EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ

Πορτογαλία: Γενική απεργία 14 Νοεμβρίου κατά της λιτότητας




Η μεγαλύτερη εργατική ένωση στην Πορτογαλία CGTP προκήρυξε την Τετάρτη γενική απεργία για την 14η Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κεντροδεξιά κυβέρνηση, στα πλαίσια του μνημονίου δανεισμού της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Το Εθνικό Συμβούλιο της CGTP αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την προκήρυξη μίας γενικής απεργίας για τις 14 Νοεμβρίου, με σύνθημα "κατά της εκμετάλλευσης και της φτωχοποίησης"», δήλωσε σχετικά ο ΓΓ του συνδικάτου Αρμένιου Κάρλους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΤΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΗΛΠΑΠ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΤΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΗΛΠΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.ΑΝ.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.ΑΝ.

Νέα 24ώρη απεργία ετοιμάζει η ΟΛΜΕ


 

To διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε νέα 24ώρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης των μέτρων στην Βουλή ενώ θα διοργανώσει και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα την Δευτέρα 8 του μήνα και σε διαμαρτυρίες με αποκλεισμούς διευθύνσεων εκπαίδευσης την Τετάρτη στις 10 του μήνα.

Τα αποτελέσματα

 
Καταψηφίστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός .

Τα αποτελέσματα:

Οικονομικός απολογισμός :
127 ΟΧΙ
  58 ΝΑΙ

Διοικητικός απολογισμός :
149 ΟΧΙ
  49 ΝΑΙ

Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε σήμερα το DAPD


 

Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε σήμερα το DAPD, το δεύτερο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γερμανίας, ενώ έξι ακόμη θυγατρικές του ομίλου DAPD Media Holding αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασία υπαγωγής στην πτωχευτική νομοθεσία την Πέμπτη.

Η μετάδοση των ειδήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και «οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ειδησεογραφικές του υπηρεσίες, στην ίδια ποσότητα και ποιότητα που είχαν συνηθίσει ως τώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του DAPD. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι μισθοί του Σεπτεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί και οι εργαζόμενοι για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου θα πληρωθούν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας. Από την πτώχευση εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περίπου 299 από τις 515 θέσεις εργασίας του Ομίλου, αν και οριστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, οπότε ο αρμόδιος κρατικός εμπειρογνώμονας θα αποφανθεί σχετικώς με το εάν το πρακτορείο μπορεί να διασωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Βοήθεια στο σπίτι μέχρι τον Μάρτιο του 2013


 

Αύριο κυρώνεται από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου του 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του αλλά και η πληρωμή των εργαζόμενων σε αυτό.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος - απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου - μετά το Μάρτιο θα «τρέχει» το πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φροντίδα για συνταξιούχους».

Για την υλοποίηση του διάδοχου αυτού προγράμματος θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση για τους παρόχους του που μπορεί να είναι δήμοι, οργανισμοί, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (στις οποίες μπορεί να οργανωθούν και εργαζόμενοι στο πρόγραμμα) και ιδιωτικές εταιρείες.