EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται

 
Σε μια περίοδο κατά την οποία η ιθύνουσα πολιτική - κοινωνική τάξη αντιμετωπίζει τη δικαιολογημένη λαϊκή οργή για την κρίση και καιροφυλακτεί η ακροδεξιά λαϊκιστική ισοπέδωση, σύμφωνα με την οποία "όλοι τα πιάνουν", επείγει η άμεση διερεύνηση καταγγελιών για συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις διαφθοράς.

Γιατί χρειάστηκε, άραγε, ενάμισης χρόνος ώστε το ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση στην οποία φέρεται αναμεμειγμένος ο πρόεδρος της Βουλής; Γιατί χρειάστηκε η αλληλογραφία με τις καταγγελίες (ακόμη κι αν δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες) να πηγαινοέρχεται στους διαδρόμους του Μαξίμου και της Βουλής, αντί να σταλούν εξ αρχής στη Δικαιοσύνη; Και οι πολίτες πόσο μπορούν να εμπιστεύονται θεσμούς όπως το ΣΔΟΕ, που βραδυπορεί ή δεν διαθέτει εγγυήσεις λειτουργικής ανεξαρτησίας, συχνά εκτεθειμένο για ενέργειες κομματικής σκοπιμότητας και ιδιοτέλειες στελεχών του; Πώς να πειστεί ο πολίτης για τη γνησιότητα των εκτός ορίου αντιδράσεων του προέδρου της Βουλής, όταν διακρίνει συμπεριφορές, εκνευρισμούς και απειλές που προέρχονται από τον κόσμο της νύχτας;

Η διερεύνηση των καταγγελιών πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν με ευθύνη της Δικαιοσύνης, ώστε ο δημόσιος χώρος να μη μετατραπεί και πάλι σε τεράστιο ανακριτικό γραφείο. Η αποκαλυπτική δημοσιογραφία πρέπει να θέσει υπόψη της Δικαιοσύνης όλα τα υπάρχοντα στοιχεία. Ο πειρασμός της εμπορευματοποίησης των όποιων αποκαλύψεων δεν προάγει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ούτε βοηθάει στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αντιθέτως, συχνά μετατρέπει τον Τύπο σε εκτελεστή συμβολαίων. Αυτή είναι μια παγκόσμια εμπειρία.

Αυτές τις μέρες η κοινωνία ξαναβγαίνει στους δρόμους κατά του Μνημονίου. Η μετατροπή των όποιων αποκαλύψεων σε σίριαλ μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός. Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να ανατραπεί για την επιμονή της στη λιτότητα. Η διαφθορά μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σε ένα ριζικά διαφορετικό πλαίσιο, με προϋπόθεση τη δημοκρατική ανατροπή. Οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις θα αποδειχθούν μήτρα νέας διαφθοράς.

Η Αριστερά δεν φοβάται, διότι, σε τελευταία ανάλυση, δεν πήρε μέρος στο πάρτι της δικομματικής διακυβέρνησης. Είναι η δύναμη της πολιτικής - ηθικής δημοκρατικής ανατροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πρωτοβουλίες για το σκάνδαλο της Siemens και του Μνημονίου. Οι πρόσφατες υποθέσεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη να διερευνηθούν και να μην κουκουλωθούν τα μείζονα σκάνδαλα. Να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, όσο χαμηλά κι αν έπεσαν...
 

Αύξηση φόρου στο 15% για τις καταθέσεις, μείωση στο 19% για τις επιχειρήσεις


Αύξηση φόρου στο 15% για τις καταθέσεις, μείωση στο 19% για τις επιχειρήσεις

Επώδυνες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και φορολογικά μέτρα-σοκ που θα επιβαρύνουν όλους τους φορολογουμένους «φέρνει» το νέο σκληρό «πακέτο» μέτρων, οι βασικοί άξονες του οποίου συμφωνήθηκαν χθες σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και τελούν υπό την αίρεση της τρόικας.
Στην επώδυνη λίστα των μέτρων περιλαμβάνονται μεγάλες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις συντάξεις από τα 1.000 ευρώ και άνω για άθροισμα κύριας και επικουρικής, τα κοινωνικά επιδόματα, τα ειδικά μισθολόγια, τις αποδοχές στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα εξετάζονται η αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15%, η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς και συνταξιούχους με προστατευόμενα τέκνα και επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 30% ή 35% για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.
Με τα νέα μέτρα, επισπεύδεται επίσης η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ενώ βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι συνολικές παρεμβάσεις για τη διετία 2013 - 2014, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κατά 11,7 δισ., ανέρχονται σε περίπου 13,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. αναμένεται να προέλθουν από περικοπές δαπανών ενώ τα 3 δισ. από παρεμβάσεις στο «μέτωπο» της φορολογίας. Από το σύνολο των μέτρων περίπου τα 7,5 δισ. αναμένεται να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2013, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν χθες το βράδυ πως οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα στο σύνολο των μέτρων ανέρχονται περίπου σε 6,5 - 7 δισ.

Αύξηση φόρου στο 15% για τις καταθέσεις, μείωση στο 19% για τις επιχειρήσεις 
 
Στο τραπέζι φόρος 15% στους τόκους των καταθέσεων

Μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 19% από 20% και των μερισμάτων από 25% σε 19% εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνσης. Την ίδια ώρα για να συμπληρωθεί το φορολογικό πακέτο των 3 δισ. ευρώ στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις «σοκ», όπως η αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων από 10% που ισχύει σήμερα σε 15% και την κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για κάθε προστατευόμενο παιδί. Σήμερα το πρόσθετο αφορολόγητο ποσό ανέρχεται στα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι το δεύτερο και στα 3.000 ευρώ από το τρίτο παιδί και πάνω. Σε περίπτωση που καταργηθούν τα αφορολόγητα για τα παιδιά μία οικογένεια μισθωτών με δύο παιδιά, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο τουλάχιστον 400 ευρώ. Με το νέο σύστημα φορολόγησης των επαγγελματιών το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει πρόσθετα έσοδα περίπου 1,5 δισ. ευρώ ενώ συνολικά από τις αλλαγές της φορολογικής μεταρρύθμισης τα «καθαρά» έσοδα υπολογίζονται σε 3 δισ. ευρώ.
Τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές αλλαγές προβλέπουν:
1. Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Τα εισοδήματά τους θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με έναν μόνο συντελεστή, ο οποίος θα ανέλθει στο 30% ή στο 35%. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα από το 20% στο 25%. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτοί, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά αμείβονται με «μπλοκάκι».
2. Οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες θα τηρούν υποχρεωτικά βιβλία και στοιχεία. Θα φορολογούνται με το ίδιο καθεστώς που θα ισχύσει και για τους επιτηδευματίες. Ωστόσο εξετάζεται ο συντελεστής να είναι χαμηλότερος από 35%. Παράλληλα εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στους αγρότες στο 6%.
3. Με νέα φορολογική κλίμακα θα φορολογούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων. Το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ διατηρείται ενώ τα φορολογικά κλιμάκια περιορίζονται από οκτώ που είναι σήμερα σε τρία. Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής 45% που επιβάλλεται σήμερα στο τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ εξετάζεται να «προσγειωθεί» στην περιοχή του 30%.
4. Εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου κίνησης.
5. Αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα.
6. Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση που ανέρχεται σήμερα στο 23% με ταυτόχρονη καταβολή τέλους στα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα.

Μαρία Βουργάνα

Οι πέντε ανατροπές στο συνταξιοδοτικό. Ποιους θίγει η αύξηση της ηλικίας για σύνταξη


Οι πέντε ανατροπές στο συνταξιοδοτικό. Ποιους θίγει η αύξηση της ηλικίας για σύνταξη

Οι συνταξιούχοι καθώς και οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως και φέτος είναι οι δύο μεγάλες ομάδες του πληθυσμού που θα θιγούν από το νέο «πακέτο» των περικοπών. Οι πρώτοι θα δουν, από την 1/1/2013, νέες μειώσεις στις συντάξεις χάνοντας τα δώρα των 800 ευρώ (εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι, ωστόσο, θα χάσουν 30 ευρώ τον μήνα, δηλαδή μία σύνταξη το έτος) και οι δεύτεροι θα υποχρεωθούν να μείνουν επιπλέον δύο χρόνια στην αγορά εργασίας ή και χωρίς σύνταξη, αν είναι άνεργοι, δεν συμπληρώνουν με αναγνωρίσεις πλασματικών ετών τις προϋποθέσεις ή και τα νέα ηλικιακά όρια. Τα μέτρα θα «κλειδώσουν» οριστικά μέσα στις επόμενες ημέρες και θα τεθούν υπό την έγκριση της τρόικας στη συνάντηση του υπουργού Ι. Βρούτση την ερχόμενη Τρίτη.
Επιπλέον δύο χρόνια για όλους
Η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη είναι το πρώτο μέτρο που εφόσον ισχύσει θα συμπαρασύρει, όπως δήλωναν χθες στην «Η» κύκλοι της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και όλα τα χαμηλότερα όρια ηλικίας για μητέρες, πρόωρες, μειωμένες κ.ά. που θα αυξηθούν κατά επιπλέον δύο έτη φέρνοντας νωρίτερα τις αυστηρότερες προϋποθέσεις που κανονικά θα αυξάνονταν με βάση τον νόμο Λοβέρδου, σταδιακά έως το 2015 ή και το 2017. Βαρύτερο μέτρο που παραμένει στο τραπέζι είναι η ταυτόχρονη αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης από τα 15 στα 20 για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης στα 67, από τα 65. Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα:
  • Μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ανήλικο που θα συμπλήρωνε την 1/1/2013 τα 5.500 ένσημα θα είχε δικαίωμα να λάβει πλήρη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 60 ετών που ισχύει φέτος) και μειωμένη στα 60 (από 55 φέτος). Με την προσθήκη δύο ετών θα έχει το δικαίωμα στα 67.
  • Για τη λήψη κατώτατης σύνταξης με 4.500 ένσημα φέτος χρειάζεται ο άνδρας ηλικίας 65 ετών και η γυναίκα ηλικίας 63 ετών. Και οι δύο θα χρειάζονται πλέον 6.000 ημέρες ασφάλισης και ο άνδρας στην ηλικία των 67 ετών και η γυναίκα των 65 (όριο που με βάση τον ασφαλιστικό νόμο Λοβέρδου θα ίσχυε το 2015).
  • Η σύνταξη της 35ετίας σε ηλικία 58 ετών που ίσχυε το 2010, από 1/1/2013 θα κλείδωνε με 38 έτη ασφάλισης και ηλικία 60 ετών. Με την προσθήκη δύο ετών θα καταβάλλεται στα 62.
  • Ασφαλισμένος στα βαρέα και ανθυγιεινά, την 1/1/2013 θα χρειαζόταν 11.400 ημέρες ασφάλισης και ηλικία 60 ετών. Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται από τον επόμενο χρόνο να συμπληρώσει 12.000 ημέρες ασφάλισης και ηλικία 60 ετών (ή 62 ετών αν ταυτόχρονα αυξηθεί και το ηλικιακό όριο).
  • Ασφαλισμένοι που είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 60 ετών για να λάβουν τη σύνταξη θα πρέπει να αναμένουν να συμπληρώνουν την ηλικία των 62 ετών.
  • Γυναίκα δημόσιος υπάλληλος με 3 παιδιά και 25 έτη ασφάλισης το 2013 θα εισέπραττε τη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 55 ετών που ισχύει έως και φέτος με 23 έτη ασφάλισης). Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται να συμπληρώσει το 67ο.
  • Γυναίκα έγγαμη δημόσιος υπάλληλος με 25 έτη ασφάλισης το 2013 θα έπρεπε να συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών για να λάβει μειωμένη σύνταξη. Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται να έχει την ηλικία των 62 ετών.
Διπλές απώλειες στις συντάξεις
«Υπό επεξεργασία» είναι το ύψος των νέων μειώσεων στις συντάξεις που θα επιβληθούν στα ποσά τα οποία έχουν απομείνει μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες γίνονται. Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, η χαμηλότερη εισφορά θα είναι 2% ή 5% για κύρια + επικουρική σύνταξη από 1.000 - 1.500 ευρώ (π.χ με 1.500 ευρώ η εισφορά θα είναι 30 ευρώ το μήνα ή 75 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της εισφοράς), από 1.501 - 2.000 ευρώ 10% (στα 2.000 ευρώ η εισφορά 200 ευρώ το μήνα) και από τα 2.000,01 ευρώ και πάνω 15% ή ακόμη και 20% (δηλ. τουλάχιστον 315 ευρώ τον μήνα για σύνταξη των 2.100 ευρώ). Η απώλεια για τους συνταξιούχους θα είναι διπλή αφού καταργούνται και τα δώρα (τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη) που δικαιούνται σήμερα όσοι λαμβάνουν σύνταξη έως 2.500 ευρώ.
ΕΚΑΣ από τα 65
Αμεσα θα χάσουν το ΕΚΑΣ όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι (υπολογίζονται στους 70.000) είναι κάτω των 64 ετών. Στους νέους συνταξιούχους το ΕΚΑΣ θα χορηγείται με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών. Η απώλεια κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, από 30 - 230 ευρώ τον μήνα. Για παράδειγμα, χαμηλοσυνταξιούχος με σύνταξη 486 ευρώ + ΕΚΑΣ 230 ευρώ, δηλ. 716 ευρώ θα χάσει το 32,12% του μηνιαίου εισοδήματος.
«Μαχαίρι» σε επιδόματα
Κατά 50% θα μειωθούν τα ειδικά εποχικά επιδόματα (απώλεια από 229 - 458 ευρώ τον χρόνο) που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ σε εποχικά απασχολούμενους (σε τουριστικά επαγγέλματα, οικοδόμους κ.λπ.) ενώ αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια θα ισχύσουν για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη.

Η πρώτη ιδιωτικοποίηση έγινε, με το IBC

 
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ιδιωτικοποίηση σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ , με την παραχώρηση του πρώην κέντρου τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (IBC) για 90 χρόνια στην εταιρεία Lamda Δομή Α.Ε, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότης.

Το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει άμεσα 81εκατ. ευρώ , ενώ στη σύμβαση προβλέπεται και ρήτρα υπεραξίας σύμφωνα με την οποία εντός 50 ετών μπορεί να καταβληθούν άλλα 32,4 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την βελτίωση της μακροοικονομικών παραγόντων και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος στη συγκεκριμένη έκταση θα ανεγερθεί Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων σε έκταση 3.000 τ.μ, εμπορικά καταστήματα που η έκτασή τους δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 2.000 τ.μ αλλά και χώροι συγκέντρωσης κοινού.

Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης του IBC ανοίγει ο δρόμος για ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία και Αφάντου, στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων.

Δημόσιο: Καταργούνται «δώρα» και επίδομα αδείας, αναστέλλεται το επίδομα ευθύνης


Δημόσιο: Καταργούνται «δώρα» και επίδομα αδείας, αναστέλλεται το επίδομα ευθύνης

Νέες σημαντικές μειώσεις δρομολογούνται στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο καθώς καταργούνται τα «δώρα» Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας, αναστέλλεται η χορήγηση του επιδόματος ευθύνης, περικόπτονται οι αποδοχές στα ειδικά μισθολόγια αλλά και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Παραμένει δε ανοικτό το ενδεχόμενο οι μειώσεις αυτές, μεσοπρόθεσμα, να αποδειχθούν μεγαλύτερες, εφόσον υιοθετηθεί ρήτρα αντικατάστασης, που σημαίνει πως εάν υπάρχουν αποκλίσεις στην εκτέλεση του προγράμματος το 2013, αυτές θα καλύπτονται αυτόματα, από τις αρχές του 2014, με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ειδικότερα τα περίπου 1,3 δισ. που αναμένεται να εξοικονομηθούν από τη μείωση των αποδοχών στο Δημόσιο θα προέλθουν από:
  • Κατάργηση των «δώρων» Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος καλοκαιρινής αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά αποφέρουν στους εργαζομένους περίπου 1.000 ευρώ μεικτά ετησίως που σημαίνει πρακτικά ότι για έναν χαμηλόμισθο του Δημοσίου με μηνιαίο μισθό 780 ευρώ και ετήσιες συνολικές απολαβές 10.360 ευρώ προκύπτει μείωση αποδοχών της τάξης του 9,5%.
  • Περικοπές αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια, πιθανόν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, μεσοσταθμικά κατά 12%. Οι μειώσεις αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε δικαστικούς, της τάξης του 23%, στους πανεπιστημιακούς, 17,5% και στους γιατρούς του ΕΣΥ κατά 13,5%. Μικρότερες αναμένεται να είναι οι μειώσεις στους ένστολους, οι οποίοι τελικά δεν αποφεύγουν όμως τις περικοπές, που αναμένεται να είναι της τάξης του 6 - 7,5%. Παράλληλα καταργείται η αυτόματη μισθολογική προαγωγή στα σώματα ασφαλείας.
  • Νέες περικοπές αναμένονται σε υπερωρίες και επιδόματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδικήσης ενώ προκειμένου να διασωθούν τα επιδόματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) αναστέλλεται ή μειώνεται δραστικά η χορήγηση του επιδόματος ευθύνης στα στελέχη του δημοσίου τομέα.
  • Μεγάλες μειώσεις αναμένονται και στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Οι μειώσεις αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 20% - 30%.

Εμφύλιος μηχανικών για μετρό Θεσσαλονίκης


Φωτογραφία για Εμφύλιος μηχανικών για μετρό Θεσσαλονίκης 

Σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Αττικό Μετρό έχει προκαλέσει η πρόταση, από παράγοντες της συμπρωτεύουσας, για ανάθεση της επίβλεψης του έργου κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό.

Η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, οι αμφιβολίες για την τύχη της ΑΕΓΕΚ, που ηγείται της κοινοπραξίας κατασκευής, το απίστευτο κόστος για τις αρχαιολογικές έρευνες (εκτοξεύθηκε από τα πέντε στα 90 εκατομμύρια!) οδηγεί κάποιους στην άποψη πως πρέπει η επίβλεψη να γίνει από τοπικό φορέα και όχι από την Αττικό Μετρό που σχεδίασε το έργο, προχώρησε το διαγωνισμό και παρακολουθεί την κατασκευή.

Ανοικτός εμφύλιος μεταξύ των μηχανικών ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες όταν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) Τάσος Κονακλίδης υποστήριξε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πως «ένα έργο αυτής της κλίμακας δε μπορεί να τηλεδιοικείται».

Στις δηλώσεις Κονακλίδης απαντούν στελέχη του σωματείου της Αττικό Μετρό τα οποία επισημαίνουν πως αρκετοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης θέλουν να επιβάλλουν την Εγνατία Οδό η οποία δεν έχει καμία εμπειρία από έργα μετρό. Την ίδια στιγμή, η Αττικό Μετρό έχει υλοποιήσει το μετρό της Αθήνας και ασχολείται με το έργο περί τις δύο δεκαετίες.
 
Οι ίδιοι επισημαίνουν τις συχνές επισκέψεις του Θεσσαλονικιού γενικού γραμματέα δημοσίων έργων Στρ. Σιμόπουλου στη συμπρωτεύουσα και εκτιμούν πως «τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να βολευτούν εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα του μετρό».

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ προτείνει να ιδρυθεί ένας νέος ανεξάρτητος φορέας που θα «έτρεχε» με επιτυχία το έργο του μετρό, θα έπαιρνε γρήγορες αποφάσεις «χωρίς να απαιτούνται εγκρίσεις από την Αθήνα». Ενας τέτοιος φορέας μπορεί κατά το Τεχνικό Επιμελητήριο να είναι η Εγνατία Οδός η οποία κινδυνεύει να μείνει και χωρίς αντικείμενο επειδή ο οδικός άξονας τελειώνει και η εκμετάλλευσή του παραχωρείται σε ιδιώτες.

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης λύσης προτείνουν να υποβαθμιστεί η Αττικό Μετρό σε τεχνικό σύμβουλο της Εγνατία Οδός ΑΕ, ιδέα που έχει προκαλέσει θόρυβο στο εσωτερικό της πρώτης.

Στην ίδια εκδήλωση του ΤΕΕ ο κ. Σιμόπουλος μετάφερε, πάντως, και καλά νέα καθώς είπε πως η κοινοπραξία AIASA (ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO - ANSALDO T.S.F. - SELI – ANSALDOBREDA) πιάνει σύντομα δουλειά σε τρία εργοτάξια και συγκεκριμένα στο σταθμό Ανάληψης, το Παπάφειο και τη Νέα Ελβετία. Ουδείς, πάντως, δεσμεύεται για το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου, την ίδια στιγμή που το υπουργείο αναζητεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος για τις επεκτάσεις.
euro2day.gr

Γλυφάδα: Αστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Το λεωφορείο 207 της τοπικής γραμμής Γλυφάδα - Τερψιθέα εκτελούσε το καθημερινό δρομολόγιο του και περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, και λίγο μετά έπο την αποβίβαση των επιβατών στην πλατεία Καραϊσκάκη έστριψε αριστερά στην οδό Μικράς Ασίας για την επόμενη στάση της γραμμής. Αμέσως μετά την αποβίβαση των επιβατών ένα όχημα παραβίασε το STOP και βρέθηκε στην οδό Μικράς Ασίας, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου φρενάρισε χωρίς να μπορέσει να αποφύγει την σύγκρουση με το επιβατικό όχημα.

Η γυναίκα οδηγός παραβίασε το stop χωρίς να κοιτάξει καθόλου αριστερά που ήταν το λεωφορείο και μετά την σύγκρουση είχε υποστεί σοκ, όπως και κάποιοι επιβάτες του λεωφορείου. Τέλος, υλικές ζημιές υπέστη το λεωφορείο το οποίο ακινητοποίησε ο οδηγός αναμένοντας την τροχαία, καθώς και το επιβατικό όχημα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου για τα εργασιακά


 

Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας η Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου. Αντικείμενο των εργασιών της επιτροπής η οποία συνέρχεται για πρώτη φορά, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, της αδήλωτης εργασίας, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η διατήρηση του σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και η αναμόρφωση του μηχανισμού με τον οποίο καθορίζεται ο κατώτατος μισθός, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 

Η Επιτροπή έχει συσταθεί με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και απαρτίζεται από τον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως πρόεδρο και συντονιστή, την Άννα Στρατινάκη, γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τον Ηλία Κικίλια, διοικητή του ΟΑΕΔ, τον Γιάννη Παναγόπουλο, πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), τον Χάρη Κυριαζή, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Δημήτρη Ασημακόπουλο, πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τον Βασίλη Κορκίδη πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και τον Γιάννη Δενδρινό, ειδικό συνεργάτη του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ο ΕΟΠΥΥ «απορροφά» ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ


 

Να κλείσει την «μαύρη τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ που θα έχει φέτος ο ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύοντας σε αυτόν και το Ταμείο των Επιστημόνων (ΕΤΑΑ), αλλά και το Ταμείο τραπεζικών και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ), επιχειρεί η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, επιβεβαιώθηκε πως φέτος η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ θα φτασει στα 2,5 δισ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ένταξη του ΕΤΑΑ και του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ με το επιχείρημα πως αποτελούσε υποχρέωση στο Μνημόνιο και οι ελεγκτες είχαν δείξει «κόκκινη κάρτα» στο υπουργείο Υγείας που είχε ανοίξει παράθυρο το ίδιο, για να μην ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ τα δύο συγκεκριμένα ταμεία. Μάλιστα ο ν.4075 του 2012 προέβλεπε ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ έπρεπε να έχει ενταχθεί από 1ης Μαιου στον ΕΟΠΥΥ και το ΕΤΑΑ από 1ης Ιουνίου, αλλά εκ των υστέρων εξαιρέθηκαν με άλλες αποφάσεις υπουργών πριν και μετά τις εκλογές.

Αν και η δυνατότητα εξαίρεσης είχε δοθεί με την προϋπόθεση σύνταξης αναλογιστικής μελέτης, το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι πως και τα όποια τυχόν πλεονάσματα έχουν τα Ταμεία, αυτά οφείλονται είτε σε κοινωνικούς πόρους (πχ εισφορές υπέρ τρίτων) είτε επειδη εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές που επιβάλλει στο εθνικό σύστημα Υγείας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, θα χάσουν τις παροχές υγείας που προέβλεπαν τα καταστατικά των Ταμείων τους: οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, των τραπεζών Εμπορική, ΕΤΕ, πρώην Πίστεως, πρώην ΕΤΒΑ καθώς και της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες νομικοί, μηχανικοί, εργολήπτες, γιατροί και άλλοι.

Σφοδρή «επίθεση» των εργαζομένων στην Alpha Bank για το ΤΑΥΤΕΚΩ


Σφοδρή «επίθεση» των εργαζομένων στην Alpha Bank για το ΤΑΥΤΕΚΩ

Βίαιη και παράνομη χαρακτηρίζει την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank. Όπως επισημαίνεται η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι ζήτησαν έγκαιρα την εξαίρεση των τριών ταμείων του ΤΑΥΤΕΚΩ από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και την την αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο τι έχει συμβεί σχετικά με το ΤΑΥΤΕΚΩ. Συγκεκριμένα: “Με βάση όσα προβλέπονται στις διατάξεις της παρ.17 του άρθρου 13, του Νόμου 4052/1-3-2012 και στις διατάξεις της παρ.14 του άρθρου 44, του Νόμου 4075/11-4-2012, η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι ζήτησαν έγκαιρα (πριν την διυπουργική επιτροπή) επισήμως την εξαίρεση των τριών Ταμείων Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και την αυτοδίκαιη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.
Κατ' εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, κατετέθη έγκαιρα στον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση με αρ.πρωτ. 21486/2047 η αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει την βιωσιμότητα του ταμείου με σκοπό την άμεση δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με τη μορφή ΝΠΙΔ, το οποίο δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος και θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων των Τραπεζών, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους”.
Ωστόσο όπως επισημαίνεται “φαίνεται όμως ότι πάνω από νόμους και αποφάσεις (που μόλις πριν λίγους μήνες οι ίδιοι ψήφισαν) τελικά υπερισχύει η λογική του πλιάτσικου και της ισοπέδωσης”.
Και συνεχίζει ο Σύλλογος της Alpha Bank “μαας οδηγούν με απίστευτες διαδικασίες (ακύρωση προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης αλλά και υπουργικής απόφασης) στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ με στόχο να καλύψουν ένα μικρό μέρος από τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ με τα χρήματα που προέρχονται από τις υψηλές εισφορές των Τραπεζοϋπαλλήλων και των Τραπεζών”.
Και η ανακοίνωση καταλήγει “αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα της νοοτροπίας ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος που θεωρεί «κοινωνική δικαιοσύνη», εμείς να πληρώνουμε μηνιαίες εισφορές που ξεπερνούν το 10% και να απολαμβάνουμε την ίδια περίθαλψη με ασφαλισμένους άλλων Ταμείων που πληρώνουν 12 ευρώ το μήνα!! και φυσικά στο τέλος λόγω της μη κρατικής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουμε όλοι χωρίς να έχουμε καν περίθαλψη”.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί


Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί 

Να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, έπειτα από συνάντηση την Παρασκευή με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν από τον υπουργό Υγείας διαβεβαίωση ότι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής θα τηρηθεί και ότι θα τακτοποιηθούν τα θεσμικά αιτήματά τους.

Πάντως, οι φαρμακοποιοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, αφού θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε 15 ημέρες.

Η οριστική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης


Η οριστική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 

Ο κύβος ερρίφθη, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στο 80% και κίνησης και χορηγεί επίδομα θέρμανσης με τέσσερα κριτήρια: εισοδηματικό, οικογενειακής κατάστασης, τετραγωνικά και αξία κατοικίας και ζώνη που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:
• Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:
Κλιματική ζώνη
Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)
Α΄ ΖΩΝΗ
25
Β΄ΖΩΝΗ
15
Γ΄ ΖΩΝΗ
8
Δ΄ΖΩΝΗ
5

Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.
Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΝΟΜΟΙ
ΖΩΝΗ Α
Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
ΖΩΝΗ Β
Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
ΖΩΝΗ Γ
Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας
ΖΩΝΗ Δ
Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

Garmin, αναβαθμίστηκε με υποστήριξη Google Street View και οδηγίες δημόσιας συγκοινωνίας


garmin

Η Garmin αναβάθμισε την StreetPilot Onboard εφαρμογή για το iPhone προσθέτοντας υποστήριξη για το Google Street View και αστική καθοδήγηση χρησιμοποιώντας τη πληροφορίες για τη δημόσια συγκοινωνία (λεωφορεία, τρένα, τραμ κτλπ) και λειτουργώντας σε συνεργασία με τους χάρτες της Apple. Στη χώρα μας υποστηρίζεται μόνο η Αθήνα και για να το ενεργοποιήσετε απαιτείται in-app purchase μέσα από την εφαρμογή.
Η λειτουργία Street View δεν χρειάζεται παραπάνω παρουσίαση. Προφανώς η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε χώρες όπου προσφέρεται η υπηρεσία από την Google (δηλαδή όχι στην Ελλάδα).
Θα βρείτε το Garmin στο App Store [iTunes link] στην τιμή των 64.99€ για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Εμπλοκή στο θέμα μεταφοράς των μαθητών της Αττικής

Σε αδιέξοδο οδηγείται εκ νέου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς συνεχίζεται η άρνηση των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους....


Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια, αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές.

Το αδιέξοδο παραμένει, παρότι η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία το κράτος χρωστά συνολικά 19 εκατ. ευρώ, ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους ακόμη τριών εκατ. ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.


«Όσο όμως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, «οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει».

Με διακοπή της μεταφοράς μαθητών προειδοποιούν τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου


 

Σε απόγνωση βρίσκονται τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων και των μειώσεων στο κόστος μεταφοράς των μαθητών έχει αρχίσει να δημιουργεί αδιέξοδα στα οικονομικά τους.
Σύμφωνα με εκπροσώπους λεωφορειούχων, για την περσινή χρονιά και συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων, στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας οφείλονται περί τα 3 εκατ. ευρώ, στα ΚΤΕΛ Κορινθίας και Λακωνίας περί τα 2 εκατ. ευρώ, στο ΚΤΕΛ Αργολίδας περί το 1 εκατ. ευρώ και στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 3,2 εκατ. ευρώ.
Προχθές, πενήντα λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Αργολίδας, καθήλωσαν τα λεωφορεία τους και δεν πραγματοποίησαν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών. Πολυμελής αντιπροσωπεία των μετόχων του ΚΤΕΛ Αργολίδας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά. Στην συνάντηση, οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ εξέθεσαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ανάληψη της υποχρέωσης για τη μεταφορά των μαθητών, δεδομένου ότι το ποσό της σύμβασης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών κρίνεται ασύμφορο και απειλεί την βιωσιμότητά τους. Ζήτησαν την παρέμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και επιφυλάχθηκαν ότι εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διακόπτοντας την ομαλή μεταφορά των μαθητών.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και ενημέρωσε τους λεωφορειούχους για τις ενέργειες της περιφέρειας και την προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο υπουργείο, ζητώντας παράλληλα να δώσουν μια μικρή πίστωση χρόνου πριν κλιμακώσουν τον αγώνα τους, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρχουν νεότερα από την συνεννόηση με το υπουργείο τις προσεχείς μέρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Και στην λίστα του ΣΔΟΕ ο Μεϊμαράκης


 

Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες

Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.


Η λίστα



- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.

- Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007).

- Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

- Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

- Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.

- Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

- Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.

- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

- Ιωάννης Αθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

- Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

- Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.

- Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.

- Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

- Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

- Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.

- Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός

- Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.

- Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.

- Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Πλαστά εισιτήρια για λεωφορεία



Στον εντοπισμό μελών του κυκλώματος που διοχέτευε στο επιβατικό κοινό παραποιημένα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, οδήγησαν οι εντατικοί έλεγχοι του ΟΑΣΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ αναφέρεται, ότι οι δράστες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους επιβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν τα εισιτήρια που προμηθεύονται και σε καμία περίπτωση να μη δέχονται εισιτήρια από συνεπιβάτες τους.
 Παράλληλα, ο Οργανισμός προτρέπει όλους τους επιβάτες, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής τους, να καταστρέφουν το εισιτήριό τους γιατί διαφορετικά αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους, που ενεργούν εις βάρος τους και εις βάρος των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, οι οποίες χάνουν σημαντικούς πόρους για τη λειτουργία τους.

Στους δρόμους οι Ευρωπαίοι κατά των μέτρων λιτότητας


Απεργιακός αναβρασμός στην Ευρώπη με χιλιάδες διαδηλωτές  να ξεχύνονται στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα λιτότητα που προωθούν οι κυβερνήσεις τους.

Στη γειτονική Ιταλία, δύο από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας έχουν καλέσει σε απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των δαπανών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Το κέντρο της Ρώμης αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες διαδηλωτές κατά τη διάρκεια πορείας που θα πραγματοποιήσουν κοντά στο Κολοσσαίο.

Η ανακοίνωση της απεργίας έρχεται λίγες μόνο ημέρες ύστερα από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη Μαδρίτη και την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

«Αναγκάστε το τέρας να λιμοκτονήσει, αποδυναμώστε το, παραλύστε το, υπονομεύστε τις δυνατότητές του, σταματήστε την αποστολή του -αυτές είναι οι αρχές πίσω από την κοινή πολιτική διοίκηση της κυβέρνησης» αναφέρουν σε επιστολή τους στελέχη της Ιταλικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιήσουν την απεργία, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν πλήξει σοβαρά τις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα έχουν ενισχύσει την ύφεση στην Ιταλία. Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε στο 10,7% τον Ιούλιο, το υψηλότερο από το 20.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, τα πνεύματα παραμένουν οξυμμένα μετά την παρουσίαση των νέων δυσβάσταχτων μέτρων για το 2013, με έμφαση στις κοινωνικές δαπάνες,  που ενέκρινε η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Στην Πορτογαλία, οι πολίτες θα δώσουν αύριο δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μέγγενη της λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα.    

Από την πλευρά της, η συντηρητική κυβέρνηση του Πέδρο Πάσους Κοέλιο αναζητά ισοδύναμα μέτρα στο φορολογικό πεδίο, αφού μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις αναγκάστηκε να πάρει πίσω το μέτρο για αύξηση των εισφορών των εργαζομένων. 

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον σκληρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων 30 ετών.

Το Παρίσι σκοπεύει να εξοικονομήσει 30 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, με φορολογικές αυξήσεις για τα υψηλά εισοδήματα και περικοπές κρατικών δαπανών.

Ο πρώτος προϋπολογισμός του Σοσιαλιστή προέδρου θα παρουσιαστεί σε λίγες ώρες και βασικός του στόχος είναι η μείωση του γαλλικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Από τα συνολικά 30 δισ. ευρώ στα οποία στοχεύει ο προϋπολογισμός, τα 10 δισ.  ευρώ αναμένεται να προέλθουν από επιπλέον φόρους στα υψηλά εισοδήματα. 

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



Tην απόφαση να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ανάλογα με το πότε θα νέα μέτρα λιτότητας κατατεθούν στη Βουλή, έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Όπως ανακοινώθηκε, οι απεργίες θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτωβρίου εάν η κυβέρνηση καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα τα νέα μέτρα λιτότητας.
Σε περίπτωση που η ψήφισή τους καθυστερήσει, τότε θα καθυστερήσει και η απεργία. Ειδικότερα, αν η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.
Αν δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, αν δηλαδή οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Γαλλία: Αυξήσεις φόρων σε επιχειρήσεις και πλουσίους


 

Μεγάλες αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των πλούσιων νοικοκυριών περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Γαλλίας για το 2013, τον οποίο παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ.
Με το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 30 δισ. ευρώ και θα επιτευχθεί ο στόχος για συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013, από 4,5% φέτος.
Πρόκειται για τον σκληρότερο προϋπολογισμό που ανακοινώνεται στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια.
«Είναι ένας μάχιμος προϋπολογισμός με στόχο να επιστρέψει η χώρα στη σωστή τροχιά», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστικό και φιλόδοξο» τον στόχο για ρυθμό ανάπτυξης 0,8% την επόμενη χρονιά. «Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να σπάσει τον φαύλο κύκλο της διόγκωσης του ελλείμματος», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, ο προϋπολογισμός αποτελεί το πρώτο μιας σειράς βημάτων με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 0,3% του ΑΕΠ μέχρι το 2017.
Από τα 30 δισ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν, τα 20 δισ. περίπου θα προέλθουν από αυξήσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 10 δισ. από «πάγωμα» των δαπανών.
Φόρος 75% για εισοδήματα άνω του ενός εκατ. ευρώ
Ο προϋπολογισμός του 2013 περιλαμβάνει μία αύξηση της τάξεως του 10% στη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των πλούσιων νοικοκυριών.
Περιλαμβάνει επίσης την επιβολή προσωρινού φόρου 75% στα εισοδήματα άνω του ενός εκατ. ευρώ καθώς και ένα νέο φόρο 45% για έσοδα άνω των 150.000 ευρώ. Τα δύο αυτά μέτρα εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσουν περί το μισό δισ. ευρώ.

Τον Νοέμβριο η προκήρυξη του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό

 
Τον Νοέμβριο αναμένεται ότι θα προκηρυχθεί, από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτες των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, για περίοδο ως και 40 ετών.
Την υπόθεση χειρίζεται για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο οποίος έχει οριστεί ως διαπραγματευτής και για την επίλυση του θέματος των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Με βάση την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων (ΔΕΑΑ), για την εκποίηση της Εγνατίας, θα μεταβιβαστούν και τα δικαιώματα επί των κάθετων οδικών αξόνων του έργου, τα οποία ουσιαστικά θα παραχωρηθούν ως «προίκα» στους ιδιώτες επενδυτές.
Ήδη, στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μεταβιβαστεί: α) το δικαίωμα επιβολής και είσπραξης διοδίων τελών από τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου και των κάθετων αξόνων, β) το δικαίωμα εκμετάλλευσης των υπαρχόντων και μελλοντικών Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και γ) το δικαίωμα κάθε νόμιμης χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου, των κάθετων αξόνων και των παρόδιων αυτών εκτάσεων, για όλη τη διάρκεια ισχύος της συναφθεισόμενης σύμβασης παραχώρησης.
«Βαρίδι» τα δάνεια. Στα 435 εκατ. οι μακροχρόνιες υποχρεώσεις
Η Εγνατία Οδός, το καμάρι της Βόρειας Ελλάδας, βαρυνόταν στα τέλη του 2011 με μακροχρόνιες υποχρεώσεις 435,4 ευρώ και με βραχυχρόνιες υποχρεώσεις 261 εκατ. (παρήγορο στοιχείο ότι οι αντίστοιχες οφειλές του 2010 ήταν μεγαλύτερες).
Το 2011, αν και ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 15,9 εκατ., από 4,9 εκατ. το 2010, εξαιτίας της λειτουργίας των νέων σταθμών διοδίων, οι ζημιές προ φόρων εκτινάχθηκαν στα 169,6 εκατ., από 91,2 εκατ. το 2010.
Η Εγνατία Οδός των 670 χιλιομέτρων κόστισε περί τα 5,55 δις. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), εκ των οποίων ποσοστό 55,32% προήλθε από το ελληνικό Δημόσιο (3,07 δις.) και 44,68% από την ΕΕ (2,48 δις.)

Στο «σφυρί» η «χρυσή κότα» του Δημοσίου. Έναρξη διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ

 
Αποτελεί ίσως τη σπουδαιότερη ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου. Για τον έλεγχό του έχει ξεσπάσει επιχειρηματικός και εκδοτικός πόλεμος. Μιλάμε για τον ΟΠΑΠ, τον σπουδαιότερο αιμοδότη κάθε λογής επιδοτήσεων του Δημοσίου.
Το 2011 ο ΟΠΑΠ είχε έσοδα 4,3 δις. και καθαρά κέρδη 537 εκατ. Σήμερα, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης του ΧΑ στις κεφαλαιοποιήσεις (1,3 δις.), ενώ σε χαμηλό επίπεδο βρίσκεται η μετοχή (3,7 ευρώ).
Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε τη διαδικασία για τη διάθεση του 33%, αντί του 29%, της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ως προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ορίζεται η 19η Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά κριτήρια συμμετοχής, για τις εταιρικές οντότητες απαιτείται ο μέσος όρος των EBITDA της τελευταίας τριετίας να ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ. Εάν πρόκειται για fund, το άθροισμα των κεφαλαίων (ενεργών και μη επενδεδυμένων) απαιτείται να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ για τις κοινοπραξίες οι ίδιοι όροι ισχύουν αναλογικά με το ποσοστό συμμετοχής κάθε μέλους.


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί
γρήγορα και μόλις σε δύο φάσεις: στην πρώτη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως στους οικονομικούς συμβούλους της ιδιωτικοποίησης (με την ένδειξη “Expression of Interest submission re: Project Olympus”) έως τις 19 Οκτωβρίου 2012 το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ποσοστού στον ΟΠΑΠ.
Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και επιλεγούν από το ΤΑΙΠΕΔ όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με τη συμμετοχή των επιλεγέντων υποψηφίων

Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ: Αυτή είναι η κατάσταση στα ΜΜΜ και τον ΟΣΕ!


 

Εικόνα 1: Κάναμε 2 και πλέον χρόνια για να «κουτσο» - φτιάξουμε τη γραμμή Κηφισιά – Φάληρο του ΗΣΑΠ (απαιτείται η τοποθέτηση πλακών για την απορρόφηση του θορύβου!!!), αλλά ο ηλεκτρικός συνεχίζει να υπολειτουργεί. Ακόμα περιμένουμε την τηλεματική, όσο για τα ακυρωτικά μηχανήματα, αρκετά δεν λειτουργούν!







Εικόνα 2: Αυτή την (μαύρη) εικόνα παρουσίαζε, την περασμένη Κυριακή, το σύγχρονο «Κέντρο Τηλεδιοίκησης» κυκλοφορίας τρένων στην Θεσσαλονίκη. Εδώ και μήνες βρίσκεται εκτός λειτουργίας, εξαιτίας κλοπών του δικτύου τηλεδιοίκησης. Η κυκλοφορία των τρένων διεξάγεται στα «τυφλά», όπως μας επισήμανε εργαζόμενος του ΟΣΕ. Το ίδιο μας επισήμαναν και μηχανοδηγοί, οι όποιοι χρησιμοποιούν, τα κινητά τους τηλέφωνα, για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία (αναδημοσίευση από το blog «Σιδηροδρομικά Νέα»).







Εικόνες 3-4: Καθρέπτες σφηνωμένοι και κολλημένοι με χαρτί, πλαστικά καπάκια ξεχαρβαλωμένα και σπασμένα, πλαστικά σπασμένα και ικανά να κόψουν χέρια, οροφές διαλυμένες, κουμπιά στάσης κολλημένα με ταινία, λάστιχα στα παράθυρα σκουριασμένα και κομμένα, στην πρώτη βροχή αρχίζουν και στάζουν τα νερά, μέσα στο δάπεδο και στα καθίσματα. Δυστυχώς, τα άδεια ταμεία του Δημοσίου «αδειάζουν» και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ (αναδημοσίευση από το blog tromaktiko).





Εικόνα 5: Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν και πάλι οι διαφημιστικές πινακίδες σε αρκετές λεωφόρους της Αθήνας. Τι κι αν είναι παράνομες, τι κι αν χαλάνε την αισθητική της πόλης, κανένας αρμόδιος (δηλαδή, το υπουργείο Υποδομών) δεν ευαισθητοποιείται.

ΠΗΓΗ