EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλείνουν τα Τέμπη 5-9/11 λόγω εργασιών. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 
Στη διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη, από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, κάθε μέρα από την ερχόμενη Δευτέρα 5/11 έως και τη Παρασκευή 9/11 θα προχωρήσει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο.
Η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας της κοιλάδας, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

ΟΛΠ: Πρόβλεψη για αύξηση εσόδων 8,2% το 2013, εξαιτίας των εμπορευμάτων

 
Αυξημένα κατά 8,2% (121,9 εκ. Ευρώ) αναμένονται τα συνολικά έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) για το 2013, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση του χώρου των ναυτιλιακών μεταφορών διεθνώς και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Όπως προκύπτει από τον «Προϋπολογισμό Αποτελεσμάτων Χρήσης 2013», τον οποίο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε., κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της ανόδου του κύκλου εργασιών του Οργανισμού παίζουν τα αυξημένα κατά 42,8% έσοδα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και η συνεχής μείωση των δαπανών (2,5% οι γενικές και 9,2 οι εργασιακές) παρά την αύξηση των τιμών για αναλώσιμα και συντηρήσεις του λιμένα.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα του 2013 αναμένεται να ανέλθει σε 13,8 εκατ. Ευρώ, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα προ φόρων σε κέρδη 13.300.000 ευρώ.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Μετά τις ζημιές του 2009 λόγω των απεργιών και της κρίσης, ο ΟΛΠ Α.Ε. για τέταρτη συνεχή χρονιά (2010-2013) θα παρουσιάσει κέρδη, χωρίς πλέον εσωτερικές τριβές και με σταθερή ανάπτυξη πλην του τομέα εμπορευματοκιβωτίων και των τομέων κρουαζιέρας και car-terminal.
Ο ΟΛΠ Α.Ε. αναμένει να αποκομίσει σημαντικά κέρδη τα επόμενα χρόνια από μία νέα μεταρρυθμιστική πορεία του λιμενικού συστήματος της χώρας, μέσα από ευρύτερες συνενώσεις και νέες επενδυτικές παραχωρήσεις στα πλαίσια του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της λιμενικής αγοράς».

Συνάντηση Σ. Καλογιάννη για τον «Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας»

 
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θ. Στάϊκο, με θέμα την πορεία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και ιδίως του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).
Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συζητήσαμε σήμερα την πορεία των συμβάσεων παραχώρησης και ειδικότερα του άξονα Ε-65, η σύμβαση του οποίου είχε κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με το Ν.3597/2007».
Η κατασκευή του άξονα έχει διακοπεί από τον Ιανουάριο του 2011, κυρίως διότι ανεστάλη η χρηματοδότηση του Παραχωρησιούχου από τις δανείστριες τράπεζες, λόγω των προβλημάτων που αυτές αντιμετωπίζουν. Έκτοτε χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση σήμερα είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα οικονομικά δεδομένα του 2007 (όταν υπεγράφη η σύμβαση) είναι τελείως διαφορετικά από τα σημερινά.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο στο σύνολό του, βρίσκονται υπό συζήτηση το τελευταίο διάστημα, μεταξύ του ειδικού διαπραγματευτή Ε. Βιδάλη, τον οποίο έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός και του Παραχωρησιούχου.
Οποιαδήποτε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον Παραχωρησιούχο, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από τις Τράπεζες, οι οποίες χρηματοδοτούν το έργο και θα κρίνουν τη βιωσιμότητά του, ώστε να συνεχίσουν να το χρηματοδοτούν, και στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το υπουργείο συνεχίζει τις προσπάθειές του, ώστε να επανεκκίνησουν τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης».
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που κατασκευάζει τον Ε-65 έχει επισημάνει στο υπουργείο Υποδομών ότι, αν αποφασίσει να διακόψει το έργο, θα χρειαστεί να καταβάλλει αποζημιώσεις 1 δις.!

«Φίλια πυρά» δέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης!

 
Ένα δημοσίευμα ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, στις κυριακάτικες εφημερίδες. Η «επίθεση» που δέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης από εφημερίδα που πρόσκειται στο χώρο της ΝΔ.
Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Ονειρεύεται (τώρα) να γίνει αρχηγός με στρατιές συμβούλων!». Ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα αποσπάσματα, τα οποία παραθέτουμε:
-Φανταστείτε τι μπορεί να πάθει κανείς αν μια ζωή δηλώνει «επάγγελμα: πολιτικός». Πετάει μονίμως στα... σύννεφα. Από αυτό το σύνδρομο φαίνεται ότι πάσχει και ο Κωστής Χατζηδάκης, μια και νιώθει την πτώση της συγκυβέρνησης να ζυγώνει, όπως ο ίδιος τουλάχιστον λέει στους στενούς συνεργάτες του, αλλά ταυτόχρονα τη δική του ευκαιρία να ηγηθεί της παράταξης που τον αποκατέστησε επαγγελματικά πιο κοντά από ποτέ.
-Γι' αυτό όλο το στρατηγείο του βρίσκεται σε εγρήγορση. Δουλεύουν νυχθημερόν οι σύμβουλοί του. Και είναι πολλοί. «Παιδιά» μάλιστα αποτυχημένων υπουργών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι ο καθένας από το πόστο του οδήγησαν εν πολλοίς τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Οι σύμβουλοι φυσικά δεν ασχολούνται με την προώθηση των θεμάτων του καίριου υπουργείου που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός, αλλά με την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι έχουν μοιραστεί ήδη τα βασικά πόστα.
-Η αναποτελεσματικότητα Χατζηδάκη όμως κρατάει χρόνια, από την κυβέρνηση Καραμανλή, όταν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά συμμετείχε στην… τρόικα εσωτερικού, που είχε αναλάβει τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Στον ΟΑΣΘ έχουν πάρει σοβαρά το σαφάρι κατά της λαθρεπιβίβασης

 
Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά ενενήντα ελεγκτές κομίστρου έχει ο ΟΑΣΘ! Μάλιστα, οι 90 ελεγκτές είναι ξεχωριστό, ανεξάρτητο σώμα και όχι όπως στην Αθήνα, όπου οι ελεγκτές είναι εθελοντές οδηγοί.
Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΣΘ, η εισιτηριοδιαφυγή εκτιμάται στο 15-20% και η σχετική απώλεια εισπράξεων γύρω στα 15- 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγέλλει τη ΔΕΗ για «παιχνίδια» στα φωτοβολταϊκά

 
Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ, στις οποίες γίνεται λόγος για «μεθόδευση της ΔΕΗ για αιφνιδιαστική μείωση της τιμής αγοράς από καταναλωτές της Kwh από 0,55 σε 0,25 ευρώ».
Όπως είναι γνωστό, πολλοί καταναλωτές εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα, με σκοπό να διοχετεύσουν και πωλήσουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με συμβάσεις συμψηφισμού που υπογράφουν. Επειδή η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος συνεπάγεται μία σημαντική δαπάνη για τους ίδιους, που συχνά καλύπτεται από τη λήψη δανείου, κρίσιμο για την απόφασή τους είναι η τιμή αγοράς που συμφωνούν στις συμβάσεις συμψηφισμού που συνάπτουν με τη ΔΕΗ.
Οι σχετικές συμβάσεις συμψηφισμού που είχαν συνάψει οι καταναλωτές μέχρι και αρχές Αυγούστου 2012 προέβλεπαν τιμή ο,55 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Kwh). Ωστόσο, στις συμβάσεις αυτές δεν γινόταν καμία σαφής αναφορά ότι η τιμή αυτή δεν ισχύε,ι εφόσον  η ενεργοποίηση της σύμβασης γίνει μετά από έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε εφαρμόζεται η τρέχουσα τιμή.
Το αποτέλεσμα είναι πολλοί καταναλωτές να αντιμετωπίσουν, όλως αιφνιδιαστικά, μία τεράστια μείωση της τιμής της Kwh από 0,55 σε 0,25 ευρώ, καθώς με Υπουργική Απόφαση της 10ης Αυγούστου ισχύει νέα μειωμένη τιμή. Τούτο δε έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές αυτοί να είναι εκτεθειμένοι πλέον σε σοβαρές δανειακές υποχρεώσεις που δεν θα μπορέσουν, όπως αρχικά υπολόγιζαν, να τις καλύψουν με βάση τα έσοδα από τη σύμβαση συμψηφισμού. Πολλοί δε καταναλωτές μάλιστα καταγγέλλουν ότι σκοπίμως καθυστέρησε η ΔΕΗ την ενεργοποίηση της σύνδεσης προκειμένου να ευνοηθεί από την ερχόμενη μεγάλη μείωση της τιμής που αυτή γνώριζε.
Σε κάθε δε περίπτωση η ευθύνη της ΔΕΗ είναι μεγάλη γιατί δεν ενημέρωνε με τις συμβάσεις της και κατά τη συναλλαγή αυτή τους καταναλωτές  για τον κίνδυνο μεταβολής της τιμής.
Ευθύνες βαραίνουν και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές που διαμόρφωσαν και επέτρεψαν τη χρήση προτύπων σύμβασης που ουδεμία σαφή ενημέρωση παρέχουν στους καταναλωτές για τον παραπάνω κίνδυνο. Οι όροι των συμβάσεων αυτών παραπέμπουν σε μία στην πράξη απρόσιτη για τους καταναλωτές Υπουργική Απόφαση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε σαφή αναφορά στην ίδια τη σύμβαση για τον κίνδυνο μεταβολής της τιμής.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί:
- Τη ΔΕΗ να τηρήσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους καταναλωτές, όπως το περιεχόμενό της προκύπτει με βάση τις υποχρεώσεις διαφάνειας που έχει με βάση τον νόμο για την προστασία των καταναλωτών (ν. 2251/94) και τις επιταγές της καλής πίστης, καταβάλλοντας στις παραπάνω περιπτώσεις το αντίτιμο των 0,55 ευρώ για την κάθε kwh που διοχετεύεται στο δίκτυό της.
- Τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να αντιληφθεί το μέγεθος της αδιαφάνειας, να εισηγηθεί την αναδιατύπωση των συμβάσεων, κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη την ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και να υποχρεώσει τη ΔΕΗ στην εκτέλεση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τα παραπάνω.
-  Τους καταναλωτές που έχουν πληγεί από την παραπάνω μεθόδευση της ΔΕΗ να απευθυνθούν σε αυτή και σε κάθε αρμόδια αρχή για την προστασία των συμφερόντων τους.
Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών που πλήττονται από τις παράνομες πρακτικές της ΔΕΗ.

Spiegel: Η τρόικα ζητεί 150 νέες μεταρρυθμίσεις

 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel η τρόικα έχει προτείνει 150 νέα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεγαλύτερη ευελιξία στις απολύσεις και στον κατώτατο μισθό, καθώς και η άρση προνομίων που απολαμβάνουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Επιπλέον προτείνεται η θέσπιση ενός δεσμευμένου λογαριασμού, ώστε να διασφαλίζεται η επιστροφή των δανείων.
Η τρόικα, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει το 60% των μεταρρυθμίσεων, ενώ αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση αφορούν ένα επόμενο 20%. Απομένει ένα ακόμη 20% που αναμένεται να συζητηθεί στο μέλλον.
Τι μας λέει λοιπόν η τρόικα μέσω  του Spiegel; Ότι έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί 90 μεταρρυθμίσεις, ότι αυτή την ώρα που υπάρχει εμπλοκή συζητείται το 20%, δηλαδή άλλες 30 αλλαγές ενώ αφήνονται για το μέλλον 30 ακόμη μεταρρυθμίσεις. Ποιες είναι αυτές, δεν τις γνωρίζουμε. Τις έχει ζητήσει η τρόικα, και αφού περάσουν αυτές που συζητούνται τώρα θα προκύψουν στο μέλλον.
Με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, το Μνημόνιο 3 που κάποιοι βαφτίζουν πολυνομοσχέδιο για να το αποφορτίσουν συναισθηματικά, δεν είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι. Υπάρχει κι άλλο που δεν το ξέρουμε.
Αν μάλιστα αποφασιστεί και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο OSI, δηλαδή το κούρεμα των ομολόγων του επίσημου δημόσιου τομέα, τότε ασφαλώς θα προκύψουν κι άλλες απαιτήσεις των δανειστών. Δε μπορεί δηλαδή να μας μειώσουν το χρέος για να είναι βιώσιμο κι εμείς να μην λάβουμε κι άλλα μέτρα.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ακόμη κι αν περάσουν τα μέτρα που συζητάμε τώρα και που απειλούν να τινάξουν την κυβέρνηση στον αέρα, ο Γολγοθάς θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέες μειώσεις στις δαπάνες για υγεία και εκπαίδευση, άραγε και νέα παρέμβαση στα εργασιακά;
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι χωρίς να δίνουν ελπίδα και όραμα στο λαό θα τον κάνουν να υποταχθεί στους εκβιασμούς κάνουν λάθος. Ο κόσμος μπορεί να έχει αντέξει και να προτίθεται να αντέξει κι άλλα μέτρα. Δε μπορεί, όμως, να αποδεχθεί ότι δεν έχει κανένα μέλλον.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το Μάρτιο θα εξυπηρετούν… λίγους


Φωτογραφία για Τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το Μάρτιο θα εξυπηρετούν… λίγους

Ως καθημερινός επιβάτης των μέσων μεταφοράς αλλά και φανατικός υποστηρικτής της χρήσης τους, για λόγους κυρίως περιβαλλοντικούς, η επικείμενη αύξηση στις τιμές των εισιτήριων που προβλέπει το νέο μνημόνιο της τρόικας, με αφήνει μουδιασμένο και μου καταρρακώνει ένα δυνατό επιχείρημα που χρησιμοποιούσα στις σχετικές συζητήσεις. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, προ ημερών έγινε γνωστό ότι το αργότερο μέχρι το Μάρτη, το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα που έχει ισχύ για μιάμιση ώρα θα φτάσει στο 1,75 ευρώ από 1,40 που είναι σήμερα, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία τρόλεϊ και τραμ θα φτάσει το 1,5 ευρώ από 1,20.

Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξης του 25% που θα παρασύρει φυσικά και τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, που αποτελούσαν μια σημαντική «ανάσα» για όσους κάνουν καθημερινή συχνή χρήση των μέσων μεταφοράς.

Οι αντιδράσεις
 
Ευτυχώς, οι αντιδράσεις σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν άμεσες, τόσο από Ενώσεις Καταναλωτών όσο και από τα Σωματεία των Εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Μιλώντας στο newpost.gr, ο Γιάννης Σαράντης, μέλος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, ανέφερε πως η θέση της Ένωσης είναι πάγια και ριζικά αντίθετη προς την όποια ενδεχόμενη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση αυτή θα πλήξει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, όπως τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

«Είναι ένα κοινωνικά άδικο μέτρο, που δεν πρόκειται να προσφέρει αυτά που προσδοκώνται», λεει η Ένωση Καταναλωτών στο newpost.gr, προσθέτωντας πως η αύξηση αυτή θα προκαλέσει ταυτόχρονη αύξηση της εισητηριοδιαφυγής.

Πράγματι πάντως ακόμα και στην προηγούμενη αύξηση όπου τα εισητήρια πήγαν από το 1 ευρώ στα 1,40 ευρώ δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση εσόδων στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζουν και μείωση. Για παράδειγμα, στον ΟΣΥ, για όλο το 2012 προβλέπονται απώλειες 13,5% σε σ΄χεση με το 2011. Συγκεκριμένα, το 2011, τα έσοδα από τις κάρτες ανήλθαν σε 18,06 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος η πρόβλεψη είναι πως θα φθάσουν τα 15,6 εκατ. ευρώ.

Οι προτάσεις

Μέσα στη γενικότερη αναταραχή που έχει προκαλέσει το θέμα, εκτός από τις αντιδράσεις, έχουν υπάρξει και ανακοινωθεί ιδιαίτερες προτάσεις.

Για παράδειγμα, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. πρότεινε με ανακοίνωση του την καθιέρωση του δωρεάν εισιτηρίου κάθε Τρίτη για άτομα τρίτης ηλικίας.

Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνει και η Ένωση Καταναλωτών, η οποία προτείνει την καθιέρωση αυτή για όλες τις ευπαθείς ομάδες , ενώ τονίζει στο newpost.gr ότι οι τιμές θα πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2009, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

Πάντως, ας σκεφτούμε και το απλό, το ότι δηλαδή ένα μεγάλο μέρος όσων χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, το κάνουν γιατί παράλληλα η βενζίνη έχει φτάσει 1,8 ευρώ το λίτρο. Αν μπει μια τιμή της τάξης 1,75 ευρώ το εισητήριο, ποια άλλη εναλλακτική τους μένει;

Πηγή: newpost.gr

Ερωτηματικά για την “εισβολή” των Anonymous στο ΥΠΟΙΚ

Σοβαρότατη εξέλιξη έχει η υπόθεση της ηλεκτρονικής «εισβολής» των Anonymous στα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και η διαρροή δεκάδων εγγράφων που πιθανότατα είναι απόρρητα ίσως όμως και όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δε φαίνεται να έχει βρει ηλεκτρονικά ίχνη της κυβερνο-επίθεσης και εικάζει ότι η διαρροή εγγράφων έγινε από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Ίσως ένα τέτοιο ενδεχόμενο να είναι ακόμη πιο σοβαρό απ’ ότι η επίθεση χάκερς, διότι τότε έχουμε να κάνουμε με δολιοφθορά με άγνωστο στόχο. Κι αν διέρρευσαν τα συγκεκριμένα έγγραφα υπάλληλοι του υπουργείου τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν να έχουν στα χέρια του ακόμη πιο απόρρητα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, με τα οποία θα μπορούσαν ακόμη και να εκβιάζουν.
Και μια σύνδεση η οποία δε θα πρέπει να περάσει έτσι απλά: Η λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στα χέρια του Κ. Βαξεβάνη μήπως είναι κι αυτή προϊόν εσωτερικής διαρροής; Μήπως δηλαδή την έδωσε κάποιος που είχε πρόσβαση μέσα στο υπουργείο Οικονομικών;

Καταργούν το Κοινοβούλιο οι δανειστές

Καταργούν το Κοινοβούλιο οι δανειστές

-Πολιτικός σεισμός από την απαίτησή τους να μην εγκρίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις από τη Βουλή. 
-Συμφωνεί μαζί τους και ο... κ. Στουρνάρας
-Στον αέρα η ψήφιση του νομοσχεδίου αύριο το βράδυ -Τηλεφωνικές επικοινωνίες, αυτή την ώρα, του κ. Στουρνάρα με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Απέρριψαν οι δανειστές το αίτημα της Ελληνικής πλευράς να κυρώνονται οι συμφωνίες αποκρατικοποιήσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το βράδυ, έξω από το Μαξίμου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, που έσπευσε να συμφωνήσει με την απαίτηση της τρόικας με το επιχείρημα...ότι κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει αν οι συμφωνίες για την αγορά ακινήτων και ΔΕΚΟ, έρχονται κάθε φορά για κύρωση και έγκριση από τη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι εκείνο που θα έχει την μόνη αποφασιστική και κυρίαρχη αρμοδιότητα να προχωρά σε αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Κανείς άλλος.

Μάλιστα, σχετική διάταξη συμπεριλήφθηκε και στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα, η ΔΗΜ.ΑΡ αλλά και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησαν ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο 2 που ουσιαστικά αφαιρεί από τη Βουλή την ευθύνη και την αρμοδιότητα κύρωσης των αποκρατικοποιήσεων.
Μάλιστα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επικράτησαν υψηλοί τόνοι με τους βουλευτές να έρχονται σε πλήρη ρήξη με τον κ. Κουκουλόπουλο που ζητούσε την ψήφιση του άρθρου 2.

Οι βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο, κάτι που ο κ. Στουρνάρας υποσχέθηκε να επανεξετάσει. Χθες, αργά το βράδυ όμως, ο Υπουργός Οικονομικών έκλεισε το θέμα.

Κατέστησε σαφές, συμφωνώντας μάλιστα, ότι η τρόικα δεν δέχεται να εγκρίνονται οι συμφωνίες για τις αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή.

Είναι σαφές ότι εδώ μπαίνει θέμα δημοκρατίας.

Εγείρεται ζήτημα εφαρμογής του Συντάγματος αλλά και λειτουργίας του πολιτεύματος.
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι πλέον υπεράνω της Βουλής, δεν ελέγχεται από αυτήν ενώ για τη στελέχωσή του ακούγονται πολλά, όπως ότι τα πρόσωπα που επελέγησαν στη διοίκησή του, αποτελούν επιλογές της τρόικας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πάνε απ'ευθείας στον ειδικό λογαριασμό και θα τα διαχειρίζονται οι δανειστές.

Το ΤΑΙΠΕΔ, δυνητικά, αύριο θα μπορεί να εκχωρήσει το δικαίωμα ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ως εκ τούτου και τα έσοδα που θα προκύψουν.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εδώ και ένα μήνα, με υπουργικές αποφάσεις, περνούν στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, ακίνητα-φιλέτα που ανήκουν σε δήμους για να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ.
Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, υπάρχει έντονη ανησυχία στο Μαξίμου για την τύχη του νομοσχεδίου και ιδιαίτερα του άρθρου 2 που περνάει όλες τις αρμοδιότητες στο ΤΑΙΠΕΔ και παρακάμπτει τη Βουλή. Η ανησυχία αυξάνεται και από το γεγονός ότι η τρόικα φέρεται να συνδέει το συγκεκριμένο άρθρο με την εκταμίευση της δόσης.

Ετσι, από το πρωί ο κ.Στουρνάρας έχει ξεκινήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνται το κλειδί για την υπερψήφιση του άρθρου 2. Το κλίμα όμως που αντιμετώπισε ήταν από αρνητικό έως εχθρικό ιδιαίτερα μάλιστα από τον κ. Μπόλαρη.

Ο κ.Στουρνάρας, αρχικά, είχε καλέσει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση στις 3 το μεσημέρι, πράγμα όμως που προκάλεσε την οργή της Ιπποκράτους που θεώρησε ότι ο Υπουργός Οικονομικών παρέκαμπτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνάντηση του Υπουργού με τους βουλευτές.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα της αυριανής ψηφοφορίας για το άρθρο 2, ανησυχεί έντονα και ο κ. Σαμαράς. Έχει συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Βενιζέλο από χθες το βράδυ, επιδιώκοντας να ασκήσει πίεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές του να μην καταψηφίσουν το κρίσιμο άρθρο.

Φαίνεται όμως ότι το συγκεκριμένο άρθρο προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ, την έκταση των οποίων κάποιοι δείχνουν να υποτιμούν.


Πηγή:
newsbomb

Πώς ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος και τα λοιπά αρπακτικά γλύτωσαν εκατομμύρια ευρώ


Του Στάθη Κατσούλα.
Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα λίστα με μεγάλες επιχειρήσεις που απαλλάχτηκαν από το χαράτσι μετά την ευνοϊκή ρύθμιση Βενιζέλου. Η λίστα των απαλλαγέντων δεν δόθηκε από κανέναν Υπουργό και από καμιά κυβέρνηση. Και όπως είναι προφανές την συγκεκριμένη είδηση δεν θα την δείτε σε κανένα ΜΜΕ. Δεν θα ακούσετε τον ΣΚΑΙ να λέει πώς απαλλάχτηκε από το χαράτσι. Δεν θα διαβάσετε στο ΕΘΝΟΣ πώς επίσης απαλλάχτηκε. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά…
Ο τότε Υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος, αυτός που του ξεφεύγουν λίστες μεγαλο–φοροφυγάδων, κυνηγώντας ανελέητα συνταξιούχους, μισθωτούς και άνεργους, τις μέρες που το χαράτσι συζητούνταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πέρασε νομοθετική ρύθμιση εν κρυπτώ. Με τη ρύθμιση αυτή απάλλασσε κατά ένα μεγάλο μέρος από το χαράτσι μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα για κατόχους ακινήτων άνω των 1.000 τ.μ. τους χάριζε το 30%, ενώ για κατόχους ακινήτων άνω των 2.000 τ.μ. τους χάριζε το 60% του χαρατσιού. Φυσικά, ο χρόνος στον οποίο κατέθεσε την νομοθετική ρύθμιση δεν ήταν τυχαίος, ούτε ήταν τυχαίο το ότι την συγκεκριμένη ρύθμιση δεν την περιείχε ο αρχικός νόμος. Οι αποκαλύψεις έγιναν σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο. Έτσι εξηγείται η ζέση με την οποία η Κομαντατούρα της τρικομματικής κυβέρνησης έσπασε την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο κέντρο πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ και τα ΜΜΕ άφριζαν εναντίον των συνδικαλιστών. Τα στοιχεία βγήκαν στην δημοσιότητα από τους καταληψίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και φυσικά όχι από την διοίκηση της επιχείρησης ή από το Υπουργείο Οικονομικών. Τα δε ΜΜΕ αφού κατήγγειλαν ως ανήκουστη την κατάληψη την Κυριακή, έδωσαν εντολή στους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου.
Ενδεικτικά παρατίθενται παρακάτω κάποια στοιχεία:
  1. Το Athens Mall (Lamda Olympia Village) γλύτωσε 714.853 € το 2011 και 714.853 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 1.429.706 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  2. Το Kifissos Mall (River West) γλύτωσε 405.666 € το 2011 και 405.666 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 811.332 €λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  3. Η Lamda Estate Development Μαρούσι, γλύτωσε 81.062 € το 2011 και 81.062 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 162.124 € απ’ ότι πρέπει.
  4. Η ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Λ. Αθηνών 93 – 97) γλύτωσε 125.693,85 € το 2011 και 125.693,85 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 251.387,70 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  5. Το Διαγνωστικό Θεραπευτικό κέντρο ΥΓΕΙΑ ΑΕ γλύτωσε 105.744 € το 2011 και 105.744 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 211.488 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  6. Η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ γλύτωσε 149.767,2 € το 2011 και 149.767,2 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 299.534,4 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  7. Η MEDIA MARKT γλύτωσε 38.710,8 € το 2011 και 38.710,8 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 77.421,6 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  8. Η ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ γλύτωσε 75.575,52 € το 2011 και 72.426,54 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 148.002,06 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  9. Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ γλύτωσε 36.258,2 € το 2011 και 36.258,2 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 72.516,4 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  10. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, γλύτωσε 35.272,8 το 2011 και 35.272,8 το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 70.545,6 λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
  11. Ο ΔΟΛ γλύτωσε 79.722 € το 2011 και 79.722 € το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 159.444 € λιγότερα απ’ ότι πρέπει.
Μόνο από τις παραπάνω 11 περιπτώσεις τα αρπακτικά επί της ουσίας φοροαπλάσσονται αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν για 50 και 100 ευρώ.
Στην δεύτερη ενότητα της συνέντευξης τύπου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παρουσιάστηκαν στοιχεία κραυγαλέων παρανομιών από πλευράς επιχειρηματιών, βιομηχάνων, καναλαρχών.
Ο Μπάμπης Βωβός μόλις μπήκε το χαράτσι σε 4 διαφορετικά ακίνητα που διαθέτει (όλα στην οδό Κηφισίας) εκεί που δήλωνε ιδιοκτησία (15.578 + 33.705 + 20.956 + 22.173 = 92.412 τ.μ.) ξαφνικά δήλωσε ιδιοκτησία (9.985 + 19.981 + 9.728 + 12.844 = 52.538 τ.μ.) με αποτέλεσμα να γλυτώσει συνολικά (196.585 + 446.626 + 310.364 + 296.891) 1.250.000 ευρώ.
Το REGENCY καζίνο στην Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το το 2011 χρεώνεται με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και ποσό που είχε χρεωθεί το 2011
Ούτε το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ έχει κληθεί το 2012 να πληρώσει το χαράτσι.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν πληρώνει χαράτσι.
Τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι.
Μετά το δωράκι Βενιζέλου, ο ΔΟΛ και η Ελευθεροτυπία πλήρωσαν μειωμένο χαράτσι ενώ ο δημοσιογραφικός οργανισμός ΠΗΓΑΣΟΣ (βλέπε Μπόμπολας) δεν πλήρωσε καθόλου χαράτσι.
Ούτε τα ΙΚΕΑ, ούτε η ΜΙΣΕΛΕΝ πληρώνουν χαράτσι.
Θυμόμαστε όλοι τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του απατεώνα Βενιζέλου για τους "μπατακτσήδες του δεν πληρώνω".
Ποιοι είναι τελικά οι μπατακτσήδες;
Πόσες μίζες άλλαξαν χέρια και προς ποιους ώστε να χαρατσο–απαλλαγούν οι μεγαλοκαρχαρίες της Ελληνικής οικονομίας, την ώρα που η κοινωνία εξοντώνεται;

ΠΗΓΗhttp://antapocrisis.gr/index.php/template/item/441-xaratsia

Όσο δεν χρεοκοπεί το κράτος, χρεοκοπεί ο λαός

Όσο δεν χρεοκοπεί το κράτος, χρεοκοπεί ο λαός
Του Χρίστου Κατσούλα.
Όταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “η χρεοκοπία είναι όπλο των φτωχών”, οι υπερασπιστές του μνημονίου βγήκαν από τα ρούχα τους. Μα είναι δυνατόν να αμφισβητείται το ιερό και όσιο όριο που είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών με κάθε κόστος; Στην αγανάκτηση συμμετείχε και το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται εντός αστικής νομιμότητας και θεωρεί ότι η μονομερής παύση πληρωμών είναι δείγμα αριστερίστικου μπαταχτσηδισμού.
Όταν οι οικονομολόγοι στα τέλη του 2009 μίλησαν για την ανάγκη αθέτησης πληρωμών του χρέους ως μόνη λύση στη διαφαινόμενη χρεοκοπία, η αριστερά περί άλλων τύρβαζε. Το ΚΚΕ το θεώρησε αστικό αίτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για παραμύθι χωρίς δράκο, η Ανταρσύα υποστήριζε ότι τέτοια μεταβατικά αιτήματα χωρίς αυθεντικό αντικαπιταλισμό, μπορεί να τα υλοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μετά πολλών κόπων και βασάνων του λαού και της οικονομίας, το χρέος και η εξυπηρέτησή του αναδείχθηκε στην κορυφή των κρίκων που πρέπει να σπάσουν για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία. Όλη η αστική στρατηγική, οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, η πλύση εγκεφάλου, η λοβοτομή στη λαϊκή συνείδηση, αφορούσε ακριβώς αυτό: Έχουμε έλλειμμα, δεν μπορούμε χωρίς χρηματοδότηση, αυτή η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει μόνο από την τρόικα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κλείσει η στρόφιγγα των δόσεων, αν αποφύγουμε τις ενέσεις εξάρτησης στον ετοιμοθάνατο, η οικονομία θα στραγγαλιστεί και οι τράπεζες θα στεγνώσουν. Η προσμονή των δόσεων που πάντα είναι οι τελευταίες, και πάντα δίνονται για να σωθούμε, και πάντα χρειάζονται θυσίες για δοθούν, είναι το επεισόδιο που παίζεται σε επανάληψη από την πρώτη στιγμή που αποδείχθηκε οικονομικά και κοινωνικά η μνημονιακή καταστροφή. Έτσι στήθηκε ο πολιτικός μονόδρομος της χρεοκοπίας. Αυτό ζούμε και σήμερα με την δόση των 31 δισ.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση της “επαναδιαπραγμάτευσης και της απαγκίστρωσης” δεν ξέφυγε από τον μονόδρομο. Αθέτησε εν ριπή οφθαλμού τις προγραμματικές δεσμεύσεις. Καθώς δεν υλοποιεί κάποια “ισχυρή λαϊκή εντολή”, αλλά την μετεκλογική προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων που ακυρώθηκε, υπάρχει και πολιτικά και κοινωνικά, θέμα νομιμοποίησής της. Και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί ακριβώς τον δρόμο της προηγούμενης. Εκτελεί πειθήνια τις εντολές των δανειστών, φέρνοντας κάθε φορά σε χειρότερη κατάσταση την κοινωνία, σπρώχνοντας πιο βαθιά τη χώρα στον βυθό.
Το σύγχρονο ελληνικό δράμα κλείνει τρία χρόνια. Τρία κολασμένα χρόνια αλλεπάλληλων μειώσεων μισθών και συντάξεων, άγριας φοροληστείας, υφαρπαγής εισοδήματος και πλούτου, ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, λεηλασίας κοινωνικών αγαθών. Η ζημιά είναι μεγαλύτερη γιατί όλα αυτά δεν είναι στιγμιαίες πολιτικές, που αν “σταθεροποιηθούν” θα ξεκινήσει η ανάπτυξη. Εμπέδωσαν έναν πολύ διαφορετικό συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στο λαό και στο κεφάλαιο. Έβαλαν σε γύψο κινεζοποίησης τη χώρα. Ακόμη κι αν τώρα σπάσει ο μνημονιακός γύψος, αν δεν υπάρξουν γενναίες παρεμβάσεις αντιστροφής της ύφεσης, η ελληνική κοινωνία θα πνίγεται ολοένα και περισσότερο. Τέτοιες παρεμβάσεις δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης. Αντίθετα αφορούν μια πλήρη ανατροπή της.
Τρία χρόνια μετά, οι καταθέσεις στις τράπεζες έχουν απορροφηθεί λόγω ανεργίας, μείωσης εισοδημάτων, φορομπηχτικών μέτρων. Κι όμως ο φόβος της δραχμής εξακολουθεί να ξορκίζεται. Είναι προφανές ότι δεν αφορά τις καταθέσεις. Οι πλούσιοι τα λεφτά τα έβγαλαν έξω, οι μεσαίοι και οι φτωχοί αν δεν τα έχουν εξαντλήσει, τα εξαντλούν λίαν συντόμως και με μαθηματική ακρίβεια. Το κακό είναι ότι στον φόβο της δραχμής σπεκουλάρει και κυρίαρχο τμήμα της αριστεράς, που μαζί με το αστικό σύστημα, ξορκίζει τη δραχμή. Ο φόβος αυτός παίρνει μυθολογικές διαστάσεις. Τα ΜΜΕ και τα κόμματα έμαθαν στον άνεργο, στον φτωχό και στη νεολαία που μεταναστεύει, να φοβάται την αβέβαιη αναζήτηση έξω από το ευρώ, περισσότερο από τη βέβαιη καταστροφή μέσα σε αυτό. Η ιστορία επ' αυτού θα αποφανθεί κάποια στιγμή, και θα είναι σκληρή για τις ηγερίες της χρεοκοπίας, αλλά η ζημιά έχει γίνει.
Υπάρχει ένα σκεπτικό που όσο κι αν η αριστερά το αρνείται, στην ουσία το αποδέχεται: Το πρόβλημα της χώρας είναι το έλλειμμα, το έλλειμμα χρειάζεται χρηματοδότηση, η χρηματοδότηση θα έρθει στο πλαίσιο της ΕΕ. Να παίρνουμε λοιπόν τις δόσεις κι ας γκρινιάζουμε, να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα κι ας πονάμε. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα βγάλει τη βρώμικη δουλειά του ισοσκελισμού και μετά θα έρθει η ανάπτυξη. Η μόνη διαφορά είναι αν ο μηδενισμός του ελλείμματος θα έρθει από τη φορολογία των πλούσιων ή από τη λεηλασία των φτωχών.
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό. Γιατί όσο περισσότερα μέτρα κοινωνικής καταστροφής εφαρμόζονται, τόσο βαθαίνει η ύφεση, καταρρέουν τα κρατικά έσοδα, μεγαλώνει η τρύπα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι μετά δεν θα έρθει η ανάπτυξη. Απλά θα σταθεροποιηθεί ή θα βαθύνει η κόλαση. Γιατί τα μέτρα που θα ψηφιστούν σήμερα, η κοινωνία θα τα πληρώσει σε βάθος πολλών μηνών. Μόνη ελπίδα θα ήταν να ανοίξουν οι χρηματοδοτικοί κρουνοί της ΕΕ και να πλημμυρίσει η Ελλάδα χρήμα. Βλέποντας ότι ακόμα και η δόση με την οποία θα αποπληρωθούν αποκλειστικά οι δανειστές, δύσκολα δίνεται, αυτό το σενάριο είναι μη επιστημονικής φαντασίας.
Ο δημόσιος υπάλληλος των 1200 ευρώ έγινε δημόσιος υπάλληλος των 800 ευρώ, με πετσοκομμένα τα δώρα. Έχει χάσει δηλαδή 4 με 5 μισθούς ετησίως. Ο ιδιωτικός υπάλληλος που δούλευε, σήμερα πιθανότατα είναι άνεργος. Αν δεν είναι, τρέμει μήπως γίνει. Κι αυτός έχει χάσει αντίστοιχους μισθούς. Όλοι έχουν ξεζουμιστεί από αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές. Από δύο μισθούς και βάλε. Ο άνεργος ξέρει μετά βεβαιότητας ότι δεν θα βρει δουλειά. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο έμπορος, ζει σε καθεστώς ασφυξίας. Η εξαθλίωση είναι εδώ, μας χτύπησε την πόρτα και μπήκε σπίτι μας. Κάπως κρύβεται ακόμα, από εισοδήματα που αποταμιεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ή από οικογενειακές ενισχύσεις. Να θυμηθούμε ότι φοβόμασταν τη χρεοκοπία επειδή θα χάναμε κάποιους (πόσους;) μισθούς. Σήμερα, ποιοι φοβούνται ακόμα τη χρεοκοπία; Ποιοι δεν έχουν ακόμα χρεοκοπήσει;
Ο λαός χρεοκοπεί καθημερινά. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι χρεοκοπεί ο λαός για να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Τι θα γίνει όμως αν σκεφτούμε ανάποδα: Αν χρεοκοπήσει το κράτος για να πάψει να χρεοκοπεί ο λαός;
Δεν υπάρχει τίποτα το ανατριχιαστικά καινούριο σε μια τέτοια προοπτική. Απλώς είναι απαγορευμένη συζήτηση, που όμως γίνεται διεθνώς και έχει πολλά ιστορικά προηγούμενα. Φυσικά υπάρχει μια ισχυρή παράμετρος. Η τυπική ελληνική χρεοκοπία θα είχε ήδη συμβεί αν η χώρα δεν απολάμβανε την κατάρα του κοινού νομίσματος. Γιατί μια τυπική χρεοκοπία σημαίνει τουλάχιστον έξοδο από την ΟΝΕ, και αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο ενδεχόμενο για τον ελληνικό αστισμό. Τουλάχιστον μέχρι να δείξουν την πόρτα της εξόδου τα ευρωπαϊκά αφεντικά.
Το σκεπτικό της αριστεράς θα όφειλε να είναι το ανάποδο. Το πρόβλημα της χώρας είναι η ύφεση και η παραγωγική διάλυση. Η αντιστροφή τους χρειάζεται αγνόηση των δανειστών (δηλαδή αθέτηση πληρωμών), ανακούφιση του λαού, οικονομικά και νομισματικά εργαλεία, σχέδιο ανασυγκρότησης. Αυτά δεν μπορούμε να τα βρούμε εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, όσο κι αν περιμένουμε τις ελίτ να αλλάξουν μυαλά. Μυαλά αλλάζουν, συμφέροντα όχι. Τι κάνουμε λοιπόν πέρα από το να καταγγέλλουμε τον νεοφιλελευθερισμό και να αναπολούμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος που εξαφανίστηκε;
Από την βέβαιη καταστροφή, μπορούμε να διαλέξουμε την αβέβαιη έξοδο. Τα κοινωνικά στρώματα που σήμερα θα υποστήριζαν μια τέτοια προοπτική δεν θα το κάνουν από πολιτική και ιδεολογική αφετηρία. Αυτό η αριστερά αρνείται να το καταλάβει. Παραμένει στο έδαφος μια ενδοαριστερής συζήτησης του 20ου αιώνα. Σοσιαλισμός σε ένα μόνο κράτος; Ευρώπη σαν ευνοϊκότερο πεδίο ταξικής πάλης; Ανεξαρτησιακή ή διεθνιστική κατεύθυνση;
Τα ερωτήματα είναι χαριτωμένα, ιστορικά χρήσιμα, ιδεολογικά απαραίτητα, αλλά καταρχήν άσχετα με το πρόβλημά μας. Γιατί το ζήτημα σήμερα είναι η κοινωνική επιβίωση. Όχι η επιβεβαίωση του ευρωκομμουνισμού ή του τριτοδιεθνισμού. Όσο για την αριστερά, το πρόβλημα του χρέους και της άρνησής του, το πρόβλημα του ευρωπαϊκού πλαισίου και της διάρρηξής του, αφορούν ιστορικές και ιδεολογικές αφηγήσεις, το παιχνίδι θα το καθορίζει ο αντίπαλος. Ο αστισμός επιμένει ακόμα ότι αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσουμε, αν φύγουμε από το ευρώ θα καταστραφούμε. Και η αριστερά αντιτείνει ότι δεν είναι επιλογή της η εθνική περιχαράκωση. Ο ένας απευθύνεται στον λαό και τον εκβιάζει. Και ο άλλος απευθύνεται στον Πουλαντζά, τον Μπερλινγκουέρ, τον Λένιν και τον Γκράμσι για να δικαιωθεί.
Οι κοινωνικές προσλαμβάνουσες της αριστεράς θα έπρεπε να καθορίζονται από εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν. Που δεν φοβούνται τη χρεοκοπία γιατί έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Αυτά τα στρώματα σήμερα δεν βλέπουν καμιά προοπτική. Θα προτιμούσαν έναν άλλο άγνωστο και αχαρτογράφητο δρόμο, παρά να βλέπουν παθητικά τον θάνατό τους στον γνωστό μονόδρομο του μνημονίου, των δόσεων, της ΕΕ. Το αν αυτός ο δρόμος μπορεί να εκφραστεί πολιτικά, λαϊκά και μετωπικά, είναι ερώτημα για τα αριστερά επιτελεία. 

ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ,ΑΣΥΔΟΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, 150 ΝΕΕΣ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ"!

altΝέα υποτιθέμενη "αναδιάρθρωση" του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της ΕΚΤ, 150 νέες δήθεν "μεταρρυθμιστικές" προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα λεγόμενης "μεταρρυθμιστικής" προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισ. ευρώ (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel. Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν».
Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμώνται 150 νέες "μεταρρυθμιστικές" προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.
Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους».
Η πρόταση συνάντησε ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την αντίδραση της γερμανικής πλευράς, αλλά και άλλων κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να χάσουν τα χρήματα που έχουν διαθέσει για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας.
Μιλώντας, εξάλλου, στην Γερμανική Ραδιοφωνία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πρόσφατα ότι το Βερολίνο αντιτίθεται κατηγορηματικά στην προοπτική ενός ακόμη «κουρέματος», αλλά θεωρεί ρεαλιστικότερο ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
«Η ΕΚΤ, η οποία διακρατεί περίπου 40 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, επειδή της απαγορεύεται τέτοια μορφή κρατικής χρηματοδότησης, λέγεται ότι δεν θα συμμετάσχει στο κούρεμα του χρέους, είναι ωστόσο διατεθειμένη να διαθέσει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς επαναγόρασε τα χρεόγραφα πολύ κάτω από την ονομαστική τους αξία και με την λήξη τους θα πληρωθεί για την ονομαστική τους αξία», επισημαίνει το περιοδικό.
Στην ίδια ενδιάμεση έκθεση, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, η τρόικα επαναφέρει προτάσεις προκειμένου «η ελληνική κυβέρνηση να υποχρεωθεί σε "μεταρρυθμίσεις" για δημιουργία «δεσμευμένου» λογαριασμού, στον οποίο θα κατατίθενται οι δανειακές δόσεις και για νόμο, ο οποίος θα προβλέπει αυστηρότερο έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής.
«Αν η Αθήνα δεν εφαρμόζει, όπως συμφώνησε, τις "μεταρρυθμίσεις", θα αυξάνονται, για παράδειγμα, αυτομάτως οι φόροι», τονίζεται, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ την κοστολογούν στα 30 δισεκατομμύρια, ενώ το ΔΝΤ στα 38 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται, σύμφωνα με το περιοδικό, να παρουσιαστεί το αργότερο στις 12 Νοεμβρίου.

MET' EMΠΟΔΙΩΝ ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ


Φωτογραφία για MET' EMΠΟΔΙΩΝ ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου για ορισμένες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα-Στύρα, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Λόγω έντασης των ανέμων τα μεσάνυχτα στο δυτικό Κρητικό πέλαγος αλλά και το κεντρικό Αιγαίο, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Χανιά, του «Κνωσός Παλάς» και του «Superfast ΧΙΙ» για Ηράκλειο. Τα δρομολόγια των πλοίων αυτών θα γίνουν εντός της ημέρας.

Επίσης κλειστή παραμένει και σήμερα, Δευτέρα, η γραμμή Καβάλα-Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!


 ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ!
NO MONTI, NO RAJOY!
Με πανό, πλακάτ, σπρέι, αυγά και χωρίς επεισόδια κατέβηκαν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας χιλιάδες κόσμου αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας στην ημέρα «Νο Monti». Δυναμικό «παρών» έδωσαν χιλιάδες Ισπανοί και στους δρόμους της Μαδρίτης, μετά την παρουσία του ισπανικού προϋπολογισμού στη Βουλή προ ημερών. Μικροσυμπλοκές σε πόλη στη βόρεια Ιταλία, κοντά σε σημείο που μιλούσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στις συγκεντρώσεις στην Ιταλία είχαν καλέσει συνδικάτα, σχηματισμοί της αριστεράς και άλλες ομάδες και ολοκληρώθηκαν υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία. Στην Μαδρίτη, στόχος ήταν η συμβολική περικύκλωση του Κοινοβουλίου. Ορισμένοι διαδηλωτές στη Ρώμη και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ιταλίας έδωσαν το «παρών» φορώντας μάσκες του Μόντι ή του διαβόλου, ενώ άλλοι είχαν φτιάξει ομοιώματα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την Άνγκελα Μέρκελ ή ακόμη και του Μπαράκ Ομπάμα.
«Ενωμένοι με μία Ευρώπη που ξεσηκώνεται» ήταν ένα από τα πανό που βρέθηκε στην κορυφή ενός από το μπλοκ στην πορεία. Ανάμεσα στα ελάχιστα επεισόδια ήταν η «επίθεση» με αυγά στις εισόδους τραπεζών και μερικές κροτίδες.
O Mόντι τέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο επικεφαλής της κυβέρνησης τεχνοκρατών με στόχο να αποτραπεί η βύθιση της Ιταλίας στη δίνη της κρίσης χρέους. Η κυβέρνηση έχει περάσει μέτρα σκληρής λιτότητας που καλύπτουν όλο το εύρος της ισπανικής οικονομίας -σε μία χώρα που, όπως σημαντικό τμήμα της Ευρωζώνης, παλεύει με την ύφεση και την υψηλή ανεργία.
Στη Μαδρίτη, στα συνθήματα που ακούστηκαν κυριάρχησαν τα «δεν μας εκπροσωπούν» και «δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», που έχουν γίνει «σήμα κατατεθέν» των διαδηλώσεων της 25S (25ης Σεπτεμβρίου).
«Ήρθα να διαδηλώσω επειδή μας τα παίρνουν όλα, την υγεία, την εκπαίδευση, τα σπίτια» ανέφερε ενδεικτικά η Σαμπίνε Αλμπέρντι, μια διαδηλώτρια 50 χρόνων αναφερόμενη στις περικοπές του προϋπολογισμού που στραγγαλίζουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, στις εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών σπιτιών που πολλαπλασιάζονται στη χώρα όπου ένας στους τέσσερις, στον ενεργό πληθυσμό, είναι άνεργος.
«Η κατάσταση είναι αφόρητη», προσθέτει, λέγοντας: «Δουλεύω ανεξάρτητα. Έχω όμως όλο και λιγότερους πελάτες, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον χρήματα».
Xιλιάδες διαδήλωσαν το Σάββατο έξω από το ισπανικό κοινοβούλιο στη Μαδρίτη ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του κοινοβουλίου για να εμποδίσουν την περικύκλωση του κτιρίου, που είχε ανακοινώσει η ομάδα «Surround parliament», η οποία πραγματοποίησε και το κάλεσμα στην κινητοποίηση.

Μετά τις περικοπές «ετοιμάζονται για το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, λες και είναι πριγκίπισσες», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές στο Associated Press. «Θα έπρεπε να τις αφήσουμε στο δρόμο, όπως όλες εκείνες τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δάνειά τους».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές πραγματοποιήσαν ενός λεπτού σιγή με γυρισμένη την πλάτη τους στο κοινοβούλιο, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας υπήρξε και έξω από την τράπεζα Bankia, όπου ήδη μια ομάδα διαδηλωτών έχει κατασκηνώσει από τη Δευτέρα με στόχο να πιέσει τη τράπεζα να σταματήσει τις εξώσεις που έχουν οδηγήσει στους δρόμου μέχρι σήμερα 400.000 οικογένειες στην Ισπανία.
Νωρίτερα το Σάββατο περίπου 3.000 αστυνομικοί διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας και των περικοπών των επιδομάτων Χριστουγέννων τους.

Η ισπανική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση (συρρίκνωση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο) ενώ η ανεργία μαστίζει τη χώρα, με το ποσοστό στους νέους να ανέρχεται στο 52,34% σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η κυβέρνηση Ραχόι προωθεί μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος. Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το υψηλό κόστος δανεισμού και τις πιέσεις για προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς δανειοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει εγκριθεί για την Ισπανία δάνειο ύψους 100 δις ευρώ για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα που αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα.

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ..

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ..
Γείτονα μου. Το ξέρω πως παρακολουθείς όλο αυτό το κουβάρι αθλιότητας που ξετυλίγεται μπροστά μας κι αισθάνεσαι ηλίθιος. Η για να το πω καλύτερα μ@λακας. 

Χιλιάδες συμπατριώτες που ρήμαξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν ότι βρέθηκε μπροστά τους. 

Ακούς για λίστες με περιουσίες στο εξωτερικό. Διαβάζεις για εκατοντάδες πολυτελείς κατοικίες που αγοράστηκαν στο Λονδίνο από Έλληνες. Αποκαλύπτεται ένα κράτος φρίκη που μέχρι και ο τελευταίος άχρηστος χαρτογιακάς μπορούσε να κάνει τη μπάζα του. Βλέπεις πως εκατοντάδες χιλιάδες κορόιδευαν, λαδωνόντουσαν, φακελάκια πηγαινοερχόντουσαν. 

Κλέψανε κράτος, κλέψανε πελάτες, κλέψανε εργαζόμενους, κλέψανε και τη μάνα τους την ίδια.

Ανακαλύπτουμε μαζί πως χτίστηκαν οι μεζονέτες, πως αγοράστηκαν οι τζιπάρες, πως ανέβαιναν όροφοι στα σπίτια, πως ξεφύτρωναν βιλάρες μέσα στα καμμένα δάση, γιατί υπήρχαν συρματοπλέγματα σ΄εκείνες τις πανέμορφες παραλίες, πως ξεφύτρωναν μαρίνες γεμάτες γιοτ, πως κυκλοφορούσαν οι κυράδες με τσαντάκια που έκαναν όσο ο μισθός μας και βάλε. Ανακαλύπτουμε κυκλώματα παντού. Σε κάθε βήμα μας κι ένα κύκλωμα. Μια διαπλοκή. Μια συμμορία. Ένα μάτσο καραγκιόζηδες που χέστηκαν στο χρήμα. Ανακαλύπτουμε χιλιάδες νοικοκύρηδες πόσο πολύ βρώμαγε ο "ιδρώτας" που έριξαν για να γίνουν κάτι που με οποιαδήποτε ελάχιστη λογική ήταν αδύνατον να γίνουν.

Το ξέρω πως έζησες όπως κι εγώ. .. Με αγώνα, αλλά απλά και όμορφα. Ξεχώρισες τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Τους καρπούς από τις φλούδες. Τους ανθρώπους από τα νούμερα...

Σε βλέπω σήμερα να λυγίζεις. Να μπαίνεις σε αμφιβολία αν τελικά ήσουν ενάρετος ή μ@λάκας. Μην το κάνεις. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Νιώσε πόσο καθαρός είναι ο αέρας που μπαίνει μέσα σου. Ξάπλωσε και σκέψου πόση αρχοντιά έχεις επάνω σου. Θυμήσου σε κάθε όχι σου, πόσο τιποτένια ήταν τα ναι..

Αντιλαμβάνεσαι πόσο λάμπεις ανάμεσα σε τόση βρώμα? Πόσο αλλιώτικη είναι η φτιαξιά σου ανάμεσα σε τόσα εκτρώματα? Συνειδητοποιείς πως σε τόσους σκλάβους, εσύ ήσουν τελικά ελεύθερος και θα είσαι ότι και να συμβεί? Συνειδητοποιείς πως βρήκες καιρό να κοιτάξεις την ομορφιά της ζωής μαζί με τον αγώνα της, βρήκες καιρό να αγαπήσεις και να αγαπηθείς αληθινά, βρήκες καιρό να πεις παραμύθια στα παιδιά σου και τα μάθεις ν΄αγαπάνε κι αυτά? Συνειδητοποιείς πως ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?

Αν μέσα σ΄αυτό το πολιτισμό της αγοραπωλησίας ακόμα και της ψυχής μας, δεν είναι μεγαλείο το να ξέρεις πως δεν ενδιαφέρεται κανείς να σ΄αγοράσει γιατί δεν υπάρχεις στα προϊόντα που θέλουν να καταναλώσουν... τότε τι είναι? Εσύ θα τη βγάλεις καθαρή και με τη πείνα που καταφθάνει, και με το σκοτάδι που θα πέσει στα κεφάλια όλων, και με κάθε θηρίο που θα ξαμολυθεί και θα απειλεί τις ανθρώπινες ζωές. Το είδος το δικό σου θα καταφέρει να επιζήσει γιατί δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν κλαίγεται, δεν ζητιανεύει. Μην αμφιβάλλεις ούτε για μια στιγμή πως αυτό που έκανες ήταν το σωστό. Όλα γύρω σου προσπαθούν να σε πείσουν πως ήσουν ο ηλίθιος ανάμεσα στους έξυπνους. Ο ανεπρόκοπος ανάμεσα στους καταφερτζήδες. Ο χάνος ανάμεσα στους καρχαρίες. Ο τίποτας ανάμεσα στους πολύ...

Εσύ θα ξέρεις κάτι που δεν μπορεί να συλλάβει ο μεταλλαγμένος και διεφθαρμένος ψυχισμός τους. Ήσουν, είσαι ένας ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Υπάρχει οποιοδήποτε νόμισμα στο κόσμο που να έχει τέτοια αξία?

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε εκείνους που δεν τα φάγανε μαζί, όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί απλά δεν ήθελαν, επειδή επέλεξαν να είναι ελεύθεροι. Αφιερωμένο στους ανεπρόκοπους του συστήματος, στους ριψοκίνδυνους τρελούς, στους ασυμβίβαστους, στους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν να είναι εκτός.

Πηγή RAMNOUSIA