EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο αδελφός της Αντζελας και το «ριχτάδικο» στο... Ποντικονήσι

 
Στο μεγάλο «ριχτάδικο» της Κέρκυρας των πλούσιων εμπόρων και των πασίγνωστων πολιτικών όλα βγήκαν στη φόρα, όταν άνοιξαν οι «κυψέλες» των κινητών τηλεφώνων των 17 κατηγορουμένων μιας υπόθεσης που τα έχει όλα. Σαν ταινία.

Διαφθορά δημόσιων λειτουργών, «κονέ» μέσα από τα κελιά διάσημων μαφιόζων με αδέρφια και κουμπάρους βουλευτών και υπουργών, σκιές αστυνομικοπολιτικού σκανδάλου, διακομματική κάλυψη. Κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φρόντισαν να σχηματίσουν τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης παραμονή της Παναγίας (14 Αυγούστου). Για να τη «θάψουν». Τα χαρτιά της δικογραφίας όμως είναι στα χέρια της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Για να την αναδείξει.

Πρωταγωνιστής και μοχλός του μαφιόζικου κυκλώματος που συνομιλούσε με το «αφάν γκατέ» του κοσμοπολίτικου νησιού ο 44χρονος Αλβανός Stefan Kolonja. Μαζί με άλλα 16 άτομα είχε συστήσει, κατά τη δικογραφία, εγκληματική σπείρα που στην αγορά των παρανόμων, υποτιμητικά, λέγεται «ριχτάδικο»:

Αγοράζω εμπόρευμα, κάνω στην αρχή τον καλό και, αφού πληρώσω για να «γλυκάνω» τα θύματα, συστήνω εταιρίες-φαντάσματα σαν πλοκάμια, απλώνω τις παρανομίες σε όλη την επικράτεια, πληρώνω με ακάλυπτες επιταγές και ρίχνω τους πελάτες. Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, έκδοση ακάλυπτων επιταγών, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υπεξαίρεση. Αυτά τα... λίγα έκανε η συμμορία του Stefan Kolonja. Εις βάρος τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κατέθεσε πλήθος εμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και νοικοκυραίων.

Μερικά παραδείγματα «καμένων»:

-Στις 27/6/2012 προσήλθε στην Αστυνομία ο έμπορος πετρελαιοειδών Σ.Π. και κατέθεσε ότι δύο εκ των κατηγορουμένων τού συστήθηκαν ως «αξιόπιστοι» και αγόρασαν εμπόρευμα αξίας 130.000 ευρώ. Του έδωσαν επιταγές, αλλά ήταν ακάλυπτες.
-Στις 26/6/2012 προσήλθε στην Ασφάλεια Γλυφάδας ο Α.Β., επιχειρηματίας, και κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος αγόρασε εμπόρευμα και του έδωσε επιταγές 10.000 ευρώ που ήταν ακάλυπτες.
-Στις 27/7/2012 (όταν άρχισε να γνωστοποιείται η απάτη) μετέβη στην Ασφάλεια Κοζάνης ο επιχειρηματίας Σ.Δ. και κατήγγειλε πανομοιότυπα περιστατικά.

Οι εμπλεκόμενοι «εντιμότατοι» κύριοι συστήνονταν όλοι σαν εκπρόσωποι εταιρίας αυτοκινήτων που είχε πολύ καλό όνομα στην Κέρκυρα και η οποία φρόντιζε για την εμπορική τους κάλυψη.

Αρση απορρήτου
Μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων, άρχισαν τα «εγκεφαλικά», αφού, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι «γκάνγκστερ» φέρεται να είχαν συνομιλήσει (ακόμα και την ώρα που έδιναν προανακριτική κατάθεση στους αστυνομικούς) με πολιτικά πρόσωπα του νησιού, υπεράνω υποψίας, που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ακόμα και με τον ίδιο τον δήμαρχο.

Ο αρχιμαφιόζος Stefan Kolonja προκύπτει ότι δέχτηκε κλήσεις στο κινητό του (μεταξύ άλλων), την εποχή που η εγκληματική ομάδα ήταν σε πλήρη δράση, από τους:

Υπαστυνόμο Δημήτρη Βλαχόπουλο, διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας Κέρκυρας.
Συνομίλησαν 13 λεπτά και αντάλλαξαν τέσσερα γραπτά μηνύματα.
Από το κινητό τηλέφωνο του δημάρχου Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, διάρκειας δύο λεπτών.
Από το κινητό τηλέφωνο του Αλέξανδρου Γκερέκου, διάρκειας 95 λεπτών.
Ο αρχιμαφιόζος Stefan Kolonja έκανε (μεταξύ άλλων) τις εξής κλήσεις: Προς το κινητό τηλέφωνο του δημάρχου Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, διάρκειας τριών λεπτών, καθώς και απέστειλε δύο γραπτά μηνύματα. Προς το κινητό τηλέφωνο του Αλέξανδρου Γκερέκου, διάρκειας 231 λεπτών. Προς το τηλέφωνο του υπαστυνόμου Βλαχόπουλου, διάρκειας 45 λεπτών. Να σημειωθεί ότι κλήσεις διάρκειας εκατοντάδων λεπτών δέχτηκε και πήρε στο κινητό της από τους πιο πάνω (πλην του δημάρχου) και η σύζυγος του μεγαλοαπατεώνα Αλβανού.

Και κάτι αρκετά σημαντικό. Στο οκτάωρο των ερευνών της 27ης Οκτωβρίου 2010, μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πέντε έρευνες στην έδρα της εταιρίας των κατηγορουμένων, ο Stefan Kolonja καλεί από το κινητό του τον υπαστυνόμο με καταιγιστικό ρυθμό. Στις 15.46 (191 δευτερόλεπτα), στις 16.04 (136 δευτερόλεπτα), στις 18.07 (360 δευτερόλεπτα) και στις 22.24 (204 δεύτερα). Κατά τον ίδιο τρόπο ο υπαστυνόμος καλεί τον Αλβανό διωκόμενο έξι φορές, συνομιλώντας συνολικά 58 λεπτά. Επίσης την ίδια μέρα αγωνιωδώς ο Kolonja συνομιλεί από το κινητό του με τον Αλέξανδρο Γκερέκο 24 φορές μέσα σε ένα 12ωρο, με συνολική διάρκεια κλήσεων τα 36 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων και των sms).


«Σταμάτα τώρα γιατί θα βρεθείς στον τάφο»

Στο πολιτικοαστυνομικό σκάνδαλο της Κέρκυρας, που εξακολουθεί να συγκαλύπτεται, έρχονται να προστεθούν τηλεφωνικές συνομιλίες που προσδίδουν άρωμα φιλμ νουάρ. Την ώρα που ο αρχιμαφιόζος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Κέρκυρας (4/10/2011), από την άρση απορρήτου προκύπτει ότι δέχεται από τον τότε προϊστάμενο της Κρατικής Ασφάλειας δύο sms. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησης του Αλβανού, ο κρατικός λειτουργός της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκε πέντε κλήσεις από τη σύζυγο του Stefan Kolonja.

Από τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου δεν μπορεί να παραλειφθεί ένα εξαιρετικής σημασίας για την ανάκριση γεγονός. Στις 20.15 το βράδυ της 6/11/2011(ενώ η Αστυνομία παρακολουθούσε τις κλήσεις της οργάνωσης), χτύπησε το τηλέφωνο του αξιωματικού υπηρεσίας, του υπαστυνόμου Θ.Σ. Μια άγνωστη τραχιά φωνή τον προειδοποίησε: «Σταμάτα τις έρευνες γιατί θα βρεθείς στον τάφο». Οπως προέκυψε από τις έρευνες, το τηλεφώνημα είχε πραγματοποιηθεί από άγνωστο άτομο σε καρτοτηλέφωνο της Κέρκυρας.


Ο κακοποιός με τις υπόγειες διασυνδέσεις και ο γαμπρός του Τόλη με τα γάλατα

Τα αναφερόμενα πρόσωπα στις άρσεις τηλεφώνων που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση είναι:

-Stefan Kolonja: Τη δράση του φαίνεται να κάλυπταν και να καλύπτουν εδώ και χρόνια κρατικοί αξιωματούχοι και συγγενείς πολιτικών προσώπων της Κέρκυρας.
Ο Kolonja το 1999 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εφτά ετών για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλει και ισόβια απέλαση από τη χώρα μας.
Οταν εξέτισε την ποινή του, κατάφερε με διάφορα δικονομικά τερτίπια να καθυστερεί την υλοποίηση της δικαστικής του απέλασης στην Αλβανία.
Παράλληλα, στο νησί απέκτησε «υψηλές» διασυνδέσεις και συνέχισε απρόσκοπτα τις έκνομες δραστηριότητές του. Αυτό τον καιρό φέρεται ως απελαθείς στην Αλβανία. Πηγές όμως από την Κέρκυρα επιμένουν ότι εξακολουθεί να κυκλοφορεί σαν φάντασμα και να «λαδώνει» προς όλες τις κατευθύνσεις.

-Αλέξανδρος Γκερέκος: Αδερφός της βουλευτού και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Αντζελας Γκερέκου. Γαμπρός του είναι ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος. Στις προεκλογικές περιοδείες της αδερφής του φέρεται ως επικεφαλής του γραφείου της και του προεκλογικού της μηχανισμού. Γνωρίζει τα πάντα γύρω από τη «ζωή» και τα «διαδραματιζόμενα» στην πατρίδα του. Η επιχείρηση που είχε (γνωστή και πολυδιαφημισμένη γαλακτοβιομηχανία για την οποία λέγεται ότι είχε χρηματοδοτηθεί και από τον Βοσκόπουλο) δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να βαρέσει φαλιμέντο παρά τις προσπάθειες να πουληθεί σε γνωστό βιομήχανο. Αυτή την εποχή ασχολείται γενικά με το εμπόριο.

-Υπαστυνόμος Βλαχόπουλος: Μέχρι πρότινος διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας Κέρκυρας.
Φέρεται να είχε νοικιάσει αποθήκη (η οποία βρισκόταν κάτω από το σπίτι του) στη συμμορία του Stefan Kolonja. Σε αυτήν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που ήταν προϊόντα εγκλήματος, αφού προέρχονταν από απάτη. Στο παρελθόν λέγεται ότι είχε διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για παρεμφερή υπόθεση, αλλά δεν είχε προκύψει τίποτα.
-Ιωάννης Τρεπεκλής: Δήμαρχος της Κέρκυρας και στενός κομματικός φίλος πολλών μεγαλόσχημων πολιτικών.
Αρχιτέκτονας μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ρώμης. Από το 1983 διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κέρκυρα, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του, και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στην πολιτική ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα.
Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας της Ν.Δ. για τέσσερις συνεχείς θητείες.

Για τους κ. Τρεπεκλή, Γκερέκο και Βλαχόπουλο, παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους αναφέρονται στη δικογραφία, πρέπει να διασαφηνιστεί ότι δεν υπάρχει εναντίον τους καμία κατηγορία. Για τον Αλέξανδρο Γκερέκο λέγεται επίσης ότι με τον Stefan Kolonja είναι κουμπάροι. Στη δικογραφία φέρεται να αναφέρεται επιπρόσθετα και το όνομα συγγενικού προσώπου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχου Χυτήρη.
Τα θύματα στη δικογραφία είναι 21 έμποροι απ’ όλη την Ελλάδα.


Στέφανος Χίος

Οργανώνεται το κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες". Περισσότερες από 40 ομάδες συναντήθηκαν στην Κατερίνη

Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών "Χωρίς μεσάζοντες" διοργάνωσε στην Κατερίνη, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας με στόχο τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων που θα συνεργάζονται μεταξύ τους.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος περίπου 40 ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας, από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο, παραγωγοί πατάτας από την περιοχή του Νευροκοπίου, φακής από τα Φάρσαλα και ιδιοκτήτης κυλινδρόμυλου από την Πιερία, ο οποίος συνεργάζεται με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για να διατεθεί αλεύρι σε χαμηλή τιμή στους καταναλωτές.
 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης το μνημόνιο συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ εθελοντικών ομάδων και παραγωγών που προτάθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και θα υπογράψουν οι ομάδες που συμφωνούν με τους όρους του.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων με την επωνυμία και την ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες». "Συμφωνήσαμε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ομάδων, ώστε να επιτυγχάνεται ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, τόσο για τα προϊόντα που διατίθενται όσο και για τους παραγωγούς που δεν τηρούν τις συμφωνίες, καθώς και να πραγματοποιείται συνάντηση σε ετήσια βάση", ανέφερε ο κ. Τζομίδης.

Λόγω της βροχόπτωσης αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάθεση οκτώ τόνων φακής στον ανοιχτό χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης και θα γίνει το επόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: Thestival.gr

Η «περιττή» τροπολογία για τη Siemens που θα έριχνε την κυβέρνηση!

 
Στο παρά ένα μιας οδυνηρής κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και για το μέλλον της έφτασε την Πέμπτη στη Βουλή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αφορμή την τροπολογία, η οποία μετέθετε την έναρξη ισχύος του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens.

Μπορεί η απόσυρση της τροπολογίας ως «περιττής» από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να διέσωσε προς το παρόν την κατάσταση, o κλυδωνισμός ωστόσο ήταν σφοδρός και όλοι έμειναν με το ερώτημα. Αν υπάρχουν τόσες απειλές από τους κυβερνητικούς εταίρους για καταψήφιση σε μια ανούσια και περιττή κατά την κυβέρνηση, πολιτικά ουσιώδη όμως κατ’ άλλους, τροπολογία, τι μέλλει γενέσθαι στα μέτρα;

Οπως έγραψε και η «δημοκρατία» την Παρασκευή, βαρύτατα εκτεθειμένοι από την όλη διαδικασία δεν είναι άλλοι από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρώτος άλλαξε γνώμη μέσα σε 10 ημέρες και από εκεί που στην Επιτροπή της Βουλής έλεγε ότι η τροπολογία είναι απαραίτητη για να μην τεθεί θέμα ακυρότητας, την Πέμπτη το υπουργείο του χαρακτήρισε τη ρύθμιση περιττή. Επιχείρημα; Μια έγγραφη δέσμευση της Siemens ότι αποδέχεται ούτως ή άλλως τις τροποποιήσεις και δεν θα θέσει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας. «Το ότι η Siemens δεν θα έθετε ποτέ θέμα ακυρότητας, αφού η σύμβαση είναι επωφελής γι’ αυτή, ήταν γνωστό σε όλους εξαρχής» έλεγε σε πηγαδάκι έμπειρος «γαλάζιος» βουλευτής αναρωτώμενος ποιος ο λόγος το υπουργείο Οικονομικών να θέσει σε τέτοια δοκιμασία της κυβέρνησης με δεδομένη την αρνητική ψήφο της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρεώνεται, αφενός, την κωλυσιεργία στην υπογραφή της σύμβασης, την οποία προφανώς δεν ήθελε να υπογράψει όσο ήταν αυτός υπουργός Οικονομικών για να μην τη χρεωθεί, και, αφετέρου, γιατί ως νομικός ανακάλυψε μόλις μία ώρα πριν από την ψηφοφορία ότι η ρύθμιση δεν έχει καμία νομική αξία. Ή, τουλάχιστον, αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία.

Τα προβλήματα στο παρασκήνιο είχαν πάντως αρχίσει από το βράδυ της Τετάρτης, όταν περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τους Θ. Μωραΐτη, Θ. Τζάκρη, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Μ. Μπόλαρη, Γ. Δριβελέγκα και Χρ. Αηδόνη, έπειτα από επανειλημμένες συσκέψεις που είχαν, αποφάσισαν να ταχθούν κατά της τροπολογίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεταξύ των διαφωνούντων ήταν και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος μάλιστα ως υπουργός Οικονομικών είχε αποφύγει (κατά τη δική του εκδοχή, είχε αρνηθεί) να υπογράψει τη συμφωνία, διαφωνώντας με τους οικονομικούς όρους του περιεχομένου του. Ετσι την άφησε στο συρτάρι του και τη βρήκε ο κ. Στουρνάρας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έμαθε για τις αντιδράσεις μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και με δεδομένη την αρνητική ψήφο της ΔΗΜ.ΑΡ. και τις απειλές των νεοδημοκρατών (είχαν βολιδοσκοπηθεί ως ύποπτοι οι Γ. Βλάχος, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Μιχελάκης κ.ά.) τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό προτείνοντας απόσυρση της τροπολογίας για το καλό της κυβερνητικής συνοχής. Η πρόταση εισακούστηκε, με αποτέλεσμα ο Χρ. Σταϊκούρας, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ανακοινώσει ότι η συμφωνία ισχύει κανονικά και χωρίς την περιττή ρύθμιση και να την αποσύρει λίγα δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Η εικόνα της κυβέρνησης και τα «βάλε-βγάλε» της τροπολογίας έριξαν πάντως κι άλλο νερό στον μύλο της αντιπολίτευσης, η οποία μετά τα επιχειρήματα ότι η υπογραφή Στουρνάρα μία ημέρα πριν από το ταξίδι Σαμαρά στη Γερμανία ήταν το δώρο στη Μέρκελ βρήκε και πάλι ευκαιρία να θριαμβολογήσει. Ομως και ο κ. Τσίπρας μένει εκτεθειμένος από την εξέλιξη, διότι στην προ ημερών συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει τεχνηέντως να αποδώσει στον κ. Στουρνάρα τις λιγότερες, σε σχέση με τους υπολοίπους, ευθύνες για την υπογραφή της συμφωνίας με τη Siemens.

Και να πει κανείς ότι στην κυβέρνηση δεν είχαν πικρή εμπειρία; Μόλις τον Απρίλιο η συνεδρίαση κατά την οποία κυρώθηκε από τη Βουλή το σχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens και η εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν σχεδόν πανομοιότυπη. Τότε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είχε εμφανιστεί σε κυβερνητικά στελέχη και στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο ως επικεφαλής ομάδας ανταρτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα καταψήφιζαν το συγκεκριμένο άρθρο. Ζήτησε μάλιστα να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, λέγοντας χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση ότι στην αίθουσα ήταν ελάχιστοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και η ρύθμιση δεν θα περνούσε με τίποτα.

Εν αντιθέσει με την απόφαση της Πέμπτης, τότε ο κ. Βενιζέλος είχε αποφασίσει ότι θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα, αν αποσυρόταν η ρύθμιση λίγα λεπτά πριν από την ψηφοφορία. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός υπερψηφίστηκε τελικά με πλειοψηφία 164 «ναι» έναντι 75 «όχι» (την ώρα που η κυβέρνηση Παπαδήμου στηριζόταν από περίπου 200 βουλευτές). Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είχε αποχωρήσει επιδεικτικά από το Κοινοβούλιο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ενώ αίσθηση είχαν προκαλέσει οι μύδροι του διαγραφέντος τότε από το ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη, ο οποίος είχε πει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεπλένει αντί πινακίου φακής όλες τις βρομιές της Siemens και χαρακτηρίζοντας επονείδιστο και κόλαφο για τον Eλληνα πολίτη τον συμβιβασμό. Λεπτομέρεια; Τότε, μία ημέρα πριν, από τα θεωρεία της Βουλής, την έναρξη της συζήτησης είχε παρακολουθήσει ο άτυπος «υπουργός Ελλάδας» της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Υστερα από όλες αυτές τις εξελίξεις πάντως η ουσία είναι ότι ακόμη και αν νομικά η συμφωνία ισχύσει, δεν θα έχει επικυρωθεί το περιεχόμενό της από την ελληνική Βουλή. Αυτό επομένως δεν απαλλάσσει από πιθανές μελλοντικές ευθύνες τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα που την υπέγραψε. Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις που έγιναν, άλλωστε, η ταμπακέρα δεν αφορά τη χρονική έναρξη ισχύος της, αλλά τους όρους που περιέχει. Η ψήφιση της «αθώας» αυτής τροπολογίας θα έδινε άφεση στον κ. Στουρνάρα. Και είναι ήδη γνωστό ότι, ενώ η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε εκτιμήσει σε περίπου 2 δισ. ευρώ τη ζημιά του ελληνικού κράτους από το σκάνδαλο, τώρα ο γερμανικός κολοσσός «καθαρίζει» επιστρέφοντας περίπου 100.000.000 ευρώ...


Γιώργος Λυκουρέντζος

Λεωφορείον ο τρόμος! Σκηνές σοκ στο δρομολόγιο για Μενίδι

 
Εμπορία και χρήση ναρκωτικών, διαπληκτισμοί, μικροκλοπές και τραυματισμοί εμπλουτίζουν συνήθως το αστυνομικό δελτίο από κάποια υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στην περίπτωση αυτή όμως δεν μιλάμε για ένα από τα γκέτο της πόλης, όπως συνήθως ονομάζονται οι γνωστές πλέον «πιάτσες» γύρω από την πλατεία Ομονοίας, όπου η παραβατικότητα ανθεί, παρά τις έσχατες φιλότιμες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πρόκειται για την καθημερινότητα όσων -είναι αναγκασμένοι να- χρησιμοποιούν τις λεωφορειακές γραμμές Α10 και Β10, που συνδέουν τις Αχαρνές (Μενίδι) με την πλατεία Βάθη.

Δεκάδες είναι τα περιστατικά που έχει να θυμηθεί ο καθένας από τους οδηγούς, οι οποίοι, υπό το μόνιμο άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά κατά τη δική τους βάρδια, εκτελούν το δρομολόγιο «του τρόμου», όπως το αποκαλούν. Η ιδιομορφία των συγκεκριμένων γραμμών, όπως εξηγεί μιλώντας στη «δημοκρατία» ο Κώστας Καραπιπεράκης, οδηγός λεωφορείου, είναι ακριβώς η διαδρομή που ακολουθούν. Από την πλατεία Βάθη δηλαδή, όπου επί μονίμου βάσεως συνωστίζονται χρήστες ναρκωτικών, μέχρι το Μενίδι, σε συγκεκριμένες περιοχές του οποίου «ψωνίζουν» τη δόση τους. «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια γραμμή ειδικά φτιαγμένη για να εξυπηρετεί τους χρήστες, αλλά και τους εμπόρους ναρκωτικών. Το πρόβλημα δεν είναι κάτι το καινούργιο, πάντα υπήρχε, όμως τα τελευταία δύο χρόνια το κακό έχει παραγίνει. Τις περισσότερες φορές το λεωφορείο χωρίζεται στα δύο, από τη μέση της καμπίνας και πίσω οι χρήστες καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις και οι υπόλοιποι επιβάτες στριμώχνονται αναγκαστικά στο μισό μπροστινό μέρος του οχήματος» λέει ο κ. Καραπιπεράκης σκιαγραφώντας την κατάσταση.

Η συνέχεια της μαρτυρίας του σοκάρει: «Σε καθημερινή βάση μεταφέρουμε -ανά δρομολόγιο- σχεδόν 20 με 30 τοξικομανείς, εναντίον των οποίων φυσικά δεν έχουμε κάτι, αντιλαμβανόμαστε και εμείς εξάλλου ότι πρόκειται για εξαρτημένα άτομα. Το άσχημο ωστόσο είναι ότι πολλές φορές δημιουργούν πρόβλημα στο σύνολο των επιβατών, αφού -στην καλύτερη περίπτωση- καπνίζουν και -στη χειρότερη- κάνουν ακόμα και χρήση ναρκωτικών μέσα στο λεωφορείο! Κανονικά, με σύριγγα! Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Επιπλέον, έχει τύχει να βρούμε μέχρι και ακαθαρσίες τους μέσα στο όχημα, και βέβαια αίματα, σύριγγες, σακουλάκια και χάπια είναι πια συνηθισμένα. Προφανώς λοιπόν, εκτός του κινδύνου που διατρέχουν οδηγοί και επιβάτες, τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας».

Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες δε, το «τουρ της φρίκης» στους δρόμους των ναρκωτικών εξελίσσεται σε θρίλερ με απρόβλεπτη -πολλές φορές- κατάληξη, καθώς ο κόσμος μειώνεται και ο αριθμός των τοξικομανών που καταλαμβάνουν τα λεωφορεία διπλασιάζεται. «Υπήρξαν περιστατικά με συναδέλφους και επιβάτες οι οποίοι απειλήθηκαν με χρησιμοποιημένες σύριγγες, όταν τους έκαναν συστάσεις για ησυχία» αναφέρει ενδεικτικά ο κ. Καραπιπεράκης και επισημαίνει ότι «είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και ίσως να υπάρξουν ακόμα και θύματα, μια και, εκτός από την υγεία επιβαινόντων και οδηγών, κυρίως κινδυνεύει η ζωή των ίδιων των τοξικομανών». Αλλωστε πρόσφατα ένας τοξικομανής λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του σε κάποια από τις «αμαρτωλές» στάσεις του Μενιδίου, όταν σε άσχημη κατάσταση κατέρρευσε μπροστά στις ρόδες του λεωφορείου Α10, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, παρά την αντίδραση του οδηγού, που φρέναρε το όχημα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σώζοντας ουσιαστικά τη ζωή του νεαρού.

«Οι αρμόδιοι να μην πουν ότι δεν ήξεραν»
Από την πλευρά τους, οι οδηγοί σκέφτονται ήδη τα επόμενα βήματά τους για να επιλυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα, που έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις και ταυτόχρονα έχει απομακρύνει αρκετούς επιβάτες από τις εν λόγω λεωφορειακές γραμμές, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους. «Υπάρχουν ακόμα και σκέψεις από μεριάς μας να διακοπούν οι δύο “προβληματικές” γραμμές, όμως αυτό θα ήταν άδικο για τους εκατοντάδες εργαζόμενους πολίτες που εξυπηρετούν καθημερινά. Αυτό λοιπόν που κάναμε ήταν σε πρώτη φάση να μαζέψουμε υπογραφές ως σωματείο και να ενημερώσουμε τον αστυνομικό διευθυντή, τον δήμαρχο Μενιδίου αλλά και τον ίδιο τον υπουργό. Επομένως, κανείς δεν μπορεί πια να πει ότι δεν γνώριζε. Αν -ω μη γένοιτω- συμβεί κάτι, γνωρίζουν πολύ καλά ακόμα και πού είναι οι πιάτσες των εμπόρων στο Μενίδι. Για δύο βασικούς λόγους λοιπόν πρέπει να παρέμβουν επιτέλους οι αρμόδιοι: Πρώτον, για να μην καταλήξουμε εμείς ή οι επιβάτες παράπλευρες απώλειες του εμπορίου ναρκωτικών και, δεύτερον, επειδή για οτιδήποτε συμβεί μέσα στο όχημα υπόλογος είναι ο οδηγός και βέβαια είναι αδύνατον εμείς να έχουμε τον ρόλο του αστυνομικού ή να ελέγξουμε τη συμπεριφορά αυτών των ατόμων» καταλήγει ο κ. Καραπιπεράκης, χωρίς να αποκλείει αυτός και οι συνάδελφοι του να ακολουθήσουν τη νομική οδό, αν δεν παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του πρωτόγνωρου αυτού φαινομένου.

Οι περιοχές που τρέμουν οι οδηγοί
Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους όμως αντιμετωπίζουν αρκετές ακόμα λεωφορειακές γραμμές, κυρίως της δυτικής Αττικής, όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Συγκοινωνιών Χρήστος Χαλαζιάς. Μία από τις πιο «δύσκολες» γραμμές -μετά φυσικά τις Α10 και Β10, που κρατούν τα ηνία της επικινδυνότητας- είναι η γραμμή Γ9, που συνδέει την οδό Χαλκοκονδύλη με το Μενίδι και έχουν κατά καιρούς σημειωθεί ανάλογα περιστατικά με τοξικομανείς, αφού αποτελεί εναλλακτικό δρομολόγιο για τους χρήστες προς την αγορά του λευκού θανάτου. Ακόμη, συχνά είναι και τα προβλήματα -κυρίως με Αθίγγανους- στις γραμμές 735 (Ζεφύρι - Στ. Κάτω Πατησίων), 878 και 879 (Αχαρναί - Ελευσίνα) και Β12 (Ανω Λιόσια - Αθήνα). Το Β12, μάλιστα, στις 18 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ Αστυνομίας και ομάδων Αθιγγάνων, δέχτηκε επίθεση -όντας γεμάτο επιβάτες- με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, και από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά κάποιος από τους επιβαίνοντες. Επειτα και από εκείνο το περιστατικό, οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής και οι οδηγοί που καθημερινά τους εξυπηρετούν είχαν προειδοποιήσει την Πολιτεία ότι η κατάσταση στα γνωστά «άβατα» της περιοχής έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ οι ίδιοι είναι όμηροι στις ίδιες τις γειτονιές τους και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Προφανώς από τότε τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ...


Αγγελος Σκορδάς
Φωτογραφίες: Χρήστος Ζήνας

Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 17/9 σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας

 
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ ( εδώ ) εξαιτίας της  κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Επείγοντα των Νοσοκομείων.

Η περικοπή κατά 18% στο Ιατρικό Μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ Μ.Μ.Μ. (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ)

Σχέδιο σωτηρίας του ΕΟΠΥΥ προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

 
Το σχέδιο σωτηρίας του ΕΟΠΥΥ μέσω του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας προτείνει μέσω ανακοίνωσής του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.



Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και από τα οικονομικά στοιχεία που μας προσκομίστηκαν μετά από αίτημα του ΙΣΑ σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται στο αν θα πληρωθούν κάποιες ιατρικές επισκέψεις ενός ή δύο μηνών σε κάποιο σημείο της χώρας, αλλά αν η χρηματοροή του ΕΟΠΥΥ μπορεί να στηρίξει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, τη Φαρμακευτική Δαπάνη και τη Νοσοκομειακή και Ιδιωτική Υγεία.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα αγγίξει τα 2.5 δις ευρώ στο τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, ασθενείς με καρκίνο αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, λόγω της διαμάχης των προμηθευτών και του κράτους που δεν πληρώνει, ενώ παράλληλα δυσβάσταχτο είναι και το ποσοστό που πρέπει να πληρώσουν στις πανάκριβες αυτές χρόνιες αγωγές, μετά την κατάργηση της 0%κής συμμετοχής.

Την ύστατη αυτή στιγμή, καλούμε σε έναν υγιή, ουσιαστικό διάλογο σωτηρίας τον αρμόδιο Αν Υπουργό Υγείας, κο Μ.Σαλμά και το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, κο Γ.Βουδούρη όπως αναλάβουν και αυτοί τις δικές τους ευθύνες. Ήδη έχει ξεκινήσει το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας με Παρόχους και Χρήστες Υγείας, και οφείλουν οι υπεύθυνοι του ΥΥΚΑ να ενώσουν και αυτοί τις δυνάμεις τους, ώστε να υπάρξει μια πραγματική Ενδυνάμωση του Συστήματος Υγείας με ρεαλιστικές προτάσεις που θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη των εχόντων αλλά και των αδύναμων, φτωχών Ελλήνων.

Η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται, μέρα με την ημέρα, δυσκολότερη για τους ασφαλισμένους, όταν η ανυποληψία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τα πολυέξοδα ραδιοτηλεοπτικά σποτ των τηλεφωνικών ραντεβού βυθίζει ακόμη περισσότερο τους ασφαλισμένους σε οικονομικό αδιέξοδο διότι υποχρεώνονται να πληρώσουν και την κλήση, αλλά ουσιαστικά και τον καταιγισμό των διαφημίσεων, για το ραντεβού με το γιατρό τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διατυπώσει την άποψη ότι ο πολίτης με 10.000-15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δε μπορεί να πληρώνει 25%συμμετοχή στο φάρμακο και 15%συμμετοχή στις εξετάσεις του, σε αντίθεση με κάποιον που το εισόδημά του είναι 50.000 ή 100.000 ευρώ.

Θα πρέπει να συζητηθούν από κοινού και να θεσμοθετηθούν άμεσα, προτάσεις όπως η προαναφερόμενη αλλά και άλλες, ως ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης – ΕΟΠΥΥ, προτού φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζονται και οι ασφαλισμένοι όπως οι ανασφάλιστοι και οι μακροχρόνια άνεργοι πολίτες, μέσα από τα Κοινωνικά Ιατρεία που πολλαπλασιάζονται, μέρα με την ημέρα, σε όλη τη χώρα.

Οφείλουμε όλοι μαζί, Χρήστες, Πάροχοι, Ηγεσία του ΥΥΚΑ, Διοικητές Ασφαλιστικών Ταμείων, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο σύμπνοιας και συνεννόησης, να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, εξαντλώντας η κάθε μεριά τα όριά της υπερ των ασφαλισμένων πολιτών.

Εμείς ήδη το πράττουμε μέσα από το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας. Καλούμε τους υπευθύνους της πολιτικής ηγεσίας για τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα πριν η επικείμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας κοστίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές".

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γ. Πατούλης                          Στ. Τσούκαλος
 

Ξεπουλήθηκε το iPhone 5 στις online παραγγελίες


 

Μέσα σε μια ώρα μετά το άνοιγμα του online καταστήματος για τις προπαραγγελίες την Παρασκευή, ξεπουλήθηκε το σύνολο του υλικού που αφορά το νέο iPhone 5 της Apple.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρεται ότι όλες οι επιπλέον παραγγελίες δεν θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

«Οι προπαραγγελίες για το iPhone 5 είναι απίστευτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Νατ Κέρις.

Μετά από την έντονη ζήτηση για τη νέα προηγμένης τεχνολογίας συσκευή, η τιμή της μετοχής της Apple έκλεισε πάνω από τα 692 δολάρια την Παρασκευή, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ξεπεράσει τα 640 δισ. δολάρια.

Γερμανία: Καλεί τους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την πρεσβεία του Σουδάν


 

 Η Γερμανία κάλεσε κάποιους από τους εργαζόμενους στην πρεσβεία της στο Σουδάν να εγκαταλείψουν τη χώρα και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στην διπλωματική της αποστολή στο Χαρτούμ ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή από διαδηλωτές διαμαρτυρόμενους για την αμερικανική ταινία που φέρεται να προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή κατά της ταινίας έξω από την πρεσβεία και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο και ύψωσαν μια ισλαμική σημαία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έσπασαν τζάμια, κάμερες κλειστού κυκλώματος και έπιπλα μέσα στους χώρους της γερμανικής πρεσβείας και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Πάντως, είναι άγνωστο γιατί επιλέχτηκε ως στόχος των διαδηλωτών η γερμανική πρεσβεία καθώς η επίμαχη ταινία είναι αμερικανική.

Φάρμακα με πίστωση από Δευτέρα, εκτός της Αττικής


 

Κανονικά θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του (ΕΟΠΥΥ), τα φαρμακεία της χώρας, από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, δίνοντας φάρμακα με πίστωση, εκτός της Αττικής.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής, που συνεχίζουν επ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.

Πληρώνουμε την Μπιρμπίλη καλύτερα από ότι το Harvard τον Παπανδρέου!


 

Χαμηλό είναι το «κασέ» του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, αφού η αμοιβή του δεν θα ξεπερνά τις 20.000 δολάρια για τρεις μήνες μάθημα στο Χάρβαρντ! Ούτε 7.000 δολάρια τον μήνα δεν βγαίνει!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, το «κουδούνι» θα χτυπήσει για τους μαθητές του στις 24 Σεπτεμβρίου στις 16:00. Τότε θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μάθημα ως καθηγητής, που θα έχει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Οικονομική Κατάσταση».

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει και συνεργάτη, καθώς το πανεπιστήμιο του παραχώρησε μια νεαρή ασιατικής καταγωγής, ως συνεργάτιδα, προκειμένου να τον βοηθάει σε ό,τι χρειαστεί.

Πιο ψηλά έχει ανεβάσει τον πήχη η κ. Τ. Μπιρμπίλη, η οποία αμείβεται από… εμάς! Η κυρία Μπιρμπίλη έχει μηνιαίο μισθό 7.500 ευρώ συν 1.000 επίδομα τέκνου (!) την ώρα που εδώ κόβουν βασικούς μισθούς.

Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, που μετά την αποχώρηση της από την υπουργική καρέκλα τοποθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», περνάει ζωή χαρισάμενη στο Παρίσι.

Μένει σε διαμέρισμα 300 τ.μ. στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Λεωφόρο Victor Hugo, το ενοίκιο του οποίου είναι 8.000 και επισκέπτεται το γνωστό γυμναστήριο VIT’HALLES του οποίου η συνδρομή ανέρχεται τον χρόνο σε 1.190 ευρώ.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, η κ. Μπιρμπίλη στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε την ημέρα της στις 9:40 το πρωί πηγαίνοντας… γυμναστήριο!

Στις 12:30 το μεσημέρι γύρισε στο σπίτι της, ενώ η γραμματέας της στο γραφείο ενημέρωσε τον δημοσιογράφο που τηλεφώνησε ότι θα βρίσκεται στο γραφείο της στις 14:45 και θα παραμείνει εκεί για δύο ώρες…

Και όλα αυτά την ώρα που το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες αγγίζει το 27%!

Πηγή: RealNews, Πρώτο Θέμα



Star.gr

Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΟΚ


 

Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, καθώς αν και δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, επικράτησε με ανατροπή 2-1 των Αρκάδων στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε στο 20', ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Δώνη στην επανάληψη κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να κατακτήσει το πολύτιμο «τρίποντο».

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Λάζαρ στο 46', ενώ έφτασε στη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη στο 88'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Τσιώλη είχε τρία δοκάρια (!), ενώ ένα είχαν οι γηπεδούχοι με τον Λίνο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαρτολίνι του Αστέρα.

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι ένστολοι

 
H Συντονιστική Επιτροπή των φορέων της κινητοποίησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και την πορεία των στρατιωτικών από την πλατεία της Παλαιάς Βουλής μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Αμέσως μετά την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του χώρου μας συγκέντρωση πορεία,
που έλαβε χώρα τη 12η Σεπτεμβρίου 2012, και σε συνάντηση με το διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών, του επιδόθηκε το κοινό ψήφισμά μας. Στη συνάντηση αυτή, τόσο απ' τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, όσο και απ' τους αντιστοίχους των εν αποστρατεία, έγινε διεξοδική ανάλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και της αδιέξοδης κατάστασης που έχουν οδηγηθεί, απ' την εφαρμοζόμενη πολιτική.

 

Ο διευθυντής του Υπουργού έκανε σαφή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για περαιτέρω περικοπές στο ειδικό φτωχολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών της τάξης του 6 έως 6,5 % και για το χρονικό διάστημα έως και το 2014. Τόνισε ότι η αναίρεση των περικοπών αυτών δεν είναι δυνατή, γιατί εντάσσεται στις ρητές κι αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις της τρόικας. Μας κατέστησε απολύτως σαφές, και μάλιστα πέραν της μιας φοράς, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για υποβολή προτάσεων για ισοδύναμα μέτρα, το μόνο που κατέθεσε ήταν η μετακύλιση πληρωμών του 2012, στο μέλλον, γνωρίζοντας όπως και έγινε, ότι θα απορριφθούν από την τρόικα. Εξ αιτίας αυτού, μας τέθηκε το ερώτημα της ύπαρξης δικής μας ετοιμότητας για κατάθεση σχετικών ισοδύναμων μέτρων. Ωστόσο, η αντίδρασή μας ήταν άμεση και έξω από τη λογική του πολιτικού προσωπικού της Χώρας που βασίζεται στη λογική «τί μου δίνεις, τί σου δίνω». Ήμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε επιχείρηση αντισταθμίσματος περικοπών εισοδημάτων. Αρνηθήκαμε να τροφοδοτήσουμε ένα ακόμη εργαλείο της καταδικαστέας μνημονιακής λογικής, στην περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιπροτείναμε, όμως, τη θετική στάση μας για συνεργασία με τις διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κατάθεση προτάσεων εξοικονόμησης πόρων, προς όφελος της βελτίωσης της
αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών.

 

Μετά τα παραπάνω, έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την υλοποίηση της ξενόφερτης απαίτησης για περαιτέρω περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας. Η επίκληση, απ' την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, του μικρού ποσοστού περικοπής του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, είναι απατηλή, καθ' ότι οι αμοιβές των άλλων κλάδων εργαζομένων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η λογική του μικρότερου κακού.

 

Εμείς, η συντονιστική επιτροπή των φορέων της κινητοποίησης των εν ενεργεία
και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι:

 

· Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πρακτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να
αγνοεί την παρουσία μας, σημειώνοντας τη θετική ανταπόκριση του αντίστοιχου
της Οικονομίας, στο σχετικό αίτημα μας.


· Δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως περικοπή στις αμοιβές των εν ενεργεία
και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούμενοι να
συνηγορήσουμε, μέσω της κλοπής του ιδρώτα μας, στη λύση του
δημοσιοοικονομικού προβλήματος, σε βάρος μας. Πιστεύουμε ότι για τη
δημιουργία του δεν ευθυνόμαστε εμείς και απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που
δεκαετίες ολόκληρες ξεζούμισαν τον Ελληνικό λαό.


· Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στη συνδιαμόρφωση προτάσεων
«ισοδύναμων μέτρων», εργαλείων της μνημονιακής λογικής μείωσης των
εισοδημάτων μας. Μια τέτοια συνδιαλαγή πιθανόν στη συνέχεια να μας οδηγούσε
στην αποδοχή από μέρους μας ενός λίγο μικρότερου ποσοστού μείωσης.


· Ζητάμε, όμως, την άμεση συνεργασία των διευθύνσεων των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην παροχή στοιχείων, που θα μας δώσει τη δυνατότητα μακριά από κάθε μνημονιακή πρακτική για διαμόρφωση και κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και τη ροή των εξοικονομούμενων πόρων στη βελτίωση της αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών
εργασίας των στρατιωτικών.


· Θέτουμε συνάδελφοι στην κρίση σας, τη στάση των υψηλόβαθμων παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, που αβίαστα προέβησαν, όχι στη διάψευση της πληροφορίας που μας έδωσαν, για την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου που εφάρμοσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα αιτηθέντα ισοδύναμα μέτρα, αλλά στη διάψευση ότι μας την έδωσαν. Επιρρίπτοντας μ' αυτό τον τρόπο, ανερυθρίαστα την μομφή του ψεύτη στα μέλη της Επιτροπής, κάτι που συνέβη αμέσως μετά την αντίδραση για την αποκάλυψη, του ΥΠΕΘΑ. Οι χιλιάδες των συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο ψεύτης, ποιος είναι αυτός που διέγραψε με μια μονοκονδυλιά, την κερδισμένη με τον ιδρώτα μας δυνατότητα να ζήσουμε ανθρώπινα, υπηρετώντας τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και του λαού της.


· Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε το ρόλο του προς σφαγή αμνού. Βροντοφωνάζουμε ότι στην κλοπή του ιδρώτα μας, στην έμμεση και άμεση αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και στη μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα μας βρείτε στο πλάι του Ελληνικού λαού, απ' όπου και προερχόμαστε.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ),
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής
Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής
Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ), Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής
Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ), Πολιτιστικός Μορφωτικός
Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού
(ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων
(ΑΝΕΑΕΔ), Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

"Η Σμύρνη μάνα καίγεται" Γενοκτονία Ελλήνων της Μικράς Ασίας


 

Η καταγραφή μιας μεγάλης Γενοκτονίας στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων, βρίσκει την έκφρασή της με την επίσημη ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου -ημέρα που η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τα κεμαλικά στρατεύματα- ως Ημέρας εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Η ανακήρυξη της μαρτυρικής επετείου, ως ελάχιστη αναγνώριση των θυμάτων της τραγωδίας, έγινε με τη σχετική γνώμη της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), όπως μνημονεύεται και στο Π.Δ. 304/2001.

Σήμερα, οι πολίτες και σωματεία θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Ας επιχειρήσουμε μια σύντομη καταμέτρηση και στη συνέχεια μια αναφορά σε σχετικά ντοκουμέντα. Με την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, ξεριζώθηκαν σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες από τα χώματα της Ιωνίας και της Μικράς Ασίας. Άγνωστος παραμένει όμως ο συνολικός αριθμός των χριστιανικών πληθυσμών που εξολοθρεύθηκαν με διάφορες μεθοδολογίες την περίοδο 1914–1923. Οι διάφορες μαρτυρίες βεβαιώνουν συνοπτικά ότι 450.000 Έλληνες είχαν εκτοπισθεί και είχαν πεθάνει. Συνολικά 150.000 είχαν εγγραφεί μέσα στα Τάγματα των Εργατών και είχαν πεθάνει. Περίπου 250.000 είχαν φύγει από τη Μ. Ασία και τη Θράκη προς την Ελλάδα και ότι 350.000 εκτοπίστηκαν μετά τους βαλκανικούς πολέμους και πριν το μεγάλο πόλεμο.

Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες για τα στίγματα της μεγάλης αυτής Γενοκτονίας που συστηματικά και μεθοδευμένα ξεκίνησε ακόμη και πριν το 1914. Σε καμία περίπτωση δεν εξισώνονται τα «εγκλήματα» του ελληνικού στρατού με την προσχεδιασμένη και μεθοδική εξολόθρευση 700.000–1.000.000 ανθρώπων από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς.

Ενιαίος φόρος στα ακίνητα από το 2013


 

Το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας θα ενοποιηθούν σε ένα φόρο από το 2013. Η κυβέρνηση εξετάζει την ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα , με το σχετικό νομοσχέδιο να περιμένει την έγκριση από την τρόικα, ώστε να κατατεθεί αμεσα.
Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, ο ενιαίος φόρος θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας.
Οι αντικειμενικές αξίες δεν προβλέπεται να αυξηθούν, θα επεκταθούν όμως και σε εκτός σχεδίου περιοχές και θα καλύπτουν για πρώτη φορά ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, ιδιωτικά γήπεδα και αγροτεμάχια που δεν καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες.
Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ (100 ευρώ φόρος) και ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ (φόρος 10.000 ευρώ).


Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση η φορολογία των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6% σε 3%, ενώ τα κτίσματα που ιδιοχρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από επιχειρήσεις εξετάζεται να φορολογούνται με συντελεστή 3% αντί για 1%.

Αρμαγεδδών: Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις. Φορολογική επιδρομή


 

Η κυβέρνηση μετά από την άκαμπτη στάση της Τρόικας φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα σκληρό σενάριο για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δισ. ώστε το ποσό των 8 δισ. ευρώ να προέλθει από μέτρα άμεσης απόδοσης.
Πιο συγκεκριμένα
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίας, ώστε να εξοικονομηθούν και άλλα χρήματα από τον προϋπολογισμό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εισοδήματα της τάξης των 5.000, 10.000, 12.000 ευρώ το χρόνο θα κληθούν να καταβάλουν φόρο ύψους από 250 – 600 ευρώ!
Καταργούνται επίσης 13ος και 14ος μισθός και μειώνονται στο μισό οι υπερωρίες των υψηλόβαθμων υπαλλήλων και των συνεργατών των υπουργών και των γενικών γραμματέων. Οι μισθοί των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ θα εναρμονιστούν με εκείνες των εργαζομένων στο Δημόσιο, γεγονός που σημαίνει μείωση στις αποδοχές τους κατά 35%, ενώ μειώνονται 6% - 7% τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, των καθηγητών Πανεπιστημίου, των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η μείωση για τους δικαστικούς.

Τσεκούρι πέφτει και στη 13η και 14η σύνταξη (κύριας και επικουρικής), ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει μαχαίρι και στις συντάξεις των 700 ευρώ!

Το οικονομικό επιτελείο έχει στο τραπέζι πρόταση για παρακρατήσει εισφορών από 1.300.000 συνταξιούχους ως εξής:
- Από 700 – 1.000 ευρώ, εισφορά 3%
- Από 1.001 – 1.400 ευρώ, εισφορά 5%
- Από 1.401 – και πάνω, εισφορά 10%

Περικόπτεται επίσης περίπου 40% του εφάπαξ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η περικοπή θα αγγίξει το 80%.

Έτσι αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης κατά ένα ή δύο έτη, δηλαδή από τα 65 στα 66 ή 67 χρόνια, ενώ προβλέπεται ότι οι απολύσεις στο δημόσιο φέτος θα αγγίξουν τις 15.000, με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου και της… «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης».

Το ξήλωμα του ΕΣΥ δεν έχει τέλος...

 
Μια άκρως μνημονιακή διαρθρωτική αλλαγή στο ΕΣΥ μελετά το επιτελείο του υποργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου...

Μελετάται η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάθεση των εργαστηριακών εξετάσεων των κρατικών νοσοκομείων...


Το ξήλωμα του ΕΣΥ δεν έχει τέλος...

Άντε καλορίζικος και καλές δουλειές ?


 

Ο ανύπαρκτος Πρόεδρός μας και υποστηρικτής της Μνημονιακης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ , αναβαθμίστηκε στη θέση του Γραμματέα της ΟΣΜΕ, επιτέλους η Ομοσπονδία θα δραστηριοποιηθεί.
Αμήν.


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά  την  απώλεια  του  Προέδρου  Βασίλη  Δημητρόπουλου,  κατά  τη  συνεδρίαση  της  Ολομέλειας  του  Δ.Σ  της  Ο.Σ.Μ.Ε  στις  11-9-2012  έγινε  ανασύνθεση  της  Εκτελεστικής  Γραμματείας  της  Ομοσπονδίας.
Η  νέα  σύνθεση  του  Δ.Σ  έχει  ως  εξής:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 1.   Πρόεδρος  Αμπλάς  Θεμιστοκλής – ΚΤΕΛ
 2.  Α' Αντιπρόεδρος  Μουρατίδης Γιάννης - ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
 3.  Β' Αντιπρόεδρος  Μασσάς Γιώργος - Ο.ΣΥ  
 4.  Γεν. Γραμματέας  Νικολακόπουλος  Κων/νος – Ο.ΣΥ 
 5.  Γραμματέας Οργανωτικού  Καρακωσταντής Διομήδης - Ο.ΣΥ
 6.  Γραμματέας Οικονομικού  Παπαδάκης Γιάννης - Φορτηγά Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε
 7.  Γραμματέας Τύπου  Πατουλιός Παναγιώτης - ΚΤΕΛ

ΜΕΛΗ Δ.Σ.

  8.  Γουλιελμάκης Γιάννης - Τουριστικά Κρήτης
  9.  Τσιρίδης Γιώργος Ο.ΣΥ
 10.   Μπασάκος Χρήστος - Φορτηγά Θεσσαλονίκης
 11.
 Μάνης  Γιάννης – Ο.ΣΥ  
 12.  Στάθης Παναγιώτης - Ο.ΣΥ  
 13.  Κούβαρης Γιώργος   - Ο.ΣΥ  
 14.  Μαστραγγελής Γιώργος - Ο.ΣΥ  
 15.  Τσαρίδης Νικήτας - ΟΑΣΘ Θεσ/κης




Επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων ιατρών στο νοσοκομείο Κορίνθου

 
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Κορίνθου αφενός γιατί τους οφείλονται μέρος του μισθού των μηνών Μαΐου – Ιουνίου - Ιουλίου και Αυγούστου και αφετέρου γιατί θεωρούν επισφαλή την εφημέρευση του νοσοκομείου.

«Όταν ένας νέος ιατρός ειδικευόμενος είναι μόνος του στα Επείγοντα και καλείται να αντιμετωπίσει επείγον περιστατικό χωρίς την επίβλεψη ειδικού κινδυνεύουν ζωές» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο Πρόεδρος Σωματείου Ειδικευομένων Ιατρών Νομού Κορινθίας, Θάνος Γιαννουλάκης.
Στην ανακοίνωση οι ιατροί, αναφέρουν ελλείψεις βασικών μηχανημάτων καθώς και γιατρών ειδικά στις ειδικότητες παιδίατρων χειρουργών και γυναικολόγων.
Επίσης, ζητούν να υπάρχει παρουσιολόγιο στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ θέλουν να μάθουν για τις ενεργές εφημερίες των ειδικών ιατρών.
Όπως οι ίδιοι λένε, δεν συμφωνούν με την επίσχεση εργασίας αλλά είναι αναγκασμένοι να την κάνουν για να προασπίσουν την υγεία των ασθενών που φτάνουν στα χέρια τους.
«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε ένα νοσηρό σύστημα που αντί να κοιτάει να βελτιώσει τις συνθήκες Υγείας του κόσμου υπακούει στις επιταγές Υπουργείου-Κυβέρνησης-Τρόικας και προχωράει στην Γενοκτονία του ελληνικού λαού χωρίς οίκτο. Καλούμε τους ειδικούς ιατρούς αλλά και όλο τον κόσμο να είναι δίπλα μας για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής μας. Παλεύουμε όχι μόνο για την δική σας ζωή αλλά και για την δική μας. Για τα όνειρα μας, για τα παιδιά μας» τονίζει ο κ. Γιαννουλάκης.

Σε νέα απεργία οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυριανή»

 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 18 Σεπτεμβρίου 2012.

«Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους της για λύση στο αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Οι Ενώσεις ζητούν:
•    Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
•    Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων και
•    Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

La terra Τρέμη


 

Με το που διορίστηκε από τον Κουβέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ ο δημοσιογράφος, αποτυχών βουλευτής Ευβοίας και επί χρόνια στέλεχος του Κόκκαλη Πάνος Κολιοπάνος, να ΄σου η ανακοίνωση ότι βγαίνει στο σφυρί το 29% του υπερκερδοφόρου οργανισμού. Παρεμπιπτόντως, εκ των βασικών διεκδικητών του ΟΠΑΠ είναι ο κ. Κόκκαλης, τούτο όμως είναι εντελώς δευτερεύον, διότι το πρωτεύον είναι ότι, χάρη στον κ. Κολιοπάνο, ξεπουλιέται μόνο το 29% και όχι το 30% που επρόκειτο να πουληθεί αρχικώς. Κατόπιν τούτων, η ΔΗΜ.ΑΡ. θα μείνει στην ιστορία ως το κόμμα που έσωσε το 1% του ΟΠΑΠ, επίτευγμα ανάλογης ιστορικής βαρύτητας με τη Λίστα του Σίντλερ.

Τι να κάνουμε κι εμείς οι δυστυχείς δημοσιογράφοι; Με τέτοια ανεργία που έχει πέσει στον κλάδο βρίσκουμε αποκούμπι στα Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιρειών, αφού, εκτός από τον κ. Κολιοπάνο, σε Δ.Σ. εταιρείας έχει εργαστεί, όπως μάθαμε από το περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη, και η κ. Όλγα Τρέμη. Συγκεκριμένα, η κ. Τρέμη ήταν αντιπρόεδρος σε Δ.Σ. εταιρείας που πουλάει όπλα, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αφού με τα βλήματα που έχει τόσα χρόνια δίπλα της στο δελτίο, έχει αποκτήσει τεχνογνωσία ζηλευτή. Επιπλέον, οι συνεχείς παρουσίες των κ.κ. Βενιζέλου και Πάγκαλου στο στούντιο του Mega έχουν καταστήσει την κ. Τρέμη ειδική και στα όπλα χημικού πολέμου και συγκεκριμένα στα αέρια μουστάρδας.

Χειρότερη μοίρα από την κ. Τρέμη και τον κ. Κολιοπάνο είχε ο επίσης καλός συνάδελφος Αιμίλιος Λιάτσος, που η καταραμένη η ανεργία τον έριξε στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ούτε ο ίδιος το ήθελε, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε πολύ περισσότερο ο Κουβέλης, το προέβλεπε όμως ρητά το δεύτερο Μνημόνιο: «Αν δεν αναλάβει ο Λιάτσος την ενημέρωση του ελληνικού λαού, λεφτά δεν παίρνετε, κουφάλες!». Ο Κουβέλης έβαλε κάτι κόκκινες γραμμές, ο Λιάτσος όμως τις πέρασε για διαγραμμίσεις της τροχαίας και πάρκαρε πάνω τους.

Α ρε Αιμίλιε! Από εκεί που έδειχνες κώλους στο δελτίο του Star, τώρα θα δείχνεις τον Σαμαρά να εγκαινιάζει αυτοκινητόδρομους με το μυστρί. Αλλά και κώλους να δείξεις Αιμίλιε, άλλη χάρη έχει ο life style κώλος και άλλη ο κρατικός.


IKA: Σε ιδιωτικές εταιρείες η είσπραξη των εισφορών


 

 Σε ιδιωτικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία, που θα λειτουργούν στα πρότυπα των εισπρακτικών εταιριών, μελετά το ΙΚΑ να αναθέσει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και επιχειρήσεις που καθυστερούν την απόδοσή τους.

Παράλληλα μελετάται το κλείσιμο των επιχειρήσεων εφόσον το χρέος τους προς το Ίδρυμα υπερβαίνει τους 8 μήνες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας


 
Όσοι έχετε σκοπό να κατεβείτε στο κέντρο σημερα θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους, ενώ θα διακοπεί και η κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 16-9-2012 στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από την 08.00΄ ώρα, έως το πέρας των εκδηλώσεων στην οδό Αγ. Ειρήνης, στο τμήμα της από την οδό Αθηναΐδος έως την οδό Αιόλου.

Β) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 10.30΄ ώρα έως το πέρας των εκδηλώσεων στις οδούς:

-Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής έως την οδό Βασ. Γεωργίου Α΄.

-Πλατεία Συντάγματος

-Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος

-Όθωνος, σε όλο το μήκος της

-Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως τη Λ. Βασ. Όλγας

-Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της

-Αιόλου, στο τμήμα της από την οδό Ερμού έως την οδό Μητροπόλεως.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων. Star.g

Τα "παπαγαλάκια" και το φίδι τους

 
Τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου καμώνονται ότι με την προπαγάνδα τους χτυπούν το "φίδι", που ήδη σέρνεται σε δρόμους και πλατείες.

Αυτή την εβδομάδα τα συγκροτήματα του μνημονιακού κατεστημένου υπερέβαλαν εαυτούς σε συκοφαντίες κατά της Αριστεράς. Στην αρχή επιχείρησαν να εξομοιώσουν την κακοποιό δράση της Χρυσής Αυγής με τις δραστηριότητες των κοινωνικών κινημάτων, ανασύροντας το τετριμμένο ιδεολογικό στερεότυπο των "δύο άκρων". Μετά, κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι "πετάνε λευκή πετσέτα" στη Χρυσή Αυγή, επειδή τα κόμματα της Αριστεράς δεν ψήφισαν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό, διότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του να καταδικαστούν τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Οι εμπνευστές αυτής της άθλιας τακτικής γνωρίζουν ότι ο "διμέτωπος" στην ουσία είναι μονομέτωπος. Δηλαδή ενοχοποιείται η Αριστερά για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής! Μόνο η ιδεολογικοπολιτική καταδίκη των νεοναζί και των συναφών συμπεριφορών, όπως ο ρατσισμός, μπορεί να δημιουργήσει ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που οι μνημονιακές πολιτικές δημιουργούν προϋποθέσεις για τη διάδοση του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου καμώνονται ότι με την προπαγάνδα τους χτυπούν το "φίδι", που ήδη σέρνεται σε δρόμους και πλατείες. Τι κάνουν η αστυνομία και η Δικαιοσύνη; Γιατί η έρευνα ρατσιστικών εγκλημάτων, αλλά και υποθέσεων προετοιμαστικών πράξεων ακροδεξιάς τρομοκρατίας, όπως η υπόθεση της Σπάρτης, αντιμετωπίζονται ως υποθέσεις περίπου ρουτίνας; Ποια είναι η πρόοδος των αστυνομικών ερευνών για τη δολοφονία του αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο ακροδεξιός στη Σπάρτη, που στην κατοχή του βρέθηκαν 60 βόμβες; Γιατί δεν συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω οι τραμπούκοι που επετέθησαν στους αλλοδαπούς νόμιμους πλανόδιους πωλητές;

Σε αντίθεση με τη βραδυπορία των Αρχών, στην κοινωνία συγκροτούνται αντιστάσεις. Η ακροδεξιά δημαγωγία αποκαλύπτεται. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο στόχος της δεν είναι η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά η διάχυση του μίσους και ο διχασμός των πολιτών, τελικά η αντιπαράθεση των φτωχών Ελλήνων με τους φτωχότερους ξένους. Χθες η διανομή τροφίμων "μόνο για Έλληνες" στον Άγ. Παντελεήμονα δεν πήγε καλά για τη Χρυσή Αυγή. Οι κάτοικοι δεν "τσίμπησαν". Ούτε τους χειροκρότησαν για τη ληστεία στο μικρομάγαζο του Πακιστανού. Στην Ήπειρο ξεφούσκωσαν τα λάστιχα στο μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου.

Όσο επανέρχεται στον δρόμο η ατζέντα του Μνημονίου, όσο δηλαδή ο κόσμος κινητοποιείται κατά της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, όσο η κοινωνική αλληλεγγύη τοποθετείται στο επίκεντρο των αγώνων και των κοινωνικών πρακτικών, τόσο οι ναζί θα αισθάνονται ότι περιορίζεται ο "ζωτικός τους χώρος", που δημιουργήθηκε εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Οκτώ νεκροί θύματα του ιερού πολέμου για τον Μωάμεθ


 

 Σάλο έχει προκαλέσει η ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ, γυρισμένη στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Στην Τυνησία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του αφότου διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της χώρας Τύνιδα, άλλα τρία άτομα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ, ενώ από νωρίτερα είχε γνωστό πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Λίβανο και άλλος ένας στο Κάιρο. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην Υεμένη.

Πυκνός καπνός υψωνόταν από το σύμπλεγμα της πρεσβείας. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αμερικανικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, το οποίο σήμερα είναι κλειστό.

Στο Σουδάν, εκατοντάδες εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας στο Χαρτούμ, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. Στο στόχαστρο βρέθηκε λίγο αργότερα και η βρετανική πρεσβεία, χωρίς όμως να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αποτρέψει περίπου 5.000 διαδηλωτές από το να εισβάλουν στη γερμανική και την αμερικανική πρεσβεία, που στεγάζονται σε διπλανά κτήρια στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Τελικά, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Στην Τρίπολη στο βόρειο Λίβανο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις και 25 τραυματίστηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές. Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε ένα εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας Kentucky Fried Chicken, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά της επίσκεψης του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κάποιοι στο πλήθος φώναζαν «Δεν θέλουμε τον Πάπα» και «Όχι άλλες προσβολές (εναντίον του Ισλάμ)», την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στο μουσουλμανικό κόσμο λόγω αντιισλαμικής ταινίας.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές συνεχίστηκαν σήμερα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, 35χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Αίγυπτο.

Αργότερα, Βεδουίνοι επιτέθηκαν σήμερα στο στρατόπεδο της πολυεθνικής δύναμης των παρατηρητών στο Σινά, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο. Οι Βεδουίνοι διείσδυσαν στο στρατόπεδο και έκαψαν ένα πύργο παρατήρησης που βρισκόταν στο εσωτερικό χώρο. Συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο Κολομβιανών και ενός Αιγυπτίου, είπε ο αξιωματούχος.

Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην Ινδία, όταν μουσουλμάνοι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Τσενάι. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και έσπασαν τα παράθυρα του προξενείου, ενώ προσπάθησαν να καταστρέψουν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και να αναρριχηθούν στον τοίχο της περίφραξης. Στη συνέχεια διαλύθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και προχώρησαν στη σύλληψη 86 ατόμων.

Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Στους δρόμους βγηκαν και Νιγηριανοί στην πόλη Τζος, όπου ο στρατός πυροβόλησε στο αέρα για να διαλύσει μια ομάδα ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης. Οι στρατιωτικοί «αναγκάστηκαν να ρίξουν πυρά στον αέρα, αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχαγός Σαλίχου Μουστάφα προσθέτοντας οι διαδηλωτές έφταναν τις μερικές εκατοντάδες και κρατούσαν «πανό τα οποία κατήγγειλαν τις ΗΠΑ».

Διαδηλώσεις για την αντιισλαμική ταινία πραγματοποιήθηκαν και στην Υεμένη, το Ιράκ, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Κασμίρ, το Κατάρ, το Αφγανιστάν, τα παλαστινιακά εδάφη, την Ιορδανία.

Και στο Λονδίνο όμως 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία. Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους υποστηρικτές απαγορευμένων ισλαμικών ομάδων στη Βρετανία, συγκεντρώθηκαν χωρίς βία μπροστά στο κεντρικό τέμενος του Λονδίνου στο Ρίτζεντς Πάρκ, πριν μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται δυτικά του πάρκου. Κράδαιναν μάλιστα πανό που έγραφαν: «Το Ισλάμ θα καταστρέψει το ψεύδος».

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονταν σήμερα οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές σε μουσουλμανικές χώρες. Εγκύκλιος που εξέδωσαν το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποιεί ότι «ο κίνδυνος βίας ενδέχεται να αυξηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθώς η ταινία συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή».

Στην Υεμένη έφτασε διμοιρία αμερικανών πεζοναυτών για την ενίσχυση της ασφάλειας στην πρεσβεία, μετά τη χθεσινή εισβολή διαδηλωτών στο έδαφός της.

Την ίδια ώρα, ήρθη η απαγόρευση πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, που είχε επιβληθεί από χθες τη νύχτα για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΗΕ απομάκρυνε το ξένο προσωπικό του που βρίσκεται στη Βεγγάζη της Λιβύης για λόγους ασφαλείας μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα. Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το γραφείο του ΟΗΕ στη Βεγγάζη θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με το τοπικό προσωπικό με την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας.

Στην Ουάσινγκτον, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ εργάζονται με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από όλες τις διπλωματικές αποστολές τους, κυρίως στο Σουδάν και την Τυνησία. «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τι συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και εργαζόμαστε με το προσωπικό μας και τις διπλωματικές μας υπηρεσίες, καθώς και με τις κυβερνήσεις υποδοχής για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των αποστολών μας και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των βίαιων διαδηλώσεων» ανέφερε.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον ιστότοπο YouTube να εξετάσει το περιεχόμενο της αντιισλαμικής ταινίας ώστε να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης του ιστότοπου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είχε εκτιμήσει ότι η προβολή της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» (Innocence of Muslims) δεν μπορεί να απαγορευθεί από την αμερικανική κυβέρνηση εξαιτίας του πρώτου άρθρου του αμερικανικού Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης. «Η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη και όταν πρόκειται για προσβλητικό λόγο, αποτελεί μια θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας μας» είχε πει χαρακτηριστικά ο Κάρνεϊ.

«Όμως παρόλα αυτά μπορούμε να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε αυτό που θεωρούμε προσβλητικό. Και έχουμε υπάρξει ξεκάθαροι σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε.

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα με πίστωση από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου


 
Οι φαρμακοποιοί εκτός από της Αττικής, αποφάσισαν βράδυ Σαββάτου, την αναστολή των κινητοποιήσεων τους και έτσι από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής και όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, συνεχίζουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες

Στη Λαμία ο Καμμένος


 

 Σε συλλογή υπογραφών για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο, θα προχωρήσει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως τόνισε ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος σήμερα το μεσημέρι από την Λαμία.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του από την Λαμία αναφερόμενος στους προέδρους των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθούν, έκανε λόγο «για οικονομικούς δολοφόνους» και τόνισε πως «στόχος τους είναι να ξεπουλήσουν την χώρα προτού φύγουν».

Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά τόνισε πως «προεκλογικά ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση, μετά τις εκλογές πήγε στην Γερμανία με δώρο το 1,8 δισ. από το πρόστιμο της SIEMENS και ζήτησε γονυπετής συγνώμη από την κ. Μέρκελ».

Επίσης, τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις στην Βουλή μέσα από αιτήματα σύστασης εξεταστικών επιτροπών «αρχής γενομένης από το αίτημα που θα κατατεθεί για την συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή του μνημονίου».

Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν επιχειρεί να πατάξει το λαθρεμπόριο», ενώ ζήτησε αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και επιδότηση για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα προσδιόρισε ότι ίσως βρεθούν κάποια «παλικάρια» βουλευτές όπως αυτοί που καταψήφισαν το 2ο μνημόνιο που σήμερα βρίσκονται στους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι και θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην κομματική πειθαρχία που προσπαθεί να επιβάλλει ο κύριος Σαμαράς, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «προσπαθεί να επανιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του κινήματος Μιχάλη Γιαννάκη αλλά και τους βουλευτές Ρ. Μακρή και Παύλο Χαϊκάλη, ξεκίνησε την περιοδεία του στην Φθιώτιδα από την Λάρυμνα και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, έκανε λόγο για «ξεπούλημα μιας κερδοφόρας επιχείρησης που αποτελεί σχεδόν μονοπώλιο στην παραγωγή νικελίου».

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Λαμία, όπου αρχικά είχε συνάντηση με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην περιοχή, ενώ στην συνέχεια είχε μια σειρά επαφών με τον δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά, τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θ. Στάικο, καθώς και με τους προέδρους των Επιμελητηρίων όπου και συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Καμμένος είχε συνάντηση και με εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η Τράπεζα, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο» και κάλεσε τους εργαζομένους σε συνάντηση στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.

Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας


 

 Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

Καθηγητές, νοσοκόμες και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας μια ημέρα μετά την δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί σε μια διαδικασία μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενέκρινε χθες Παρασκευή σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή μιας νέας σειράς φόρων στον ενεργειακό τομέα της Ισπανίας, και που αναμένεται να της αποφέρουν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει επίσης την εισαγωγή νέων φόρων για την πυρηνική ενέργεια, έναν φόρο για την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως και έναν φόρο 6% στην παραγωγή ενέργειας εν γένει.

Zougla.gr