EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άλλαξε το Twitter του ΠΑΣΟΚ



Δεν πρόλαβε να παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ και αμέσως ανανεώθηκε και ο λογαριασμός του κόμματος στο Twitter.

ΣΥΡΙΖΑ: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους



«Τραγική απόδειξη της χρεοκοπίας των μνημονιακών μέτρων και της κοινωνικής βαρβαρότητας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «κατάρρευση» του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Όπως καταγγέλλει ο υπεύθυνος για θέματα Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, οι πολίτες σήμερα «βρίσκονται αντιμέτωποι με το απάνθρωπο και αναξιοπρεπές δίλλημα: ή έχεις λεφτά ή μένεις χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα». «Η απόγνωση των ασθενών μπροστά στη στέρηση των φαρμάκων, ιδιαίτερα όσων πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με ανακατανομή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι «επιβεβλημένη», αλλά δεν φτάνει, καθώς «το 30% του πληθυσμού είναι τελείως ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει ο κ. Ξανθός, είναι η κάλυψη των αναγκών σε ιατρική περίθαλψη και φάρμακα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εισοδηματική, την εργασιακή ή την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Τον εκβίαζαν οι πρώην με γυμνές φωτογραφίες επειδή παντρευόταν!



Εφιάλτη ζει ένας Πατρινός, που έκανε το «λάθος» να συνευρεθεί ερωτικά με δύο «κολλητές». Αυτές «γλυκάθηκαν» και  τώρα που ο ίδιος θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια και δεν τον αφήνουν! Σύμφωνα με πληροφορίες, τον εκβιάζουν με γυμνές φωτογραφίες του!!!

Οι δυο αχόρταγες γυναίκες είχαν κάνει τον νεαρό πλούσιο για τις  ομαδικές ερωτικές απολαύσεις που τους προσέφερε και δεν είχαν κανένα σκοπό να το χάσουν, μόνο και μόνο επειδή εκείνος ήθελε να αποκτήσει οικογένεια!!!

Μάλιστα, τον εκβίαζαν με γυμνές φωτογραφίες, με απειλές που αφορούσαν τη μέλλουσα σύζυγό του και άλλα παρόμοια.

Τελικά, άνθρωπος αφού είδε και απόειδε τα αποκάλυψε όλα στην σύντροφο του, η οποία ανέλαβε δράση!

Μέχρι και στα χέρια πιάστηκε με την μία από τις δύο γυναίκες και μάλιστα σε κεντρικό σημείο της Πάτρας…

Toshiba: Παρουσίασε τις τελευταίες της καινοτομίες στην IFA 2012



Η Toshiba Ευρώπης, παρουσίασε τις τελευταίες της καινοτομίες σε τηλεοράσεις, PC και tablet, στην έκθεση τεχνολογίας «IFA 2012» στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Περισσότερες από 160 συσκευές εκτίθενται στο περίπτερο της Toshiba στην IFA - μεταξύ τους οι οθόνες Quad Full HD (4k), ένα νέο και πρωτοποριακό Ultrabook, η παρουσίαση της σειράς Windows 8, καθώς επίσης και επιδείξεις που δείχνουν πώς συνεργάζονται οι συσκευές, πώς έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο από cloud και πώς διανέμετε περιεχόμενο από συσκευή σε συσκευή.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν μια ποικιλία συσκευών για να απολαύσουν ψηφιακό περιεχόμενο» τονίζει ο κ. Andy Bass, Vice President, DS, Sales and Marketing Ευρώπης. «Η Toshiba, όντας πρωτοπόρος στη βιομηχανία τηλεοράσεων και PC, διαθέτει πλούσια εμπειρία και πολλά χρόνια επένδυσης σε R&D, την οποία και εφαρμόζουμε στα προϊόντα μας. Αυτή η διευρυμένη γκάμα μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του cloud, να μοιραστούμε περιεχόμενο από τις συσκευές και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου».

Ρεαλιστική ποιότητα εικόνας

Η Toshiba είναι πρωτοπόρος στην ποιότητα εικόνας και στην παρουσίαση Quad Full HD (4K) τηλεοράσεων με μέγεθος οθόνης 84 ιντσών (ή αλλιώς 2,13 μέτρων!). Ανοίγοντας στον δρόμο στην ποιότητα, η Toshiba προσφέρει μια αυθεντική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι μέσω Quad Full HD (4k) τηλεοράσεων. Αυτές οι συσκευές παρουσιάζουν Quad Full HD εικόνες υψηλής ποιότητας (τέσσερις φορές ανώτερη από την σημερινή Full HD), ενώ η πλατφόρμα «CEVO ENGINE 4K» δίνει ένταση και λεπτομέρεια στην εικόνα.

Έξυπνες τηλεοράσεις και εντυπωσιακό 3D

Έχοντας Full HD (1920x1080) ανάλυση και διάταξη 16:9 LCD οθόνες με οπίσθιο πάνελ τύπου «Edge LED», η Toshiba παρουσιάζει την ενισχυμένη Smart TV τεχνολογία με τις σειρές TL και RL. Το ενσωματωμένο WiFi δίνει εύκολη πρόσβαση στο Toshiba Places, σε USB Video Recording, ασύρματη σύνδεση Intel WiDi, Open Browser και είναι συμβατό με την υπηρεσία Skype, ενώ μπορεί να συνεργαστεί με tablet και smartphone για εντυπωσιακή πρόσβαση σε περιεχόμενο. Οι σειρές TL είναι έτοιμες για 3D και μπορoύν να μετατρέψουν 2D περιεχόμενο σε 3D, με τη χρήση των γυαλιών Toshiba Active Shutter 3D (πωλούνται χωριστά).

Η σειρά WL968 της Toshiba, με πολύ κομψό σχεδιασμό από τον JACOB JENSEN, είναι μια νέα προσθήκη στις σειρές τηλεοράσεων με διάφορα μεγέθη οθόνης – 55 ιντσών (139 εκατοστά), 47 ιντσών (119 εκατοστά) και 42 ιντσών (107 εκατοστά). Η σειρά προσφέρει μοναδικές 3D εμπειρίες χάρη στα τέσσερα ζευγάρια γυαλιών, που συνοδεύουν την τηλεόραση η οποία μετατρέπει 2D περιεχόμενο σε 3D εικόνες. Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την ανάπτυξη των Smart TV, η Toshiba έγινε μέλος της Smart TV Alliance.

Τα νέα UltrabooksTM συμπληρώνουν τη γκάμα

Το νέο Satellite U920t είναι ένα Ultrabook με Windows 8, το οποίο μπορεί εύκολα να μετατραπεί από φορητός υπολογιστής με πληκτρολόγιο, σε tablet με αναγνώριση αφής έως και πέντε δακτύλων. Έχοντας τις επιδόσεις ενός laptop και τη χρηστικότητα ενός tablet το Satellite U920t με οθόνη αφής 12.5 ιντσών (31.8 εκατοστά) διαθέτει υψηλή ταχύτητα ανταπόκρισης και μπορεί να ξεκινήσει (από κατάσταση off σε on) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μία ακόμη προσθήκη στην οικογένεια Ultrabook της Toshiba, είναι το Satellite U940. Η συσκευή διαθέτει τη φορητότητα ενός Ultrabook και διαθέτει τρίτης γενιάς επεξεργαστές Intel, γραφικά και πρακτικές θύρες και διασυνδέσεις όπως HDMI, Ethernet και δύο USB 3.0.

Συλλογή Windows 8

Μαζί με τους Satellite U920t και Satellite U940, η Toshiba παρουσιάζει μια σειρά συσκευών για Windows 8. Η κληρονομιά και η εμπειρία της εταιρείας στην αγορά των PC, μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε εξελιγμένες συσκευές για κατανάλωση και δημιουργία περιεχομένου. Η πρακτική μετατροπή του U920t σε tablet επιτρέπει τη χρήση των Windows 8. Touch είναι επίσης και ο Toshiba LX830 23 ιντσών τύπου «all-in- one» PC αλλά και ο φορητός υπολογιστής Satellite P845t 14 ιντσών.
Άλλο ένα πρωτοποριακό προϊόν για Windows 8 είναι ο Satellite U840W, ένα 21:9 widescreen Ultrabook που δίνει τη δυνατότητα full-screen δεδομένων για κινηματογραφική εμπειρία και εντυπωσιακό harman/kardon ήχο, που ενισχύεται με SRS Premium Sound 3D. Επιπλέον η μοναδική τεχνολογία unique split screen της Toshiba επιτρέπει στους χρήστες να έχουν εννιά διαφορετικές ζώνες στην οθόνη τους.

Επίδειξη Tablet
Εκτός από το Satellite U920t και το Ultrabook, υπάρχουν δύο επιπλέον συσκευές Android. Η ταμπλέτα Toshiba AT300 με 10.1 ιντσών οθόνη τρέχει με Android 4.0 και έχει κεντρικό τσιπ NVIDIA Tegra 3. Παρά το γεγονός ότι έχει πάχος μόνο 8,95 χιλιοστά, η ταμπλέτα προσφέρει πολλές επιλογές θυρών και διασυνδέσεων όπως micro USB, standard SD, micro HDMI, WLAN, Bluetooth 3.0 και mobile broadband ανάλογα με το μοντέλο. Επίσης, η ταμπλέτα Toshiba AT270 έχει οθόνη 7,7 ιντσών τύπου AMOLED, «τρέχει» επίσης με Android 4.0 και έχει το ίδιο κεντρικό τσιπ με την ταμπλέτα ΑΤ300. Παράλληλα, η ταμπλέτα AT270 έχει επαρκές μέγεθος και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ενώ προσφέρει επιλογή θυρών και διασυνδέσεων όπως micro-USB, micro-SD, WLAN και Bluetooth 3.0.

Αξεσουάρ εικόνας και ήχου


Δύο νέα sound bar παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Το Toshiba 3D Sound Bar SB1 – SBK1 είναι ένα κλασικό στο σχεδιασμό sound bar που ενισχύει σημαντικά τον ήχο της τηλεόρασής σας. Το μικρό Toshiba Mini 3D Sound Bar με Subwoofer - SBM1W είναι ένα πρωτοποριακό sound bar που χρησιμεύει σαν ηχείο τηλεοράσεων ενώ μέσω Bluetooth συνδέεται με smartphones, tablets και notebooks.

Η αγαπημένη σειρά Camileo, ενισχύεται με τρεις νέες Full HD Camcorders. Η Camileo BW20 είναι αδιάβροχη και ιδανική για σπορ ενώ η Camileo S40 είναι μια λεπτή και ελαφριά κάμερα τσέπης. Τέλος, η Camileo X150 είναι επίσης μια ισχυρή συσκευή με τη δυνατότητα zoom 10x.

Δύο νέοι ισχυροί προτζέκτορες παρουσιάζονται επίσης: οι NHX21A και NHW22A με διάρκεια ζωής έως 20,000 ώρες. Οι νέες συσκευές είναι η ιδανική προσθήκη στον Toshiba SHX10 projector που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Διαχειριστείτε την κατανάλωση ενέργειας και το σπίτι σας


Η Toshiba παρουσιάζει επίσης το «Energy Place» μια πρόταση Home Energy Management Service (HEMS) με χειριστήρια η οποία συνδέει PCs, Tablets, smartphones και λοιπές συνδεδεμένες συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να έχουν άνετα πρόσβαση στο οικιακό τους δίκτυο, ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται, για να διαχειρίζονται συστήματα ενέργειας και ασφάλειας. Το Energy Place είναι το αναμενόμενο επόμενο βήμα για την Toshiba, αφού συνδυάζει τις γνώσεις της εταιρίας στον ψηφιακό και ενεργειακό τομέα αλλά και την έξυπνη τεχνολογία.

Ανταποκρίνεται στη ζήτηση των καταναλωτών για ενεργειακά αποδοτικές συσκευές που τους βοηθάνε να διαχειριστούν το σπίτι τους και να περιορίσουν τα οικιακά κόστη. Χαρακτηριστική της δέσμευσης της Toshiba στο HEMS είναι η ανάμειξη με το Lyon Confluence ένα από τα πιο εντυπωσιακά smart eco city projects στην Ευρώπη. Αυτή η έξυπνη κοινότητα περιλαμβάνει ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας που βοηθάνε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και ολόκληρες κοινότητες να καταγράψουν, αναλύσουν και μειώσουν την ενέργεια που χρησιμοποιούν. Αυτό υλοποιείται σε τέσσερις φάσεις (i) Κτίρια Εξοικονόμησης Ενέργειας, (ii) Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά (iii) σύστημα καταγραφής ενέργειας για τους κατοίκους (iv) Community Energy Management για να σχεδιάσουν και να καταγράψουν τη χρήση της ενέργειας στη Lyon.

Θέμα αλλαγής πρωθυπουργού έθεσε σύμβουλος του Βενιζέλου!



Θέμα αλλαγής πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης μετά την «σταθεροποίηση της χώρας», έθεσε ο Γιάννης Δατσέρης, στενός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και υπεύθυνος του επικοινωνιακού σχεδιασμού! Θεωρητικά, η αφορμή ήταν τα σενάρια για αλλαγές στη συγκυβέρνηση και συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ή και των ίδιων των αρχηγών τους  ως αντιπροέδρων.
«Το τι θα συμβεί στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι ότι προβλέπει το σύνταγμα και αναλόγως των αναγκών της συγκυρίας. Μπορεί δηλαδή να μετάσχουν στο μέλλον οι αρχηγοί των κομμάτων και οι τρεις. Μπορεί να συμμετέχει μόνο ένα κόμμα και να το στηρίζουν τα υπόλοιπα. Μπορεί να κάνει δομικό ανασχηματισμό. Μπορεί να αλλάξει πρωθυπουργό» δήλωσε στον Real Fm

Η κρίση άγγιξε και το "Πόρτο Καρράς"



Τα μειωμένα έσοδα του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, φαίνεται πως οδήγησε τους υπευθύνους στην απόφαση να λειτουργεί μόνο έξι μήνες, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο κάθε χρόνου.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Porto Carras», Βασίλη Βασιλάκη, παρότι οι πληρότητες στο συγκρότημα ενδέχεται να είναι φέτος αυξημένες κατά 8%-10% σε σχέση με πέρυσι, για τη σεζόν που λήγει σε ενάμιση μήνα από σήμερα, ωστόσο οι προσφορές και οι εκπτώσεις, που παρείχε η επιχείρηση, προκειμένου ακριβώς να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων της, σε ποσοστό της τάξης του 25%.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με τις μεγάλες ανεξόφλητες οφειλές του ελληνικού δημοσίου και τουριστικών πρακτόρων προς το Πόρτο Καρράς και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του, Τεχνική Ολυμπιακή (υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 41 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ.Βασιλάκη), προβάλουν προσκόμματα στη 12μηνη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που μεταξύ άλλων έχει φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο του 2003. Μετ΄ εμποδίων λειτουργεί και το καζίνο.

«Πέρυσι, τραβήξαμε τη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος μέχρι τα Χριστούγεννα. Φέτος, αυτό δεν μπορεί να γίνει, γι' αυτό και λάβαμε αυτή την απόφαση. Η λειτουργία δεν μπορεί να είναι 12μηνη. Τώρα, αν τελικά θα γίνει εξάμηνη ή πεντάμηνη, αυτό θα φανεί. Προς το παρόν αποφασίστηκε η εξάμηνη», σημείωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βασιλάκης.

Ισχυρίστηκε δε, ότι την ίδια στιγμή που οι οφειλές προς το συγκρότημα εκκρεμούν ακόμη και δεκαετία, αυτό καλείται να εξοφλεί κανονικά τις υποχρεώσεις του, όπως «το λεγόμενο χαράτσι για τα ακίνητα, που ήρθε πριν από λίγες ημέρες και ανέρχεται σε 360.000 ευρώ».

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι μετά τις 46 απολύσεις

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, έχουν μέχρι στιγμής απολυθεί 46 εργαζόμενοι (οι 27 πριν από λίγες ημέρες, κυρίως από το ξενοδοχείο και το καζίνο, αλλά και ένας από το Κτήμα Πόρτο Καρράς), αλλά φαίνεται ότι επίκεινται περισσότερες απολύσεις ή μεταβολές εργασιακής σχέσης.

«Στη φουλ σεζόν, το συγκρότημα απασχολεί περίπου 700-800 εργαζόμενους, μόνιμους και εποχιακούς, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα πρέπει να μειωθούν κατά 5%-7%.

Στις εποχές, όμως, που το συγκρότημα δεν θα λειτουργεί, δεν είναι δυνατόν να απασχολεί, όπως καταλαβαίνετε, εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Κάποιοι θα πρέπει ν΄ απολυθούν και άλλοι να μετατραπούν σε εποχικούς, ορισμένου χρόνου δηλαδή.

Για την περίοδο αυτή [σ.σ. που το ξενοδοχείο θα είναι κλειστό], θα μείνουν βέβαια και κάποιοι μόνιμοι, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι, αλλά εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες, που έχει το Πόρτο Καρράς», εξήγησε ο κ.Βασιλάκης.

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται πάντως αποφασισμένοι ν΄ αντιδράσουν δυναμικά, πιθανότατα με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Όλα όσα θα συζητήσουν Στουρνάρας - Σόιμπλε



«Δίαυλο επικοινωνίας» με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αύριο στο Βερολίνο.

Τα παραπάνω ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Η ίδια πηγή ενημέρωσε ότι ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον Γερμανό ομόλογό του τόσο για το πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Κατά τον ίδιο παράγοντα, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κατά τη συνάντηση να συζητηθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

"Βιώσιμες μόνο τέσσερις τράπεζες στην Ελλάδα"



Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Τράπεζες της Ελλάδος, Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε ότι ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης είναι η αυτόνομη βιωσιμότητα των τραπεζών με την επισήμανση ότι ήδη τέσσερις τράπεζες εκπληρώνουν αυτή την αυτονομία και είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Σημείωσε παράλληλα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρουσίασε πρόβλημα βιωσιμότητας στα τεστ καθώς από τα 12 εποπτικά κριτήρια εμφανίστηκε να πληροί τα τρία και από τα 12 επιχειρηματικά κριτήρια εμφανίστηκε να πληροί τα τέσσερα.

Στις ερωτήσεις των βουλευτών για την έκθεση της Black Rock ο κ. Παπαδάκης επανέλαβε ότι η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος πρόσθεσε ότι σε βάθος τριετίας ο βασικός μέτοχος των τραπεζών θα είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η τηλεόραση που ελέγχεται μόνο με τα μάτια είναι γεγονός!



Η τηλεόραση που ελέγχεται μόνο με τα μάτια και δεν χρειάζεται τηλεκοντρόλ είναι γεγονός.  Την φουτουριστική αυτή εφεύρεση παρουσίασε η κινεζική πολυεθνική εταιρία Haier στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων IFA 2012 του Βερολίνου και έχει την χαρακτηριστική ονομασία "Gaze TV".
Η συσκευή χρησιμοποιεί, σύμφωνα με το BBC, μία καινοτομική τεχνολογία της σουηδικής εταιρίας Tobii που έχει ήδη αξιοποιηθεί για τον έλεγχο ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα μάτια. Οι χρήστες ελέγχουν την τηλεόραση κοιτάζοντας στο πάνω ή το κάτω μέρος της οθόνης, ενεργοποιώντας με αυτό τον τρόπο μία διεπαφή (interface) μέσω της οποίας, πάλι με το βλέμμα, μπορούν να αλλάξουν την ένταση του ήχου, τα κανάλια και να δώσουν άλλες εντολές στη συσκευή, ανάλογα με το εικονίδιο στο οποίο κάθε φορά διαλέγουν να εστιάσουν την ματιά τους.

Προς το παρόν, η πρωτοποριακή τεχνολογία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και έτσι δεν αποφεύγει τις δυσλειτουργίες, όμως έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό τηλεχειριστήριο μελλοντικά. Οι υπάρχουσες «έξυπνες» τηλεοράσεις προσφέρουν στον χρήστη- τηλεθεατή έλεγχο μέσω φωνής και χειρονομιών, όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αποφεύγονται πάντα τα λάθη και οι τεχνικές δυσκολίες, καθώς η σχετική τεχνολογία δεν έχει ακόμα ωριμάσει πλήρως.
Σε αυτό το αρχικό στάδιο, η τεχνολογία της σουηδικής Tobii δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί μέσα στην κινεζική τηλεόραση, αλλά ένας συνδεδεμένος ξεχωριστός αισθητήρας μεσολαβεί μεταξύ του θεατή και της τηλεοπτικής συσκευής, παρακολουθώντας συνεχώς πού κατευθύνονται τα μάτια του χρήστη. Καταγράφοντας τις παραμικρές κινήσεις των ματιών του, ο αισθητήρας επιτρέπει στον τηλεθεατή να πλοηγείται στο μενού της διεπαφής που εμφανίζεται στην οθόνη και έτσι να την ελέγχει.

Η συσκευή πρέπει να «καλιμπράρεται» για κάθε ξεχωριστό τηλεθεατή πριν την αρχική χρήση της, ενώ γίνεται λιγότερο ακριβής αν ο τελευταίος φοράει γυαλιά. Παρά πάντως τα υφιστάμενα μειονεκτήματά της, η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία (που βασίζεται στο σουηδικό λογισμικό «Tobii Gaze Interaction») θα μπορούσε, μετά τη βελτίωσή της, να αξιοποιηθεί σταδιακά από πολλούς ακόμα κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, που δεν φαίνεται να τα «βρήκαν» με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Μ. Σαλμά με τον οποίο πραγματοποίησαν πολύωρη συνάντηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν τα χρήματα του Μαΐου, ενώ αναμένεται να κάνει παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, από ένα σημείο και μετά και οι φαρμακοβιομήχανοι, ενώ συνάντηση ζητούν και οι φαρμακαποθηκάριοι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι "Ολοκληρώνουμε την εξόφληση Μαΐου, παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα σε 90 μέρες και δρομολογούμε διυπουργική σύσκεψη εντός της εβδομάδας για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ".

Από την μεριά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης τόνισε ότι στην έρευνα που έκανε το πρωί διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των γιατρών έκοβε τις συνταγές σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ.

Στη μάχη τα...ξανθά φαβορί



Την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του US Open εξασφάλισαν τόσο η Βικτόρια Αζαρένκα όσο και η Μαρία Σαράποβα.
Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε εύκολα με 2-0 σετ, 6-2 κι 6-2, τη Γεωργιανή Άννα Τατισβίλι (Νο 73). Στην οκτάδα θα βρει στο δρόμο της την Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία, Νο 7), που επικράτησε με 2-0 σετ, 6-4 και 6-4, της Λόρα Ρόμπσον (Μ. Βρετανία, Νο 89), η οποία είχε αποκλείσει τις Κιμ Κλάιστερς και Να Λι.
Η Μαρία Σαράποβα (Νο 3) νίκησε στον... ρωσικό εμφύλιο τη Νάντια Πέτροβα (Νο 22) δύσκολα με 2-1 σετ, 6-1, 4-6 και 6-4. Η 25χρονη τενίστρια θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με τη Μαριόν Μπαρτολί (Γαλλία, Νο 11), που έκανε την έκπληξη πετώντας εκτός συνέχειας την Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία, Νο 5) με 2-1 σετ, 1-6, 6-2 και 6-0.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για το Grexit



Θέλοντας να δείξουν την ηγετική τους δύναμη και υπεροχή, οι αμερικάνοι «υπόσχονται» πως θα μπορούν να ανταποκριθούν στην περίπτωση που πετάξουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Έτσι πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα,  η Bank of America-Merrill Lynch θα μπορεί να γεμίζει φορτηγά με μετρητά και να στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε οι πελάτες της στην Ελλάδα να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν υπαλλήλους και προμηθευτές σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα στη χώρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές στους υπολογιστές ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα νέο ελληνικό νόμισμα για τη χώρα μας.
Επίσης, η JPMorgan Chase φέρεται να έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για διάφορες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Άγγλοι στο «ραντεβού» με την χρεοκοπία, οι Αμερικάνοι!!

Εκτός από τις πυρετώδεις προετοιμασίες σε λογισμικά και αποθεματικά, οι Αμερικάνοι κάνουν προβλέψεις και για την πιθανή ώρα ενός Grexit!!!  Τόσο η Boston Consulting Group όσο και η PricewaterhouseCoopers, έχουν αναφερθεί στον χρόνο της ανακοίνωσης μίας πιθανής ελληνικής εξόδου, που θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα το βράδυ μίας Παρασκευής, όταν οι αγορές είναι κλειστές!!! Μας λένε μάλιστα και την κατάσταση που θα επικρατήσει, εκτιμώντας πως θα ακολουθήσει μία τραπεζική αργία, με το χρηματιστήριο και τις περισσότερες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να είναι κλειστές, και τους επί της κίνησης των κεφαλαίων να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν!!

Σκότωσε τα ανήλικα παιδιά του, επειδή τον χώρισε η γυναίκα του



Φρικτό θάνατο βρήκαν δύο ανήλικα παιδάκια ηλικίας 3 και 11 ετών από τον ίδιο τους τον πατέρα, ο οποίος, αφού τα σκότωσε, αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο 36χρονος Γκράχαμ  Άντερσον και η σύζυγος του είχαν χωρίσει πρόσφατα.  Τα παιδιά έμεναν για δύο εβδομάδες με τον πατέρα τους. Όταν η μητέρα τους άρχισε να τα ψάχνει έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Έρευνα για τα αίτια και τον τρόπο του δυστυχήματος διεξάγουν οι αρχές, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα σκότωσε ο πατέρας τους, ο οποίος δεν άντεχε τον χωρισμό από την σύζυγο του.
Φρίκη:Σκότωσε τα παιδιά του, επειδή τον χώρισε η γυναίκα του
Star.gr

Το 47,4% των αλλοδαπών δουλεύουν ανασφάλιστοι



Στο 47,4% ανέρχεται το ποσοστό των ανασφάλιστων αλλοδαπών εργαζομένων, σύμφωνα με τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Τα σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού, τα μεικτά συνεργεία ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ, το 2011 έκαναν 8.458 ελέγχους σε επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε βιομηχανικές ζώνες.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ήταν 30.102, ενώ σε σύνολο 9.456 αλλοδαπών εργαζομένων διαπιστώθηκε ότι το 39,8% ήταν ανασφάλιστοι. Για τους ελέγχους αυτούς επιβλήθηκαν 4.095 πρόστιμα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στο ποσό των 5.453.500 ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 10.047 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό, ήταν 29.560, ενώ σε σύνολο 9.491 αλλοδαπών εργαζομένων, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων αυξήθηκε στο 47,4%. Το ίδιο διάστημα έχουν επιβληθεί 4.538 πρόστιμα συνολικού ύψους 5.647.500 ευρώ.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζητούσε οργανωμένους ελέγχους για την εξακρίβωση της κατάστασης με «ανασφάλιστους λαθρομετανάστες σε Βιομηχανικές Ζώνες». Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο κ. Βρούτσης απέστειλε στη Βουλή ειδικότερα στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε Βιομηχανίες- Βιοτεχνίες από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2012 έως 30.06.2012.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά συνολικά ελέγχθηκαν 335 επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκε ότι από τους 1.088 αλλοδαπούς εργαζόμενους οι 768 ήταν ανασφάλιστοι ενώ από τους 1077 ημεδαπούς εργαζόμενους οι 231 ήταν ανασφάλιστοι.

Στρατούλης: "Ολοκληρωτική εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού"



Για ολοκληρωτική εξαθλίωση και φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων κατηγορεί την συγκυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας τις σχεδιαζόμενες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών προνοιακών επιδομάτων.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, η κυβέρνηση «με τη δουλικότητα που επιδεικνύει απέναντι στην τρόικα και στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας» είναι αποκλειστικά πολιτικά υπεύθυνη για τις νέες αποικιοκρατικού τύπου απαιτήσεις τους για πιο εύκολες και φθηνές για τις επιχειρήσεις απολύσεις, κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, θέσπιση της εξαήμερης και ωράριο λάστιχο.

«Μια τέτοια εξέλιξη μετατρέπει τη χώρα σε μπανανία της Ευρώπης και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας», προσθέτει.

Aν πάρουν τα μέτρα....των 11,5 δις θα μας πάρουν και "μέτρα"!

Η ολοσχερής κατάργηση των «κουρεμένων» δώρων από όλους τους συνταξιούχους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (2.800.000 άτομα) θα τους αφαιρέσει συνολικά 2,2 δισ.

Το μέτρο θα θίξει όσους έχουν συντάξεις έως 2.500 ευρώ που σήμερα εισπράττουν δώρα 800 εκατ. και περισσότερο τους χαμηλοσυνταξιούχους (π.χ. ο συνταξιούχος του ΟΓΑ θα χάσει 800 ευρώ, ενώ με την περικοπή των 30 ευρώ στην προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ θα έχανε τον χρόνο 360 ευρώ, 30Χ12 μήνες).
Για τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα δεν συνάδει με το γεγονός ότι οι εν ενεργεία θα εξακολουθήσουν να καταβάλουν εισφορές για τον 13ο και 14ο μισθό που διατηρούνται, σε αντίθεση με το Δημόσιο όπου καταργούνται.
ΜΕΙΩΣΕΙΣ 640 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 1.000.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Τη νέα μείωση των συντάξεων που μετά τις περικοπές οι οποίες ήδη γίνονται σε εφαρμογή των προηγούμενων νόμων είναι 1.000 ευρώ και πάνω (αθροιστικά κύρια και επικουρική) και από το πρώτο ευρώ, περιλαμβάνει το πακέτο των περικοπών στις συντάξεις.
Η κλίμακα που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει παρακρατήσεις εισφορών από 1.000.000 συνταξιούχους ως εξής:
Από τα 1.000 ευρώ – 1.500 ευρώ εισφορά 2%, δηλ. αν η κύρια και η επικουρική σύνταξη είναι 1.400 ευρώ, θα παρακρατούνται 28 ευρώ τον μήνα.
Από 1.500,01 – 2.000 ευρώ εισφορά 5% (π.χ σε κύρια + επικουρική 1.800 ευρώ η παρακράτηση θα είναι 90 ευρώ).
Από τα 2.000,01 ευρώ και πάνω, εισφορά 10% (π.χ. με 2.200 ευρώ κύρια + επικουρική η μηνιαία εισφορά θα είναι 220 ευρώ).
Τα στελέχη των 3 κομμάτων που διαπραγματεύονται το «πακέτο» των μειώσεων εξηγούσαν χθες ότι δεν έχουν «κλειδώσει» τα τελικά ποσοστά των εισφορών καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις περικοπές που θα γίνουν ή δεν θα γίνουν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των εξοικονομήσεων.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, παίρνοντας αποστάσεις, υπογράμμιζαν πως θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμη η χωριστή περικοπή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων. Πρόσθετο «πρόβλημα» αποτελεί το γεγονός ότι πολλά ταμεία καταβάλλουν τις επικουρικές κάθε δίμηνο ή και τρίμηνο.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
Πρόσθετες μειώσεις 700 εκατ. ευρώ θα έχουν στα ποσά των συντάξεων που θα λάβουν όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (τα οποία αναπροσαρμόζονται) συμπεριλαμβανομένων και 30.000 στρατιωτικών – αστυνομικών λόγω της κατάργησης της αυτόματης μισθολογικής προαγωγής.
Μείωση στα 720 ευρώ θα δουν στις συντάξεις τους και όσες ανύπαντρες θυγατέρες πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια (περίπου 10.000 θα χάσουν 39 εκατ. ευρώ).
ΜΕΙΩΣΕΙΣ 22% – 35% ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ
Συνολικά 613 εκατ. ευρώ θα χάσουν από το «ψαλίδι» στα εφάπαξ όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν (περίπου 150.000 στην τετραετία) και όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά το 1995 (εφόσον τους επιβληθεί εισφορά στη σύνταξη).
Οι μειώσεις στα εφάπαξ θα είναι από 22% – 35%, ανάλογα με το Ταμείο και με τελικό στόχο να αντιστοιχούν οι εισφορές με τις παροχές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ 150.000 ΑΤΟΜΑ
Τουλάχιστον 20 έτη (6.000 ημέρες ασφάλισης) αντί των 15 (4.500 ημέρες) θα χρειαστούν περίπου 150.000 ασφαλισμένοι για να λάβουν την κατώτατη σύνταξη στα 65.
Οι πρόσθετες ημέρες ασφάλισης θα μπορούν, ωστόσο, να εξαγοραστούν με πλασματικά χρόνια και εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 30 εκατ. ευρώ μέσα σε 1 χρόνο, αν η αύξηση επιβληθεί αυτόματα (το ΠΑΣΟΚ ζητά να εφαρμοστεί σταδιακά σε βάθος τριετίας).
«ΨΑΛΙΔΙ» 940 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 1.013.000 ΑΤΟΜΩΝ
Σε 1.013.000 υπολογίζονται οι επιδοματούχοι που θα υποστούν απώλειες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:
400.000 που εισπράττουν τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ. Τα επιδόματα θα καταβάλλονται ολόκληρα σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, έως 20.000 ευρώ θα καταβάλλονται τα 2/3 και από 20.000 ευρώ – 30.000 ευρώ το 1/3 του επιδόματος.
300.000 ανάπηροι θα δουν μειώσεις 14% – 33% στα καταβαλλόμενα ποσά.
70.000 ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι θα λαμβάνουν μειωμένη κατά 10% – 20% σύνταξη.
Πάνω από 80.000 συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών θα χάσουν το ΕΚΑΣ.
160.000 εποχικά επιδοτούμενοι άνεργοι (οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, μουσικοί, τραγουδιστές κ.ά.) θα χάσουν το εφάπαξ επίδομα των 458 – 916 ευρώ που λαμβάνουν κάθε χρόνο παράλληλα με το επίδομα ανεργίας.
3.000 άνεργοι που έχουν απολυθεί από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει πριν από 5 ή και 10 χρόνια θα πάψουν να λαμβάνουν επιδότηση.
ΚΑΙ ΔΥΟ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Τέλος στις «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα προβλέπει το πακέτο, με στόχο την εξοικονόμηση 336 εκατ. από συντάξεις και 94 εκατ. ευρώ από την επανεξέταση αναπηρικών.
Σε αντιδιαστολή με τις περικοπές, προβλέπεται, για πρώτη φορά, η καταβολή στους μακροχρόνια άνεργους επιδόματος 200 ευρώ τον μήνα για ένα χρόνο και εφόσον δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος.
Που γίνονται οι περικοπές
Φοροαπαλλαγές
Τι χάνουν πολύτεκνοι, ανάπηροι και άνεργοι
«Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές για τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία και ανέργους με στόχο την εξοικονόμηση 229 εκατ. ευρώ προωθεί η κυβέρνηση.
Παράλληλα μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες από 11% σε 7% και αυξάνονται τα παράβολα για την υποβολή μηνύσεων. Συνολικά από τις φορολογικές παρεμβάσεις αναμένεται όφελος 450 εκατ.
Υγεία
«Ψαλίδι» στη φαρμακευτική δαπάνη
Εξοικονομήσεις 1,387 δισ. ευρώ από την Υγεία προβλέπει το «πακέτο». Από αυτά, 800 εκατ. ευρώ θα «κοπούν» από τη φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων που σημαίνει πρακτικά ότι στο τέλος του 2014 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν θα ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, από 2,8 δισ. που έχει «κλειδώσει» για φέτος.
Αλλά και ο ΕΟΠΥΥ που παρουσιάζει ήδη «μαύρη τρύπα» η οποία εκτιμάται στα 2,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, προβλέπεται να περιορίσει περαιτέρω το λειτουργικό του κόστος κατά 195 εκατ. ευρώ.
Με 111 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρουν τα δημόσια νοσοκομεία από την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων ενώ 131 εκατ. ευρώ προβλέπονται από την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.
Στα 150 εκατ. υπολογίζεται η απόδοση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με ενοικίαση και παραχώρηση κλινικών των ΕΣΥ σε ιδιώτες, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
Παιδεία
Περικοπές 389 εκατ. ευρώ
Περικοπές 389 εκατ. ευρώ θα υποστεί η εκπαίδευση. Το ποσό των 148 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση έως 20% του ωραρίου των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και τη μείωση των συμβασιούχων, ενώ θα δοθούν κίνητρα για «εθελοντικές» μεταθέσεις εκπαιδευτικών ώστε να μειωθούν σε 2.000, από 15.000 σήμερα, οι αναπληρωτές.
Επίσης, θα εξοικονομηθούν 161 εκατ. από την τριτοβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων τα 65 εκατ. θα προέλθουν από τα δίδακτρα που επιβάλλονται στα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ αλλά κατευθύνονται στα ταμεία των ιδρυμάτων, 40 εκατ. από τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ, 34 εκατ. από τις προμήθειες συγγραμμάτων και 22 εκατ. από τη μείωση προσωπικού στα ΑΕΙ.
Δημόσιο
«Μαχαίρι» ύψους 3,3 δισ.
Στο ποσό των 3,3 δισ. ανέρχεται η συνδρομή στο «πακέτο» από την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, τις περικοπές στους ΟΤΑ, τις μειώσεις μισθών και «δώρων» στο Δημόσιο, την εφεδρεία, τα ειδικά μισθολόγια, τις περικοπές αποδοχών στις ΔΕΚΟ έως και κατά 30%, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν βουλευτικά προνόμια, κομματικές επιχορηγήσεις, μισθωμένα ακίνητα του Δημοσίου, περιττές επιτροπές και επιδόματα για θέσεις ευθύνης.
Μισθολογική δαπάνη – εξοικονόμηση 1,3 δισ.
Από τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου αναμένεται να εξοικονομηθούν 1,3 δισ., εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα ειδικά μισθολόγια, τις νέες μειώσεις στα δώρα δημοσίων υπαλλήλων (εξοικονόμηση 339 εκατ. ευρώ), την εργασιακή εφεδρεία, τιε μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, την κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών στα Σώματα Ασφαλείας.
Συνολικά από την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ προβλέπεται εξοικονόμηση 274 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 40 εκατ. ευρώ από την αύξηση των εισιτηρίων κατά 25%.
Αναδιάρθρωση Δημόσιας Διοίκησης – ΟΤΑ
Με περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ καλούνται να «συμβάλουν» τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, με αιχμή του δόρατος τους ΟΤΑ, αλλά και τον εξορθολογισμό των δαπανών των υπουργείων.
Στο στόχαστρο μπαίνουν βουλευτικά προνόμια, κομματικές επιχορηγήσεις, μισθωμένα ακίνητα του Δημοσίου, περιττές επιτροπές και επιδόματα για θέσεις ευθύνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 750 εκατομμύρια αναμένεται να προέλθουν μέσω της μείωσης κατά 25% των μη μισθολογικών δαπανών υπουργείων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, ενώ 300 εκατομμύρια από τον εξορθολογισμό επικαλυπτόμενων έργων από το ΠΔΕ.
Από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας το κράτος προσδοκά 115 εκατομμύρια, ενώ περί τα 360 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν μέσω της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Αυτοδιοίκησης, των επενδυτικών δαπανών των δήμων (ΣΑΤΑ), αλλά και του ισοσκελισμού εσόδων από ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Τέλος, άλλα 18 εκατομμύρια αναμένονται από τη συγχώνευση και κατάργηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των ΟΤΑ.
Λογαριασμός 5,5 δισ. σε συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων
H κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει την επόμενη δόση και να ξεκινήσει επισήμως τη διαπραγμάτευση για τη χρονική παράταση
Κατάργηση των «δώρων» όλων των συνταξιούχων, νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, «ψαλίδι» στο εφάπαξ, δραστικές περικοπές των προνοιακών επιδομάτων, μεγάλες μειώσεις των αποδοχών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέο «ψαλίδι» στις δαπάνες για Υγεία και Παιδεία περιέχει το επώδυνο «πακέτο» μέτρων, στο οποίο καλούνται να συμφωνήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί την ερχόμενη εβδομάδα.
Με 72 παρεμβάσεις η κυβέρνηση επιδιώκει να επιτύχει καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα περίπου 11,9 δισ. ευρώ, και με «διαβατήριο» αυτό το «πακέτο» να λάβει την επόμενη δόση και να ξεκινήσει επισήμως τη διαπραγμάτευση για τη χρονική παράταση του προγράμματος προσαρμογής.
Από την πλευρά της Αθήνας όλα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» την ερχόμενη εβδομάδα, να σημειωθεί πως την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, ενώ την Παρασκευή φθάνουν στην Αθήνα οι Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς για την τελική αξιολόγηση.
Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών «σηκώνει¬ το υπουργείο Εργασίας, που καλείται να συνδράμει με περίπου 5,5 δισ. ευρώ στο «πακέτο», ενώ στα 3,3 δισ. ευρώ ανέρχονται οι καθαρές εξοικονομήσεις από την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, περικοπές στους ΟΤΑ και τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στην Υγεία οι καθαρές εξοικονομήσεις υπολογίζονται στο 1,38 δισ. ευρώ, από την Άμυνα περικόπτονται 517 εκατ. ευρώ και 389 εκατ. ευρώ από την Παιδεία.
Τέλος 450 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από νέες φορολογικές παρεμβάσεις, με περικοπές και στις φοροαπαλλαγές σε τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία αλλά και ανέργους.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Συμπληρωματικές απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου τις επόμενες ημέρες


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Nέο κύκλο συμπληρωματικών απολογιών πρόκειται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση να περνά σύντομα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου να δώσει την δική του εκδοχή για την σωρεία στοιχείων που προέκυψαν μετά την προφυλάκιση του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης προετοιμάζονται για τις συμπληρωματικές απολογίες και συντάσσουν τα ερωτηματολόγια, ταξινομώντας τα νέα στοιχεία της υπόθεσης.

Ήδη έχει ζητήσει να δώσει συμπληρωματική απολογία ο προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions, προκειμένου να δώσει την δική του εκδοχή για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αντιμετωπίζει, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, μετά την σύλληψη του, είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, μέσω της Arcon Constructions, έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους από την off shore Bluebell, στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, που αγόρασε η off shore εταιρία Τorcaso και στη συνέχεια μεταβίβασε στη Μονή Βατοπαιδίου.

Η επιθυμία του κ. Οικονομίδη για συμπληρωματική απολογία είχε εκδηλωθεί μετά από την συμπληρωματική απολογία του εξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου και θεωρούμενου ως ανθρώπου «κλειδί» στην υπόθεση, επιχειρηματία Νίκου Ζήγρα, ο οποίος έδωσε στην ανάκριση επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Πάντως, με απόφασή του, ο ανακριτής της υπόθεσης αρνείται την έξοδο από την φυλακή τόσο για τον κ. Οικονομίδη, όσο και για τον κ. Ζήγρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνει και την αίτηση για αποφυλάκιση και της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.

Ζητεί την αποφυλάκιση της συζύγου του

Εν όψει της απόφασης του ανακριτή για την περαιτέρω κράτηση της κ. Σταμάτη, καθώς και της απόρριψης του αιτήματος της για ψυχιατρική εξέταση, ο σύζυγός της επανέρχεται με «δημόσια έκκληση προς την Δικαιοσύνη», ζητώντας τη λήξη της τετράμηνης προφυλάκισης της κατηγορουμένης.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι η κατάσταση της υγείας της κ. Σταμάτη είναι κρίσιμη και ότι πρόσφατα βρέθηκε δύο φορές σε «κίνδυνο ζωής», ενώ επικαλείται και πάλι το ανήλικο παιδί τους που ζει μακριά από τους γονείς του και μακριά από την Αθήνα, με τους «με επιβαρυμένη υγεία και υπερήλικες γονείς της γυναίκας μου».

Όπως καταλήγει ο κ. Τσοχατζόπουλος, «... με την παρούσα επιστολή κάνω έκκληση στη Δικαιοσύνη να σταματήσει την ήδη τετράμηνη προφυλάκιση της γυναίκας μου και να μας αποδώσει ‘το δίκιο μας’, καθώς η γυναίκα μου είναι αθώα. Και τούτο γιατί δεν έχει, ούτε και θα μπορούσε να έχει σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται στο κατηγορητήριο, μια και παντρευτήκαμε μόλις το 2004 και ζει έκτοτε αποκλειστικά για την ανατροφή του παιδιού μας και τη στήριξη της οικογένείας μας».

Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας, ο μόνος δρόμος για την ανατροπή

 Του Γιώργου Παυλόπουλου

 Ο νέος γύρος στην επιχείρηση εξαθλίωσης και γενοκτονίας των εργαζομένων ξεκινά. Τα όπλα μαζικής καταστροφής που θα χρησιμοποιηθούν έχουν επιλεγεί λεπτομερώς. Το πολεμικό συμβούλιο των υπηρετών του κεφαλαίου τα έχει ήδη εγκρίνει και οι αρχιστράτηγοι της τρόικα έχουν βάλει την υπογραφή τους. Οι θλιβεροί κομπάρσοι βουλευτές του θα πουν το «ναι» έστω και δύσκολα, όπως κάνουν πάντα. Ο στρατός των δυνάμεων καταστολής, έχοντας γλιτώσει (μόνο αυτός) τις περικοπές, θα ριχτεί με μανία πάνω σε όλους όσοι τολμήσουν να πουν «όχι».

Οι γραμμές άμυνας του καθεστωτικού συνδικαλισμού έχουν πλέον διαλυθεί. Οι θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, παραδομένες και ενσωματωμένες από καιρό, απλώς ψελλίζουν κάποια λόγια για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ του 28% είναι εξαφανισμένος. Στελέχη, μέλη και ψηφοφόροι του (τουλάχιστον, η μεγάλη μάζα τους) μοιάζουν παραδομένοι στο γλυκό όνειρο της κυβερνητικής εξουσίας και, προσπαθώντας να μην κάνουν… θόρυβο και ξυπνήσουν, δεν βλέπουν ότι το καράβι τους παρασύρεται όλο και πιο δεξιά. Όσο για το ΚΚΕ, δυσκολεύεται ακόμη να προσαρμοστεί στον ρόλο του «μικρού» της Αριστεράς, ενώ αφήνει να καούν το ένα μετά το άλλο τα καλά χαρτιά του, όπως απέδειξε ο ηρωικός αγώνας της Χαλυβουργίας.

Η κοινοβουλευτική Αριστερά του 32% έχει παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Χρυσή Αυγή του 7%. Τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας, οι μελανοχίτωνες του κεφαλαίου, με τη συνδρομή και των καθεστωτικών ΜΜΕ, φαντάζουν ως η μοναδική αξιόπιστη δύναμη αντιπολίτευσης – συγκροτώντας έτσι τον Δούρειο Ίππο του συστήματος και το ύστατο καταφύγιό του.

Πλέον, είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι. Οι συγκρούσεις, οι αγώνες και οι εμπειρίες της περασμένης τριετίας, μαζί με τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους πρωταγωνιστές τους, καλούνται επειγόντως στο ταμείο. Και εδώ, η μεγάλη απόφαση είναι αναπόφευκτη: είτε θα κάνουμε το μεγάλο και αναγκαίο άλμα προς την γενικευμένη, αποφασιστική και βίαιη σύγκρουση με τα τανκς του συστήματος είτε η εποχή μας θα σφραγιστεί από μία ακόμη ήττα, στρατηγικών διαστάσεων, για την εργατική τάξη της Ελλάδας και για το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή, δεκάδες κλάδοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Από τους ΟΤΑ που απειλούνται με λουκέτο και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε «κατεδαφισμένα» σχολεία, μέχρι τους γιατρούς του διαλυμένου  ΕΣΥ και τους εργαζόμενους στις τράπεζες που ξεπουλιούνται για ένα ξεροκόμματο. Από τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στις κατασκευές που βυθίζονται ολοένα περισσότερο στο τέλμα της ανεργίας, μέχρι τους μικρομεσαίους φαρμακοποιούς που πνίγονται από τις πολυεθνικές και τη στάση πληρωμών του δημοσίου. Οι πανεπιστημιακοί είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν και οι φοιτητές ζεσταίνουν τις μηχανές τους με τις φήμες επιβολής διδάκτρων. Ακόμη και οι δικαστικοί και πυροσβέστες είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν.

Το συμπέρασμα μοιάζει προφανές (αν και, δυστυχώς, δεν είναι). Τώρα είναι η ώρα για να πέσει το σύνθημα που θα καλεί σε γενικό ξεσηκωμό διαρκείας. Με σχέδιο και προοπτική και όχι στον αέρα. Με αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις, με λουκέτο όλου του δημόσιου τομέα, με αποφασιστικές μάχες στα γκέτο των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με άμεσο και δημοκρατικό συντονισμό, που θα σπάσει οριστικά και αμετάκλητα τον Γόρδιο Δεσμό του καθεστωτικού συνδικαλισμού. Που θα διασφαλίσει το αναγκαίο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και θα απαντά έμπρακτα και αποτελεσματικά στην επίθεση του συστήματος.

Με στόχο καθαρό: την ανατροπή της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των πιστωτών, από τα κάτω και από τα αριστερά. Τη ρήξη με τις κυβερνητικές αυταπάτες και την εικόνα «ενός Ήσυχου Αριστερού». Τον μαζικό εκβιασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων με όπλο τους αγώνες. Τη συγκρότηση εργατικών συνελεύσεων με αποφασιστικό λόγο και ρόλο σε όλα. Τη δημιουργία αποτρεπτικών μηχανισμών λαϊκής αυτοάμυνας απέναντι στο κράτος και το παρακράτος.

Δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε πια να περιμένουμε τη δικαίωση των θέσεών μας εκλογικά ως προϋπόθεση για να βγούμε δυναμικά μπροστά. Δεν μπορεί να μυξοκλαίμε για τα χαμηλά ποσοστά μας και τις πολιτικές μας αστοχίες και αδυναμίες, όταν γύρω ο τόπος καίγεται, το δικαιώματά μας εκτελούνται, τα παιδιά μας ρίχνονται στον Καιάδα.

Τώρα είναι η ώρα να μπούμε στη φωτιά, με τόλμη και αυτοθυσία. Να στηρίξουμε τον καθένα που σηκώνεται αλλά, κυρίως, να τον βοηθήσουμε και να τον εμπνεύσουμε για να σηκωθεί. Όχι όταν θα έχουν γίνει όλα στάχτη και το μόνο που θα μπορούμε να ελπίζουμε είναι να φτιάξουμε μια… κόκκινη βίλα της επαναστατικής Αριστεράς η οποία θα δεσπόζει σε ένα μαύρο τοπίο.
 

Τι προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης



"Εμείς προτείνουμε τη μέθοδο των Κοινοπραξιών", ανέφερε ο  Μίκης Θεοδωράκης στην εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα.

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση

Κύριος στόχος μας θα πρέπει να είναι η επιβίωση του Λαού μας μέσα στις συνθήκες της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Για τον σκοπό αυτόν οι Λαοί δημιουργούν οι ίδιοι τα αντισώματα που θα τους βοηθήσουν να σταθούν όρθιοι από κάθε άποψη: υλική, ψυχική, πνευματική.

Στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης η δημιουργία της Οργάνωσης «Εθνική Αλληλεγγύη» μάς έσωσε από την πείνα. Επίσης το ΕΑΜ, ο ΕΔΕΣ και άλλες αντιστασιακές οργανώσεις βοήθησαν να υψωθεί το ηθικό του Λαού, ώστε να αισθάνεται σαν ελεύθερος πολιορκημένος και όχι ραγιάς...

Ενώ παράλληλα η πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα από το πιο υψηλό ως το πιο χαμηλό επίπεδο έλαβε σιγά-σιγά τη μορφή ενός παλιρροιακού κύματος, που επηρέασε όλα τα τμήματα του
Λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που ανέπτυξε παράλληλα ένα δικό της πρωτότυπο τρόπο διασκέδασης με κορμό τα περίφημα «Ταράτσεν πάρτυ». Δηλαδή χορευτικές βραδιές που αντανακλούσαν την αισιοδοξία της νεολαίας για τον θρίαμβο της αντίστασης και για το χτίσιμο της ελεύθερης Ελλάδας.

Παίρνοντας σοβαρά υπ' όψιν τα διδάγματα αυτά από την πρόσφατη σχετικά εθνική μας πείρα, θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τους τρόπους που αντιστοιχούν στις παρούσες συνθήκες.

Και τότε όπως και τώρα ο Λαός μας ήταν και αισθανόταν κυκλωμένος. Σ' αυτές τις καταστάσεις συνήθως εμφανίζεται το «σύνδρομο του σκορπιού», δηλαδή οι τάσεις για αυτοκτονία. Ομαδική ή ατομική. Οπότε η λύση είναι μόνο μία: Να σπάσει ο ασφυκτικός κλοιός.

Στο μεταξύ αποδείχθηκε ότι τα συνθήματα-στόχοι μας «Αλλελεγγύη-Αντίσταση-Ανυπακοή» δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν στον βαθμό που έπρεπε. Όμως εκδηλώθηκαν αυθόρμητα και σποραδικά με πρωτοβουλίες του ίδιου του Λαού: Δωρεάν τρόφιμα από αγρότες. Λαϊκά συσσίτια από μεμονωμένες εστίες όπως Δήμοι, Εκκλησία και ατομικές παρεμβάσεις. Ελάχιστες αντιστασιακές ενέργειες και περιπτώσεις ανυπακοής. Στη συνέχεια το λαϊκό κίνημα «κάθησε» από τη στιγμή που αναγγέλθηκαν οι εκλογές μέχρι και σήμερα. Η κρατική προπαγάνδα ενισχυμένη δυστυχώς και από τα κόμματα της ιστορικής Αριστεράς δημιούργησαν ένα κλίμα αναμονής και ελπίδας, ότι με την ψήφο του ο Λαός μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και Κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη μέρα της νέας Βουλής. Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα της μεγάλης νίκης...

Απάντησα τότε με μια σειρά άρθρων που είναι ενδιαφέρον να ξαναδούμε τώρα, για να κρίνουμε τη στάση των μελών και στελεχών που μας αγνόησαν, μας κατηγόρησαν και μας εγκατέλειψαν.

Η άποψή μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση μέσα από το παρόν Σύστημα Εξουσίας, δικαιώθηκε δυστυχώς επάνω στα ερείπια του τεράστιου μαζικού κινήματος, για τη δημιουργία του οποίου η Σπίθα έπαιξε βασικό ρόλο.

Θεωρούσαμε τότε ότι η προβολή του στόχου για Κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Γιατί το μόνο που θα πετύχει, θα είναι η συσπείρωση της δεξιάς και η διάσπαση του πατριωτικού-αντιστασιακού κινήματος. Και αυτό ακριβώς συνέβη. Γιατί την παραπαίουσα μειοψηφική Κυβέρνηση Παπαδήμου την διαδέχθηκε η Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον καθαρά δεξιό χαρακτήρα και την χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση από τις οδηγίες-διαταγές των διεθνών και ευρωπαϊκών αντιδραστικών δυνάμεων, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν το 48% των ψηφοφόρων. Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ο Πάνος Καμμένος εγκλωβίστηκαν στην αδιέξοδη αντιπολιτευτική τακτική μέσα στη Βουλή υποβιβάζοντας την προσπάθεια για την δημιουργία ενός κυρίαρχου Πατριωτικού Αντιστασιακού Κινήματος, που ήταν, είναι και θα είναι η μοναδική δύναμη που υπολογίζουν οι αντίπαλοι και ο μοναδικός τρόπος να σπάσουμε την ασφυκτική μας περικύκλωση δίνοντας έτσι διέξοδο και προοπτική στον Λαό μας.

Είναι αλήθεια ότι η Σπίθα υπήρξε θύμα, μιας και παλεύαμε μόνοι μέσα σ' αυτή την πλημμυρίδα της αυταπάτης για τον ρόλο της Βουλής. Αποκομμένοι από τα ΜΜΕ, με εχθρικά και συναδελφικά χτυπήματα από τα έξω και από τα μέσα, ήμασταν υποχρεωμένοι να στραφούμε στον εαυτό μας. Να κλείσουμε τις πληγές μας, για να δώσουμε νέα πνοή στην οργάνωση. Πράγμα που έγινε.

Έτσι τώρα είμαστε σε θέση, αφού αναλύσουμε τη νέα κατάσταση, να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε την τακτική και τη δράση μας μέσα στις νέες συνθήκες.

Κι αυτό κάνουμε τώρα. Η εισήγηση που θα ακολουθήσει, φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει αυτή την σκοπιμότητα.

                                                               *

Ξεκινώ από μια πρώτη διαπίστωση, που μας οδηγεί κατ' ευθείαν στον πυρήνα των απόψεων που θα ξεδιπλωθούν στη συνέχεια.

Με το ΑΕΠ να ξεπερνά τα 200 δισ. Ευρώ το χρόνο η χώρα μας είναι οικονομικά αυτοδύναμη. Όμως οι τόκοι από τα δάνεια του παρελθόντος είναι τόσο μεγάλα, ώστε αυτό που μένει δεν φτάνει για να ζήσουμε και επομένως είμαστε αναγκασμένοι να συνάπτουμε καινούρια δάνεια, που προστίθενται στα παλιά και έτσι οι τόκοι (άρα και η δέσμευσή μας από τους ξένους) όχι μόνο μένουν αλλά αυξάνονται. Το ίδιο και η εξάρτησή μας και φυσικά η οικονομική εξάρτηση οδηγεί τελικά στην πλήρη εθνική εξάρτηση.

Επομένως το βασικό μας πρόβλημα είναι το πώς θα βγούμε απ' αυτό το μαγγανοπήγαδο, το πώς θα σπάσουμε αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό που μας πνίγει. Τελικά χρειάζεται να βρούμε κάποια διέξοδο.

Οι τελευταίες μελέτες για τον υποθαλάσσιο πλούτο και την αξία των μεταλλευμάτων, μάς οδήγησαν στην σκέψη να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε με επιστημονικό τρόπο όλες τις πηγές του εθνικού μας πλούτου, ούτως ώστε να ξέρουμε την πραγματική αξία αυτής της χώρας και ανάλογα να πράξουμε.

Για τον λόγο αυτόν απευθυνθήκαμε στους αρμοδιότερους για τα θέματα αυτά και έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο πλούτος της χώρας μόνο σε κοιτάσματα -κάτω από την ξηρά και τη θάλασσα- ανέρχεται σε Χ τρισεκατομμύρια.

Σ' αυτό το ποσό θα πρέπει να προσμετρηθεί η αξία της γης, του οδικού δικτύου, των σιδηροδρόμων, των λιμανιών, των αεροδρομίων, όλων των σημαντικών υποδομών, καθώς και η σπάνια φυσική ομορφιά, που όλα αυτά παραμένουν ουσιαστικά αναξιοποίητα και να υπολογίσουμε σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η αξία της όταν υπάρξει συστηματική αναπτυξιακή πολιτική.

Το σύνολο όλων αυτών θα αποτελέσει τον πραγματικό πλούτο της χώρας. Και όπως φάνηκε, οι ξένοι έχουν κάνει ήδη αυτούς τους υπολογισμούς και γι' αυτό τον σκοπό μέσω των Μνημονίων προσπαθούν να βάλουν στο χέρι αυτόν τον πραγματικό πλούτο της χώρας. Και επειδή το μεγάλο εμπόδιο για τον σκοπό αυτό είναι ο ελληνικός λαός, μας βύθισαν σε πολύπλευρη κρίση, προκειμένου να μας βγάλουν από τη μέση. Ανεργία, εξαθλίωση, πείνα, φόβος, σοκ και δέος, είναι τα όπλα για να εξουδετερωθεί ο ελληνικός λαός και να εξαγοράσουν με εξευτελιστικές τιμές την Αξία της Ελλάδας.

Μια τέτοια συμπεριφορά αποδεικνύει ότι οι δανειστές μας, κράτη και Τράπεζες, είναι βασικά εχθροί του Λαού και της χώρας μας και γι' αυτό με κάθε μέσον θα πρέπει να ξεφύγουμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό τους. Γι' αυτό το λόγο η πολιτική που οφείλουμε να ακολουθήσουμε θα πρέπει να είναι απ' τη μια μεριά αποφασιστική κι από την άλλη προσεκτική.

Εμείς προτείνουμε σ' αυτό το στάδιο να στηριχτούμε στην προβολή του εθνικού μας πλούτου και να επιδιώξουμε μια πρώτη διέξοδο καθαρά οικονομικού χαρακτήρα.

Οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει έως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μας εμποδίζουν να έχουμε οικονομικές σχέσεις με άλλους λαούς. Το εμπόδιο αυτό μπήκε με το Μνημόνιο. Επομένως οι ενέργειες που προτείνουμε, έχουν ως προϋπόθεση την κατάργηση των Μνημονίων ( Ι και ΙΙ ). Όμως μια τέτοια ενέργεια, αν έχουμε τη δύναμη να την πραγματοποιήσουμε (λ.χ. ως εκλεγμένη κυβέρνηση), θα προκαλέσει την αντίθεση της Ευρώπης των Τραπεζών, που το πιο πιθανό είναι να εκδηλωθεί με την παύση των πληρωμών και τον κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς χρήματα.

Γι' αυτό το ενδεχόμενο σε μια τέτοια πιθανή περίπτωση θα πρέπει η Κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει εξασφαλίσει την ύπαρξη του αναγκαίου ποσού για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της χώρας τουλάχιστον για ένα έτος. Αυτό παράλληλα θα καθησυχάσει και τους δανειστές ότι διαθέτουμε τους πόρους που θα εξασφαλίσουν την καταβολή των νόμιμων και δίκαιων υποχρεώσεών μας, πάντα βέβαια με βάση το διεθνές δίκαιο και τις ως τώρα πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε παρόμοιες περιπτώσεις (βλ. Ελλάδα επί Μεταξά και Γερμανία μετά τον πόλεμο).

Το ερώτημα είναι πώς θα εξασφαλιστεί αυτό το ποσόν (πιθανώς μερικές δεκάδες δισ. Ευρώ). Η απάντηση είναι, με τη μορφή προκαταβολής σε μια συμφωνία για την εκμετάλλευση του συνόλου του εθνικού μας πλούτου με έναν οικονομικό Εταίρο. Πράγματι εάν το ποσόν της συμφωνίας με τη μορφή Κοινοπραξίας για το σύνολο του εθνικού μας πλούτου ξεπεράσει τα 10 και πιθανόν τα 20 τρισ., πράγμα που σημαίνει ότι ο οικονομικός μας Εταίρος θα έχει να αντλήσει σε βάθος χρόνου μεγάλα κέρδη, η προκαταβολή αυτή θα είναι γι' αυτόν απολύτως εφικτή.

Πώς όμως η Κυβέρνηση που θα αναλάβει την πραγματοποίηση αυτής της ιστορικής αλλαγής θα έχει στη διάθεσή της αυτό το ποσό που θα την θωρακίσει για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη επιθετικότητα των αφεντικών της Τρόικα και του ΔΝΤ, που θα έχουν φροντίσει να «στεγνώσουν» τα κρατικά ταμεία από χρήμα; Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και όλες οι βασικές ανάγκες;

Επομένως για να εξασφαλιστεί αυτή η προκαταβολή, θα πρέπει να έχει προηγηθεί έστω μία κατ' αρχήν συμφωνία με τον υποτιθέμενο εταίρο. Ποιος όμως θα την κάνει, αφού θα έχουμε κυβέρνηση της Τρόικα και εκλεγμένη Βουλή, στην οποία συμμετέχουν κόμματα από την ακροδεξιά ως την ιστορική Αριστερά;

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Στις 12 Φεβρουαρίου είχαμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας (Παπαδήμου) και η Βουλή είχε κληθεί να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ. Έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα, είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, για να εμποδίσουν αυτή την εθνοκτόνα ψηφοφορία.

Στην περίπτωση που το πλήθος αυτό ήταν συντεταγμένο με επί κεφαλής μια Ενωμένη Πατριωτική ηγεσία και είχε στο πρόγραμμά του τις απόψεις που εκθέτω στο παρόν κείμενο, τις οποίες θα είχαμε την ευκαιρία να τις προβάλουμε τότε μπροστά στις κάμερες του τηλεοπτικών καναλιών όλου του κόσμου, το κύρος αυτού του Κινήματος (τότε της ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) θα εκτινασσόταν τόσο ψηλά, ώστε θα έφτανε να θεωρείται από κει και πέρα ως μια πιθανότατη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα εξουσίας, που μας είχε οδηγήσει σε αδιέξοδο. Να θεωρείται όχι μόνο από τον Λαό μας αλλά και από τα ξένα κράτη και ιδιαίτερα για όσα έχουν ειδικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Δηλαδή η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα.

Είμαι βέβαιος, ότι τότε, με τη μοναδική σε πλήθος συγκέντρωση, βλέποντας ότι εκπροσωπούμε την πλειοψηφία του Λαού, θα έδιναν την ανάλογη σημασία στην πρότασή μας και το πιο πιθανό θα ήταν να δεχθούν να συζητήσουν έστω εμπιστευτικά μαζί μας.

Τα μεγάλα κράτη ξεχωρίζουν για τον ρεαλισμό τους. Ας πάρουμε την Ευρώπη. Μήπως δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν μπλέξει σε μια περιπέτεια, που το πολύ-πολύ να κερδίσουν από μας ψιλοπράγματα σε σχέση με τα οικονομικά τους μεγέθη. Απ' την άλλη μεριά αυτή η κλοπή της δημόσιας περιουσίας μας που επιχειρούν, πρώτα απ' όλα αποτελεί γι' αυτούς στίγμα και στη συνέχεια δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πετύχει.

Ήδη με την αναγγελία της εκποίησης των πρώτων λιμανιών, άρχισαν να ξεσηκώνονται οι τοπικές κοινωνίες. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες δεν πιστεύουν ακόμα ότι έχει αποφασιστεί με το Μνημόνιο το ξεπούλημα της χώρας. Όσοι αρχίζουν να το βλέπουν, ελπίζω ότι θα αρχίσουν να ξεσηκώνονται.

Στο σημείο αυτό ερχόμαστε εμείς και προτείνουμε στους Ευρωπαίους να συνάψουν μια συμφωνία με την Ελλάδα, που να αφορά το σύνολο του αναξιοποίητου πλούτου της χώρας που ανέρχεται σε Χ τρισ. Ευρώ χωρίς Τρόικα, Λιτότητα, Αντισυνταγματικές ενέργειες και κλοπές. Μια τέτοια πρόταση δεν θα τους προβλημάτισε; Η άποψή μου είναι πως ναι, θα τους προβλημάτισε. Όπως επίσης θα τους προβληματίσουν οι προτάσεις μας για την μέθοδο με την οποία προτείνουμε να γίνουν όλα αυτά. Δηλαδή μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και του σεβασμού των υπολοίπων (πλην των οικονομικών) δεσμεύσεων με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

                                                            *

Όλες αυτές οι σκέψεις με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε το πρόγραμμά μας ως τελικό στόχο, όταν δηλαδή θα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες μετά την κατάκτηση του άμεσου στόχου, δηλαδή της εξόδου της χώρας από τον ασφυκτικό κλοιό των τοκογλύφων πιστωτών μας. Ο στόχος αυτός, ο άμεσος, στηρίζεται πάνω σε μια νέα ιδέα, της οποίας η προβολή -με στόχο την αποδοχή της από τον ελληνικό λαό- αλλάζει όλα τα δεδομένα της εθνικής, κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Γιατί το πολιτικό γίγνεσθαι στην χώρα μας βασιζόταν στην άποψη ότι είμαστε μια φτωχή χώρα και ένας Λαός β΄ κατηγορίας, αναγκασμένος να ζει χάρη στα φιλάνθρωπα αισθήματα των αυτόκλητων προστατών μας. Ζούσαμε και ζούμε με τα χρήματα που μας δανείζουν απλόχερα και κάτω από τη σκιά της προστασίας που μας προσφέρουν με την ίδια απλοχεριά.

Έτσι εμπεδώθηκε στο υποσυνείδητο του Λαού μας ότι χωρίς προστάτες-δανειστές είμαστε χαμένοι, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε δίχως τα δικά τους λεφτά ούτε να προστατευθούμε από τους εχθρούς δίχως τα δικά τους όπλα. Βεβαίως μας χρεώνουν και για τα λεφτά και για τα όπλα που μας προσφέρουν. Και μάλιστα με μεγάλους τόκους, που συσσωρεύονται χρόνο με χρόνο. Όμως αυτό μάθαμε να θεωρούμε ότι είναι μια άλλη υπόθεση, μιας και είμαστε ανίκανοι να ζήσουμε και να προστατευθούμε μόνοι μας. Και έτσι δεχόμαστε μοιρολατρικά τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, που το μόνο που πετυχαίνει είναι να μεγαλώνει την εξάρτησή μας από τους ξένους.

Στο σημείο αυτό η δική μας συμβολή είναι να αποκαλύψουμε στον Λαό την αλήθεια με αριθμούς και ακαταμάχητα στοιχεία:

Πόσο είναι το ΑΕΠ; ΑΕΠ σημαίνει αυτό που παράγεται από τη συνάρτηση των δυνατοτήτων της χώρας (παραγωγή) και του εργατικού μας δυναμικού. Φτάνει το ποσόν αυτό για να ζήσουμε; Κι ακόμα πόσα μας χρειάζονται για να ζήσουμε και να προστατευθούμε; Και μια άλλη ερώτηση: Πού πάει αυτό το ποσόν; Και πόσο πάει στους τόκους και τα χρεολύσια; Επίσης, ποιος υπήρξε και είναι ο ρόλος του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων απέναντι σ' αυτή την αδιέξοδη σχέση; Έστω στην προσπάθεια να διαφωτίσουν τον Λαό και να μην τον κρατούν στα σκοτάδια.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών που παράγουμε πάει στους πιστωτές και προστάτες μας (τόκοι), γεγονός που μας υποχρεώνει να ζητάμε νέα δάνεια, έτσι ώστε οι πιστωτές μας να κερδίζουν τελικά από τον ιδρώτα μας περισσότερα από ό,τι εμείς οι ίδιοι. Κι από πάνω έχουμε ελληνικά κόμματα στην υπηρεσία των ξένων πιστωτών μας, που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή με μοναδικό σκοπό να διατηρούν και να αυξάνουν την εξάρτησή μας από τους ξένους προστάτες.

Η αλήθεια για το ΑΕΠ και για το πού  πάει το ΑΕΠ είναι άγνωστη στον Λαό μας. Εάν μάθει λ.χ. ότι η αξία του μας καθιστά ανεξάρτητους, είναι βέβαιο ότι θα ανέβει η ψυχολογία του, γιατί αντίθετα από ό,τι του λένε οι εχθροί του, όχι μόνο δεν είναι ανίκανος και τεμπέλης ούτε κατοικεί σε μια φτωχειά χώρα αλλά με τη δουλειά του και με τα αγαθά που του προσφέρει η εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας του δημιουργεί ένα ετήσιο ΑΕΠ, που τον κάνει αυτάρκη και αυτοδύναμο.

Φανταστείτε τώρα πόσο ψηλά θα ανεβεί το ηθικό και η αυτοπεποίθηση του Λαού, όταν μάθει ότι εκτός από το ΑΕΠ που τον κάνει αυτάρκη, η χώρα στην οποία ζει έχει κρυμμένους θησαυρούς τρισεκατομμυρίων Ευρώ. Δηλαδή έχει δικό του-καταδικό του ένα μεγάλο πλούτο, που δεν θα πρέπει επ' ουδενί να επιτρέψει να του τον κλέψουν και που οφείλει πρώτον να τον προστατέψει με κάθε μέσον και δεύτερον να τον εκμεταλλευτεί και να τον αναπτύξει με τον καλλίτερο και συμφερότερο τρόπο.

Έτσι βλέπουμε ότι αυτή η νέα Ιδέα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποκάλυψη στον Λαό του πλούτου της χώρας μαζί με τις προτάσεις και τα σχέδια για να πειστεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του πλούτου και γι' αυτό οφείλει να βρει ο ίδιος τους τρόπους με τους οποίους θα τον αξιοποιήσει ο ίδιος και για δικό του όφελος.

                                                                 *

Αυτό το Μοντέλο Κρίσης που ζούμε σήμερα στη χώρα μας ξεκίνησε πολύ πιο πριν να εφαρμόζεται σε πολλές χώρες με διαφορετική ανάπτυξη και επομένως με διαφορετικούς τρόπους. Όπως λ.χ. στην Αγγλία και την Αργεντινή. Όμως ο μεγάλος πόνος που υπέφεραν οι ανθρακωρύχοι στην Αγγλία και οι εργαζόμενοι στην Αργεντινή, ήταν ακριβώς ο ίδιος.

Ποιος έχει κατασκευάσει αυτό το Μοντέλο; Ποιοι βρίσκονται πίσω από τους υπεύθυνους; Γιατί έγινε και πού αποσκοπεί; Δηλαδή ποιος είναι ο τελικός στόχος; Άλλοι μιλούν για κρίση του καπιταλισμού. Εγώ στα Χανιά είχα πει ότι το Χρήμα απέκτησε συνείδηση της δύναμής του και γι' αυτό τα κέντρα απ' όπου κατευθύνεται η επίθεση είναι οι Τράπεζες και το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, με εκπροσώπους όπως λ.χ. ο Σόρος και ο Ρουμπινί.

 Όμως από τις απαντήσεις αυτές λείπει το πιο βασικό, δηλαδή ο Εγκέφαλος. Ποιος είναι; Έχει ιδεολογία, συμφέροντα, βλέψεις, συγκεκριμένους στόχους; Και ποιους;
Προχωρώντας στην έρευνα έπεσα σε ένα τοίχο, που έχει την επιγραφή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Γιατί άραγε;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ελληνισμός είναι αυτός που διαμόρφωσε το πολιτισμικό επίπεδο του Δυτικού Κόσμου με την ανακάλυψη και ανάδειξη της Επιστήμης και της Τέχνης σε υψηλά επίπεδα από την εποχή του Ομήρου, των προσωκρατικών και της κλασσικής περιόδου των Αθηνών. Ο Ελληνισμός είναι αυτός που διατύπωσε πρώτος τις έννοιες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ειρήνης, σε αντίθεση με άλλους λαούς, στους οποίους ο Βασιλιάς-Μονάρχης κυβερνούσε αυθαίρετα.

Πρόκειται όπως βλέπουμε, για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Παρ' όλα αυτά εμείς τελικά υποχρεωθήκαμε από τη γένεση του ελληνικού κράτους να υποταχτούμε στην ευρωπαϊκή κηδεμονία, της οποίας το εξουσιαστικό μέρος έχει διαμορφωθεί από την εποχή του Μεσαίωνα από τη λογική της κάθετης εξουσίας και με όπλα καταπίεσης των λαών την Οικονομία, την Πολιτική και την υποβάθμιση του Πολιτισμού σε θεραπαινίδα της Εξουσίας.

Και φτάσαμε στη σημερινή εποχή, όπου βλέπουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει σχηματισθεί ένα άτυπο και «αόρατο» κέντρο Παγκόσμιας Εξουσίας, που αποφασίζει για τα πάντα ερήμην βεβαίως των Λαών. Ένα Κέντρο που ελέγχει το χρήμα, την οικονομία, τις Τράπεζες άρα τελικά και την ίδια την Πολιτική. Οπότε με τη δύναμη της Οικονομίας και της Πολιτικής μπορεί να ελέγχει την κοινωνία και τις σχέσεις ανάμεσα σε κοινωνίες-κράτη σε παγκόσμια κλίμακα.

Η παραπάνω ανάλυση με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σήμερα η ανθρωπότητα βιώνει μια κοσμοϊστορική επίθεση με στόχο την επιβολή της λεγόμενης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, της οποίας αγνοούμε το περιεχόμενο. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε ένα θα έλεγα προπαρασκευαστικό στάδιο, όπου με όπλα την Οικονομία και την Πολιτική, τομείς που ελέγχουν ολοκληρωτικά, επιχειρείται η διάλυση των κοινωνιών και των εθνών, λες και οι λαοί είναι απλές λέξεις γραμμένες με κιμωλία στον μαυροπίνακα και κάποιος με ένα σφουγγάρι επιχειρεί να τις σβήσει για να γράψει επάνω στον καθαρισμένο πια μαυροπίνακα τις δικές του λέξεις, δηλαδή τα δικά του σχέδια για τη μορφή των λαών-κοινωνιών, τους όρους και τους κανόνες ζωής, μορφής σχέσεων κοινωνικού, οικονομικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου, μορφών διακυβέρνησης και επίπεδα ελευθεριών. Να σβήσει τις ιστορικές και πολιτισμικές μνήμες, να εξαθλιώσει τις μάζες και να μεταβάλει τους ανθρώπους σε ποίμνια τετραπόδων.

Αυτά τουλάχιστον φαίνονται προς το παρόν δια γυμνού οφθαλμού.

Φαίνεται ότι το εκτελεστικό όργανο αυτής της νέας πολιτικής, ο κυβερνητικός εγκέφαλος είναι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ με επί κεφαλής τον Henry Kissinger. Γύρω απ' αυτή τη Λέσχη υπάρχουν άλλα σπουδαία διεθνή ιδρύματα, όπως το ΔΝΤ, καθώς και πανεπιστημιακές σχολές όπως αυτή του Σικάγου που ίδρυσε ο οικονομολόγος Φρήντμαν, σύμβουλος της Θάτσερ, του Ρήγκαν, του Πινοσέτ και του υιού Μπους μεταξύ άλλων.

Έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι η Λέσχη αυτή έχει καταστρώσει το δικό της κυβερνητικό πρόγραμμα λ.χ. στους τομείς της Παιδείας, του Στρατού, της Ασφάλειας, της Υγείας, της Γεωργίας, του Εμπορίου κλπ., που θα αφορά τις «κατεχόμενες» χώρες.

Στο μεταξύ έχει διεισδύσει και έχει μετατρέψει σε όργανά της κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως είναι η Επιστήμη, η Φιλοσοφία, η Ιστορία και η Τέχνη, με διακλαδώσεις σε πολλές χώρες και με κύριο όχημα εκπροσώπους της μετριοπαθούς Αριστεράς, όπως λ.χ. η ομάδα των Ελλήνων ιστορικών, κοινωνιολόγων και φιλοσόφων, (βλ. περιπτώσεις Δραγώνα, Ρεπούση, Γαβριηλίδη κλπ.) γνωστών ως εθνομηδενιστών, που έτσι βοηθούν τις δυνάμεις της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στο κύριο έργο της, δηλαδή την αποδόμηση του Έθνους, την αλλοίωση της ιστορίας και την υποβάθμιση της πολιτιστικής παράδοσης.

Πάνω από τη Λέσχη αυτή και κύρια κατευθυντήρια δύναμη είναι ο έλεγχος της Παγκόσμιας Οικονομίας μέσω των τραπεζικών κολοσσών όπως ο Ρότσιλντ, ο Ροκφέλερ, η Goldman Sachs και άλλοι.

Η τεράστια οικονομική δύναμη που διαθέτουν, τους βοήθησε ώστε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αρχικά το πολιτιστικό και στη συνέχεια το πολιτικό γίγνεσθαι, ειδικά στις πλούσιες χώρες, ούτως ώστε να γίνουν οι ενδιάμεσοι κρίκοι για να περάσει ο έλεγχος στα κράτη της περιφέρειας. Έτσι οι Λαοί είναι πλέον εκτεθειμένοι σε χτυπήματα τόσο απ' έξω όσο και από τα μέσα των χωρών τους. Όπου εκτός από τις παραδοσιακά συντηρητικές δυνάμεις της Δεξιάς, ήρθαν να προστεθούν και τα ηγετικά στρώματα της λεγομένης ανανεωτικής Αριστεράς σε όλα της τα επίπεδα: πολιτικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά, φιλοσοφικά κλπ.

Η Ελλάδα ως ιστορική έννοια, που όπως είδαμε υπήρξε μία από τις ρίζες που διαμόρφωσαν τον Δυτικό Κόσμο, αποτελεί το αντίπαλο δέος στη φιλοσοφία και τις πρακτικές αυτών των Δυνάμεων. Η ύπαρξη και μόνο της Ελλάδας ως ελεύθερης χώρας πιστής στις βασικές αρχές της Ελληνικότητας, αποτελεί θεμελιώδες εμπόδιο στην επέλαση αυτού του νέου ολοκληρωτισμού. Εξ ου και η ειδική μεταχείριση που έχουμε σήμερα από τις δυνάμεις που με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο είναι όργανα της πολιτικής που ξεκινά και κατευθύνεται από τα διεθνή οικονομικά κέντρα που ελέγχουν όπως είδαμε όχι μόνο το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι αλλά και το πολιτικό.

Όλοι διερωτώμαστε για ποιο λόγο τόσο μίσος εναντίον του λαού μας. Η απάντηση είναι ότι και μόνο η λέξη «Ελλάδα» θυμίζει τις έννοιες ελευθερία, δημοκρατία, επιστήμη, τέχνη, πολιτισμός. Και γι' αυτόν το λόγο και μόνο θα πρέπει να χτυπηθεί, να συκοφαντηθεί, να γελοιοποιηθεί, να παραμορφωθεί, να λείψει. Να λείψει, να εξαφανιστεί, γιατί ενοχλεί.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι σήμερα ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει αυτή την πραγματικότητα. Δεν φταίει αυτός, γιατί οι δοκιμασίες που πέρασε ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες δικτατορίας και αμέσως μετά με τη βαθειά του διάβρωση από τις πολυπρόσωπες δυνάμεις του λαϊκισμού, τον έχουν απομακρύνει από τις ίδιες τις ρίζες του, τα ιδεώδη, τις παραδόσεις και τη συνείδηση του εαυτού του. Και όπως είδαμε, είναι περικυκλωμένος πανταχόθεν. Δεξιά, Κεντροδεξιά, Αριστερά, Κεντροαριστερά βρίσκονται κάτω από την άμεση η την έμμεση κηδεμονία των δυνάμεων που στοχεύουν στη δημιουργία της παγκόσμιας διακυβέρνησης που θα χτιστεί επάνω στα ερείπια των Λαών.

Στην ουσία αυτές οι δυνάμεις που υπηρετούν σήμερα το Μνημόνιο είτε κάνουν ότι το χτυπούν με χαρτοπόλεμο, αυτοκτονούν. Τόσο οι ηγέτες όσο και οι οπαδοί τους. Εμάς τους υπόλοιπους απλώς μας δολοφονούν. Πάντως έτσι ή αλλοιώς όλες οι ενέργειες των εχθρών μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μας πάνε στην εξολόθρευσή μας.

Όμως το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες, δηλαδή έστω και οι τυπικοί αν όχι ουσιαστικοί συνεχιστές του Ιδεώδους της Ελληνικότητας, μπορεί να μας αναδείξει ως εθνική οντότητα και ολότητα σε υπολογίσιμο και επικίνδυνο αντίπαλο της δύναμης της Παγκοσμιοποίησης. Με έναν όρο: Να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε, ποια είναι η δύναμή μας και με ποιους τρόπους θα την αξιοποιήσουμε.

Πρέπει όμως γι' αυτό να υψώσουμε το ανάστημά μας, για να μπορέσουμε να δούμε σε βάθος χρόνου την ποιοτική μας διαφοροποίηση από τις δυνάμεις του ιστορικού ολοκληρωτισμού, τις σημερινές Δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και ρατσιστές, όταν κατατάσσουν ανθρώπους και λαούς σε πλούσιους και φτωχούς, εργατικούς και τεμπέληδες, έξυπνους και βλάκες, αναπτυγμένους και υπανάπτυκτους, κυρίαρχους και υποτελείς.

Αντίθετα εμείς αναδείξαμε τον Πολίτη σε κυρίαρχη δύναμη μέσα στο δικό του κοινωνικό σύστημα, την Δημοκρατία. Εμείς υπερασπίσαμε την Ειρήνη, που εξασφαλίζει την ισότητα των Λαών και την προστασία των αδυνάτων από τις ορέξεις των δυνατών. Εμείς αναδείξαμε τον Πολιτισμό σε ηγεμονική δύναμη μέσα στην κοινωνία.

Να λοιπόν για ποιους λόγους θα πρέπει να στραφούμε δυναμικά, αποφασιστικά και δημιουργικά στον εαυτό μας και να επιχειρήσουμε να καταγράψουμε, να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε όλο τον πλούτο της χώρας, ιστορικό, πνευματικό και υλικό. Μόνο η συνειδητοποίηση από τον Λαό μας ότι είναι πλούσιος και αυτάρκης από κάθε άποψη θα τον κάνει δυνατό και ικανό να διασπάσει τον ασφυκτικό κλοιό που μας τυλίγει για να σωθεί.

Είναι βέβαιο ότι το παράδειγμά μας θα αποτελέσει φάρο και για τους άλλους λαούς που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στην ίδια θέση με μας. Και φτάνουμε έτσι στην ανάγκη να αναθεωρήσουμε προσωρινά την τακτική μας με την προσπάθεια να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για το σπάσιμο της περικύκλωσης με βασικό όργανο και πάλι την ενότητα του Λαού.

Τελειώνοντας προτείνω μια σειρά από στόχους, που θα πρέπει να κατακτήσουμε στο άμεσο μέλλον, αφού πρώτα εξοπλιστούμε με μια συνολική, πλήρη και ακριβή γνώση του πλούτου της χώρας.

Προς το παρόν προσπαθούμε να σχηματίσουμε μια Επιτροπή από επιστήμονες ειδικευμένους στον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας με προοπτική η έρευνα να επεκταθεί σε όλες τις παραγωγικές πηγές και κλάδους, ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με την μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση την ακριβή εθνική μας  περιουσία. Σ' αυτό το έργο πιστεύω ότι εκτός από την Επιτροπή θα πρέπει να βοηθήσουν και όλα τα μέλη μας με κάθε μέσο που διαθέτει ο καθένας. Με άλλα λόγια για τις προσεχείς εβδομάδες η Σπίθα θα πρέπει να μεταβληθεί σε μια κυψέλη συλλογής γνώσεων.

Όταν θα είμαστε έτοιμοι και μόνο τότε, θα παρουσιαστούμε αιφνιδιαστικά για να πληροφορήσουμε τον ελληνικό λαό για πρώτη φορά την νεότερη ιστορία για το πόσο αξίζουν η σημερινή Ελλάδα και ο Λαός της. Φυσικά ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του πλούτου είναι ο Ελληνικός Λαός και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται την περιουσία του εκτός από τον ίδιο. Με ποιο τρόπο θα το πετύχει, αυτό είναι κάτι που θα το μελετήσουμε και θα το προτείνουμε. Πάντως αυτό που γίνεται σήμερα, που έχει ήδη ξεκινήσει, το ξεπούλημα της χώρας, αποτελεί πράξη προδοτική, για την οποία όλοι οι ένοχοι όλων των βαθμίδων θα πρέπει να αποκαλυφθούν.

Σε κάθε ευκαιρία από τώρα και στο εξής οφείλουμε να παίρνουμε από τους πολίτες ενυπόγραφα ψηφίσματα που να δηλώνουν ότι ως Έλληνες  πολίτες και μοναδικοί ιδιοκτήτες του Δημόσιου Πλούτου θεωρούμε ότι όλες αυτές οι αγοραπωλησίες αποτελούν ενέργειες προδοτικές για τον Λαό και το Έθνος και γι' αυτό είναι σαν μην έγιναν. Και να προειδοποιούμε τους αγοραστές ότι σε πρώτη ευκαιρία που ο Λαός θα γίνει το Αφεντικό στη χώρα του, όλα όσα πουλήθηκαν ή ενοικιάστηκαν, θα ξαναγίνουν εθνική περιουσία.

Στο μεταξύ αυτό το Μέτωπο του ξεπουλήματος πρέπει να μπει στην κορυφή των δράσεων για την κάθε σπίθα. Διαβάζοντας τον Ριζοσπάστη χαίρομαι που το ΚΚΕ το έχει βάλει κι αυτό σαν πρωταρχικό στόχο των ενεργειών του. Επίσης εκεί, στην ίδια εφημερίδα, υπάρχουν πολλά χρήσιμα στοιχεία, ωφέλιμα για την δράση μας. Ας επωφεληθούμε κι εμείς κι ας προσπαθήσουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

Παρουσιάζοντας τα μεγέθη της εθνικής περιουσίας θα υπογραμμίζουμε ότι τα στοιχεία αυτά καθιστούν την πατρίδα μας αυτάρκη και αυτοδύναμη και θα καλούμε τον Λαό να αναλάβει την αξιοποίηση του δικού του πλούτου με κατοχυρωμένη συνταγματικά τη συλλογική ευθύνη για το πώς και με  ποιους θα γίνεται αυτή η αξιοποίηση.

Εμείς προτείνουμε τη μέθοδο των Κοινοπραξιών. Έχουμε ήδη κάνει ένα πρώτο κατάλογο με 10 Κοινοπραξίες. Πιστεύουμε ότι θα ήταν εθνικά ωφέλιμο εάν όλες οι θεματικές Κοινοπραξίες γινόταν ένα Πακέτο που να προταθεί (πιθανόν με ένα διεθνή διαγωνισμό) σε έναν οικονομικό Εταίρο. Μια χώρα ή ένα σύνολο διεθνών εταίρων με ένα φορέα. Αυτή η σκέψη γίνεται, γιατί τα  προβλεπόμενα κέρδη από την συμφωνία κοινοπραξίας με ένα Εταίρο θα είναι τόσο μεγάλα ώστε να δεχθεί να καταβάλει ως προκαταβολή ένα τέτοιο ποσό, ας  πούμε Χ δισ. Ευρώ, που μας είναι απαραίτητο από τη στιγμή που θα είμαστε σε θέση να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, οπότε θα στεγνώσει η χώρα από χρήμα και θα πρέπει να περάσουμε μια κρίσιμη περίοδο με ανοιχτά οικονομικά και κοινωνικά μέτωπα.

Φυσικά όλα αυτά είναι υποθετικά, γιατί εξαρτώνται από την απήχηση που θα έχουν στον Λαό οι νέες θέσεις και προτάσεις μας. Η ενότητα του Λαού είναι και πάλι -και πάντοτε- το κλειδί για λύσεις ιστορικού μεγέθους.

Στην πρότασή μου για Συνδιάσκεψη τον προσεχή Οκτώβριο υπάρχουν με τη μορφή διαφόρων θεμάτων οι απόψεις μου που αφορούν το περιεχόμενο των δράσεων για το άμεσο μέλλον.

Καλώ τα μέλη μας να σταθμίσουν καλά τα μεγέθη και τα βάρη αυτών των νέων ιδεών και προτάσεων πριν αποφασίσουν να μείνουν στην Σπίθα. Η ως τώρα εμπειρία υπήρξε απογοητευτική. Κι αυτό κατά την άποψή μου συνέβη, γιατί υπήρξαν πολλοί που δεν μελέτησαν και δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται είτε όταν το κατάλαβαν λάκισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών.

Το να ανήκεις σε μια καθαρά ριζοσπαστική, ανατρεπτική και συγχρόνως αναγεννητική οργάνωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Λ.χ. άλλοτε μας φυλάκιζαν. Σήμερα μας φιμώνουν χωρίς να αποκλείεται βέβαια αύριο να μας φυλακίζουν και πάλι. Αυτός είναι ο Ολοκληρωτισμός, για να μην πω άλλη βαρειά λέξη, είτε σκέτος είτε με μανδύες δημοκρατικούς ή ακόμα και προοδευτικούς, πράγμα που τον κάνει πολύ πιο επικίνδυνο.

Τώρα τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει -όσους μείναμε πιστοί στις επάλξεις- ότι κινούμεθα από προσωπικές φιλοδοξίες κυνηγώντας αξιώματα, τιμές και χρήμα. Άλλοι το έκαναν αυτό και κατά σύμπτωση αυτοί ακριβώς που μας κατηγορούν είτε εκείνοι  που μπήκαν στις γραμμές μας για να μας διαλύσουν, επειδή προφανώς πίστευαν ότι είναι πιο καλοί και πιο αγνοί από μας. Μερικοί από αυτούς είχαν στο νου τους την ανωτερότητα και την αγνότητα μιας βουλευτικής έδρας, πολύ βολικής κατά τα άλλα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε.

Τέτοια φαινόμενα δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναϋπάρξουν ανάμεσά μας. Γι' αυτό καλώ από τώρα όποιον έχει και την παραμικρή αμφιβολία για τις ιδέες και τα σχέδια δράσης της Σπίθας, να μας εγκαταλείψει τώρα που επιχειρούμε αυτό το νέο ξεκίνημα και έχουμε ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Από δω και πέρα κάθε Σπιθιστής και κάθε Σπιθίστρια πρέπει να είναι μαχητής. Βέβαιος για την επιλογή και την πίστη του και κυρίως αφοσιωμένος έως θανάτου στον αγώνα για τη σωτηρία και την αναγέννηση της Ελλάδας.



ΙΙ.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012



ΘΕΜΑ  Ι.


1ον  Να υπολογισθεί επακριβώς ο πλούτος της χώρας.

2ον  Με βάση τον πλούτο της χώρας θέτουμε κύριο στόχο την αξιοποίησή του

Α. για να βγούμε από το Μνημόνιο

Β. να εξασφαλίσουμε το αναγκαίο κεφάλαιο για την μεταβατική περίοδο

Γ. να στηρίξουμε την ανάπτυξη της χώρας έχοντας απαλλαγεί από οικονομικές δεσμεύσεις.

Δ. την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και

Ε. την ελευθερία στην επιλογή των εταίρων για τη σύναψη ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΩΝ για το σύνολο του πλούτου και σε βάθος χρόνου με την επιδίωξη να παραμείνουμε στην Ευρώπη (ανεξάρτητα από τους οικονομικούς μας εταίρους) και να μην διαταράξουμε τις γεωστρατιωτικές μας δεσμεύσεις με τον όρο να τις προσαρμόζουμε στα εθνικά μας συμφέροντα και ανάγκες.




ΘΕΜΑ  ΙΙ.



Οργάνωση της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης και της Ανυπακοής απέναντι στα νέα μέτρα και τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν.





ΘΕΜΑ   ΙΙΙ.



Στροφή προς την Ιδεολογικο-Πολιτιστική κατεύθυνση ως βασικό στόχο της πολιτικής, των προσπαθειών και των αγώνων μας.

Δημιουργία Ανεξάρτητων Ομάδων στον επιστημονικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, που θα λειτουργήσουν ως βασικά στηρίγματα για την πραγματοποίηση της Αντεπίθεσης στην ηττοπάθεια και τη μιζέρια με την προβολή των στρατηγικών μας πλεονεκτημάτων στους τομείς της πατριωτικής-αγωνιστικής μας παράδοσης και της πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής μας περιουσίας και παρουσίας.

Επιστημονική πολεμική στη σημερινή κυριαρχία του διδύμου Οικονομία και Πολιτική της Οικονομίας όπως την επιβάλλουν σήμερα μονοπωλιακά οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές δυνάμεις και αντιπαράθεση των ιδεολογικών, ηθικών και πολιτισμικών αξιών μας.

Επαναδιατύπωση της αντίθεσής μας με το Σύστημα Εξουσίας που μας αντιπαραθέτει με την Δεξιά, την Σοσιαλδημοκρατία και την ιστορική αριστερά ως αναπόσπαστα τμήματα του Συστήματος Εξουσίας. Δημιουργική στροφή προς την κοινωνική αριστερά που την δημιούργησαν και την δημιουργούν καθημερινά τα αντιλαϊκά μέτρα του διδύμου Τρόικα-Σύστημα και που αποτελεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.



ΘΕΜΑ IV.



Αυτές οι νέες κατευθύνσεις θέτουν μπροστά στο Κίνημα το πρόβλημα της Εξουσίας με στόχο την κατάκτηση της εκλογικής πλειοψηφίας. Γι' αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη η σύσταση Επιτροπής Προγράμματος Εξουσίας.





ΠΡΟΤΑΣΗ



1.- Να συζητηθούν μέσα στις οργανώσεις τα θέματα αυτά, να ζυμωθούν οι ιδέες, να διατυπωθούν παρατηρήσεις, προτάσεις και πιθανόν νέες ιδέες.

2.- Αφού εγκριθούν από την Κ.Ε. μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη μας για ένα νέο άνοιγμα στην κοινωνία, ενημέρωση του λαού, στρατολογία νέων μελών και ανάπτυξη της οργάνωσης.

3.- Οπλισμένοι από τις ζυμώσεις και τις προσπάθειες αυτές μπορούμε να υπολογίσουμε την ημερομηνία του Β΄ Συνεδρίου μας.

Ρωσία : Ρεκόρ τον Αύγουστο για την ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε σήμερα μεγάλη ικανοποίηση, επειδή τον Αύγουστο σε όλη την Ομοσπονδία η πετρελαϊκή παραγωγή υπήρξε, τελικά, η ανώτερη, αφότου η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ διαλύθηκε.
Ο αξιωματούχος επικαλέστηκε στοιχεία κατά τα οποία αντλήθηκαν ημερησίως, σε όλη την Ομοσπονδία, τον μήνα που μόλις έληξε, συνολικώς 10,38 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου--ανοδικό ρεκόρ σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών.

"Τα νέα μέτρα θα φέρουν μόνο φτώχεια, ανεργία, απελπισία και αδιέξοδο"



Το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση είναι η φτώχεια, η ανεργία, η απελπισία και το αδιέξοδο, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να προσέλθουν στις εφορίες και να πληρώσουν ακόμη και την πρώτη δόση των φόρων που τους έχουν επιβληθεί, η κυβέρνηση της δήθεν διαπραγμάτευσης, της δήθεν απαγκίστρωσης και της δήθεν επιμήκυνσης ετοιμάζεται να επιβάλλει μέτρα των οποίων το μόνο εγγυημένο αποτέλεσμα είναι η φτώχεια, η ανεργία, η απελπισία και το αδιέξοδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ποιο νόημα έχουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν βγαίνει; Η μόνη απάντηση βρίσκεται στην καταγγελία του μνημονίου και αντικατάσταση του από ένα εθνικό σχέδιο δράσης με αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας και την ανάδειξη της αξίας της γεωπολιτικής της θέσης», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Συναντήσεις Στουρνάρα με ένστολους και πανεπιστημιακούς



Συνάντηση με εκπροσώπους των ένστολων και των πανεπιστημιακών θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός Οικονομικών.

Η πρώτη συνάντηση θα λάβει χώρα στις 14:00 το μεσημέρι, όπου ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ένστολων για να συζητήσει το φλέγον θέμα των μισθολογικών περικοπών, ενώ η δεύτερη συνάντηση με εκπροσώπους των πανεπιστημιακών θα γίνει στις 15:00.

2 εκ.€ για μετακινήσεις ψηφοφόρων



Mπορεί τα οικονομικά των κομμάτων να βρίσκονται στο "κόκκινο", όμως η ΝΔ δαπάνησε περισσότερα από 2 εκ. ευρώ για την μετακίνηση ψηφοφόρων της στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση εκλογικών δαπανών.


Πηγή:parapolitiki.com

"Οι Έλληνες ομογενείς έτοιμοι να... εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος"



Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Creta φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της οργάνωσης «End National Debt», κ. Μανώλης Λαμπράκης.

Ο επικεφαλής της ομογενειακής οργάνωσης που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο χρόνια από Έλληνες της διασποράς, με σκοπό την... αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, δηλώνει πως οι Έλληνες της ομογένειας είναι έτοιμοι να... εξαγοράσουν όλο το δημόσιο χρέος της χώρας.

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο στο Κέιπ Τάουν



Με τη διοίκηση του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου, στο Κέιπ Τάουν, όπου βρέθηκε προκειμένου να προεδρεύσει στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς και με ομογενείς που έχουν διατελέσει πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων του Κέντρου κατά το παρελθόν, συναντήθηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο, συζήτησε τα προβλήματα των ομογενών της Νοτίου Αφρικής και ιδιαιτέρως όσων διαμένουν στην περιοχή του Κέϊπ Τάουν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα στην προώθηση του έργου της.

O κ. Παπανδρέου, παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καλής Ελπίδας κ. Σέργιο.