EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταδίκη Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη



Σε τετραετή ποινή φυλάκισης καταδίκασε Δικαστήριο του Μιλάνου τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για υπόθεση φοροδιαφυγής.
Ο Καβαλιέρε αναμένεται να ασκήσει έφεση.
Η καταδίκη ήταν η πρώτη για τον Ιταλό μεγιστάνα, καθώς πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.
Μια μέρα πριν, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Ο 76χρονος πρώην πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης.
Η υπόθεση φοροδιαφυγής αφορούσε τη μιντιακή αυτοκρατορία του, Mediaset. Η δίκη έγινε για την εξαγορά των δικαιωμάτων προβολής αμερικανικών ταινιών στην τηλεόραση. «Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλμπάνο.

Βορίδης: Όποιος καταψηφίσει τα μέτρα, θα διαγραφεί


 

Φωτιά βάζει στο εσωτερικό της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης δηλώνοντας ότι όποιος βουλευτής του κόμματος καταψηφίσει τα μέτρα θα πρέπει να... διαγραφεί, ενώ ρίχνει τα βέλη του και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς για το Μνημόνιο 3.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Παράλληλα, ο κ. Βορίδης άφησε αιχμές και για την παραμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση την ώρα που το κόμμα του Φώτη Κουβέλη έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση καταψηφίζοντας τα μέτρα τα οποία είναι κεντρικά της πολιτικής της», είπε χαρακτηριστικά.
iefimerida.gr

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις



Με τις αστυνομικές δυνάμεις παραταγμένες σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή ,πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.
Ένταση σημειώθηκε όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόϊκα.  Μετά τη λήξη της  παρέλασης επιχείρησαν να περάσουν μπροστά από την εξέδρα αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν.
Μία ακόμη, μικρή ομάδα διαδηλωτών, πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Ακόμη πιο αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας αύριο, στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ,προκειμένου να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα των περυσινών, αλλά και στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και στις τοπικές παρελάσεις.
Στη συμπρωτεύουσα ,θα βρίσκονται επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.
Στο σχέδιο προβλέπεται και η χρήση κιγκλιδωμάτων καθώς και αυστηροί έλεγχοι ταυτοτήτων σε όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές. Οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση
Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα οι παρελάσεις θα διαρκέσουν πολύ λίγη ώρα.

Απόπειρα ομαδικής "απόδρασης" απο το αεροδρόμιο Χανίων

Ομαδική προσπάθεια "απόδρασης" από την Κρήτη μέσω του αεροδρομίου Χανίων απετράπη χάρη στον... εξονυχιστικό έλεγχο των αστυνομικών του τμήματος αερολιμένα.

Συγκεκριμένα, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οκτώ αλλοδαποί, από Αλγερία, Μαρόκο, Σενεγάλη και Μαλί, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πρόκειται για δύο Αλγερινούς 27 και 31 ετών, έναν Μαροκινό 22 και μια Μαροκινή 24 ετών, δύο από το Καμερούν 29 και 34 ετών, έναν 31χρονο από το Μαλί και έναν 23χρονο από την Σενεγάλη.

Και οι οκτώ πήγαν στο αεροδρόμιο Χανίων για να επιβιβαστούν σε πτήση τσάρτερ, αλλά στον έλεγχο από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι, όλοι είχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα.
 
flashnews.gr

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας

Σε κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών ενώσεων, υπογραμμίζεται ότι σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί... νέα ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012.

Στην ανακοίνωση οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, με τον γενικό γραμματέα Ιωάννη Μέργο και το διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Στουρνάρα, Παναγιώτη Σκέρτσο, απέφυγαν να τους ενημερώσουν για τα οικονομικά μέτρα, «καθόσον δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για επικείμενες νέες περικοπές από 2% έως και 35%».

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι «θα δώσουν τη μάχη παντού, ενημερώνοντας τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής και ιδίως αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και την ελληνική κοινωνία ότι δεν ζητούν τίποτε παραπέρα από το δίκιο και την αξιοπρέπειά τους».
«Μπορούμε να αποτρέψουμε τη θανατική μας καταδίκη. Όλοι στον αγώνα!», καταλήγει η ανακοίνωση.
lamiareport.gr

Ένταλμα σύλληψης του Κ. Βαξεβάνη

Τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, Κώστα Βαξεβάνη, διέταξε ο εισαγγελέας και ήδη η αστυνομία είναι σε αναζήτηση του δημοσιογράφου. Ο Κ. Βαξεβάνης δημοσίευσε προχθές τη λίστα Λαγκάρντ, όπως υποστηρίζει ότι είναι, με τα ονόματα των καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC. To ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα. Είτε τον κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμηση είτε για παραβίαση του απόρρητου.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα είναι ακόμη πιο σοβαρές διότι ο κ. Βαξεβάνης φέρεται να έχει πάρα πολλά στοιχεία για το καθέναν από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα. Δηλαδή ποσά, ημερομηνίες και κινήσεις λογαριασμών, ακόμη και συνομιλίες τους με τους τραπεζίτες στην Ελβετία. Αυτό μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και να διαπιστωθεί αν η λίστα είναι πλαστή ή αληθινή.

ΠΡΙΛ ΛΙΓΟ: Νέο ηχηρό ΑΝΤΙ-φασιστικό μήνυμα από τους Βολιώτες

Μαζική αντιφασιστική πορεία και συνθήματα, κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο της πόλης, από εκατοντάδες Βολιώτες.
Πολυπληθής και συνάμα δυναμική ήταν η αντιφασιστική πορεία στο κέντρο του Βόλου και το απόγευμα του Σαββάτου, θυμίζοντας εκείνο της 6η Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούσαν εκδήλωση στα γραφεία τους, στην συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σκενδεράνη, κάτω από τα οποία βρέθηκαν οι εκατοντάδες πολίτες του Βόλου, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Ακολούθησε πορεία, με το σώμα της, όπως και την προηγούμενη φορά, να τίθεται υπό την αυξημένη περιφρούρηση των συμμετεχόντων, οι οποίοι είχαν στήσει μία κυριολεκτικά ανθρώπινη αλυσίδα, προστατεύοντας τους εκατοντάδες Βολιώτες όλων των ηλικίων που κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό το βλέμμα ισχυρών, ωστόσο διακριτικών, αστυνομικών δυνάμεων, για να καταλήξουν στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίκληση στο φιλότιμο, τη φιλοπατρία των Κρητικών από την ΕΛΑΣ

Η αστυνομία όχι μόνο θα βρίσκεται στο πλευρό του κόσμου αύριο στις παρελάσεις που θα γίνουν σε ολόκληρη την Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αλλά... την ίδια στιγμή καλεί τους Κρητικούς να βοηθήσουν την αστυνομία και να αναδείξουν τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη που τους χαρακτηρίζει.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης με ένα μήνυμα του μιλά τώρα κατευθείαν στην καρδιά και στο φιλότιμο των Κρητικών που θα βρεθούν αύριο στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ο υποστράτηγος πέρα από τα όποια μέτρα λαμβάνει η ΕΛΑΣ φαίνεται ότι θέλει να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το Σώμα είναι αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και να τους αφουγκραστεί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της κοινωνίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική ειρήνη και αναδεικνύοντας το μήνυμα της αυριανής γιορτής.

Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης στο μήνυμα του υπογραμμίζει ότι :

Ας αναλογιστούμε όλοι, ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης των ηρώων μας, και αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους.

Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, είναι επιτακτικά αναγκαίο να σταθούμε περήφανοι, πλάι στην Ιστορία μας και αξιοποιώντας τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες της, να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και ομοψυχία.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, μετά από ουσιαστική συνεργασία, παραγωγικό διάλογο και συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές και Φορείς, με γνώμονα τις παραπάνω αξίες που απορρέουν από την εθνική μας εορτή, καλούνται να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Με επαγγελματική ευσυνειδησία και απόλυτα συντεταγμένες στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, εκπόνησαν μέτρα, προσαρμοσμένα να περιβάλουν σε καθεστώς ασφάλειας, όλους τους πολίτες και ιδίως μαθητές και παιδιά που αναμένεται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ώστε οι παρελάσεις να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Αστυνομικός θα βρίσκεται, σε όλη τη διάρκεια και σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας, και μαζί με τους πολίτες που θα παραστούν, θα περιφρουρήσουν την κοινωνική ειρήνη και τη γιορτή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής καλεί τους πολίτες της Κρήτης να βοηθήσουν την Αστυνομία και να συμβάλουν με τη στάση τους στον εορταστικό και επετειακό χαρακτήρα των παρελάσεων, ώστε να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο το διαχρονικό νόημα της αυριανής ημέρας.

Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας, γιατί η γνώση του παρελθόντος και η συνείδηση της ιστορίας, διδάσκει και διαμορφώνει το αύριο της Χώρας μας, το αύριο των παιδιών μας.
prismanews.gr

Αλληλοκαρφώματα για τη λίστα Λαγκάρντ


 

Aιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΣΔΟΕ αφήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

«Από την ημέρα που έφυγα από το υπουργείο διακόπηκε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας» αναφέρει.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά την πιθανότητα αλλοίωσής της επί των ημερών του και διευκρινίζει πως «ο καθένας μας μπορεί να διαβεβαίωσει μόνο για τον εαυτό του».

Σε άλλη συνέντευξή του, στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει για το cd με τη λίστα ότι «αυτό που μας παραδόθηκε από τη Γαλλία ήταν αντίγραφο, ξεκλείδωτο και χωρίς διακριτικά».

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν, τονίζει ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από τότε που μπήκε στην πολιτική. «Δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, μόνο δάνεια...», λέει χαρακτηριστικά.

Σε αστυνομικό κλοιό η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 από την πλατεία Χανθ.
Πολύ αυστηρά τα αστυνομικά μέτρα σε όλο το κέντρο της πόλης ενώ 100 μέτρα μακριά από την εξέδρα των επισήμων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό» οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του ρατσισμού.





Μικροένταση δημιουργήθηκε όταν 50 με 60 άτομα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.




Στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους στην οδό Τσιμισκή ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν από πολίτες ενάντια σε αυτή τη μορφή αντίδρασης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ .




Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 από την πλατεία Χανθ. Πολύ αυστηρά τα αστυνομικά μέτρα σε όλο το κέντρο της πόλης ενώ 100 μέτρα μακριά από την εξέδρα των επισήμων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό» οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του ρατσισμού. Μικροένταση δημιουργήθηκε όταν 50 με 60 άτομα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας. Στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους στην οδό Τσιμισκή ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν από πολίτες ενάντια σε αυτή τη μορφή αντίδρασης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ .


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Λίστα Λαγκάρντ


                                                                             Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί. Κι αυτό είναι αξιοπερίεργο. Όπως επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι η λίστα του εδόθη με επιστολή αναγνώστη σε «στικάκι». Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι το μόνο «στικάκι» το οποίο υπήρχε ήταν αυτό του κου Βενιζέλου το οποίο κι επέδωσε στο Μαξίμου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι δεν παρέλαβε κανένα «στικάκι», αλλά του δόθηκε ένα cd με τη λίστα των ονομάτων. Είναι γνωστό ότι η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύφθηκε όταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την ελληνική ΕΥΠ και τον τότε διοικητή της κο Κ. Μπίκα ότι στα χέρια του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών υπήρχαν κατάλογοι σε ψηφιακή μορφή με Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Ο κος Μπίκας στη συνέχεια διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση κι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε αυτό το ψηφιακό αρχείο να φτάσει στην Ελλάδα. Ουδείς γνωρίζει επακριβώς ούτε πόσα αντίγραφα αρχείου υπήρχαν ούτε το εάν οι γαλλικές και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν τις λεπτομέρειες με το περιεχόμενο των αρχείων αυτών. Με λίγα λόγια υπάρχουν σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση που ξεκινούν από το γεγονός ότι υπήρξε ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά καταδεικνύουν την απόλυτη ανάγκη να δοθεί το συντομότερο δυνατό και με τον επισημότερο δυνατό τρόπο το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ στη δημοσιότητα έτσι ώστε και οι σκιές να εκλείψουν αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες αντιπαραβολές προκειμένου να καταδειχθεί η αυθεντικότητα ή μη, των αχρείων που κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τι δείχνει η λίστα

Ο κατάλογος των ονομάτων παραπέμπει σχεδόν σε όλες τις γνωστές ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας ή σε μεμονωμένα μέλη των οικογενειών αυτών καθώς και πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης.


Ο Γιώργος Βουλγαράκης
Ο Γιώργος Βουλγαράκης
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι που δεν βρίσκονται εν ζωή, όπως ο Ιωάννης Μπούτος, ο γνωστός πολιτικός ο οποίος απεβίωσε το 2004. Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα. Είναι η λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «ΗΟΤ DOC» η ίδια η οποία απεστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περιβόητο πλέον CD που παρεδόθη στον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιελάμβανε πρόσωπα με σχετικά πρόσφατες καταθέσεις στο υποκατάστημα της HSBC.

Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ένα δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο που προκύπτει από την ανάγνωση των ονομάτων είναι πώς ένας μεγάλος αριθμός καταθετών που είναι επιχειρηματίες ή σχετίζονται με επιχειρηματικές οικογένειες με διεθνή οικονομική δραστηριότητα, έχουν λογικά κάθε δυνατότητα να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία για την εξυπηρέτηση και των ιδίων αλλά και των διαφόρων επιχειρηματικών υποχρεώσεών τους. Υφίσταται ωστόσο πάντα το ενδεχόμενο ακόμη και αυτοί οι επιχειρηματίες να διακίνησαν κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες προς την Ελβετία χωρίς τα κεφάλαια αυτά να είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Παραμένει όμως το ερώτημα για πολλούς άλλους καταθέτες των οποίων η επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα τους δεν συνάδει με την διατήρηση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.


(Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας)

Αλλά και πάλι μένει να καταδειχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές αν οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούν προϊόν παράνομης διακίνησης χρημάτων ή προϊόν φοροδιαφυγής.

Γνωστά ονόματα

Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Ισχυρές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τις εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα. Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος και η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή βρίσκονται μέσα σε αυτή.

Η Κατερίνα Σχοινά, σκιτσογράφος
Η Κατερίνα Σχοινά, σκιτσογράφος
Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».


Και άλλα γνωστά ονόματα

Πρόσωπα από το χώρο της Ιατρικής, των ΜΜΕ, της πολιτικής κλπ. συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό.

Διαβάστε ορισμένα από αυτά:




-Κατερίνα Πελέκη, συμβολαιογράφος



-Παναγιώτης Αγρανιώτης, μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι.

-Δανιηλίδης Βασίλειος, οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη.


-Ιωάννης Καραϊτιανός, Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».


-Στυλογιάννης Σωτήριος: Χειρουργός στην Αθήνα.




-Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιός




-Πετρίδης Πτολεμαίος, Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη.

-Γιώργος Παπαδημητρίου, γυναικολόγος στην Αθήνα.

-Αγγελική Κανελλοπούλου, παλαίμαχος τενίστρια και πρώην υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ.


-Λεκάκης Ιωάννης, ειδικός καρδιολόγος, καθηγητής καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. «Αττικόν».


-Μάντση Έλλη, παιδίατρος στην Αγία Παρασκευή

-Iωάννα Σάκκουλα, σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα».

-Αντώνης Κυριαζής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Singular A.E.




-Αμαλία Μουτούσση, ηθοποιός







-Αθανασιάδη Αλεξάνδρα, γλύπτρια




Ο Σπυρίδων Δούκας
Ο Σπυρίδων Δούκας


Επιπλέον, η περίφημη λίστα, περιλαμβάνει τα ονόματα του αποθανόντος διατελέσαντα υφυπουργού επί κυβέρνησης Καραμανλή (1974), Μπούτου Ιωάννη και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπυρίδωνα Δούκα.




Πατήστε πάνω στις εικόνες (λίστες) και διαβάστε όλα τα ονόματα:

         
       
 

Είναι παλιά η λίστα;


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σχολιάζοντας από την τηλεοπτική συχνότητα «Κontra» το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «HOT DOC» επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με την λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ

Μειώσεις στα τιμολόγια βιομηχανικού ρεύματος ζητά το ΥΠΕΚΑ


Μειώσεις στα τιμολόγια βιομηχανικού ρεύματος ζητά το ΥΠΕΚΑ

Μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ζητεί από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου.

Σε σχετικές επιστολές, ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει το υψηλό ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές βιομηχανίες που αποτελεί, όπως αναφέρει, τροχοπέδη στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν εν μέσω οικονομικής ύφεσης ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό και επομένως βιώσιμες.

Έτσι προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία τους με συνακόλουθη την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, τόσο στις ίδιες όσο και σε ολόκληρους κλάδους ζητεί από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου αντίστοιχα, συνυπολογίζοντας και τις σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού, με τις Διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το κόστος τιμολόγησης προς τους οικιακούς καταναλωτές.

Στη Βουλή όλες οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών


 Στη Βουλή όλες οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών

Να διαβιβαστεί στη Βουλή η κατάσταση με τα ονόματα των πολιτικών που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, με τα 1.991 ονόματα Ελλήνων που εξήγαγαν χρήματα στην HSBC, όπως επίσης και των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα, που φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό, καθώς και τα ονόματα των πολιτικών και των συγγενών τους, που ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Αυτή είναι η εντολή που έδωσε την Παρασκευή ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.

Ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων παρήγγειλε να διαβιβαστούν οι καταστάσεις αυτές με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο.

Ειδικότερα, από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ θα επιλεγούν να σταλούν στην Βουλή, εφόσον φυσικά περιλαμβάνονται, τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.

Επίσης, πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικων παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ακόμη, θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Παράλληλα, θα διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο τα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παντελής στην παραγγελία του προς τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής «δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων», ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν στον κ. Νάκο να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, κ.λπ., επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου


Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Με ελεύθερη είσοδο, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Κυριακή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και διοργανώνει επίσης θεματικές παρουσιάσεις στο πλαίσιο της δράσης «Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά».

Πρόκειται για ιστορίες που αναδεικνύουν το δημιουργικό, αλλά και καταστρεπτικό χαρακτήρα της αρχέγονης δύναμης, που στάθηκε ο πυρήνας της εξέλιξης του πολιτισμού.

Το Μουσείο επιλεγεί εκθέματα και διοργανώνει αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, με θέμα τη φωτιά στην καθημερινή ζωή, το μύθο, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, και για την παρακολούθησή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αρχαιολόγοι - φροντιστές θα είναι στη διάθεση του κοινού, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα εκθέματα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να τους αναγνωρίσουν από τα στρογγυλά άσπρα ή κόκκινα διακριτικά σήματά τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω παρελάσεων


 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω παρελάσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω των μαθητικών παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10:00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από τις 6.00, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί νωρίτερα στις παρακάτω οδούς ως εξής:

Δήμος Αθηναίων (Κεντρική Παρέλαση), από 07:00

- Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής.

- Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Ι. Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Δοξολογία), από 06:00:

- Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

- Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

- Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.

- Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

Δήμος Πειραιά, από 09:00

- 34ου Συντάγματος Πεζικού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελευθερίου Βενιζέλου.

- Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας.

- Β. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθνικής Αντιστάσεως & Γρηγόρη. Λαμπράκη.

Επιχείρηση «μασάζ» για να προλάβουν διαρροές



Στην τελική ευθεία της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το σκληρό πακέτο μέτρων, η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα δέχεται τις πρώτες κινήσεις «μασάζ». Από την περασμένη Τρίτη, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με βουλευτές της Ν.Δ. στο εντευκτήριο για την αναγκαιότητα του «ναι», βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση «άμβλυνσης» διαφωνιών και ενστάσεων που θα κορυφωθεί αυτήν την εβδομάδα.
Το βάρος των ζυμώσεων σηκώνουν ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο «γαλάζιος» πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η «ομάδα κρούσης» συνομιλεί με όλους τους βουλευτές και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, πράγμα που φαίνεται ήδη να λειτουργεί πολύ θετικά, καθώς κανένας δεν θα έχει το «άλλοθι» να υποστηρίξει πως «δεν με ρώτησαν, δεν με άκουσαν…».
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές (από μηδενικές έως ελάχιστες, λένε), ωστόσο δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της Ν.Δ. που χαρακτηρίζουν ρευστή την κατάσταση και βάζουν ερωτηματικό στη στάση που τελικά θα κρατήσουν συνάδελφοί τους που επιλέγουν τη «σιωπή», κρατώντας έτσι κλειστά τα χαρτιά τους. Στους επίφοβους αντάρτες περιλαμβάνονται κυρίως νεοεκλεγέντες και βουλευτές της περιφέρειας.
«Είναι κρίσιμα τα 24ωρα μέχρι την ψηφοφορία, καθώς είναι αρκετοί οι παράγοντες που μπορούν να αποτελέσουν “φιτίλι για φωτιά”» έλεγε στον ΤτΚ γαλάζιος βουλευτής. Ένας από αυτούς τους «πονοκεφάλους» είναι το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί έως το τέλος από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή όσο διαρρέεται ότι «τα μέτρα θα περάσουν χωρίς ατυχήματα», τόσο αυξάνεται το περιθώριο της διαφοροποίησης βουλευτών που δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις εκλογικές τους περιφέρειες για μια σειρά ζητημάτων: από τις περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ έως το «ψαλίδι» στους μισθούς των ενστόλων. Και από την αύξηση της φορολογίας στους αγρότες έως τη φορολόγηση των αγροτικών κτημάτων.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που υποστηρίζει ότι το «όχι» έστω μεμονωμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. μπορεί να λειτουργήσει «συσπειρωτικά» για τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα μπροστά στο μεγάλο αδιέξοδο να μην εκταμιευθεί η νέα δόση.
Το ρευστό σκηνικό ενισχύει το σενάριο να υπάρξουν τις επόμενες ώρες «αντάρτες» από τα στρατόπεδα των δύο κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι εκλέγονται σε «μικρότερες» περιφέρειες, και να λειτουργήσουν ως ντόμινο στους «γαλάζιους» που εκλέγονται στον ίδιο νομό.
Επίσης, ένα ακόμη ενδεχόμενο που προβληματίζει τη Ν.Δ. είναι οι νεοεκλεγέντες βουλευτές και η στάση που θα τηρήσουν, έχοντας ως δεδομένο όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά. «Οι διαγραφές έγιναν τότε, όμως, και σε λίγους μήνες επέστρεψαν στη Ν.Δ.», έλεγε κομματικό στέλεχος. «Οι παλαιότεροι είναι έμπειροι και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα άκρα, σε αντίθεση με τους καινούργιους βουλευτές που δεν έχουν πολιτικό “βιογραφικό”, εξελέγησαν μόλις πριν από τέσσερις μήνες και στην ουσία είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων»…
Στο κλίμα αυτό, πολλοί βουλευτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για να θέσουν τους προβληματισμούς τους ή να «εκτονωθούν» εκφράζοντας ενστάσεις ή διλήμματα και να λάβουν τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα περάσει τον κάβο με την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν από την ψήφιση των μέτρων, εάν και ακόμα δεν τους έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Μέχρι σήμερα, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις σε ομάδες «προβληματισμένων» βουλευτών έχουν πυκνώσει και τα γαλάζια πηγαδάκια στήνονται τόσο στα γραφεία της Ν.Δ. στο δεύτερο όροφο της Βουλής αλλά και στο εντευκτήριο, το καφενείο και το περιστύλιο του Κοινοβουλίου.
Στη Ν.Δ. πάντως εκτιμούν ότι η διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη την περασμένη εβδομάδα λειτούργησε «αποτρεπτικά» για συναδέλφους τους, ενώ πιστεύουν ότι η επικοινωνία που είχαν με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή απέδωσε καρπούς.
«Εμείς θα προχωρήσουμε με όποιους μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, μια μέρα ύστερα από τη διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας, θέτοντας έτσι όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Στο «μασάζ» πάντως που εξελίσσεται, αναλύεται το επιχείρημα ότι η κατάσταση για τη χώρα δεν θα είναι μόνο δραματική, αλλά δεν θα υπάρχει και δρόμος επιστροφής.

 Στον Τύπο της Κυριακής

48ωρο λουκέτο για τις εφορίες Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού


 48ωρο λουκέτο για τις εφορίες Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις εφορίες του νόμου Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού αποφάσισε σήμερα η ΠΟΕ – ΔΟΥ.

Τα αιτήματα για την κινητοποίηση των εφοριακών είναι η διακοπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (νησιωτική Ελλάδα), που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, η αναδιοργάνωση - εκσυγχρονισμός - μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους και η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κ.λπ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες επαναλαμβάνει πως δεν θα αποδεχθεί την πολιτική της διάλυσης των υπηρεσιών, της πλήρους ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων των Εφοριών, των υποχρεωτικών μετακινήσεων πληθυσμών και της διάσπασης του κλάδου των εφοριακών.

Στην Αθήνα προσγειώνεται το Α380 της Emirates


Στην Αθήνα προσγειώνεται το Α380 της Emirates 

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσγειώνεται σε λίγη ώρα το υπερσύγχρονο αεροσκάφος Α380 της Emirates, το οποίο πραγματοποιεί σήμερα μία και μοναδική πτήση προς την ελληνική πρωτεύουσα.

«Τον Ιούνιο του 1996, η Emirates πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση στην Ελλάδα. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, παρουσιάζουμε τις πολυβραβευμένες υπηρεσίες του Α380 εκτελώντας την πτήση από Ντουμπάι προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Richard Jewsbury, Senior Vice President Commercial Europe and Russian Federation.

Η πτήση της Emirates με κωδικό ΕΚ105 θα αφιχθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 12:50, ενώ η πτήση της επιστροφής με κωδικό ΕΚ106 θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:40.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αθήνα αποτελεί την πιο κερδοφόρα γραμμή της Emirates στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Η εταιρεία πραγματοποιεί 7 πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Airbus A340-300 και A330-200, ενώ στον όμιλο απασχολούνται περισσότεροι από 170 Έλληνες.

Καταδίκη Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη



Σε τετραετή ποινή φυλάκισης καταδίκασε Δικαστήριο του Μιλάνου τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για υπόθεση φοροδιαφυγής.
Ο Καβαλιέρε αναμένεται να ασκήσει έφεση.
Η καταδίκη ήταν η πρώτη για τον Ιταλό μεγιστάνα, καθώς πολλές από τις υποθέσεις εναντίον του δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια, ενώ για άλλες απαλλάχθηκε των κατηγοριών.
Μια μέρα πριν, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Ο 76χρονος πρώην πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης.
Η υπόθεση φοροδιαφυγής αφορούσε τη μιντιακή αυτοκρατορία του, Mediaset. Η δίκη έγινε για την εξαγορά των δικαιωμάτων προβολής αμερικανικών ταινιών στην τηλεόραση. «Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλμπάνο.

Οι πασόκοι έγιναν καλά παιδιά και οι «γαλάζιοι» κάνουν την πάπια

Ελλάδα, ένα απέραντο φρενοκομείο. Οι πρώτοι έσονται τελευταίοι και οι έσχατοι γίνονται… ήρωες.
Επίσης, οι προηγούμενοι «προδότες» και ριψάσπιδες ξαφνικά μετατρέπονται σε υπερασπιστές της πατρίδας. Η απόλυτη τρέλα δηλαδή. Και το λέμε αυτό με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βουλή ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχoυν   ανέβει στα… κάγκελα διότι υποστηρίζουν ότι παρακάμπτονται από το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ζητούν από την κυβέρνηση κάθε αποκρατικοποίηση να έρχεται στη Βουλή και να ελέγχεται ενώ το υπουργείο Οικονομικών έκανε λίγο πίσω λέγοντας ότι κάθε φορά θα γίνεται ενδελεχής ενημέρωση για ότι πωλείται υποστηρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και θα τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα.
Σε άλλο θέμα, αυτό του πετρελαίου θέρμανσης και των δικαιούχων επιστροφής φόρου οι πράσινοι βουλευτές βγαίνουν από τα αριστερά και ζητούν ακόμη περισσότερους δικαιούχους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να λέει ότι θα ξαναδεί το θέμα.
Αυτά είναι μόνο δύο από τα θέματα στα οποία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει ταραχή και θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι έχουν δίκιο. Δε μπορεί να είναι για παράδειγμα ανεξέλεγκτο το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι βουλευτές λένε ότι δε μπορεί να έχουν φάει τόσο «ξύλο» και να βλέπουν άλλους να τους παρακάμπτουν πουλώντας ότι θέλουν και όσο θέλουν. Και φέρνουν ως παράδειγμα το IBC στον Λάτση και τη Δωδώνη.
Επίσης, δίκιο έχουν για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα κάψει πολύ κόσμο φέτος ενώ δε θα έχει και δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε δύο σοβαρά θέματα:
1. Το πρώτο είναι ότι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι που ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και που στήριζαν μέχρι τέλους τον Παπανδρέου, να είναι τώρα οι υπερασπιστές της διαφάνειας και του φτωχού λαού. Μα είναι δυνατόν οι πασόκοι βουλευτές αντί να λογοδοτούν για τις επιλογές 2,5 ετών να γίνονται τιμητές και υπερασπιστές του δικαίου; Ποιοι μιλάνε δηλαδή. Αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν να υπογράψουν τα Μνημόνια που προβλέπουν μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Τώρα κόπτονται πώς θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ή μήπως αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν πέρυσι την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία ισχύει από σήμερα; Τώρα έγιναν τα «λαϊκά» παιδιά; Σε λίγο θα γίνουν ακόμη πιο αριστεροί από την Παπαρήγα και τον Τσίπρα.
2. Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ εμφανίζει σημάδια έντονης κυβερνησιμότητας. Οι ίδιοι οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ δεν ήταν αυτοί που πριν τις εκλογές του Ιουνίου εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για μέτρα που ήταν αντιλαϊκά αλλά και αδιαφανή; Τώρα λοιπόν που εξαφανίστηκαν αυτές οι ψυχές; Γιατί δε βγαίνουν να μιλήσουν για τις αδικίες και αντίθετα είτε σιωπούν ένοχα είτε έχουν γίνει διαπρύσιοι υποστηρικτές των πολιτικών του Μνημονίου;

Πώς λοιπόν οι «τελειωμένοι» πασόκοι άλλαξαν δέρμα και έγιναν αντιμνημονιακοί των Μνημονίων που οι ίδιοι ψήφισαν ενώ πολλοί Νεοδημοκράτες βουλευτές από σφόδρα αντιμνημονιακοί τώρα κάνουν την πάπια; Έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τον κόσμο και θα αναστηλώσουν το γκρεμισμένο πολιτικό οικοδόμημα; Είναι μακριά νυχτωμένοι όλοι τους. Η πολιτική υποκρισία δεν περνάει πια. Και κάτι άλλο: Η αγνωμοσύνη είναι ο χειρότερος φίλος κάποιων που έγιναν ισχυροί και τώρα κοιτάζουν αφ’ υψηλού. Και είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που ξεχνούν ποιοι ήταν, ποιοι έγιναν και που θα πάνε.

ΠΗΓΗ