EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ρύθμιση χρεών για τέσσερις αιώνες σε «εκλεκτό» επιχειρηματία


 

Την στιγμή που η Εισαγγελία διερευνά δραστηριότητες που αφορούν τη λειτουργία του ΙΕΚ Ξυνή και το ΣΔΟΕ εξετάζει μια σειρά σοβαρών φορολογικών παραβάσεων... ο εκπαιδευτικός όμιλος κατάφερε να κάνει ρύθμιση χρεών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με δόσεις που λήγουν το 2404, δηλαδή τέσσερις αιώνες μετά.
Πρόκειται, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό HOTDOC του Κώστα Βαξεβάνη, για τεράστια «επιτυχία» του ομίλου που δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση.

Καταφέρνει, ενώ είναι υπό φορολογικό έλεγχο και στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας για πλαστογραφία, να έχει την εμπιστοσύνη των πιο ισχυρών πολιτικών προσώπων. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κώστας Σημίτης, κοσμούν το φωτοάλμπουμ της «αξιοπιστίας» του ομίλου.

Το πολιτικό σύστημα σύσσωμο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ιδιοκτήτη ενός ΙΕΚ, σαν να είναι ο πρύτανης του Χάρβαρντ.

Την ώρα που το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για την επιχείρηση, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ φωτογραφίζεται με τον ιδιοκτήτη της Σοφοκλή Ξυνή.

Και την ώρα που οι επιθεωρητές του του ΙΚΑ τον στέλνουν στον εισαγγελέα, το ΙΚΑ του κάνει διακανονισμό χρεών για να τα εξοφλήσει το 2404!




Πηγή: kentrinews.gr

Υδροφόρες παραγγέλνει η ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελ.ΑΣ. προετοιμάζεται για την καταστολή των κινητοποιήσεων με υδροφόρες...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», για τον σκοπό αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται σύντομα να εφοδιαστεί με τέσσερις καινούργιες υδροφόρες που εκτοξεύουν νερό, τις «αύρες» νερού, όπως λέγονται στην ορολογία των σωμάτων ασφαλείας.


Μέχρι σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει μία «αύρα», που όμως δεν έχει χρησιμοποιήσει επιχειρησιακά για τέτοιους λόγους. Πρόκειται για τον γνωστό «Αίαντα» που αγοράστηκε το 2004. Το σχέδιο με τις «αύρες» επανέρχεται στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., ίσως και μετά την επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο Ισραήλ.

Παράταση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Παράταση της κινητοποίησής τους έως το τέλος του μήνα αποφάσιαν αργά χθες το βράδυ οι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, συνεχίζοντας να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Αίτημα των φαρμακοποιών είναι να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και να καταβληθούν τα χρήματα που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Ο Φαρμακευτικος Σύλλογος Αττικής και οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης. Έτσι, χιλιάδες ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία τα χορηγούν με πίστωση.


Από την πλευρά του, ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση ισχύος των συνταγών, έως το τέλος του μήνα, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, πολλές από τις συνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός, με την προϋπόθεση ότι ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή. Η ηλεκτρονική συνταγή με τη διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία, μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς για τα βάρβαρα μέτρα και το εισιτήριο



"Χειρόφρενο" τραβούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, αντιπροτείνοντας το κόστος του εισιτηρίου να πέσει στο ένα ευρώ από το 1,40 που είναι σήμερα. Ζ
ητούν, επίσης, δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ:

"Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Όλοι έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα προετοιμάζονται να κάνουν μια ολομέτωπη επίθεση για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ισοπέδωση κεκτημένων και την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων. Με την επερχόμενη λαίλαπα :
Mισθοί και συντάξεις μπαίνουν στη  «κλίνη του Προκρούστη ».
Τα εργασιακά δικαιώματα αποδομούνται στο σύνολό τους.
Το ωράριο εργασίας γίνεται λάστιχο.

   Οι  εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και της ΣΤΑΣΥ, προβλέπεται να ενταχθούν στο μισθολόγιο του Δημοσίου, που σημαίνει σημαντικές μειώσεις των μισθών, κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


    Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη προηγηθεί υπέρογκες μειώσεις στους μισθούς μας, οι  οποίες οδήγησαν στην μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας της Εταιρίας κατά 48% τα τελευταία 3 χρόνια. Έτσι οι επερχόμενες μειώσεις θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε οικονομική καταστροφή.
   Την ίδια στιγμή διαρρέουν στον τύπο σχέδια και σκέψεις για ιδιωτικοποίηση του   τομέα συντήρησης υλικού,  του ΗΣΑΠ, του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ  μαζί με του ΟΣΕ, που θα οδηγήσουν σε πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο προμελετημένο έγκλημα της διάλυσης του ΗΣΑΠ και γενικότερα των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.


Μπροστά σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα κλιμακώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.


   Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο επιβατικό κοινό και καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νέα υπέρογκη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αλλά να επαναφέρει την τιμή τους στα επίπεδα του 2009.
Η πρώτη απάντηση σε όλα αυτά θα είναι η 24ωρη προειδοποιητική απεργία, που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 20/9/2012, σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ.
Η συμμετοχή όλων είναι η δύναμη μας.


Όσο πιο δυνατοί είμαστε τόσο πιο ισχυροί αντίσταση θα προτάξουμε στην επερχόμενη επίθεση κυβέρνησης και τρόικας, με τελικό στόχο τη νίκη.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.


Συγκέντρωση όλων των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ
 στις 11:00 μπροστά στο σταθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑ"