EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποιες ΔΟΥ καταργούνται εντός του έτους

ΥΠΟΙΚ: Έως το τέλος του έτους η κατάργηση 127 ΔΟΥ
Την κατάργηση 127 ΔΟΥ εντός του 2012 ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και της επιβεβλημένης μείωσης του κόστους. 

Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση των ΔΟΥ στη χώρα, έως τέλος του έτους: 

• στην Αττική παραμένουν 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28) 
• στη Θεσσαλονίκη παραμένουν 11 ΔΟΥ (καταργούνται 6) 
• σε 13 Νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35), ήτοι: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτίας, Δωδεκάνησα, Έβρος, Ηράκλειο, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Χαλκιδικής 
• σε 36 Νομούς παραμένει 1 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58). 

Σε λειτουργία θα παραμείνουν 114 ΔΟΥ, που έχουν επιλεχθεί με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων, αλλά και κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια.  

Σημειώνεται ότι όπου κρίνεται επιβεβλημένο, στη θέση των καταργούμενων ΔΟΥ θα δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών. 

«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης


«Φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσηςΌποιο σπίτι ή πολυκατοικία το σκέφτηκε να βάλει φυσικό αέριο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν το έπραξε, θα το έχει πια μετανιώσει οικτρά.
Ή, τουλάχιστον, θα το μετανιώσει την επόμενη φορά που ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής καλέσει τον «πετρελαιά» για να του γεμίσει το ντεπόζιτο.
Από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μαζί του η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, ένα δεδομένο που αλλάζει με απελπιστικό τρόπο για τα περισσότερα νοικοκυριά το κόστος του.
Όπως όλα δείχνουν, σε  σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει περίπου 45 λεπτά ακριβότερα ανά λίτρο. Μιλάμε για μια αύξηση της τάξεως του 50%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, στα μεγάλα αστικά κέντρα και για ποσότητες άνω των 1.000 λίτρων, η τιμή θα ξεκινήσει από τα 1,35 ως 1,37 ευρώ ανά λίτρο.
Όσο πιο μακριά βρίσκεται μια περιοχή από τα διυλιστήρια, η τιμή θα ανεβαίνει, με τις εκτιμήσεις των μέγιστων τιμών να κινούνται κοντά στο 1,44 ευρώ ανά λίτρο, για τους πιο ακριτικούς νομούς της χώρας!
Για να κάνει κανείς την σύγκριση, πέρσι τον Οκτώβριο, σε Αθήνα κα Θεσσαλονίκη, αγόραζε κανείς ποσότητα άνω των 1.000 λίτρων με περίπου 92 λεπτά το λίτρο, ενώ η μέγιστη τιμή (για μικρές ποσότητες ή για απομακρυσμένες περιοχές) δεν ξεπερνούσε το 1 ευρώ.

30 εκατομμύρια ευρώ για να βάψουν τους τοίχους του ΙΚΑ!


30 εκατομμύρια ευρώ για να βάψουν τους τοίχους του ΙΚΑ!Πόσα τετραγωνικά είναι το κτήριο του ΙΚΑ, πόσα κιλά πλαστικό χρώμα χρειάζεται και πόσο χρεώνουν οι ελαιοχρωματιστές;
30 εκατομμύρια ευρώ είναι η απάντηση. Ναι, για να μπογιατιστεί το κτήριο και να ανακαινιστεί, κατά κάποιο τρόπο.
Σοκαρίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, όπως καταλαβαίνετε, όταν διάβασε το έγγραφο-αίτημα του ΙΚΑ που του ζητούσε 30 εκατ. ευρώ για ανακαίνιση και φρεσκομπογιάτισμα του κτηρίου του.
Κι απέρριψε, βεβαίως, το αίτημα, απαντώντας: «Είναι απαράδεκτο σε καιρούς κρίσης, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και την ώρα που το κράτος χρωστά στους πάντες, ορισμένοι να θέλουν χρήματα και μάλιστα εκατομμύρια ευρώ για... φρεσκάρισμα των τοίχων των κτιρίων τους».
Κάτι άλλο μήπως θα θέλατε; Τη στιγμή που οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους κάποιοι εμφανίζονται με τρελές απαιτήσεις...

Ηλικιωμένη σε κατάσταση αμόκ απειλούσε παιδιά με μαχαίρι!


Ηλικιωμένη σε κατάσταση αμόκ απειλούσε παιδιά με μαχαίρι!Δεν πίστευαν στα μάτια τους περίοικοι στα Ψηλαλώνια στη θέα μίας ηλικιωμένης γυναίκας που σε κατάσταση αμόκ άρπαξε την μπάλα παιδιών, την έσκισε με μαχαίρι 15 εκατοστών και στη συνέχεια... τα κυνηγούσε στην Πλατεία.
Η γυναίκα βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση.
Τα παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα και ζητούσαν την συνδρομή θαμώνων της πλατείας. Η γυναίκα κατάφερε να κρυφτεί σε πολυκατοικία, ενώ η αστυνομία βρήκε μόνο το μαχαίρι που κρατούσε.

Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Ελευσίνα

Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Ελευσίνα
Ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Ελευσίνα.
Άγνωστος δράστης εισήλθε στο πρακτορείο και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον  ιδιοκτήτη άγνωστο μέχρι στιγμής  χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας.

Η κρίση έφερε 30 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους


Η κρίση έφερε 30 εκατομμύρια περισσότερους ανέργους
Τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους έχει σήμερα ο κόσμος συγκριτικά με όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια δηλαδή, όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο.
Περίπου «75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών», πρόσθεσε ο Ράιντερ στην ομιλία αυτή την οποία θα εκφωνήσει αύριο Σάββατο ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Συμβουλίου, οργάνου αρμόδιου για τον καθορισμό των μεγάλων πολιτικών προσανατολισμών του ΔΝΤ.Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο την επίσημη σύνοδό τους.
Απ' αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια «δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα», αναφέρει ακόμη ο Ράιντερ, για τον οποίο είναι καιρός για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο, σύμφωνα με τον Ράιντερ.
«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί», προσθέτει ο γενικός διευθυντής του ILO στην ομιλία αυτή. "Υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία", εκτιμά επίσης ο Ράιντερ.
Χθες Πέμπτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρν, είχε δηλώσει σε ομιλία της πωςείναι ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Δήλωσε έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα δύο χρόνια περισσότερα για να επιτύχει τους στόχους της μείωσης του ελλείμματος που απαιτούν οι πιστωτές της.

Θέσεις εργασίας για Έλληνες στην Disneyland!

Θέσεις εργασίας για Έλληνες στην Disneyland!
Προσφέρεται διαμονή και δυνατότητα εισόδου και διασκέδασης στους χώρους αναψυχής.
Την δυνατότητα να ζήσουν από κοντά, και όχι για λίγες μέρες, θα έχουν να ζήσουν Έλληνες που θα αποφασίσουν να εκπαιδευτούν για να κερδίσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στην Disneyland στο Παρίσι.
Εκπρόσωποι της Disneyland θα βρεθούν στην Ελλάδα τον νοέμβριο για να συναντήσουν τους υποψήφιους εργαζόμενους! Θα γίνει ενημέρωση για την εταιρεία και τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να εργαστούν μεταξύ άλλων ως σερβιτόροι, υπεύθυνοι μπαρ, υποδοχή και ρεσεψιόν. Προσφέρεται διαμονή και δυνατότητα εισόδου και διασκέδασης στους χώρους αναψυχής. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών κατά την έναρξη της σύμβασης ενώ είναι απαραίτητη καλή γνώση της γαλλικής και αγγλικής γλώσσας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

Λήστεψαν οδηγό ταξί στη Δάφνη

Λήστεψαν οδηγό ταξί στη Δάφνη
Θύμα ληστείας έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες οδηγός ταξί στη Δάφνη.
Συγκεκριμένα, τρεις άγνωστοι επιβιβάστηκαν στο ταξί στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Παπαφλέσσα και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν την είσπραξη του οδηγού και έφυγαν.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό τους.

Άγρια καταδίωξη και πυροβολισμοί τη νύχτα στον Κόκκινο Μύλο - Συνελήφθη o Αλβανός που απέδρασε από το νοσοκομείο Τρικάλων


Άγρια καταδίωξη και πυροβολισμοί τη νύχτα στον Κόκκινο Μύλο - Συνελήφθη o Αλβανός που απέδρασε από το νοσοκομείο Τρικάλων
- Τέσσερις Αλβανοί πυροβόλισαν εναντίον αστυνομικών
- Εγκλωβίστηκαν στο νεκροταφείο της περιοχής
- Ο δραπέτης κρύφτηκε σε πολυκατοικία
- Τρεις κατάφεραν να ξεφύγουν
- Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους
'Αγρια καταδίωξη τη νύχτα στον Κόκκινο Μύλο.
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτο ΙΧ με επιβάτες 4 Αλβανούς. Οταν οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, οι Αλβανοί πυροβόλησαν εναντίον τους με καλάσνικοφ και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και δυνάμεις των ΕΚΑΜ, που έσπευσαν προς ενίσχυση καθώς και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Οι κακοποιοί εγκλωβίστηκαν στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Ο δραπέτης, που σύμφωνα με πληροφορίες εκτίει ποινή για εμπορία ναρκωτικών, μπήκε σε μία πολυκατοικία για να κρυφτεί. Τελικά, βγήκε έξω μόνος του, κάθησε στα γόνατα και σχεδόν παραδόθηκε. Οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Ο άνδρας είχε αποδράσει με θεαματικό τρόπο απο το νοσοκομείο των Τρικάλων, το απόγευμα της Παρασκευής, όπου 3 Αλβανοί εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο Νοσοκομείο, πυροβόλησαν στον αέρα, χτύπησαν ειδικούς φρουρούς και έφυγαν μαζί με συμπατριώτη τους που είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές Τρικάλων!
Σύμφωνα με το TrikalaVoice ο Αλβανός κρατούμενος μεταφέρθηκε με δρακόντεια μέρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο και οδηγήθηκε στα επείγοντα περιστατικά. Εκείνη την ώρα τρεις συμπατριώτες του, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη από πριν στο χώρο του Νοσοκομείου, μπήκαν στα επείγοντα με τα όπλα στα χέρια, ακινητοποίησαν και χτύπησαν τους φρουρούς οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, ενώ γιατροί και νοσοκόμοι έτρεξαν να σωθούν.
Οι τρεις Αλβανοί πήραν τον κρατούμενο μαζί τους, μπήκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μάλιστα, σύμφωνα με το TrikalaVoice, πάνω στο πανικό της στιγμής, έπεσε το όπλο του ενός δράστη, την ώρα που έφευγε.

Παιδιά έχασαν το πρόσωπο τους στον πόλεμο της Ανατολής

 
Σπαρακτικές εικόνες από τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τα τραυματισμένα πρόσωπα των δύο ανήλικων αδερφών, της Ράφα και της Καμάρ, φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Δεν είναι μόνο τα σημάδια στα προσωπάκια τους, που θα τους θυμίζουν για πάντα αυτό που έζησαν, αλλά και ο τρόμος στα ματάκια των αθώων θυμάτων του πολέμου.

Το τρίτο κορίτσι, που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι η 13χρονη Κνέτα. Φοράει μάσκα, γιατί το πρόσωπο της έχει σχεδόν διαλυθεί.

Και τα τρία αυτά παιδιά βρίσκονται σήμερα στην Ιορδανία. Έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις και ακολουθούν αγωγές, για να μπορέσουν να γίνουν όπως πριν.

Το σίγουρο είναι ότι και να φύγουν τα σημάδια από τα πρόσωπα τους, θα μείνουν για πάντα στην καρδιά τους…