EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

62χρονος κρεμάστηκε από το ξύλινο δοκάρι του σπιτιού του!

62χρονος κρεμάστηκε από το ξύλινο δοκάρι του σπιτιού του!
 Από ένα ξύλινο δοκάρι στην αποθήκη του σπιτιού του κρεμάστηκε ένας 62χρονος στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, o αυτόχειρας τα ξημερώματα χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, πήρε μια μπαλαντέζα και χρησιμοποιώντας το καλώδιο της, κατάφερε να κρεμαστεί.
Ο 62χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους, που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, ενώ η αστυνομία μετά την αυτοψία που έκανε στο χώρο, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Κτηνοτρόφος «κουτούλησε» αντιδήμαρχο και...

Κτηνοτρόφος «κουτούλησε» αντιδήμαρχο και...Αγανάκτησε ο κτηνοτρόφος...
Στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες κατέληξε ο τραυματισμένος αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Αβδήρων Γιώργος Παραστατίδης , σύμφωνα με την αστυνομία , μετά την κουτουλιά που έφαγε στο κεφάλι από αγανακτισμένο κτηνοτρόφο που με αυτό τρόπο μάλλον πίστευε πως διαμαρτυρήθηκε για το ειδικό τέλος που τέθηκε σε εφαρμογή από το δήμο και αφορά τους κτηνοτρόφους...
Να τα πάρουμε από την αρχή ...
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό διαμέρισμα της Μάνδρας στο νομό Ξάνθης.
Επικρατούσε ένταση...
Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι αντιδρούσαν για την τιμολογιακή πολιτική του δήμου Αβδήρων που ανήκουν...
Η ηγεσία του δήμου έκλεισε ραντεβού στο καφενείο του χωρίου με τους κατοίκους για να τους εξηγήσουν πως το ειδικό τέλος στους κτηνοτρόφους δεν είναι καινούριο χαράτσι πως υπήρχε και πως απλά τώρα αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή.
Επίσης τους τόνισαν πως από την στιγμή που μπήκαν στον καποδιστριακό δήμο ήταν φυσικό να αλλάξει και η τιμολογιακή πολιτική στην ύδρευση...
Kαι ενώ η συζήτηση τελείωνε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών αποχωρούσε, ένας κτηνοτρόφος τον πλησίασε και του ζήτησε το λόγο για τέλος που πλήττει τους κτηνοτρόφους.
Ο κος Παραστατίδης του εξηγούσε τι ισχύει , τη στιγμή που ένας άλλος πετάχτηκε και φέρετε να του είπε «τι τον ακούς και δεν τον πλακώνεις ???»
Μετά από την παρότρυνση αυτή ο οξύθυμος κτηνοτρόφος έριξε στον αντιδήμαρχο κουτουλιά τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι...
Πάντως μέχρι τώρα ο αντιδήμαρχος δεν κινήθηκε νομικά σε βάρος τους...

Έκρυθμη η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα - Έσπασαν σπίτια μεταναστών

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μετά τα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ημερών...
Νωρίς το βράδυ στην περιοχή έγιναν και πάλι επεισόδια και άγνωστoi έκαναν κομμάτια τα τζάμια σε εισόδους πολυκατοικιών και σε σπίτια μεταναστών.


 




 Κάποιος ένοικος μιας πολυκατοικίας πέταξε από το μπαλκόνι ένα αβγό κι ένα μπουκάλι με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι να προσπαθούν να "μπουκάρουν" στην πολυκατοικία αλλά ομάδες ΥΜΕΤ τους απώθησαν.
Οι κάτοικοι για ακόμη μία φορά συγκεντρώθηκαν στην οδό Αγίου Μελετίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα που έχει κάνει τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους αφόρητη.

Οι κάτοικοι ανάμεσά τους και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν συνθήματα όπως "Ή ταν ή επι τας".
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα παραπέρα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λεμεσού έχουν συγκεντρωθεί και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η καταστάση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα παραμένει έκρυθμη με τις αιματηρές επιθέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τους κατοίκους της περιοχής να είναι αγανακτισμένοι και ανήσυχοι αφού πλέον δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Στο ήδη τεταμμένο κλίμα ήρθε να προστεθεί και η επίθεση με μαχαίρι σ' έναν κουρέα της περιοχής καθώς επίσης και ο χθεσινός τραυματισμός με μαχαίρι ενός μετανάστη.



Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα "μυρίζει μπαρούτι" συνεχώς τις τελευταίες ημέρες και επικρατεί έντονη ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι η έκβαση όλης αυτής της κατάστασης.

Προφυλακιστέος και ο πρόεδρος της Ηellas Power

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ο Βασίλης Μηλιώνης, πρόεδρος της HELLAS POWER. Είναι ο πέμπτος κατηγορούμενος που παίρνει τον δρόμο της φυλακής για τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του τέλους ακίνητης περιουσίας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στουρνάρας: Κίνδυνος χρεοκοπίας, αν καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός



Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013.
Ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.
Διαβεβαιώνοντας πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει «την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση», ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως «κάναμε πολλά, σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι. Γι’ αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν». Άλλωστε, είπε, «ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».
«Πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της (…) Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Στουρνάρας.

Οι δανειστές έχουν “plan B”, εμείς έχουμε;…



Του Γιώργου Χαρβαλιά*
Πύρρειος νίκη θα αποδειχθεί για την κυβέρνηση, η κατά τα φαινόμενα οριακή υπερψήφιση των μέτρων-σοκ που θα «αποτελειώσουν» τους οικονομικά ασθενέστερους μισθωτούς και συνταξιούχους, προσφέροντας μικρή παράταση…διασωλήνωσης, στο δρόμο προς την χρεοκοπία.
Μια απλή ματιά στον προϋπολογισμό της ερχόμενης χρονιάς και το νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο(2013-2016), προκαλεί ταυτόχρονα θυμό και θυμηδία, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και οι συντάκτες τέτοιων διάτρητων πονημάτων, εκτός από τη κοινωνία, κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους.
Οι προβλέψεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και θυμίζουν δυστυχώς τα…κουρελόχαρτα του Παπακωσταντίνου που προέβλεπε ότι από το 2011 θα είχαμε βγει θριαμβευτικά στις αγορές! Φτάνει να πω ότι με όλο αυτό το δυσβάστακτο πακέτο των 18.9(συνολικά) δις που καλείται να επωμιστεί ο ελληνικός λαός, τα επίπεδα του δημόσιου χρέους θα αγγίξουν το…εθνοσωτήριο έτος 2016, το αδιανόητο 184,9% του ΑΕΠ έναντι του επίσης εξωπραγματικού…220,4% που θα διαμορφωνόταν χωρίς τα μέτρα. Προσέξτε όμως το οξύμωρο: Οι προβλέψεις, χωρίς τα πρόσθετα μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής», δείχνουν καλύτερη επίδοση στο χρέος για το 2013(186,5 %) από ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα(189,1%)! Και αυτό είναι απόλυτα φυσικό αφού το πακέτο είναι απολύτως εμπροσθοβαρές και αναμένεται μέσα στην ερχόμενη χρονιάς να γκρεμίσει, έτι περαιτέρω, το ΑΕΠ.
Τώρα, από που κι ως που θα έρθει η ανάκαμψη και η ανάταξη, το 2016, μη με ρωτάτε, θα σας γελάσω. Από την αύξηση της «ιδιωτικής κατανάλωσης», λένε οι φωστήρες που συνέταξαν το πρόγραμμα και μάλλον θεωρούν ότι θα αρχίσει να…βρέχει ευρώ ο ουρανός.
Σε κάθε περίπτωση, με αυτά και με τ’ άλλα, με τις αλχημείες και τα «στραμπουλήγματα», αλλά και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ταχυδακτυλουργών του Μεσοπρόθεσμου, ξέρετε ποιό είναι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα: Ότι το…εθνοσωτήριο έτος 2016, το δημόσιο χρέος της χώρας θα είναι καμία δεκαριά ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από αυτό που έχουμε σήμερα!!!
Και ρωτάω: Είναι δυνατόν να ψηφίζουμε μέτρα απεχθή και ανάλγητα για να φτάσουμε, υποτίθεται, σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά την ίδια ώρα το χρέος να εκτοξεύεται και να απομακρύνεται από κάθε λογική εκδοχή βιωσιμότητας; Και εν τέλει τι είδους πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι αυτά, όταν το δημόσιο χρωστάει ήδη σε ιδιώτες περί τα 8.5 δις; Θα βρέξει ο ουρανός ευρώ για να καλύψει το κράτος τα φέσια του;
Αστεία πράγματα ασφαλώς και ούτε στη κυβέρνηση δεν  πιστεύουν ότι μπορεί να περπατήσει το πράγμα έτσι. Το ερώτημα είναι όμως τι έχουν στο μυαλό τους; Ότι κάποια στιγμή θα μας λυπηθούν οι Γερμανοί και θα αρχίσουν να μας μοιράζουν χαρτζιλίκι;
Δυστυχώς στρατηγικός σχεδιασμός δεν γίνεται με βάση υποθέσεις που αφορούν την βούληση των άλλων να προσφέρουν ελεημοσύνη(και δη των Γερμανών που δεν χαρίζουν στη μάνα τους νερό…)
Από την άλλη πλευρά οι πιστωτές που διαπιστώνουν ήδη το αδιέξοδο, δεν έχουν καμία όρεξη να παρακολουθούν τις ασκήσεις δημιουργικής λογιστικής των υπαλλήλων της Τρόικας και του κ. Στουρνάρα, χωρίς εγγυήσεις για την επιστροφή των χρημάτων τους. Ήδη το ΔΝΤ, έχει καταλάβει τη δουλειά και δημοσίως διαμηνύει ότι χωρίς νέο κούρεμα, αυτή τη φορά στον επίσημο τομέα δανεισμού, το ελληνικό χρέος δεν τιθασεύεται.
Ποιος όμως θα υποχρεώσει τους Γερμανούς να συναινέσουν σε μια τέτοια προοπτική; Και με ποιό τρόπο; Κάνοντας το καλό παιδί στη Μέρκελ και περιμένοντας να χορτάσει από το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου ο Σόιμπλε; Η μήπως συντασσόμενοι με το ΔΝΤ και απειλώντας ωμά ότι αν χρεοκοπήσουμε, δεν θα πάρουν πίσω ούτε δεκάρα τσακιστή από τα χρωστούμενα;
Απλά είναι τα πράγματα και δυστυχώς οι δανειστές μας θεωρούν δεδομένους. Αυτοί τραβούν το σχοινί στα άκρα γιατί και να κοπεί, έχουν εναλλακτικό σχέδιο(σ.σ. να μας τραβήξουν τη πρίζα). Ενώ εμείς ντρεπόμαστε να πούμε ότι αν δεν δεχτούν να κουρέψουν τα χρέη μας, θα τα κουρέψουμε μόνοι μας. Με τη ψιλή…

Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής*

Πρόεδρος και πάλι στη ΓΕΝΟΠ ο Φωτόπουλος, με τις ψήφους και της ΔΑΚΕ!

Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη απόψε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κ. Κατσαρό (ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας) που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.
Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος, που ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, στηρίχθηκε από τις λοιπές παρατάξεις πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Α. Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γ. Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Νίκο Φωτόπουλο.
Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι με τις έδρες της επίσημης ΔΑΚΕ, της ΔΑΚΕ του Κ. Κατσαρού και της ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι (συνολικά 16) υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να σχηματισθεί προεδρείο, ωστόσο υπερψηφίστηκε το σχήμα υπό τον Νίκο Φωτόπουλο.
Στο θέμα παρενέβη απόψε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του μεταξύ άλλων: «Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα. Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».

Κόντρες προκαλεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου

«Αργά ή γρήγορα το αστικό κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για τον λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά κυριολεκτικά μια φυλακή» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το γεγονός πως η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε και θα τεθεί, με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται στη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, αποδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο -που εμείς το λέμε αστικό- έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους και συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μην δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος».
Η κ. Παπαρήγα συνέχισε: «Ο λαός πρέπει, ανατρέποντας τη δικτατορία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες -είτε από τη θέση της διακυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης- του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε».
Παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν την έφερε για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο του λαού από την κρίση.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το κόμμα δεν θα παλεύει και δεν θα ζητά ισχυρή δύναμη και μέσα στο κοινοβούλιο, «αλλά ας τα βλέπουν αυτά, τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για τον λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει τον κυβερνητικό μηχανισμό και το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα».
«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ο κ. Κεδικόγλου αναφέρει ότι «τα δύο κομμουνιστικά κόμματα υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της  δανειακής σύμβασης. Λένε ‘όχι’, δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε ‘όχι’ στην από εδώ και πέρα καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε ‘όχι’ στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε ‘όχι’ στη ρευστότητα της αγοράς, λένε ‘όχι’ στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη».
«Ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτό που και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ευχόμενος ‘να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή’. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και τη συμμορία της δραχμής ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι».
Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, διαγραφή μεγάλου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης , δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ.
» Αντίθετα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται μόνο την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά και την αποδόμηση συνολικά της Ευρώπης».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

11 οδηγοί ταξί με χειροπέδες - Είχαν "πειραγμένα" ταξίμετρα - Σε ποιές περιοχές δρούσαν


11 οδηγοί ταξί με χειροπέδες - Είχαν "πειραγμένα" ταξίμετρα - Σε ποιές περιοχές δρούσαν 

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά έντεκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας επειδή είχαν πειράξει το ταξίμετρο και τις ταμειακές μηχανές ώστε να μη κόβουν αποδείξεις.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ μετά από ειδική εξόρμηση από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στις περιοχές Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Ομόνοια 11 άτομα εκ των οποίων οι 10 ήταν οδηγοί ταξί ενώ ένας ήταν και ιδιοκτήτης.
Οι 10 είχαν "πειράξει" τις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους ώστε να είναι αδύνατη η έκδοση αποδείξεων, ενώ ο ένας είχε παρέμβει και στην ένδειξη του ρολογιού του ταξιμέτρου, ώστε η ένδειξη της ταρίφας να είναι διπλή αντί μονής.
Επίσης ο ένας είχε αποσυνδέσει εντελώς την ταμειακή μηχανή του οχήματος από την ηλεκτρική παροχή, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον στην κατοχή τους ενός 37χρονου από τους παραπάνω οδηγούς βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων "περίφορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών", ενώ για τον ένα και για παράβαση της νομοθεσίας "περί ναρκωτικών ουσιών" και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιραίοι κι άβουλοι διοικούν την ΕΡΤ



Για ακόμη μια φορά θα ασχοληθούμε με την ΕΡΤ, όχι γιατί έχουμε εμμονή με το Ραδιομέγαρο, αλλά διότι αφού πληρώνουμε με τα λεφτά μας όλους αυτούς που κάνουν κουμάντο χωρίς να μας ρωτάνε, τουλάχιστον ας βγάλουμε το άχτι μας.
Έγινε λοιπόν την Παρασκευή διοικητικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε και το θέμα της απομάκρυνσης των Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη από την πρωινή ζώνη. Η κίνηση αυτή της διοίκησης έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, απεργίες, συζητήσεις για λογοκρισία και άστοχες ενέργειες του διευθυντή Αιμίλιου Λιάτσου αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Σίμου.
Μία εβδομάδα τώρα ασχολείται όλος ο κόσμος με το αν έκανε καλά η διοίκηση της ΕΡΤ που έκοψε τους δημοσιογράφους για τα σχόλιά τους σχετικά με βασανισμούς στη ΓΑΔΑ ή αν πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας. Και αφού επί μέρες «ξεκατινιάζονται» παρουσιαστές και διοίκηση, ο κ. Σίμος βγάζει την Παρασκευή ανακοίνωση που λέει ότι μόνο προσωρινά απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφου διότι «εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση».
Μα τότε γιατί απομακρύνθηκαν… προσωρινά; Για τιμωρία σαν κι αυτή που βάζει τα άτακτα παιδάκια στη γωνία; Έχουν κάνει παράπτωμα; Αν ναι τότε να πάνε σπίτι τους. Έτσι λειτουργεί ο σύγχρονος ιδιωτικός τομέας κι όχι φυσικά η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ.
Όμως, αντί να διορθώσουν ένα σφάλμα με κάτι σωστό, οι κ. Σίμος και Λιάτσος κάνουν κι άλλο λάθος. Τρομοκρατημένοι από την κατακραυγή για την ωμή παρέμβασή τους και την ολοφάνερη λογοκρισία, αλλά και φοβούμενοι ότι οι απεργίες της ΠΟΣΠΕΡΤ θα διαλύσουν την ΕΡΤ την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από σωστή και έγκυρη ενημέρωση, έκαναν όπισθεν ολοταχώς.
Ακόμη και δίκιο να είχαν δηλαδή το έχασαν και οι κ. Αρβανίτης και Κατσίμη μέχρι και μήνυση για προσβολή προσωπικότητας μπορούν να τους κάνουν. Τρελά πράγματα δηλαδή από μια διοίκηση που δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά γιατί να περιμένουμε κάτι άλλο; Δείτε ποιος είναι και τι έκανε ο Λιάτσος και θα καταλάβετε που πάει η ενημέρωση στην ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ

Συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ την Κυριακή

 Αύριο στις 11.30, στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Λειτουργικό πλεόνασμα στις συγκοινωνίες

Θετικά τα αποτελέσματα στο 9μηνο του 2012 -

Ο κύκλος της κακοδαιμονίας των αστικών συγκοινωνιών, που ήθελε το κράτος να μην καταβάλλει την νόμιμη επιδότηση, αλλά να στέλνει τον ΟΑΣΑ στις τράπεζες για τη σύναψη δανεισμού, οδηγώντας τον στο «φαλιμέντο» του χρέους των δύο δισ. ευρώ κατά το 2010, φαίνεται ότι τελικά κλείνει.

Σύμφωνα με στελέχη των μεταφορικών ΔΕΚΟ, η εφαρμογή του «νόμου Ρέππα» για τον ΟΑΣΑ, που προβλέπει την καταβολή επιδότησης έως και 40% του λειτουργικού κόστους των αστικών συγκοινωνιών, δείχνει ότι σιγά - σιγά αποκαθίσταται μία χρόνια ανωμαλία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού καταγράφεται πλεόνασμα λειτουργίας στο 9μηνο του 2012, παρόλη την κρίση και τη μείωση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 9μηνο του 2012, παρ' όλο που τα έσοδα του ΟΑΣΑ μειώθηκαν κατά περίπου 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η συρρίκνωση των εξόδων και η αύξηση της κρατικής επιδότησης έφεραν πλεόνασμα λειτουργίας, ύψους σχεδόν 14 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, δεδομένου ότι το 9μηνο του 2011 το αντίστοιχο αποτέλεσμα ήταν αρνητικό (-53 εκατ. ευρώ), πρόκειται για διαφορά που ποσοστιαία αγγίζει το -126%.

Ειδικότερα, τα έσοδα λειτουργίας όλων των εταιρειών του ΟΑΣΑ κυμάνθηκαν -στο 9μηνο- στα 204 εκατ. ευρώ, αντί των 231 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο -μείωση που έφτασε σχεδόν το 12%.

Ωστόσο υπήρξε αύξηση της κρατικής επιδότησης κατά 25%, η οποία ανήλθε από τα 118 εκατ. ευρώ στα 148 εκατ. ευρώ και «τόνωσε» το σύστημα των συγκοινωνιών.
Παράλληλα, τα έξοδα λειτουργίας μειώθηκαν κατά 16% σε σχέση με το 9μηνο του 2011, φτάνοντας στα 338 εκατ. ευρώ, αντί των 404 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων στις αστικές συγκοινωνίες, που ήδη ενίσχυσαν τις πωλήσεις του ΟΑΣΑ κατά 10% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011, θα οδηγήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής σε υψηλότερα έσοδα.

Μείωση ποσοστού αποζημίωσης ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική

 Μείωση ποσοστού αποζημίωσης ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική
Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τη νοσηλεία τους σε συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές. Αν ισχύσει ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα έχουν ποσοστό συμμετοχής από 30% έως 50% στο κόστος νοσηλείας, το οποίο μέχρι τώρα καλύπτεται από το Ταμείο.

Σήμερα, οι ασφαλισμένοι που νοσηλεύονται σε συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές πληρώνουν μόνο την διαφορά που προκύπτει από την τιμή της ιατρικής πράξης, που ισχύει στο συγκεκριμένο Νοσηλευτήριο, και του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (κόστος ιατρικής και διαγνωστικής πράξης ή νοσηλείας με βάση το κρατικό τιμολόγιο).

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, εκτός από τη διαφορά της τιμής, οι ασθενείς θα πληρώνουν και συμμετοχή επί του ποσού που σήμερα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Ουσιαστικά δηλαδή μειώνεται το ποσοστό αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ και το «βάρος» μετακυλίεται στον ασθενή. Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, το ποσοστό συμμετοχής θα είναι 50% και για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων θα είναι 30%. Από το εν λόγω μέτρο εξαιρούνται οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Η διαφοροποίηση των ασφαλισμένων ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει ένας «Ενιαίος Οργανισμός» έχει δυσαρεστήσει πολύ κόσμο και αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Ο λόγος όμως, για τον οποίο οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής από τους υπολοίπους, είναι επειδή καταβάλλουν μικρότερες εισφορές (σήμερα πληρώνουν 12 ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί).

Πάντως, ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ είχε «κολλήσει» μέχρι την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών έχουν διαμηνύσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και υπεύθυνο για τον ΕΟΠΥΥ Μάριο Σαλμά ότι από τον νέο Κανονισμό δεν προκύπτει εξοικονόμηση ύψους 300 εκατ. ευρώ, παρά τις τροποποιήσεις που γίνονται σε βάρος των ασφαλισμένων.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ θέτουν και ζητήματα νομιμότητας, αφού, όπως αναφέρουν, για πρώτη φορά η πρόταση για την τροποποίηση του Κανονισμού δεν έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, αλλά από επιτροπή που όρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με τη συμμετοχή του άτυπου συμβούλου του, καθηγητή της ΕΣΔΥ Ν. Μανιαδάκη και ενός εκ των διευθυντών του ΕΟΠΥΥ -του Ι. Βαφειάδη (ορθοπεδικός στο επάγγελμα). Στον ιδρυτικό νόμο του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σαφώς ότι ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας εγκρίνεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Υγείας ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον κ. Βαφειάδη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, στις 24 Οκτωβρίου, δίδοντάς τους διορία μόνο μίας ημέρας για να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους. Στο Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο έφτασε με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου.

Σε ποια σημεία διαφώνησαν μέλη του ΔΣ
Τη διαφωνία τους σε τουλάχιστον τρία σημεία του νέου Κανονισμού Παροχών εξέφρασαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Εκτός από τη μείωση της κρατικής αποζημίωσης, για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων σε συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές, καταγγέλλουν ότι, με τον νέο Κανονισμό, οι ασθενείς χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και στους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων. «Πρόκειται για πρωτοφανή διάκριση των ασθενών που λαμβάνουν υπηρεσίες περίθαλψης από έναν Ενιαίο Οργανισμό», δηλώνει ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων
Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο εκφράστηκαν αντιρρήσεις είναι η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην αποζημίωση από την αγορά υγειονομικού υλικού για συγκεκριμένες κατηγορίες χρονίως πασχόντων.
Πρόκειται για τους παραπληγικούς, τετραπληγικούς, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι και για όσους κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ΗIV θετικούς ασθενείς.
Έως τώρα, οι παραπάνω πάσχοντες δεν έχουν συμμετοχή στο κόστος αγοράς υγειονομικού υλικού. Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση αγοράζουν, μεταξύ άλλων, γάζες, οινόπνευμα, γάντια και πολλά άλλα υλικά το μηνιαίο κόστος των οποίων μπορεί να φθάνει τα 200 ευρώ.
Με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν συμμετοχή 25%, ανάλογα με τα εισοδήματά τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δεν θα έχουν 25% συμμετοχή «εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ποσό, το οποίο καθορίζεται με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού».

Δεύτερη… επιτροπή προμηθειών

Δύο επιτροπές προμηθειών θα υπάρχουν στο εξής στο υπουργείο Υγείας. Η πρώτη, δηλαδή η υφιστάμενη, λειτουργεί υπό τον υπουργό Υγείας. Με το νέο Κανονισμό, δημιουργείται και δεύτερη επιτροπή, με απόφαση του αρμοδίου υπουργό Υγείας για θέματα ΕΟΠΥΥ (σ.σ σήμερα στη θέση αυτή βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας), η οποία θα ονομάζεται Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρεται στον Κανονισμό, η εν λόγω επιτροπή θα «διαπραγματεύεται με όλους τους συμβεβλημένους παρόχους τους όρους των συμβάσεων, τις τιμές των ιατροτεχνολογικών υλικών και φαρμάκων και θα εισηγείται στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ τη συνέχιση ή την τροποποίηση αυτών».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αρχική εκδοχή του σχεδίου προβλεπόταν να ορίζεται η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, από τον αρμόδιο για τον ΕΟΠΥΥ αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Η διάταξη αυτή άλλαξε, διότι ούτε η θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ούτε οι αρμοδιότητες είναι σταθερές.

Γονείς ψήφισαν την απομάκρυνση παιδιών Ρομά από σχολεία


Γονείς ψήφισαν την απομάκρυνση παιδιών Ρομά από σχολεία

«Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών», δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την κίνηση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σε δύο σχολεία του Χαλανδρίου, οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν να φοιτούν σε αυτά μαθητές Ρομά.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή, καθώς πολλοί γονείς κρατούν τα παιδιά τους σπίτι, προκειμένου να μην συναναστρέφονται με παιδιά Ρομά, αλλά και γιατί, όπως λένε, «τα μαθήματα παραδίδονται με πιο αργούς ρυθμούς, προκειμένου να γίνουν κατανοητά και από τα παιδιά Ρομά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω τα δικά τους παιδιά».

Η κίνηση αυτή, που έγινε στο 7ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των διευθυντών των σχολείων, ενώ, όπως λέει ο αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ. Κουμέντος, «μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτών πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Στόχος του υπουργείου», αναφέρει, «είναι η ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαθεοδώρου, «οι γονείς που συνηγορούν να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω των Ρομά φυσικά δεν θέλουν να παίρνουν απουσίες τα παιδιά τους ή να χάνουν τα μαθήματά τους. Γιατί καμιά άλλη λύση δεν θα υπάρξει».

Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, 234 γονείς ψήφισαν να μη γίνουν δεκτά τα παιδάκια Ρομά, ενώ μόλις τέσσερις ψήφισαν να γίνουν δεκτά, και βρέθηκε και μία λευκή ψήφος.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν αρκετές οικογένειες Ρομά.

Νέο απεργιακό τσουνάμι κατά των μέτρων


 Νέο απεργιακό τσουνάμι κατά των μέτρων

Μπαράζ απεργιών και κινητοποιήσεων κατά την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε κατατίθενται και τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Τον χορό των κινητοποιήσεων πάντως ανοίγουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ακινητοποιούνται Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων (ήδη σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ απεργούν). Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.

Από την πλευρά της η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό με νεότερη, επείγουσα ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με τη γνωστή συνταγή του απόλυτου αιφνιδιασμού, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ότι στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Η Ομοσπονδία βάλλει και κατά του ΣΕΤΕ, σημειώνοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι (ΣΕΤΕ) παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό».

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα επώδυνα μέτρα.

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική γενική απεργία.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία
Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Επίσης, κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Τη Δευτέρα σε 24ωρη απεργία προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ «κόντρα στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Για την Τρίτη εξαγγέλθηκε στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, και για την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00.

Κινητοποιήσεις και από ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου ενόψει της επικείμενης ψήφισης των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12.00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 17.00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

- Κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ελληνικού εμπορίου την Τρίτη από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ στον υφυπουργό Ανάπτυξης για θέματα Εμπορίου Αθανάσιο Σκορδά.

- Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Τρίτη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

- Συσκότιση των βιτρινών των εμπορικών καταστημάτων όλης της χώρας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και Τετάρτης και τοποθέτηση στις προθήκες των καταστημάτων της αφίσας: «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου».

- Μετάδοση ραδιοφωνικού μηνύματος από την ΕΣΕΕ σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας με αναφορά «στα άδικα μέτρα αφανισμού τής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης».

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις

Για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται και την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση σε λεωφορείο


Πακιστάν: Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση σε λεωφορείο 

Επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο, στο Νοτιοδυτικό Πακιστάν, άφησε πίσω της τουλάχιστον 18 νεκρούς, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί, σύμφωνα με την Πακιστανική Αστυνομία.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που προκλήθηκε αμέσως μετά την επίθεση, καθώς το λεωφορείο βρισκόταν εντός βενζινάδικου στην πόλη Κουζντάρ, στην επαρχία του Μπαλουχιστάν.

Η φωτιά κατέκαψε το λεωφορείο, το βενζινάδικο και τέσσερα παρακείμενα καταστήματα.

Στην επαρχία αυτή, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλλά και η πλέον φτωχή του Πακιστάν, υπάρχουν πολλές ένοπλες ομάδες και ισχυρό ρεύμα της εθνοτικής ομάδας των Μπαλούχ, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία και μεγαλύτερο έλεγχο από τους ίδιους των πλουτοπαραγωγικών πηγών της επαρχίας.

Στην περιοχή δρουν και φιλικά προς τους Ταλιμπάν στοιχεία, ενώ σουνίτες επιτίθενται συχνά στη σιιτική μειοψηφία της επαρχίας.

Απίστευτη καταγγελία καταναλωτή για "έφοδο" τραπεζικών στο σπίτι του

"Άφωνη" έμεινε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων από το περιεχόμενο της καταγγελίας καταναλώτριας που αναφέρει πως κλιμάκιο υπαλλήλων γνωστής τράπεζας έκανε "έφοδο" στο σπίτι της.
"Κλιμάκιο υπαλλήλων γνωστής Τράπεζας, με υποκατάστημα στην πόλη των Χανίων, επισκέφθηκε αυθαίρετα και ετσιθελικά χωρίς καμία ενημέρωση-ειδοποίηση επί της επισκέψεως, το παιδί μου που είναι παντρεμένο, και ζει στην οικία της συζύγου του, το οποίο έχει σε εκκρεμότητα ένα μικρό χρέος στη συγκεκριμένη Τράπεζα, από πιστωτική κάρτα και με "τσαμπουκά" το συγκεκριμένο τραπεζικό κλιμάκιο μπήκε στο σπίτι και απαιτούσε από το παιδί μου το χρέος προς την τράπεζα "εδώ και τώρα" διαφορετικά του ζητούσε να προσημειωθεί το σπίτι της συζύγου του, που της έχει γίνει γονική παροχή".
Το ζευγάρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive.gr, εργάζεται περιστασιακά, βρίσκεται σε δεινήοικονομική κατάσταση, έχει πληγεί από το γενικό κλίμα ανεργίας, που επικρατεί στην χώρα, συμπληρώνει δε το βιωτικό του επίπεδο από την στήριξη των οικογενειών του.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την προσέγγιση αυτή της Τράπεζας προς τον δανειολήπτη, την καταγγέλλει δημόσια, ως στερούμενη παντελώς νόμιμης ορθολογική διαδρομής, ενημερώνει δε τους καταναλωτές ότι, με την παραλαβή της καταγγελίας, έδρασε άμεσα, ερχόμενη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κεντρική διοίκηση της Τράπεζας, ενημερώντας την για το συμβάν, αιτώντας άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα:
1) Είναι η νέα πολιτική της Τράπεζας, να στρατολογεί τους υπαλλήλους της, στέλνοντας τους κατά κλιμάκια να μπαίνουν αυθαίρετα στα σπίτια των πολιτών ,τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους , σπείροντας τον φόβο, με ότι αυτό για την υγεία τους συνεπάγεται, αιτώντας τις οικονομικές απαιτήσεις της;
2) Με ποία εντολή, έδρασαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της, με την δική της ; Αυθαιρέτησαν; Διότι εάν συμβαίνει το δεύτερο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό υπαλληλικό της προσωπικό.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται εν αναμονή των αιτηθέντων απαντήσεων από την Τράπεζα δίνοντας της εύλογο χρόνο απάντησης, στο διάστημα δε αυτό, στέλνει και το μήνυμα ενημερωτικά, σε κάθε αποδέκτη, ότι είναι παρούσα στην προστασία των καταναλωτών,προσφέροντας πλήρη ψυχολογική και νομική στήριξη, σε κάθε καταναλωτή μέλος της ή μη που νοιώσει ότι παραβιάζονται τα νόμιμα δικαιώματα του, όχι μόνο τα καταναλωτικά αλλά και τα ανθρώπινα, τα ηθικά του δικαιώματα. Από την εξέλιξη της απάντησης της Τράπεζας,κρίνονται και οι περαιτέρω νόμιμες ενέργειες της Ένωσης"

Ένας νεκρός από σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Αυστραλία


Ένας νεκρός από σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Αυστραλία 

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν από σύγκρουση τρένου με φορτηγό, σε σταθμό στην Βικτώρια της Αυστραλίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος.

Λύση προσπαθεί να βρει η ΚΕΔΕ για την θέρμανση στα σχολεία


Λύση προσπαθεί να βρει η ΚΕΔΕ για την θέρμανση στα σχολεία 

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζήτησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το θέμα της θέρμανσης στα σχολεία.

Σε σχετική απόφασή του υπογραμμίζει ότι η εξομοίωση των τιμών πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα προμήθειας καυσίμων στις σχολικές μονάδες της χώρας και στους παιδικούς σταθμούς, ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδας και των ορεινών περιοχών.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το επείγον πρόβλημα, η ΚΕΔΕ απαιτεί την εκταμίευση τουλάχιστον 20 εκ. ευρώ προς κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους από τους ΚΑΠ. Επιπλέον καλεί την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στους δικαιούχους επιστροφής φόρου πετρελαίου θέρμανσης τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς. Τέλος ανακοινώθηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη και με τον Γιώργο Μαυραγάνη υφυπουργό Οικονομικών.

Ιδού οι αποκαλύψεις- βόμβα του Σπύρου Καρατζαφέρη για την ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησαν στη σύλληψη του


 

«Το έλλειμα ασφαλώς μεθοδεύτηκε. Εμείς δεν το είχαμε διαπιστώσει τότε επειδή τότε ήμασταν αθώοι. Τώρα βλεπουμε ότι υπηρξε συστηματική μεθόδευση που ξεκίνησε προτού ακόμη φτιαχτεί η ΕΛΣΤΑΤ.Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 με τον υπουργό κ.Παπακωνσταντίνου.

Για το 2009 έγινε η πρώτη πρόβλεψη την 1η Απριλίου και η δεύτερη στη 1η Οκτωβρίου και μιλήσανε για 6%. Μετά στις 19 Οκτωβρίου ο κ.Παπακωνσταντίνου διέψευσε τον προκάτοχό του και μίλησε για 12%. Και ο κ.Παπανδρέου είπε ότι ίσως είναι και παραπάνω από 12%.
Είναι πολιτική παρέμβαση είχε πει τότε ο κ.Αλμούνια, και ζήτησε να ερευνηθεί σε βάθος το φαινόμενο αυτό που μας παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Το έλλειμα το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν 3,9% και μας το παρουσιάσανε ως 15,6%!!!Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για να μας βαλουνε στο ΔΝΤ» αποκάλυψε η κ.Γεωργαντά στο «Εκ-κεντρικό» δελτίο , πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ.(Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία), αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος κ.Λογοθέτης.

Όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται από τότε στην Εξεταστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αλλά…»φωνή βοώντος εν τη ερήμω» .Άρα τι διαπιστώνουμε; Ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να μπει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έτσι λοιπόν εκτινάχτηκε το έλλειμμα από το 3,9% του ΑΕΠ , στο 15,6%!!!

Έρευνα Alco-Φαρμακοποιών: 7 στους 10 δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας!


Έρευνα Alco-Φαρμακοποιών: 7 στους 10 δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας! 

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν οι Έλληνες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας οι οποίες ούτως ή άλλως φθίνουν καθημερινά. 
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του ΦΣΑ, το 74% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα  και μόνο το 23% είναι ικανοποιημένοι. 
 
Τη χειρότερη εικόνα την έχουν οι πολίτες για τα ασφαλιστικά Ταμεία που με ποσοστό 77% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι.
Το 6% δεν είναι ευχαριστημένο από τα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο 16% είναι το ποσοστό δυσαρέσκειας για τους φαρμακοποιούς. 
Στο μείον 32% βρίσκονται οι γιατροί οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν δημιουργήσει τελικά και την καλύτερη εικόνα.
Οι μισοί πιστεύουν (50%) ότι οι δαπάνες στην Υγεία μειώθηκαν εξαιτίας της μείωσης των υπηρεσιών και όχι επειδή χτυπήθηκε το μαύρο χρήμα ενώ μόνο το 36% εκτιμά ότι μειώθηκαν οι δαπάνες επειδή περιορίσθηκε η σπατάλη. 
 
Ο ΕΟΠΥΥ έκανε τα πράγματα χειρότερα στην υγεία για τους περισσότερους (59%) ενώ μόνο το 11% θεωρεί ότι είναι καλύτερα. 
Και αυτό επειδή οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 68%  δεν έχουν επιτευχθεί με το νέο φορέα οι στόχοι δηλαδή καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές. 
Επίσης 7 στους 10 (68%) θεωρούν ότι είναι σωστές οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών δεδομένου ότι είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ 6 στους 10 συμφωνούν να γίνει συμψηφισμός των χρεών ώστε να διευκολυνθεί ο κλάδος.
Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία είναι για το 37% των ερωτηθέντων αρνητική εξέλιξη για την περίθαλψή τους, το 35% δεν απαντά καθώς δεν γνωρίζει ενώ μόλις το 11% θεωρεί ότι θα είναι θετική εξέλιξη. 
 
Τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα ανησυχούν τους Έλληνες, καθώς οι 6 στους 10 (64%) εκτιμούν ότι εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους. 
Γι αυτό άλλωστε το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρέπει οι γιατροί να συνταγογραφούν συγκεκριμένα επώνυμα φάρμακα. 
Άλλωστε το 81% εμπιστεύεται τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα (το 37% πολύ και το 44% αρκετά). 
Όσο για την τρόικα, οι περισσότεροι έχουν αρνητική άποψη και δεν πιστεύουν ότι πίσω από την προσπάθειά της να προωθήσει τη δραστική ουσία κρύβονται συμφέροντα (72%).

Το ΕΣΥ σε κατάρρευση: Τρείς μέρες χωρίς νοσοκομεία!


Το ΕΣΥ σε κατάρρευση: Τρείς μέρες χωρίς νοσοκομεία! 

Χωρίς να νοσοκομεία θα μείνει όλη η χώρα τη ερχόμενη Δευτέρα , Τρίτη και Τετάρτη καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου. 
Στις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. 
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση και τους εργαζόμενους στις εξάντληση.
 Ειδικότερα όπως διαπιστώνουν στα  μέτρα που εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται :
 
·         Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
·         Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου
·         Οι συγχωνεύσεις και τι κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό
·         Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
·         Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.
 
 
Για αυτό και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και να προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική απεργία διαρκείας.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τα ταξί από τη Δευτέρα


 Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τα ταξί από τη Δευτέρα

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα ταξί από τη Δευτέρα, αφού οι ιδιοκτήτες τους προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.
Την Τρίτη στις 10:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α. και πορεία προς τη Βουλή.

Εβδομάδα των... Παθών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων


Εβδομάδα των... Παθών λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Για μία ακόμη εβδομάδα αναμένεται απεργιακό μπλακ - άουτ!
Τη Δευτέρα Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ τραβούν 24ωρο «χειρόφρενο» έπειτα από απόφαση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Παράλληλα, από τη Δευτέρα με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.
Την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και αντίστοιχα 7 του μηνός, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία , με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Τις δύο αυτές ημέρες τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας.
«Χειρόφρενο» την Τετάρτη σε ταξί, ΟΣΕ και Προαστιακό, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν την ημέρα εκείνη στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος.
Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.
Την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.
Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

«Χειρόφρενο» στον ΟΑΣΘ στις 6 και 7 Νοεμβρίου


«Χειρόφρενο» στον ΟΑΣΘ στις 6 και 7 Νοεμβρίου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στις 6 και 7 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.