EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πάνω από 100 τεχνοκράτες στο «λίφτινγκ» του υπουργείου Υγείας


 Πάνω από 100 τεχνοκράτες στο «λίφτινγκ» του υπουργείου Υγείας

Η αποπληρωμή των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εξετάσθηκε στην συνάντηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσεως της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 Έλληνες και Ευρωπαίοι τεχνοκράτες θα συνεργασθούν για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση του υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε πως εξέτασε με τον κ. Ράιχενμπαχ μία σειρά θεμάτων όπως το ΕΣΠΑ, ο ιατρικό τουρισμός, η διοίκηση των νοσοκομείων, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η τιμολόγηση των φαρμάκων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επικέντρωσε με την σειρά τους στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ και τόνισε πως εξέτασε με τον κ. Λυκουρέντζο ζητήματα πολιτικής όπου η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα σημαντικές αποφάσεις.

Οι τράπεζες πίσω από τις αλλαγές στα εργασιακά


   Οι ανατροπές που θα έρθουν στα εργασιακά θα αφορούν και χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους- Μόνο έτσι θεωρούν ότι θα ευδοκιμήσουν οι συγχωνεύσεις- Στόχος οι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη.. Και όμως υπάρχει δάκτυλος. Συγκεκριμένες πιέσεις, από συγκεκριμένο χώρο για τις ανατροπές στα εργασιακά εκατομμυρίων εργαζομένων.

Ομολογείται πλέον από όλους. Μπορεί εμφανώς να μην υπάρχουν αποδείξεις, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν τον τραπεζικό κλάδο πίσω απ' τις αφόρητες πιέσεις για την κατάργηση μιας σειράς εργατικών δικαιωμάτων.

Βρισκόμαστε ενώπιον τεράστιων αλλαγών στον τραπεζικό τομέα. Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις τραπεζών αλλάζουν το τοπίο, πρώτα απ' όλα στο εσωτερικό και τη δομή των ίδιων των τραπεζών.


Δύο ιδρύματα τα οποία συνυπήρχαν στον ίδιο χώρο καλούνται να λειτουργήσουν ως ένα. Έτσι τα πρώην ανταγωνιστικά καταστήματα δυο διαφορετικών τραπεζών στην ίδια περιοχή, πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Θα παραμείνει μόνο το ένα.


Το ένα δεν μπορεί να απορροφήσει όλους τους υπαλλήλους του διπλανού και έτσι θα υπάρξει άμεση ανάγκη για απολύσεις.


Αυτό που θα συμβεί σε μικροκλίμακα στα δυο υποκαταστήματα μιας γειτονιάς θα συμβεί και σε όλο το εύρος του νέου σχήματος. Ουσιαστικά μιλάμε για μεγάλα ποσοστά απολύσεων.


Οι απολύσεις ωστόσο κοστίζουν. Πλέον και με την ανακεφαλαιοποίηση στην κορύφωσή της τα χρήματα είναι περιορισμένα (πέρασαν οι εποχές όπου υπήρχε το “δέλεαρ” της εθελουσίας εξόδου).


Κάπως έτσι μιλάμε για έναν κλάδο που ετοιμάζεται να προβεί σε μαζικές απολύσεις, αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος.


Παράλληλα μιλάμε για έναν κλάδο με τεράστια επιρροή στο πολιτικό σύστημα της χώρας και όχι μόνο. Ταυτόχρονα το πρόβλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.


Εύκολα η πίεση από κάποιες τράπεζες εν μέσω κλίματος αστάθειας σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό πιστωτικό σύστημα μπορεί να βρει ευήκοα ώτα.


Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις απολύσεις το θέμα της μείωσης της αποζημίωσης ουσιαστικά μοιάζει με φωτογραφική διάταξη για τις τράπεζες.


Αν αναλογιστεί κανείς ότι μελετάται η μείωση της αποζημίωσης για όσους υπηρετούν στον ίδιο εργοδότη πολλά χρόνια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πιο σταθερές θέσεις εργασίας ήταν εκείνες των τραπεζών, τότε το συμπέρασμα είναι ένα...


Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τον ίδιο δάκτυλο πίσω και από τις τριετίες. Τονίζουν πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρεθούν σε ένα νέο εργασιακό καθεστώς το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση. Ανεξάρτητα απ' τις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας.


Στο νέο εργασιακό περιβάλλον όπως προτείνει η τρόικα οι μισθοί, πλην του κατώτατου, θα πρέπει να συζητούνται απευθείας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, όχι συλλογικά και αντίστοιχα οι όποιες αυξήσεις να μην υπάγονται σε κάποια σύμβαση αλλά σε διαπραγμάτευση και πάλι απευθείας μεταξύ υπαλλήλου και εργοδότη...


Όλα λένε παράγοντες που γνωρίζουν το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης οδηγούν σε συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας πίσω από συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες όμως θα αφορούν σε εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο στον τραπεζικό...


Πηγή 


Ξεκίνησε ο διάλογος για το παράκτιο μέτωπο Φάληρο – Σούνιο


Ξεκίνησε ο διάλογος για το παράκτιο μέτωπο Φάληρο – Σούνιο

Στο πλαίσιο των προγραμματικών εξαγγελιών για την υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο-Σούνιο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τους Δημάρχους: Μοσχάτου - Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα τέθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την οργάνωση, υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου ενώ οι Δήμαρχοι παρουσίασαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στα όρια των δήμων τους.

Ο κ. Μηταράκης στο πλαίσιο της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού και των πρόσφατων δηλώσεων του από τις Βρυξέλλες, προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο. Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια ισορροπημένης περιαστικής ανάπλασης με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και σήμερα συναντηθήκαμε με τους δημάρχους της περιοχής για να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις. Φυσικά, ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες θα είναι συνεχής».

Εξηγήσεις για αστυνομικό που τράβηξε όπλο σε καταδίωξη μαθητών


 Εξηγήσεις για αστυνομικό που τράβηξε όπλο σε καταδίωξη μαθητών

Σε εξηγήσεις σχετικά με περιστατικό προσαγωγής μαθητών του Λυκείου στην Ελασσόνα, πριν από την οποία αστυνομικός έβγαλε από τη θήκη του το υπηρεσιακό του όπλο, προέβη σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες στις 06.50, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας Λάρισας σχετικά με άγνωστους δράστες που προξενούν φθορές στο Λύκειο Ελασσόνας, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μετέβησαν στο σχολείο και κινούμενοι περιμετρικά αντιλήφθηκαν δύο άτομα, από τα οποία ο ένας έφερε στον ώμο σακίδιο, να πηδούν από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του σχολείου και να τρέπονται σε φυγή.

Μετά από αναζητήσεις σε χωράφια που καλύπτονται από πυκνή βλάστηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα άτομα κρυμμένα πίσω από θάμνους. Λόγω της περιορισμένης ορατότητας, των συνθηκών χαμηλού φωτισμού και προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, ο ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο από τη θήκη. Διαπιστώνοντας ακολούθως ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, ο αστυνομικός επανέφερε το όπλο στη θήκη και τα άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και προέκυψε ότι είναι 16χρονοι μαθητές του Λυκείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αξιωματικού Υπηρεσίας με το Διευθυντή του Λυκείου, ο δεύτερος δήλωσε άγνοια για ενδεχόμενες προκληθείσες φθορές και οι δύο μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο Διευθυντής του Λυκείου κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας ότι άγνωστοι δράστες είχαν προξενήσει φθορές σε εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σε βάρος των δύο ανηλίκων μαθητών σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας για διακεκριμένες φθορές. Οι μαθητές συνελήφθησαν και μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ νέο έργο ανάπλασης στα Μάλια


 Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ νέο έργο ανάπλασης στα Μάλια

Υπεβλήθη η μελέτη για ένταξη και χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2007-2014 του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση Πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου στον οικισμό Μαλίων», προϋπολογισμού 1.698.953,39 ευρώ.

Την τεχνική μελέτη και το αντίστοιχο τεχνικό δελτίο του έργου «Διαμόρφωση Πεζοδρομίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου στον οικισμό Μαλίων», Προϋπολογισμού 1.698.953,39 , κατέθεσε στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης  (ΕΕΤΑΑ), ο Δήμος Χερσονήσου για τη χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ 2007-2014.

Με αυτή τη μελέτη ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην εκ νέου κατασκευή των παλιών υφιστάμενων πεζοδρομίων στον οικισμό Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία βρίσκονται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (από το ύψος της εκκλησίας Αγίου Νεκταρίου έως την ανατολική έξοδο του οικισμού) σε μήκος 612,25 μέτρα.
  • Ειδικότερα με την τεχνική μελέτη του έργου την οποία συνέταξαν οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και οι Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου και η οποία αποτελεί μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση για την αναβάθμιση της περιοχής, θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες.
  • Υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ.
  • Καθαίρεση υφιστάμενων  πεζοδρομίων και ανακατασκευή αυτών.
  • Ανακατασκευή των φρεατίων ύδρευσης και προσαρμογή των φρεατίων αποχέτευσης των ιδιωτικών συνδέσεων.
  • Πλακόστρωση πεζοδρομίων.
  • Δημιουργία εσοχών στάσης οχημάτων για την αποφυγή της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων, στα όρια του πεζοδρομίου με το δρόμο για την προστασία των πεζών.
  • Τοποθέτηση φωτιστικών σημάτων επί των πεζοδρομίων.
  • Φύτευση δέντρων επί των πεζοδρομίων.
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού επί των πεζοδρομίων.
  • Δημιουργία διαβάσεων πεζών.
  • Αντικατάσταση καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα που οδηγεί στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών (ΠΑΒΓ).
  • Αντικατάσταση τμήματος παλαιού αγωγού ύδρευσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού με την αντίστοιχη παροχή των ιδιωτικών συνδέσεων.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η οδός Ελ. Βενιζέλου θα επανασχεδιαστεί ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας , φιλικός προς τους πεζούς, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Ως αποτέλεσμα της κυκλοφοριακής αποφόρτισης, ο δρόμος θα σταματήσει να αποτελεί εμπόδιο και λειτουργήσει ως στοιχείο διασύνδεσης μεταξύ του παλαιού και νέου οικισμού, ενώ θα βελτιώσει τη χρηστικότητα των πεζοδρομίων και θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή. Τα πεζοδρόμια θα γίνουν πλήρως προσβάσιμα σε όλες τις ομάδες των ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ) και η δενδροφύτευση της οδού Ελ. Βενιζέλου θα βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα του δρόμου και του οικισμού.»

ΚΤΕΛ: Έκπτωση 7% έως 9% στο δρομολόγιο Θες/νίκη – Αθήνα!

 
Της Βάσως Βεγιάζη
Στη μείωση κατά 7% της τιμής του κανονικού εισιτηρίου απλής μετάβασης, και κατά 9% της τιμής του κανονικού εισιτηρίου με επιστροφή, στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα και το αντίστροφο, προχώρησαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αττικής.
Έτσι, η τιμή του τιμή του κανονικού εισιτηρίου απλής μετάβασης, διαμορφώνεται στα 39 ευρώ από 42 ευρώ, ενώ η τιμή του κανονικού εισιτηρίου με επιστροφή, από τα 65 ευρώ που ήταν μειώθηκε στα 59 ευρώ.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική έχει ως στόχο τη στήριξη της επιβατικής κίνησης, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης έχει συρρικνωθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, κατά 10-15%. Eπιδίωξη αποτελεί η επαναφορά των ΚΤΕΛ στις προτιμήσεις των επιβατών, καθώς ο ανταγωνισμός από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Σε ισχύ το «λαϊκό δρομολόγιο»
Από τις 22 Οκτωβρίου, βρίσκεται σε ισχύ το «λαϊκό δρομολόγιο», στο οποίο, όλοι οι επιβάτες πληρώνουν για εισιτήριο 21 ευρώ. Η εν λόγω τιμή ισχύει για το απογευματινό δρομολόγιο των 16.30, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστοιχα, των 16.30 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Πέραν όμως του «λαϊκού δρομολογίου», τα ΚΤΕΛ προχωρούν και σε περαιτέρω μειώσεις τιμών εισιτηρίων, που αφορούν ειδικές ομάδες επιβατών.
Αναλυτικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι και άτομα άνω των 60 ετών, πληρώνουν πλέον 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 45 ευρώ για επιστροφή.
Όσον αφορά στους ένστολους, όσοι υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας (στρατιώτες, υπαξιωματικοί, αξιωματικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, αεροπόροι, αγροφύλακες όλων των βαθμών), με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας, πληρώνουν πλέον 30 ευρώ αντί για 42 (έκπτωση 29%) για απλή μετάβαση και 45 ευρώ για επιστροφή αντί για 65 (έκπτωση 31%).
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και οι συνοδοί τους, ανάπηροι κάτοχοι δελτίου αναπηρίας άνω του 67%, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. πληρώνουν 21 ευρώ για απλή μετάβαση και 42 για επιστροφή.
Παράλληλα, το επιβατικό κοινό δικαιούται έκπτωση 20% στα καταστήματα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθήνας για τα είδη άμεσης κατανάλωσης (καφέδες, αναψυκτικά, φαγητό).

Aνησυχία στους εργαζομένους της OA. Mεγάλη κερδισμένη η Aegean

 
Οι εργαζόμενοι, τόσο στην Aegean Airlines, όσο και στην Olympic Air ήξεραν -εδώ και μήνες- για τις συζητήσεις των δυο εταιρειών, αλλά και -εδώ και αρκετές ημέρες- ότι η Aegean εξαγόρασε την Olympic («σας αγοράσαμε», έλεγαν εργαζόμενοι της Aegean, στους συναδέλφους τους της ΟΑ, εδώ και μερικά 24ωρα).
Όπως είναι φυσικό, έντονη είναι η ανησυχία στους εργαζομένους της Olympic Air, καθώς η εταιρεία τους είναι αυτή που εξαγοράζεται από την Aegean και όχι το αντίστροφο. Πόσο μάλλον, για εκείνους που μετακινήθηκαν, το 2009, από την Aegean στην Olympic και κυρίως, αυτοί που είναι διοικητικοί!
H Οlympic Air, στα τέλη του 2011, απασχολούσε 939 άτομα (488 μισθωτοί και 451 πλήρωμα). Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι η τύχη της Olympic Handling, αλλά και της Olympic Engineering, οι οποίες (προς το παρόν) παραμένουν στη MIG.
Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι μεγάλος κερδισμένος είναι η Aegean, η οποία θα είναι ο «απόλυτος κυρίαρχος» της εγχώριας αεροπορικής αγοράς, με ανταγωνιστή πλέον τη Cyprus Airways!
Τώρα, η Aegean δίνει 72 εκατ. για το 100% της Olympic Air, λαμβάνοντας το σήμα και τις άγονες επιδοτούμενες γραμμές της OA, όταν το 2010 – στην αποτυχημένη απόπειρα συγχώνευσης – θα ελάμβανε το 75% της Olympic και θα κατέβαλλε 210 εκ. ευρώ (η MIG θα ελάμβανε 48,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα 161,5 εκατ. σε νεοεκδιδόμενες μετοχές της Aegean).

Ταχυδακτυλουργοί στην απάτη!

Ταχυδακτυλουργοί στην απάτη!
Θέλουν λένε με τα νέα μέτρα να μαζέψουν 13,5 δις ευρώ για φέτος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της νέας δόσης των 30,5 δις! 
Από πού θα τα μαζέψουν αυτά τα χρήματα είναι γνωστό, όπως γνωστός είναι και ο προορισμός των χρημάτων και αυτής της δόσης! Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα χρήματα με μισθούς και συντάξεις, όπως ψευδώς διαφημίζουν οι κυβερνώντες και αναπαράγουν οι έμμισθοι υπάλληλοι του συστήματος, οι κατ’ ευφημισμόν λεγόμενοι… «δημοσιογράφοι»!

Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό ότι και αυτή η δόση θα καταλήξει στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, ενώ μέρος της θα επιστραφεί πίσω στους «δανειστές» ως αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, καθώς και για τόκους των δανείων αυτών. Και ενώ αλλού θα πάει το δάνειο, άλλος θα το χρεωθεί, όπως και όλα τα προηγούμενα, ο Ελληνικός Λαός! Και μάλιστα με βαρείς, επαίσχυντους και εξευτελιστικούς όρους, που υπέγραψαν και υπογράφουν στο όνομά του οι κυβερνώντες τη χώρα!

Σαν ταχυδακτυλουργοί δημιουργούν την εντύπωση ότι τα 13,5 δις που χρειάζονται(!) για φέτος θα είναι εφάπαξ. Μία ακόμη μεγάλη απάτη. Το ποσό αυτό σύμφωνα με τα σχέδιά τους θα το χάνει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού εσαεί. Όπως εσαεί θα χάνει και τα ποσά από τις ληστρικές περικοπές, τα χαράτσια, τις φοροληστείες κλπ των προηγούμενων χρόνων, τα οποία και ισχύουν όλα σήμερα στο ακέραιο. Ήδη είναι έτοιμοι οι νέοι επιπλέον φόροι, τα επιπλέον χαράτσια, οι επιπλέον περικοπές, η επιπλέον φτώχεια και εξαθλίωση.

Ας το δούμε και με απλά μαθηματικά. Αν για παράδειγμα σε ένα μισθό των 1000 ευρώ περικόψουν την πρώτη χρονιά 100 ευρώ, τη δεύτερη 150 και την τρίτη 200, τότε από αυτόν το μισθό θα χάνονται εσαεί για κάθε μήνα τα 450 ευρώ. Άρα τα 13,5 δις ευρώ που επιδιώκουν να στερήσουν φέτος από τους ήδη οικονομικά ανήμπορους Έλληνες θα τους τα στερούν εσαεί, μαζί με αυτά των προηγούμενων ετών, έστω και αν ακόμη τα μέτρα που επιδιώκουν να πάρουν θα σταματήσουν εδώ. Κάτι που ακούγεται φυσικά μόνο σαν ανέκδοτο!
 Έτσι στα εκατοντάδες σχολειά που είναι έτοιμοι να κλείσουν και φέτος, θα προστεθούν αυτά που ήδη έχουν κλείσει την περσινή χρονιά. Οι νέες περικοπές στη δημόσια υγεία θα ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα σ’ αυτήν αθλιότητα. Το ίδιο με τους μισθούς, τις συντάξεις και πάει λέγοντας.

Βέβαια, τα όποια «επιχειρήματα» χρησιμοποιούν -άλλοτε με κομψό τρόπο, άλλοτε λέγοντας τη μισή αλήθεια, άλλοτε με περισσό θράσος, άλλοτε με δόσεις απειλών και τρομοκρατίας, άλλοτε με τον αιφνιδιασμό- πάντα έχουν ως κοινό παρονομαστή την εξαπάτησή μας. Επιδιώκουν να τελειώσουν με μας μια ώρα αρχύτερα, πριν ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, πριν αντεπιτεθούμε. Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το παν, για να αυξήσουν στο έπακρο τους ρυθμούς εξαθλίωσής μας, ώστε να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αντιδράσεις μας. Θα κάνουν τον παν για να σταματήσουν την ανάπτυξη του αγώνα μας, ενάντια σ’ αυτούς και στ’ αφεντικά της τάξης τους.

Στο παιχνίδι για τα καλά και οι περί άλλων τυρβάζοντες βουλευτές της συγκυβέρνησης, (όσοι) είναι έτοιμοι στο όνομα της λεγόμενης… σωτηρίας της πατρίδας να ψηφίσουν και τα νέα μέτρα, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι αυτά συνιστούν την πιο άγρια και πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης, που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.
Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα με μαθηματική ακρίβεια και ταχείς ρυθμούς οδηγούν τον Ελληνικό Λαό στον καιάδα της μόνιμης εξαθλίωσης Ταχυδακτυλουργοί και αυτοί της απάτης! Όμως, πριν προβούν σ’ αυτήν την επονείδιστη πράξη, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι παν να κάνουν, ας σκεφτούν:
Τι υπόσχονταν στους ψηφοφόρους πριν τις εκλογές; Πουθενά και σε κανέναν δεν έκαναν λόγο ότι θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Ποιων τα συμφέροντα πιστά υπηρετούν και ποιοι θα συμφωνήσουν μαζί τους; Είναι καιρός να εκτιμήσουν ποια θα είναι αύριο και η τύχη των περισσότερων από αυτούς! Βέβαια το… «δεν ήξερα, δεν διάβασα, δεν κατάλαβα, το ζητούσε η τρόικα και το έκανα, θυσιάστηκα για τη σωτηρία της πατρίδας» και άλλα παρόμοια θα είναι αστεία, θα είναι εκ του πονηρού και δεν θα πείθουν κανέναν. Προπαντός δε, δεν θα συνιστούν ελαφρυντικό!

Σήμερα κανείς μας δεν νομιμοποιείται να παραμένει ουδέτερος και αδρανής μπροστά σ’ αυτήν τη λαίλαπα. Βέβαια, είναι πολύ πιθανόν ακόμη και σήμερα, κάποιοι να εξακολουθούν να ποντάρουν στις ατομικές «λύσεις» και να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι βρίσκονται στο ίδιο καράβι, το οποίο οι κυβερνώντες βουλιάζουν. Όμως, αν αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια διέξοδος, μια έξοδος διαφυγής, αυτή είναι η καθολική και δυναμική αντίδραση στα σχέδιά τους. Πρέπει πάση θυσία να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε όλα τα δίκια μας. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

Όλοι αυτοί οι ταχυδακτυλουργοί της απάτης, οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος και όχι μόνο πρέπει λογοδοτήσουν για τα «εγκλήματα» που έχουν κάνει, ενώπιον του Ελληνικού λαού. Η ισχύς των δυνάμεων μας είναι τεράστια και μπορούμε να τους αντιπαλέψουμε. Υπάρχει ακόμα ικανό οξυγόνο. Ας μην τους επιτρέψουμε να μας το εξαντλήσουν!



Δημήτρης Τσιμούρας

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..
Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες μια λίστα με ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που φέρονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Στην αμφιλεγόμενη αυτή λίστα φιγουράρουν πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κομμάτων.

Πάντα με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης λίστας οι πολιτικοί που εμφανίζονται σε αυτήν – αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα – φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που κυμαίνονται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες έως άνω του εκατομμυρίου ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η λίστα αυτή φέρεται να έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αν και – όπως προκύπτει μετά από έρευνα του protothema.gr – ο άγνωστος συντάκτης της έχει συλλέξει και παρουσιάζει το σύνολο των καταθέσεων των πολιτικών σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, καταθέσεις πάντως που έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες τους.

Ο Πρωθυπουργός έφερε πίσω στην Ελλάδα τα χρήματά του εν μέσω κρίσης
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας, το πρωθυπουργικό γραφείο ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε πίσω στην χώρα μας και δη εν μέσω κρίσης, τα χρήματα που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής.

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: Αυτοί είναι οι πολιτικοί που βγάλαν λεφτά στο εξωτερικό. Ποιοί βγάλαν και Πόσα..









ΠΗΓΗ: protothema

Σκάνδαλο παράνομου χρηματισμού στο Κέντρο Υγείας Πάτμου


 

Οικονομικό σκάνδαλο με παράνομο χρηματισμό και πλαστές αποδείξεις στο Κέντρο Υγείας Πάτμου παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται γιατρός του κέντρου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει ξεκάθαρο ποιος φέρει την ευθύνη.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν για ένα οικονομικό σκάνδαλο που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πραγματικό του ποσόν, το οποίο εισπράχθηκε παρανόμως, εις βάρος των ασθενών.

Πηγή: Εφημερίδα Πνοή της Λέρου/tvkosmos.gr

Guardian: Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη

Guardian: Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη
Αφιέρωμα στη γενιά που χάνεται λόγω της ανεργίας στην Ευρώπη έχει η γνωστη εφημερίδα που εστιάζει στην Ελλάδα αναφέροντας οτι η Ελληνική νεολαία πλήτεται περισσότερο από όλες τις άλλες με την ανεργία να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα με ποσοστό 55,4%.
Μιλά ακόμη για τη μηδαμινή στήριξη που παρέχει το κράτος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και κυρίως οι γυναίκες που αν και έχουν υψηλή εκπαιδευτική επάρκεια συνήθως υποαπασχολούνται ή παραμένουν πολύ καιρό χωρίς εργασία με την τάση της εξόδου από τη χώρα να μεγαλώνει ραγδαία.

Άσχημα είναι όμως τα πράγματα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκατόν πενήντα δισεκατομμύρια Ευρώ ή 1,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ΕΕ κοστίζει στους Ευρωπαίους τα 14 εκατομμύρια ανέργων νέας ηλικίας.

Το ποσοστό αυτό αποκάλυψε έκθεση της Eurofound. Σύμφωνα με τους μελετητές οι νεαροί ηλικίας από 15 έως 29 οι οποίοι βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτιση (γνωστή ως NEETs- Not in Education, Employment or Training) έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και κοστίζουν στην ΕΕ 3 δισ. ευρώ την εβδομάδα.

"Οι συνέπειες από μια χαμένη γενιά δεν είναι μόνο οικονομική," προειδοποιεί η έκθεση, "αλλά είναι κοινωνική."

Ο αριθμός των νεαρών που εργάζονται στην αγορά εργασίας είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.

Όσοι από αυτούς εργάζονται βρίσκονται υπό το καθεστώς ημι απασχόλησης και νιώθουν λιγότερο ασφαλείς στην εργασία τους.

Το 2011, το 42% των νέων Ευρωπαίων είχαν προσωρινή απασχόληση ενώ το 30% ή 5,8 εκατομμύρια εργαζόντουσαν υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης – αύξηση εννέα ποσοστιαίες μονάδες από το 2001.

Από την παγκόσμια ύφεση του 2008, υπήρξε μια αύξηση 28% των σχετικών δαπανών στους Neet σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Ιταλία έχει την πρωτιά με 32.6 δισ. Ευρώ το χρόνο, η Γαλλία 22 δισ. Ευρώ , και το Ηνωμένο Βασίλειο 18 δισ. Ευρώ.

Στις αρχές αυτού του μήνα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ανάφερε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νέοι είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι από τους ενήλικες και ζήτησε από την G20 να αναζητήσει για "νέες προσεγγίσεις" για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η νέα έκθεση της ΕΕ υπολογίζει σε ποσοστά του ΑΕΠ η Ιρλανδία έχασε για το 2011 το 2,8% του ΑΕΠ λόγω της ανεργίας των νέων, η Ελλάδα το 3,28%, η Πολωνία το 2,04% και το Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το 1% του ΑΕΠ.



ΠΗΓΗ

Θεσσαλονίκη: κόντρα Δήμου-Περιφέρειας για τις λεωφορειολωρίδες


 Θεσσαλονίκη: κόντρα Δήμου-Περιφέρειας για τις λεωφορειολωρίδες

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα κατασκευής των πέντε νέων λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη και η κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου και την αντιπεριφέρεια.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της  Μητροπολιτικής Επιτροπής, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του δήμου, υπογραμμίζοντας πως έχει παραπέμψει το έργο στις καλένδες και δεν έχει προχωρήσει τίποτα από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, επιτέθηκε προσωπικά κατά του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε πως μόλις πριν από 3 ημέρες ενημερώθηκε ότι έχει υπογραφεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την αντιπεριφέρεια.

«Ο κ. Κουράκης  ανερυθρίαστα και χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης είπε πως μόλις πριν 3 μέρες έμαθε ότι έχει υπογραφεί η σχετική μελέτη, η οποία, σύμφωνα με το αποδεικτικό παραλαβής, παρελήφθη από το δήμο Θεσσαλονίκης στις 27 Αυγούστου. Αν χρειάζονται να περάσουν δύο σχεδόν μήνες για να αντιληφθούν στον δήμο ότι ένα έγγραφο που περιμένουν, βρίσκεται στις υπηρεσίες τους μάλλον κάτι δεν πάει καλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, από τη νέα καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή των λεωφορειολωρίδων προκύπτουν δύο θέματα:

«Πρώτον, η Διοίκηση το δήμου που διατείνεται ότι θέλει δραστικά να περιορίσει τη χρήση αυτοκινήτου, επί δύο σχεδόν μήνες έχει παραπέμψει στις καλένδες την κατασκευή των νέων λεωφορειολωρίδων, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα να παραμένει αυξημένο και να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

»Δεύτερον, όλη αυτή η βιασύνη και η κινδυνολογία ότι με ευθύνη της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να χαθούν 500 χιλιάδες ευρώ από κοινοτικούς πόρους, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, κενό περιεχομένου, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα της διοίκησης Μπουτάρη και που έχει ένα και μοναδικό στόχο: Να μεταθέσει τις ευθύνες από πάνω του και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στους Θεσσαλονικείς για ένα θέμα στο οποίο φέρει την αποκλειστική ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε νέες λεωφορειολωρίδες θα κατασκευαστούν στις οδούς Αγγελάκη, Γ.Παπανδρέου, Αλ. Παπαναστασίου και Λεωφόρο Στρατού και σχεδιάζεται να είναι έτοιμες περί τα τέλη Απριλίου του 2013.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις λεωφορειολωρίδες, εκτός προφανώς των αστικών λεωφορείων, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σχολικών και τουριστικών λεωφορείων, των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά κ.λπ.), αλλά και των δικύκλων.

Μήνυση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στους Αρχηγούς Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας για τους χημικούς αεροψεκασμούς!

Μήνυση πολίτη εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Αρχηγούς της Πολεμικής Αεροπορίας, του διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και κάθε άλλου υπεύθυνου κατατέθηκε στο...
ΑΤ Μαρκόπουλου στις 12/10/2012.  Συγκεκριμένα ο πολίτης καταθέτει τη μήνυση για τους αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν στις 12/10/2012 από τις ώρες 9:00 έως 13:00.

Αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων δείτε παρακάτω:

http://filonoi.gr/wp-content/uploads/2012/10/-%E1%BC%90%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-e1350649501872.jpg 
 
 
 

Μετρό Αθήνας: προχωρά η σηματοδότηση, τον Απρίλιο η πρώτη κορδέλα στην Ανθούπολη


Μετρό Αθήνας: προχωρά η σηματοδότηση, τον Απρίλιο η πρώτη κορδέλα στην Ανθούπολη 

Απίστευτο φαίνεται το γεγονός πως σε μερικούς μήνες θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά οι 3 επεκτάσεις με τους 7 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Η σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο και από τότε έχουν πάρει «φωτιά» τα έργα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Να θυμίσουμε πως το έργο σηματοδότησης των σταθμών έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2008 αλλά χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί πρώτα θα ανοίξου οι σταθμοί στην επέκταση προς Ανθούπολη, έπειτα οι σταθμοί της επέκτασης προς Ελληνικό και τελευταίος ο σταθμός προς Χαϊδάρι.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΡΔΕΛΑ
6 μήνες μας χωρίζουν για να έχουμε την πρώτη κορδέλα σε έργο Μετρό ύστερα από 2,5 χρόνια. Η δυτική επέκταση της γραμμής 2 με τους σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και το 1,5χλμ θα παραδοθεί σε λειτουργία ανακουφίζοντας την κορεσμένη κίνηση στην περιοχή.

Υπολογίζεται πως στους δύο σταθμούς θα μετακινούνται περισσότεροι από 40.000 νέοι επιβάτες. Με την επέκταση αυτή το Μετρό θα φτάσει τους 32 σταθμούς και 36 αν υπολογίσουμε τους 4 κοινούς σταθμούς με τον Προαστιακό.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Τέσσερις μήνες (τον Ιούλιο) μετά θα εγκαινιαστεί μία από τις μεγάλες επεκτάσεις του δικτύου. Κατακαλόκαιρο του 2013 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι σταθμοί ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην νότια επέκταση της γραμμής 2.

Πρόκειται για ένα έργο 5,5χλμ με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 500εκ.ευρώ και οι εργασίες του διήρκησαν 5 χρόνια. Με την επέκταση αυτή το Μετρό θα φτάσει τους 36 σταθμούς και 40 αν υπολογίσουμε τους 4 κοινούς σταθμούς με τον Προαστιακό.

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ
Για το τέλος άφησαν οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό την μικρή δυτική επέκταση του 1,5χλμ της γραμμής 3 από το Αιγάλεω προς το Χαϊδάρι με το σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Ο σταθμός θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καθώς θα γίνει κόμβος και τερματικός για πλήθος λεωφορειακών γραμμών όχι μόνο των όμορων περιοχών αλλά και των περιοχών του Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ελευσίνας και Μαγούλας.

Αποκάλυψη μεγατόνων από τον Θ. Δρίτσα για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας: Είναι εισήγηση της ΤτΕ του Προβόπουλου!

Αποκάλυψη μεγατόνων από τον Θ. Δρίτσα για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας: Είναι εισήγηση της ΤτΕ του Προβόπουλου!
Σήμερα το πρωί ο Θοδωρής Δρίτσας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου έκανε μία αποκάλυψη στην οποία δίνουμε μεγάλη βαρύτητα γιατί την τεκμηρίωσε καθαρά τεχνοκρατικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαρροές για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας είναι σχεδιασμός της Τράπεζας της Ελλάδας και της διοίκησης Προβόπουλου ώστε να κάνουν μία νέα ληστρική δωρεά στις τράπεζες.

Έτσι, τα ακίνητα αυτά, ακόμα και αγροτεμάχια, ακίνητα πρώτης κατοικίας και άλλα, θα κατασχεθούν όχι τόσο επειδή θα εκποιηθούν εύκολα φέρνοντας ρευστότητα (αφού η αγορά είναι νεκρή), αλλά για να “ομολογοποιηθούν”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτός ο όγκος ακίνητης περιουσίας θα γίνει collateral ομολόγου το οποίο οι τράπεζες θα διαπραγματευθούν για την βελτίωση των θέσεων τους στις διεθνείς αγορές!

Η προσέγγιση του κυρίου Δρίτσα αξίζει συγχαρητηρίων αφού τεκμηριώνει χωρίς κραυγές το μέγεθος τις διαπλοκής και του παρακρατικού ρόλου των τραπεζών.
Η ακίνητη περιουσία είναι το ισχυρότερο collateral τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Προσοχή, μιλάμε για την ίδια την ακίνητη περιουσία και όχι τα μελλοντικά έσοδα από αυτή όπως ενοίκια, τοκοχρεωλύσια των στεγαστικών δανείων κλπ που μπορεί να καταρρεύσουν σε μία νύχτα, όπως στην περίπτωση της Lehman Brothers.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε τον Κώστα Τασούλα, να διαψεύσει κάθε σκέψη για τέτοιο ενδεχόμενο από όπου και αν εκπορεύεται (!!), κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις “διαρροές” συναδέλφων του τις τελευταίες ημέρες. “Δεν αφήνω ούτε ένα παράθυρο ανοιχτό για να γίνει κάτι τέτοιο” είπε χαρακτηριστικά.

Αναμένουμε με αγωνία και την αντίδραση του κυρίου Στουρνάρα.

Από:
Ολύμπια.gr

Προς νέα παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία

 
Νέα παράταση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, για ένα χρόνο, θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Υπενθυμίζεται ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και αφορά την πρώτη κατοικία η αντικειμενική αξία της οποίας φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, θα δοθεί και νέα παράταση ενός έτους, (31 Δεκεμβρίου 2013), προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης.
Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι προστατευόμενοι από την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειολήπτες ξεπερνούν τις 130.000. Την πρόταση για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, φαίρεται να την έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των δανειστών, εκτιμώντας ότι αυτή η ενέργεια θα απέφερε τη σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων.
Από την πλευρά των τραπεζών, η σταδιακή αποσυμπίεση θα μπορούσε να γίνει και με τη μείωση της αντικειμενικής αξίας από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ, προβλέποντας παράλληλα ένα δίχτυ προστασίας για ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι, με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των τραπεζών αν δεν υπάρξει παράταση της απαγόρευσης, θα βγουν στο «σφυρί» 132.000 ακίνητα. Πρόκειται για μεγάλη ποσότητα ακινήτων, που είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στην αγορά σε ό,τι αφορά τις τιμές.
Τα οργανωμένα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία που συνεργάζονται με τις τράπεζες ετοιμάζονται για άρση των πλειστηριασμών, καθώς, όπως λένε, οι τράπεζες στην κατηγορία αυτή των δανειοληπτών έχουν χορηγήσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά τους οι ενώσεις καταναλωτών αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟ ΔΝΤ !

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να καταγγείλει τους ομογενείς με τα 600 δις ομόλογα, όταν οι
δανειστές μας επί 2 χρόνια μάς δίνουν… αέρα κοπανιστό

Για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί μας ταγοί παίζουν άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του λαού. Κρύβουν την αλήθεια από τον κόσμο και συνεχίζουν να συνομιλούν με την τρόικα-φούσκα, υποκύπτοντας στις εξωφρενικές απαιτήσεις της. Το παιχνίδι είναι σικέ και προδιαγράφει την καταστροφή της χώρας.Η ελληνική κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών, οι οποίες διαλύουν την κοινωνία και τη χώρα.

Το έγκλημα έγκειται στο ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με το ΔΝΤ και τον σκληρό εκπρόσωπό του Τόμσεν, την ώρα που το ΔΝΤ είναι χωρίς φράγκο! Είναι ένας χρεοκοπημένος οργανισμός ο οποίος πήρε παράταση ζωής από την ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου έμπασε το Ταμείο στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος! Η κίνηση Παπανδρέου να αναγορεύσει σε σωτήρα της χώρας μας ένα …μαγαζάκι λίγο πριν αυτό βάλει λουκέτο, πρόσφερε παράταση ζωής στο ΔΝΤ, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να διασωθεί από την δική του χρεωκοπία, παρά το όποιο…οξυγόνο του παρέχει η μικρή χώρα μας. Έτσι, σήμερα το Διεθνές Ταμείο, πρακτικά είναι ένας ημιθανής οργανισμός και αυτό η ελληνική κυβέρνηση ενώ το γνωρίζει, το αποκρύπτει παντελώς από τον λαό. Το ΔΝΤ, δεν έχει φράγκο και επειδή από την δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, θα κληθεί να καταβάλει τα 10 δις όπως ορίζει η συμφωνία, χρήματα τα οποία δεν έχει, έχει αναλάβει για λογαριασμό του ρόλο, ο σκληρός Τόμσεν! Ναι, ο κ. Τόμσεν εμφανίζεται ολοένα πιο απαιτητικός, αδιάλλακτος, παίζοντας συγκεκριμένο παιχνίδι-μπλόφα: θέλει να κερδίσει χρόνο για το Διεθνές Ταμείο αλλά και για την Αμερική. Ας θυμηθούμε τι έχει πει ο Ομπάμα: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές». Παράλληλα, ο κ. Τόμσεν ζητεί διαρκώς και εκβιαστικά, νέα απίστευτα μέτρα, όχι μόνο για να αρπάξει ό,τι μπορεί περισσότερο αλλά και για να βρει μια αφορμή να τα.. σπάσει μια ώρα αρχύτερα και να την.. «κάνει» από τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος. Απλά τραβάει τον χρόνο προς τις αμερικάνικες εκλογές, για να βγει Πρόεδρος των ΗΠΑ, να συρθεί η χώρα μας πίσω από τους νέους παραλογισμούς του και να πάει σιγά-σιγά η …βαλίτσα μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η Ελλάδα, μέσω αυτής της τακτικής, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πάρει τη δόση των 31,5 δις ευρώ, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα την πάρει, ακόμη και στις αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη ο κ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι «εάν δεν πάρουμε την δόση, θα πεθάνουμε από ασφυξία»! Η χώρα επί τόσους μήνες ζει με τα δικά της αποθέματα. Οι τροϊκανοί με απειλές και εκβιασμούς, στοχεύουν να πάρουν τα πάντα από την Ελλάδα, και όλα αυτά χωρίς να έχουν φράγκο, προσφέροντας… αέρα κοπανιστό! Υποτίθεται ότι θα δώσουν στη χώρα μας 31,5 δις ευρώ, τα οποία τελικά δεν θα δοθούν μονομιάς, όπως διαβεβαιώνουν -και πάλι ψευδώς- οι πολιτικοί μας, αλλά με το σταγονόμετρο, για να επιστραφούν άμεσα, με το γνωστό τρόπο, στους ίδιους τους δανειστές!

Πριν από 15 μέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι ομογενείς της END που δήλωναν ότι θα εξαγοράσουν το χρέος της χώρας με 600 δις δολάρια, κατατεθειμένα σε ομόλογα σε Τράπεζα του Καναδά. Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος δακτυλόδειξε τους συγκεκριμένους ως απατεώνες που υπόσχονταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επί τρία χρόνια όμως, αέρα κοπανιστό μάς πουλάνε με τα δήθεν δάνειά τους οι της τρόικας και του ΔΝΤ. Και ενώ το πολιτικό σύστημα και η σημερινή κυβέρνηση, γνωρίζει σε ποια λαμόγια έχει μπλέξει τον ελληνικό λαό, συνεχίζει να τον εμπαίζει και να μην λέει την αλήθεια. Κρύβει από τους Έλληνες πολίτες ότι το ΔΝΤ είναι μια χρεωκοπημένη περίπτωση που δεν έχει φράγκο στα ταμεία του και δεν δίνει χρήμα για την διάσωση της χώρας!

Ο οικονομολόγος Γιώργος Αδαλής έχει ήδη αποκαλύψει τον ρόλο των δανειστών της Ελλάδος: «Από τα 120 δις ευρώ που υποτίθεται πήραμε και αυτά που παίρνουμε, δεν είναι χρήματα πραγματικά, δεν υπάρχουν πουθενά. Και το λέω ευθαρσώς. Όταν υπάρχει μια δανειοδότηση-μαμούθ, υπάρχουν κάποια κεφάλαια που είτε λέγονται δυνατά κεφάλαια είτε λέγονται ισχνά κι αναιμικά. Διότι αυτός που θα σου δώσει 120 δις , επί της ουσίας έχει κάποια κεφάλαια αλλά υπολογίζει από κάποια άλλα που λιμνάζουν και τις αποδόσεις τους. Για την περίπτωση της Ελλάδας δεν υπήρξε ούτε ένα ευρώ πραγματικό χρήμα που να βρισκόταν κατατεθειμένο σε έναν λογαριασμό Τράπεζας, αλλά όλα ήταν λογιστικές αλχημείες ποσών που δεν υπήρχαν αλλά τα εμφανίζανε να υπάρχουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αυτοί δηλαδή παίρνανε «αέρα» και το εμφανίζανε σε συγκεκριμένες στιγμές ως χρήμα! Και αυτό τον «αέρα» έπρεπε κάποιος να πάει να τον πληρώσει. Ποιος θα τον πλήρωνε; Ο κρατικός προϋπολογισμός της Ελλάδας. Πληρώνουμε για χρήματα που δεν έχουμε πάρει ποτέ. Για αέρα κοπανιστό»!

ΚΑΖΑΚΗΣ: «ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»
Ο οικονομολόγος κ. Καζάκης επισημαίνει για την μπλόφα του ΔΝΤ: «Το ΔΝΤ δεν έχει τίποτε δικό του εκτός από αποθεματικά χρυσού, τα οποία τα έχει αντιστοιχίσει σε SDR, σε ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα. Δηλαδή είναι πλαστό το χρήμα, δεν υπάρχει»!


ΤΟΜΠΡΑΣ: «ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ»
Ο οικονομολόγος κ. Τόμπρας, είπε για το ΔΝΤ: «Το ΔΝΤ ήταν ήδη χρεωκοπημένο πριν μπει στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος. Δεν έχει χρήματα. Δανείζεται και δανείζει. Ο Παπανδρέου του πρόσφερε βοήθεια όταν το έβαλε στην τρόικα».


Με αυτή την πολιτική απάτη θέλουν οι πολιτικοί μας ταγοί για να σώσουν την Ελλάδα; Οι οικονομολόγοι και αναλυτές μίλησαν, εμείς όμως οι αδαείς ρωτάμε: σε τι διαφέρει το ΔΝΤ από τους ομογενείς της END; Αέρα κοπανιστό μας δίνει το ΔΝΤ και παίρνει πίσω χρήματα του ελληνικού λαού, χρεόγραφα, συναλλαγματικές 600 δις δολαρίων είχαν στα χέρια τους οι ομογενείς της END! Οι πολιτικοί μας ταγοί όμως προτίμησαν το ΔΝΤ, τον μακρύ βραχίονα της Αμερικής ώστε να βάλουν χέρι στην χώρα μας και να αρπάξουν τον πλούτο της, παραμυθιάζοντας τον λαό ότι θα μας σώσουν!!!

του Μάκη Βραχιολίδη

Πηγή

Ως τον Μάρτιο του 2013 περνάει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 
Αφότου λυθεί το πρόβλημα με τις κρατικές ενισχύσεις σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΕΕ ανάψει το «πράσινο φως», τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει στον έλεγχο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Αυτό προβλέπεται να γίνει ως τον Μάρτιο του 2013, με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να εξετάζει το «σπάσιμο» της εταιρείας στα κερδοφόρα και μη κομμάτια και δη, την απόσχιση του τομέα εμπορευματικών μεταφορών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο για τους ψεκασμούς


 

Πολύς ντόρος και... μυστήριο έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο διάστημα για το αν... «μας ψεκάζουν».

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας απάντησε σε πολλούς που έστελναν καθημερινά email στο Υπ. Άμυνας για το τι ακριβώς είναι αυτά τα “ λευκά ίχνη” που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ναι μεν ψεκάζουν, όχι όμως εμάς αλλά καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να μεγαλώσουν τα φυτά.

Ωστόσο, η Ομάδα Δράσης Αττικής, πιστεύει ότι γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό ανέλαβε… δράση σήμερα και συγκεντρώθηκε έξω από το Υπουργείο Άμυνας για να διαμαρτυρηθεί κατά των χημικών αεροψεκασμών.

«Η γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας δε θα σταματήσει χωρίς τη δική μας δράση. Χωρίς τη δράση όλων μας. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, να ζούμε κάτω από καθαρούς ουρανούς. Ακτιβιστές και οικολογικές οργανώσεις συλλέγουν στοιχεία και καταθέτουν μηνύσεις, πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι κι εμείς, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να σφυρίζουμε αδιάφορα μπροστά σ' ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας στην ανακοίνωσή τους.

Ο Αγώνας - Ντοκιμαντέρ για το εργατικό κίνημα την εποχή 1974 - 1980

Ο Αγώνας - Ντοκιμαντέρ για το εργατικό κίνημα την εποχή 1974 - 1980
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ σχετικά με το κοινωνικό κίνημα εργαζόμενων, φοιτητών και άστεγων της περιόδου 1974-1980.

Η δήλωση άστεγου "Μου γκρέμισαν την παράγκα" και τα ατυχήματα ανήλικων εργατών είναι μόνο δύο στοιχεία που κάνουν αυτό το ντοκιμαντέρ αναγκαίο για να το δει κανείς.

Μάθημα για το σήμερα και κάθε εποχή. Ένας λαός που βγαίνει από την χούντα και μια οικονομική εξουσία που δεν θέλει να χάσει τα προνόμια που της χάρισε η δικατατορία συγκρούουνται.




 
Το ντοκιμαντέρ «Ο Αγώνας, κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες 1974-1980» αποτελεί ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο των αγώνων της εργατικής τάξης στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Παράλληλα, καταγράφονται με εμφανή τρόπο οι πρώτοι αγώνες που έκαναν μαζί Έλληνες και ξένοι εργάτες.

Το ντοκιμαντέρ αυτό που είναι εξαιρετικά επίκαιρο στην εποχή μας αναφέρεται στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες λίγο μετά την πτώση της χούντας.

Η δικτατορία είχε απαγορεύσει όλες τις απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις, όπως φυσικά και την ύπαρξη κομμάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά την πτώση της να ξεσπάσουν αυθόρμητοι εργατικοί αγώνες που δεν ελέγχονταν από τα κομματικά επιτελεία. Αυτοί οι αυθόρμητοι και αυτοοργανωμένοι αγώνες που πολλές φορές έπαιρναν και τα χαρακτηριστικά άγριων απεργιών–καταλήψεων, έφτασαν λίγο πολύ να διεξάγονται μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του΄70.
Από κει και πέρα άρχισε ο κομματικός εναγκαλισμός των σωματείων από όλα τα κόμματα με στόχο τη διαχείριση της εργατικής τάξης μέσα στα όρια του συστήματος.
Τις συνέπειες αυτής της διαχείρισης τις ζούμε μέχρι σήμερα.

Σχέδιο «Σοφοκλής»: Το άθλιο σχέδιο υποδουλώσεως του Έθνους μας

Σχέδιο «Σοφοκλής»: Το άθλιο σχέδιο υποδουλώσεως του Έθνους μας
Το σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» ήτο προσχεδιασμένο. Εμείς ως Μέτοχοι αμφότεροι της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε. (Emporiki Bank), μέλους του Credit Agricole Group αλλά και ως ερευνητής ο Οδυσσέας Τηλιγάδας και ως Treasurer (Διευθυντής Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων) ο Στέφανος Στ. Τσίπας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα κατωτέρω συμβάντα, προκειμένου να αποκαλυφθεί το εξυφανθέν, εκ μέρους οικονομικών παραγόντων του εξωτερικού και επίορκων «ταγών» του εσωτερικού, από το 1998 σχέδιο «Σοφοκλής» εις βάρος της Εθνικής μας Οικονομίας με σκοπό την υποδούλωση του Έθνους μας!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατωτέρω καταγγελία είναι εις χείρας του Νομικού Τμήματος της Πατριωτικής Κινήσεως «ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ» [Ε.ΛΑ.Σ] προς περαιτέρω ενέργειες ΥΠΕΡ του Έθνους μας.


Στέφανος Στ. Τσίπας:

Υπό της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε. προσελήφθην την 14ην Μαΐου 1980, με σύμβαση αορίστου χρόνου, κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού γλωσσομαθών. Έκτοτε εργάσθηκα στις πλέον εξειδικευμένες υπηρεσίες της Εμπορικής Τραπέζης του προσωπικού, μεταξύ των ετών 1980-1998. Το 1984 ανέλαβα την πλέον εξειδικευμένη Διεύθυνση Διαχειρίσεως Διαθεσίμων της Εμπορικής Τραπέζης στην Αθήνα.

Το 1985 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εμπορικής Τραπέζης μου πρότεινε να μεταβώ με απόσπαση στην Εμπορική Τράπεζα της Φραγκφούρτης, στην Γερμανία, γιά να ιδρύσω εκεί Διεθνή Διεύθυνση Διαχειρίσεως Διαθεσίμων (Dealing Room – Treasury Division) και να την διευθύνω ως Treasurer, αρχικά επί διετία. Τελικώς όμως παρέμεινα στη θέση αυτή επί δεκαετία λόγω των εξειδικευμένων γνώσεών μου.


Τον Ιούνιο του 1994 η Διοίκησης της Εμπορικής Τραπέζης μου πρότεινε να μεταβώ στη Λευκωσία της Κύπρου, η οποία δεν είχε ακόμη ξεκινήσει τραπεζικές δραστηριότητες, να ιδρύσω την πρώτη εκεί Διεύθυνση Διαχειρίσεως Διαθεσίμων (Dealing Room – Treasury Division) και να την διευθύνω ως Treasurer (Διευθυντής Διευθύνσεως).


Αρχές Αυγούστου του 1994 έφθασα στην Λευκωσία της Κύπρου και η εκεί άφιξής μου θεωρήθηκε ως επιβεβαίωση της αποτυχίας του μέχρι τότε Γενικού Διευθυντού της Εμπορικής Κύπρου, κυρίου Γεωργίου Καντιάνη, ο οποίος και αντικατεστάθη.



Σημειωτέον, ότι :


Α) Η Διεύθυνσή μου ήτο καθ’ όλο το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ετών της παραμονής μου στην Εμπορική Τράπεζα στην Κύπρο (1994-1998) η μόνη κερδοφόρος, σε αντίθεση με τα ζημιογόνα αποτελέσματα των λοιπών Διευθύνσεων και κυρίως της Διευθύνσεως Πιστοδοτήσεων – Δανειοδοτήσεων και


Β) Πλειστάκις εκπροσώπησα την Εμπορική Τράπεζα της Κύπρου σε διεθνή Ευρωπαϊκά αλλά και υπερατλαντικά Συνέδρια και σε άλλες εκδηλώσεις λαμβάνοντας πάντοτε τα εύσημα της εκάστοτε Διοικήσεως της Εμπορικής Τραπέζης.



Το 1997 είχαμε αλλαγή Προέδρου στο Δ.Σ. της εν Αθήναις Εμπορικής Τραπέζης. Έφυγε ο κύριος Παναγιώτης Πουλής και στην θέση του διορίσθηκε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. ο κύριος Κωνσταντίνος Γεωργουτσάκος, οικογενειακός φίλος του κυρίου Γεωργίου Καντιάνη.

Η αλλαγή αυτή συνοδεύτηκε και με αλλαγή του Γενικού Διευθυντού της Εμπορικής Τραπέζης στην Κύπρο. Έφυγε ο κύριος Γεώργιος Γιαμπουράνης και επανήλθε ως Γενικός Δ/ντής Εμπορικής Κύπρου ο κύριος Γεώργιος Καντιάνης.

Προ της 30ής Απριλίου 1998, δύο μήνες πριν εκπνεύσει η απόσπασή μου στην Λευκωσία, ήλθα σε επικοινωνία με τον κύριο Κωνσταντίνο Κανόνη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή επικεφαλής του Δικτύου Εξωτερικού και τέλος με τον κύριο Γεώργιο Μιχελή, Γενικό τότε Διευθυντή και Αντιπρόεδρο του Ομίλου γενικώς της Εμπορικής Τραπέζης, για να δω τι επρόκειτο να συμβεί σχετικά με την παραμονή μου στην Κύπρο.


Αρχές Μαΐου του 1998 εντάλθηκα να ταξιδεύσω υπηρεσιακά από την Λευκωσία στην Αθήνα, γιά να παραστώ σε σύσκεψη μετά του τότε Διευθυντού Διαχειρίσεως Διαθεσίμων της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΧΙΟΥ και μετέπειτα Διευθυντού της εν Αθήναις Διαχειρίσεως Διαθεσίμων της Εμπορικής Τραπέζης, κυρίου Λυκούργου Λαδόπουλου.


Κατά την διάρκεια της συσκέψεως αυτής, η οποία έλαβε χώρα την 8ην Μαΐου 1998 στα κεντρικά γραφεία της Τραπέζης Χίου στην Αθήνα, έγινα άθελά μου κοινωνός και πληροφορήθηκα λεπτομέρειες περί ενός οργανωμένου και καταχθόνιου σχεδίου, με την ονομασία «ΣΟΦΟΚΛΗΣ», το οποίο σε γενικές γραμμές θα απέφερε στους μυημένους δισεκατομμύρια αφορολογήτων κερδών και στους αδαείς επενδυτές, καταθέτες και διαχειριστές κεφαλαίων, Ασφαλιστικών κυρίως Ταμείων, ανυπολόγιστες ζημιές.


Ενδεικτικά αναφέρω, ότι σ’ εμένα προσωπικά υποσχέθηκε ο κύριος Λυκούργος Λαδόπουλος ως ανταμοιβή γιά την υλοποίηση του ως άνω σχεδίου και την συμμετοχή μου σ’ αυτό, το ποσό των 2 (δύο) δισεκατομμυρίων δραχμών.



Βάσει του σχεδίου αυτού θα ελάμβανε χώρα άμεσα:


1. Εξαπάτησης εγχωρίων και αλλοδαπών επενδυτών διά τοποθετήσεων και ταυτόχρονων επανατοποθετήσεων τεραστίων κεφαλαίων σε δολάρια Αμερικής από το ένα Ελληνικό Τραπεζικό Ίδρυμα στο άλλο, αλλά ακόμη και από το ένα υποκατάστημα της ιδίας Τραπέζης στο εξωτερικό προς το Κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα και αντιστρόφως.

Σκοπός ήτο να παρουσιάζονται προς το επενδυτικό κοινό ραγδαίοι αλλά εικονικοί (δημιουργικοί) ρυθμοί αναπτύξεως, με πασιφανή στόχο το μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον γιά αγορά μετοχών της Εμπορικής Τραπέζης και της Τραπέζης Χίου εκ μέρους των επενδυτών (μεταξύ των οποίων και μεγάλα Συνταξιοδοτικά Ταμεία της Ελλάδος, της Αμερικής και της Αγγλίας) και αθρόα συμμετοχή των επενδυτών με πολλά δισεκατομμύρια δραχμών στις αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων. Οι επενδυτές φυσικά δεν θα γνώριζαν ότι αγόραζαν «Εταιρικές Απάτες ή, άλλως αποκαλούμενες διεθνώς, «Χρηματιστηριακές Φούσκες».

2. Αποφυγή καταβολής υποχρεωτικών δεσμεύσεων της Τραπέζης Χίου και της Εμπορικής Τραπέζης προς την Τράπεζα της Ελλάδος λόγω δήθεν εισαγωγής συναλλάγματος στην Ελλάδα και παραμονής αυτού γιά χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών.

Στην πραγματικότητα δεν θα υπήρχε εισαγωγή συναλλάγματος αλλά λογιστική – δημιουργική και μόνο εγγραφή, με σκοπό την εικονική αύξηση της κερδοφορίας των Τραπεζικών Ιδρυμάτων από ιδίαν εκμετάλλευση των κεφαλαίων αυτών εις βάρος των εσόδων της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου.

3. Εκτροπή μεγάλων δανείων προεπιλεγμένων μεγάλων επιχειρήσεων από τα καταστήματα των προαναφερθέντων Τραπεζών στην Ελλάδα προς τα υποκαταστήματα των ιδίων αυτών τραπεζών στο εξωτερικό, με σκοπό να εξυπηρετούνται τα υφιστάμενα αυτά μεγάλα δάνεια με μικρότερα περιθώρια κέρδους, να μη καταβάλλουν οι Επιχειρηματίες Ε.Φ.Τ.Ε. (Ειδικό Φόρο Τραπεζικών Εργασιών) και λοιπές εισφορές προς το Ελληνικό Δημόσιο και να μοιράζονται τα οφέλη αυτά μεταξύ στελεχών των τραπεζών, αφ’ ενός, και των επιχειρηματιών αφ’ ετέρου.


4. Υπεξαίρεση των καθαρών κερδών των δύο τραπεζών σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο χρηματιστή στην Ελλάδα, τον κύριο Σπύρο Δαμάσκο [εταιρεία ATHENS MONEY BROKERS], διεθνή Οίκο στην Ελβετία, με έδρα το Λουγκάνο, και ειδικό συντονιστή τον Πρόεδρο της Ενώσεως όλων των Ελλήνων διαπραγματευτών συναλλάγματος και ανώτατο στέλεχος της Εμπορικής Τραπέζης, σύμβουλο του προέδρου του Δ.Σ. κυρίου Στουρνάρα, κύριο Βασίλειο Δαγριτζίκο.


Τα ως άνω αναφερόμενα σχέδια με διαβεβαίωσε ο κύριος Λυκούργος Λαδόπουλος, τότε Διευθυντής Διαχειρίσεως Διαθεσίμων της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΧΙΟΥ, ότι είχαν ήδη τύχει ειδικών εγκρίσεων των Διοικήσεων των δύο Τραπεζών, είχαν ενημερωθεί ισχυρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα που θα συμμετείχαν στο σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» και είχε ήδη ληφθεί το καλώς έχειν από τους αρμοδίους Ορκωτούς Λογιστές και επιτελικά στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος!!


Επειδή την όλη συζήτηση την εξέλαβα περισσότερο ως αστείο παρά ως τεχνοκρατική και επαγγελματική νόμιμη δραστηριότητα και, προ πάντων, ως πρόταση σαφώς μη συνάδουσα με τον χαρακτήρα μου, επιφυλάχθηκα να απαντήσω, μέχρις ότου επιβεβαίωνα τα ανωτέρω με την Διοίκηση της εν Αθήναις Εμπορικής Τραπέζης.


Όταν περί την 14.00μ.μ. της ιδίας ημέρας (08-05-1998) επισκέφθηκα τον κύριο Γεώργιο Μιχελή στο γραφείο του, (οδός Σοφοκλέους 11, 2ος Όροφος του Κεντρικού μας Καταστήματος στην Αθήνα) ο οποίος μου επιβεβαίωσε, ότι το σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» είναι ειλημμένο, υλοποιείται ήδη από την Εμπορική Τράπεζα στην Αθήνα πειραματικά και ότι χρειάζονται την ενεργό συμμετοχή της Εμπορικής Κύπρου και ΕΙΔΙΚΩΣ την δική μου, διότι λόγω της υπεράκτιου ιδιαιτερότητος της μονάδος [Offshore Banking Unit], θα μπορούσαν να διακινήσουν μεγάλα χρηματικά κεφάλαια άνευ προκλήσεως της προσοχής αδιάκριτων δημοσιογράφων, βουλευτών της αντιπολιτεύσεως και Ελλαδικών διωκτικών Αρχών.


Επιπροσθέτως ήθελαν να φανεί στην διατραπεζική αγορά αθρόα δήθεν κίνηση και εισροή συναλλάγματος εκ του εξωτερικού προς το εσωτερικό της Ελλάδος με σκοπό την περαιτέρω παραπλάνηση των επενδυτών και των μετόχων της τραπέζης ώστε να προβαίνουν σε αγορές μετοχών της τραπέζης, ως ιδρύματος που εμφάνιζε ραγδαία άνοδο στην τραπεζική αγορά σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της τράπεζες στην Ελλάδα. Εγώ επ’ αυτών των ανόμων σχεδίων των ρητά εξέφρασα κατηγορηματικά την άρνησή μου να συμμετάσχω. Η συζήτηση περατώθηκε με την παράκληση εκ μέρους μου, να μη με υπολογίζουν ως συνεργό των και αναχώρησα πάραυτα για την Κύπρο.


Σημειωτέον, ότι η Διοίκηση της Εμπορικής Τραπέζης στην Αθήνα, βλέποντας ότι δεν συναινώ, προχώρησε (παρακάμπτοντας την απαραίτητη εκ του Κανονισμού προσυπογραφή μου και σε αγαστή συνεργασία μόνο με τον κύριο Γεώργιο Καντιάνη) σε λήψη μεγάλου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής με υπογραφές στελεχών της Εμπορικής Τραπέζης στην Ελλάδα {της κυρίας Διονυσίας Παπαδάκη, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Διαχειρίσεως Διαθεσίμων {Dealing Room – Treasury Division} και του κυρίου Κ. Βενεκέ, επιτελικού στελέχους της Διευθύνσεως και άμεσου συνεργάτης της) αλλά εγγραφή του δανείου αυτού στα βιβλία της Εμπορικής Τραπέζης στην Κύπρο κατά παράβαση της Ελληνικής και Κυπριακής Νομοθεσίας.


Τούτο το έπραξαν γιά να υπάρχει αρκετή ρευστότης εκτός Ελλάδος ούτως ώστε να προβαίνουν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελεγχόμενες παρεμβάσεις – χειραγωγήσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.


Η απάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών της Τραπέζης της Ελλάδος [με Διοικητή της Τράπεζας τον κύριο Λουκά Παπαδήμο από το 1994], της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Κεντρικής Τραπέζης της Κύπρου, επιβεβαίωναν πασιφανώς τα υπό του κυρίου Γεωργίου Μιχελή την 8ην Μαΐου 1998 σ’ εμένα λεχθέντα.


Ενδεχομένως, ουδόλως τυχαία ήτο η πρόσληψη ως ορκωτού λογιστού στην Εμπορική Τράπεζα της Κύπρου του κυρίου Κώστα Αυξεντίου, υιού του Διοικητού της Κεντρικής Τραπέζης της Κύπρου, κυρίου Αυξέντη Αυξεντίου!


Την 15ην Ιουνίου 1998 ο κύριος Γεώργιος Καντιάνης μου παρέδωσε αντίγραφο της προτάσεως παραμονής μου εν Κύπρω γιά ένα ακόμη έτος, λέγοντάς μου όμως, ότι {είναι στο χέρι του, εάν δεν προσχωρούσα εις το σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» και δεν έκανα τα στραβά μάτια, ανά πάσα στιγμή να πείσει τον φίλο του Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εμπορικής Τραπέζης κύριο Κωνσταντίνο Γεωργουτσάκο και τον Αντιπρόεδρο αυτής κύριο Γεώργιο Μιχελή να ανακαλέσουν άμεσα την ανανέωση της παραμονής μου και να καταστρέψουν την σταδιοδρομία μου}.


Εγώ όχι μόνον δεν ενέδωσα, αλλά ελέγχοντας επί εβδομαδιαίας βάσεως μετά του προϊσταμένου του λογιστηρίου της Εμπορικής Τραπέζης Κύπρου στην Λευκωσία, κυρίου Παπαλαζάρου τα αποτελέσματα του εφαρμοζομένου πλέον σχεδίου «ΣΟΦΟΚΛΗΣ», κατήγγειλα στον κύριο Γεώργιο Καντιάνη, γραπτώς, ότι ο δανεισμός του ποσού των 100 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, που άνευ της θελήσεώς μου και εγκρίσεώς μου έχει εγγραφεί στα βιβλία μας, επιβαρύνει την Εμπορική Κύπρου με σοβαράς ζημίας αλλά και τα αποτελέσματα του Ομίλου ως και τα συμφέροντα των μετόχων της, που στην πλειοψηφία τους είναι εγχώρια και διεθνή ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά Ταμεία.


Την 17ην Ιουνίου 1998 ο Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Κύπρου κύριος Γεώργιος Καντιάνης με κάλεσε στο γραφείο του και μου ανακοίνωσε, ότι την 24ην Ιουνίου 1998 καταφθάνει στη Λευκωσία ο κύριος Γεώργιος Μιχελής, γιά να με πείσει να συνεργαστώ όσον αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου «ΣΟΦΟΚΛΗΣ».


Πράγματι την 24ην Ιουνίου 1998 κύριος Γεώργιος Μιχελής ήλθε στην Κύπρο και ως εάν ουδέν να είχε συμβεί την 08ην Μαΐου 1998 στο γραφείο του, άρχισε να μου προτείνει αυξήσεις μισθού και επιδομάτων και να μου αναλύει λεπτομέρειες και ενέργειες, τις οποίες θα έπρεπε να κάνω, γιά την υλοποίηση των τεσσάρων φάσεων του σχεδίου που προανέφερα.


Ο κύριος Γεώργιος Καντιάνης, ο οποίος παρευρίσκετο στην συζήτηση, εδέχθη ασυζητητί τα πάντα, εγώ όμως εκ νέου επανέλαβα ρητά και κατηγορικά, ότι όχι μόνο δεν θα συμμετάσχω αλλά θα τους καταγγείλω στις αρχές τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.


Άρχισαν να με απειλούν τότε, ότι σε περίπτωση που εμμείνω στην απόφασή μου εκείνοι με τις διασυνδέσεις που είχαν στο υπουργείο των Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στον χώρο της Δικαιοσύνης, λέγοντάς μου επί λέξει:


«Εμείς, βρε κορόϊδο Στέφανε, που θες να κάνεις το παλικάρι, για να κρατάμε τα στόματα των Δικαστών και των Εισαγγελέων κλειστά διορίζουμε τα βλαστάρια τους στην Νομική μας υπηρεσία και με τον τρόπο αυτό εμείς παίζουμε την μουσική και αυτοί χορεύουν…», θα σταματούσαν την σταδιοδρομία μου με συνεχείς δυσμενείς μεταθέσεις, θα με παρέπεμπαν δι’ ασήμαντες αφορμές στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, θα προέβαιναν σε μηνύσεις εναντίον μου, ότι θα με κατέστρεφαν ηθικά και επαγγελματικά και ότι εν πάση περιπτώσει η παραμονή μου στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος εξηρτάτο πλέον από την συμμετοχή μου ή όχι στο προαναφερθέν σχέδιό τους τονίζοντάς μου :

«Είναι πολλά τα λεφτά Στέφανε για να σε αφήσουμε να μας χαλάσεις τα σχέδια».

Τους ανέφερα τότε ότι σε ουδέν ζήλευα την σταδιοδρομία του τραπεζίτη κυρίου Γεωργίου Κοσκωτά, ότι οι ενέργειες αυτές ήταν απάτη εις βάρος των μετόχων της Εμπορικής Τραπέζης και των επενδυτών, εν γένει, ότι η αποκάλυψις του σχεδίου αυτού κατά το «Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο» θα προκαλούσε εν καιρώ την υποβάθμιση της Εμπορικής Τραπέζης, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της πιστοληπτικής ικανότητος της Ελλάδος και εν κατακλείδι ρητά και κατηγορηματικά τους διεμήνυσα, ότι εάν με πίεζαν περαιτέρω θα τους κατήγγειλα πάραυτα εις τον Εισαγγελέα.


Περαιτέρω τους επισήμανα ότι ως εκπρόσωπος της Εμπορικής Τραπέζης αλλά και των Κυπριακών Τραπεζών σε διεθνή συνέδρια γνώριζα πολύ καλά ότι και αν ακόμη οι υπεύθυνοι σε Ελλάδα και Κύπρο και οι εκπρόσωποι των Ελλαδικών Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων Μετόχων της Εμπορικής Τραπέζης ήσαν επίορκοι και προδότες προβαίνοντας στην υλοποίηση του σχεδίου «ΣΟΦΟΚΛΗΣ», εν τούτοις οι θεσμικοί παράγοντες των Αμερικανικών και Βρετανικών Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων, μετόχων της Εμπορικής Τραπέζης, θα τους «άλλαζαν τα φώτα» με τους μηχανισμούς που διαθέτουν [υποβαθμίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, απαξία Ελλαδικών και Κυπριακών κρατικών ομολόγων, short selling δηλαδή στοχευμένες και μεθοδευμένες επιθετικές πωλήσεις μετοχών της Τραπέζης αλλά και άλλων μετοχών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Λευκωσίας και των Αθηνών] όπερ και εγένετο.


Την 14ην Ιουλίου 1998 και επειδή οι πιέσεις εκ μέρους του κυρίου Γεωργίου Καντιάνη και του κυρίου Γεωργίου Μιχελή είχαν γίνει αφόρητες πλέον, επισκέφθηκα την δικηγόρο εν Λευκωσία κυρία Λία Γεωργιάδη (Πρόεδρο των Προσφύγων της Κερύνειας) και Βουλευτής του Κυπριακού κόμματος ΔΗ.ΣΥ. και συζύγου του Υπουργού Αθλητισμού κυρίου Δήμου Γεωργιάδη.


Αφού της εξήγησα τι ακριβώς συμβαίνει, την παρεκάλεσα να με συμβουλεύσει τι έπρεπε να πράξω, δια να απαλλαγώ από αυτό το καθεστώς ομηρίας και πιέσεων προς τέλεση παρανόμων πράξεων.


Η κυρία Λία Γεωργιάδη γνωρίζοντας την Κυπριακή Νομοθεσία με διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνώς είχε γίνει σιωπηρά παράτασις του συμβολαίου μου αλλά προς διασφάλισή μου με συμβούλεψε, πριν λάβω την 17ην Ιουλίου 1998 την προγραμματισμένη και εγκεκριμένη από τον Ιανουάριο του 1998 ετήσια άδειά μου, να συντάξουμε πάραυτα επιστολή προς την Διοίκηση της Εμπορικής Τραπέζης Κύπρου επισημαίνοντας ότι:


Α] Δεν με είχαν εγγράφως ειδοποιήσει από τα τέλη Απριλίου 1998 (ως εκ της Συμβάσεως όφειλαν να πράξουν) γιά ανάληψη άλλης Διευθύνσεως στην Εμπορική Τράπεζα εν Κύπρω, ή εν Ελλάδι, ή σε άλλη χώρα.


Β] Εξακολουθούσα να παρέχω κανονικά και ανελλιπώς υπηρεσία μέχρι και την συγκεκριμένη εκείνην ημέρα (14.07.1998).


Πέραν των ανωτέρω μου ετόνισε: «Αρκετή προδοσία έχει υποστεί η Κύπρος μας από τους Ελλαδίτες. Ουαί και αλλοίμονο αν εμπλέξουν και εμάς στο βρώμικο αυτό σχέδιο. Θα με βρούν αντιμέτωπη.»


Την 15η Ιουλίου 1998, μετά το πέρας της εργασίας μου και περί ώραν 16.00, μετέβην εις το γραφείο της κυρίας Λίας Γεωργιάδη, παρέλαβα την συνταχθείσα γιά την Διοίκηση επιστολή και επέστρεψα στην Τράπεζα παραδίδοντας την επιστολή στον κύριο Γεώργιο Καντιάνη, αναφέροντάς του το περιεχόμενο αυτής.


Μετά πάροδο μίας ώρας περίπου μετέβημεν ο κύρος Γ. Καντιάνης και εγώ οδικώς στην Λεμεσό της Κύπρου γιά την υπογραφή ενός κοινοπρακτικού δανείου ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, το οποίον ομού μετά άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων θα εδίδετο προς μία Τράπεζα της Π.Γ.Δ.Μ.


Κατά την μελέτη όμως της συμβάσεως χρηματοδοτήσεως συνειδητοποίησα ότι στο προς υπογραφή κείμενο περιλαμβάνοντο καθαρά ανθελληνικές θέσεις, αφού η χώρα της εν λόγω Τραπέζης ανεγράφετο ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και όχι ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή “F.Y.R.O.M.”.


Προέτρεψα εις μάτην τον κύριο Γ. Καντιάνη, o οποίος θα υπέγραφε εκ μέρους της Εμπορικής Τραπέζης, να μην υπογράψει και να αποχωρήσουμε επιδεικτικά, εάν δεν άλλαζαν την ονομασία της Χώρας από «Μακεδονία» σε «Π.Γ.Δ.Μ.». Ο κύριος Γ. Καντιάνης όμως όχι μόνον υπέγραψε το κείμενο ως είχε, αλλά μου είπε ότι: «αυτά τα οποία ισχυρίζομαι είναι αηδίες και εμπεριέχουν επικίνδυνες και εθνικόφρονες αντιλήψεις». Εγώ βέβαια δεν υπέγραψα την εν λόγω δανειακή σύμβαση.


Την 17ην Ιουλίου 1998 περί ώρα 10.00 π.μ. και ενώ εργαζόμουν κανονικά με κάλεσε στο γραφείο του ο κύριος Γ. Καντιάνης και με ρώτησε εάν τελικά θα συμμετάσχω ή όχι στα σχέδιά τους, αφού οι άλλοι συνάδελφοι στην Αθήνα επείγονται να εφαρμόσουν το σχέδιο «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» άμεσα και στην Κύπρο, παρακαλώντας με συγχρόνως να ενδώσω προς χάριν του επειδή εκείνος σύντομα βγαίνει σε σύνταξη και δεν θα του εδίδετο άλλη ευκαιρία διά να γίνει πλούσιος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Του απήντησα, σε έντονο και κατηγορηματικό ύφος, ότι η δήλωσή μου για καταγγελία μου στον Εισαγγελέα ισχύει όσο ποτέ άλλοτε. Τότε μου είπε μεγαλόφωνα επί λέξει « τώρα Στέφανε θα δεις το άλλο πρόσωπο της Εμπορικής, γιατί εγώ την χρειάζομαι την Εμπορική και δεν θα μείνω έξω από αυτό το παιχνίδι».


Το απόγευμα της ιδίας ημέρας 17-07-1998 αναχώρησα για την προγραμματισθείσα άδειά μου, αφού πρώτα μετέβην στο Δικηγορικό Γραφείο της κυρίας Λίας Γεωργιάδη και την ενημέρωσα λεπτομερώς περί του τι είχε συμβεί στο γραφείο του κυρίου Γ. Καντιάνη.

Όταν την 29ην Ιουλίου 1998 επέστρεψα από την άδειά μου, μετά από δίωρο περίπου παρέλευσιν, ο κύριος Γ. Καντιάνης με κάλεσε στο γραφείο του και μου διεμήνυσε, ότι η Διοίκηση της Εμπορικής Τραπέζης λέγει τα καλλίτερα λόγια γιά εμένα, ότι σχεδιάζει να με κάνει Διευθυντή όλων των Διευθύνσεων Διαχειρίσεως Διαθεσίμων του Ομίλου της Εμπορικής ανά τον κόσμο και ότι «εν πάση περιπτώσει η Εμπορική Τράπεζα είναι κράτος και αγοράζει με τα λεφτά, τα οποία διαθέτει, όποιον εισαγγελέα γουστάρει.
Οι εισαγγελείς, μου είπε, είναι πιό διεφθαρμένοι από εκείνους που θα καταγγείλεις και θα το διαπιστώσεις αυτό, όταν περάσεις το κατώφλι του εισαγγελικού τους γραφείου».
Όταν διαπίστωσε ότι είμαι ανένδοτος, άρχισε εκ νέου να με απειλεί και να τηλεφωνεί παρουσία μου στον κύριο Γ. Μιχελή λέγοντάς του, ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα το σχέδιο απομακρύνσεώς μου όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από την Εμπορική Τράπεζα εν γένει, διότι η παραμονή μου και τα όσα ήδη γνωρίζω εγκυμονούν ανυπολόγιστους κινδύνους.

Την επομένη ημέρα 30-07-1998 μετέβην στο γραφείο μου κανονικά γύρω στις 07.30 το πρωί, ανέλαβα υπηρεσία και περί την 09.00 π.μ. αντελήφθην, ότι μία ομάς αποτελούμενη από τους κ.κ. Γ. Καντιάνη (Γενικό Δ/ντή Κύπρου), Φοίβο Γάβρη (Διευθυντή Προσωπικού Εμπορικής Κύπρου), Γ. Αγγέλη (Διευθυντή Πιστοδοτήσεων Εμπορικής Κύπρου) και τον Λουκή Παπαφιλίππου (Νομικό Σύμβουλο της Εμπορικής Κύπρου) προσήρχετο με άγριες διαθέσεις προς το γραφείο μου και κατά την είσοδό τους ο κύριος Λουκής Παπαφιλίππου, απαίτησε να αποχωρήσω από την θέση μου αμέσως, χωρίς να ακουμπήσω τίποτα άλλο εκτός από τον χαρτοφύλακά μου απαιτώντας να υπογράψω αμέσως μίαν επιστολή, η οποία περιείχε πλήθος ψευδών και αναληθών ισχυρισμών για το άτομό μου και με απείλησε, ότι θα καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση κατά την οποία δεν συμμορφωνόμουν με τις υποδείξεις του.


Απευθυνόμενος δε προς τους κ.κ. Γ. Καντιάνη, Φοίβο Γάβρη και Γ. Αγγέλη τους είπε και εκείνοι συμφώνησαν ότι είναι Μάρτυρες, ότι δήθεν προκαλώ επεισόδιο και ότι η παρουσία της αστυνομίας και της επ’ αυτοφώρου εις βάρος μου διαδικασίας είναι επιβεβλημένη.


Φυσικά ουδέν εκ των ανωτέρω αλήθευε και η όλη προσπάθεια του κυρίου Λουκή Παπαφιλίππου απέβλεπε σε εκφοβισμό και άσκηση ψυχολογικής βίας σε βάρος μου. Παρά την απερίγραπτη λύπη και θυμό μου διά τον εξευτελισμό που δεχόμουν εκείνη την στιγμή (μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελα να συμμετάσχω σε ενέργειες που μετέπειτα πολλοί χαρακτήρισαν ως το μεγαλύτερο έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού και την μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών εις βάρος του Ελληνικού Κράτους από ιδρύσεως του) διατήρησα την ψυχραιμία μου, τηλεφώνησα και μίλησα με την δικηγόρο μου κυρία Λία Γεωργιάδη, η οποία και με συμβούλεψε να υπογράψω την επιστολή, που ετσιθελικά και επιτακτικά ήθελαν εδώ και τώρα να υπογράψω, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, και απεχώρησα.


Την 02α Σεπτεμβρίου 1998 μετά από επιστολή, την οποία απέστειλε η πληρεξούσιος δικηγόρος μου κυρία Λία Γεωργιάδη και ελλείψει σαφών και εγγράφων οδηγιών γιά το σε ποιά τελικώς υπηρεσιακή θέση τοποθετούμαι, σε ποιά πόλη και από πότε, παρουσιάστηκα δια να αναλάβω υπηρεσία στην Εμπορική Τράπεζα της Κύπρου.


Προς μεγάλη μου έκπληξη ο κύριος Λουκής Παπαφιλίππου συνοδευόμενος από δύο ακόμη δικηγόρους του δικηγορικού του γραφείου, οι κ.κ. Γ. Καντιάνης, Φ. Γάβρης και ο Γ. Αγγέλης είχαν παραταχθεί στην κυρία είσοδο της Τραπέζης και δεν μου επέτρεψαν ούτε καν να εισέλθω, σε ερώτησή μου δε να μου δώσουν λεπτομέρειες γιά το πού ακριβώς τοποθετούμαι, ο κύριος Γ. Καντιάνης μου απήντησε ότι θα τοποθετηθώ στην Διεύθυνση που έξωθεν υπάρχει η επιγραφή «Ψυγείο» και με απέπεμψαν σκαιώς λέγοντάς μου μπροστά σε όλους τους Συναδέλφους μου, ότι δεν έχω πλέον θέση στην Εμπορική Τράπεζα.


Κατόπιν των ανωτέρω άρχισα να ενημερώνω τους αρμόδιους φορείς της εν Λευκωσία Αμερικανικής Πρεσβείας, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που ενήργησαν για την προστασία των Ταμείων τους, τις εισαγγελικές αρχές της Ελλάδος οι οποίες χρέωσαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κύριο Δημήτριο Ασπρογέρακα ο οποίος μου εξομολογήθηκε ότι ενώ οι καταγγελίες μου επιβεβαιώθηκαν ακόμη και από το ΣΔΟΕ, κατά έναν περίεργο τρόπο οι ανώτεροί του τα κουκούλωσαν όλα και παράλληλα ενημέρωνα τους Μετόχους της Εμπορικής Τραπέζης από το βήμα των Γενικών Συνελεύσεων.


Εν συνεχεία στις κατωτέρω ημεροχρονολογίες ενημέρωσα τους αναφερομένους με τα κατωτέρω κατά περίπτωση έγγραφα:


Α] Τους κ.κ. Κώστα Σημίτη, Γιάννο Παπαντωνίου [με το υπ’ αριθ. Πρωτ. Κ3896/21-06-2000], Κώστα Σημίτη, Ιωάννη Στουρνάρα [με το υπ’ αριθ. Πρωτ. Κ3161/18-05-2001 έγγραφο], Κώστα Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη [με το υπ’ αριθ. Πρωτ. Κ7839/08-01-2003 έγγραφο], τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος την 18η Μαρτίου 2003 εγγράφως αντέταξε: «……δεν μπορώ να πράξω τίποτα, ούτε να παρέμβω οπουδήποτε» και ο οποίος την 20η Απριλίου 2007 δήλωνε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία:

«Τα πάντα στην Ελλάδα ρέπουν στη διαφθορά. Οι πάντες στην Ελλάδα εξαγοράζονται».

Ενημέρωσα τον πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλάκη [ αρ. πρωτ. 2263/04-03- 2003] ο οποίος είχε διατυπώσει και την ρήση: «Δεν είναι άξια επαίνων η Ελληνική Δικαιοσύνη. Μουσκεύουμε στην αμαρτία» τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή, Γεώργιο Προβόπουλο [με τα υπ’ αριθ. Πρωτ. Κ6628 και Κ6629/27-09-2004 έγγραφα], Γεώργιο Αλογοσκούφη [13-07-2006], Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου με τα έγγραφα [1] 13-10-2009 παραληφθέν από τον Δημήτριο Μακαρούνη, [2] στο Καστρί 24/10/2009, [3] στο Καστρί 21-03-2010 και [4] με το αρ. πρωτ. Κ2497/29-03-2010], Αντώνιο Κροντηρά [24 Απριλίου 2008], Χάρη Καστανίδη [αριθ. πρωτ. 122/13-10-2009], Ευάγγελο Βενιζέλο [αριθμοί πρωτοκόλλου 05732/01-07-2011 – 05781/04-7-2011] και Νικόλαο Εμπέογλου [21-10-2010 και 21-11-2012].


Σημειωτέον ότι οι κ.κ. Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος και Ιωάννης Μπαμπαδήμας, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε. στο έντυπο του συλλόγου τους, με την προμετωπίδα: «Μας αφορά όλους» διατυπώνουν την θέση ότι:

Α) «Οι Ελληνικές τράπεζες που, με τη βοήθεια του κράτους, εκμεταλλεύτηκαν – καταλήστευσαν επί δεκαετίες τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με εξευτελιστικούς τόκους καταθέσεων, συνεχίζουν να σας ληστεύουν με το χειρότερο τρόπο εκμεταλλευόμενες τις οικονομικές δυσκολίες σας!!!....... Αρνούνται να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις, που δικαιώνουν συναλλασσόμενους πολίτες και εργαζόμενους.

Παραβιάζουν την Εργατική Νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Προσπαθούν να διαλύσουν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία. Αμφισβητούν το Σύνταγμα και τους Νόμους….».


Β) Προς αποτροπή του σχεδίου, του οποίου έγινα κοινωνός, ζήτησα εγγράφως την βοήθεια των κατωτέρω αναφερομένων κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο, φερόμενων ως οι «θεματοφύλακες της Διεθνούς Τάξεως και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Συστήματος» κ.κ.: George W. Bush και George J. Tenet (C.I.A.) [06-12-2002], Τed White και Mary Morris (CaLPERS) [21-08-2003], Joaquin Almunia [08-08-2005],τότε αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και νυν Αντιπρόεδρο της Ε.Ε., Marc Antoine Autheman, 30.09.2003, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Σ. του Ομίλου της Credit Agricole S.A., A. Schaub και Alessandra Capra, αξιωματούχους της Ε.Ε., στις Βρυξέλες και τον Charlie Mc Greevy, αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε [24 Οκτωβρίου 2005], Rene Carron, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ομίλου της Credit Agricole S.A. [17-10-2006], Jean Frederic de Leusse [24 Απριλίου 2008], Nicolas Sarkozy, [14-10-2008, 04-12-2008 υπ’ αρ. πρωτ. 185333/11-12-2008 και 08-03-2012], τότε αρμόδιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ταυτοχρόνως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Christine Lagarde (I.M.F.) [με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 185333/11-12-2008], τότε Υπουργό των Οικονομικών της Γαλλίας και νυν Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., Alain Strub [06 Μαΐου 2011], David Cameron και David Maurice Landsman [21η Ιουλίου 2011], Barack H. Obama και Dr. Daniel Bennett Smith [21η Ιουλίου 2011 και 30η Απριλίου 2012], Jean Paul Chifflet [16-04-2012], Francois Hollande στις 21.04.2012 και στις 21.07.2012 την κυρία Viviane Reding και τον κύριο Olli Rehn, αρμοδίους Επιτρόπους στην Ε.Ε. για Θέματα Δικαιοσύνης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής αντιστοίχως.



***************



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ:


Άπαντες οι ανωτέρω, εν χορώ, με πράξεις τους ή και παραλείψεις τους, είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ για την σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα ιδίως δε για την γενοκτονία και την εθνοκτονία η οποία συντελείται εις βάρους του Ελληνισμού, εν καιρώ ειρήνης.


Υπό την εφαρμογή του σατανικού σχεδίου «ΣΟΦΟΚΛΗΣ», οι Μέτοχοι γενικώς έχασαν τα κεφάλαιά τους που είχαν επενδύσει τα δε Συνταξιοδοτικά και Ασφαλιστικά Ταμεία – Μέτοχοι της Emporiki Bank αλλά και άλλων Ελληνικών Τραπεζών, έχασαν δολίως το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους κεφαλαίων με αποτέλεσμα να μην έχουν σήμερα την δυνατότητα καταβολής αξιοπρεπών συντάξεων και παροχής στοιχειωδών ιατροφαρμακευτικών και νοσοκομειακών καλύψεων στους Ασφαλισμένους τους, έφθασαν δε αυτοί, οι οποίοι τοποθετούσαν με μηδενικά επιτόκια τα αποθεματικά των Ταμείων στις τράπεζες, ώστε με την σειρά τους αυτές να δανείζουν – δωρίζουν τα χρήματα αυτά ως δανεικά και αγύριστα σε πολιτικά κόμματα, σε αεριτζήδες απατεώνες και κερδοσκόπους, να εκλιπαρούν τώρα τους διεθνείς τοκογλύφους να τους δανείσουν έστω και ασήμαντα ποσά με πανάκριβα χρεωστικά επιτόκια για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και για το γεγονός αυτό κωφεύουν οι πάντες, τόσο οι του εξωτερικού όσο και οι του εσωτερικού «ΤΑΓΟΙ» που κυβέρνησαν και κυβερνούν ουσιαστικά [κ.κ. Ιωάννης Στουρνάρας- Γεώργιος Προβόπουλος] ακόμη την Ελλάδα ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με αποτέλεσμα σήμερα να δολοφονείται ένα ολόκληρο έθνος!!!


Επί πλέον, για να γνωρίσει ο Λαός ποιοί ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ την Ελλάδα, οι κατωτέρω Τράπεζες, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.-Τράπεζα E.F.G. Eurobank Ergasias E.E.- ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.-Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.- Εμπορική Τράπεζα Α.Ε.-Marfin Εγνατία Τράπεζα-Τράπεζα Millenium Bank A.E.- Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.-Τράπεζα Αττικής Α.Ε.-Citibank PLC- Πανελλήνια Τράπεζα Α.Ε.-ASPIS Bank ΑΤΕ-Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ-PROTON Τράπεζα A.E.- FBB-Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα Α.Ε.-Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ, καταστρατηγώντας τις κοινοτικές οδηγίες, το Σύνταγμα, τους νόμους και μην εφαρμόζοντας τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις από το 1991, ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ τους ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΩΝ με ποσά, που κατά τους υπολογισμούς μας, ανέρχονται στο ύψος των 56 δισεκατομμυρίων ευρώ οδηγώντας χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, στον εξευτελισμό, στην απώλεια των περιουσιακών τους στοιχείων και στην εξαθλίωση, εξαπατώντας συγχρόνως τους εγχώριους και διεθνείς Μετόχους των παρουσιάζοντας ΠΛΑΣΤΟΥΣ ισολογισμούς με κέρδη εικονικά και κατ’ επέκταση ανύπαρκτα.


Σήμερα που τα ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ελπίζουμε ότι θα ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!



Οδυσσέας Α. Τηλιγάδας


Στέφανος Σ. Τσίπας