EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παπαρήγα: "Ούτε τα άγρια μέτρα πρόκειται να έχουν τέλος, ούτε οι εκβιασμοί"



«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα νέα βάρβαρα μέτρα να μην περάσουν πατώντας στη μοιρολατρεία. Χρειάζεται λαική αφύπνιση, συσπείρωση, οργανωση στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, μαζικός αγώνας με πολιτική κατεύθυνση ρήξης με τις επιλογές των μονοπωλίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» αναφέρει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

Ερωτηθείσα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι «το σύνθημά του για αριστερή κυβέρνηση ήταν από την αρχή μια παγίδα με στόχο να πάρει απο το ΚΚΕ ψήφους» και πρόσθεσε πως «τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου και της ΕΕ ότι πρέπει αυτός να αναδειχτεί στην κυβέρνηση, να συνεργασθεί με τμήμα σοσιαλδημοκρατών, να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θεση του ηττημένου ΠΑΣΟΚ».

Είπε ακόμη ότι τα λαϊκά στρώματα και οι αριστεροί ριζοσπάστες δεν πρέπει να αναμένουν να χρεοκοπήσει η σημερινή κυβέρνηση και να δοκιμάσουν τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει άθικτα τα μονοπώλια, σπέρνοντας ψευδαισθήσεις για την ΕΕ.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ερωτηθείσα για «τις πιέσεις σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης» απάντησε πως «ούτε τα άγρια μέτρα πρόκειται να έχουν τέλος, ούτε οι εκβιασμοί», επισήμανε ότι ο λαός «δεν πρέπει να παγιδευτεί και να διαλέξει από ποιον δρόμο θα τον καταδικάσουν μόνιμα στην χρεοκοπία» και προσθεσε ότι η διέξοδος για τον λαό είναι «αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποιηση όλων των μονοπωλίων, των υποδομών και του ορυκτού πλούτου με τον λαό πρωταγωνιστή στην εξουσία».

Αqua fitness: Το μυστικό των celebrities για τέλειο κορμί



Oι celebrities αφήνουν στην άκρη τις φόρμες και βάζουν το μαγιό τους για τη νέα μόδα στη γυμναστική: το aqua fitness. Η Julia Roberts ορκίζεται σε αυτή και οι personal trainers του Hollywood το συστήνουν ως την καλύτερη άσκηση για ενδυνάμωση και γρήγορο κάψιμο λίπους.

Τι είναι το aqua fitness ή άλλιώς γυμναστική μέσα στο νερό

«Η εκτέλεση ασκήσεων στη θάλασσα ή μέσα σε πισίνα μπορεί να περιλαμβάνει τόσο αερόβιες ασκήσεις οσο και δυναμικές. Συνδυάζοντας την αερόβια άσκηση με την αντίσταση του νερού, με τo aqua fitness καις περισσότερες θερμίδες σε 30 λεπτά από ό,τι αν έτρεχες τον διπλάσιο χρόνο!», εξηγεί ο Θέμης Μίχος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Κολύμβηση και την Προπονητική με βάρη.

Τρέξε Julia, Tρέξε!

Άντε και μπήκες στην πισίνα, τι κάνεις εκεί; Παρά τις πολλές επιλογές aqua fitness, η Julia Roberts και η Paula Abdul ορκίζονται στο Aqua Jogging. “Χρησιμοποιώντας ζώνες πλευστότητας (ειδικές ζώνες για aqua jogging που σου επιτρέπουν να επιπλέεις στο νερό, αλλά παράλληλα σε υποχρεώνουν να κρατάς σφιστό το σώμα για να διατηρείς την ισορροπία και την όρθια θέση), ακολουθείς ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τρέξιμο και κινήσεις σκι”, εξηγεί ο Θέμης Μίχος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Κολύμβησης.

Κάνε το πρόγραμμα των 30 λεπτών

1. Σε όρθια θέση (η στάση είναι σημαντική για το αποτέλεσμα) ξεκίνα το jogging σε σταθερό σημείο για 5 λεπτά.
2. Κάνε κινήσεις σκι για 1 λεπτό, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση. Ολοκλήρωσε 3 σετ.
3. Τρέξε προς τα πίσω για1 λεπτό, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση. Ολοκλήρωσε 3 σετ.
4. Τρέξε με ταχύτητα μπροστά για1 λεπτό, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση. Ολοκλήρωσε 3 σετ.
5. Κάνε πάλι κινήσεις σκι για 1 λεπτό, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση. Ολοκλήρωσε 3 σετ.
6. Πάτησε τη σανίδα και προσπάθησε να ισορροπήσεις πάνω σε αυτή. Δούλεψέ το 5 φορές.
7. Εάν η πισινα σε κάποιο σημείο είναι πιο ρηχή, δούλεψε jogging και κυκλικές κινησεις των χεριών. 30'' με κινήσεις εμπρός και 30'' με κινήσεις πίσω.
8. Στο ίδιο σημείο της πισίνας jogging προς τον τοίχο και στο τέλος ανέβασμα στον τοίχο και 2 πιέσεις (push up) x 4 σετ.
9. Κάνε σταθερές διατάσεις ποδιών και χεριών για 4 λεπτά.

Λιγότερος κόπος με περισσότερα οφέλη

«Το aqua fitness είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για τη βελτίωση της ευλυγισίας, της στάσης του σώματος και της ελαστικότητάς του», εξηγεί η Ευρώπη Κακογιαννάκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, πρωταθλήτρια κολύμβησης, personal trainer, και προσθέτει: «Η βασική διαφορά της υδρογυμναστικής με τη συμβατική είναι η χαμηλή βαρύτητα που υπάρχει κάτω από το νερό, η οποία σε βοηθά να καταπονείς λιγότερο τις αρθρώσεις και τους μυς σου. Επιπλέον, οι παλμοί μέσα στο νερό μειώνονται κατά περίπου 10 το λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι με λιγότερο κόπο μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα στο καρδιοαπνευστικό και στους μυς σου».

Συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων εντοπίζονται τα πλεονεκτήματα του aqua fitness είναι τα εξής:



Άνωση
Το βάρος σου, όταν εκτελείς ασκήσεις μέσα στο νερό, είναι μικρότερο από το πραγματικό σου λόγω της άνωσης και μάλιστα, ανάλογα με το πόσο βαθιά εκτελείς την άσκηση, η μείωσή του φτάνει μέχρι και 50%! Αυτό είναι σημαντικό αν είσαι υπέρβαρη ή αντιμετωπίζεις ορθοπεδικά προβλήματα, καθώς έτσι δεν επιβαρύνεις το μυοσκελετικό σου σύστημα.

Αυξημένη αντίσταση
Τα σημεία του σώματος που βρίσκονται μέσα στην πισίνα, λόγω της αντίστασης που δημιουργεί το νερό, σφίγγουν γρηγορότερα, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι πόντοι στις τις προβληματικές περιοχές.

Θερμοκρασία
Όταν ασκείσαι σε γυμναστήριο ή εξωτερικό χώρο, ο οργανισμός σου προσπαθεί να μειώσει τη θερμοκρασία που έχει αυξηθεί στο σώμα σου λόγω της άσκησης. Μέσα στην πισίνα, όμως, η θερμοκρασία του νερού αντισταθμίζει αυτήν του σώματος και έτσι το κυκλοφορικό σύστημα διοχετεύει αίμα στους μυς, αντί να εκτελεί την παραπάνω διαδικασία.

Υδροστατική πίεση Όταν ασκείται στην επιδερμίδα σου, έχει σε αυτήν επιδράσεις παρόμοιες με το μασάζ και είναι ό,τι καλύτερο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και των φλεβικών προβλημάτων των κάτω άκρων, καθώς η πυκνότητα του νερού είναι 12 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ατμοσφαιρικού αέρα.



Οι Aqua Fitness επιλογές σου χωρίς εξοπλισμό...

Aqua Aerobics

Είναι συνδυασμός ασκήσεων ενδυνάμωσης και αερόβιας γυμναστικής, οι οποίες διαδέχονται ένα τρίλεπτο ζέσταμα με τζόγκινγκ στο νερό (aqua jogging), βάδισμα, πηδηματάκια κ.λπ. Οι ασκήσεις δε διαφέρουν πολύ από τις κλασικές της αεροβικής και μπορούν να συνδυαστούν με αξεσουάρ aqua fitness. Ξεκινάς από τα ρηχά και έπειτα προχωράς στα πιο βαθιά ανάλογα με τις συστάσεις του γυμναστή σου.

Πώς σε ωφελεί; Κάτω από το νερό, μπορείς να τεντώνεις τα χέρια και τα πόδια σου σε βαθμό που ούτε καν θα ονειρευόσουν μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου, έχοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα στους κοιλιακούς, τους γλουτούς, στα πόδια και τα χέρια, ενώ η απουσία κραδασμών σε κρατά ασφαλή από καταπόνηση αρθρώσεων και προβλημάτων στη σπονδυλική στήλη.

Πόσο διαρκεί; 45 λεπτά.

Aqua Yoga

Το σώμα βυθίζεται μέχρι τους ώμους ή το θώρακα, ανάλογα με την άσκηση, και μπορείς να εκτελέσεις τις στάσεις γιόγκα που σου επιτρέπει το ύψος του νερού, ελέγχοντας πάντα την αναπνοή σου. Ειδικά αν βρίσκεσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης, ή μόλις έχεις γεννήσει, η γιόγκα στο νερό σε βοηθά σωματικά, αλλά και ψυχολογικά.

• Πώς σε ωφελεί; Ανακουφίζει τους πόνους στον αυχένα και στη μέση και ξεκουράζει τους πονεμένους μυς. Αυξάνει την ευλυγισία και την ελαστικότητα του σώματος και μειώνει το στρες, κάτι που σου χρειάζεται ιδιαίτερα αν είσαι εγκυμονούσα ή μόλις έχεις αποκτήσει παιδί.

• Πόσο διαρκεί; 45 λεπτά.

Aqua Pilates

Με κινήσεις βασισμένες στο Πιλάτες και στη χρήση αξεσουάρ όπως το noodle ή τα αλτηράκια νερού, το Πιλάτες μπορεί να μεταφερθεί σε υγρό περιβάλλον και να πραγματοποιηθεί από όλους, αρχάριους και προχωρημένους. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όρθια και καθιστή στάση, αλλά και όταν το σώμα μας επιπλέει στο νερό.

• Πώς σε ωφελεί;
Σταθεροποιεί τους μυς του κορμού, κάνει το σώμα πιο εύκαμπτο, ευθύγραμμο, ενδυναμώνει τους κοιλιακούς και ραχιαίους μυς και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

• Πόσο διαρκεί; 50 λεπτά.

Aqua Combat


Εάν είσαι μαχητική και απολαμβάνεις τη δύναμη των πολεμικών τεχνών, το πρόγραμμα αυτό, που συνδυάζει aqua aerobic και κινήσεις από κικ μπόξινγκ και καράτε, θα γίνει το αγαπημένο σου. Η στάθμη του νερού φτάνει συνήθως μέχρι το στήθος και εκτελούνται γροθιές και χτυπήματα μέσα στο νερό. Οι ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και με ειδικά γάντια, για αύξηση της αντίστασης.

• Πώς σε ωφελεί; Τονώνει τα χέρια και τα πόδια σου, ενώ δυναμώνει τους κοιλιακούς μυς και κάνει καλό στη μέση σου, καθώς στέκεσαι όρθια και σταθερή. Ταυτόχρονα βελτιώνει και την ισορροπία σου.

• Πόσο διαρκεί; 50 λεπτά.

Πηγή: missbloom.gr

Πήγε σε οίκο ανοχής και... βρήκε μέσα την γυναίκα του!



«Έχασε την γη κάτω από τα πόδια του» ένας άντρας, ο οποίος όταν επισκέφθηκε έναν οίκο ανοχής, «έπεσε πάνω» στη σύντροφό του.

Τόσον καιρό η σύζυγός του, του έλεγε πως εργάζονταν σε πολυκατάστημα γειτονικής πόλης, αλλά εκείνη… ασκούσε το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην πολωνική εφημερίδα «Super Express», το διαζύγιο μετά από 14 χρόνια γάμου ήταν πλέον μονόδρομος…

Πέρασε άνετα ο Φέντερερ



Στη φάση των «16» του US Open πέρασε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ, 6-3, 6-4 και 6-4, του Φερνάντο Βερντάσκο (Ισπανία, Νο 26). Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ένας εκ των Μάρντι Φις (ΗΠΑ, Νο 25) και Ζιλ Σιμόν (Γαλλία, Νο 17).
Πιο δύσκολο έργο είχε όμως ο Άντι Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος Χρυσός Ολυμπιονίκης (Νο 4) επικράτησε 3-1 σετ, 7-6, 7-6, 4-6 και 7-6, του Φελιθιάνο Λόπεθ (Ισπανία, Νο 31). Στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Τζέιμς Μπλέικ (ΗΠΑ, Νο 114) και Μίλος Ράονιτς (Καναδάς, Νο 16).
Στις γυναίκες, η Σερένα Ουίλιαμς (ΗΠΑ, Νο 4) νίκησε με 2-0 σετ, 6-4 και 6-0, την Εκατερίνα Μακάροβα (Ρωσία, Νο 42) και πέρασε στη φάση των «16», όπως και η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η Πολωνέζα τενίστρια (Νο 2) νίκησε με 2-0 σετ, 6-3 και 7-5, τη Γέλενα Γιάνκοβιτς (Σερβία, Νο 27).


ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Λάρισα: Εξέδιδαν ανήλικες



Στη σύλληψη δύο αντρών με την κατηγορίας της σωματεμπορίας προχώρησαν χτες οι άντρες της αστυνομίας στη Λάρισα.

Οι δύο δράστες ηλικίας 53 και 49 ετών, φέρονται να εξωθούσαν στην πορνεία δύο ανήλικες αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Γαλλία: Αιματηρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Τουλόν-Νίκαιας



Ένα κοριτσάκι 18 μηνών έχασε τη ζωή του ενώ άλλοι 12 άνθρωποι «τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά», όταν το ρουμανικής ναύλωσης τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του και ανετράπη, στον αυτοκινητόδρομο Τουλόν-Νίκαιας, στο ύψος του Βιντομπάν.

Περισσότεροι από 100 διασώστες και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο του τροχαίου, αρκετοί με ελικόπτερα της πολιτικής άμυνας.

Κάποιοι από τους τραυματίες, η κατάσταση των οποίων θεωρείται κρίσιμη, έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο στη Μασσαλία, αν και η πόλη αυτή απέχει αρκετά από το σημείο του δυστυχήματος. Επίσης, μεγάλος αριθμός τραυματιών έχει διακομιστεί στα νοσοκομεία της Τουλόν και της Νίκαιας.

Στα τρικυμιώδη νερά της οικονομικής κρίσης βούλιαξε φέτος η γαλέρα του τουρισμού



Στα τρικυμιώδη νερά της οικονομικής κρίσης βούλιαξε φέτος η γαλέρα του τουρισμού, αγγίζοντας έτσι πρωτοφανή αρνητικά ρεκόρ, που βάζουν ήδη σε σκέψεις τους ανθρώπους του πιο προσοδοφόρου για την Ελλάδα οικονομικού τομέα.

Η τουριστική περίοδος συρρικνώθηκε επικίνδυνα, καλύπτοντας μετά βίας μόνο την καρδιά της μέχρι και πέρυσι τουριστικής περιόδου, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου, ενώ και μέσα σε αυτό ακόμη το στενό χρονικό διάστημα οι πληρότητες κατά μέσο όρο ακόμη και τον δεκαπενταύγουστο δεν ξεπέρασαν το 75% !

Η απουσία των Ελλήνων, καθώς ο αριθμός εκείνων που έκαναν διακοπές σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ήταν μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία ήταν μειωμένες σε ποσοστό 10% έως 15%, όμως η πτώση των τιμών στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ήταν πολύ μεγαλύτερη. Αναφέρουμε ως παράδειγμα δωμάτια στην Τήνο που το 2010 και το 2011 ενοικιάζονταν προς 80 ευρώ την ημέρα, φέτος προσφέρονταν αντί 30 ευρώ. Στα 35 ευρώ τα ενοικιαζόμενα στη Μήλο και στα 40 ευρώ στη Νάξο. Πιο συγκεκριμένα στη Χαλκιδική οι πληρότητες άγγιξαν το 85% με 90% μόνο τον Αύγουστο και η απουσία των Ελλήνων ήταν αισθητή καθώς το 90% των επισκεπτών ήταν αλλοδαποί και μόλις το 10% Ελληνες. Για τον Σεπτέμβριο αναμένονται αυξημένες πληρότητες, καθώς οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου είναι ότι ακόμη και οι Ευρωπαίοι τουρίστες που επισκέφθηκαν για λίγες ώρες με κρουαζιερόπλοιο κάποιο ελληνικό νησί, ξόδεψαν ελάχιστα χρήματα.

Οπως μου έλεγε άνθρωπος που ασχολείται με τα κρουαζιερόπλοια στη Μύκονο, οι επιβάτες τους, που έβγαιναν το πρωί στο νησί έμπαιναν το μεσημέρι στο πλοίο για να φάνε και ξανάβγαιναν να συνεχίσουν τις βόλτες τους, για να μην αναγκαστούν να ξοδέψουν χρήματα για φαγητό στο νησί. Και τα ψώνια τους όμως ήταν κατά πολύ μειωμένα από προηγούμενες χρονιές, ενώ το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους πελάτες στα ξενοδοχεία All Inclusive.

Λιγότεροι τουρίστες, λιγότερες διανυκτερεύσεις, λιγότερα έσοδα. Αυτή είναι η εικόνα της τουριστικής κίνησης φέτος, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας ήταν: η συρρίκνωση της σεζόν στις 45 με 50 μέρες ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς. Τα ξενοδοχεία άρχισαν να γεμίζουν μετά τις 15 Ιουλίου.Ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο σε νησιά όπως η Τήνος και η Πάρος, οι πληρότητες δεν ξεπέρασαν το 75%. Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο σε πολλές περιοχές κινούνται ανοδικά και όπως εκτιμούν οι τουριστικοί φορείς, θα απορροφήσουν ένα τμήμα από την καθίζηση που υπέστη ο τουρισμός από τις αρχές Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Απογοήτευση...

Σε Τήνο, Πάρο, Μήλο, Νάξο, νησιά που υποδέχονται σε μεγάλο βαθμό Ελληνες τουρίστες, η εικόνα ήταν απογοητευτική. Η σεζόν συρρικνώθηκε στο 40ήμερο, με δραματική πτώση στις τιμές των ενοικιαζόμενων δωματίων. Ο Σεπτέμβριος «κινείται» μέχρι τις 15, ενώ η πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεων φτάνει και το 50%, με αρκετές μονάδες να μην έχουν λειτουργήσει φέτος.

Η Ρόδος και η Κως «γέμισαν» με αλλοδαπούς και η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη από τις αρχές Ιουλίου, ενώ και τον Σεπτέμβριο το πρόσημο είναι θετικό.

Η Κρήτη, που θεωρείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, είχε τα δικά της σκαμπανεβάσματα.

Πηγή:imerisia

Ντέσμοντ Τούτου: Μπους και Μπλερ πρέπει να δικαστούν στη Χάγη



Την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, θα πρέπει να δικαστούν στη Χάγη για τον πόλεμο στο Ιράκ, ο οποίος στηρίχθηκε σε «ένα ψέμα», διατυπώνει ο Νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, Ντέσμοντ Τούτου.

Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Observer», ο Νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος κατηγορεί τον Μπλερ και τον Μπους ότι ψεύδονταν, όταν χρησιμοποίησαν ως πρόφαση για την εισβολή στο Ιράκ την πιθανή παρουσία στη χώρα αυτή όπλων μαζικής καταστροφής, την ώρα που, όπως λέει, το μόνο που ήθελαν ήταν «να ξεφορτωθούν τον Σαντάμ Χουσεΐν».

Ο Τούτου επισημαίνει επίσης ότι οι Μπλερ και Μπους κατ' αυτόν τον τρόπο «αποσταθεροποίησαν και πόλωσαν τον κόσμο σε βαθμό που δεν είχε επιτύχει ποτέ καμία άλλη σύγκρουση στην ιστορία (...) με το φάσμα της Συρίας και του Ιράν μπροστά μας».

Παράλληλα, επικαλείται τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η απόφασή τους αυτή οδήγησε «στο να πεθαίνουν καθημερινά από επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρήξεις οχημάτων 6 άνθρωποι» στο Ιράκ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τόνι Μπλερ, ο οποίος χαρακτήρισε τις κατηγορίες του Νοτιοαφρικανού αρχιεπισκόπου περί ψεύδους «μια παλιά ασύστατη φήμη», η οποία είναι λάθος να επαναλαμβάνεται την ώρα που «όλες οι ανεξάρτητες αναλύσεις έχουν δείξει το αντίθετο».

Επιτέλους πρώτος ο Μπάτον!



Ο Τζένσον Μπάτον της MacLaren-Mercedes, ύστερα από την κατάκτηση της πρώτης του pole position για αυτή τη σεζόν χτες και μετά από 3 χρόνια, 3 μήνες και οχτώ ημέρες δεν είδε μόνο τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την πρώτη θέση, αλλά και την καρό σημαία στην βελγική πίστα του Spa!...
Στις θέσεις δύο και τρία βρίσκονται αντίστοιχα οι πιλότοι Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Racing) και Κίμι Ράικονεν (Lotus Renault).
Η μεγάλη απογοήτευση φυσικά ήρθε για τον Φερνάντο Αλόνσο και την Scuderia Ferrari, το φαβορί της σεζόν, μετά την απίθανη καραμπόλα των τεσσάρων τετρατρόχων για την οποία ερευνάται κατά πόσο φταίει ο Γκροσζάν της Lotus Renault, που σημειώθηκε ήδη στο πρώτο lap και τον έβγαλε εκτός πίστας (όπως και τον Λιούις Χάμιλτον της MacLaren-Mercedes και τον Πέρεζ της Sauber-Ferrari). Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός αδυνατεί να πάρει πόντους σε αυτή την αγωνιστική σεζόν. Η έξοδός του, τον εμπόδισε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ (στο οποίο είχε 24 συνεχόμενα γκραν πρι που τερμάτιζε στη βαθμολογούμενη δεκάδα), ωστόσο, δεν επηρέασε τη βαθμολογία των πιλότων, αφού ο Ισπανός παραμένει στην πρώτη θέση.






Κερατσίνι: Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αλλοδαπών



Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε εχθές το βράδυ στη συμβολή των οδών Τραπεζούντος και Πελοποννήσου, στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί τσακώθηκαν μεταξύ τους για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ένας από αυτούς έβγαλε καλάσνικοφ και πυροβόλησε.

Ευτυχώς από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Keratsinivoice.blogspot.gr

Ραχόι: Μνημειώδης αποτυχία μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ



Θα είναι μνημειώδης αποτυχία μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποίησε ο  πρωθυπουργό της Ισπανίας  Μαριάνο Ραχόι , ο οποίος τάχθηκε επιτακτικά υπέρ της έκδοσης ευρωμολόγων.  Ανοιχτό είναι κατά τον πρωθυπουργό της Ισπανίας  πάντως το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος για ένα επιπλέον πακέτο στήριξης της χώρας του, εκτός του ποσού έως 100 δισ. ευρώ , το οποίο θα λάβει από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ραχόι,  ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα,  αναμένει τις λεπτομέρειες του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  σχετικά με την αγορά χρέους των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, προτού πάρει  τις  οριστικές αποφάσεις. «Αν πιστεύω ότι είναι καλό για την Ευρώπη ως σύνολο, για το ευρώ [EUR=X]  και για την Ισπανία, θα το κάνω, και αν όχι, δεν θα το κάνω», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός  κατά σ την εφημερίδα της χώρας του ABC.

Ο Μαριάνο Ραχόι επισήμανε ότι για να λάβει η Ισπανία βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ή τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) δεν χρειάζεται να εκπληρώσει περαιτέρω όρους από αυτούς που ήδη εκπληρώνει, σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών της και μείωσης του ελλείμματος.

«Κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι που είπε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι πρέπει να κάνουν οι χώρες για να πάνε στο EFSF ή τον ESM και να επιδιώξουν βοήθεια για τη σταθεροποίηση του ευρώ» τόνισε.

Και οι εισαγγελείς σε κινητοποιήσεις για τα ειδικά μισθολόγια



Κινητοποιήσεις αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, το οποίο  συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει το ζήτημα των πιθανών περικοπών  στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Άρειο Πάγο, και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους ( 17 Σεπτεμβρίου 2012)  με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και της λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων, κατά το χρόνο των συγκεκριμένων συγκεντρώσεων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε επίσης, σε περίπτωση υλοποίησης περαιτέρω περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, να εισηγηθεί σε Γενική Συνέλευση των μελών της την διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα, όπως και την «προσαρμογή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του τρόπου εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες «με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή».

Αποφάσισε  επίσης την άμεση  προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και άσκηση των  ενδίκων βοηθημάτων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας,  με σκοπό την  παροχή «στους βαλλόμενους δικαστικούς λειτουργούς έννομης προστασίας».

Εντύπωση προκαλεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση εξετάζεται το ενδεχόμενο να  υποβάλλουν τις  παραιτήσεις τους οι  Εισαγγελικοί Λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, «με σκοπό την εν καιρώ διαβίβαση τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50% των μελών της, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των λοιπών ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών».

2 εκ.€ για μετακινήσεις ψηφοφόρων



Mπορεί τα οικονομικά των κομμάτων να βρίσκονται στο "κόκκινο", όμως η ΝΔ δαπάνησε περισσότερα από 2 εκ. ευρώ για την μετακίνηση ψηφοφόρων της στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση εκλογικών δαπανών.




Πηγή:parapolitiki.com

Περικοπές στο εφάπαξ σε 23 Ταμεία πρόνοιας



‘Ερχονται και περικοπές στο εφάπαξ σε 23 Ταμεία πρόνοιας, που χορηγούν μεγαλύτερο βοήθημα σε σχέση με τις καταβληθείσες εισφορές.

Το ξεκίνημα θα γίνει από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο το «κούρεμα» φτάνει το 22,67%, ενώ θα επηρεάσει αναδρομικά και όσους έχουν ήδη έχουν  υποβάλει αίτηση  για να το λάβουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς. 

Η  απόκλιση σήμερα  ανάμεσα στο εφάπαξ που χορηγείται και στις εισφορές που έχουν εισπραχθεί εκτιμάται ότι ανέρχεται μέχρι και στο  83% σε ορισμένους φορείς, ενώ  υπάρχουν και εργαζόμενοι  οι οποίοι εισπράττουν διπλό εφάπαξ (δηλαδή από δύο φορείς), στους οποίους αναμένεται επίσης να περικοπεί.

Από την άλλη πλευρά  υπάρχουν Ταμεία Πρόνοιας τα οποία χορηγούν μικρότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές.