EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δημοσκόπηση - βόμβα: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή


 

Δημοσκόπηση της VPRC με αποτελέσματα- «ανατροπή» θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Σύμφωνα με την έρευνα εκτίμησης εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 30,5%, η ΝΔ είναι δεύτερη με 27% και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14%!

Αναλυτικά η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (η οποία πάντως δεν αποτελεί μέτρηση πρόθεσης ψήφου) είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%
ΝΔ: 27%
Χρυσή Αυγή: 14%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 6,5%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,5%
Δημιουργία Ξανά: 1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1%
ΛΑΟΣ: 0,5%
Κόμμα: 1,5%

Στην παράσταση νίκης τα αποτελέσματα είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%
ΝΔ: 11,7%
Χρυσή Αυγή: 6,2%
ΠΑΣΟΚ: 0,5%
ΔΗΜΑΡ: 0,2%
Κανένα: 35,3%
Δεν γνωρίζω - Δεν απαντώ: 20,4%

Στο αυτόφωρο οι ενήλικοι καταληψίες σχολείων


 

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι εξωσχολικοί ενήλικες προκαλούν καταστροφές στα σχολεία, επανέλαβε φέτος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με αφορμή την επανεμφάνιση των καταλήψεων.

Στην εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας υπενθυμίζει ακόμα ότι σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές θα πρέπει να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Απορριμματοφόρα έκλεισαν τη ΔΟΥ της Αγ. Παρασκευής


 

Σειρά από απορριμματοφόρα οχήματα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην Αγ. Παρασκευή και έχουν κλείσει την ΔΟΥ της περιοχής, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Οι τοπικές αρχές και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται αφού νωρίτερα ενημερώθηκαν ότι το Υπ. Οικονομικών σχεδιάζει να «ενσωματώσει» την εφορία της Αγ. Παρασκευής στην ΔΟΥ Χολαργού, προκειμένου να μην πληρώνει ενοίκιο.

Σημειώνεται ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Χολαργού ανήκει στον Δήμο, ενώ της Αγ. Παρασκευής είναι ιδιόκτητο.

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα σε κρεοπωλείο της Νίκαιας


 

Σε καταστροφή 320 κιλών ακατάλληλων κρεάτων, που κατασχέθηκαν σε κρεοπωλείο στα όρια του δήμου Νίκαιας, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η σχετική έκθεση της κατάσχεσης διαβιβάστηκε άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων.

«Στόχος μας παραμένει η προστασία των καταναλωτών αλλά και η στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, με την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται πλήρως με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία και η οικονομική κρίση να μην επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Γ. Χρήστου.

Απορρίφθηκε και τρίτη αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη


 

Κόλαφος για τη Βίκυ Σταμάτη είναι το σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απορρίφθηκε η τρίτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αρ. 31/2012 βούλευμά του αντικρούει έναν προς έναν τους λόγους που επικαλείται η κ. Σταμάτη για την αποφυλάκιση της, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη. Οι δικαστές δεν φάνηκαν να πείθονται από τα ψυχολογικά προβλήματα που υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου λόγω του ότι βρίσκεται μακριά από το ανήλικο παιδί της. Υπενθυμίζουν μάλιστα στην κ. Σταμάτη πως ειδικά την περίοδο αυτή πολλοί γονείς αναγκάζονται να στερούνται τα παιδιά τους, χωρίς καν αν ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό, αλλά εξαιτίας των δεινών που προκάλεσαν στη χώρα μας μια σειρά λόγων όπως η διαφθορά.

«Είναι γεγονός ότι πολλά δεινά προκαλούνται όταν ο γονέας ή οι γονείς σε μια οικογένεια καταλήγουν στη φυλακή. Τα ίδια δεινά προκαλούνται όμως και στους ανθρώπους που σε μια πατρίδα που πένεται, λόγω της διαφθοράς αλλά και των λοιπών λόγων που προκάλεσαν την οικονομική ανέχεια της χώρας, χάνουν την εργασία τους, μένουν άστεγοι, αυτοκτονούν, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή δίνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν από κακές επιλογές άλλων χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό», αναφέρει το σκεπτικό του βουλεύματος.

Άλλωστε, η κ. Σταμάτη, όπως επισημαίνουν οι δικαστές «δεν είναι η μόνη κρατούμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου αμφότεροι οι γονείς είναι κρατούμενοι έχοντας ανήλικα τέκνα και υπέργηρους γονείς, όπως και μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών».

Εξάλλου, όπως σημειώνεται «δεν υπάρχει ποινικός κανόνας στην υφήλιο που να απαγορεύει μια τέτοια κράτηση. Η κρατούμενη έχει συγγενείς εξ’ αίματος, εκτός από τους γονείς της, που μπορούν να επιμεληθούν, πέραν της πολιτείας, του τέκνου της».

Το δικαστικό συμβούλιο όμως καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ότι η ίδια δεν είχε οιαδήποτε γνώση περί της προέλευσης των χρημάτων που δαπανούσε. Το βούλευμα επικαλείται τα επιβαρυντικά στοιχεία που προσκόμισαν, απολογούμενοι συμπληρωματικά τόσο ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας όσο και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ενώ αναφέρεται και σε τραπεζικό λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη στη Ζυρίχη και στα αντίγραφα των πιστωτικών καρτών της από όπου περιγράφονται οι «ακριβές» προτιμήσεις και δαπάνες της.

Σημειώνεται μάλιστα ότι 21/9/2004 η Β. Σταμάτη άλλαξε τη διεύθυνση που είχε δώσει στην ελβετική τράπεζα (Νεοφύτου Δούκα 4) και έδωσε τη διεύθυνση κατοικίας του αδερφού της στην Αργυρούπολη: «Από αυτό συνάγεται ότι γνώριζε την επιλήψιμη προέλευση των χρημάτων του λογαριασμού. Όταν κατέστη γνωστή η σχέση της με τον τέως υπουργό και συγκατηγορούμενό της δεν ήθελε να εμφανίζεται η ίδια ως κάτοχος του ως άνω λογαριασμού στον οποίο άρχισαν να κατατίθενται μεγάλα ποσά», αναφέρεται. Το δικαστικό συμβούλιο εξακολουθεί να θεωρεί επικίνδυνη την κ. Σταμάτη να διαπράξει και νέα αδικήματα εάν αποφυλακιστεί. «Αν η κατηγορούμενη εξέλθει των φυλακών είναι πιθανό να τελέσει και άλλα εγκλήματα προκειμένου να συγκαλύψει ακόμα και τα ήδη τελεσθέντα από αυτή αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης περαιτέρω περιουσιακής κατάστασης και δη τραπεζικών λογαριασμών της ίδιας και του συζύγου της που ενδεχομένως επιχειρηθεί να αποκρυβεί επειδή έχει σχέση με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Το υπόμνημα της Βίκυς

Στο 15σελιδο υπόμνημά της στο δικαστικό συμβούλιο η Βίκυ Σταμάτη επέμεινε στο δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε αίτημά της για αποφυλάκιση.

«Εγώ δεν είμαι… Καραβέλας ή Χριστοφοράκος για να διαφύγω στο εξωτερικό» ήταν ο βασικός άξονας στον οποίο κινήθηκε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

«Είναι πέρα για πέρα άδικο να μένω φυλακισμένη, επειδή στο παρελθόν η Ελληνική Δικαιοσύνη διαψεύσθηκε, όταν έδειξε επιείκεια σε ανθρώπους, που δεν το άξιζαν, όπως ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας (αυτούς προφανώς εννοεί ο κ. Εισαγγελέας), οι οποίοι μολονότι είχαν κληθεί ως κατηγορούμενοι, διέφυγαν στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Εγώ όμως η Βασιλική Σταμάτη Τσοχατζοπούλου δεν έχω ούτε τη δύναμη, ούτε τη πρόθεση να διαψεύσω τη Δικαιοσύνη, αλλά αντιθέτως με τους ανωτέρω εγκληματίες του λευκού περιλαιμίου, έχω άμεσους, ουσιαστικούς και σπουδαίους λόγους να μείνω εδώ στη πατρίδα μου, να προστατέψω το πεντάχρονο παιδί μου και να σταθώ στο ακροατήριο, όποτε κληθώ να δικαστώ, προκειμένου να αποδείξω την αθωότητά μου και να κάνω το παιδί μου να μην ντρέπεται για μένα και τον πατέρα του», ανέφερε.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού αφού κάνει την αυτοκριτική της επισημαίνοντας πως «στην κοινωνική της ζωή υπήρξε μη συμπαθής ή δύσκολη» για να καταλήξει πως έχει πλέον αλλάξει, ύστερα από όλους αυτούς τους μήνες στη φυλακή, δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες για το χειρισμό της υπόθεσης και την προφυλάκιση τη δική της αλλά και του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Τολμώ λοιπόν να σας ρωτήσω με κάθε σεβασμό αν πρέπει εγώ να πληρώσω για όλη τη σάπια ελληνική πολιτική σκηνή και τη διαφθορά που επικράτησε στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα; Επειδή η κοινωνία ζητά εξιλαστήρια θύματα θα πρέπει, μολονότι έχω μόνιμη κατοικία, λευκό ποινικό μητρώο, παρουσιάστηκα αυτοβούλως, όποτε κλήθηκα από τις Αρχές, κι έχω ανήλικο παιδί να υποστώ όλη τη μήνιν του κοινωνικού συνόλου, που έχει δικαίως αγανακτήσει, παραμένουσα προσωρινά κρατούμενη;

Είμαι πλέον ένας διαφορετικός άνθρωπος μετά από τον τόσους μήνες εγκλεισμό μου στη φυλακή, αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ποιός είναι ο λόγος και η αιτία πραγματικά κι όχι προσχηματικά ή γενικοπροληπτικά, που πρέπει να παραμείνω κρατούμενη.

Η προφυλάκιση του συζύγου μου Άκη Τσοχατζόπουλου σίγουρα ωφέλησε δημοσκοπικά την παρούσα πολιτική πραγματικότητα λίγες μέρες πριν τις τότε εκλογές, η δική μου όμως προφυλάκιση φαντάζει κι επιτρέψετέ μου την έκφραση, κατάχρηση εξουσιαστικής υπεροχής κι αποθέωση των σκοπιμοτήτων του παρασκηνίου. Μήπως τελικά κρατούμαι στη φυλακή όχι γιατί είμαι επικίνδυνη κι ύποπτη φυγής αλλά για να υποχρεωθεί ο Τσοχατζόπουλος να αλλάξει υπερασπιστική τακτική και να πάψει να δηλώνει αθώος και να εκβιασθεί να συνεργαστεί με τις Αρχές; Δεν ξέρω πλέον τι να υποθέσω, είμαι σε απόγνωση και δεν μπορώ να εμπιστευτώ ούτε την ίδια τη λογική και το αυτονόητο, αφού χωρίς λόγο εγώ και το παιδί μου ζούμε χωριστά ο ένας από τον άλλο».

Στην προσπάθειά της δε να πείσει η κ. Σταμάτη πως εννοεί όσα λέει περί αλλαγής της, προχώρησε ακόμη ένα βήμα, δείχνοντας αποφασισμένη να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη: «Δηλώνω δε πρόθυμη, να συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές και σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, να δώσω με κάθε λεπτομέρεια και ειλικρίνεια οποιαδήποτε εξήγηση σχετικά με ερωτήματα και ζητήματα που προκύπτουν ως προς την υποτιθέμενη εμπλοκή μου στην υπόθεση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έχω προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να δυσκολέψω το ανακριτικό έργο και τη διερεύνηση της υπόθεσης, αντίθετα κληθείσα από τις εισαγγελικές αρχές προσήλθα προθύμως για παροχή εξηγήσεων».

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου περιέγραψε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα στη φυλακή κυρίως λόγω του ότι είναι αναγκασμένη να ζει μακριά από το ανήλικο παιδί της το οποίο τη χρειάζεται.

«Μπορώ νομίζω σαν άνθρωπος που αποκόπηκε βίαια από την οικογένειά του και την ελευθερία του να στεναχωρηθώ, να αρρωστήσω, να θελήσω να βάλω τέλος στη ζωή μου γιατί θεωρώ ότι αδικούμαι και δεν μπορώ με τις δυνάμεις μου να τα βάλω με ένα σύστημα εξουσίας που με θέλει φυλακή. Στους σχεδόν έξι μήνες που είμαι κρατούμενη έχω χάσει τα μισά μου μαλλιά, έχω αδυνατίσει πάρα πολύ, επειδή δεν αντέχω να είμαι μακριά από το πεντάχρονο παιδί μου, εκδηλώνω συνέχεια ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά πλέον έχω πάψει να εκπλήττομαι γιατί από τη θλίψη μου και την απογοήτευσή μου είμαι σε μία νεκροφάνεια των αισθήσεων. Καμία γυναίκα, σύζυγος, μάνα που ο συγκατηγορούμενος σύζυγός της είναι προσωρινά κρατούμενος δεν έχει αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη αποδοκιμασία και υποτίμηση από εμένα».

Στους σχεδόν έξι μήνες που είμαι κρατούμενη έχω χάσει τα μισά μου μαλλιά, έχω αδυνατίσει πάρα πολύ, επειδή δεν αντέχω να είμαι μακριά από το πεντάχρονο παιδί μου, εκδηλώνω συνέχεια ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά πλέον έχω πάψει να εκπλήττομαι γιατί από τη θλίψη μου και την απογοήτευσή μου είμαι σε μία νεκροφάνεια των αισθήσεων. Καμία γυναίκα, σύζυγος, μάνα που ο συγκατηγορούμενος σύζυγός της είναι προσωρινά κρατούμενος δεν έχει αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη αποδοκιμασία και υποτίμηση από εμένα». Zougla.gr

Με πτήσεις τσάρτερ οι "λάθρο" μάς κουνούν το μαντήλι

 Με πτήσεις τσάρτερ οι "λάθρο" μάς κουνούν το μαντήλι
 Αρχίζουν οι μαζικές απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών, με κανονικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών. Την ίδια ώρα, σειρά ερωτημάτων εγείρονται για τη διαδικασία ναύλωσης τσάρτερ από την ΕΛΑΣ, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για τη μεταφορά των μεταναστών όπου τον «ταχύρρυθμο» διαγωνισμό για κάθε πτήση κερδίζουν μονίμως δύο αεροπορικές εταιρείες που είχαν σειρά προβλημάτων με τους ελέγχους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

Μάλιστα η μία εξ αυτών κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ για «κατασκοπεία» και προώθηση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο Ιράν!

Λόγω αυτών των προβλημάτων, εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί άλλος τρόπος (με κεντρικό διαγωνισμό, ισχύος δύο ετών) επιλογής αεροπορικών εταιρειών για την επαναπροώθηση των αλλοδαπών με πτήσεις τσάρτερ αλλά και για την επιλογή εταιρειών για διάθεση εισιτηρίων με κανονικές πτήσεις σε χαμηλότερες τιμές από τις σημερινές.

Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που συντάχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2012, το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναχωρήσουν την επόμενη διετία από την Ελλάδα, με κανονικές πτήσεις αερογραμμών, συνολικά περίπου 3.700 παράνομα κατοικούντες στην Ελλάδα μετανάστες αλλά και περίπου 1.800 συνοδοί αστυνομικοί (αναλογία ένας αστυνομικός για δύο αλλοδαπούς).

Δηλαδή, ουσιαστικά, το ελληνικό δημόσιο και η ΕΕ θα πληρώσουν για την αεροπορική επαναπροώθηση κάθε λαθρομετανάστη περίπου 1.800 ευρώ, χωρίς σε αυτή την τιμή να συνυπολογίζεται και η έξτρα αμοιβή για τους αστυνομικούς - φρουρούς τους.
Στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών ζητείται για τα αεροπορικά εισιτήρια για απελαθέντες αλλοδαπούς «να προτιμούνται εταιρείες με συχνές πτήσεις, οι οποίες δύνανται να παραλαμβάνουν μεγάλο αριθμό ατόμων» .

Γίνεται ακόμη μνεία ότι σε κάποιες περιπτώσεις κάθε υπό επιστροφή κρατούμενος να συνοδεύεται από δύο αστυνομικούς, «ο οποίος αριθμός δύναται να αυξηθεί ανάλογα με την επικινδυνότητα του αλλοδαπού».

Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες ενστόλων, σε πτήσεις τσάρτερ μεταφοράς αλλοδαπών έχουν υπάρξει διάφορα απρόοπτα. Για παράδειγμα, ορισμένοι αλλοδαποί, παρ' ότι υπάρχει αστυνομική εποπτεία, επιχείρησαν να δραπετεύσουν από το αεροπλάνο ακόμη σπάζοντας και τα παράθυρα! Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε πτήση (μέσω Ρώμης) για τη Νιγηρία, ένας Αφρικανός έσπασε ένα από τα παράθυρα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για την πτήση και το αεροπλάνο να καθηλωθεί στο έδαφος για πολλές ώρες!

Όπως αναλύεται στο ίδιο έγγραφο, το Ελληνικό Δημόσιο και η… «ΕΛΑΣ ΤΟURS» θα πληρώσουν, ανάμεσα στα άλλα, 278 εισιτήρια για πτήσεις προς Αίγυπτο, 238 για Ιράκ, 627 για Πακιστάν, 107 για Κίνα, 106 για Μπαγκλαντές, 31 για Ρωσία, 40 για Νιγηρία, έξι για Χιλή, τέσσερα για Βραζιλία, δύο για Αυστραλία και ένα για ΗΠΑ.

Πάντως σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για την προμήθεια εισιτηρίων έχει αναβληθεί δύο φορές.

Απορίες έχουν δημιουργηθεί από την έως τώρα διαδικασία ναύλωσης τσάρτερ για επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών, από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας Το Βήμα, η διαδικασία που ακολουθείται είναι να προκηρύσσεται μίνι διαγωνισμός «εξπρές» για κάθε πτήση τσάρτερ. Με λίγα λόγια, οι αεροπορικές εταιρείες καλούνται αιφνιδιαστικά να καταθέσουν τις προσφορές τους μέσω e-mail και μόλις εντός 24 ωρών από τη στιγμή που εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ να ορίσει νέα ναυλωμένη πτήση.

Έτσι λοιπόν, ενώ αποδέκτες της έγγραφης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΛΑΣ είναι 17 αεροπορικές εταιρείες, τελικώς για όλες τις πτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν επιλεγεί μόνο δύο από αυτές, οι οποίες μάλιστα έχουν και τον ίδιο... εκπρόσωπο.

Η τιμή που ορίζεται είναι της τάξης των 130.000 - 200.000 ευρώ, που θεωρείται από πολλούς ως «φουσκωμένη». Από την άλλη πλευρά, στελέχη της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι «υπάρχει απροθυμία των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ δεν διαθέτουν και αεροσκάφη γι' αυτές τις πτήσεις».

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται μετά τη διαπίστωση ότι οι δύο αυτές εταιρείες, που τελικά προτιμώνται, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΥΠΑ και των... ΗΠΑ.

Η πρώτη εξ αυτών είναι ουκρανικών συμφερόντων, ιδρύθηκε το 2006 και διαθέτει στην Ελλάδα μόνο ένα παλιό επιβατηγό αμερικανικό αεροσκάφος. Η εταιρεία αυτή άρχισε να ελέγχεται από τις ΗΠΑ όταν ξεκίνησε να πραγματοποιεί εσωτερικές πτήσεις στο Ιράν -μια ενέργεια που θεωρήθηκε «σπάσιμο» του αμερικανικού εμπάργκο στην συγκεκριμένη χώρα.

Έτσι κατηγορήθηκε από τις αμερικανικές Υπηρεσίες για προώθηση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο Ιράν, και αυτό οδήγησε την αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία να μην αποστέλλει τα απαραίτητα εγχειρίδια συντήρησης του αεροσκάφους -κάτι που σημαίνει μείωση της ασφάλειας πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου που μετέφερε λαθρομετανάστες και Έλληνες αστυνομικούς.

Η δεύτερη αεροπορική εταιρεία, που τυγχάνει της προτίμησης της ΕΛΑΣ, είναι αραβικών συμφερόντων και προ μερικών μηνών είχε υπάρξει τετράμηνη αναστολή λειτουργίας της από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λόγω προβλημάτων στη στελέχωση του προσωπικού της αλλά και λόγω τεχνικών ελλείψεων.

Υπεύθυνος αυτών των εταιρειών δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα ότι «τα αεροσκάφη μπορούν να πετούν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σε πτήσεις πολλών ιδιομορφιών όπως αυτό της μεταφοράς μεταναστών».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επειδή εντόπισε ότι με αυτό τον τρόπο ναύλωσης των τσάρτερ, με... 24ωρους διαγωνισμούς ανά πτήση, το Ελληνικό Δημόσιο χάνει μεγάλα ποσά, εντός των επομένων ημερών θα προκηρύξει νέο «κεντρικό» διαγωνισμό για την ανάληψη όλων των πτήσεων από μία εταιρεία και για διάστημα δύο χρόνων.

ΠΗΓΗ

Ακόμη οκτώ συλλήψεις για χρέη

Αλλα επτά άτομα συνελήφθησαν, την Τρίτη και την Τετάρτη, σε διάφορες περιοχές στην Αττική, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο Μαρούσι, ο γενικός διευθυντής Ανώνυμης Φαρμακευτικής Εταιρείας, 67 ετών, για οφειλές ύψους 2.917.484 ευρώ και μία γυναίκα, 71 ετών, για 162.886,33 ευρώ.

Στην Πεύκη, συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας για χρέη ύψους 611.267,69 ευρώ.

Επιπλέον, ένας άνδρας, 51 ετών, συνελήφθη στην Αθήνα για 536.203,82 ευρώ και ένας 76χρονος στο Γαλάτσι, για 301.504,29 ευρώ.

Τέλος, συνελήφθη στην Κηφισιά διευθύνων σύμβουλος Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας, 59 ετών, για 263.774,45 ευρώ και ένας 59χρονος ιδιοκτήτης Τεχνικής Εταιρείας, στη Νέα Φιλαδέλφεια για χρέη ύψους 116.915,72 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πάτρα: Χρωστούσε στο Δημόσιο πάνω από 7 εκατ. ευρώ

Για οφειλή προς το Δημόσιο που ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ, συνελήφθη σήμερα 66χρονος στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος των οφειλών του συλληφθέντος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας υγρών καυσίμων, ανέρχεται σε 7.281.334,27 ευρώ.

Ο 66χρονος αναμένετο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ποιοι ΔΕΝ πάνε στα 67 για σύνταξη


Λίγοι γλιτώνουν τα δυο παραπάνω χρόνια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα δουν τα χρόνια για τη σύνταξη να αυξάνονται ως και πέντε ή επτά ανά περίπτωση. Αρκετοί όμως οριακά αποφεύγουν την αύξηση των ορίων. Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι ως το τέλος του χρόνου συμπληρώσουν όλες τις... απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ. Οι προϋποθέσεις αφορούν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και τα ηλικιακά όρια.

Βέβαια όλα αυτά με βάση τα υπάρχοντα σενάρια, νόμος ακόμη δεν υπάρχει και έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μέσα στο 2012 αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης:
Άνδρες με 11.000 ημέρες ασφάλισης σε ηλικία 59 ετών μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη.
Εαν επιθυμούν να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση τότε απαιτούνται 4.500 ημέρες ασφάλισης και να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.
Μπορούν να βγουν μετά τη συμπλήρωση του 60ου έτους και όσοι έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης ή όσοι έχουν αυτές τις ημέρες ασφάλισης, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος, όμως θα λάβουν τη σύνταξη μόνο εφόσον το συμπληρώσουν.

Γυναίκες που συμπληρώνουν μέσα στο 2012 10.800 ένσημα μπορούν να βγουν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση του 58ου έτους και 6 μηνών για πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη δίνεται στα 56 ετών και 6 μηνών.
Γυναίκες με 4.500 ένσημα, παράλληλα με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, μπορούν να λάβουν σύνταξη.
Βασική προϋπόθεση, που σημειωτέων ισχύει για όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη (άνδρες και γυναίκες) είναι η συμπλήρωση 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος τα τελευταία 5 έτη.
Με πλήρη σύνταξη, γυναίκες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σήμερα, με 4.500 ένσημα και τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους.

Μητέρες ανήλικων παιδιών:
Από φέτος μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 55 όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010 (για μειωμένη στα 50) και το 2011 (για μειωμένη στα 52), ενώ όσες κατοχυρώσουν το δικαίωμα φέτος βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 (για μειωμένη στα 55).

Από του χρόνου, οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη στα 60 και πλήρη στα 65 έτη της ηλικίας τους.

Βαρέα και Ανθυγιεινά

Άνδρες με 10.500 ένσημα, εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων μέσα στο 2012 , μπορούν να λάβουν σύνταξη στα 56 έτη και 6 μήνες.
Με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στο καθεστώς των βαρέων (1.000 βαρέα ένσημα μέσα στα 13 τελευταία χρόνια) , μπορούν εφέτος να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον συμπληρώσουν το 60ο έτος.

Γυναίκες με 10.500 ημέρες ένσημα εκ των οποίων 7.500 βαρέα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη είναι στα 54 έτη και 6 μήνες.

Γυναίκες με 4.500 ημέρες εργασίας εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα, για να βγουν εφέτος στη σύνταξη και να προλάβουν τις εξελίξεις, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους.


ΠΗΓΗ

Σε ποιες περιοχές ανοίγουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων;


 

Εξοικονόμηση 19 εκατ. ευρώ αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από το κλείσιμο 127 ΔΟΥ έως το τέλος του έτους και την ανάληψη μέρους των εργασιών τους από 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Την προηγούμενη εβδομάδα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ανακοινώθηκε, ότι έως το τέλος του έτους κλείνουν 127 ΔΟΥ, με αποτέλεσμα στο σύνολο της χώρας να παραμένουν μόλις 114 από περίπου 300 ένα χρόνο νωρίτερα.

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί για την αναδιοργάνωση των εφοριών, σύμφωνα με το οποίο οπουδήποτε διακόπτεται η λειτουργία μιας ΔΟΥ (εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί), δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, τα οποία θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ).

Παράλληλα, με την αναβάθμιση του Taxis, σταδιακά όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις εφορίες θα παρέχονται ηλεκτρονικά, ενώ οι φόροι θα πληρώνονται αποκλειστικά στις τράπεζες, δίδοντας τη δυνατότητα για ουσιαστική αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

. Θα λειτουργούν με χειρόγραφες διαδικασίες μέχρι ολοκλήρωσης της μηχανογραφικής συγχώνευσης των αρχείων. Με την μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων τα Γραφεία αυτά θα λειτουργούν ως απομακρυσμένοι σταθμοί εργασίας των ΔΟΥ Υποδοχής.

. Θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. στο χώρο του ΚΕΠ ή του ΟΤΑ), ακόμη και όταν υπάρχει ιδιόκτητο κτίριο στο Νομό, ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες που επιβαρύνουν το Υπουργείο Οικονομικών (π.χ. ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές γραμμές σύνδεσης κ.λπ.).

Κατά τη στελέχωση των ανωτέρω Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών, να ληφθεί υπόψη ότι το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων, στις υφιστάμενες παραπάνω ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, είναι 968 άτομα.

Στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:

1. Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ.

2. Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, όπου απαιτείται.

3. Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μην συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.

4. Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού που προτείνονται στο παρόν πόρισμα είναι 99 και καταγράφονται ακολούθως, ανά κριτήριο:

Νησιά (25):

Άνδρος
Κέα
Αίγινα
Πόρος
Μήλος
Ύδρα
Σαλαμίνα
Σπέτσες
Κάρπαθος
Κάλυμνος
Λέρος
Σαμοθράκη
Σκύρος
Θάσος
Παξοί
Ιθάκη
Πάρος
Θήρα
Μύκονος
Τήνος
Κύθηρα
Λήμνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Άγιος Κήρυκος Ικαρίας

Ορεινές περιοχές (14):

Δημητσάνα
Καλάβρυτα
Δεσκάτη
Νευροκόπι
Φιλιάτες
Κόνιτσα
Δελβινάκι
Νεστόριο
Ελασσόνα
Αριδαία
Δομοκός
Αμφίκλεια
Αμύνταιο
Αρναία

Εθνικής / στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόριες περιοχές (4):

Σουφλί
Διδυμότειχο
Σάππες
Σιδηρόκαστρο

Εξυπηρέτηση ορεινών περιοχών (47):

Ναύπακτος
Αμφιλοχία
Βόνιτσα
Κρανίδι
Λεωνίδιο
Παράλιο Άστρος
Μεγαλόπολη
Ιστιαία
Κύμη
Λίμνη
Κάρυστος
Κρέστενα
Λεχαινά
Ζαχάρω
Αμαλιάδα
Νάουσα
Αλεξάνδρεια
Μοίρες
Ελευθερούπολη
Χρυσούπολη
Αρκαλοχώρι
Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης
Μολάοι
Κιάτο
Ξυλόκαστρο
Γύθειο
Σκάλα
Αγιά
Σητεία
Ιεράπετρα
Καλλονή Λέσβου
Κυπαρισσία
Μουζάκι
Σοφάδες
Γουμένισσα
Νιγρίτα
Νέα Ζίχνη
Ηράκλεια
Καλαμπάκα
Φανάρι
Φιλιππιάδα
Πύλος
Αίγιο
Κάτω Αχαϊά
Μακρακώμη
Αταλάντη
Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης (9):

Λαύριο
Μέγαρα
Άγιος Στέφανος
Άγιος Αθανάσιος
Λιμένα Χερσονήσου
Φάρσαλα
Τύρναβος
Αλμυρός
Μεσσήνη

Καμμένος: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι του 4ου γερμανικού Ράιχ"


 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα προεκλογικά στον ελληνικό λαό δήλωσε: "

Ο κυβερνητικός θίασος έχει μετατραπεί σε μια κακή κωμωδία, πίσω από την οποία παίζεται ένα κακό δράμα"

Η τρόικα «υλοποιεί τα σχέδια του ξένου πια κατακτητή» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των εθνών κρατών που πιστέψαμε, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου γερμανικού Ράιχ.

Μειώσεις τιμών σε 10.668 φάρμακα


 

Ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς θα δώσουν οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές 10.668 φαρμάκων, που θα περιλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών που θα υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις αναμένεται να φθάνουν έως και το 80%. Με τον τρόπο αυτόν το κόστος συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να μειωθεί, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

«Από την 1η Νοεμβρίου θα ισχύσουν οι νέες τιμές για τα φαρμακεία και τους ασθενείς» διαβεβαίωσε σήμερα ο κ. Σαλμάς, υπογραμμίζοντας ότι από δω και περά οι τιμές των σκευασμάτων θα προκύπτουν πλέον από την ειδική βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EURIPID.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός αναισθητικού φαρμάκου το οποίο από 15 ευρώ πέφτει στα 3 ευρώ, δηλαδή η τιμή του μειώνεται 80%. Ενα αντιπηκτικό μειώνεται κατά 78,54%, καθώς η τιμή του από τα 14 ευρώ πάει στα 3 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο 1.747 φυσικά προσώπα για φοροδιαφυγή


 

Εντολή στους προϊσταμένους των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και Αθήνας να προβούν στην διενέργεια τακτικών ελέγχων για εκκρεμείς υποθέσεις 1.747 φυσικών προσώπων που αφορούν σε μη δηλωθέντα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης.

Ειδικότερα, από τους προϊσταμένους των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων ζητήθηκε η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων χρήσεων στα 1.747 φυσικά πρόσωπα τα οποία επιλέχθηκαν από την Ομάδα του Έργου «Πρόγραμμα υλοποίησης κατά της φοροδιαφυγής 2010-2011» με χρήση της εφαρμογής στόχευσης του συστήματος Elenxis και τα οποία δεν δήλωσαν ως όφειλαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.

Νοσηλευτές/ Νοσηλεύτριες (Άμεση πρόσληψη)




 
Νοσηλευτές/ Νοσηλεύτριες   (Άμεση πρόσληψη)

Εταιρία: Grecruitment
Περιοχή εργασίας: Lucerne, Lucerne, Ελβετία
Κλάδος: Παροχής Υπηρεσιών
Ειδικότητα: Νοσηλευτής
Ηλικιακή ομάδα: Ανεξάρτητη Ηλικιακή Ομάδα
Κωδικός θέσης (apasxolisi.gr): 12101369
Εκ μέρους κλινικής/πελάτη μας με έδρα το Σάαν, Λίχτενσταϊν, αναζητούμε νοσηλεύτριες/νοσηλευτές με εμπειρία ή και πρόσφατα απόφοιτες/απόφοιτους για τη στελέχωση διάφορων τμημάτων.

Προφίλ Υποψηφίων

-        Πτυχίο νοσηλευτικής
-        Προϋπηρεσία επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη
-        Καλή γνώση Η/Υ
-        Απαραίτητη η γνώση της Γερμανικής γλώσσαςrn 

Η κλινική προσφέρει

-        Εξαιρετικό πακέτο αποδοχών (υψηλός μισθός, δωρεάν διανομή και διατροφή)
-        Πλήρη ασφαλιστική και ιατρική κάλυψη
-        Σύμβαση αορίστου χρόνου
-        Χρόνο προσαρμογής 4-6 μήνες μαζί με πρόγραμμα ένταξης στην κοινωνία της πόλης (υποστήριξη σε αναζήτηση οικίας, νηπιαγωγείου, σχολείου, ψυχαγωγίας) και χρηματοδοτούμενη εκπαίδευση
-        Καλό εργασιακό κλίμα
-        Χρηματοδοτούμενη περαιτέρω εκμάθηση Γερμανικών για όσους υποψηφίους έχουν ήδη ένα πολύ καλό επίπεδο.

Αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στα αγγλικά ή γερμανικά μέσω email.

ΠΗΓΗ

Βενιζέλος: Οι απολύσεις στο Δημόσιο έχουν αποφασιστεί


 

Εκτός από το Συνέδριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα με μια ιδιαίτερη ομιλία του στη Βουλή κατά την ψήφιση των μέτρων.

Μια συγκεκριμένη φράση από την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, έδειξε ξεκάθαρα ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο έχουν αποφασιστεί.

«Δεν μπορεί κανείς να δώσει μάχη για να μην απολυθούν επίορκοι, αργόμισθοι και απόντες δημόσιοι υπάλληλοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανήμερα της θριαμβευτικής εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ πριν από 31 χρόνια, αποφάσισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εξαγγείλει την προσφυγή σε συντακτικό Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιανουαρίου του 2013, παρά τα αρχικά σχέδια για την πραγματοποίηση του τον Νοέμβριο!

«Στόχος πρώτος είναι ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία. Δεύτερος στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι εκφραστής των πρoοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Τρίτος στόχος είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και του ελληνισμού. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι εκφραστής δυνάμεων οπισθοφυλακής, του δήθεν αριστερού συντηρητισμού, των αγκυλώσεων και των προνομίων» υπογράμμισε.

Όπως λένε στην Ιπποκράτους ο κος Βενιζέλος, φαίνεται να θέλει να κερδίσει χρόνο, μετά και το σάλο που δημιουργήθηκε με τη λίστα και το cd της Λαγκάρντ!

Ο κος Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα «κερδίσουμε ως έθνος το χαμένο έδαφος σε στέρεη βάση αυτή τη φορά», εκφράζοντας παράλληλα ανοιχτά τη στήριξη του στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά.
«Στηρίζουμε με όλη τη δύναμη μας τον πρωθυπουργό στη σημερινή του παρουσία στις Βρυξέλλες. Μιλά εξ ονόματος όλων μιλά εξ ονόματος της πατρίδας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε: «Η τρόικα μετά από συζητήσεις τρεισήμισι μηνών εξέδωσε ανακοίνωση που μιλάει ουσιαστικά για πολιτικές αποφάσεις σε υψηλό επίπεδο. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα στα εργασιακά στο πλαίσιο που συμφωνήσαμε οι τρεις αρχηγοί».

Επτά συλλήψεις και 107 προσαγωγές για τα σημερινά επεισόδια


Επτά συλλήψεις και 107 προσαγωγές για τα σημερινά επεισόδια

Σε επτά συλλήψεις και 107 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, κατά τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των συλλαλητηρίων που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί.

ΕΦΕΤ: Στο τραπέζι τα ληγμένα


 

Σε διαβούλευση καλεί ο ΕΦΕΤ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου των Τροφίμων και τις καταναλωτικές οργανώσεις, με αφορμή την έκδοση νέας αγορανομικής διάταξης που προωθήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σε σχέση με τη διαχείριση των «Τροφίμων Περασμένης Διατηρησιμότητας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΕΦΕΤ στην Αθήνα (Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2, Αθήνα, 8ος όροφος), την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00, με τη συμμετοχή εκπροσώπων καταναλωτικών οργανώσεων, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και των μεγάλων Super Market της χώρας.

Η Εμπορική Τράπεζα πωλήθηκε στην Alpha Bank


 

Η μητρική της Credit Agricole ανακοίνωσε από το Παρίσι, την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank. Οι δύο πλευρές ήσαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας είχαν εκδηλώσει με προσφορές τους και οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, αλλά στο αποκλειστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκρίθηκε από τον γαλλικό όμιλο η Alpha Bank.

Η Credit Agricole, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει υπογράψει συμφωνητικό για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank. Η συμφωνία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Cr?dit Agricole στις 15 Οκτωβρίου 2012. Η Credit Agricole και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της πώλησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την αίρεση της λήψης εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συναλλαγής έχουν ήδη εγκριθεί από την Alpha Bank και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Credit Agricole πωλεί το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank έναντι ενός ευρώ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Cr?dit Agricole θα αυξήσει την ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής στα 2,85 δισ. ευρώ, έχοντας ήδη καταβάλει 2,3 δις. ευρώ τον Ιούλιο του 2012. Επιπρόσθετα, θα εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατ. ευρώ εκδόσεως Alpha Bank μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Cr?dit Agricole, σε μετοχές της Alpha Bank.

Ανακοίνωση Συνδικάτου ΟΑΣΑ προς όλους τους εργαζόμενους


 

Διαβάστε την Ανακοίνωση παρακάτω....











Αναστάτωση στη Βούλη: 'Υπάνθρωποι, τρισάθλιοι". Βίντεο


 
Aναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά τη διάρκεια ερώτησης για την ψήφο των ομογενών. Πρωταγωνιστές οι βουλευτές, Ελένη Ζαρούλια (σ.σ. σύζυγος Νίκου Μιχαλολιάκου), Ηλίας Κασιδιάρης και Δραγασάκης.

Η Ελένη Ζαρούλια αποκάλεσε τους μετανάστες τρισάθλιους και υπάνθρωπους. Τον λόγο πήρε αμέσως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης και ζήτησε να καταγραφούν οι εκφράσεις στα πρακτικά. «Μιλάω ως προεδρεύων της Βουλής, την οποία θα πρέπει να σέβεστε. Να υπάρχει ανθρώπινος πολιτισμός».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγο του αρχηγού με την ένταση να κορυφώνεται. O κ. Δραγατάκης τους επισήμανε ότι "ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει δημοκρατία."

Πυρκαγιές σε τέσσερις περιοχές στην Κρήτη


 

Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε τέσσερις περιοχές στην Κρήτη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Σπήλι Ρεθύμνου, όπου επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες και ένα τμήμα πεζοπόρων.

Στα Χανιά ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση, την οποία οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο

Αυγτή τη στιγμή μαίνονται ακόμη δύο πυρκαγιές, στις Μοίρες και στους Αθανάτους στο νομό Ηρακλείου.

Επεισόδια στο Σύνταγμα


 

Ένταση επικρατεί από τις 13.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, εκτυλίχθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών επί της Βασιλέως Γεωργίου, αλλά και μπροστά από τον σιδερένιο φράχτη στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι διαδηλωτές πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.



(Οι πρώτες ρίψεις μολότοφ)



Πολλοί οπισθοχωρούν προς την οδό Πανεπιστημίου και την Ερμού. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις κατεβαίνουν από τη Β. Σοφίας προς την οδό Συντάγματος.



Νωρίτερα απέκλεισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ την οδό Βασιλέως Γεωργίου, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τη Λ. Αμαλίας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το μπλοκ της ΓΣΕΒΕΕ κατάφερε να περάσει.









(Διαδηλωτές χτυπούν με τα χέρια τον φράχτη)


(Διαδηλωτής της ΠΟΕ ΟΤΑ σκαρφάλωσε στον φράχτη και κρέμασε σημαίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας)


(Πανό της ΓΣΕΒΕΕ)






(Μία εικόνα χίλιες λέξεις...)

Oι συγκεντρώσεις και οι πορείες


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκονται η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας, με τους εργαζομένους να διαδηλώνουν κατά των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές. Συγκεντρώσεις έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί σχεδόν παράλληλα στο Πεδίον του Άρεως και την Ομόνοια και οι πορείες θα συγκλίνουν προς το Σύνταγμα.












(Κλούβες της αστυνομίας στο Σύνταγμα)


(Πλατεία Κοραή ώρα 10.51)




(Στη θέση του ο φράχτης στο Σύνταγμα)







Γενικό μπλακ άουτ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, με την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία σε δημόσιο (και ευρύτερο δημόσιο) και ιδιωτικό τομέα που έχουν από κοινού εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Η συγκέντρωση έγινε στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ από τις 10.30, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.


(Ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ)

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός τον δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.




(Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια)

Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές, μέλη του ΠΑΜΕ, συμμετέχουν στις πορείες, 7.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και 1.500 άνθρωποι παίρνουν μέρος στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έμποροι - βιοτέχνες

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, κλείνοντας τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και των κατά τόπους ομοσπονδιών τους. Με αποφάσεις των ομοσπονδιών τους κλειστά θα είναι και τα περίπτερα. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων στην Αθήνα θα γίνει στις 12.00 στην πλατεία Κοραή.

Δικαστικός κλάδος - γιατροί - μηχανικοί


Όσον αφορά στον δικηγορικό κλάδο, τη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη αποχή να διαρκέσει τελικά τρεις ημέρες, έως και την Παρασκευή, 19 του μηνός.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κήρυξαν 48ωρη απεργία (Τετάρτη και Πέμπτη), εκφράζοντας με τη σειρά τους την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Έτσι, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας λειτουργούν από χθες με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στην απεργία συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, αλλά και οι οδοντίατροι.

Στις κινητοποιήσεις μετέχουν ακόμη οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Εμπορευματικών Μεταφορών, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του κλάδου τους, αλλά και οι φαρμακοποιοί.

ΜΜΕ


Στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι θα κάνουν οι δημοσιογράφοι. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο, θα καλύπτονται δημοσιογραφικά.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

• Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ, τα οποία πλέον κυκλοφορούν κανονικά μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
Να σημειωθεί ότι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι το τέλος των διαδηλώσεων.
• Από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία, ενώ
• 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
• Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς η ΠΟΣ συμμετέχει με 24ωρη απεργία. Αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετηθούν ούτε τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
• Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο από τις 10.00 έως τις 13.00 λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
• Δεμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών (ΠΝΟ).
• Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.

Χειρόφρενο τραβούν οι οδηγοί ταξί

Με δυσκολία πραγματοποιείται και η μεταφορά των επιβατών με ταξί, καθώς οι οδηγοί στην πρωτεύουσα έχουν προβεί σε στάση εργασίας, που θα διαρκέσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργάνωσε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09.30 το πρωί στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης - Πέτρος Σιδερέας - Χρήστος Μαζάνης - Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα


Μαζικό «παρών» δίνουν οι πολίτες στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Πύργο, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στη Βέροια και στην Αλεξανδρούπολη.

Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ του ΠΑΜΕ, αφού παρέμεινε αρκετή ώρα στην οδό Τσιμισκή, διαλύθηκε ήσυχα.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις είπαν «όχι» στα σκληρά μέτρα κυβέρνησης και της τρόικας και χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητη την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ αντιστέκονται απέναντι στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.














Οι διαδηλωτές από το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκσφενδόνισαν σακούλες με σκουπίδια έξω από το κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.









Με καρότσι του σούπερ μάρκετ που έχουν γεμίσει πάγο μεταφέρουν νερά, αναψυκτικά και μπίρες, προκειμένου να δροσίσουν τους διαδηλωτές. Μάλιστα, οι «καντινιέρηδες» ακολουθούν κατά πόδας την πορεία.



Ηράκλειο Κρήτης


Με προσυγκεντρώσεις σε περιφερειακά σημεία του Ηρακλείου από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους ξεκίνησαν οι σημερινές κινητοποιήσεις στην πόλη, που κορυφώνονται με πορεία από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ και μηχανοκίνητες πορείες στους κεντρικούς δρόμους, οι οποίες θα καταλήξουν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο.







Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές ανέμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, εκατοντάδες άτομα συμμετέχουν στις πορείες που ξεκίνησαν από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και την πλατεία Ελευθερίας, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να αποκλειστεί η πρόσβαση για τα οχήματα στο κέντρο του Ηρακλείου.


(Ο σταυρός του μαρτυρίου ενός διαμαρτυρόμενου πολίτη)

Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στα Χανιά

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις: από το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, και από το ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί στην πλατεία 1866.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης, ενώ ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα των Χανίων θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ στη συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς θα παραστούν με τα οχήματα και μηχανήματά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και εργολήπτες δημοσίων έργων.

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και επιστημονικοί φορείς της πόλης, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Πάτρα

Ολοκληρώθηκαν οι δύο μαζικότατες πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι αποφάσισαν ν’ ακολουθήσουν δική τους διαδρομή και όχι εκείνη του Εργατικού Κέντρου, κι έτσι πέρασαν μπροστά από το δημαρχείο στην οδό Μαιζώνος, όπου και θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.





Το ΠΑΜΕ είχε δώσει «ραντεβού» στην πλατεία Γεωργίου, ενώ Εργατικό Κέντρο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου «παρών» ήταν και ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς.



Φραστική επίθεση από μια μικρή μερίδα συγκεντρωμένων στην πλατεία Όλγας δέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς. Μάλιστα, την ώρα που ο δήμαρχος έκανε τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα μιλώντας από ντουντούκα καλούσε τον κ. Δημαρά να απαντήσει τι θα κάνει με τη διαχείριση των σκουπιδιών και τους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας.



Κλειστά τα εμπορικά

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ο Σύλλογος καλεί τους καταναλωτές να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ).

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βιοτέχνες και επαγγελματίες έλαβαν μέρος στην απεργία.



Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα

Ο Σύλλογος Ενοικιαστών Περιπτέρων Πατρών «Οι 3 Ιεράρχες» καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που θα γίνει στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Απέχουν και οι μηχανικοί


Οι μηχανικοί, εκτός από τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία, αποφάσισαν την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας, αποχή όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ από όλες τις επιτροπές, συμβούλια, εκπροσωπήσεις της χώρας.



Τριήμερη αποχή από τους δικηγόρους


Απέχουν από χθες και μέχρι αύριο οι δικηγόροι της Πάτρας και όλης της χώρας.

Πύργος

Στην κεντρική πλατεία Πύργου συγκεντρώνονται οι απεργοί της Ηλείας έπειτα από καλέσματα των Εργατικών Κέντρων Πύργου και Αμαλιάδας, των εμπορικών συλλόγων του νομού, που είναι οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου, Αμαλιάδας, Κατακόλου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων, Βάρδας, Λεχαινών, Ανδραβίδας, Γαστούνης, Βαρθολομιού, Κυλλήνης, της ΟΕΣΗ, της ΟΕΒΕ, του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος του Νομού Ηλείας «Διόνυσος», του Συλλόγου Κομμωτών, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, ο Σύλλογος Κρεοπωλών, ο Σύλλογος Αρτοποιών.



Στη συγκέντρωση αναμένεται, έπειτα από πορεία, να φθάσουν απεργοί της ΕΛΜΕ Ηλείας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της ΔΟΥ Πύργου, που πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στο Διοικητήριο.



Τράβηξαν χειρόφρενο τα ταξί της Ηλείας

Τα ταξί της Ηλείας τράβηξαν χειρόφρενο, συμμετέχοντας στη σημερινή απεργία.

Αφού έκαναν πορεία στους δρόμους του Πύργου, στάθμευσαν τα οχήματά τους στην οδό Πατρών, δίπλα στην κεντρική πλατεία Πύργου και θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει σε λίγη ώρα.



Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου.



Κάλεσμα Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Την 18/10/2012 και ώρα 11.00 να είμαστε όλοι στο Δημαρχείο (πλατεία Πύργου) και στη συνέχεια να κλείσουμε όλοι μαζί τον δρόμο κάτω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου - Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας (Ο.Ε.Σ.Η.) (Πατρών 12-14). Να είμαστε δυνατοί για να τους αντιμετωπίσουμε» αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Τραυματισμός ηλικιωμένου στην πορεία

Ένας ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Πύργου, όταν κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της πόλης έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.



Λάρισα


Σε μαζική απεργία αλλά με ξεχωριστές συγκεντρώσεις προχωρούν οι Λαρισαίοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων του ΕΚΛ- ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) έγινε στις 10.00 στην κεντρική πλατεία, ενώ της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Βόλος

Απεργιακό μπλακ άουτ το πρωί της Πέμπτης και στον Βόλο, με τους Βολιώτες να εκφράζουν την εναντίωσή τους στα επικείμενα μέτρα μέσα από τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, που μετεξελίχθηκαν σε δυναμικές και μαζικές πορείες, οι οποίες κινήθηκαν ειρηνικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πανό και αντιμνημονιακά αλλά και αντιφασιστικά μηνύματα και συνθήματα.



Οι κινητοποιήσεις των Βολιωτών ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με τους εμπόρους της πόλης να αναχωρούν στις 06.00 από το Δημαρχείο του Βόλου, προκειμένου να βρεθούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στο πανεμπορικό συλλαλητήριο, με τα εμπορικά και καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ωστόσο, να παραμένουν ανοιχτά.



Η πρώτη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 09.30, με τη συμμετοχή μελών του Εργατικού Κέντρου Βόλου, του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σχεδόν όλων των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, ήταν και η μαζικότερη, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να πραγματοποιούν δυναμική πορεία, ακολουθώντας τη διαδρομή των οδών Ιωλκού, Ιάσονος, Φιλλελήνων, και μέσω της οδού Δημητριάδος να καταλήγουν έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.



Στην κεφαλή της πορείας, στην οποία πήραν μέρος εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές, βρέθηκαν δύο μπουλντόζες και δύο ταξί, οι οδηγοί των οποίων, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, κατέβασαν τις σημαίες τους από τις 08.00 το πρωί μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ως ενδεικτικό της μαζικότητας του σώματος της πορείας, ότι η ουρά της ξεκινούσε από το σημείο εκκίνησης, όταν η κεφαλή της βρίσκονταν ήδη στη συμβολή των οδών Καρτάλη και Ιάσονος.



Μαζική, με παλμό και δυναμική ήταν η πορεία των συγκεντρωμένων στις 10.00 στην πλατεία Πανεπιστημίου μελών του ΠΑΜΕ, η οποία κινήθηκε στους δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα που στόχο είχαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο που δεν συμμετείχε στις πορείες, ενώ έληξε ειρηνικά στο σημείο εκκίνησής της, με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους στους δρόμους, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις σε χώρους εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση των εργατών σχετικά με τα νέα μέτρα που προωθούνται.

Λίγο μετά τις 11.00 και ενώ είχαν λήξει οι άλλες δύο πορείες στους δρόμους της πόλης, ξεκίνησε άλλη μια δυναμική και μαζική πορεία, από ανεξάρτητους πολίτες, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας.



Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά μηνύματα, έφθασαν μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου και έληξαν την πορεία τους εισερχόμενοι σε αυτό, προκειμένου να προγραμματίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.



Να σημειωθεί πως όλες οι πορείες κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης ειρηνικά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξή τους.

Τέλος, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είχαν σταματήσει να εκτελούνται από τις 10.00 το πρωί, άρχισαν να εκτελούνται εκ νέου μετά τις 13.00 το μεσημέρι.



Αγρίνιο

Στην πλατεία Ειρήνης, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, Δημοσιοϋπαλληλικών Σωματείων και Επαγγελματοβιοτεχνών, συμμετείχαν και υπάλληλοι των ΟΤΑ, δάσκαλοι, κομμωτές, εργαζόμενοι στον τομέα μαρμάρου, στο ΕΚΑΒ, νοσοκομειακοί υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.






(Πανό με μεγάλη δόση χιούμορ από το σωματείο Κομμωτών-Κομμωτριών)

Στην πλατεία Ειρήνης βρέθηκαν και προσκείμενοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι αλλά και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ομιλητές ήταν η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαρία Σωτηροπούλου και ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Γ. Καραμητσόπουλος.

Κοινή συνισταμένη τους ήταν η καταδίκη των πολιτικών της «εγχώριας τρόικας», όπως χαρακτηρίστηκε, και της προσπάθειας για «βουλγαροποίηση μισθών».

Ακόμη έγιναν αναφορές στους 5μηνίτες και πως αυτού του είδους η μη μόνιμη εργασία προωθείται σαν φιλολαϊκό μέτρο για να αποτελέσει την πλειοψηφία στο Δημόσιο.

Ο κ. Καραμητσόπουλος αναφέρθηκε και στις συνθήκες στα σχολεία με τους ελάχιστους νέους δασκάλους και την υπερσυγκέντρωση των μαθητών λόγω μη τήρησης του 1/5 αλλά της εφαρμογής ενός 1/17 σε προσλήψεις/απολύσεις.


Τρίκαλα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και ο Νομός Τρικάλων. Τα καταστήματα της πόλης αλλά και της Καλαμπάκας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι έμποροι κατεβαίνουν μαζικά στην Αθήνα για διαδήλωση. Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι και δικαστές, ενώ απεργούν οι γιατροί. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς απεργούν οι πράκτορες. Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία, ενώ διαμαρτύρονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Τρικάλων για τα νέα «λουκέτα» που έρχονται στα σχολεία του νομού. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι καθώς και οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους.

Σε επίπεδο Νομού Τρικάλων πραγματοποιούνται οι δύο καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πρώτη στις 10.00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με πορεία στη συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους και επίδοση ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη και η δεύτερη την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Προηγήθηκε προσυγκέντρωση (09.30 π.μ.) της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» έξω από τα δικαστήρια.

Στις 12.00 το μεσημέρι, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων (ΕΛΜΕΤ) θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πλατεία Ο.Τ.Ε.), μετά την εντολή του υπουργείου προς τους διευθυντές Εκπαίδευσης για νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στον νομό.

Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι Τρικαλινοί έμποροι, κλείνοντας τα καταστήματά τους και μεταβαίνοντας παράλληλα στην Αθήνα για το πανεμπορικό συλλαλητήριο.

Βέροια


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις και στη Βέροια, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πορεία με αφετηρία την πλατεία Ορολογίου πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ. Πανό έξω από την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας κρέμασαν οι υπάλληλοι της πρώην νομαρχίας.

Έξω από το Δημαρχείο Βέροιας συγκεντρώθηκαν δάσκαλοί και οι καθηγητές.

«Σηκωθείτε από τις καφετέριες» φώναξαν οι διαδηλωτές.



Σέρρες

Βροντερό μήνυμα κατά των νέων εργασιακών μέτρων έστειλαν σήμερα στην κυβέρνηση της χώρας οι Σερραίοι, καθώς περισσότεροι από 3.000 απεργοί ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους, πλημμυρίζοντας το κέντρο της πόλης.

Στην ειρηνική, δίωρη, πορεία που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στις 13.00 το μεσημέρι συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί φορείς, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι πυροσβέστες, οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, περιπτερούχοι, εκπρόσωποι και μέλη της Ένωσης Εστιατορίων Σερρών και μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στην πορεία δεν σημειώθηκαν προβλήματα, ενώ έντονη ήταν η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Η πορεία κατέληξε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου δόθηκε στον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μωυσιάδη, ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων.

Κλειστά τα καταστήματα

Κλειστά παραμένουν από το πρωί όλα τα εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες και καφε- μπαρ, παραλύοντας την κίνηση στην πόλη των Σερρών, ενώ σε ενδεικτικό κλείσιμο των καταστημάτων τους προχώρησαν μεγάλες εταιρείες σούπερ μάρκετ.

Αλεξανδρούπολη

Σε κινητοποιήσεις προχώρησε και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, συμμετέχοντας σε αυτή της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.., η οποία κάλεσε όλα τα μέλη της, σωματεία, ενώσεις, συλλόγους, συνδέσμους να πάρουν μέρος στη σημερινή πανελλαδική απεργία με κλείσιμο των επιχειρήσεων και μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις.

Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφουν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, συμπληρώνοντας ότι «υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για κοινωνικά επικίνδυνες συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας, ενώ η παντελής έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής αποτρέπει κάθε σκέψη για επένδυση και διογκώνει την ανεργία, με αποτέλεσμα η χώρα να οπισθοδρομεί επικίνδυνα.

Ρόδος

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Ρόδο η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι και η πορεία του Εργατικού Κέντρου. Οι δύο πορείες συγκλίνουν προς την πλατεία Δημαρχείου.

Με πληροφορίες από: seleo.gr, cretalive.gr, thebest.gr, iliaoikonomia.gr, ilialive.gr, laikoyra.gr, agrinionews.gr, ΑΠΕ