EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θεσσαλονίκη: Έσπασε την ισόβια ποινή του για τη δολοφονία 62χρονης


 

Ένας 50χρονος τυπογράφος κατάφερε να σπάσει την ποινή ισόβιας φυλάκισης που του είχε αποδοθεί διότι δολοφόνησε εν ψυχρώ το 2008 μία 62χρονη που, όπως ισχυρίστηκε, του ζητούσε χρήματα από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Από τους δικαστές αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας κι έτσι τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει πριν από 2,5 χρόνια σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Το χρονικό της δολοφονίας και η απολογία

Η δολοφονία έγινε εντός καταστήματος που διατηρούσε ο 50χρονος στην περιοχή των «Λουλουδάδικων» στη Θεσσαλονίκη.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι η γυναίκα διεκδικούσε χρήματα από τοκογλυφικούς τόκους οκτώ ετών. «Προσφέρθηκε να με βοηθήσει το 2000 όταν αντιμετώπιζα οικονομικές ανάγκες. Ο μηνιαίος τόκος ήταν 5%», είπε, προσθέτοντας ότι λόγω των σωρευμένων χρεών και της φορτικής πίεσης που δεχόταν να τακτοποιήσει τις οφειλές του «θόλωσε» το μυαλό του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης χτύπησε με πτυοσκάπανο τη γυναίκα στο κεφάλι, με συνέπεια να την τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το πτώμα σε χαρτοκιβώτιο και μαζί με τα ματωμένα ρούχα του το πέταξε στα σκουπίδια. Μετάνιωσε όμως και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Κλειστές οι τράπεζες και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου


 

Κλειστές θα είναι και αύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου οι Τράπεζες, καθώς η ΟΤΟΕ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων με αφορμή την τροπολογία που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, και εντάσσει το ταμείο υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΟΤΟΕ αντιδρά έντονα στο θέμα, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία.

Νέο δελτίο φαρμάκων με μειώσεις τιμών σε 12.500 σκευάσματα


 

Μειώνεται η τιμή περίπου 7.000 σκευασμάτων, ενώ παραμένει σταθερή σε περίπου 5.000 ακόμη. Από αυτά στο μισό πέφτει η τιμή 800 φαρμάκων, των οποίων έληξε η πατέντα και βγήκαν από τη σχετική ειδική λίστα, στην οποία απομείνουν πλέον περί 750 άλλα φάρμακα.
Ο υφυπουργός Υγείας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, ανέφερε πως με το νέο δελτίο τιμών επιτυχάνονται μεσοσταθμικά μειώσεις 16% σε 12.500 σκευάσματα.Ο υφυπουργός απέκλεισε, πάντως, σε αυτή τη φάση τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, όπως τα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα.
Στο νέο δελτίο τιμών, για πρώτη φορά, ανακοστολογήθηκαν και μειώθηκαν οι τιμές και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, παρότι το κόστος τους δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Έτσι από Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, φθηνότερα θα αγοράζουμε τα φάρμακα.
Επίσης μειώνεται και το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά την έκδοση τελικά αργά το βράδυ της Κυριακής του νέου, διορθωμένου, δελτίου τιμών φαρμάκων που παραδόθηκε

Μείωση του εισιτηρίου στο 1 ευρώ ζητεί το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ

Logo
Τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, καθώς και τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ζητά το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ.
Ακριβώς το ίδιο αίτημα είχαν εκφράσει, πριν από μερικό διάστημα, και οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ).
Πλέον, δημιουργείται «μέτωπο» των εργαζομένων στα ΜΜΜ κατά των αυξήσεων 25% στις τιμές των εισιτηρίων που προβλέπονται στο Μνημόνιο.
Η ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ
Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων & Θυγατρικών Εταιρειών του ΟΑΣΑ αναφέρεται ότι «η επερχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων θα χειροτερέψει την συνολική κατάσταση.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την μείωση της τιμής στο 1 ευρώ. Άμεση απόφαση της κυβέρνησης για δυνατότητα μετακίνησης των ανέργων δωρεάν.
Η συγκοινωνία γίνεται ακριβή και οι μετακινήσεις δυσκολότερες. Ως Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την προοπτική που σπρώχνει την δημόσια αστική συγκοινωνία στην ιδιωτική κερδοφορία. Ακριβότερο εισιτήριο σε συνδυασμό με δούλους εργαζόμενους είναι βούτυρο στο ψωμί κάθε ενδιαφερόμενου “επενδυτή”.
Απαιτούμε άμεση καταβολή των χρεών του υπουργείου στον ΟΑΣΑ. Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της δημόσιας συγκοινωνίας 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων».

Στουρνάρας: Ας κάνει ότι θέλει ο Κουβέλης, το πακέτο έχει κλείσει…



«Το πακέτο ουσιαστικά έχει κλείσει, έχουν γίνει βήματα στο εργασιακό, θα το φέρω στην Βουλή και όποιος θέλει ας το ψηφίσει και ο κ. Κουβέλης ας κάνει ό,τι νομίζει».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας σε συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους με το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και με αφορμή, τις δηλώσεις του πρόεδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι δεν πρόκειται αν ψηφίσει αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα.
Εν τω μεταξύ τελείωσε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, με τους επικεφαλής της τρόικας – και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου θα υπάρχει συνεχής επαφή με τους δανειστές, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη (οπότε πρέπει να έχει κλείσει). Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών).
Πάντως, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες  το “πακέτο” των μέτρων θα έρθει κανονικά στη Βουλή μαζί με τα εργασιακά.
Ωστόσο δεν θα έχει τη μορφή ενός άρθρου αλλά πολλών, με τις εργασιακές αλλαγές να αποτελούν ξεχωριστή ενότητα. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται ότι η ΔΗΜΑΡ θα μπορεί να ψηφίσει αρνητικά χωρίς να κινδυνεύσει το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αριθμούν συνολικά 160 βουλευτές

Νίκη με απώλειες για τον Ν. Φωτόπουλο

Μπορεί η παράταξη του Ν. Φωτόπουλου να πήρε τις εκλογές στη ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ   ωστόσο, καλείται τώρα να βρει συμμάχους για να ελέγξει το συνδικαλιστικό του μαγαζάκι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο νέο ΔΣ οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΠΑΣΚΕ 9 έδρες, ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι 3 έδρες, ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 8 έδρες, Νέα ΔΑΚΕ 5 έδρες, Αγωνιστική Συνεργασία 3 έδρες, ΣΑΔ 2 έδρες και Αγωνιστική Ενότητα 1 έδρα.
Ουσιαστική κερδισμένη είναι η ΔΑΚΕ που αύξησε τις έδρες της και οι διασπασμένοι του Σωματείου Σπάρτακος που πήραν 3 έδρες και δύσκολα θα κάνουν… χωριό με τον Φωτόπουλο. Επίσης, σταθερή έμεινε η δύναμη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σημαίνει ότι το ρεύμα Τσίπρα δεν έχει πολύ δύναμη στη ΓΕΝΟΠ. Αυτό δεν αποκλείει φυσικά μια συμμαχία με τον Φωτόπουλο.

Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών και στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Η τιμή του εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα 


Κατά 25% θα αυξηθεί η τιμή στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς από το νέο έτος, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα πρέπει ο ΟΑΣΑ να διαμορφώσει την τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) σε 1,75 ευρώ, σύμφωνα με Τα Νέα.

Η τιμή του εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα γίνουν σε δύο ή και σε τρεις δόσεις, όπως προκύπτει από τη σχετική διαπίστωση στο τελικό κείμενο του μνημονίου.

Τι προβλέπει το μνημόνιο για το άνοιγμα επαγγελμάτων και την απελευθέρωση υπηρεσιών


 

Παρεμβάσεις για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών με στόχο να πέσουν οι τιμές, αλλά και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (του ΟΑΣΑ, του ΜΕΤΡΟ και του ΟΣΕ), «τουλάχιστον κατά 25%», προβλέπει το νέο μνημόνιο με την τρόικα.

Μετά τα δημοσιονομικά μέτρα που παρουσίασε στο σύνολό τους Το Βήμα την Κυριακή, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κεφαλαίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και μεταφορών οι οποίες θα φέρουν δραματικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας με επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σχεδόν σε όλους τoυς κλάδους.


Πολλές από τις παρεμβάσεις αποτελούν «προαπαιτούμενες δράσεις» (prior actions) για την καταβολή της δόσης που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες. 

Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό!!!



Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να... 
 
ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».

Η αναφορά του Ε.Βενιζέλου περί "Προτεκτοράτου" δημιούργησε μεγάλη εντύπωση καθώς ο Ε.Βενιζέλος είναι γνωστό από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόϊκα. Άρα κάτι το ιδιαίτερα βαρύ ζητήθηκε αυτή την φορά.

Πρακτικά η τρόϊκα επανέφερε το θέμα της δημιουργίας δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους από τους ξένους. Όπως συνέβαινε την περίοδο 1941-1944, στην Κατοχή και είχε εφαρμοστεί το 1897 από τις μεγάλες δυνάμεις. Ο δεύτερος λογαριασμός θα τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπου θα καταλήγουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των υδρογονανθράκων, αλλά και των κοιτασμάτων χρυσού, ως εγγύηση για την αποπληρωμή των χρεών! Πρόκειται για κανονικό καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου με υποθήκευση του φυσικού πλούτου μιας χώρας. Ιδού και η δήλωση Β.Σόϊμπλε που πλέον απειλεί "να τινάξει τα πάντα στον αέρα":

Δήλωση Σόιμπλε «Μηχανισμοί ελέγχου για την Ελλάδα»

"Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά μόνο με "μηχανισμούς" που θα συγκροτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές.

Tα μέτρα που έχουν ήδη προωθηθεί από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρέπει να ενισχυθούν με μηχανισμούς ελέγχου, ενδεχομένως αυτόματους σταθεροποιητές, για να έχει η Ελλάδα περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει" είπε μιλώντας στο Bloomberg.

Μάλιστα αναγνώρισε ότι «Θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ελλάδα να το δεχτεί».

Μα όποιος το δεχόταν, θα είχε την τύχη του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες και του Πήλιου Γούση στο Σούλι: Ένα όνομα καταραμένο στους αιώνες...

Γ.Γ. Μεταφορών: Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις αυξήσεις σε ΟΑΣΑ-TΡΑΙΝΟΣΕ



Για ακόμη μια φορά, το υπουργείο Μεταφορών επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις 25% σε ΟΑΣΑ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προβλέπονται στο Μνημόνιο, με την εφαρμογή «ισοδύναμων μέτρων», όπως η πάταξη της λαθρεπιβίβασης και η είσπραξη περισσότερων προστίμων.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Στόχος ήταν η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων.
Η πρόβλεψη για αύξηση θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία είναι δυνατόν  να λειτουργήσουν εν τω μεταξύ.
Ειδικότερα, από την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακος που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού καθώς και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.
Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, διαπιστώθηκε ήδη αύξηση του ρυθμού των εισπράξεων λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων στις αστικές συγκοινωνίες. Με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, ο στόχος για μείωση κατά 50% της εισιτηριοδιαφυγής μέχρι το τέλος του 2012, είναι ρεαλιστικός.
Το σύνολο των προσπαθειών στους τρεις παραπάνω άξονες μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, ώστε τελικά αυτή να αποφευχθεί.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες».

Η Ανθρωπότητα Πειραματόζωο (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)


Η Ανθρωπότητα Πειραματόζωο (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)


Το 1993, οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανέθεσαν στον αμερικανό καθηγητή Δρ. Κάρλο να μελετήσει τις επιπτώσεις των κινητών στην υγεία. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε με 28 εκατ. δολάρια από τις εταιρείες, κράτησε 6 χρόνια και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά:
ο Δρ. Κάρλο ανακάλυψε ότι η ακτινοβολία την οποία εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζει σοβαρά το ανθρώπινο DNA και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εγκεφάλου και άλλες σοβαρές ασθένειες. Επειδή τα πορίσματα της έρευνας δεν ήταν αυτά που ανέμενε, η βιομηχανία κινητών προσπάθησε να κρατήσει την έρευνα μυστική.
«Έκανε τα πάντα για να αμφισβητήσει τα ευρήματα, τους γιατρούς και εμένα ως αρχηγό του προγράμματος», αποκαλύπτει στην εκπομπή ο αμερικανός καθηγητής.

Τα κινητά τηλέφωνα (για τα οποία η έρευνα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα επεκτείνεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τις εταιρείες κινητών), αποτελεί το τελευταίο «πεδίο δοκιμών» του βιομηχανικού μας πολιτισμού. Στο βωμό της ανάπτυξης και του εμπορικού κέρδους η ανθρωπότητα μετατράπηκε τον 20ο αιώνα σε ένα γιγαντιαίο πειραματόζωο. Για να μετρηθούν οι επιπτώσεις της ατομικής ενέργειας στον άνθρωπο, μια μικρή πόλη στην Νεβάδα των ΗΠΑ εκτέθηκε σε ραδιενέργεια από πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιούντο λίγα μίλια μακριά, όπως διηγείται ένας από τους λίγους κατοίκους που κατάφερε να επιβιώσει.

Πέρα από τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία μας, τα χημικά και τα εντομοκτόνα -τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει ως γυναικείες ορμόνες- προκαλούν την θηλυκοποίηση του πληθυσμού και τα δείγματα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Όλο και περισσότερα αρσενικά βρέφη γεννιούνται με ανωμαλίες στα γενετικά τους όργανα «και εάν συνεχιστεί η ίδια αλόγιστη χρησιμοποίηση των χημικών», σημειώνει ο καθηγητής κος Ζουπάνος, «είναι σίγουρο ότι μέσα στα επόμενα 100 με 200 χρόνια το ανδρικό σπέρμα θα αποτελεί πλέον ένα σπάνιο είδος, το οποίο θα πωλείται μέσω ειδικών τραπεζών καταψύξεως, με ΦΠΑ και με απόδειξη πληρωμής».

Χημικά, διοξίνες και PCB έχουν πλέον εγκατασταθεί στον οργανισμό του μοντέρνου ανθρώπου, πολλές φορές σε μεγάλες ποσότητες, όπως ανακάλυψαν μετά τις ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν πρόσφατα η επίτροπος της ευρωπαϊκής ένωσης για θέματα περιβάλλοντος Κα Γουόλστρομ και ο επικεφαλής των φιλελευθέρων ευρωβουλευτών Κος Ουότσον. Σε ρόλο πειραματόζωου, ο Στέλιος Κούλογλου υποβάλλεται σε μια αντίστοιχη εξέταση στον Δημόκριτο...
 
 

Πηγή: RAMNOUSIA

Θα μας τρελάνει όλους ο Βενιζέλος. Θέλει να χρηματοδοτηθεί το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά των εκλογών του 2009...!!!

Θα μας τρελάνει όλους ο Βενιζέλος. Θέλει να χρηματοδοτηθεί το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά των εκλογών του 2009...!!!
Ποιος εμπιστεύεται σήμερα τον Ευ. Βενιζέλο; Μα, ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη να δώσει στο ΠΑΣΟΚ 4,2 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' όσα δικαιούται με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών! Ο υπουργός έχει στο γραφείο του τη σχετική απόφαση και περιμένει την εντολή του πρωθυπουργού, διότι το θέμα "τον ξεπερνά".

Επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου ως να έχει το 44% του 2009 και όχι το 13% του 2012, που "μεταφράζεται" σε 4,2 εκατ. ευρώ. Ο Ευ. Βενιζέλος επικαλείται τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθώς πληρώνονταν όλα τα χρήματα της χρονιάς την 1η Ιανουαρίου. Όμως ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε 4 δόσεις ανά τρίμηνο, οπότε μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.


«Στα μαχαίρια» βρίσκονται λοιπόν, τα πολιτικά κόμματα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των πιστώσεων της κρατικής επιχορήγησης.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά είναι το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και από την άλλη τα υπόλοιπα κόμματα…

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το protothema.gr, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 σαν να έχει ποσοστό 44% του 2009 και όχι ως κόμμα του 13%, του ποσοστού που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου. Ουσιαστικά η Ιπποκράτους ζητά να πάρει 4,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθώς πριν πληρώνονταν όλα τα χρήματα της χρονιάς την 1η Ιανουαρίου.

Ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε τέσσερις δόσεις ανά τρίμηνο, έτσι ώστε να μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.



Οπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμείνουν, τα κόμματα Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, τη στιγμή που κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσηςθα έπρεπε να πάρουν από 1,7 έως 1,2 εκατ. το καθένα.

Κατά τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του Συνασπισμού, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη δόση των 4,2 εκατ.ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χάσει» περίπου 2 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 660.000 ευρώ, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Πηγή: RAMNOUSIA

Έρευνα για κυψέλες καυσίμου με φυσικό αέριο

Έρευνα για κυψέλες καυσίμου με φυσικό αέριο
Το ΙΔΕΠ του ΕΚΕΤΑ συντονίζει έρευνα για κυψέλες καυσίμου με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το “World Energy Technology and Climate Policy Outlook” (WETO), οι παγκόσμιες ανάγκες για ενέργεια αυξάνονται με μέσο ρυθμό αύξησης της τάξης του 1.8% / έτος για την περίοδο 2000‐2030. Σήμερα, η κύρια πηγή ενέργειας είναι τo πετρέλαιο με τα παράγωγά του, η καύση των οποίων παράγει ουσίες που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στην προσπάθεια της εξεύρεσης περιβαλλοντικά φιλικών πηγών ενέργειας, οι κυψέλες καυσίμου (fuel cells) φαίνεται να αποτελούν μια εναλλακτική, περιβαλλοντικά φιλική τεχνολογία.

Το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του ΕΚΕΤΑ βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας για την ανάπτυξη κυψελών καυσίμου με υψηλή απόδοση, αλλά σε βιώσιμο κόστος. Οι κυψέλες καυσίμου στερεού οξειδίου (Solid Oxide Fuel Cells, SOFCs) παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με υψηλή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο ευέλικτες όσον αφορά την χρήση υδρογόνου ή άλλων καυσίμων με βάση τον άνθρακα. Παρά τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε εμπορικά προϊόντα και σε αυτό ευθύνεται το υψηλό κόστος τους, αλλά και ο περιορισμένος χρόνος ζωής τους.

Το ερευνητικό πρόγραμμα T-CELL (Innovative SOFC Architecture based on Triode Operation) προτείνει μια πρωτότυπη ηλεκτροχημική προσέγγιση, η οποία στοχεύει την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, μέσω της ανάπτυξης μιας νέας τριοδικής διάταξης, ως μία προηγμένη αρχιτεκτονική για τον σχεδιασμό κυψελών. Η εξέλιξη αυτή βασίζεται στην ανάπτυξη υλικών και καινοτόμων διατάξεων που επιτρέπουν τον αποτελεσματικό έλεγχο της λειτουργίας μιας κυψέλης καυσίμου με καύσιμο το φυσικό αέριο. Η ανάπτυξη κυψελών καυσίμου που λειτουργούν με καύσιμο υδρογονάνθρακες (φυσικό αέριο, βιοκαύσιμα κ.ά.) είναι το κλειδί για την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη εμπορευματοποίησή τους. Η συμμετοχή στο έργο εξειδικευμένων εταιρειών του χώρου θα μπορούν να ωθήσουν την ταχύτερη διείσδυση στην αγορά.


Το T-CELL συντονίζεται από το Εργαστήριο Ανάπτυξης Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διεργασιών (ΕΑΝΟΣΥΣ) του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ και χρηματοδοτείται από το Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο έργο συμμετέχουν 8 φορείς, από γνωστά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, αλλά και το χώρο της βιομηχανίας από 7 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία και Νορβηγία).

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) την 1η Οκτωβρίου 2012, παρουσία εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.


Πηγή:
Ανεξήγητα Φαινόμενα

Αποζημίωση έως 600 ευρώ για πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων

 
Αποζημίωση έως και 600 ευρώ σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης τους άνω των τριών ωρών, δικαιούνται οι επιβάτες στην Ε.Ε., σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νομολογία του κατά την οποία οι επιβάτες των οποίων η πτήση είχε μεγάλη καθυστέρηση, δικαιούνται ενδεχομένως αποζημίωση. Έτσι, οι επιβάτες που φθάνουν στον τελικό προορισμό τους τρεις ώρες ή και περισσότερο μετά από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης, μπορούν να αξιώσουν από την αεροπορική εταιρία να τους καταβάλει μια κατ' αποκοπή αποζημίωση, εκτός αν η καθυστέρηση οφείλεται σε έκτακτες περιστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το δίκαιο της Ένωσης προβλέπει ότι οι επιβάτες, σε περίπτωση ματαίωσης της πτήσης τους, λαμβάνουν ως αποζημίωση ένα κατ' αποκοπή ποσό, το οποίο κυμαίνεται από 250 έως 600 ευρώ, ενώ το 2009 το Δικαστήριο έκρινε (Απόφαση Sturgeon C-402/07 και C-432/07) ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποζημιώνονται, όχι μόνο για τις ματαιώσεις πτήσεων, αλλά και για τις πολύωρες καθυστερήσεις, εκτός αν αυτές οφείλονται σε «εξαιρετικές συνθήκες», τις οποίες η αεροπορική εταιρεία δεν μπορούσε να αποφύγει.
Γερμανικά και βρετανικά δικαστήρια ζήτησαν από το Δικαστήριο να επεκτείνει την αρχική του απόφαση, ύστερα από την κίνηση των Lufthansa, British Airways, easyJet, TUI Travel και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών να προσβάλουν την απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης, απεφάνθη το Δικαστήριο της Ε.Ε., πρέπει να γίνει δεκτό ότι οι επιβάτες των οποίων η πτήση καθυστερεί και οι επιβάτες των οποίων η πτήση ματαιώνεται την τελευταία στιγμή βρίσκονται σε συγκρίσιμες καταστάσεις, όσον αφορά την αποζημίωσή τους, διότι όλοι υφίστανται παρόμοια ζημία, δηλαδή απώλεια χρόνου.
Αφού όμως οι επιβάτες των πτήσεων που ματαιώνονται έχουν δικαίωμα αποζημίωσης, όταν υφίστανται απώλεια χρόνου ίση με ή μεγαλύτερη από τρεις ώρες, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι οι επιβάτες των καθυστερημένων πτήσεων μπορούν επίσης να επικαλούνται το δικαίωμα αυτό, όταν υφίστανται, λόγω της καθυστέρησης της πτήσης τους, την ίδια απώλεια χρόνου, δηλαδή όταν φθάνουν στον τελικό προορισμό τους τρεις ώρες ή και περισσότερο μετά από την ώρα άφιξης που είχε προγραμματίσει αρχικά ο αερομεταφορέας.
Παράλληλα όμως, επισημαίνεται ότι η καθυστέρηση της πτήσης δεν παρέχει στους επιβάτες δικαίωμα αποζημίωσης, αν ο αερομεταφορέας μπορεί να αποδείξει ότι η μεγάλη καθυστέρηση έχει προκληθεί από έκτακτες περιστάσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ακόμη και αν είχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα, δηλαδή περιστάσεις επί των οποίων δεν έχει, στην πράξη, κανένα έλεγχο ο αερομεταφορέας.
Συνεπώς, η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης δεν αφορά όλες τις καθυστερήσεις, αλλά μόνο τις μεγάλες καθυστερήσεις και οι αεροπορικές εταιρίες δεν υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση σε περίπτωση που αποδείξουν ότι η ματαίωση ή η μεγάλη καθυστέρηση της πτήσης έχει προκληθεί από έκτακτες περιστάσεις.

Απέχουν την Πέμπτη από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας


 

Εικοσιτετράωρη αποχή θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Αθήνας την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων α) περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και β) περί υπαγωγής των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ.

Οι δικηγόροι της Αθήνας ζητούν την άμεση απόσυρση των «κατάπτυστων», όπως τις χαρακτηρίζουν, διατάξεων που αφορούν τη μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και την υπαγωγή των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ημέρα θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Ποινή φυλάκισης σε δήμαρχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω παράνομης πινακίδας


Φωτογραφία αρχείου 

Σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αφορά στο θάνατο πολίτη στις 19 Δεκεμβρίου του 2005, το αυτοκίνητο του οποίου προσέκρουσε σε διαφημιστική υπαίθρια πινακίδα, που βρισκόταν σε νησίδα επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης η πινακίδα ήταν παράνομη.

Μαζί με τον κ. Τζανίκο παραπέμφθηκαν άλλα έξι άτομα που εργάζονταν στο δήμο Αμαρουσίου.

Ο κ. Τζανίκος αναμένεται να ασκήσει έφεση η οποία και θα εκδικαστεί στο πενταμελές εφετείο πλημμελημάτων.

Το Δημόσιο αποφάσισε (επιτέλους) να καλύψει μέρος των χρεών του

 
Του Μάριου Χριστοδούλου

Περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σχεδιάζεται να πέσουν έως τον Δεκέμβριο του 2012 στην ελληνική αγορά. Αυτό προβλέπει νεότερη πρόταση που επεξεργάζονται κυβέρνηση και Τρόικα για την εξόφληση των χρεών που οφείλει το κράτος σε ιδιώτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 8 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα στην κυβέρνηση να προσανατολίζονται στην άμεση κάλυψη μεγάλου μέρους αυτών των οφειλών για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά, που εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, παραμένει αφυδατωμένη.
Παραδόξως, το θέμα έθιξε η τεχνική αντιπροσωπεία της Τρόικας, η οποία αξιολογώντας την ασφυκτική κατάσταση στο εσωτερικό της ελληνικής οικονομίας, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να αλλάξει το αρχικό σχέδιο εξόφλησης αυτών των οφειλών.
Να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού προέβλεπε την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε δύο ισόποσες δόσεις, εφέτος και το 2013.
Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι ότι για να μπορέσει το κράτος να τακτοποιήσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το μεγαλύτερος των οικονομικών απαιτήσεων των ιδιωτών θα πρέπει:
· Είτε η Ελλάδα να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ποσό από την δόση των 31,5 δισ. ευρώ που αναμένει έως τις 15 Νοεμβρίου από την Τρόικα. Κατά τον Γιάννη Στουρνάρα η Αθήνα δεν πρέπει να πάρει μόνο 31,5 δισ. ευρώ το Νοέμβριο από τον μηχανισμό στήριξης. Στο ποσό αυτή της δόσης θα πρέπει να προστεθούν και άλλα 5 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχαν δοθεί στην χώρα μας από τον Σεπτέμβριο.
· Είτε οι τράπεζες να πάρουν «κουρεμένο» το ποσό της δόσης που αναλογεί στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης. Από το την δόση του Νοεμβρίου τα 23,5 δισ. ευρώ αφορούν κεφάλαια που χρειάζονται οι τράπεζες.
Πρόκειται για την δεύτερη κεφαλαιακή «ένεση», αφού έχουν προηγηθεί τα 25 δισ. που πήραν τον Απρίλιο και το 1,5 δισ. ευρώ που δόθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα στην αρχή με την υπογραφή του PSI.
Όποιο από τα δύο σενάρια προκριθεί τότε θεωρείται σίγουρο ότι «ανάσα» δεν θα πάρουν οι επιχειρήσεις μόνο από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και από τον ΦΠΑ που δεν τους έχει αποδώσει, εδώ και δύο χρόνια περίπου το δημόσιο και οι οποίες ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν «παγώσει» όλες τις επιστροφές του φόρου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012.
Το υπουργείο Οικονομικών για να μπορέσει να συγκρατήσει το έλλειμμα έχει προσφύγει στην περικοπή των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων -το μόνο αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας – «ψαλιδίστηκε» κατά 2,07 δισ. ευρώ. Αντί να διατεθούν στην αγορά 4,9 δισ. ευρώ, διατέθηκαν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου μόνο 2,78 δισ.ευρώ!

Νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΕ


Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30/6/2012 ασφαλιστικές εισφορές 

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30/6/2012 ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, αναστολή αναγκαστικών μέτρων κ.λ.π, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, δίνονται οι εξής δυνατότητες:

1. Προσωρινός Διακανονισμός (άρθρο 3 παρ. α του Ν4087/2012)
Προϋποθέσεις:
- Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012, με έκπτωση 40% στα Τ.Κ.
- Υποβολή αίτησης μετά την 1/1/2013, χωρίς έκπτωση στα Τ.Κ.
- Ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012.
- Καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως.
- Καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης.
Η δόση προσδιορίζεται στο 20% της τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 ευρώ.
- Καταβολή τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια του διακανονισμού.
- Λήξη του διακανονισμού 31/12/2013.
- Ο διακανονισμός χάνεται με τη μη καταβολή έστω και μιας τρέχουσας διμηνιαίας εισφοράς και δόσης.
- Το δικαίωμα ένταξης στο διακανονισμό ασκείται άπαξ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ ενεργή ρύθμιση δεν μπορούν να ενταχθούν στον προσωρινό διακανονισμό.
2. Ρύθμιση (άρθρο 3 παρ. β του Ν4087/2012)
Προϋποθέσεις:
- Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012.
- Ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012.
- Καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως.
- Εξόφληση:
i. εφάπαξ ή έξι (6) δόσεις με έκπτωση 100% στα Τ.Κ.
ii. από εφτά (7) έως δέκα (10) δόσεις με έκπτωση 75% στα Τ.Κ.
- Καταβολή της πρώτης δόσης ή της εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης.
- Η δόση προσδιορίζεται από το ύψος της οφειλής.
- Καταβολή τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
- Η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν δύο συνεχόμενες διμηνιαίες εισφορές και δόσεις.
- Το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση ασκείται άπαξ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ ενεργό προσωρινό διακανονισμό δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Για την υποβολή αιτήσεων και πληροφοριών οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στα Περιφερειακά Τμήματα που υπάγονται.

Ο ΟΑΕΕ καλεί τους ασφαλισμένους να ενταχθούν στις πιο πάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξασφαλίζοντας:
- Ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθενείας.
- Ασφαλιστική ενημερότητα.
- Δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία.
-Αναστολή αναγκαστικών μέτρων έως 31/12/2013.

Πανελλαδική απεργία των φαρμακαποθηκάριων ώς την Παρασκευή


Aνοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ από τους φαρμακαποθηκάριους 

Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή, κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, αντιδρώντας στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ισχύει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς από τη Δευτέρα, για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει σήμερα ενώ για τα ιδιωτικά φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου.

Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να τους δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση υποστηρίζουν ότι θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους.

Επιπλέον, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις που τους θίγουν και καταργούν, όπως αναφέρουν, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς του φαρμάκου.

Σημειώνεται οτι το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων προβλέπει μειώσεις στην πλειονότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων, από τις οποίες στόχος είναι η εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης.

Φοιτήτρια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στην εστία


Φοιτήτρια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στην εστία 

Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο δωμάτιο της στις φοιτητικές εστίες Ξάνθης έκανε μια νεαρή φοιτήτρια πριν από μερικές ημέρες.

Όπως αναφέρουν φοιτητές του ΔΠΘ Ξάνθης στο thrakitoday.com το περιστατικό έχει αναστατώσει τη φοιτητική κοινότητα, καθώς όπως έγινε γνωστό η φοιτήτρια είχε κλειδωθεί στο δωμάτιο της στις εστίες επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή της, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Γείτονες, που διαμένουν σε διπλανά δωμάτια στις εστίες βλέποντας τη νεαρή φοιτήτρια να έχει απομονωθεί για μέρες μέσα στο δωμάτιο της αρχικά ανησύχησαν προσπαθώντας να έρθουν σε επαφή μαζί της. Ωστόσο η ίδια είχε κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο χωρίς να δίνει σημεία ζωής. Άμεσα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι επιτηρητές των εστιών οι οποίοι και άνοιξαν την πόρτα του δωματίου, αντικρίζοντας τη φοιτήτρια αιμόφυρτη, τραυματισμένη από ένα μαχαίρι με το οποίο αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Άμεσα η φοιτήτρια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα χωρίς να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης δεν προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης για το περιστατικό, παρά το γεγονός πως αυτό έλαβε χώρα πριν από περίπου μια εβδομάδα, ενώ από τη μεριά τους οι φοιτητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αντίστοιχα περιστατικά.

Προσφυγή στο ΣτΕ εργαζομένων και μετόχων της ΑΤΕ


Προσφυγή στο ΣτΕ εργαζομένων και μετόχων της ΑΤΕ 

Εργαζόμενοι και μέτοχοι της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ), προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και η μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην ΑΤΕ, καθώς και μέτοχοι της Αγροτικής προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Όλοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ, η μεταβίβασή της, κ.λπ. είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, όπως επίσης προσκρούουν στην ελληνική νομοθεσία και ειδικά στο κεφάλαιο που αφορά τα εργασιακά.

Αναλυτικότερα, υποστηρίζεται ότι η ανάκληση της άδειας στηρίζεται σε αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες παραδοχές για έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία ρευστοποίησης της ΑΤΕ.

Ακόμη, η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη, αλλά και χωρίς καμιά διαδικασία που να διασφαλίζει τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μια μόνο ημέρα, υπογραμμίζεται στις προσφυγές.

Όμως, η διαδικασία που ακολουθήθηκε παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (όπως είναι η αρχή της διαφάνειας και του ανταγωνισμού), υπογραμμίζεται στις προσφυγές, αλλά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετη με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε άλλο σημείο των προσφυγών, τονίζεται ότι «η κλήση μόνο μιας Τράπεζας προς υποβολή προσφορών δεν συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, αφού οι ως άνω αρχές επιβάλλουν την κλήση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υποψηφίων αγοραστών των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάριση Τράπεζας, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση εις όφελος και των δανειστών της Τράπεζας που τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση».

Τέλος, υποστηρίζεται ότι παραβιάζεται και η Ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική νομοθεσία, καθώς κατά το «πέρασμα» των εργαζομένων της ΑΤΕ στην Πειραιώς, δεν τους αναγνωρίστηκε καμιά προϋπηρεσία, βαθμός και θέση που κατείχαν, ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν, αλλά αντίθετα προσελήφθηκαν ως απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι.

Έκλεισε η συμφωνία τρόικας – υπ. Εργασίας

Έκλεισε η συμφωνία τρόικας - υπουργού Εργασίας για τα εργασιακά.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση με την διαπραγμάτευση κέρδισε τη μάχη για τις τριετίες που ήταν χαμένες από το νόμο 4046 το Φεβρουάριο του 2012.

Πετύχαμε, πρόσθεσε ο κ.Βρουτσης, να μην μπει στη νέα δανειακή σύμβαση η ατομική διευθέτηση του χρόνου.

Παράλληλα δεν θίγονται οι αποζημιώσεις για όσους εργάζονται έως 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη και δικαιούνται 12 μισθούς.

Για όσους δικαιούνται περισσότερους από 12 μισθούς προβλέπεται ότι οι επιπλέον μισθοί θα υπολογίζονται με πλαφόν 1.800 ευρω ο καθένας. Έτσι θα έχουν απώλειες όσοι έχουν μεγαλύτερο μισθό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει 20 χρόνια προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, δικαιούται 18 μισθούς και παίρνει 5.000 ευρώ μισθό, για τους πρώτους 12 μισθούς θα αποζημιωθεί με 5.000 ευρώ και για τους υπόλοιπους έξι με 1.800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαίσιο της συμφωνίας υπουργείου - τρόικας περιγράφεται στο σημείωμα που δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς απο τον υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβελης ενημέρωσαν στην αρχή της σύσκεψης ότι δεν επιθυμούν να συζητήσουν και να λάβουν καμία απόφαση για οτιδήποτε αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Στο σημείωμα που δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς φέρεται να περιγράφεται το πάγωμα των τριετιών έως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η κυβέρνηση πλέον θα ορίζει τον κατώτατο μισθό και με βάση αυτόν οι κοινωνικοί εταίροι θα διαμορφώνουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα δυο κόμματα ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ φέρονται να εκφράζουν ενστάσεις για τη συμφωνία με την τρόικα επειδή πλέον η ΕΓΣΣΕ θα δεσμεύει μόνο τα μέλη όσων την υπογράφουν και δεν θα εχει καθολική ισχύ.


ΤΩΡΑ: Στις φλόγες λεωφορείο της ΕΘΕΛ στον Κηφισό


(φωτό αρχείου) 

Λεωφορείο της ΕΘΕΛ ;eχει τυλιχτεί στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Αθηνά, 100 μέτρα πριν τα φανάρια της Renault, σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το λεωφορείο ήταν χωρίς επιβάτες.