EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διακοπή μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Αργολίδας, λόγω οφειλών Δημοσίου



Το ΚΤΕΛ Αργολίδας διέκοψε το πρωί της Δευτέρας τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών, διαμαρτυρόμενο για τις συνεχείς περικοπές που ζητεί το υπουργείο σε δεδουλευμένα που τους οφείλονται αλλά και για την καθυστέρηση των οφειλομένων από την περσινή σχολική χρονιά.
Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δηλώνουν ότι δεν αντέχουν περαιτέρω μείωση 17%, επισημαίνοντας ότι το ΚΤΕΛ Αργολίδας έχει ήδη κάνει μεγάλες εκπτώσεις συγκριτικά με άλλα ΚΤΕΛ στην επικράτεια.

Άγριο «μπουνίδι» στη Βουλή


 

Από διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών πάει να μετονομασθεί σε διεύθυνση –μπουνιάς και Πρακτικών αφού οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των δύο υπαλλήλων της Βουλής είναι απερίγραφτες.

Οι δύο εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, θεός και γείτονας που λέει και ο λαός), από το πουθενά και πες –πες ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα η μπουνιά να πηγαίνει σύννεφο και να μην μπορεί κανένας να τους σταματήσει. Το αίμα κυλούσε ασταμάτητα μεταξύ των θυμάτων-θυτών και μόνο η επέμβαση της φρουράς της Βουλής έδωσε τέλος στο τραγικό περιστατικό.

«Ο καυγάς ξεκίνησε από προσωπικές διαφορές και έγινε πολύ άγριος» είπε ένας συνάδελφός τους που έφτασε στα τελειώματα των γρονθοκοπημάτων.

Το θέμα του ωραρίου και οι περικοπές που έχουν ψαλιδίσει το μισθό στο μισό δεν έπαιξαν κανένα ρόλο; Σήμερα όλοι προσπαθούν να συμφιλιώσουν τους δύο αλλά όλα δείχνουν ότι ένας από τους δύο δεν χωρά σε κείνο το χώρο.

«Ξένιος Ζευς»: 190 συλλήψεις στην Αθήνα


 

Περισσότεροι από 190 μετανάστες συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήχθησαν 782 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 194 καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

Επιπρόσθετα, από υπαίθριους χώρους προσήχθησαν 25 εκδιδόμενες γυναίκες σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις, ενώ διενεργήθηκαν πέντε έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

O τρίτος νεκρός στην υπόθεση TOR M1


 

Πολλά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τον θάνατο του Βλάση Καμπούρογλου στην Τζακάρτα, ο οποίος ήταν εκ των βασικών μαρτύρων στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων (TOR M1) με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δύο Ρώσοι είχαν δολοφονηθεί αμέσως μετά από έρευνα που έκαναν για τα «μαύρα» χρήματα γύρω από τους ρωσικούς πυραύλους που αγόρασε η Ελλάδα.

Ο Ιγκόρ Κλιμόφ ήρθε στην Αθήνα μαζί με άλλους Ρώσους εμπειρογνώμονες για να ελέγξουν τα αρχεία και να ανακαλύψουν την πορεία των χρημάτων. Στις 6 Ιουνίου του 2003 ο τότε γ.γ. Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, βρέθηκε στη Μόσχα, έχοντας ραντεβού με τον Κλιμόφ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δολοφονήθηκε και ο στενός του συνεργάτης Σεργκέι Σίτκο, ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Rater, μετόχου της Antey.

Κατεβάζει ρολά το Πανεπιστήμιο Κρήτης


 

Λουκέτο βάζει σήμερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στη σκιά των περικοπών που απειλούν τη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Έπειτα από απόφαση της συγκλήτου, όλες οι σχολές του πανεπιστημίου θα παραμείνουν σήμερα κλειστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κύμα των περικοπών, γενικότερα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αδυνατεί να πραγματοποιήσει πολλά από τα προγράμματα σπουδών του, καθώς τα κονδύλια που δίνονταν για πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων, οι οποίοι κάλυπταν σημαντικό ποσοστό των διδακτικών αναγκών, έχουν πλέον μηδενιστεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η σύγκλητος του πανεπιστημίου, τα κονδύλια που παρέχονται στο ίδρυμα δεν φτάνουν ούτε για τις ήδη ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις για το 2012.

Πηγή: prismanews.gr

Αναβλήθηκαν οι εκλογές σε Χαροκόπειο και ΤΕΙ Αθηνών


 

Στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Αθηνών αναβλήθηκαν οι εκλογές για Συμβούλιο Ιδρύματος. Στο πρώτο, ομάδα φοιτητών και πανεπιστημιακών διέκοψε τη διαδικασία, ενώ στο ΤΕΙ οι εκλογές πήραν αναβολή λόγω φοιτητικής κατάληψης.

Την ίδια ώρα, οι διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως και την Παρασκευή, ενώ τη λειτουργία του αναστέλλει για σήμερα και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Επίσης, η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Απέκλεισαν το γερμανικό προξενείο στον Βόλο

Εν όψει της σημερινής επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι στον Βόλο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το γερμανικό προξενείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωσταντά και Αγίου Νικολάου. Κρατώντας πανό και σημαίες παρέμειναν στο σημείο, φωνάζοντας αντιμνημονιακά συνθήματα, αλλά και άλλα με τα οποία γνωστοποιούσαν πως η επίσκεψη της Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, στις 12.00, στη ΔΕΗ Βόλου, όπου και θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός, και στις 13.00 το μεσημέρι θα βρεθούν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στις 18.00 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας.

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα


 

Συνελήφθησαν, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ομογενείς ηλικίας 36 και 44 ετών (γυναίκα - άνδρας αντίστοιχα), εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και του νόμου «περί όπλων».

Ειδικότερα, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε παντοπωλείο του Κορδελιού, ιδιοκτησίας της 36χρονης, στο οποίο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος ο 44χρονος άνδρας, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους - κρύπτες και κατασχέθηκαν 1.994 πακέτα τσιγάρα και 58 μπουκάλια αλκοολούχου ποτού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Κατασχέθηκε επίσης ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 36χρονης, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα, βρέθηκαν επιπλέον 820 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά του… ΠΑΣΟΚ


 

Ελλάς –Γαλλία συμμαχία στις λίστες του…λαού και η Ελβετία. «…επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ήδη επιληφθεί –και ορθώς-του ζητήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό υλικό που έχει δοθεί ατύπως την Άνοιξη του 2010 από τη Γαλλία στην Ελλάδα για καταθέσεις Ελλήνων σε μια ελβετική τράπεζα, θεωρώ ότι είναι χρήσιμη για το έργο της Επιτροπής η ενημέρωση της απευθείας από εμένα ως πρώην υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για όσα γνωρίζω από την περίοδο της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα…» αναφέρει στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγγνώμη, η επιστολή «έφτασε» στα χέρια του τότε «τσάρου της Οικονομίας» την Άνοιξη του 2010; Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελιέρης είπε στην επιτροπή ότι ο ίδιος πήρε από τον υπουργό εντολή για έλεγχο κάποιων ονομάτων(δέκα τον αριθμό) το Δεκέμβριο του 2010 ή τον Ιανουάριο του 2011;
Να μου ζήσεις Βενιζέλο μου που μπροστά στην κατακραυγή δίνεις αβέρτα- κουβέρτα τα συμβάντα και όποιον πάρει ο…χάρος.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει κάτι να μας πει; Πες αλεύρι; Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σας γυρεύει. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να προσκληθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιάννης Στουρνάρας.

ΠΗΓΗ

Δηλώσεις Π. Καμμένου για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων


 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, λόγω της σημερινής επίσκεψης της Άνγελα Μέρκελ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Η απαγόρευση της συναθροίσεως η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση αποτελεί ουσιαστικά αναστολή διατάξεων του Συντάγματος. Έγινε μόνο για την συγκέντρωση που είχαν προαναγγείλλει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και αποτελεί πλήγμα για την δημοκρατία.

Με προσωπική μου εντολή στις 10.00 το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η Διοικούσα Επιτροπή για να αποφασίσουμε πως θα απαντήσουμε.

Μίλησα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα ενημερώσω και την Βουλή για αυτήν την παράνομη, αντισυνταγματική και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης, κατ’ εντολή της τρόικας και της κ. Μέρκελ, να απαγορεύσει στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία τις δημόσιες συναθροίσεις. Θα συναθροιστούμε.»

''Κόκκινο πανί'' η Μέρκελ


 

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν συνδικάτα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, πολιτικά σωματεία και οργανώσεις, επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα έπειτα από πέντε χρόνια.

Η καγκελάριος θα παραμείνει για επτά ώρες στην Αθήνα και θα παραστεί σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη συνέχεια σε ευρεία συνεδρίαση με τις αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ και τεχνικοί της Ζούγκλας θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία για να σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Φρούριο η πρωτεύουσα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κας Μέρκελ, τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, αφού στους δρόμους αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα κάνουν συνεχείς περιπολίες και αν χρειαστεί και προληπτικές προσαγωγές.

Επίσης, θα επιστρατευτούν οι πέντε Αίαντες και οι σιδερένιοι φράκτες, ώστε να περιοριστούν οι διαδηλωτές. Παράλληλα, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού.

Αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή κυρίως στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί η κα Μέρκελ, στη γερμανική πρεσβεία και σε άλλα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.


(Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή από το αεροδρόμιο στο Χίλτον)


(Φρούριο το κέντρο της Αθήνας)



Όπως τονίζεται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:

Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Με γεμάτη ατζέντα στην Ελλάδα

Αν και το Βερολίνο διατείνεται ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, τίποτα δεν είναι φυσιολογικό, όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή τη χώρα μας.

Αυτό γιατί η καγκελάριος έρχεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο της ευρωκρίσης ή, κατά τον γερμανικό Τύπο, «στο στόμα του λύκου», λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο εκπρόσωπός της, κ. Στέφεν Ζάιμπερτ. «Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τώρα, λοιπόν, η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της Ευρωζώνης» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί και τα δημοσιεύματα της γερμανικής «Die Welt», η οποία σημείωνε ότι, με την κίνησή της αυτή, η Άνγκελα Μέρκελ ευελπιστεί να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση περί εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, αφού η επίσκεψή της έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή της στάσης της, καθώς και η ίδια «έπαιζε» με τα σενάρια εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πάντως, Γερμανοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι -και με δεδομένες τις διαφωνίες εντός της τρόικας που καθυστερούν τη σύνταξη της τελικής αξιολόγησης για την Ελλάδα, η οποία σε κάθε περίπτωση θα καταδεικνύει σοβαρές καθυστερήσεις και παραλείψεις-, η επίσκεψη της καγκελαρίου τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια που τη θέλουν να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Το πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντήσει λίγο μετά την άφιξή της (σ.σ. αυτή αναμένεται γύρω στις 12.30) στην πρωτεύουσα η Γερμανίδα καγκελάριος. Η κα Μέρκελ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν επαφές των αντιπροσωπειών Ελλάδας - Γερμανίας, με τη συμμετοχή υπουργών και των πρέσβεων των δύο χωρών.

Στις 16.45, η καγκελάριος θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν επίσημες δηλώσεις.

Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και αμέσως μετά η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες πιθανώς στο ξενοδοχείο Χίλτον ή θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας στο ρεστοράν του Μουσείου Ακρόπολης.

Στη συνάντηση θα υπάρξουν συζητήσεις για επενδύσεις στη χώρα μας από Γερμανούς.

Ύστερα από την ολιγόωρη επίσκεψή της στην πρωτεύουσα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναχωρήσει αμέσως μετά (19.00) για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να επιστρέψει στο Βερολίνο.

Οι συγκεντρώσεις της Τρίτης


Πολλές πρόκειται να είναι οι κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα σήμερα, αρχής γενομένης από το μεσημέρι, όπου στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12.30 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.

Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ. Σημείο συνάντησης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζομένους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό.

Τις ώρες των διαδηλώσεων πρόκειται να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Αμπελοκήπους, Κατεχάκη, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

ΠΗΓΗ

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


 

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ σήμερα στην Αθήνα φέρνει αλλαγές και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, από τις 10.00 και για όσο κριθεί αναγκαίο, οι συρμοί του Μετρό δεν θα σταματούν στους σταθμούς: Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

Λεωφορεία και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο από τις 11.00 έως τις 16.00, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν στάσεις εργασίας.

ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα κινούνται από τις 12.00 έως τις 15.00.

Το ίδιο διάστημα, θα μείνουν ακινητοποιημένοι και οι συρμοί του Μετρό που πραγματοποιούν τα δρομολόγια από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Ενημέρωση


 

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι συνάδελφοι έχετε αποδείξεις από 1/5/2012 για λογοθεραπειες ,φάρμακα και γυαλιά να τις καταθέσετε στο ταμείο στην Αττική .

Ανακοίνωση ΣΑΚ ΗΛΠΑΠ



Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ.

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Οδηγών ΗΛΠΑΠ


Συνάδελφοι!

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε ποιος θα μας εκπροσωπεί, για δύο χρόνια στην Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα προβλήματα μας πολλά και ίσως κάποια από αυτά ανυπέρβλητα, ένα όμως είναι αυτό που θα πρέπει να σκεφτόμαστε, ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε πολλά και αυτό δεν είναι δέσμευση αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας, πάνω από όλα να προασπίσουμε τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων μακριά από «δοσοληψίες, βολέματα» και κρυφές ατζέντες. 

Στην μέχρι τώρα πορεία μας ως παρέμβαση στα κοινά της Ένωσης κοινοποιήσαμε τις δικές σας προτάσεις, τις δικές σας ανησυχίες, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Αυτή θα είναι η δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, με τη ΔΥΝΑΜΗ της ψήφου σας, στις 10-11 Οκτώβρη. 

Πριν ψηφίσετε όμως, σταθείτε για λίγο και αναλογιστείτε, τι βιώνετε καθημερινά στο όχημα, στα δρομολόγια και προπάντων στην «τσέπη» σας ποιοι σας έχουν απογοητεύσει, ποιοι σας έχουν εγκαταλείψει και ποιοι σας θυμούνται μόνο στις εκλογές...

Στείλτε τους λοιπόν και σεις στο «βαγόνι» … εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκονται...

                                               Πρωτοβουλία Οδηγών ΗΛΠΑΠ

Ανακοίνωση ΕΝ. ΑΝ.


Παραθέτουμε την απόφαση της ανάλυσης: Ακολουθεί η ανάλυση: Σημείωση τα έξοδα, πληρώθηκαν από την ΕΝ. ΑΝ., έχουμε το παραστατικό πληρωμής και είναι στη διάθεση όποιου το ζητήσει.

ΑDMIN:  Καλό θα ήταν, όταν εκλεγεί σωματείο, να ζητήσουν το παραστατικό πληρωμής και να αναλάβει τα έξοδα το σωματείο.

Δυο λύσεις για το Μετρό Θες/νίκης: Αύξηση προκαταβολών και νέα σύμβαση

 
Έπρεπε να παραδοθεί αυτό το μήνα. Αν’ αυτού πηγαίνει για το 2016, σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο! Ο λόγος για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει κατασκευαστεί μόλις σε ποσοστό 24%.
Το έργο παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, εξαιτίας των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών ανασκαφών, αλλά και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ανάδοχος του έργου, η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ IMPREGILO-ANSALDO T.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA.
Αχτίδα αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση των εργασιών αποτελεί η θεσμοθέτηση της αύξησης της προκαταβολής που μπορεί να λάβει ένας ανάδοχος δημοσίου έργου, μέχρι το 10% της σύμβασης, έναντι 6% που ισχύει σήμερα. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση αναμένεται να τονώσει τη ρευστότητα της κοινοπραξίας της ΑΕΓΕΚ που εκτελεί το μετρό Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά της, η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου 25 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Υποδομών εξετάζει, μεταξύ άλλων, και την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης. Εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι, καθώς φαίνεται ότι οι απαιτήσεις της κοινοπραξίας εκτιμώνται γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 100 εκατ. που φαίνεται ότι προτείνει το υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2003 αποφασίστηκε να κατασκευαστεί το Μετρό της Θες/νίκης ως δημόσιο έργο, με χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ IMPREGILO-ANSALDO T.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA υπογράφθηκε στις 7 Απριλίου 2006 και στα τέλη Ιουνίου του ίδιου έτους ξεκίνησε η κατασκευή του έργου.

Κλείνουν αύριο στις 10.00 έξι σταθμοί του Μετρό, λόγω διαδηλώσεων

 
Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν αύριο το πρωί, στις 10.00 έξι σταθμοί του Μετρό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.
Οι έξι σταθμοί που θα κλείσουν είναι οι: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι και Μέγαρο Μουσικής.