EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 11 τραυματίες σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας


Πορτογαλία: Τουλάχιστον 11 τραυματίες σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας 

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας σύμφωνα με πηγές  των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ενας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν διαδηλωτές εναντίον τους, αμέσως μετά την παρουσίαση από την κυβέρνηση του νέου προϋπολογισμού λιτότητας.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στη Λισσαβόνα τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν η κυβέρνηση να παραιτηθεί. Προσπάθησαν να περικυκλώσουν τη βουλή και αρκετοί παρέμειναν στην ευρύτερη περιοχή ως αργά τη νύχτα συμπλεκόμενοι με αστυνομικούς.

Στην Πορτογαλία έχουν σημειωθεί μαζικές διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης, οι οποίες όμως υπήρξαν γενικά ειρηνικές.

Παρουσιάζοντας χθες το σχέδιο προϋπολογισμού του 2013 στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ είπε ότι «τα περιθώρια για ελιγμούς είναι ανύπαρκτα».

«Το να ζητήσουμε να μας δοθεί περισσότερος χρόνος για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου θα μας οδηγούσε σε μια δικτατορία του χρέους και στην αποτυχία», πρόσθεσε ο υπουργός ααναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το κρατικό έλλειμμα όπως της ζητούν οι διεθνείς πιστωτές, που της έχουν χορηγήσει δάνειο ύψους 78 δισεκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση του Πέντρο Πάσος Κοέλιο προσπαθεί να επιτύχει την μείωση του ελλείμματος στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος φέτος και στο 4,5% το 2013 (από 4,5% και 3% που ήταν οι στόχοι πριν υπάρξουν αναθεωρήσεις).

Οι προβλέψεις της κυβέρνησης είναι ότι το ΑΕΠ της Πορτογαλίας θα συρρικνωθεί 1% το 2013, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση. Οικονομολόγοι όμως επισημαίνουν ότι η εκτίμηση αυτή είναι υπεραισιόδοξη, με δεδομένο το πλήγμα που θα υποστούν οι καταναλωτές από τον προϋπολογισμό αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνώρισαν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Πορτογαλία χαλαρώνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί σε ό,τι αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

Φέτος η Πορτογαλία εισήλθε στην πιο βαθιά ύφεση που έχει αντιμετωπίσει από την δεκαετία του 1970, με το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται 3%.

Η οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios χαρακτήρισε τις αυξήσεις φόρων τις χειρότερες αφότου η Πορτογαλία έγινε δημοκρατία, μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974.

Οι επικριτές της κυβέρνησης τονίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία, η οποία έχει φθάσει σχεδόν το 16%. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός αυξάνει το φόρο εισοδήματος, ακίνητης ιδιοκτησίας, καυσίμων, ιδιοκτησίας οχημάτων κ.λπ., ενώ μειώνει τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας και τις υπερωριακές αμοιβές των δημοσίων λειτουργών.  Οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και οι αυξήσεις φόρων αντικαθιστούν τα σχέδια για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων οι οποίες εγκαταλείφθηκαν έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, που ως πρόσφατα υποστήριζε τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «δημοσιονομική ατομική βόμβα» και ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθεί από τη βουλή, όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Ο προϋπολογισμός δέχθηκε έντονες επικρίσεις από σχεδόν όλες τις πλευρές, περιλαμβανομένου και του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν είναι δίκαιο να απαιτείται να επιτευχθούν οι στόχοι για το έλλειμμα με οποιοδήποτε τίμημα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

Σύμφωνα με τον Γκάσπαρ, οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν στην συγκέντρωση ενός ποσού 4,3 δισεκ. ευρώ το 2013, ή περίπου το 80% του στόχου των μέτρων λιτότητας της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την άποψη ότι αυτό θα οδηγούσε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.

«Νιώθω σαν πειραματόζωο σε ένα πείραμα οικονομικών», σχολίασε ο Ζοάο Ντουκέ, καθηγητής Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ένα πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας. «Τα μέτρα αυτά θα οξύνουν την κρίση που αντιμετωπίζουμε, είναι αυταπόδεικτο».

Η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων CGTP έχει καλέσει σε γενική απεργία την 14η Νοεμβρίου.

Τι ζητά η Τρόικα για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας


Τι ζητά η Τρόικα για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας 

Στην Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε ο Πολ Τόμσεν το σχέδιο συμφωνίας με την Ελλάδα, για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε υπουργούς και προφανώς τους πολιτικούς αρχηγούς που ενημερώθηκαν γι' αυτό την Κυριακή

Τα κύρια μέτρα

Ο βασικός κατώτατος μισθός και οι ωριμάνσεις και τα οικογενειακά επιδόματα που καθορίζει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει σταδιακά να αντικατασταθούν από ένα μηχανισμό ελάχιστου μισθού νομοθετημένου από την Κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Στο σχετικό κεφάλαιο του Μνημονίου οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής αναφέρονται τα εξής:

«Η Κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας και την ενθάρρυνση  της δημιουργίας  θέσεων εργασίας.

Οι μεταρρυθμίσεις στα  εργασιακά  που εγκρίθηκαν τον  Φεβρουάριο του 2102 στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, αλλά η ανεργία παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό χάσμα ανταγωνιστικότητας.

Η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και θα τις  εφαρμόσει ομοιόμορφα σε ολόκληρη την αγορά εργασίας. Ωστόσο, το σύστημα μειώσης μισθών  στην Ελλάδα  παραμένει περίπλοκο , και αποσυνδεδεμένο  από τις ευρύτερες συνθήκες της αγοράς εργασίας,ενώ το μη μισθολογικό κόστος παραμένει υπερβολικό, συμβάλλοντας στην πίεση για υπερβολική ονομαστική μείωση των μισθών και στην τοποθέτηση εμποδίων μπροστά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, και τα επόμενα βήματα προς ένα ισχυρότερο πλαίσιο εργασίας για την Ελλάδα.

- Ως προαπαιτούμενη δράση  για την αναθεώρηση, η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του κατώτατου μισθού  στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, ο βασικός κατώτατος μισθός  και οι ωριμάνσεις και τα οικογενειακά επιδόματα που καθορίζει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει σταδιακά να αντικατασταθούν από ένα μηχανισμό ελάχιστου μισθού νομοθετημένου από την Κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Αυτό το σύστημα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Απριλίου 2013, θα περιλαμβάνει έναν ενιαίο νόμιμο ελάχιστομισθο,που θα λειτουργεί ως κατώτατο όριο για τις νέες συμφωνίες και συμβάσεις εργασίας- και οι νομικαδεσμευτικοι  συντελεστές ωρίμανσης  και τα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Με το πρώτο βήμα να τίθεται σε ισχύ στο τέλος Μαρτίου 2013. Το τρέχον πάγωμα του βασικού κατώτατου μισθού θα παραμείνει ως έχει κατά τη διάρκεια της περιόδου του προγράμματος, και στη συνέχεια, για οποιαδήποτε ρύθμιση θα λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές συνθήκες, ιδίως το επίπεδο της ανεργίας.

- Για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας, θα πάρουμε μια σειρά από δράσεις:

- Φορολογική επιβάρυνση. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, ως νέο πρόγραμμα διαρθρωτικής αναφοράς, εμείς θα υιοθετήσουμε νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εισφορών των ταμείων: 1) διευρύνοντας τη βάση των εισφορών, 2) απλοποιήση του συστήματος  συμβολήςεισφορών σε όλα τα ταμεία, 3) Μεταφέροντας την χρηματοδότηση από άχρηστους φόρους, στις εισφορές και 4) μείωση των εισφορών κατά μέσο όρο 4%. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά στο 1 Ιανουαρίου 2014 και 1 Ιανουαρίου 2015,θα είναι ουδέτερες σε ότι αφορά στα έσοδα  και στη διατήρηση της αναλογιστικής ισορροπίας των διαφόρων ταμείων. Ως ένα ενδιάμεσο βήμα, στο τέλος Ιουνίου 2013, το σχέδιο της νομοθεσίας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

- Άλλα μη μισθολογικά κόστη. Ως προαπαιτούμενη δράση για την αναθεώρηση, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει νομοθεσία για την μείωση   πλειάδας μη μισθολογικών κόστων εργασίας, που παρεμποδίζουν την αποδοτικότητα. Οι αλλαγές, που ορίζονται στο παράρτημα 2(είναι στο τέλος του κειμένου), θα φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα στους εταίρους της ΕΕ, και περιλαμβάνουν:

- Μεγαλύτερη ευελιξία των ρυθμίσεων εργασίας, στο πλαίσιο των γενικών εβδομαδιαίων ορίων για το χρόνο εργασίας(που καλύπτουν το μέγιστο αριθμό εργάσιμων ημερών, ωρών εργασίας και βαρδιων,  και περιορισμού των αδειών και στις βαρδιων)

- Μείωση του διοικητικού φόρτου (σε σχέση με εκτεταμένες απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων και προεγκρισεις των εργασιακών ρυθμίσεων)

- Μείωση του κόστους απόλυσης. Θα μειώσουμε την περίοδο προειδοποίησης σε  [3] μήνες και θα θεσουμεανωτατοοριο, στην ελαχιστηνομιμηαποζημιωση στους 12 μηνες,  (ενώ θα διατηρήσουμε  την υπάρχουσα σχέση μεταξύ της διαρκειαςεργασιας και της ελαχιστηςαποζημιωσηςγια διάρκεια εργασιας κάτωαπό το ανώτατο όριο).

Αν αυτό το όριο εχει ήδη ξεπεραστεικατά την ημερομηνία της μεταρρύθμισης, το προστιθέμενο ποσό θα εξαιρείται από τονκανονισμο, αλλά το ποσό που θα υπερβαίνει τους 12 μηνες,θα υπόκειται σε ανώτατο όριο που θα ισοδυναμεί με  6 φορές τον εθνικό κατώτατο μηνιαίο μισθό. Επιπλέον, για να εξασφαλίσει την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση για όλους τους εργαζόμενους και τα επαγγέλματα, σε εκείνες όπου το κόστος αποχώρησης από το νόμο που είναι πέραν του κανόνα που μόλις περιγράψαμε, η αποζημίωση απόλυσης θα ευθυγραμμιζεται  όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

- Θα εργαστούμε για να ενισχύθει το δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που έμειναν άνεργοι. Όπως αναφέρεται παρακάτω στο τμήμα της δημοσιονομικής πολιτικής, η Κυβέρνηση θα ενίσχυσει τα επιδομάτα ανεργίας για να βοηθήσει να μετριάσει οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη επίπτωση από τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας μπορεί να έχει. Θα εργαστεί επίσης για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κατάρτισης μας με επίκεντρο τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους (και καλύτερη χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό).

- Επόμενα βήματα. Ως γενική αρχή, έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε  όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας μας, που υπολείπονται των καλύτερων ευρωπαϊκών practces. Ως πρώτο βήμα, μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της επιθεώρησης εργασίας θα να συμπληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, με έμφαση στην  αποτελεσματικότητα των διαδικασιών ελέγχου για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Σε αυτή τη βάση η Κυβέρνηση θα καθορίζει ένα σχέδιο δράσης για την εφαρμογή διαδικασιών για τον αποτελεσματικότερο εντοπισμό περιπτώσεων αδήλωτης εργασίας, καθώς και για την εξάλειψη των δραστηριοτήτων που αυξάνουν τις διοικητικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις χωρίς να εξυπηρετούν ένα δικαιολογημένο στόχο της δημόσιας πολιτικής. 

2. Υπό το φως των βαθιών προβλημάτων που είχαμε μέχρι σήμερα με την πλήρη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση θα ενισχύσει τη διαχείριση και τους μηχανισμούς παρακολούθησης στον τομέα αυτό. Εμείς θα στελεχώσουμε  πλήρως την διεύθυνση του σχεδιασμού, της διαχείρισης, και της παρακολούθηση τηςμεταρρύθμισςη στο [Γραφείο του πρωθυπουργού] και θα δημοσιεύουμε σε τριμηνιαία βάση δείκτες παρακολούθησης για κάθε πρωτοβουλία για τη μεταρρύθμιση των κυβερνητικών  ιστοσελίδων.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2

Κατώτατος μισθός


Η κυβέρνηση θα καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για να προσαρμόσει τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα. Με βάση το νέο πλαίσιο, ο βασικός κατώτατος μισθός, το επίδομα ωρίμανσης και τα οικογενειακά επιδόματα που καθορίζει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση θα αντικατασταθεί από έναν ελάχιστο μισθό που θα  νομοθετηθεί από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και ανεξάρτητους ειδικούς. Αυτό το σύστημα που θα αρχίσει να ισχυειμέχρι το Μάρτιο του 2013, θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο νόμιμο ελάχιστο μισθό ως νομικά δεσμευτικο κατώτατο μισθολογικο όριο και τους συντελεστές ωριμανσης και τα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό θα καταργηθούν σταδιακά, με το πρώτο βήμα να γίνεται από τα τέλη Μαρτίου 2013.

Μη μισθολογικά κόστη

-Σχετικά με το κόστος απόλυσης, θα μειώθει η περίοδος προειδοποιησης σε 3 μήνες και θα τεθεί ανώτατο όριο αποζημιωσης στους 12 μήνες (ενώ θα διατηρήσουμε  την υπάρχουσα σχέση μεταξύ της διαρκειαςεργασιας  και της  ελαχιστηςαποζημιωσης για διάρκεια εργασιας κάτω από το ανώτατο όριο). Αν αυτό το όριο  εχει ήδη ξεπεραστει κατά την ημερομηνία της μεταρρύθμισης, το προστιθέμενο ποσό θα εξαιρείται από τον κανονισμο, αλλά το ποσό  που θα υπερβαίνει τους 12 μηνες, θα υπόκειται σε ανώτατο όριο που θα ισοδυναμεί με  6 φορές τον εθνικό κατώτατο μηνιαίο  μισθό.

Επιπρόσθετα για να διατηρήσουμε ίση μεταχείριση για όλους τους εργαζόμενους και ειδικότητες,   σε εκείνους όπου το κόστος αποχώρησης από το νόμο είναι πέραν του κανόνα που μόλις περιγράψαμε, η αποζημίωση απόλυσης  θα ευθυγραμμιστεί με τη μεταγενέστερη

- Μείωση του διοικητικού φόρτου καταργώντας την απαίτηση  για την εκ των προτερωνυποβολη των ωραριωνεργασιας στους επιθεωρητεςεργασιας και να καταργηθεί η προέγκριση από τους επιθεωρητεςεργασάις για τις υπερωρίες

-Για να ενισχύσουμε την ελαστικότητα της εργασίας, μέσα στα πλαίσια της εργασίας εβδομαδιαίως, επιτρέποντας μια συμβατική (ή αμοιβαία συμφωνημένη) βάση: 1) συμφωνίες σχετικά με τις ρυθμίσεις του χρόνου εργασίας ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο έξω από τα αναφερομενα στις συλλογικες συμβάσεις, 2) επιμήκυνση του μέγιστου αριθμού ημερών εργασίας σε 6 μέρες τη βδομάδα σε όλους τους εργασιακούς τομείς, 3) ελάχιστο όριο ξεκουράσης ημερησίως σε 11 ώρες 4) συνεχής 15νθημερη άδεια που να μπορεί να παρθεί οποιάδηποτε στιγμή όλον τον χρόνο στα εποχιακά επαγγέλματα.

ΠΗΓΗ

Κλιμακώνεται η κατάσταση μετά το χημικό ατύχημα στην Kraft Foods


Κλιμακώνεται η κατάσταση μετά το χημικό ατύχημα στην Kraft FoodsΠερίπου 1.800 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους το βράδυ της Δευτέρας μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο της εταιρείας Kraft Foods, το οποίο βρίσκεται στη Μπαντ Φαλινγκμπόστελ, στην Κάτω Σαξονία.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν σε μια δεξαμενή που περιείχε υδροξείδιο του νατρίου (καυστική σόδα) αποτέθηκε νιτρικό οξύ, με αποτέλεσμα μια ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η απειλή από ένα χημικό ατύχημα μεγεθύνεται, ενώ καταβάλλει προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Η δεξαμενή μπορεί να κινδυνεύει να εκραγεί», είπε ο Στέφαν Μάγερ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η άδεια των αρχών στους κατοίκους να επιστρέψουν θα δοθεί όταν τα δύο χημικά συστατικά διαχωριστούν. «Αυτό θα πάρει ώρες», πρόσθεσε.

Όπως ο ίδιος εκπρόσωπος είπε, ένα δηλητηριώδες νέφος που σχηματίστηκε πάνω από το εργοστάσιο διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο υπάρχει ακόμη κίνδυνος να σχηματιστεί νέο νέφος.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Kraft διαβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν24 ότι «ως τώρα δεν υπάρχει ουδείς τραυματίας» ωστόσο πρόσθεσε ότι η κατάσταση «κλιμακώνεται εκ νέου» και χαρακτήρισε την απομάκρυνση των κατοίκων μια απόφαση των αρχών για «προληπτικούς λόγους».

Κάτοικοι της περιοχής σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο έχουν απομακρυνθεί, ενώ η περιοχή άμεσου κινδύνου ορίστηκε σε μια ακτίνα 50 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο. Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έκλεισαν, όπως και ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου.

Περίπου 700 άνδρες της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου στην πόλη που βρίσκεται κοντά στο Ανόβερο.

Για χρέη πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ συνελήφθη 65χρονος στην Ορεστιάδα


Για χρέη πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ συνελήφθη 65χρονος στην Ορεστιάδα 

Για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ συνελήφθη το πρωί στην Ορεστιάδα, πρόεδρος πρώην κατασκευαστικής εταιρείας. Αλλες τρεις συλλήψεις οφειλετών του Δημοσίου από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα τα χρέη του 65χρονου που συνελήφθη στην Ορεστιάδα, ανέρχονται σε 1.749.769,96 ευρώ.

Στην Καβάλα, συνελήφθη διαχειριστής πρώην καταστήματος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 159.200,57 ευρώ.

Στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης, ηλικίας 51 ετών, για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 107.373,9 ευρώ.

Τέλος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 71.406,02 ευρώ, συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης 44χρονος μέτοχος εταιρείας.

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης


Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης 

Μόνο με οκτώ ασθενοφόρα θα εξυπηρετούνται από σήμερα τα επείγοντα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2011 και Μαρτίου 2012, καθώς και τα φύλλα πορείας από τον Νοέμβριο του 2011.

Από την προσεχή Δευτέρα, αναμένεται μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες που θα χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο, καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης, ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά θα μειωθεί στα τέσσερα.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία και από εκεί κατευθύνθηκαν με 16 ασθενοφόρα, τα οποία έθεσαν εκτός υπηρεσίας, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου στάθμευσαν για περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αύριο και την Παρασκευή, ενώ την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Μηχανοκίνητη πορεία των διασωστών του ΕΚΑΒ


Μηχανοκίνητη πορεία των διασωστών του ΕΚΑΒ 

Μηχανοκίνητη πορεία προς το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν  οι διασώστες του ΕΚΑΒ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στους μισθούς τους, τις ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το υπουργείο αρνείται να δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα (οχήματα με 600.000 χλμ., ένα ασθενοφόρο ανά 75.000 κατοίκους στον Νομό Αττικής και τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες), με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Η πορεία των διασωστών του ΕΚΑΒ  κατέληξε στη Βουλή.

Η Τρόικα πιέζει για ξεπούλημα και του δικτύου της ΔΕΗ!

Η Τρόικα πιέζει για ξεπούλημα και του δικτύου της ΔΕΗ! 
Εκτός από τις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ, Και τα δίκτυα της εταιρείας έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικα, όσον αφορά την πώλησή τους, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.
Στο σχέδιο, που δεν είναι το τελικό, προβλέπονται αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ενώ με βάση τις νέες ενεργειακές υποχρεώσεις τής χώρας, που απορρέουν από το Μνημόνιο, αναμένεται αύξηση των τιμολογίων της επιχείρησης για οικιακούς καταναλωτές και για μικρές επιχειρήσεις που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Απόδραση κρατουμένου από το ΑΤ Ολυμπιακού Χωριού


Απόδραση κρατουμένου από το ΑΤ Ολυμπιακού Χωριού 

Ένας 21χρονος Ρομά κατάφερε να αποδράσει περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι, από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 21χρονος, που κρατείτο κατηγορούμενος για κλοπές, δραπέτευσε σπρώχνοντας τον φρουρό που τον συνόδευε.

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ κινείται η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπαίτιοι αστυνομικοί.

Ηλεκτρονική πρόσβαση σε ΚΕΠ και συμβολαιογράφους για φορολογικά

Ηλεκτρονική πρόσβαση σε ΚΕΠ και συμβολαιογράφους για φορολογικά 
Ιδιωτική εταιρεία θα προσαρμόσει τις σχετικές υπηρεσίες τού Υπουργείου Οικονομικών -

Την δυνατότητα έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας σε συμβολαιογράφους δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) μέσω της επιχειρούμενης αναβάθμισης των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.

Η ΓΓΠΣ ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την προσαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που λειτουργούν παραγωγικά για τις ανάγκες της παραλαβής δηλώσεων οικονομικού έτους 2012.

Μεταξύ άλλων το έργο αυτό προβλέπει:

- Προσαρμογή της πιστοποίησης των φορέων του Δημοσίου, των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των συμβολαιογράφων ώστε να είναι εφικτή η λήψη αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (Α.Φ.Ε.) για λογαριασμό των πολιτών.

- Τα ΚΕΠ και οι φορείς του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET για φορολογούμενους χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένες αναθέσεις ή εξουσιοδοτήσεις των φορολογούμενων.

- Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου, ώστε να αποδίδεται μαζί με την παρακράτηση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και η εισφορά αλληλεγγύης για φορολογικές περιόδους από 1/1/2012 και μετά.

- Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (έντυπο Φ1) για το έτος 2011. Η υποβολή δηλώσεων περιλαμβάνει αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες καθώς και τροποποιητικές με όλα τα μέσα υποβολής (online, offline, batch).

- Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος Νομικών Προσώπων για το έτος 2012. Η Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων υποστηρίζει τη διαχείριση των δηλώσεων στις οποίες είναι υπόχρεοι οι φορολογούμενοι-Νομικά Πρόσωπα (ΑΕ, ΕΕ,ΟΕ, Κοινοπραξίες).

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Marathon Bank στην Πειραιώς


Ολοκληρώθηκε η πώληση της Marathon Bank στην Πειραιώς 

Ολοκληρώθηκε χθες, στη Νέα Υόρκη, η πώληση της συμμετοχής (98,5%) της Τράπεζας Πειραιώς στην Marathon Banking Corporation στην Investors Bancorp Inc.

Το τίμημα που εισέπραξε η Τράπεζα Πειραιώς από τη συναλλαγή ανέρχεται σε 133 εκατ. δολάρια, που αντιστοιχεί σε 1,5 φορές τα ενσώματα ίδια κεφάλαια (tangible book value) της Marathon.

Σημειώνεται ότι η Investors Bancorp είναι ένας τραπεζικός οργανισμός με έδρα στο Νιου Τζέρσεϊ, που έχει ενεργητικό 11 δισ. δολαρίων και παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στις πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.

Υπογράφεται σήμερα η εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha Bank


Υπογράφεται σήμερα η εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha Bank 

Στελέχη του γαλλικού ομίλου Credit Agricole και η Διοίκηση του Ομίλου Alpha Bank αναμένεται να υπογράψουν σήμερα το συμφωνητικό εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας.
Το συμφωνητικό θα επισφραγίσει τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις του προηγούμενου διαστήματος και θα επιτρέψει την έναρξη της διενέργειας του οικονομικού και νομικού ελέγχου στην Εμπορική.

Στόχος είναι η εξαγορά να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, με την προϋπόθεση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις εποπτικές Αρχές καθώς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το ίδιο διάστημα αναμένεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με δάνειο - γέφυρα να χορηγήσει το ποσό που απομένει για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, ώστε να έχουν Core Tier 1 στο 9%.

Πυρκαγιά σε υπόγειο πάρκινγκ στα Άνω Πατήσια


Πυρκαγιά σε υπόγειο πάρκινγκ στα Άνω Πατήσια 
Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Πατησίων (αρ. 335) στα Ανω Πατήσια. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλήθηκε το πρατήριο υγρών καυσίμων και το κτήριο πέντε ορόφων που βρίσκεται από πάνω του.

1.440 νέες θέσεις σε ΤΕΙ


1.440 νέες θέσεις σε ΤΕΙ 

Τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, για τη μισθοδοσία των έκτακτων εκπαιδευτικών και πιστώσεις για 1.440 θέσεις στα ΤΕΙ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού για το οικονομικό έτος 2012 με το ποσό του 1.600.000 ευρώ.

Επίσης με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας εγκρίθηκαν χίλιες τετρακόσιες σαράντα (1.440) θέσεις - πιστώσεις, που ισοδυναμούν με θέσεις απασχόλησης εννέα (9) μηνών (12.960 ανθρωπομηνών), για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα Τ.Ε.Ι. και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των τμημάτων τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, το ποσό που εγκρίθηκε θα κατανεμηθεί ως εξής:

- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 44.800 ευρώ

- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 60.800 ευρώ

- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 11.200 ευρώ

- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας 8.000 ευρώ

- Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 3.200 ευρώ

- Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 16.000 ευρώ

- Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών 5.600 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Πειραιώς 21.600 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 60.800 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Πατρών 92.800 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 141.600 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Κρήτης 205.600 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Αιγαίου 250.400,00€.

- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 117.600 ευρώ

- Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 205.600,00€.

- Πολυτεχνείο Κρήτης 122.400 ευρώ

- Ιόνιο Πανεπιστήμιο 45.600 ευρώ

- Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 12.800 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 51.200 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας 42.400 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας 42.400 ευρώ

- Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος με 16.000 ευρώ

- Διεθνές Πανεπιστήμιο 21.600 ευρώ

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) ΤΕΙ και της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ), προκειμένου να συζητήσουν για τις συγχωνεύσεις στα Ερευνητικά Κέντρα και τα ΑΕΙ (σ.σ. σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»).

Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν: (α) στον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ΕΠ-ΤΕΙ και Ερευνητών, (β) στη μεταφορά πιστώσεων για τον διορισμό σε καθηγητική θέση ατόμων που ήδη υπηρετούν στο Δημόσιο και (γ) στη μεταφορά του αναγνωρισμένου επιδόματος χρόνου υπηρεσίας σε καθηγητές και ερευνητές που μετακινούνται σε άλλες θέσεις του ακαδημαϊκού ή ερευνητικού ιστού ή του Δημοσίου γενικότερα.

Πώς θα κατανεμηθούν οι 1.440 θέσεις στα ΤΕΙ

- Πειραιά: 90 θέσεις

- Πάτρας: 110 θέσεις

- Σερρών: 50 θέσεις

- Καβάλας: 80 θέσεις

- Χαλκίδας: 62 θέσεις

- Λάρισας: 122 θέσεις

- Λαμίας: 55 θέσεις

- Κρήτης: 110 θέσεις

- Μεσολογγίου: 44 θέσεις

- Καλαμάτας: 50 θέσεις

- Ιονίων Νήσων: 50 θέσεις

Γενικό κυκλοφοριακό "λίφτινγκ" για το Χαλάνδρι

Αθήνα: γενικό κυκλοφοριακό "λίφτινγκ" για το Χαλάνδρι

Ομως, όλα αυτά ανήκουν (μάλλον) στο παρελθόν. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης φαίνεται ότι έχει επιτελέσει τον σκοπό του, οδηγώντας στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου του Χαλανδρίου και στην ψυχολογική αποφόρτιση των επισκεπτών του.

Δύο ζώνες
Το μέτρο εφαρμόζεται σε μια ευρύτατη περιοχή, η οποία χωρίζεται σε δύο ζώνες, την εξωτερική (μπλε), όπου σε 1.000 θέσεις μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα και δωρεάν οι μόνιμοι κάτοικοι του Χαλανδρίου (θα πρέπει να προμηθευτούν ειδική κάρτα κατοίκου), και την εσωτερική (κόκκινη) όπου σε 535 θέσεις μπορούν να σταθμεύουν οι επισκέπτες κάνοντας χρήση προπληρωμένων «ξυστών» καρτών. (Η χρέωση είναι 50 λεπτά η μισή ώρα, 1 ευρώ η μία ώρα, δύο ευρώ οι δύο ώρες και τρία ευρώ οι τρεις ώρες.)

«Βλέπουμε ότι όλοι βρίσκουν θέση να κάνουν τα ψώνια τους», λέει στην «Κ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της πόλης, Πάνος Βάσιος. «Το Χαλάνδρι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, ενώ το τελευταίο διάστημα γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση. Κι όμως, ακόμα και κάτοικοι των γύρω περιοχών αποθαρρύνονταν από το να το επισκεφθούν λόγω του έντονου προβλήματος πάρκινγκ». Την ίδια στιγμή, η έντονη ζήτηση για πάρκινγκ είχε ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη στάθμευση περίπου «όπου να ’ναι» – επί των πεζοδρομίων, και στις δύο πλευρές των οδών, στις γωνίες του δρόμου κ.λπ. Το πρόβλημα ενέτεινε το γεγονός ότι τα πάρκινγκ που λειτουργούν στην περιοχή είναι ελάχιστα.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης το διαχειρίζεται ο Δήμος Χαλανδρίου χωρίς τη διαμεσολάβηση ιδιωτικής εταιρείας. Η όλη επιχείρηση στήθηκε, όπως λέει ο κ. Βάσιος, με 93.000 ευρώ, όταν «η διακήρυξη για τη διεξαγωγή ανοιχτού τακτικού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που είχε δημοσιευθεί το 2010 είχε αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ». Ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ύψος των εσόδων για τον δήμο, όμως αυτά θα διατίθενται για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας, την επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος στην περιοχή εφαρμογής του συστήματος.

Πηγή:kathimerini.gr

Αθήνα: νέες πεζογέφυρες σε Ποσειδώνος, Μεσογείων, Αθηνών, Κηφισίας

Αθήνα: νέες πεζογέφυρες σε Ποσειδώνος, Μεσογείων, Αθηνών, Κηφισίας

Το έργο, η επιλεξιμότητα των δαπανών του οποίου εκπνέει σε τρία χρόνια, περιλαμβάνει την κατασκευή και μελέτη πεζογεφυρών από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ) στο λεκανοπέδιο της Αττική στα εξής σημεία:

- Στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου, επί της λεωφόρου Αθηνών (μήκους περίπου 55 μέτρων),

- στο ΙΚΑ της Αγίας Παρασκευής, επί της λεωφόρου Μεσογείων (μήκους περίπου 30 μέτρων),

- πλησίον της μαρίνας Αλίμου, μεταξύ των οδών Καλαμακίου και Μεγίστης, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (μήκους περίπου 50 μέτρων),

- στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού των Αμπελοκήπων, στη διασταύρωση της Πανόρμου με τη λεωφόρο Κηφισίας (περίπου 45 μέτρων),

- στο δάσος Χαϊδαρίου, στο ύψος των σχολών Προβατά, επί της λεωφόρου Αθηνών (μήκους περίπου 40m),

- στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αφροδίτης (μήκους περίπου 60m),

- στη θέση «Γελαδάκη» επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος των οδών Αδριανού και Αγίας Θέκλας (έχει μελετηθεί).

Παράλληλα, στο «πακέτο» έχει ενταχθεί και η εκπόνηση μελετών για δύο τύπους πεζογεφυρών - μεταλλικών ή σύμμικτων για ανοίγματα 30, 40 και 50 μέτρων, καθώς και πεζογεφυρών από σκυρόδεμα για ανοίγματα 30 και 40 μέτρων.

Το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί έως το Φθινόπωρο του 2015, ειδάλλως θα εκπνεύσει η επιλεξιμότητα των κοινοτικών δαπανών.

ΕΝ-ΑΝ Ευχαριστία επιστολή μετα τισ εκλογές

ΕΝ-ΑΝ Ευχαριστία επιστολή μετα τισ εκλογές

Αθήνα: αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η κατασκευή Τζαμιού στην πόλη



Αθήνα: αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η κατασκευή Τζαμιού στην πόληΑναβάλλεται επ’ αόριστον η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, λόγω των οικονομικών δεδομένων στη χώρα, όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet o πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ.

Σύμφωνα με τον κ. Ελγαντούρ, «παρόλο που οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να απαιτούν έναν ιμάμη και ένα τζαμί», ο γενικός γραμματέας Θρησκευτικών Υποθέσεων Γιώργος Καλατζής, σε συνάντηση που είχαν στις 5 Οκτωβρίου, του είπε πως «η ελληνική κυβέρνηση θα κατασκευάσει το τζαμί στην Αθήνα αργά η γρήγορα, αλλά δεν μπορεί να το πληρώσει τώρα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η τουρκική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα έχει εκφράσει επανειλημμένως την υποστήριξή της στην κατασκευή του τεμένους. «Η ανέγερσή του αποτελεί ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης στη Hürriyet.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει - όπως επίσης επισημαίνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα – το γεγονός ότι τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είχαν διατεθεί για την κατασκευή του τεμένους έχουν εξαφανιστεί.

«Τα χρήματα αυτά είχαν μπει στην άκρη από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας το 2006, αλλά τώρα δεν υπάρχουν», τόνισε ο κ. Ελγαντούρ, προσθέτοντας ότι ο κ. Καλαντζής τον διαβεβαίωσε ότι το τέμενος θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά χωρίς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το πότε και το που.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ανεπισήμως υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου 500.000 Μουσουλμάνοι, πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Η Αθήνα παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί.

Πηγή:tvxs.gr

Απίστευτες διαφημίσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς..


mmm1.jpg 


Απίστευτες διαφημίσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς..


















Παραλύουν την Πέμπτη οι συγκοιν

 
Παραλύουν την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου οι μεταφορές - συγκοινωνίες σε... στεριά, θάλασσα και αέρα, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ.
Οι ιδιοκτήτες Ταξί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, μετά και το κάλεσμα της Συνομοσπονδίας Εμπορίου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Σε στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ (5 π.μ. έως 9 π.μ. & 9μ.μ. έως 12μ.) προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο. Ουσιαστικά, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα  συμμετέχουν στη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας από τις 5.00 έως τις 9.00 το πρωί.
Επίσης 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, κάτι που σημαίνει ότι, καθ΄ όλη της ημέρας δε θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Σε στάση εργασίας 10 το πρωί με 1 μετά το μεσημέρι προσανατολίζονται και οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας. Στο συγκεκριμένο διάστημα δε θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Αντιπαράθεση υπουργείου Υποδομών και ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ για τους οδικούς άξονες

logo_eng.jpg«Είμαστε κοντά σε λύση για τους αυτοκινητοδρόμους. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις», ανέφερε χθες, στη διάρκεια του συνεδρίου «Ελλάδα: Προχωρώντας προς τα εμπρός», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.
«Δυόμισι χρόνια μετά δεν έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος. Ακόμα περιμένουμε ένα περίγραμμα λύσης, υπό σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ, το οποίο είχε προ διετίας απολύτως εξασφαλισμένα ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδότησή του», ανέφερε – με τη σειρά του – ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.
Που βρίσκεται η αλήθεια; Ίσως, κάπου στη μέση. Μεταξύ του Δημοσίου και των εταιρειών υπάρχει ένα «Μνημόνιο Συναντίληψης», το οποίο αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων, ενώ επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες κυκλοφοριακού φόρτου και συνάμα, των εσόδων των αυτοκινητοδρόμων.
Ως μέρος της λύσης εντάσσεται και το «κούρεμα» των αυτοκινητοδρόμων (μείωση φυσικού αντικειμένου). Μέγα πρόβλημα οι τράπεζες που επιθυμούν αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, ενώ πολλές έχουν εκφράσει την πρόθεση να εγκαταλείψουν τα έργα.
Απ’ ότι φαίνεται καμία από τις δυο πλευρές δεν επιθυμεί την καταγγελία των συμβάσεων, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Ωστόσο, η καταγγελία των συμβάσεων, αν και παλαιότερα ήταν ένα ακραίο σενάριο, τώρα φαίνεται ότι είναι εντός ατζέντας.
«Όταν το πρόβλημα ήταν ακόμη μικρό και εύκολα διαχειρίσιμο, η πολιτική ηγεσία κορόιδευε κυριολεκτικά την κοινή γνώμη ότι με έναν μαγικό τρόπο και τα διόδια θα μειωθούν και οι δρόμοι θα γίνουν παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης και τις τεράστιες καθυστερήσεις του ελληνικού Δημοσίου.
Αντί να πιάσουμε το νήμα της λύσης από εκεί που είχε μείνει πριν την διπλή εκλογική αναμέτρηση και να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο του ΕΣΠΑ για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων, ακολουθείται δυστυχώς μία πολιτική μέσω της οποίας το ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανότερο να αναγκαστεί να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις, να επιστρέψει κονδύλιο στην Ε.Ε. και τα έργα να μην γίνουν ποτέ», ανέφερε ο CEO της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ!
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, την Ιονία Οδό και την Ολυμπία Οδό. Η έντονη αντίδραση του κ. Περιστέρη εδράζεται και από το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο και δη, το υπουργείο Υποδομών δείχνει να «παραμερίζει» τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων.
Τα κύρια σημεία ομιλίας του Γ. Περιστέρη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
«Δυόμισι χρόνια μετά δεν έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος. Ακόμα περιμένουμε ένα περίγραμμα λύσης υπό σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ, το οποίο είχε προ διετίας απολύτως εξασφαλισμένα ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδότησή του. Έχει υπολογιστεί από τον κ. Στουρνάρα ότι, αν τα έργα ήταν σε εξέλιξη, η ύφεση θα μπορούσε να είναι έως και 2% του ΑΕΠ χαμηλότερη, με 70.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Τι άλλο σημαίνει αυτό το πακέτο των 8 δις. ευρώ; Σημαίνει 95% εγχώρια προστιθέμενη αξία, η οποία αφορά κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και μισθούς για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, ασφαλιστικές εισφορές για τα ταμεία, φόρους για το Δημόσιο κ.ά.
Εμείς, δυστυχώς, ακόμα περιμένουμε την λύση, ειδικά τώρα που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές της Πολιτείας στεγάζονται σε ένα κοινό υπουργείο και δεν υπάρχει η έλλειψη συνεννόησης του παρελθόντος. Με την πολιτική που ακολουθείται, όμως, προσλήψεις στα έργα και οικονομική δραστηριότητα δεν θα δούμε μάλλον ούτε μέσα στην χρονιά της μεγάλης κοινωνικής έντασης, όπως θα είναι το 2013 αν δεν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αντί να πιάσουμε το νήμα της λύσης από εκεί που είχε μείνει πριν την διπλή εκλογική αναμέτρηση και να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο του ΕΣΠΑ για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων, ακολουθείται δυστυχώς μία πολιτική μέσω της οποίας το ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανότερο να αναγκαστεί να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις, να επιστρέψει κονδύλιο στην Ε.Ε. και τα έργα να μην γίνουν ποτέ.
Παίρνοντας αφορμή από ένα αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή που συνδιοργανώνει το σημερινό συνέδριο την Παρασκευή 12/10 υπολογίσαμε τι σημαίνει π.χ. η ενδεχόμενη κατάργηση του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας που είναι ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο (γι’ αυτό και είχε προβλεφθεί επιδότησή του), καθώς διασχίζει την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και πέραν των υπολοίπων προσφέρει πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς (Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, κλπ).
Το Υπουργείο Ανάπτυξης σκέπτεται να καταβάλει αποζημιώσεις τάξεως ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για να εγκαταλείψει το έργο, όταν με τα ίδια χρήματα θα το ολοκλήρωνε. Πρόκειται για απόφαση που δεν έχει οικονομική και αναπτυξιακή λογική.
Δεν σας κρύβω ότι μεγάλη εντύπωση μου έχει προκαλέσει και κάποιο πρόσφατο σχέδιο νόμου σχετικά με το ΕΣΠΑ, η επιτάχυνση υλοποίησης του οποίου θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στην ύφεση. Θα είχα μια εναλλακτική πρόταση να θέσω προς όλους. Αντί να προτάσσονται επενδύσεις που θα χρειαστούν τουλάχιστον 1-2 χρόνια για να εγκριθούν και να παρκάρονται χρήματα ως προκαταβολές χωρίς καμία πρακτική χρησιμότητα, θα πρέπει να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα σε ήδη υλοποιημένες επιδοτούμενες επενδύσεις. Έτσι θα πέσει  ζεστό χρήμα στην αγορά που στενάζει από τα φέσια και θα αποφευχθεί η άμεση απώλεια θέσεων εργασίας από υγιείς επιχειρήσεις που καταστρέφονται από την μη πληρωμή των οφειλομένων. Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος που θα δημιουργηθεί θα διευκολύνει άλλωστε την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ο δεύτερος δρόμος για την ανάπτυξη είναι η ευρωπαϊκή άποψη. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το σύνολο των  ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων έχουν συναποφασίσει ότι η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης στην Ευρώπη θα έρθουν μέσα από επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς, και κατά κύριο λόγο στον τομέα της πράσινης οικονομίας με αιχμή τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση αποβλήτων.
Εμείς ως όμιλος με μεγάλη εμπειρία κι εξειδίκευση στον τομέα της πράσινης οικονομίας φωνάζουμε προς κάθε πλευρά εδώ και 15 χρόνια ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι οι επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η υποκατάσταση εισαγόμενων καυσίμων με ΑΠΕ κι ειδικότερα σε τομείς που έχουν αυξημένη εγχώρια προστιθέμενη αξία, όπως είναι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και οι επενδύσεις σε υδροηλεκτρικά έργα, με εγχώρια προστιθέμενη αξία άνω του 80%.  Στους δύο αυτούς τομείς, η Πολιτεία με τις επιλογές της κατάφερε να καταστρέψει κάθε δρομολογημένη επένδυση, ενισχύοντας αντιθέτως επενδύσεις εξαιρετικά χαμηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας και υψηλού κόστους παραγωγής.
Έτσι, η Ελλάδα παρά τον αέρα και τους υδάτινους πόρους που διαθέτει συνεχίζει να εισάγει ενέργεια κι ορυκτά καύσιμα, επιβαρύνοντας διαρκώς το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, και μειώνοντας την γεωπολιτική της ισχύ και την εθνική της κυριαρχία κι ενεργειακή ασφάλεια.
Το ίδιο λίγο πολύ ισχύει και με τον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Η χώρα μας είναι τόσο πίσω ώστε όχι μόνο δεν προωθεί αντίστοιχες επενδύσεις αλλά απειλείται και με υψηλότατα πρόστιμα εξαιτίας της διαχρονικής ανικανότητάς μας να διαχειριστούμε με τρόπο βιώσιμο τα σκουπίδια που παράγουμε. Πάντως, το άνοιγμα μιας διαφανούς διαδικασίας ανάθεσης των έργων με την μέθοδο των ΣΔΙΤ που φαίνεται να προχωρά, μπορεί πραγματικά με αρχή το έτος 2013 να οδηγήσει σε κινητοποίηση κεφαλαίων, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, χαμηλό κόστος υπηρεσιών προς τον πολίτη, καλύτερο περιβάλλον.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι αν δεν αλλάξουμε εμείς, αν δεν κατανοήσουμε ότι πλέον χρόνος δεν υπάρχει, ότι οι επιπτώσεις της παρατεινόμενης ύφεσης θα είναι ολέθριες, οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει από τον διεθνή παράγοντα δεν θα φτάνει για να αλλάξει την μοίρα της χώρας μας». 

Εξακολουθεί να διχάζει τους εμπόρους του Πειραιά η έλευση του Τραμ!

 
Μερίδα εμπόρων του Πειραιά εξακολουθεί να εκφράζει ενστάσεις σχετικά με την έλευση του Τραμ στο λιμάνι.
Έμποροι, σε χθεσινή ημερίδα του ΕΒΕΠ με θέμα την «Έλευση του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά», εξέφρασαν - γι’ ακόμη μια φορά - την αντίθεσή τους στην έλευση του Τραμ ενώπιον του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό, Χρ. Τσίτουρα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα εμπόρου του Πειραιά, «δεν είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν σωστά αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.
Έχουμε ενστάσεις για το πέρασμα των συρμών του Τραμ μπροστά από τα καταστήματά μας, καθώς αυτό ενδέχεται να επιφέρει μείωση του αγοραστικού κοινού».
Σε θρίλερ εξελίσσεται η έλευση του Τραμ, αντίθετα με το Μετρό, το οποίο τυγχάνει καθολικής υποδοχής.

Άνοδος εσόδων 9% από το σαφάρι κατά της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ

 
Συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται συστηματικοί και σχεδιασμένοι έλεγχοι κομίστρου στο Σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και συγκεκριμένα σε σταθμούς των μέσων Σταθερής Τροχιάς.
Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 14 Οκτωβρίου, διενεργήθηκαν σε καθημερινή βάση στατικοί και συνεχόμενοι έλεγχοι κομίστρου σε 16 επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.
Στους ελέγχους αυτούς συμμετείχαν μόνιμοι ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, που εργάστηκαν σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες, καλύπτοντας το σύνολο των ωρών λειτουργίας του συστήματος.
Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται σήμερα προέρχονται από τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ (που πωλούν όλους τους τύπους εισιτήριων για μέσα σταθερής τροχιάς και λεωφορεία) και είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου.
Τα επιμέρους αποτελέσματα της ΟΣΥ, λόγω διαφορετικού συστήματος προσμέτρησης θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό σύστημα και θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:
I. Τις τρεις εβδομάδες εντατικού έλεγχου (24 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτώβριου) παρατηρήθηκε άνοδος των πωλήσεων της τάξης του 9% σε σχέση με τις πωλήσεις  των προηγούμενων τριών εβδομάδων (3 - 23 Σεπτεμβρίου). Η αύξηση αυτή, σε περίοδο ύφεσης, υπερβαίνει την αναμενόμενη λόγω εποχικότητας και προφανώς συνδέεται με την επαναδραστηριοποίηση των μηχανισμών ελέγχων.
Επισημαίνεται ότι εάν το ποσοστό αύξησης αυτό συνεχιζόταν στο σύνολο των εισπράξεων του ΟΑΣΑ για ένα έτος, η συνολική αύξηση εισπράξεων θα αντιστοιχούσε σε περίπου 25 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η απώλεια εισπράξεων για το σύνολο των εταιρειών (όμιλος ΟΑΣΑ και Προαστιακός) στην Αττική λόγω λαθρεπιβίβασης εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο, για μείωση κατά το ήμισυ της απώλειας εσόδων, είναι εφικτός υπό την προϋπόθεση της συνέχισης της προσπάθειας.
Σημειώνεται επίσης, ότι με βάση τα απολογιστικά στοιχεία εισπράξεων της ΣΤΑΣΥ, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2012, υπήρξε για πρώτη φορά στο τρέχον έτος αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, κατά 3,1% και αποτελεί ελπιδοφόρα ένδειξη για  την ανάκτηση της πελατείας της οποίας η κινητικότητα συνολικά μειώθηκε το 2012. Το αποτέλεσμα της ΣΤΑΣΥ αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις 20 Οκτώβριου από το συνολικό αποτέλεσμα του ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ+ΟΣΥ).
II. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου καταγράφηκαν τα κάτωθι:
  • Επιβλήθηκαν συνολικά 3.431 πρόστιμα αξίας 272.580 ευρώ.
  • Το 4% των προστίμων εισπράχθηκε τις μετρητοίς, ενώ το υπόλοιπο 96% καταλογίστηκε επί πιστώσει.
  • Το 63% των περιπτώσεων αφορά επιβάτες που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, ενώ ποσοστό 19% αφορά εκείνους που δεν είχαν μαζί τους το δελτίο μερικής απαλλαγής .
  • Το 5% των παραβάσεων αφορούσαν σε πλαστά εισιτήρια.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η μέχρι τώρα αναδιάταξη των μηχανισμών ελέγχου αποδεικνύεται σημαντικός παράγοντας αύξησης εσόδων και εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Η προσπάθεια που καταβάλλεται θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των λειτουργικών συγχωνεύσεων και της αναδιοργάνωσης των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, από την οποία θα προκύψει η αύξηση του προσωπικού σε υπηρεσίες ελέγχου καθώς και σε αυτές που αφορούν στην έκδοση των εισιτηρίων.
Το υπουργείο θα εντείνει κατ΄αυτό τον τρόπο, οργανώνοντας σε μόνιμη βάση πέραν της εθελοντικής προσφοράς των εργαζομένων, τις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου  λαθρεπιβίβασης στοχεύοντας:
-Στην ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού απέναντι στο πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής.
-Στην αποκατάσταση της εικόνας ενός ελεγχόμενου συστήματος ικανού να αυτοπροστατευέται απέναντι σε διαλυτικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές.
-Στην προστασία της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών που αυτή προσφέρει στους πολίτες.
-Στην ανάκτηση των όρων και προϋποθέσεων οικονομικής και λειτουργικής βιωσιμότητας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που συμβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πρωτεύουσας.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με την υλοποίηση έως και το τέλος Οκτωβρίου των υπόλοιπων μέτρων που εξαγγέλθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου και ειδικότερα εκείνων που σχετίζονται με την δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα αγορασμένα.
Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προωθεί τα μέτρα πιστοποίησης που αφορούν στο δίκτυο διανομής και πώλησης εισιτηρίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της πλαστογράφησης.

ΟΕΑΔ: Αυξήθηκαν κατά 11,12% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι



Στα 772.579 άτομα διαμορφώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Σεπτέμβριο του 2012, μειωμένοι κατά 14.456 άτομα (-1,84%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένοι κατά...
77.320 άτομα (+11,12%) από τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 3.333 άτομα (+0,99%), με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (3,44%), και κατά 63.641 άτομα (+23,06%) από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από τα 772.579 άτομα, τα 339.650 (ποσοστό 43,96%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 432.929 (ποσοστό 56,04%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,71% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,75%.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 320.245 είναι άνδρες (ποσοστό 41,45%) και οι 452.334 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,55%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 492.481 άτομα (ποσοστό 63,75%), στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 σε 204.178 άτομα (ποσοστό 26,43%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών σε 75.920 άτομα (ποσοστό 9,83%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 364.115 άτομα (ποσοστό 47,13%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) ανήλθε σε 265.113 άτομα (ποσοστό 34,32%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήλθε σε 134.684 άτομα (ποσοστό 17,43%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση σε 8.667 άτομα (ποσοστό 1,12%).

Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 716.407 άτομα (ποσοστό 92,73%), στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 44.187 άτομα (ποσοστό 5,72%) και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 11.985 άτομα (ποσοστό 1,55%).

Το Νέο ρυθμιστικό της Αθήνας στην ατζέντα Λιβιεράτου-Σγουρού


 

Κρίσιμα ζητήματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σε ευρύτερα τμήματα της Μητροπολιτικής Αθήνας, με ιδιαίτερη οξύτητα στις πυκνοδομημένες περιοχές του Κέντρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και συνεργάτες του, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην και η νυν Πρόεδροι του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ), Γιάννης Πολύζος και Βιβή Μπάτσου.

Αποτέλεσμα της διεξοδικής συζήτησης ήταν να υπάρξει συντονισμός δράσεων μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας Αττικής και ΟΡΣΑ σε θέματα ποιότητας ζωής και χωρικού σχεδιασμού, προκειμένου μέσα στο επόμενο δίμηνο να ολοκληρωθεί μια πρόταση εκπόνησης ενός Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ).

Στόχος του Σχεδίου είναι να δρομολογηθούν δράσεις αντιμετώπισης των κρίσιμων και σύνθετων προβλημάτων αναπτυξιακής υστέρησης, κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, περιβαλλοντικής υποβάθμισης και ποιότητας ζωής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Το σχέδιο θα λαμβάνει υπόψη του τόσο τις μεγάλες πολεοδομικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται από την Πολιτεία, όσο εκείνες που προέρχονται από επί μέρους σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βασίζονται σε σειρά μελετών, καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν ήδη εκπονηθεί και κρίνονται ώριμα για υλοποίηση.

Τέλος, συζητήθηκε να συσταθεί σχετική Ομάδα Εργασίας από τους εμπλεκόμενους Φορείς, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρώτο πόρισμα εντός του προσεχούς Νοεμβρίου.

Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών: επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων, επιτάχυνση των έργων οι στόχοι


Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών: επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων, επιτάχυνση των έργων οι στόχοι 

Η δημοσιονομική σταθερότητα αποτελεί προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων μας, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο 1ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ» στη Νέα Υόρκη. Στο ίδιο φόρουμ αναμένεται να μιλήσει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με θέμα «Ο τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων. Το φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν στελέχη επενδυτικών φορέων (funds) και επιχειρήσεων, διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία των προσπαθειών που καταβάλλονται από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό με σκοπό να αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο, ώστε να είναι σε θέση να προσελκύσει περισσότερες και άμεσες ξένες επενδύσεις, όπως είπε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχαμε για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια ένα σημαντικό πλεόνασμα ύψους 850 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν κατά 34% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, το πρωτογενές έλλειμμα για τους πρώτους 8 μήνες του 2012 μειώθηκε σε 1,3 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με 6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και σε άλλα στοιχεία τα οποία δίνουν το στίγμα των «αλλαγών που συντελούνται στην Ελλάδα», ενώ αναφερόμενος στις επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες, μίλησε και για τη δημιουργία ενός Ταμείου Επενδύσεων, με την υποστήριξη ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς και για την αξιοποίηση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, όσον αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, επισήμανε τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση και πρόκειται, τόνισε χαρακτηριστικά, για μέτρα που σχετίζονται με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τη χώρα.

Στους άμεσους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως υπογράμμισε, περιλαμβάνονται:

1. Επανεκκίνηση των 4 αυτοκινητόδρομων.

2. Επιτάχυνση απορρόφησης των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

3. Εκτέλεση μεγάλων έργων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και προώθηση της ανάπτυξης, όπως: επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας, επέκταση του δικτύου τραμ στον Πειραιά, επέκταση των λιμανιών Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Λαυρίου, ολοκλήρωση του προαστιακού σιδηροδρόμου, καθώς και ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

4. Ανάπτυξη 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ώστε να χρησιμοποιούνται ως «πόλοι τοπικής ανάπτυξης».

5. Αξιοποίηση της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

6. Δημιουργία νομικού πλαισίου και φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις.

7. Προσέλκυση επενδυτών, ξανακερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών.

8. Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών, η οποία στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, όπως είπε: διεύρυνση της βάσης των εξαγωγών, προώθηση των εξαγωγών σε νέες αναδυόμενες αγορές και δίκτυα, απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του διοικητικού φόρτου.

9. Επιχειρηματικό Περιβάλλον - Απλοποίηση Αδειοδότησης.

10. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

11. Μετασχηματισμός του συστήματος δημόσιων συμβάσεων, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί η διαφάνεια.

Καταλήγοντας, ο κ. Μηταράκης κάλεσε τους συμμετέχοντες στο φόρουμ να εξετάσουν σε βάθος τις ευκαιρίες που προσφέρονται από τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αθήνα: Στοπ λέει το ΣτΕ στο ΠΔ για την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου της Βούλας


Αθήνα: Στοπ λέει το ΣτΕ στο ΠΔ για την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου της Βούλας 

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή «Δικηγορικά» της Βούλας Αττικής.

Και τις δύο φορές κρίθηκε μη νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για λόγους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με το ρέμα «Λυκόρεμα» που γειτνιάζει με την περιοχή, όπως ότι δεν έχει οριοθετηθεί κατά τη νόμιμη διαδικασία και ότι η κοίτη του ρέματος είναι μερικά διευθετημένη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το μεροκάματο του τρόμου για υπαλλήλους καθαριότητας - Βρέθηκαν μπροστά σε ένοπλους μεθυσμένους

Μπροστά σε ένοπλους μεθυσμένους βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι σε απορριμματοφόρο του δήμου Φαιστού, έξω από το χωριό Αντισκάρι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες...
το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν το απορριμματοφόρο με τους εργαζόμενους του πήγε έξω από το χωριό, στα πλαίσια του δρομολογίου του, προκειμένου να μαζέψει τα σκουπίδια. Τότε, εμφανίστηκαν μπροστά στους υπαλλήλους της καθαριότητας, δύο άνδρες σε κατάσταση μέθης που κρατούσαν κυνηγετικά όπλα.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν τόσο πολύ μεθυσμένοι που δεν είχαν καμία αίσθηση της κατάστασης. Φώναζαν, έβριζαν και απειλούσαν, κραδαίνοντας τα όπλα τους δεξιά και αριστερά τρομοκρατώντας τους ανθρώπους που εκείνη την ώρα έβγαζαν το μεροκάματο τους.

Στη θέα τον μεθυσμένων οπλισμένων ανδρών, οι υπάλληλοι της καθαριότητας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτίμησαν να αφήσουν κατά μέρος την αποκομιδή των απορριμάτων και να κοιτάξουν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Έτσι το απορριμματοφόρο, έκανε στροφή και έφυγε από το χωριό.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών που διερευνά την υπόθεση με διακριτικότητα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ένοπλους μεθυσμένους, δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν την ταυτότητα τους. Η αστυνομία τους αναζητά ενώ στο χωριό πολλοί κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν και δεν άκουσαν τίποτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
prismanews.gr