EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το εμβόλιο της γρίπης σώζει από... εμφράγματα και εγκεφαλικά!


Το εμβόλιο της γρίπης σώζει από... εμφράγματα και εγκεφαλικά!

Η λήψη του αντιγριπικού εμβολίου κατά τη νέα περίοδο γρίπης που έχει ήδη ξεκινήσει μπορεί να μειώσει όχι μόνο τον κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό της γρίπης αλλά και εκείνον της εμφάνισης καρδιοπαθειών. Μια νέα ανασκόπηση στοιχείων που διεξήχθη από ειδικούς του Women’s College Hospital και του Πανεπιστημίου του Τορόντο δείχνει ότι το εμβόλιο της γρίπης αποτελεί ουσιαστικώς ένα εμβόλιο 2 σε 1 και μπορεί να σώσει πολλές ζωές.

50% λιγότερες πιθανότητες καρδιαγγειακού επεισοδίου

Τα ευρήματα των ειδικών από τον Καναδά έδειξαν ότι τα άτομα που έλαβαν το αντιγριπικό εμβόλιο είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο και 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν εξαιτίας καρδιαγγειακού επεισοδίου, σε σύγκριση με όσα δεν υποβλήθηκαν στον εμβολιασμό. Με βάση τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την καρδιαγγειακή υγεία στο Τορόντο οι ερευνητές σημειώνουν ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» διατήρησης της υγείας της καρδιάς και των αγγείων αποτρέποντας την εμφάνιση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους ο δρ Τζέικομπ Γιούντελ και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε μετα-ανάλυση τεσσάρων προηγούμενων μελετών οι οποίες περιελάμβαναν συνολικά περισσότερα από 3.000 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη – ορισμένοι από τους εθελοντές έπασχαν από καρδιοπάθεια ενώ άλλοι όχι. Σε όλες τις μελέτες οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη έλαβε το αντιγριπικό εμβόλιο, η δεύτερη δεν έλαβε εμβόλιο ενώ η τρίτη έλαβε εικονικό εμβόλιο. Οι εθελοντές παρακολουθήθηκαν επί ένα έτος.

Εμβόλιο και για την καρδιά

Τι έδειξαν τα ευρήματα; Ότι πιθανότατα «το εμβόλιο της γρίπης είναι και εμβόλιο για την καρδιά» σύμφωνα με τα λόγια του δρος Γιούντελ.

Κατά το έτος που ακολούθησε τον εμβολιασμό κατεγράφησαν 187 περιπτώσεις εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, συμπεριλαμβανομένων 65 θανάτων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η ανάλυση έδειξε ότι ασχέτως του εάν οι εθελοντές είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, όσοι εξ αυτών έλαβαν το εμβόλιο της γρίπης είχαν μικρότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιαγγειακό επεισόδιο ή να πεθάνουν εξαιτίας του.

Παρότι η αιτία για αυτή τη σύνδεση δεν είναι ξεκάθαρη ο δρ Γιούντελ εκτιμά ότι όταν ένα άτομο εμφανίζει καρδιοπάθεια υπάρχει ένας παράγοντας που κάποια δεδομένη στιγμή δρα ως καταλύτης – για παράδειγμα η γρίπη συνδέεται με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ένα επεισόδιο.

Μείωση της φλεγμονής

Η δρ Σάρα Σάμαν, καρδιολόγος από το Ινστιτούτο για την Καρδιαγγειακή Υγεία των Γυναικών στο Καρδιολογικό Νοσοκομείο Μπέιλορ στο Τέξας εξηγεί ότι πιθανώς το «κλειδί» της σύνδεσης μεταξύ αντιγριπικού εμβολίου και αποφυγής των καρδιαγγειακών επεισοδίων είναι η μείωση της φλεγμονής. Όπως σημειώνει η ειδικός η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, όταν ένα άτομο μολύνεται με τον ιό της γρίπης αυξάνονται στο αίμα του τα επίπεδα φλεγμονωδών ουσιών (η φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά επεισόδια). «Αυτό συμβαίνει επειδή η φλεγμονή καθιστά ασταθείς τις αθηρωματικές πλάκες στα αιμοφόρα αγγεία. Οι ασταθείς πλάκες είναι πιο πιθανό να διαρραγούν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θρόμβοι αίματος. Οι θρόμβοι με τη σειρά τους μπορούν να μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στις αρτηρίες προκαλώντας έμφραγμα (εάν το συγκεκριμένο αγγείο τροφοδοτεί την καρδιά) ή εγκεφαλικό (εάν το αγγείο τρέφει τον εγκέφαλο».

Σύμφωνα με τον δρα Γιούντελ το ποσοστό του 50% στη μείωση καρδιαγγειακών επεισοδίων που προέκυψε από τη μελέτη είναι υψηλό. «Ακόμη και αν στην πραγματικότητα το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού κατά μόλις 10%, μπορεί να σώσει πολλές ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο». Ο ειδικός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι μια νέα, μεγαλύτερου εύρους μελέτη θα μπορούσε να διαφωτίσει σχετικά με τα ακριβή ποσοστά μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου που προσφέρει το εμβόλιο της γρίπης. Όπως είπε, ελπίζει ότι θα ξεκινήσει σύντομα μια τέτοια μελέτη με τους συνεργάτες του.

Εξομοίωση ωραρίου νηπιαγωγών - δασκάλων


Εξομοίωση ωραρίου νηπιαγωγών - δασκάλων

Στην εξομοίωση του υποχρεωτικού ωραρίου των νηπιαγωγών και των δασκάλων προχωρά το Yπουργείο Παιδείας, από το σχολικό έτος 2012 - 2013, με νομοθετική ρύθμιση, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με εκπροσώπους συλλόγων νηπιαγωγών.

Επιπλέον με την ίδια ρύθμιση θεσμοθετείται η υποχρεωτική παραμονή του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση για ένα έτος προκειμένου να ζητήσει μετάθεση.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα ολοήμερα σχολεία και τα διετή νηπιαγωγεία. Για την πραγμάτωση του στόχου, πρόσθεσε, απαιτούνται θεσμικές αλλαγές, αναδιάρθρωση και αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών από τους δήμους της χώρας.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε για το προσεχές διάστημα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους δήμους, ενώ μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

«Από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου να βρεθούμε όλοι στους ΔΡΟΜΟΥΣ για την κατάθεση των μέτρων που διαλύουν τις ζωές μας και διαμορφώνουν συνθήκες μεσαίωνα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προς νέα επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Προς νέα επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Το ενδεχόμενο νέας επίσχεσης παροχής των υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ εξετάζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν είναι πλέον οικονομικά εφικτό να χρηματοδοτούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ο «χρεοκοπημένος οργανισμός κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών του υποχρεώσεων » συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 πάνω από 300 εκ. ευρώ στους συμβεβλημένους κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς.

Παράλληλα, κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας ότι απαξιώνει κάθε έννοια διαλόγου, με την εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και με τη θέσπιση οριζόντιων δραματικών μειώσεων στο κρατικό τιμολόγιο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και το 40%, σημειώνοντας ότι αυτό « θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την άσκηση της κλινικής και εργαστηριακής ιατρικής με όρους ποιότητας».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή εγγράφων από το ΥΠΟΙΚ


Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή εγγράφων από το ΥΠΟΙΚ 


Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της διαρροής απόρρητων εγγράφων από το Υπουργείο Οικονομικών. Mάλιστα για το θέμα δόθηκε εντολή για ταχύτατη διερεύνηση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση.

Ο εισαγγελέας ζητά με την παραγγελία του να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων για την υπόθεση και να του αποσταλεί, ακόμη και εντός της ημέρας, δικογραφία.

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι δικαστές


Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι δικαστές

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών οφείλονται στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενώ την ίδια ώρα οι δικαστές προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που μειωθούν οι αποδοχές τους, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα κατατεθούν αγωγές.

Σύμφωνα με την κ. Θάνου, οι δικαστές δεν ζητούν εξαίρεση από τις νέες περικοπές αλλά το ποσοστό της μείωσης να μην είναι υπερβολικό και παράλογο δημιουργώντας τη δικαιολογημένη εντύπωση ότι «ασκείται μια επιθετική πολιτική κατά των δικαστών, με στόχο τον περιορισμό της ανεξαρτησίας τους και το πλήγμα του κύρους της Δικαιοσύνης».

Η πρόεδρος της ΕΔΕ κάλεσε την Κυβέρνηση «έστω και τώρα την έσχατη ώρα, να αποδείξει εμπράκτως και όχι με λόγια τον σεβασμό της στο Σύνταγμα και στον θεσμό της Δικαιοσύνης και το ενδιαφέρον της για την ανεξαρτησία των δικαστών» ενώ επεσήμανε ότι ο πολίτης δείχνει κατανόηση στις κινητοποιήσεις των δικαστών καθώς δεν θέλει έναν ευάλωτο δικαστή.

Τα μέτρα λιτότητας, συνέχισε η κ. Θάνου, επιβάλλονται κατά τρόπο κοινωνικά άνισο γιατί επιβάλλονται συνεχώς στις ίδιες κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (εν ενεργεία και συνταξιούχους), οι οποίοι, πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αντίθετα, συνέχισε, μέχρι τώρα δεν έχουν ενεργοποιηθεί αποτελεσματικά, από τον κρατικό μηχανισμό οι αντίστοιχες διαδικασίες και έτσι, όσοι διαφεύγουν την φορολόγηση, δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθούν και να φορολογηθούν, ενώ εάν αυτό είχε επιτευχθεί, δεν θα ήταν αναγκαίες οι νέες μειώσεις των μισθών και συντάξεων, μειώσεις, οι οποίες, αναμφίβολα οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση.

Τέλος η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε σήμερα την παράταση των κινητοποιήσεων των διοικητικών δικαστών μέχρι 12 Νοεμβρίου 2012.

Με αιχμές η αποχώρηση Βουδούρη από τον ΕΟΠΥΥ


 Με αιχμές η αποχώρηση Βουδούρη από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Γεράσιμος Βουδούρης, ο πρώτος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την αντικατάστασή του από τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη για να παρουσιάσει το απολογιστικό έργο του Οργανισμού.

Ωστόσο, ήταν περισσότερο ήρεμος και συγκρατημένος απ' ό,τι στις 12 Οκτωβρίου στην ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

«Κάποιοι οι οποίοι κάνουν τους μάγκες και ζητούν εξηγήσεις για το ένα και το άλλο πρέπει να μάθουν σε τι σκληρές συνθήκες εργάστηκαν οι άνθρωποι εδώ για να στηθεί αυτός ο Οργανισμός», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη χώρα, από τη μεταπολίτευση, μετά την ίδρυση του ΕΣΥ, καθώς και ότι «κάποιοι προσπάθησαν να τον υποβαθμίσουν απαξιώνοντας τον Οργανισμό».

Πρόσθεσε ότι το σύστημα δεν χρηματοδοτείται όπως θα έπρεπε για να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους.

Την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

από το Γραφείο Τύπου
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη ο οποίος... αγνόησε την υπόδειξή μας για κακή ερμηνεία του κανονισμού και κακώς ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τη Βουλή το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου που αφορά στη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Το συμβάν αυτό συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που δεν μπορεί ούτε να αποσιωποιηθεί ούτε να προσπεραστεί, παρά το γεγονός ότι μετά την καταγγελία και την επιμονή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω.»

Αντίθετοι στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία οι φαρμακοβιομήχανοι


Αντίθετοι στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία οι φαρμακοβιομήχανοι

Για οικονομικά συμφέροντα πίσω από την επιμονή της τρόικας για συνταγογράφηση με δραστική ουσία κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Κωλέτης ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου φαρμάκου από τον φαρμακοποιό, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία οδηγώντας την αγορά στην πλήρη εξάρτηση από εισαγόμενα φάρμακα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα οδηγήσει σε απαξίωση των γενοσήμων, μέσω της μετατροπής τους σε απλά εμπορικά προϊόντα χωρίς σήμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μονοπωλίου στη φαρμακευτική ενημέρωση για τα εισαγόμενα, προστατευόμενα με πατέντα, ακριβότερα φάρμακα.

Σύμφωνα με τους φαρμακοβιομήχανους, η συνταγογράφηση με δραστική θα επιφέρει αύξηση της δαπάνης, καθώς αφήνει αλώβητη τη δαπάνη για τα προστατευμένα με πατέντα φάρμακα, μετατοπίζει τη συνταγογράφηση σε ακριβότερα φάρμακα και επιβάλει σταδιακά ολιγοπωλιακές συνθήκες στην αγορά.

O βιασμός της ελληνικής κοινωνίας



Στο παρόν άρθρο δε θα μιλήσουμε για τους πολιτικούς, δε θα πούμε για τους υπαίτιους της κατάντιας της χώρας. Έχουμε γράψει τόσες πολλές φορές για τους φταίχτες, για τα λάθη, για τις ευθύνες των κομμάτων και των πολιτών, για το μεταπολιτευτικό σύστημα. Η ιστορία θα τους κρίνει και θα μας κρίνει όλους. Τι νόημα έχει πλέον να γράφουμε για τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και κάθε άλλο πολιτικό που παίζει με τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Αυτό που έχει σημασία να αναδείξουμε σήμερα είναι αυτή η βίαιη ανατροπή που λαμβάνει χώρα στην ελληνική κοινωνία. Κι αν εδώ και δύο χρόνια η λιτότητα που υποστήκαμε ήταν το… προκαταρκτικό, τα όσα θα ακολουθήσουν είναι σαφέστατα το κυρίως μενού. Επιδόρπιο δεν έχει, διότι δε θα έχει μείνει και κανείς για να το γευτεί.
Τα προαπαιτούμενα της τρόικας που έχουν φτάσει κοντά τα 200 και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 13,5 δις, που μπορεί να είναι απλός αριθμός αλλά σημαίνει ότι από τις τσέπες των Ελλήνων θα φύγουν αυτά τα λεφτά.
Τα εργασιακά μέτρα που ανατρέπουν και εκθεμελιώνουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στη χώρα αυτή. Αλλά και όλα τα κρυφά μέτρα που έρχονται και ούτε που ξέρουμε πότε ψηφίζονται, δημιουργούν μια βίαιη προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα ζοφερό μέλλον.
Πράγματι, η Ελλάδα είναι ένα απίστευτο χάλι, με τεράστια προβλήματα.
Πράγματι, οι Έλληνες πολιτικοί έστησαν ένα τρελό πάρτι και έφαγαν δισεκατομμύρια, δίνοντας και ορισμένα ψίχουλα στους πολίτες.
Πράγματι, όλοι εμείς καλομάθαμε σε μια κοινωνία ευημερίας που βασίστηκε σε δανεικά λεφτά. Όλα αυτά ας τα αποδεχθούμε.
Όμως, αυτό που επιχειρείται από τους ξένους δεν υπάρχει τρόπος να χαρακτηριστεί. Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ζητούν από τους Έλληνες όχι απλά να ξεχάσουν τις κακές συνήθειές τους αλλά και να υποστούν μια απίστευτη ανατροπή που ίσως δεν υπάρχει προηγούμενη σε όλο τον πλανήτη.
Ποτέ κανένας λαός δεν εξαναγκάστηκε σε μια τόσο τρομερή και σύντομη αλλαγή του τρόπου ζωής του. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει μια σχετική προετοιμασία για κάτι τέτοιο.
Καλούνται 11 εκατ. Έλληνες να αλλάξουν μέσα σε λίγες εβδομάδες τη ζωή τους χωρίς όμως από την άλλη να αλλάζει η χώρα. Δηλαδή με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, με απίστευτους φόρους, με διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και με ανεργία στο 25% η ανατροπή στην ελληνική κοινωνία ολοκληρώνεται.
Την ίδια στιγμή, όμως, το ίδιο το κράτος δεν προσαρμόζεται. Οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές, ανάπτυξη και δουλειές έστω και με χαμηλό μισθό δεν υπάρχει, τα δάνεια των τραπεζών δεν κουρεύονται, η εφορία είναι πιο σκληρή από ποτέ.
Αυτό ο βιασμός της ελληνικής κοινωνίας τόσο άγρια και τόσο γρήγορα είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει αντίδραση. Η βία φέρνει βία αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και η βία είναι μαμή της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια ιστορική φάση της χώρας. Δεν έχει σημασία αν περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή. Σημασία έχει ότι η βίαιη ανατροπή που συντελείται κάποια στιγμή θα δημιουργήσει τυφώνα μεγαλύτερο από αυτόν που έπληξε την Νέα Υόρκη. Και θα πάρει μαζί της τα πάντα.
Οι κήνσορες του λαϊκού συμφέροντος θα είναι οι πρώτοι που θα σαρωθούν. Μαζί με τους ψεύτες και τους άρπαγες των ονείρων όλων μας για μια καλύτερη ζωή.

Αριστερός Ψάλτης 
ΠΗΓΗ

Τσακίστε τον όπου τον βρείτε...

 
Απίστευτος ο μέγας δοσίλογος... Το παίζει τώρα αριστερός κι εμείς οι ψεκασμένοι ακόμα τον ανεχόμαστε...

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Απίστευτος ο μέγας στοχαστής της Ελλάδας…!
Καταψήφισε αυτά που ο ίδιος είχε φέρει με τα μνημόνια ως πρωθυπουργός…
Όχι... στο άρθρο 4, «παρών» στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ!

Καμιά ντροπή για τον στυγερό δολοφόνο του Ελληνικού λαού που ξεδιάντροπα μας ειρωνεύεται, κανένας ψόγος για τον φονιά των ονείρων μας που μας θεωρεί λαό μειωμένου πνευματικού επιπέδου, καμιά οργή για το ξετσίπωτο δωσίλογο...

Όλη η οργή κι η αηδία ας πέσει επάνω μας που ανεχόμαστε τον θρασύτατο πολιτικό απατεώνα να μας προκαλεί και δεν έχουμε το σθένος να τον στείλουμε στο διάολο μια ώρα αρχύτερα...

Τσακίστε το καθίκι όπου τον πετύχετε. Το φόβο που έσπειρε, σειρά του πλέον να τον εισπράξει...

ΠΗΓΗ

Έρχεται ο τυφώνας μέτρων «Κούλα»

Εκατομμύρια άνθρωποι στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έζησαν την καταστροφή που έσπειρε ο κυκλώνας Σάντι, ο  οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες, χάος στις συγκοινωνίες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Αν εξαιρέσει κανείς τα λίγα σε σύγκριση με εμάς θύματα, κατά τα λοιπά είναι μια κατάσταση λίγο καλύτερη από τη ζωή σε χώρα με Μνημόνιο…
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ΓΑΠ είναι μόνο επισκέπτης καθηγητής. Που να γίνει και πιο μόνιμος στις ΗΠΑ τι θα συμβεί…
Πάντως είναι λάθος η πληροφορία ότι ο Βενιζέλος έφυγε για να γλιτώσει από τον τυφώνα. Η Σάντι καθυστέρησε για να μην τον συναντήσει.
Εδώ δεν κώλωσε στον κυκλώνα θα ασχοληθεί με τα «γατάκια» που τον αμφισβητούν;
Ελληνική Ανόρθωση, λένε οι φήμες ότι θα ονομασθεί το κόμμα του Λοβέρδου. Άλλες εναλλακτικές είναι  Εθνικός Άχνας,  Αγία Νάπα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Βικτώρια και Μοναστηράκι…
Οι τυφώνες πάντως έχουν γυναικεία ονόματα γιατί πριν φύγουν παίρνουν μαζί τους σπίτια και αυτοκίνητα.
Η Σάντι είναι πταίσμα, μπροστά στα μέτρα που θα κατέβουν προς ψήφιση την ερχόμενη Monday.
Μπρος γκρεμός και πίσω μέτρα.
Επειδή πάντοτε ήμασταν καλοί μιμητές των δυτικών προτύπων, μπορούμε να ονομάσουμε τα μέτρα «κυκλώνα Κούλα», προκειμένου να αποκτήσουμε μια οικειότητα μαζί τους…
Αλλά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: ο Κουβέλης θα είναι παρών, ο Βενιζέλος τα ψηφίζει ουσιαστικά απών, ο Σαμαράς σφύριξε τη λήξη της διαπραγμάτευσης, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Βενιζέλο. Στο ΠΑΣΟΚ η διαβούλευση δεν τελειώνει ποτέ: ακόμη έχουν ανοικτή τη διαπραγμάτευση του Παπακωνσταντίνου. Προσήλθε σε αυτή έχοντας χάσει το χαρτί με τα επιχειρήματα του. Το είχε αφήσει σε ανθρώπους του γραφείου του. Δεν βαριέσαι, μήπως το διάβασε και κανένας…
Τώρα που έγινε και ο Σκανδαλίδης αντιμνημονιακός, θα βγούμε από τα Μνημόνια μια ώρα αρχύτερα. Κρίμα που δεν έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε. Θα το είχε διαλύσει πριν την επέλαση ΓΑΠ.
Ένας ακόμη πολιτικός που είναι ριγμένος που δεν είναι αρχηγός είναι ο Λαφαζάνης. Επέμενε στην πρωινή εκπομπή του Mega να μας μιλήσει για τον φοροφυγάδα (κάποτε  φοροφυγά).
Διότι το παν στην πολιτική είναι να έχεις εντοπίσει τους αντιπάλους: η λίστα έχει τον Καιάδα, τον φοροφυγάδα και τον της ΓΑΔΑ…
Με την άλλη λίστα μην ξενερώνετε ακόμη. Έκανε καριέρα η εξωχώρια Τορκάσο πριν συνδεθεί με τον Άκη;

Μ.Ο.
ΠΗΓΗ

Σε 48ωρη πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι την Πέμπτη


Σε 48ωρη πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι την Πέμπτη

Αποχή των δικηγόρων της χώρας, την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών και στον «στρεβλό τρόπο» με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής οι δικηγόροι ζητούν από τους βουλευτές να απέχουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες «που φαλκιδεύουν το κράτος δικαίου και το εν γένει δικαιικό σύστημα».

Προϋπολογισμός βαθιάς ύφεσης με περικοπές σοκ



Ποια χώρα στον κόσμο θα μπορούσε να σταθεί όρθια αν μέσα σε 6 χρόνια, και επίσημα πλέον, είχε χάσει σχεδόν το 25% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόν της; Η Ελλάδα παίρνει χωρίς ανταγωνιστή το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, η ύφεση το 2013 θα είναι 4,5% και συνολικά 24,5% σε μια εξαετία. Αν θυμάστε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις μιλούσαν για πλεόνασμα και ανάπτυξη από το 2012, αντ’ αυτού η ύφεση βαθαίνει.
Ο προϋπολογισμός 2013 είναι ξεκάθαρα υφεσιακός και ίσως ο χειρότερος προϋπολογισμός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία αφού προβλέπει το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων που φιλοδοξεί να περάσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, προβλέπει μέτρα 10,9 δις ευρώ τα οποία λόγω της ύφεσης θα φέρουν απόδοση 9,374 δις ευρώ και ισόποσα θα μειωθεί το έλλειμμα.
Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, έως το 2016 τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ύψους 14,2 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 7,6 δισ. ευρώ είναι περικοπή δαπανών και το υπόλοιπο ποσό αυξήσεις φόρων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι οριακό πρωτογενές πλεόνασμα 748 εκατ. ευρώ (0,4% του ΑΕΠ), ενώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης (μαζί με τόκους) διαμορφώνεται στα 9,4 δισ. ευρώ το 2013.
Προβλέπει επίσης ανεργία 22,8% από 22,4 το 2012, όμως, κανείς δεν ξέρει αν θα πέσουν μέσα στην πρόβλεψη αυτή.
Τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν κατά 5,6% και οι πρωτογενείς δαπάνες να περισταλούν κατά 6,2%. Το σύνολο των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, πλην χρεολυσίων, αναμένεται να μειωθεί κατά 9,8%.
Η ύφεση το 2012 εκτιμάται πλέον στο 6,5% του ΑΕΠ. Η πτώση στην ιδιωτική κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη (7,7% φέτος και 7% το 2013). Οι επενδύσεις αναμένεται και αυτές να συρρικνωθούν, το 2013 κατά 3,7%, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί και πάλι στο 22,8% από 22,4% φέτος.
Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων φέτος και το 2013 διαμορφώνεται στα 6,85 δισ. ευρώ. Η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες κατανέμεται σε 3,5 δισ. φέτος και 3,5 δισ. ευρώ το 2013.
Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται να περιορισθεί στα 9,4 δισ. ευρώ ή στο 5,2% του ΑΕΠ.
Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 340,6 δισ. ευρώ ή 175,6% του ΑΕΠ, έναντι 355, 6 δις ευρώ ή 170,6% του ΑΕΠ το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,0% του ΑΕΠ. Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης του έτους 2013 προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 346, 2 δισ. ευρώ ή 189,1% του ΑΕΠ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,5% του ΑΕΠ έναντι του 2012.
Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση: Βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικών εξελίξεων για το 2012 ήταν η παραμονή της οικονομίας σε βαθιά ύφεση, η οποία άρχισε το 2008 και συνεχίζεται αμείωτη για πέμπτο συνεχόμενο έτος, με τη συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ να ξεπερνά το 20% την τελευταία πενταετία. Φαίνεται ότι η Ελληνική οικονομία έχει περιπέσει σε ένα φαύλο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής – ύφεσης – μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, με κεντρικό σημείο αναφοράς την εντεινόμενη αβεβαιότητα, ο οποίος μπορεί να διακοπεί αν ενισχυθούν οι θετικές προσδοκίες για την οικονομία.
Σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις,  γενικότερος στόχος είναι η επίτευξη εσόδων της τάξης των 2,586 δισ. ευρώ κατά το 2013. Ο προγραμματισμός του 2013 περιλαμβάνει την αξιοποίηση των 15 παρακάτω περιουσιακών στοιχείων:
1. ΟΠΑΠ 2, (2η δόση τιμήματος για την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα)
2. Κρατικά Λαχεία
3. IBC (2η δόση – εξόφληση)
4 .ΔΕΠΑ
5. ΔΕΣΦΑ
6. Κασσιώπη
7. ΟΠΑΠ – Πώληση 33%
8. Πώληση / επαναμίσθωση 28 κτιρίων
9. ΕΛΠΕ
10. Αστέρας Βουλιαγμένης
11. ΛΑΡΚΟ
12. Αφάντου
13. Περιφερειακά Αεροδρόμια
14. Ελληνικά Ταχυδρομεία
15. Αποθηκευτικός χώρος «Νότια Καβάλα»

Αυτοτελής φόρος 10% έως 45% στα ενοίκια από το πρώτο ευρώ



Υπέρμετρες αυξήσεις φόρων σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ, σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ και στους περισσότερους φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα αποφάσισαν να επιβάλουν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα, με τις τελικές ρυθμίσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων τις οποίες οριστικοποίησαν πρόσφατα.
Στο στόχαστρο
Στις τελικές ρυθμίσεις περιελήφθη ένα ακόμη μέτρο-σοκ, το οποίο προβλέπει την κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως και 45% για τα εισοδήματα από ακίνητα! Αυτό σημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι εισπράττουν ενοίκια, θα φορολογούνται για τα εισοδήματα αυτά αυτοτελώς, χωρίς αφορολόγητο όριο και θα πληρώνουν φόρο τουλάχιστον 10% από το πρώτο ευρώ! Ουσιαστικά με τις νέες διατάξεις προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η επιβολή αυτοτελούς φορολόγησης από το πρώτο ευρώ για όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που προέρχονται από ακίνητα, ατομικές επιχειρήσεις, ελευθέρια επαγγέλματα και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι μόνοι που θα δικαιούνται αφορολόγητο όριο -έστω και έμμεσα- θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για τα πρώτα 9.000 ευρώ των ετησίων εισοδημάτων τους.
Με τις νέες ρυθμίσεις καταργούνται επίσης και τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα προστατευόμενα τέκνα, καθώς και οι περισσότερες εκπτώσεις δαπανών.
Οι αλλαγές
Αναλυτικά, με τις νέες ρυθμίσεις για την αλλαγή της νομοθεσίας περί φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, στις οποίες κατέληξαν το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα, προβλέπονται τα εξής:
1. Κλιμακωτή αυτοτελής φορολόγηση για τα εισοδήματα από ακίνητα. Τα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με κλιμακωτούς συντελεστές 10% και 30% για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 45% για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ. Ουσιαστικά και οι φορολογούμενοι με εισοδήματα προερχόμενα από ακίνητα δεν θα δικαιούνται κανενός αφορολόγητου ορίου για τα εισοδήματα αυτά.
2. Εφαρμογή μιας νέας φορολογικής κλίμακας για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, με τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια, στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%. Ειδικότερα, το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο προβλέπεται να ξεκινά από τις 25.000,01 ευρώ, να φθάνει μέχρι τις 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 36% και το τρίτο κλιμάκιο προβλέπεται να είναι το υπερβάλλον των 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή 45%.
3. Επιβολή κλιμακωτού αυτοτελούς φόρου 26%-33% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων. Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%. Το αφορολόγητο όριο καταργείται και γι’ αυτούς τους φορολογούμενους. Εξαιτίας του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης, όσοι ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα και δηλώνουν ετήσια εισοδήματα έως και 55.000 ευρώ θα δουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις τους να αυξάνονται κατά ποσοστά έως και 1.460%!
4. Επιβολή κλιμακωτού αυτοτελούς φόρου 13%-16,5% στα καθαρά εισοδήματα των αγροτών. Οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείες θα φορολογούνται πλέον ως επιτηδευματίες βάσει βιβλίων εσόδων-εξόδων, δηλαδή δεν θα δικαιούνται κανενός αφορολόγητου ορίου. Τα καθαρά εισοδήματά τους θα προκύπτουν με αφαίρεση των λειτουργικών δαπανών τους από τα ακαθάριστα έσοδά τους και θα φορολογούνται με συντελεστή 13% μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ και με συντελεστή 16,5% πάνω από το όριο των 50.000 ευρώ.
5. Καθιέρωση ενός νέου συστήματος υπολογισμού του τελικού φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που θα προβλέπει σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ και θα προκαλεί εμμέσως την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ.
Από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης ευνοούνται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά, με ετήσια εισοδήματα από 5.000 μέχρι 25.000 ευρώ, για τους οποίους προκύπτουν μειώσεις στις ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις. Αντιθέτως, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 140 έως και 1.770 ευρώ.
6. Κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα. Τα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα του φορολογούμενου και σε 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Εξαιτίας της κατάργησής τους θα προκύψει ετήσια αύξηση φόρου έως και 200 ευρώ για κάθε φορολογούμενο με 1 παιδί, 400 ευρώ για κάθε φορολογούμενο με 2 παιδιά, 700 ευρώ για κάθε τρίτεκνο και 1.240 ευρώ για κάθε πολύτεκνο με 4 παιδιά.
7. Κατάργηση των περισσοτέρων διατάξεων που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος. Θα πάψουν να ισχύουν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι από το φόρο εισοδήματος που προκύπτει βάσει της φορολογικής κλίμακας αφαιρείται το 10% των δαπανών του φορολογούμενου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα εξακολουθούν να εκπίπτουν μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.
Γίωργος Παλαιτσάκης, στον Ελέυθερο Τύπο

Άκαρπη η σημερινή προσπάθεια για σχηματισμό Προεδρείου στο Σωματείο μας


 
Άκαρπη η σημερινή προσπάθεια για σχηματισμό Προεδρείου στο Σωματείο μας.                      

Εύλογο είναι το ερώτημα:                                                                                                                 
Γιατί δεν αποδέχεται ο πρώην Πρόεδρος την πρόταση των υπολοίπων συνδυασμών για έλεγχο του ταμείου μας από ορκωτό λογιστή;

Θέατρο σκιών η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ



Δεν ξέρουμε αν στο ΠΑΣΟΚ παίζουν θέατρο σκιών, αλλά τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. θα μπορούσαν να γίνουν θεατρικό έργο. Διότι οι περισσότεροι βουλευτές που έχουν βγει στα… κάγκελα είναι οι ίδιοι που ψήφισαν ακόμη πιο σκληρά μέτρα αλλά και που άνοιξαν την πόρτα για το πακέτο των μέτρων που έρχεται στη Βουλή.
Επίσης, θα πρέπει να θυμίσουμε ποιος είναι ο Ευ. Βενιζέλος, που κόπτεται για την πολιτική διαπραγμάτευση, που λέει στο Σαμαρά ότι βιάστηκε και που τον επικρίνει τονίζοντας ότι… «όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πως χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά».
Ο κ. Βενιζέλος είναι ο ίδιος που έκανε την πολιτική διαπραγμάτευση μέχρι το Μάιο. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα για το έργο του και την προσφορά στον τόπο, δικά σας.
Προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του και μάλιστα να επιχειρήσει να θέσει σε ομηρία τη ΝΔ.
Στο μεταξύ, πρωτοκλασάτοι βουλευτές, αντί να σιωπούν αποφάσισαν να το παίξουν… αριστεροί. Μιλάνε μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θα νόμιζε κανείς ότι είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος. Ο διάλογος που διέρρευσε από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι χαρακτηριστικός του χάους που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ:
Σκανδαλίδης: Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου (απευθύνεται στον Ευ. Βενιζέλο). Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κι αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές. Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό.
(Για Σαμαρά): Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών.
(Για τα μέτρα): Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ.
Ντόλιος: Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του.
Κασσής: Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;
Γιάννης Κουτσούκος :“‘Έχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε.”
Δημήτρης Κρεμαστινός: “Δεν θέλω να τα ψηφίσω τα μέτρα αλλά αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα ψηφίσω”.
Π. Ρήγας: Καλά είναι αυτά που λέει ο Σκανδαλίδης αλλά για άλλες εποχές, πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε τη προσπάθεια.
Μ. Ανδρουλάκης: Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ
Γ. Κουτσούκος: Μέτωπο απέναντι στις τράπεζες.
Μ. Μπόλαρης: Πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δε στηρίζουμε μία κυβέρνηση
μηδενικού έργου
Γ. Δριβελέγκας: Όχι λευκή επιταγή
Χρ. Αηδόνης: Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου
Α. Γκερέκου και Λ. Γρηγοράκος: Όλοι μαζί μια γροθιά η Κ.Ο .ό,τι και αν αποφασίσει.
Ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι η χώρα θα παραδοθεί  στο χάος εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα. “Υπηρετήσαμε  το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος”.
Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις επισήμανε πως η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, ενώ δεν πρέπει “να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο”.
Τέλος άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι οι στρατηγικές που έχει ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.

Από το 2009, “φάγαμε” και “βγάλαμε στο εξωτερικό 83,5 δισ. (ευρώ)

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 το σύνολο των καταθέσεων του εγχώριου ιδιωτικού τομέα σε τράπεζες στην Ελλάδα ήταν 154,3 δισ. ευρώ. Ο δωδεκάμηνος ρυθμός μεταβολής ήταν αρνητικός, -16,2%.
Σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2012, όπου βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εφτά ετών, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 4 δισ. ευρώ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της έστω και σε μικρό βαθμό αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα, καθώς άρχισε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μετά τις εκλογές και ένα μέρος των κεφαλαίων που αποσύρθηκε από τις τράπεζες και κρατούνταν σε μορφή μετρητών επέστρεψε.
Οι καταθέσεις όμως έχουν μειωθεί συνολικά κατά 83,5 δισ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο 2009. Η μείωση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με αναλυτές τόσο στη βαθιά ύφεση που αναγκάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να στραφούν στις αποταμιεύσεις τους για την κάλυψη των αναγκών τους, όσο και στον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας για την τύχη της χώρας και φυσικά του τραπεζικού συστήματος που οδήγησε μέρος των καταθέσεων στο εξωτερικό. 
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών από όλες σχεδόν τις τράπεζες, η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις είναι αδύνατο να επιστραφεί το σύνολο των 80 δισ. ευρώ που έφυγαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς ένα σημαντικό μέρος από τις καταθέσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών των νοικοκυριών.

πηγη

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑ - ΟΙΥΕ - ΣΩΜ. ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑ - ΟΙΥΕ - ΣΩΜ. ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ στους εκβιασμούς της εργοδοσίας των πολυκαταστημάτων NOTOS, ΟΧΙ στην υπογραφή της ατομικής σύμβασης, ΟΧΙ στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας






Από 5% έως 15% οι μειώσεις στις συντάξεις

Από 5% έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας. Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.
Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.
Ακόμη, οι άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.
Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.
Επίσης, καταργούνται η βουλευτική σύνταξη και η χορηγία για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».
Τα πρόσωπα αυτά «θα ασφαλίζονται για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη στους φορείς που ασφαλιζόντουσαν πριν από την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς».
Τέλος, οι βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε περίπτωση που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο, επιλέγουν είτε την καταβολή της βουλευτικής σύνταξης είτε την καταβολή της άλλης σύνταξης.

Σε 24άωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι δημοσιογράφοι



Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο αποφάσισαν ομόφωνα οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσοντας παράλληλα 24άωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Βασικά αίτημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι η απόσυρση της τροπολογίας του Ι. Στουρνάρα την οποία «ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε αιφνιδίως σήμερα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.
Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ».
Ζητείται επίσης να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων Τύπου με το PSI, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
«Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ απεργιακή συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Γίνεται παράλληλα πρόσκληση στους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24άωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
-Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
-Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
-Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
-Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
-Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
-Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.»

Μείωση 50% στις δαπάνες ΕΟΠΥΥ

Σχεδόν κατά 50% μείωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) τη δαπάνη περίθαλψης σε σχέση με το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε...
χθες ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, το 2009 η δαπάνη για περίθαλψης ήταν 10 δισ. ευρώ. Το 2011, η δαπάνη περιορίστηκε στα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ φέτος αναμένεται να κλείσει στα 5,5 δισ.
Ο κ. Βουδούρης αποχαιρετώντας το προσωπικό του Οργανισμού, μίλησε για τον πόλεμο που δέχτηκε, τον οποίο απέδωσε σε συμφέροντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον πολέμησαν όσοι δεν ήθελαν τη διαφάνεια». Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βουδούρης ο αρχικός προϋπολογισμός προέβλεπε για το 2012 έσοδα 8 δισ. ευρώ. Τελικά, περιορίστηκε στα 5,8 δισ., διότι είχαν μειωθεί τα έσοδα από εισφορές στα Ταμεία που συμμετείχαν. Τα έσοδα μειώθηκαν ακόμη περισσότερο, στα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες είναι στα 6 δισ.
imerisia.gr

Guess: Σε αναζήτηση νέου συνεργάτη στην Ελλάδα


Guess: Σε αναζήτηση νέου συνεργάτη στην Ελλάδα

Σε διακοπή της συνεργασίας της με την Promoda προχώρησε η αμερικανική εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ Guess, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι δεν θα αποστείλει εμπόρευμα στην Promoda για τη φετινή φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν, ωστόσο, τόνισε ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά και αναζητά τον κατάλληλο συνεργάτη για τη διανομή των προϊόντων της.

Σε κόμβο μεταφοράς αερίου μπορεί να αναδειχθεί η Ελλάδα


Σε κόμβο μεταφοράς αερίου μπορεί να αναδειχθεί η Ελλάδα

Σε κέντρο διαμετακόμισης φυσικού αερίου για την Ευρώπη εκτιμά η Sintez Group ότι μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα, που ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ και μέσω του ενεργειακού της βραχίοντα Negusneft συμμετέχει στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez Αντρέι Κορόλεφ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι η Eλλάδα αποτελεί καλή επενδυτική ευκαιρία και επιβεβαίωσε την πρόθεση να υποβάλει προσφορά, για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, των οποίων η αξία μπορεί να αποτιμηθεί γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
H Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο τράνζιτ μεταφοράς αερίου αν καθιερώσει ΑΟΖ, που θα της επιτρέψει τη νόμιμη εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και σε άλλες περιοχές, αναφέρει η ανταπόκριση του πρακτορείου.
Χρέη
Τα χρέη των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής προς τη ΔΕΠΑ ξεπερνούν τα 367,6 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο ΛΑΓΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ χρωστούν στους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς το ποσό των 394,3 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή...
Οι οφειλές του ομίλου Μυτιληναίου προς τη ΔΕΠΑ ανέρχονται σε 182, 6 εκατ. ευρώ , της Elpedison Ενεργειακή σε 144, 1 εκατ. ευρώ, της Motor Oil σε 34,9 εκατ. ευρώ και της Ηρων σε 6,2 εκατ. ευρώ.

Τσακίστε τον όπου τον βρείτε...

 
Απίστευτος ο μέγας δοσίλογος... Το παίζει τώρα αριστερός κι εμείς οι ψεκασμένοι ακόμα τον ανεχόμαστε...

 
Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Απίστευτος ο μέγας στοχαστής της Ελλάδας…!
Καταψήφισε αυτά που ο ίδιος είχε φέρει με τα μνημόνια ως πρωθυπουργός…
Όχι... στο άρθρο 4, «παρών» στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ!

Καμιά ντροπή για τον στυγερό δολοφόνο του Ελληνικού λαού που ξεδιάντροπα μας ειρωνεύεται, κανένας ψόγος για τον φονιά των ονείρων μας που μας θεωρεί λαό μειωμένου πνευματικού επιπέδου, καμιά οργή για το ξετσίπωτο δωσίλογο...

Όλη η οργή κι η αηδία ας πέσει επάνω μας που ανεχόμαστε τον θρασύτατο πολιτικό απατεώνα να μας προκαλεί και δεν έχουμε το σθένος να τον στείλουμε στο διάολο μια ώρα αρχύτερα...

Τσακίστε το καθίκι όπου τον πετύχετε. Το φόβο που έσπειρε, σειρά του πλέον να τον εισπράξει...

Πλ. Θράκης: Συμφωνία ίδρυσης joint venture θυγατρικής με την ιταλική Fracasso


Πλ. Θράκης: Συμφωνία ίδρυσης joint venture θυγατρικής με την ιταλική Fracasso

Οριστική συμφωνία για την ίδρυση κοινής εταιρίας (joint venture) με την ιταλική εταιρεία Fracasso S.p.A., με σκοπό την ανάπτυξη των προϊόντων «αυτο-ενισχυόμενων πολυπροπυλενίων (self reinforced PP) με την εμπορική ονομασία «ARMORDON» που παράγονται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Σκωτία, υπέγραψε η 100% θυγατρική της Πλαστικά Θράκης, Marzena Ltd.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αφορά στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για τη θερμοδιαμόρφωση του ARMORDON, καθώς επίσης στην πώληση μηχανημάτων και την παραγωγή και πώληση θερμοδιαμορφωμένων μερών στις αγορές βαλιτσών, αθλητικών ειδών και οδικής ασφάλειας.
Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι το Fiesso d΄Artico της Βενετίας στην Ιταλία , η επωνυμία της Composite Solutions Srl. και ο όμιλος ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ θα συμμετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο κατά 50%.
Η αρχική επένδυση είναι της τάξης των 300.000 Ευρώ.
Η εταιρεία Fracasso S.p.A. έχει διεθνή παρουσία και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χάλυβα για βιομηχανικές και κατασκευαστικές χρήσεις (προστατευτικά κιγλιδώματα, σιλό κ.α)

Υπεγράφη η σύμβαση ΔΕΗ - ΔΕΠΑ


Υπεγράφη η σύμβαση ΔΕΗ - ΔΕΠΑ

Το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα εισπράξει 94 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ σε πέντε δόσεις.
Τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης διαφόρων με τη ΔΕΠΑ υπέγραψε η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις σχετικές εγκρίσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.
Η νέα σύμβαση προμήθειας αερίου προβλέπει ποσότητες ύψους 1,08 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για το 2012, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά μέχρι και το 2016 έως τα 1,54 δισ. κυβικά μέτρα ενώ μειώνονται από το 2017.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα εισπράξει 94 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ σε πέντε δόσεις.