EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου


 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 26 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παραλλήλως ετοιμάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στη Βουλή.

Οικολόγοι Πράσινοι: "Προστατευόμενες νησίδες στο σφυρί"


 

Με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι –μην γνωρίζοντας τι εκποιεί- συμβάλλει στην καταστροφή των τελευταίων φυσικών καταφυγίων της Μεσογείου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Χωρίς να γνωρίζει τι εκποιεί, η Κυβέρνηση προχωρά στην καταστροφή των τελευταίων φυσικών καταφυγίων της Μεσογείου. Εθνικά Πάρκα, Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Ειδικές Ζώνες Διατήρησης περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις 40 νησίδες που η κυβέρνηση παραχωρεί για τουριστική αξιοποίηση.

Οι ακατοίκητες νησίδες είναι από τα τελευταία φυσικά μνημεία της Μεσογείου. Έχουν διεθνή αξία επειδή πολλές από αυτές φιλοξενούν σπάνια είδη που έχουν καταφύγει εκεί ακριβώς επειδή είναι ερημικές και ήσυχες. Οποιαδήποτε ‘αξιοποίηση’ θα καταστρέψει εντελώς πολλές από αυτές.

Είναι αδιανόητο το πώς μπορεί να υλοποιηθεί τουριστική επένδυση πάνω σε μια νησίδα που φιλοξενεί εκατοντάδες ή χιλιάδες ζευγάρια από σπάνια θαλασσοπούλια και αρπακτικά όπως τα Στροφάδια ή η Ελάσσα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεργαστούν με ειδικευμένες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να αναδειχτεί και διεθνώς το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα, που θέτει η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση:

Συμβουλεύτηκε η Κυβέρνηση το ΥΠΕΚΑ για να ενημερωθεί για το αυστηρό καθεστώς προστασίας που έχουν αρκετές από αυτές τις νησίδες; Θα ενημερώσει τους υποψήφιους επενδυτές για το καθεστώς προστασίας αυτών των νησίδων που επιτρέπει – στην καλύτερη περίπτωση- στοιχειώδεις μόνο υποδομές για ολιγόωρη επίσκεψη ερευνητών ή οικοτουριστών και φυσικά κανενός είδους «επένδυση»; Ποια γνώμη έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκποίηση αυτών των σημαντικών περιοχών, που βρίσκονται στο Δίκτυο Natura – 2000;». Zougla.gr

Ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος στα Κατεχόμενα


 

Ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος, από τις μέχρι τώρα εκταφές, βρέθηκε στην Κύπρο στη περιοχή κοντά στις Χαμίτ Μάντρες, στην κατεχόμενη Λευκωσία!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα οστά ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες Ελληνοκύπριους στρατιώτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν, όταν έσπασε η αμυντική γραμμή της Μιας Μηλιάς στις 14 Αυγούστου 1974.

Αρκετοί στρατιώτες από αυτούς που βρέθηκαν είτε έπεσαν στην μάχη, είτε συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν.

Το σημείο που βρίσκεται ο ομαδικός τάφος είναι γνωστό, όμως… το κρατούσαν μυστικό. Μάλιστα στο παρελθόν είχε γίνει αναφορά για μεταφορά εθνοφρουρών στο σημείο με φορτηγά και ημιφορτηγά αλλά δεν έγινε γνωστό κατά πόσον οι πληροφορίες ήταν αξιόπιστες.

Το ΣτΕ προειδοποιεί για τα νέα επώδυνα μέτρα


 

Αν και διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στη στάση που προτίθενται να κρατήσουν στις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους, ωστόσο από το κείμενο της απόφασης γίνεται κατανοητό πως στην ουσία περιμένουν την ώρα που θα κληθούν να κρίνουν τη συνταγματικότητα των μέτρων...

Όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα συμμετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα προχωρήσουν, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους, σε διακοπές των συνεδριάσεων. Σπεύδουν πάντως να τονίσουν πως αυτή η στάση τους δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως «αδυναμία», αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως ενδεχομένως εκείνοι ν’ ακολουθήσουν άλλες μορφές αγώνα που σε αυτό το στάδιο δεν θέλουν να διευκρινίσουν. Ξεκαθαρίζουν πάντως την πρόθεσή τους να κινηθούν εντός των ορίων που τίθενται από την ιδιότητά τους ως δημόσιοι λειτουργοί.

Είναι γνωστό πάντως σε όλους, πως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνονται οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου και τα μέτρα που το συνοδεύουν.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται:

«Επί του ζητήματος των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής: Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, καθώς και με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Στις συναντήσεις αυτές οι δικαστικοί λειτουργοί δεν παρουσιάστηκαν αδιάλλακτοι ή αποκομμένοι από τον κοινωνικό περίγυρο ούτε στράφηκαν εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων και δη εκείνων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, συναισθανόμενοι, ως δημόσιοι λειτουργοί, την κρισιμότητα των στιγμών. Και ενώ ο Πρωθυπουργός και οι δύο Αρχηγοί εξέφρασαν την κατανόησή τους και υποσχέθηκαν να εξετάσουν το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη τον θεσμικό ρόλο των δικαστικών λειτουργών και τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, το οικονομικό επιτελείο αντιπαρέταξε μια ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική, που αγγίζει τα όρια της θεσμικής αναλγησίας, και προτείνει τη μείωση των αποδοχών μας κατά 23% μεσοσταθμικά, χωρίς περαιτέρω εξειδικεύσεις.

»Είναι αυτονόητο ότι, σε μια δημοκρατική κοινωνία, μέλημα της Πολιτείας θα έπρεπε να αποτελεί η υπεράσπιση της ισοτιμίας της δικαστικής εξουσίας με τις άλλες δύο εξουσίες και τους λειτουργούς τους και κατ’ επέκταση η διασφάλιση της ίδιας της λειτουργίας του θεσμού της Δικαιοσύνης. Η Εκτελεστική Εξουσία, επομένως, δεν θα έπρεπε να μετακυλύει το βάρος αυτό στους δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζοντάς τους σε αντιπαράθεση με την κοινωνία. Το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών αποτελεί, ως μέσο εξασφάλισης της λειτουργικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνταγματική επιταγή, την οποία οι ίδιοι, τελικώς, οι δικαστές πρέπει να υπερασπιστούν. Εντούτοις, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι το Σύνταγμα δεν αποτελεί μόνο το έρεισμα των αιτημάτων των δικαστικών λειτουργών, αλλά ταυτόχρονα και το όριο του τρόπου διεκδίκησής τους. Η Εκτελεστική Εξουσία, πάντως, ας μην εκλάβει τη θεσμική υπευθυνότητα των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αδυναμία.

»Ενόψει λοιπόν της διαφαινόμενης υπέρμετρης περικοπής των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 1-7-2012, η οποία, συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων, μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των συνολικών καθαρών αποδοχών, μέσα σε μία μόλις διετία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκρίνει, ως θεμιτό μέσο άμυνας, τη συμμετοχή στις πανδικαστικές συγκεντρώσεις, χωρίς διακοπή συνεδριάσεων, και την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κατά πράξεων και ρυθμίσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ιδιότητά μας ως δημόσιων λειτουργών και θίγουν τα δικαιώματά μας ως πολιτών, καθώς, όπως έχει ήδη κριθεί με την 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, επί των εφαρμοστικών του Μνημονίου διατάξεων, «δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων –κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων– προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία.

»Τέλος, εκφράζουμε την ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη μας προς τις λοιπές δικαστικές ενώσεις, με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, καλούμε τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή στην Πανδικαστική Συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012 και συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012».

Συνδικαλιστές αποδοκίμασαν Μπακογιάννη και Γεωργιάδη


 

Έντονα αποδοκιμάστηκαν χθες το βράδυ οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη Συγγρού υπήρξε μαραθώνια (σχεδόν 7 ώρες) συνάντηση υπουργών και βουλευτών για να εξηγήσουν οι πρώτοι στους δεύτερους τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ. Έξω ακριβώς από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 70 συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι ήταν πυρ και μανία με τους βουλευτές του κόμματος.

Ο πρώτος που την «πλήρωσε» ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα.

«Βροντερή» υποδοχή, ωστόσο, επεφύλασσαν και στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, στους οποίους τα «έψαλαν» κανονικά μόλις τους είδαν. «Ε, ε, ε.. Ο, ο, ο.. πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από ‘δω» ήταν το σύνθημα που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές που δεν ξέχασαν το γεγονός πως η ΝΔ είχε -κάποτε- υψώσει αντιμνημονιακή σημαία.

Οι γαλάζιοι πυροσβέστες για την μάχη στη ΔΑΚΕ


 

Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Βρούτσης και Χρήστος Σταϊκούρας ξεκίνησαν από χθες να βλέπουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ώστε να μην υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Σε επιχείρηση «κατευνασμού των πνευμάτων» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, προχωρούν τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και σημαίνοντα μέλη της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκίνησαν από χθες να βλέπουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά ομάδες προκειμένου να τους πείσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων, έτσι ώστε να μην υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Οι τρεις τους διατρανώνουν σε όλους τους τόνους πως τα μέτρα αυτά, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα είναι τα τελευταία.

Στόχος τους είναι, επίσης, να καταστήσουν σαφές στους «γαλάζιους» βουλευτές ότι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, που θα φτάνει στο υπέρογκο ποσό των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το… μασάζ των υπουργών προς τους βουλευτές θα κρατήσει αρκετές ημέρες, καθώς τα ραντεβού γίνονται κατά ομάδες λίγων ατόμων. Σημαντική σε αυτή τη διαδικασία είναι και η συμβολή τόσο του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αθανάσιου Μπούρα.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε, υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός βουλευτών που μπορεί να συμφωνεί με την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα, ωστόσο διαφωνεί με τις οριζόντιες περικοπές.

Και τούτο γιατί μία ακόμη φορά αυτοί που πλήττονται περισσότεροι είναι οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που αποτελούν τα… εύκολα θύματα. Ζητούν, δε, να έχουν επικοιινωνία με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Αυτό όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει αργότερα. Αφού τελειώσουν οι ενημερωτικές συναντήσεις κατά γκρουπ, θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε τα μέλη της να πάνε συντεταγμένα στην ψηφοφορία.

Πάντως, σε περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου δει ότι οι βουλευτές δεν πείθονται και εξακολουθούν να υπάρχουν «αντάρτες», θα επιστρατεύσει σκληρότερα μέτρα. Τουτέστιν, θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία: όποιος δεν υπερψηφίσει τα μέτρα, θα διαγράφει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είναι ξεκάθαρος. Ερωτηθείς προ ημερών εάν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην επερχόμενη ψηφοφορία, σημείωσε πως «όταν έχουν βάλει όλοι όσοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση την εθνική ανάγκη πάνω από την κομματική ή όποιο άλλο συμφέρον, είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές προσωπικές στρατηγικές; Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Αλλωστε, νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε ομαδική διαγραφή είκοσι «γαλάζιων» βουλευτών.

Να σημειωθεί πως χθες το βράδυ μέλη της ΔΑΚΕ συγκεντρώθηκαν στη Συγγρού κάτω από τα γραφεία της Ν.Δ. και προπηλάκισαν βουλευτές που προσέρχονταν στα γραφεία του κόμματος. Μάλιστα, όταν εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας για να καθησυχάσει τα οξυμένα πνεύματα, δέχτηκε ποτήρια με νερό...

Ανακαλύφθηκαν οι μικρότερες πατημασιές σπονδυλωτού ζώου


 

Μία σειρά από απολιθωμένες πατημασιές που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Τζόγκινς της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, θεωρούνται οι πιο μικρές που έχουν εντοπιστεί ποτέ στον κόσμο να έχουν γίνει από σπονδυλωτό ζώο.

Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν οι πατημασιές, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και σε αυτήν έχουν ανακαλυφθεί πολλά ακόμα απολιθώματα.

Οι πατημασιές, που αρχικά έγιναν αντιληπτές από μία ερασιτέχνη παλαιοντολόγο, καθώς περπατούσε κατά μήκος της ακτής, προέρχονται από ένα αμφίβιο είδος σαν τη σαλαμάνδρα (Batrachichnus salamandroides), που ζούσε στη Γη πριν από 315 εκατ. χρόνια.

Τα ίχνη των μπροστινών ποδιών έχουν μήκος 1,6 χιλιοστών και των πισινών 2,4 χιλιοστών, ενώ συνολικά τα ίχνη έχουν αφήσει αποτυπώματα σε απόσταση 48 χιλιοστών. Το μήκος του ζώου που άφησε τα ίχνη, υπολογίζεται σε μόλις οκτώ χιλιοστά από την μουσούδα έως την ουρά του.

Η επιστημονική μελέτη των απολιθωμάτων έγινε από παλαιοντολόγους του πανεπιστημίου Σεν Μέρι και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Νέου Μεξικού και η σχετική δημοσίευση έγινε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Ichnos».

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ Πρωτοβουλια Οδηγων ΗΛΠΑΠ

Άνοιξε και εσύ ένα περίπτερο! Μπορείς!


 

Προβλέπεται η πλήρης απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά, κατ΄ εφαρμογή του Ν.3919/2011: «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολογήτων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».

Βάση της παραπάνω απόφασης καταργούνται οι εξής περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων:

- Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.

- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας τωνδικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.

- Ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.

- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου

Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:


- Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.

- Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού επειδή αντίκειται στο άρθρο 2 παρ. 2α και στο άρθρο 2 παρ. 2ζ του Ν.3919/2011.

- Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.

- Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

- Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.

- Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

- Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.

Εκμετάλλευση κυλικείων:

- Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφη.

- Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.

Προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη του 3 φορές!


 

Κανένας αστυνομικός δεν μπορούσε να πιστέψει την Πατρίτσια Περνάσια από το Ορλάντο, όταν τηλεφώνησε έντρομη στο αστυνομικό τμήμα, για να καταγγείλει τον… 92χρονο πατέρα της, που προσπάθησε να την σκοτώσει τρεις φορές!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 92χρονος προσπάθησε να την σκοτώσει την πρώτη φορά με τηγάνι, την δεύτερη με όπλα και την τρίτη με μαχαίρι.

Το πιο «κουλό» στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος που προσπάθησε να την σκοτώσει: Επειδή άφησε τον ενήλικο γιο της (και εγγονό του) να κοιμηθεί με την αρραβωνιαστικιά του πριν τον γάμο!

Η γυναίκα, που μένει στο ίδιο σπίτι με τον πατέρας της και την κοπέλα που τον φροντίζει την πρώτη φορά δέχτηκε επίθεση, ενώ κοιμόταν. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Την δεύτερη φορά την… πυροβόλησε, αλλά το όπλο δεν είχε σφαίρες και την Τρίτη την μαχαίρωσε.

Τελικά ο άντρας συνελήφθη και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Star.gr

Αναζητούν δουλειά και στις διακοπές!


 

 Με σχεδόν αμείωτο ενδιαφέρον, συνέχισαν τα στελέχη των επιχειρήσεων να αναζητούν εργασία και το διάστημα του Αυγούστου, σε σχέση με άλλους μήνες, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων από τη βάση δεδομένων, που διεξήγαγε η ιστοσελίδα ανεύρεσης εργασίας της KPMG www.justjobs.gr.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, η αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης τον Αύγουστο σαν ποσοστό στο σύνολο των αναζητήσεων, κατά τη διάρκεια του χρόνου, αυξήθηκε κατά 14%, το 2012 από το 2011, ενώ, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, όπου η κρίση στην αγορά εργασίας ήταν πιο περιορισμένη, αυξήθηκε κατά 25%.

Ενδεικτικό του ότι η αναζήτηση για εργασία δεν πήγε φέτος «διακοπές», είναι το γεγονός ότι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα www.justjobs.gr, μέσω κινητών τηλεφώνων, τετραπλασιάστηκε, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα στοιχεία του www.justjobs.gr δείχνουν ακόμη ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων ενδιαφέρονται πια για καλές θέσεις εργασίας, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής βάσης της εταιρείας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα στελέχη, το 2012, ζητούν να ενημερώνονται για νέες θέσεις εργασίας με πολύ μικρές ποσοστιαίες αποκλίσεις ανάμεσα στις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές (η Αττική συγκεντρώνει το 14%, ενώ καμία γεωγραφική περιοχή δεν συγκεντρώνει ποσοστό αναζητήσεων μικρότερο από 4%). Συγκρίνοντας αυτά τα στοιχεία με εκείνα του 2008, παρατηρείται ότι οι αντίστοιχες αναζητήσεις τότε αποτύπωναν, σε μεγάλο βαθμό, τη γεωγραφική κατανομή στην απασχόληση, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στην επιχειρηματική «Μέκκα» της χώρας μας, την Αθήνα, η οποία συγκέντρωνε το 75% των αναζητήσεων. Η δεύτερη σε προτιμήσεις, η Θεσσαλονίκη, συγκέντρωνε μόλις το 10%.

«Το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας στον χώρο των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων», σχολιάζει η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια επιλογής στελεχών της KPMG, Ηρώ Μέλλιου και αναφέρει: «Η ανασφάλεια οδηγεί τα στελέχη, που ονειρεύονταν πέντε χρόνια πριν καριέρα στο επιχειρηματικό κέντρο της χώρας, να στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους σε θέσεις πιθανόν μικρότερων προοπτικών ανέλιξης και οικονομικού πακέτου, που μπορούν, όμως, να τους διασφαλίσουν μία πιο ήρεμη και ισορροπημένη ζωή. Όποιος έχει καταβολές εκτός Αθηνών, συζητά έντονα την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και αναζητά την καλύτερη δυνατή συνθήκη, για να υλοποιήσει τη μετοίκησή του».

Ενδιαφέρον αποτελεί ακόμη το γεγονός ότι, ενώ οι επιχειρήσεις, κατά προτεραιότητα, τους τελευταίους επτά μήνες, αναζητούν στελέχη στους χώρους των πωλήσεων, της οικονομικής διαχείρισης και της πληροφορικής, τα στελέχη, που ενδιαφέρονται να προσφέρουν την εργασία τους σε νέο εργοδότη, είναι, κυρίως, τραπεζικά και ακολουθούν τα στελέχη που προέρχονται από τη διαφήμιση και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ενώ σημαντική είναι και η προσφορά εργασίας των στελεχών logistics. Μεγαλύτερη απόκλιση στην προσφορά και στη ζήτηση παρατηρείται στο χώρο της πληροφορικής, όπου η προσφορά και, ειδικότερα, στις θέσεις υψηλής εξειδίκευσης στο χαμηλό και μεσαίο επίπεδο είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα σε αυτό τον χώρο οι εργοδότες να μην ικανοποιούν εύκολα τις ανάγκες τους.

Ισόβια για εμπορία ναρκωτικών, ιδιώνυμο αδίκημα η κουκούλα


 

 Οποιος κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών θα τιμωρείται με ισόβια, ακόμη και αν αποδείξει ότι είναι χρήστης, η κουκούλα θα καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα, ενώ προωθείται ρύθμιση που αυστηροποιεί την ποινική μεταχείριση στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με ποινή η οποία θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

Συγκεκριμένα, ποινή ανώτερη των τριών ετών για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που διαπράττονται από εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης
«Αποδοκιμάζουμε κάθε πράξη βίας και μίσους που εκπέμπεται από οποιονδήποτε και, ειδικά, από τη Χρυσή Αυγή. Ετσι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοναζιστικών ιδεών. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μείζον κίνδυνο».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του να καταστεί η κουκούλα ιδιώνυμο αδίκημα.

Ο κύριος Ρουπακιώτης επανέφερε το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, το οποίο είχε καταρτιστεί επί θητείας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αλλά είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης. Τώρα ο υπουργός επαναφέρει το νομοσχέδιο, καταργώντας την αποποινικοποίηση της χρήσης σε ιδιωτικό χώρο και καθιστώντας τη συγκεκριμένη πράξη πταίσμα.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι στο σχετικό νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση που προβλέπει ότι όποιος κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών θα τιμωρείται με ισόβια, ακόμη και αν αποδείξει ότι είναι χρήστης. Μέχρι σήμερα όποιος κατηγορούνταν για εμπορία ναρκωτικών αλλά έκανε παράλληλα και χρήση δεν τιμωρούνταν με ισόβια.

Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι ειδική επιτροπή εξετάζει το θέμα του να φορούν ειδικό βραχιόλι εντοπισμού όσοι κρατούμενοι λαμβάνουν άδεια από τις φυλακές. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, σημειώνοντας ότι το σχετικό καθεστώς θα το ρυθμίσει ειδική επιτροπή, που θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της σε διάστημα ενός μήνα.

Γουατεμάλα: Έκαψαν ζωντανό ύποπτο για τη δολοφονία παιδιών


 

Εξαγριωμένοι χωρικοί στη Γουατεμάλα σκότωσαν έναν άντρα βάζοντάς του φωτιά, με την κατηγορία ότι σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά σε σχολείο της περιοχής.

Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Reuters, οι κάτοικοι μιας περιοχής μόλις 85 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης της Γουατεμάλας, άρπαξαν τον 35χρονο άντρα, τον έλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μέλους του πυροσβεστικού σώματος που μετέβη στην περιοχή, ο άντρας εισήλθε σε μία σχολική τάξη και επιτέθηκε στους μαθητές, κόβοντας το κεφάλι ενός παιδιού και τον λαιμό ενός άλλου. Τα θύματα ήταν μόλις 8 ετών.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ο άντρας και είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και χρήσης ναρκωτικών, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα ως προς το ποιο ήταν το κίνητρο για αυτή την αποτρόπαιη επίθεση εναντίων των ανήλικων μαθητών.

Περισσότερη αποκέντρωση αντί για κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης

 
Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας εξ' αιτίας των εκτεταμένων περικοπών στη χρηματοδότησή τους σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανδρέας Ξανθός. Τόνισε ότι "οι δημοτικές αρχές, οι δημότες και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν μαζί για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών", εκφράζοντας επιπλέον την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις κινητοποιήσεις των Δήμων.

Ολόκληρη η δήλωση



Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των Δήμων που απειλούνται με χρεωκοπία από τις πολιτικές του μνημονίου, λόγω των τεράστιων περικοπών και των κατακρατημένων πόρων που τους αναλογούν. Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός του ότι αποτελεί ένα λαϊκό θεσμό που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, αποτελεί κομμάτι του Κοινωνικού Κράτους προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση στους πολίτες. Η αδυναμία λειτουργίας της, -που όπως φαίνεται έχει δρομολογηθεί από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού- θα συμπληρώσει την εικόνα πλήρους κατάρρευσης του ήδη κουτσουρεμένου Κοινωνικού Κράτους στην χώρα μας. Η προωθούμενη αδυναμία λειτουργίας των Δήμων θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκασθούν να προχωρήσουν οι Δήμοι σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, κάτι που άλλωστε ήδη εφαρμόζεται λόγω των  νεοφιλελεύθερων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουν σήμερα οι πολίτες είναι αντί για την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, περισσότερη αποκέντρωση. Αντί για μειούμενες κοινωνικές υπηρεσίες, περισσότερο Κοινωνικό Κράτος που είναι η αναγκαία ασπίδα προστασίας στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να αγωνιστούν μαζί οι δημοτικές αρχές, οι δημότες και όλοι οι εργαζόμενοι για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική.

Απόφαση-σταθμός: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και η μετενέργεια

 
Σε μία ιστορική απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής κηρύσσει αντισυνταγματική την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία μειώνεται ο κατώτατος μισθός και καταργείται η μετενέργεια, δικαιώνοντας τους απολυμένους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

Κατά παράβαση του Συντάγματος εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, που καθιστά την πράξη νομικά ανίσχυρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), «το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ».

Όπως αναφέρει η ΟΣΜΕ «με την με αρ. 24/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε συναδέλφων από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οδηγών και εισπρακτόρων, που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2012, και υποχρεώθηκε ο εργοδότης να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα από την απόλυσή τους έως τον Αύγουστο του 2012». Η ΟΣΜΕ άσκησε παρέμβαση υπέρ των απολυθέντων στη δίκη.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι οι απολύσεις είχαν πραγματοποιηθεί «χωρίς να συντρέχει κανένας από τους λόγους που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΚΤΕΛ, με την επίκληση εκ μέρους του ΚΤΕΛ, της δήθεν κατάργησης των διατάξεών του που αφορούν τους όρους λύσης της σύμβασης εργασίας από την με αρ. 6/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου».

«Η "επιχείρηση" εκθεμελίωσης εν μια νυκτί του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας με την με αρ. 6/2012 ΠΥΣ βρίσκει ήδη ως εμπόδιο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, που, σε πείσμα των καιρών, επιμένει να θυμάται και να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ, αλλά και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, υπόκεινται και θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς. Τη «ζούγκλα» μπορούμε και θα την κρατήσουμε μακριά» καταλήγουν οι συνδικαλιστές. 


Ορεστιάδα: Νεκρός εργαζόμενος που καταπλακώθηκε από δεξαμενή


 

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο συσκευασίας πλαστικών στην Ορεστιάδα, όταν καταπλακώθηκε από δεξαμενή νερού.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των υπόλοιπων εργαζομένων που «πάγωσαν» όταν είδαν τη δεξαμενή να υποχωρεί και να καταρρέει κάτω από άγνωστες συνθήκες και να καταπλακώνει τον 56χρονο Έλληνα εργάτη, ο οποίος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και λίγα λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ορεστιάδας διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και διερευνούν τυχόν ευθύνες.

Κον Μπετίτ: "Χρειάζεται να βάλουμε κι άλλα χρήματα για την Ελλάδα"


 

«Χείμαρρος» υπέρ της Ελλάδας ήταν ο επικεφαλής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπετίτ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε την υποβολή των προτάσεων Μπαρόζο για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση.

Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να δοθούν χρήματα άμεσα στην Ελλάδα και να επιμηκυνθεί ο χρόνος εξόφλησης του χρέους.

«Xρειάζεται να δημιουργηθεί, άμεσα, ένα ταμείο απόσβεσης χρέους για την Ελλάδα! Σήμερα Άμεσα! Και να πούμε επιτέλους την αλήθεια στην Ελλάδα. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα μπορείτε να εφαρμόσετε μια πολιτική προσαρμογής. Τέλος. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Χρειάζεται επέκταση χρόνου για την Ελλάδα. Χρειάζεται να βάλουμε κι άλλα χρήματα για την Ελλάδα.» υποστήριξε και πρόσθεσε

«Δεν είναι δυνατόν μία κοπέλα να δουλεύει για 150 ευρώ το μήνα σ' ένα σούπερ μάρκετ και ν' αρνηθεί τα ποσά που της προσφέρουν οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς στην Ελλάδα για τη στρατολόγησή της», τόνισε ο κ. Κον Μπετίτ και κατέληξε τονίζοντας

«Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα πηγαίνει πόρτα-πόρτα και μοιράζει 20 και 30 ευρώ σε οικογένειες. Όταν κερδίζεις 150 ευρώ τα 20 ή 30 ευρώ είναι πολλά. Κάνει ό, τι κάνουν οι Ισλαμιστές σε άλλες χώρες. Δεν είναι ικανή η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε αυτήν την κρίση να φτιάξει ένα κοινωνικό ταμείο απόσβεσης της κρίσης για να επιστρέψουν οι Έλληνες πολίτες στην Ευρώπη; Έτσι δεν θα πάνε στην Άκρα Δεξιά. Αυτή είναι η φασιστοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».

Μην χάσετε στο βίντεο το συγκινητικό του ξέσπασμα υπέρ της Ελλάδας...

Πηγή: Βίντεο από ΑLPHA

Μανώλης στον Βρούτση: " Ρε καραγκιόζη,το πενθήμερο σοβιέτ;"


 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στον συνονόματό του υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επειδή ανέφερε στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές ότι στα «εργασιακά ήμασταν σοβιέτ».

Ο Γ. Μανώλης έγραψε στο tweeter: « Βρούτσης: Στα εργασιακά είμασταν σοβιέτ! Ρε καραγκιόζη,το πενθήμερο,το 8ωρο και οι συλ.συμβάσεις σοβιέτ! ΝΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ!!!!!!!!!
Επανήλθε επίσης και έγραψε ότι «ο κηπουρός δεν μας θέλει σοβιέτ, μας θέλει Ινδία!!!!», ενώ ανένδοτος ήταν στην κριτική του στον Βρούτση και μετά την παρέμβαση του Α. Γεωργιάδη… «Δηλαδή για σένα όλες οι χώρες της Ευρώπης που έχουν 8ωρο,πενθήμερο και συλ. συμβάσεις είναι σοβιέτ;» παρατήρησε…
Star.gr

Στάση εργασίας των εφοριακών από τις 11.30 έως 15.30


 

Σε τετράωρη στάση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει, προχωρούν σήμερα Πέμπτη, οι εφοριακοί. Λίγα 24ωρα πριν, οι εκπρόσωποι των εφοριακών και των τελωνειακών συναντήθηκαν με τον ΥΠΟΙΚ για τις περικοπές που προβλέπονται στο νέο πακέτο μέτρων, η οποία απέβη άκαρπη.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του ωραρίου, 11.30- 15.30, ως αντίδραση, όπως αναφέρουν, στις περικοπές των αποδοχών τους, την απουσία κυβερνητικού σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις κυοφορούμενες απολύσεις μέσω «εφεδρείας».

Ανύπαρκτο το περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από την Χρυσή Αυγή για «φακελάκι»

 
Διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας ότι υπήρξε περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από τη Χρυσή Αυγή, η οποία συνεχίζει να διασπείρει το ένα ψέμα μετά το άλλο, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μάλλον στη Χρυσή Αυγή ξεχνούν ότι ζούμε στο 2012 και είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε ή όχι ένας ξυλοδαρμός. Παράλληλα, έντονο προβληματισμό προκαλεί για ακόμη μία φορά το γεγονός ότι διάφορα ΜΜΕ έσπευσαν να αναπαραγάγουν την είδηση, χωρίς καμία διασταύρωση.

«Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό γιατρού από Χρυσαυγίτες για φακελάκι». Με αυτή τη φράση του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας διαψεύδει το περιστατικό που φαίνεται πως καταγγέλθηκε τόσο στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και στην Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.
Όπως σχολίασε στο patrastimes.gr ο κ. Γιαννάκενας από το πρωί που πληροφορήθηκε το θέμα έχει προσπαθήσει να διασταυρώσει την πληροφορία, τόσο από τους ίδιους τους γιατρούς, τους εργαζόμενους, τους νοσηλευτές, όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και την 6η Υ.Πε. Όμως μέχρι και σήμερα κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκενας τόνισε: «Πήρα κάποια τηλέφωνα για να διασταυρώσω αυτή την πληροφορία. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το αναφερόμενο επεισόδιο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλέσουμε σαν Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας τον κάθε πολίτη να καταγγείλει την όποια περίπτωση εκβιασμού χρημάτων την όποια περίπτωση εκβιασμού» και κατέληξε λέγοντας πως: «Και η δική μας πρόταση είναι: Εάν γιατρός σας ζητήσει «φακελάκι», δώστε το. Αφού πρώτα όμως πάτε στην Ασφάλεια να προσημειώσουν τα χαρτονομίσματα. Αυτό το καρκίνωμα πρέπει να εκριζωθεί διότι δεν μπορούν κάποιοι να σπιλώνουν το έργο των μισθοσυντήρητων γιατρών που παλεύουν για μια υγεία, που ξενυχτάνε με χίλιες θυσίες και προσπαθούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

Συγκέντρωση εργαζομένων Σκαραμαγκά έξω από το υπ. Ναυτιλίας


 

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Να υπενθυμίσουμε πως διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους επιβάλλεται, καθώς τους ζητούν να εργάζονται μία φορά την εβδομάδα.

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 09.00 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους «Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεν συμμετείχε μόνο στην Διυπουργική αλλά είναι και βασικός συνδιαμορφωτής της πολιτικής ατζέντας που αφορά το Ναυπηγείο και την Ναυπηγική Βιομηχανία γενικότερα. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε, ότι ανέλαβε την ευθύνη να διαμορφώσει και να υποβάλλει σχέδιο διάσωσης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας το οποίο και θα έθετε σε διαβούλευση».

Ένταση έξω από τα γραφεία της ΝΔ με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ


 

 Αναστάτωση έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού καθώς μια ομάδα περίπου 70 συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ μοιράζει φυλλάδια και καλεί τους περίπου 100 βουλευτές που βρίσκονται εκεί να μην ψηφίσουν τα μέτρα!

Στη Συγγρού βρίσκονται αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας, οι κκ. Κ. Χατζηδάκης και Ι. Βρούτσης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και προσπαθούν να εξηγήσουν στους βουλευτές για τα μέτρα του πακέτου των 11.9 δις ευρώ, παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη και του γραμματέα της Κ.Ο. κ. Αθ. Μπούρα.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν, αφού εκτός από τους υπουργούς και τους βουλευτές στα γραφεία έσκασαν μύτη και οι γαλάζιοι συνδικαλιστές….

«Προσέξτε τι θα κάνετε», «Εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε», «Τι πάτε να κάνετε;» είπαν στους Υπουργούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διάχυτος προβληματισμός στη ΝΔ σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ οι κκ. Γ. Βλάχος και Ν. Κακλαμάνης ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για να συζητηθούν τα μέτρα.