EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών Παλλήνης – Γέρακα από τις 8/10


 

Ο ΟΑΣΑ στη προσπάθεια βελτίωσης της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της περιοχής Παλλήνης-Γέρακα και στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών, μετά από συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  προχωρά από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, σε τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την συγκεκριμένη  περιοχή, ως εξής:
-Επεκτείνεται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 301 Στ. Δουκ. Πλακεντίας-Ανθούσα-Πεντέλη ώστε να συνδεθεί απευθείας η περιοχή Ανθούσας με   τον σταθμό μετρό Δουκ. Πλακεντίας .
-Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 302 Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Γέρακας έτσι ώστε  να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου  και προς τις δυο κατευθύνσεις στις μετακινήσεις τους προς το σταθμό μετρό Δουκ. Πλακεντίας. Λόγω της παραπάνω τροποποίησης  καταργείται  η λεωφ. γραμμή 303  Στ. Νομισματοκοπείο-Γέρακας. Οι επιβάτες της γραμμής αυτής θα εξυπηρετούνται  από την λεωφορειακή γραμμή 302, για το τμήμα της διαδρομής στη περιοχή  του Γέρακα, ενώ για το τμήμα της διαδρομής από το Σταυρό Αγ. Παρασκευής έως το Νομισματοκοπείο θα εξυπηρετούνται με μετεπιβίβαση  στις γραμμές Α5-304-305.
-Τροποποιείται η διαδρομή της  λεωφορειακής γραμμής 314  Στ. Δουκ. Πλακεντίας-Νομ. Ανατ. Αττικής-Παλλήνη, στο Πανόραμα Παλλήνης και αυξάνονται τα δρομολόγια της συγκεκριμένης γραμμής που εξυπηρετούν το Πανόραμα.
-Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής  319 Στ. Δουκ. Πλακεντίας-Εκπτ. Χωριό-Σπάτα η οποία δεν θα εκτελείται  από την Λ. Σπάτων αλλά  μέσω της Λ. Μαραθώνος. Οι επιβάτες που έχουν προορισμό την  Λ. Σπάτων θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις λεωφ. γραμμές 304 και 305.
-Επεκτείνεται η διαδρομή της λεωφορειακή γραμμής 324 Παλλήνη-Εργατικές Κατοικίες-Κάντζα μέχρι την περιοχή του γηπέδου Ανθούσας καλύπτοντας συγκοινωνιακά την ευρύτερη περιοχή.
-Καταργείται, λόγω μικρής επιβατικής κίνησης, η λεωφ. γραμμή 315 Στ. Νομισματοκοπείο-Παλλήνη. Οι επιβάτες  θα μπορούν να εξυπηρετούνται  από την  λεωφορειακή γραμμή 324 Παλλήνη-Εργατικές Κατοικίες-Κάντζα   για το τμήμα της διαδρομής από το νεκροταφείο Παλλήνης μέχρι την Λ. Σπάτων, ενώ για το τμήμα της διαδρομής από την Λ. Σπάτων έως το Νομισματοκοπείο θα εξυπηρετούνται  με μετεπιβίβαση  στη γραμμή 304.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Α. (185).

Άμα έχεις "μπάρμπα στην Κορώνη..."

 
Τελικά πως την εννοείτε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια κ. Λύκο;;;

Στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε ή θα μας πείτε πάλι "και άλλοι να είχαν τα προσόντα, εγώ αυτούς θα πρότεινα";;;

Το Σωματείο της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει να πει κάτι, ή θα το κάνει κι αυτό "γαργάρα" όπως πολλά άλλα θέματα;;; 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ:



Αγωγή κατέθεσε ο ΕΔΟΕΑΠ


 

Αγωγή αποζημιώσεως κατά του ελληνικού Δημοσίου κατέθεσε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Περίθαλψης των Δημοσιογράφων και Εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Με την αγωγή του ο ΕΔΟΕΑΠ ζητά από το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 71.235.247 ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός από την υποχρεωτική ανταλλαγή των Τίτλων και Ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που κατείχε την 9η Μαρτίου 2012 και η οποία ανέρχεται στο 80% περίπου της ονομαστικής αξίας των Ομολόγων.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, υποστηρίζει στην αγωγή του ότι παραβιάζεται η Αρχή της Ισότητας, εφόσον δεν παρέχεται αντιστάθμισμα για την περιουσιακή ζημιά που υπέστη, και επικαλείται περιορισμό συνταγματικού δικαιώματος, σύμφωνα με τον οποίο, το Κράτος όφειλε να προστατεύσει τον ΕΔΟΕΑΠ και όλους τους Κοινωνικοασφαλιστικούς Οργανισμούς της χώρας, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή.

Υποστηρίζει παράλληλα, ότι συντρέχει παραβίαση της Αρχής της Αναλογικότητας, παραβίαση του άρθρου 1 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), για την προστασία της περιουσίας καθώς και παραβίαση του άρθρου 22 παρ. 5, που επιβάλει την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης.

Την αγωγή θα υποστηρίξουν στο δικαστήριο, οι καθηγητές της Νομικής κύριοι, Κώστας Χρυσόγονος και Δημήτριος Μέλισσας.





ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Κρήτη: Αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (video)


Φωτό: cretalive.gr 

Ένταση με ρίψη χημικών σημειώθηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν εκατοντάδες αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ένας από αυτούς προσπάθησε να μπει στην πίστα του αεροδρομίου με το τρακτέρ του ενώ άλλη ομάδα των συγκεντρωμένων αγροτών προσπάθησε να μπει στην πίστα του αεροδρομίου, από άλλη πλευρά.

Ο νεαρός αγρότης συνελήφθη, ενώ όπως αναφέρει το cretalive.gr, γίνονται προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος παρουσία και εισαγγελικών αρχών.

Ωστόσο, σημειώθηκε και νέα ένταση, καθώς εν αναμονή της απόφασης για το νεαρό αγρότη, ένα τρακτέρ έσπασε τμήμα της τζαμαρίας στην είσοδο της αίθουσας αναχωρήσεων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Εσπευσμένα στο αεροδρόμιο μετέβη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αλλά και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και μοτοσυκλέτες, αποκλείοντας το κτίριο της Περιφέρειας.

Κάποιοι από αυτούς κατέβασαν και έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα-Βίντεο από τη ΓΑΔΑ



Παρατεταμένα χειροκροτήματα για τους εργαζόμενους  των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που αφήνονται ελεύθεροι.




Νέες περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ για να κλείσουν τα μέτρα


 

Κόβουν συντάξεις του ΟΓΑ για να τα βρουν με την Τρόικα! Ο χρόνος πιέζει αφόρητα και το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ικανοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων της τρόικας, περικόπτοντας 870 εκατ. ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες, μειώνοντας κατά 21% τις ετήσιες απολαβές των συνταξιούχων αγροτών.

Με στόχο να κλείσει η τρύπα των 2,5 δισ. για το 2013, στο πλάνο έχουν μπει και οι περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως επανήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα η περικοπή 30 ευρώ από τις συντάξεις των 360 ευρώ που δίνει ο ΟΓΑ στους συνταξιούχους του, και η περικοπή των δώρων.

Το σύνολο των περικοπών που σχεδιάζονται, αντιστοιχούν σε τρεις συντάξεις ανά έτος, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων από τον ΟΓΑ.

Το βάρβαρο αυτό μέτρο που πλήττει τους λιγότερο προνομιούχους συνταξιούχους στην Ελλάδα, αναμένεται να προκαλέσει άμεσες αντιδράσεις κυρίων στη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία έχει θέσει μέχρι στιγμής ως «κόκκινη γραμμή» τη μη περικοπή των αγροτικών συντάξεων.

Όμως και ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να αποδεχθεί και να ψηφίσει ένα τέτοιο οριζόντιο μέτρο.

Ο κ. Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε και την Πέμπτη για σύντομο χρονικό διάστημα με την τρόικα. Το υπ. Οικονομικών επιζητεί καθημερινές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου εντός των τριών επόμενων ημερών και πάντως πριν τη διεξαγωγή του Eurοgroup της 8ης Οκτωβρίου, να υπάρξει καταληκτική συμφωνία.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας η οποία διήρκεσε λιγότερο από 45 λεπτά.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί ζήτησαν εκ νέου να επιλυθούν ταχέως εκκρεμότητες, όπως είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα (μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά και απολύσεων υπαλλήλων).

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κατά των νέων μέτρων από το ΚΚΕ


Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ 

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα διοργανώνει το ΚΚΕ, αντιδρώντας στα νέα επώδυνα μέτρα της κυβέρνησης.

Η κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί σε πλατείες σε όλες τις γειτονιές της Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 19:00 , ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Διακανονισμός του ΙΚΑ προς γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο ως το... 2404


Διακανονισμός του ΙΚΑ προς γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο ως το... 2404
Το θέμα του διακανονισμού …4.700 δόσεων με τελευταία εκείνην του Μαρτίου 2404 (!!!) -δηλαδή σε τέσσερις αιώνες!- που έκανε το ΙΚΑ σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, έθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης στην Βουλή προσκομίζοντας και τον σχετικό πίνακα όπου καταγράφονται οι δόσεις και η χρονολογία.
Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για τους διακανονισμούς του ΙΚΑ προς τους οφειλέτες του, αφού ο κ. Κυρίτσης συνέστησε στους παριστάμενους βουλευτές να πάρουν ένα υπογλώσσιο, όπως έκανε και ο ίδιος όταν περιήλθε εις γνώση του το συγκεκριμένο θέμα, είπε:  «Αυτή τη στιγμή ένας λαός είναι στα γόνατα. Μια χώρα αιωρείται στην άβυσσο. Μιλάτε για διακανονισμούς μέχρι το 2013 και εγώ έχω στα χέρια μου έγγραφο που αναφέρει δόσεις 4.700, τελευταία δόση στις 31-3-2404. Αυτά αναφέρει επίσημο έγγραφο».
Απέδωσε δε την αδιανόητη αυτή ρύθμιση στην οποία προέβη το ΙΚΑ στα «θλιβερά κατάλοιπα ενός σαθρού καθεστώτος, που αυτή τη στιγμή καταρρέει», όπως είπε, ενώ κάλεσε τον υπουργό να αναζητήσει ευθύνες και να παρέμβει εισαγγελέας. «Κάποιος αποφάσισε οι δόσεις να τελειώσουν μετά από 400 χρόνια. Τόσα ήμασταν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό. Για μένα η λύση είναι το υπουργείο να καλύψει τους ιθύνοντες γιατί πάνω από το ποσό των 300.000 ευρώ υπογράφει η διοίκηση. Πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Γι΄ αυτό δεν ξέρω αν χρειάζεται να επιληφθεί και ο εισαγγελέας», είπε ο ερωτών βουλευτής.
Με έκπληξη άκουγε την καταγγελία του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «πρέπει το έγγραφο αυτό να περιέλθει και σε δική μας γνώση, προκειμένου να αποταθούμε στη διοίκηση του ΙΚΑ και να τους ρωτήσουμε τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν με τον κύριο που έκανε αυτή τη ρύθμιση».
Μάλιστα δεν δίστασε να αστειευθεί λέγοντας ότι «το πιθανότερο είναι να μην είμαι στο υπουργείο το 2404 για να παρακολουθήσω την ολοκλήρωση του διακανονισμού», ενώ παραδέχθηκε ότι «το θέμα πράγματι χρίζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ και μάλιστα της αυστηρότερης δυνατής».
Τι λέει το ΙΚΑ
Ωστόσο, το ΙΚΑ έχει απαντήσει για το θέμα, όταν υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα, ότι η εν λόγω επιχείρηση «έχει προχωρήσει σε προσωρινό διακανονισμό έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ν.4038/2012, και προβλέπονται μηνιαίες καταβολές ποσού 161,47 ευρώ, έναντι της κεφαλαιοποιημένης την 31.12.2011 οφειλής, από τον μήνα έκδοσης της απόφασης ρύθμισης (8/2012) μέχρι και το πέρας της προθεσμίας εφαρμογής του προσωρινού διακανονισμού (12/2013)».
Όπως έχει κάνει γνωστό «μετά τους 17 μήνες επαναφέρεται το σύνολο της οφειλής με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις και η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να το ρυθμίσει και να το αποπληρώσει σύμφωνα με τα άρθρα 53-62 του ν.3863/2010, που προβλέπει από 36 έως 48 δόσεις». Ενώ για το ύψος της μηνιαίας καταβολής, έχει επισημανθεί ότι «προσδιορίστηκε στο μέγιστο ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2011, ως οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν». Πάντως σύμφωνα με το αρχικό ποσό της δόσης, όπως αυτό προσδιορίστηκε, δηλαδή στα 161,47 ευρώ, για να εξοφληθεί η οφειλή της επιχείρησης προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χρειάζεται όντως να περάσουν …τέσσερις αιώνες, όπως αναγράφεται και στον σχετικό πίνακα που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Κυρίτσης.

Συνδικάτα και φορείς συγκροτούν κοινό απεργιακό μέτωπο κατά της λιτότητας

 
Κοινό μέτωπο κατά των μέτρων επιχειρούν να συγκροτήσουν με συντονισμένες δράσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με πιθανή ημερομηνία νέας απεργίας στις 17 ή 18 Οκτωβρίου.
Οι φορείς με κοινή ανακοίνωση εξέφρασαν την ανησυχία και την αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς τα θεωρούν, εκτός από άδικα και υφεσιακά, αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Μάλιστα μετά την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 26 Σεπτεμβρίου αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση κοινών δράσεων και συντονισμού των περαιτέρω ενεργειών των φορέων.
Για το λόγο αυτό καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της υγείας και της Δευτέρας στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα κατά των επώδυνων μέτρων.
Παράλληλα, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν αιφνιδιαστικά χθες για την ανάγκη υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ για την υπεράσπιση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και απομένει η επίσημη θέση του ΣΕΒ.
Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ σύσκεψη όλων των προέδρων των ομοσπονδιών και των εργατοϋπαλληλικών κέντρων Αττικής. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη: ΚΤΕΛ Vs ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 
Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά μεταξύ των ΚΤΕΛ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεξάγεται, εδώ και αρκετό καιρό, ένας ιδιότυπος «πόλεμος».
Αρκετά ΚΤΕΛ έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό!
Όπως μας μετέφερε πρόεδρος επαρχιακού ΚΤΕΛ «οι τιμές των μηνιαίων καρτών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι κάτω του κόστους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αυτή τη δυνατότητα, γιατί είναι Δημόσια επιχείρηση, εμείς όχι».
Υπενθυμίζεται ότι, επί υπουργίας Δ. Ρέππα στο υπουργείο Μεταφορών, τα ΚΤΕΛ είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η λίστα των "φτωχών" που έβγαλαν... εκατομμύρια στο εξωτερικό


 

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τους πρώτους ελέγχους σε υποθέσεις φορολογούμενων οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά, τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις ετήσιες ατομικές τους δηλώσεις εισοδήματος.

Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα… «ποτάμι» μαύρου χρήματος, με περίπου 940 περιπτώσεις αποστολής εμβασμάτων φυσικών προσώπων προς το εξωτερικό να υπερβαίνουν κατά μέσον όρο τα 3 με 3,5 εκατ. ευρώ του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί βάσει των μέχρι στιγμής φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκδοθεί από την Εφορία.

Μέχρι στιγμής τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπίσει πάνω από 34.000 περιπτώσεις φορολογούμενων, στις οποίες το άθροισμα των δηλωμένων κεφαλαίων που διέθεταν από το 2002 και μετά ήταν μικρότερο από τα ποσά που έβγαλαν από τη χώρα την τελευταία τριετία. Εκτιμάται ότι η συνολική… εκροή χρημάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ, με το «επίμαχο» CD που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ να περιλαμβάνει 54.000 φυσικά πρόσωπα.

Τα διαθέσιμα κεφάλαια αφορούν σε χρήματα που απομένουν στον φορολογούμενο αν από τα εισοδήματά του αφαιρεθούν οι δηλωμένες δαπάνες (π.χ. τόκοι στεγαστικών δανείων). Η διαφορά των κεφαλαίων αυτών από τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό είναι αυτό που λέμε “λεφτά στον αέρα”, τα οποία εφόσον εντοπιστούν και φορολογηθούν, μπορούν να λύσουν σημαντικό μέρος των προβλημάτων της Ελλάδος.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μόνο το 2009 εντοπίστηκαν 180 περιπτώσεις φορολογούμενων, οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα, το καθένα από τα οποία έφθανε κατά μέσον όρο τα 3.504.000 ευρώ, πάνω από τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαιά τους από το 2002 και μετά. Ο αριθμός αυξάνεται ακόμα περισσότερο το 2010, όταν η χώρα προσφεύγει στον μηχανισμό βοήθειας της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.. Ειδικότερα, περίπου 470 φυσικά πρόσωπα «έβγαλαν» κατά μέσο όρο 3.221.000 ευρώ περισσότερα από αυτά που υπολογίστηκε ότι διέθεταν αθροιστικά από το 2002 και μετά. Το 2011, ο αριθμός μειώθηκε σε 290 νέους φορολογούμενους, οι οποίοι έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα κατά μέσον όρο 2.984.000 ευρώ περισσότερα από τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους.

Πολύ περισσότεροι ήταν εκείνοι που έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα, τα οποία στο σύνολό τους είχαν μέση διαφορά λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ σε σχέση με τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους.

Ειδικότερα, μόνο το 2009:

90 φορολογούμενοι με εμβάσματα κατά μέσον όρο 852.000 ευρώ περισσότερα
160 φορολογούμενοι με εμβάσματα κατά μέσον όρο 605.000 ευρώ περισσότερα
170 με εμβάσματα κατά μέσον όρο 363.000 ευρώ περισσότερα
1.700 με εμβάσματα κατά μέσον όρο 166.000 ευρώ περισσότερα
3040 με εμβάσματα κατά μέσον όρο 58.000 ευρώ περισσότερα

Απλό τεστ θα ανιχνεύει τον καρκίνο του στήθους


 

Παρελθόν θα αποτελούν ενδεχομένως σε λίγα χρόνια οι μαστογραφίες, αφού επιστήμονες δημιούργησαν νέα εξέταση αίματος, ικανή να ανιχνεύει τα πρόωρα συμπτώματα καρκίνου του στήθους.

Η εν λόγω εξέταση, που αναπτύχθηκε από Βρετανούς ερευνητές, ανιχνεύει στο γυναικείο DNA τυχόν προειδοποιητικές ενδείξεις με ακρίβεια μεγαλύτερη και από αυτή των ακτινών Χ σε ό,τι αφορά τη διάγνωση της νόσου σε αρχικό στάδιο.

Η εξέταση βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πειραματικό στάδιο, με την πρώτη κλινική δοκιμή να ξεκινάει τώρα στο Charing Cross Hospital του Λονδίνου.

Οι ειδικοί θα πάρουν δείγμα αίματος από 500 γυναίκες στις μαστογραφίες των οποίων ανιχνεύτηκαν «σκιές» και εν συνεχεία θα συγκρίνουν το DNA με αυτό των γυναικών που θα διαγνωστούν τελικά με καρκίνο του στήθους, προκειμένου να δουν ποιοι δείκτες συμπίπτουν.

Σε περίπτωση που η πρώτη αυτή κλινική δοκιμή στεφθεί με επιτυχία, θα προχωρήσουν σε δεύτερη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διάγνωσης για όλες τις γυναίκες μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας.

«Αυτή η συναρπαστική έρευνα σημαίνει ότι μια μέρα θα έχουμε εξέταση αίματος που θα ανιχνεύει τα πολύ πρόωρα συμπτώματα καρκίνου, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να κάνουν αυτή αντί για μαστογραφία» εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας από το Πανεπιστήμιο Λέστερ, Τζάκι Σο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετέβη αυτή την ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετέβη αυτή την ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου βρίσκονται οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.








Στον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου παραμένει μία διμοιρία της ΥΜΕΤ και δύο των ΜΑΤ.

6 μήνες απλήρωτοι εισέβαλαν στο υπ. Άμυνας



Δείτε πώς αγανακτισμένοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπ. Άμυνας...







 

 

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά


 

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αναφέρεται ότι η υποβαθμισμένη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ βλάπτει το σύνολο των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων της χώρας και του ιατρικού κόσμου, ιδίως τους νέους γιατρούς.​