονη διοίκηση», ενώ προστίθεται ότι «θα υπάρχουν πλήρεις δυνατότητες να μεταφέρεται το προσωπικό εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και εκεί όπου ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα του».
Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή  κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στη διοίκηση, δεδομένου ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα θα έχει μειωθεί σημαντικά μέχρι το 2015 (κατά το 1/3 σε σχέση με το 2009) ενώ ήδη παρατηρείται αποχώρηση- συνταξιοδότηση υπαλλήλων. Τα κενά που δημιουργούνται πρέπει να μπορούν να καλύπτονται κατά τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο.
Το σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο εξειδικεύεται σε τρεις βασικούς άξονες:
1. Ριζική αναμόρφωση του υπαλληλικού δικαίου, καθώς η κινητικότητα εξαπλώνεται σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα και σε κάθε κατεύθυνση μέσα σε αυτόν. Διευρύνεται σημαντικά ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού με στόχο την αξιοποίηση των υπαλλήλων ανάλογα με τα προσόντα και την κατάρτισή τους, και με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση και τις βιοτικές του ανάγκες. Στην κατηγορία αυτή υπάγεται και το προσωπικό (μόνιμο και ΙΔΑΧ) δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ του οποίου οι οργανικές θέσεις καταργούνται. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για  ένα έτος με το 75% των αποδοχών (σύμφωνα με το υπαλληλικό δίκαιο). Στη διάρκεια της διαθεσιμότητας, μετά την οποία σύμφωνα με τον ισχύοντα Υπαλληλικό Κώδικα εφόσον ένας υπάλληλος δεν μεταταγεί τότε απομακρύνεται, διευρύνονται οι δυνατότητες για το προσωπικό:
- Να μετατάσσεται εκουσίως
- Να μετατάσσεται υποχρεωτικά
- Να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης μέχρι να μεταφερθεί ή να μεταταχθεί
2. Την κατάργηση ειδικοτήτων που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Έτσι, εντάσσονται άμεσα στο σχήμα κινητικότητας υπάλληλοι των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται σε ειδικότητες, κατηγορίες και κλάδους που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων όπου ανήκουν. Βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτής της κατηγορίας υπαλλήλων είναι να έχουν προσληφθεί χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης.
Οι υπάλληλοι αυτοί ούτε θα τιμωρηθούν, ούτε θα υποβιβαστούν, ούτε θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην έξοδο. Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου διαπιστώνονται πραγματικές και επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό.
Λαμβάνεται κάθε μέριμνα προκειμένου οι υπηρεσίες από όπου προέρχονται οι υπάλληλοι αυτοί να μην αποψιλωθούν από προσωπικό και να μην επηρεαστεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
3. Το νέο και αυστηρότερο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους ενισχύεται προκειμένου να μην παραμένουν στη θέση τους στην υπηρεσία υπάλληλοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί σοβαρή ποινική ή πειθαρχική δίωξη. Έτσι μπορεί να προστατευθεί το κύρος των δημοσίων υπαλλήλων και το συμφέρον των ίδιων των δημοσίων υπηρεσιών.

Πηγη

Αυξάνεται κατά 2 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν 40 έτη απασχόλησης



 

Αυξάνεται κατά 2 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν 40 έτη απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα κατατεθούν στη Βουλή, από 1/1/2013 με 40 έτη απασχόλησης προαπαιτούμενη θα είναι πλέον η συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας κι όχι του 60ου που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα από το νέο έτος αυξάνονται κατά 2 έτη όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως το τέλος του 2012. Το όριο των 65 γίνεται 67 (το 67ο θα ισχύει και για όσους βουλευτές θεμελιώσουν από την 1/1/2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα), το 60ό αυξάνεται στα 62 για όσους συμπληρώνουν τα 40 έτη ασφάλισης. Παράλληλα το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται από 1.1.2013 σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Από το μέτρο αυτό αναμένεται να θιγούν οι συνταξιούχοι αναπηρίας, οι γυναίκες που συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι συνταξιούχοι χηρείας. Επίσης εξετάζεται να καταβάλλεται το 50% του επιδόματος για όλους όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, είτε ως ανασφάλιστοι, είτε με λιγότερα από 4.500 ένσημα από το ΙΚΑ, καθώς κατά καιρούς γίνονταν ειδικές ρυθμίσεις και πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί ακόμη και με λιγότερα από 2.500 ένσημα.

Παράλληλα, η μείωση των συντάξεων θα γίνει σύμφωνα με 5 κλίμακες: Για συνολική σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ θα μειωθεί κατά 5%, από 1.500 ως 2.000 ευρώ 10%, από 2.000 ως 3.000 ευρώ 15% από 3.000 ως 4.000 ευρώ 20% και από 4.000 ευρώ και πάνω 25%.

Επίσης καταργούνται όλα τα δώρα στις συντάξεις κύριες και επικουρικές και στον ΟΓΑ, ενώ θα περικοπεί και κατά 30 ευρώ η σύνταξη του ΟΓΑ. Μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι έως 2.500 ευρώ το μήνα εισέπρατταν 400 ευρώ τα Χριστούγεννα, 200 το Πάσχα και άλλα 200 το επίδομα αδείας.

Ελαττωματικό αποδεικνύεται το στέγαστρο «Καλατράβα»

Ελαττωματικό αποδεικνύεται το στέγαστρο «Καλατράβα», που κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, δημιουργείται εν δυνάμει κίνδυνος για...την κατάρρευσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα στάδιο όπως το ΟΑΚΑ που χρησιμοποιείται από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, καθώς και για άλλες εκδηλώσεις (π.χ. συναυλίες).

Ο κίνδυνος είχε επισημανθεί από το 2005 σε έκθεση του γερμανικού οργανισμού «Germanischer Lloyd» επισημαίνονταν κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα. Από το 2009 είχε εγκριθεί κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης, ωστόσο η έλευση της τρόικας και οι περικοπές δαπανών κράτησαν στην αναμονή την υπόθεση.

Σημειώνεται πως σχετική ερώτηση για τη συντήρηση του έργου, αλλά και το ακριβές κόστος κατασκευής του είχε κατατεθεί στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2012 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, είχε παραδεχτεί πως υπάρχουν φθορές και ατέλειες στο έργο, ενώ είχε αναφέρει πως η αρμόδια υπηρεσία θα προκηρύξει τους απαιτούμενους διαγωνισμούς για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου. Πάντως έκτοτε δεν έχει γίνει κανένα έργο για να διασφαλιστούν τα παραπάνω Όσο για το κόστος; Ανέφερε πως κόστισε 130 εκατ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δημοσιοποιήσει πως το κόστος είχε φτάσει στα 399 εκατ. ευρώ με υπερκοστολόγηση 12.771% από το αρχικά εκτιμώμενο κόστος που ήταν μόλις 3,1 εκατ. ευρώ.

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό των 19 δισ. ευρώ


 

Το 2014 το βάρος μετατίθεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών
Η πιο δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, θα έχουν μεγάλες εισοδηματικές απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες θα προέλθουν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το «ψαλίδισμα» - και μάλιστα αναδρομικά από τον περασμένο Αύγουστο – των ειδικών μισθολογίων των πανεπιστημιακών, των γιατρών, των δικαστικών και των ενστόλων.

Το 2014, όπως αναφέρει το Βήμα, το βάρος της προσαρμογής μεταφέρεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών αλλά και στα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα. Παρά τις περικοπές των αμοιβών, όλοι θα κληθούν να καταβάλουν μερίδιο στον λογαριασμό των 4,2 δισ. ευρώ που προβλέπεται για το 2014.

Για να κλείσει όμως το πακέτο ως και το 2016, θα προστεθούν και τα μη προσδιορισμένα και απαιτούμενα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,8 δισ. ευρώ για το 2016.

Η προσαρμογή αυτή επιδιώκεται εν μέσω ύφεσης, η οποία προβλέπεται να φθάσει το 4,5% το 2013, οπότε κατά τις εκτιμήσεις θα είναι και η τελευταία χρονιά του κατήφορου που ξεκίνησε το 2009. Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το 2014 η οικονομία αναμένεται να σταθεροποιηθεί και εν συνεχεία να ανακάμψει, οπότε θα φανούν και τα πρώτα σημάδια μείωσης της ανεργίας.

Η πολιτική αυτή υπηρετεί τους αναθεωρημένους για πολλοστή φορά (έκτη από το 2010) στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και η σταδιακή βελτίωσή του κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ κάθε χρόνο, ώστε το 2016 να φθάσει στο 4,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 8,8 δισ. ευρώ, και να καλύπτει έτσι ένα μέρος των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους. Ως ποσοστό του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα προσδιορίζεται σε 0,4% για το 2013, 1,5% για το 2014, 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016.

Παρά ταύτα το γεγονός ότι χαμήλωσε ο πήχης των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στα 10 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016 (από 50 δισ. ευρώ που πρόβλεπε η τρόικα τον Μάρτιο του 2010 και 25 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011) καθιστά ακόμη πιο δύσκολο και μακρινό τον στόχο μείωσης του δημόσιου χρέους που θα εκτοξευθεί το 2013 στο 190% του ΑΕΠ, σε «βιώσιμο επίπεδο».

Πρωτότυπη πλατφόρμα για τον Έλληνα! Διάλεξε τον βουλευτή που θέλεις να κράξεις!

Ένα πρωτότυπο site, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να διαμαρτυρηθούν προσωπικά σε όποιον πολιτικό επιθυμούν και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο Μνημόνιο 3.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, digitalprotest.eu, υπάρχει και κείμενο-διαμαρτυρία έτοιμο να αποσταλεί στον πολιτικό που θα διαλέξουν οι χρήστες για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.





 
 
Πηγή: www.enikos.gr

Επίθεση Ραγκούση κατά Πρετεντέρη

  Ανακοίνωση κατά του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη, με αφορμή άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» εξέδωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, χρησιμοποιώντας«σκληρή» γλώσσα.

Ο κ. Ραγκούσης τον κατηγόρησε για «εμπάθεια, ακραία διαστρέβλωση και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας πως η ώρα του απολογισμού έφτασε και για κάποιους δημοσιογράφους.

Στο άρθρο του, ο Γ. Πρετεντέρης έγραφε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω αντίρρηση να προσάψουμε στο  ΠΑΣΟΚ όλα τα κακά του κόσμου. Δεν έχω αντίρρηση να φορτώσουμε στον Βενιζέλο όλα τα λάθη, όλες τις αδυναμίες και όλες τις στραβοτιμονιές του. Αλλά να κουνούν το δάκτυλο και οι κηπουροί του Παπανδρέου πάει πολύ! Διότι αυτό δεν είναι έντιμο. Δεν γίνεται δηλαδή να ζητούν τα ρέστα ο Ραγκούσης, ο Ξυνίδης, η Μαριλίζα και όλοι εκείνοι που έριξαν χαζοχαρούμενα τη χώρα στα βράχια και το ΠΑΣΟΚ στην Κόλαση. Πότε λοιπόν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ να γίνει το ''ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου'' που λέει ο Ραγκούσης; Και πότε πρόλαβε ο Βενιζέλος να κάνει το ΠΑΣΟΚ ''παράρτημα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς'' που λέει η Μαριλίζα;».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Ραγκούση:

«Η επίθεση του κ. Πρετεντέρη στο σημερινό Βήμα, αρχικά προδιαθέτει κάποιον να αντιδράσει όπως αρμόζει σε υβρίζοντες, όπως συνήθως αρμόζει στον κ. Πρετεντέρη: δηλαδή αγνοώντας τον, αφήνοντας την εμπάθεια, την ακραία διαστρέβλωση και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να ευεργετήσουν τον υβριζόμενο και να πλήξουν τον υβριστή.

Θα ήταν όμως λάθος να μείνει κανείς στο συμπλεγματικό σκέλος του άρθρου.  Γιατί ενώ δεν το επιδιώκει, δίνει τελικά την αφορμή να αναδειχθούν κρίσιμες παράμετροι  της εθνικής μας τραγωδίας.

Σε αυτήν την τραγωδία το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης συνολικά και συγκεκριμένοι πολιτικοί έχουν αδιαμφισβήτητα την πρωτεύουσα ευθύνη.

Αλλά ποιοί πολιτικοί; Όλοι;

Όσοι έως το 2009 είχαν συμμετοχή στην υπερχρέωση της χώρας, στη διάλυση του παραγωγικού της ιστού και στην οικοδόμηση του τερατώδους πελατειακού κράτους; Προφανώς! Όσοι ανέλαβαν το 2009 να ανελκύσουν το ναυάγιο, να διασώσουν τη ρημαγμένη χώρα, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη για την κατάντια της, γιατί για πρώτη φορά συμμετείχαν σε κυβέρνηση; Από πού και ως πού; Και με βάση ποια αξιολόγηση?

Υπεύθυνοι είναι σίγουρα πολλοί - που είναι και τακτικοί ¨τρόφιμοι ¨ των εκπομπών του κ. Πρετεντέρη - όσοι σκόρπισαν το δημόσιο ταμείο όπου "έπρεπε" για να διασφαλίσουν μια εύκολη πολιτική καριέρα.

Και ακριβώς για να καλύψει αυτήν την παρέα, τους πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, ο κ. Πρετεντέρης υβρίζει, χωρίς να μπορεί να πει το παραμικρό επί του συγκεκριμένου: ούτε για τον Καλλικράτη, ούτε για την αξιοκρατία στο δημόσιο, ούτε για το απόλυτο φρένο στις προσλήψεις, ούτε για το νόμο για την ιθαγένεια, ούτε για την διαύγεια.

Γιατί εγώ αυτά έκανα και γι’ αυτά έχω την πολιτική ευθύνη. Αλλά, φαίνεται, κάτι θεσμοί σαν τη διαύγεια χαλάνε την πιάτσα.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Πρετεντέρη η ώρα του απολογισμού δεν έφτασε μόνο για τους πολιτικούς.

Έφτασε και για κάποιους - λίγους - δημοσιογράφους, πραγματικούς σεναριογράφους, σκηνοθέτες και σταρ της μεταπολίτευσης. Που εννοούσαν και εννοούν, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, να χειραγωγούν την πολιτική και οικονομική ζωή, δοξάζοντας τη δημοσιογραφία που εφηύραν, δηλαδή τη διαμεσολαβητική δημοσιογραφία της συναλλαγής.

Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν οικονομικοί παράγοντες που χρωστούσαν την ύπαρξή τους στη σχέση τους με το δημόσιο ταμείο. Και εξωνημένοι πολιτικοί που τους φρόντιζαν.

Αυτό που προσέθεσε η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είναι τους δημοσιογράφους-συνδέσμους.

Και όσο πλησιάζει η αναπόφευκτη πια λογοδοσία για όλους, επιτίθενται. Επιτίθενται σε αυτούς που δεν ελέγχουν, σε αυτούς που δεν χρωστάνε, σε αυτούς που δεν έχουν να θυμηθούν δουλειές, σε αυτούς που ποτέ δεν τους παρακάλεσαν για να πιάσουν στασίδι στις εκπομπές τους, σε αυτούς που δεν διασκέδασαν μαζί στο υπέροχο πάρτι της μεταπολίτευσης.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ορισμένα εύκολα ερωτήματα, εύκολα γιατί είναι γνωστές οι απαντήσεις τους:

•Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Πρετεντέρης αρθρογράφησε και μίλησε συστηματικά με θετικό τρόπο για την κυβέρνηση Καραμανλή, ενός μοιραίου πρωθυπουργού που με τη δημοσιονομική πολιτική του οδήγησε την Ελλάδα στα «βράχια»;

Θυμίζω ότι μόνο το 2009 επί πρωθυπουργίας Καραμανλή το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού έφτασε τα 24 δις ευρώ, 8 τρισεκατομμύρια της πάλαι ποτέ δραχμής, που ξοδεύτηκαν ενώ δεν υπήρχαν ( το συνολικό έλλειμμα ήταν 36,5 δις ευρώ). Αυτόν τον πρωθυπουργό καθώς και τους υπουργούς του, όπως τον κ. Σαμαρά που δεν άφησε συγχωριανό του αδιόριστο ρουσφετολογικά στο Μουσείο της Ακρόπολης,  φρόντισε να εγκωμιάζει επί μακρόν και με κάθε τρόπο ο κ. Πρετεντέρης.

•Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Πρετεντέρης ανέλαβε "εργολαβικά" θα ΄λεγε κανείς, την υπεράσπιση - εκπροσώπηση του αντιμνημονιακού κ. Σαμαρά , που σαν πρωθυπουργός θα ζητήσει σε λίγες ημέρες την έγκριση του Κοινοβουλίου για την πιο σκληρή υφεσιακή πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα;

•Κάθε βράδυ που ο κύριος Πρετεντέρης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει υπεκφεύγοντας και αποφεύγοντας πλέον τις αντιμνημονιακές κορώνες του παρελθόντος αλλά και κάθε αναφορά σε υφεσιακές πολιτικές, οι πολίτες θυμούνται καλά τι έλεγε πριν λίγους μήνες, τι έλεγε πέρσι, πρόπερσι  και προφανώς γελάνε με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που από τη μια ζητούσε υποκριτικά «συγνώμη» για τις πολιτικές που άσκησε και από την άλλη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υπερψηφιστούν αυτή τη βδομάδα τα μέτρα, που είναι τα ίδια και χειρότερα με εκείνα για τα οποία δήθεν ζητούσε συγνώμη;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που έφερε πίσω στα ψηφοδέλτια, παραμονές εκλογών, αυτούς που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο, αυτούς που αποστατώντας είχαν καταψηφίσει την κυβέρνησή τους, για να δώσουν τη μάχη μαζί με τους άλλους, όσους από μας είχαν με ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος  υπερασπιστεί  τις πολιτικές, που τώρα πια όλοι αναγκάζονται να αποδεχτούν ότι ήταν μονόδρομος για να σωθεί ο τόπος;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ ήταν το ΠΑΣΟΚ που έλεγε προεκλογικά το Μάιο και τον Ιούνιο ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία (το μνημόνιο) και στη συνέχεια προσχώρησε αμαχητί στις πιο σκληρές απαιτήσεις της τρόικας;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ του οποίου ο πρόεδρος έκλεισε τον προεκλογικό αγώνα του Ιουνίου 2012 αγκαλιά με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αποκαλώντας «δικά μας παιδιά» αυτούς οι οποίοι έσπαγαν γραφεία βουλευτών και πέταγαν λάδια με κίνδυνο να σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι για να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ, αν όχι "το Πασοκ του Βενιζέλου", που έβαλε σε στικάκι (!) και κράτησε στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ, με σκοπό να μην ελεγχθούν για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, από έναν υπουργό που δε δίστασε να προχωρήσει σε βάναυσες περικοπές μισθών και συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων;

•Αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου. Του φίλου και ομοτράπεζου του κ. Πρετεντέρη.

Αλλά αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι το ΠΑΣΟΚ της ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης και του εκλογικού τέλους και βέβαια ο κ. Πρετεντέρης μόνον ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να υπερασπίζεται».
newpost.gr

ΟΣΜΕ: 48ωρη απεργία Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48ωρη  απεργία
Τρίτη  6 & Τετάρτη  7  Νοέμβρη  2012
Η  Ομοσπονδία  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (ΟΣΜΕ)  συμμετέχει  στην  48ωρη  Πανελλαδική  απεργία  που  έχουν  κηρύξει  η  ΓΣΕΕ  και  η  ΑΔΕΔΥ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Την  απόσυρση  των  νέων  εξοντωτικών  μέτρων,  τα  οποία  και  πάλι  στρέφονται  κατά  ολόκληρης  της  κοινωνίας  και  οδηγούν  στην  εξαθλίωση  τον  Ελληνικό  λαό.  
  • Κεντρικό  αίτημα  και  απαίτηση  της  κοινωνίας  είναι  η  καταψήφιση  των  νέων  μέτρων  που  οι  τροϊκανοί  προσπαθούν  να  επιβάλλουν  συνεπικουρούμενοι  από  το  καθεστώς  των  ντόπιων  εκπροσώπων  τους.
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΙΣ  ΟΔΙΚΕΣ,  ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ & ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ  ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,  τόσο  την  Τρίτη  6-11-2012  στο  Πεδίο  Άρεως  ώρα  11:00  π.μ  και  την  Τετάρτη  7-11-2012  στο  απεργιακό  συλλαλητήριο  στο  Σύνταγμα  ώρα  17:00  για  την  Αθήνα,  όσο  και  στα  κατά  τόπους  Εργατικά  Κέντρα  στην  υπόλοιπη  Ελλάδα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ: ΕΝ.ΑΝ.- Σ.Α.Κ.- Δ.Α.Κ.Ε. ΓΙ​Α 6/11/2012


                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΝ.ΑΝ., ΤΟΥ Σ.Α.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.

Προσκαλούν τους εργαζόμενους του πρώην Η.Λ.Π.Α.Π. τη Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο χώρο των Χαυτείων και ώρα 10:30 προκειμένου να συμμετάσχουμε στη πορεία της Γ.Σ.Ε.Ε. και να διαδηλώσουμε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας μας, των θέσεων εργασίας μας και τις τύχες των παιδιών μας. 

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!