EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

2013 - 2014: Κόβουν 1,3 δισ. ευρώ από την Υγεία!


 

"Αιματηρές" περικοπές δημοσίων δαπανών ύψους 1,3 δισ. ευρώ αποφάσισαν τελικά οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι!
 Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δραματική περικοπή ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ και μείωση ύψους 111 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων φαρμάκων.
Παράλληλα αύριο αρχίζουν οι φαρμακοποιοί την πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ βυζαντινού τύπου παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την "καρατόμηση" του προέδρου του Οργανισμού.

Μια δήλωση Σαμαρά που όλοι πρέπει να ακούσουμε σήμερα!


 

Μια δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, πριν γίνει πρωθυπουργός της τρόικας εσωτερικού φυσικά...






Ακούστε την!


Η Alpha Bank σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου!

Η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της καλεί την κυβέρνηση να δείξει την αποφασιστικότητα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου η έκθεση της τρόικας να είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα. Έτσι, για να ξέρουμε ποιοι επιθυμούν τα μέτρα και ποιους αυτά εξυπηρετούν...

Η Alpha Bank στο προκλητικό δελτίο της δεν κρατάει κανένα πρόσχημα... Επεμβαίνει ευθέως στην κυβερνητική πολιτική, προτρέπει την κυβέρνηση να πάρει σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα, αλλά και κάνει αντιπολίτευση στην... αντιπολίτευση, ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ιδού το κράτος των τραπεζιτών!

"Η αισιοδοξία που έχει αρχίσει να επικρατεί διεθνώς ότι η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει δημιουργεί προσδοκίες για αλλαγή σελίδας στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα προς τούτο μέτρα και η Τρόικα να συμβάλει με την αναμενόμενη έκθεση προόδου στην εδραίωση αυτών των προσδοκιών", αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.
 
Οι αναλυτές της Alpha Bank υπογραμμίζουν ότι η εμπροσθοβαρή καταβολή των πρόσθετων χρηματοδοτικών πόρων για την άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες, σε συνδυασμό με την επιστροφή των καταθέσεων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να οδηγήσουν στην ενίσχυση της ρευστότητας, στην αύξηση των χορηγήσεων και τελικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας. επίσης προτρέπουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Στο δελτίο της τράπεζας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση μίας τέτοιας, ως ανωτέρω, διαπραγμάτευσης είναι η κυβέρνηση να πείσει ότι έχει ήδη εξειδικεύσει τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή εκτέλεση των Προϋπολογισμών του 2013 και 2014 με το ΜΠΔΣ 2012-2014, να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και, τέλος, να έχει θέσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε κατάσταση μέγιστης προώθησης".
 

Οι εκβιασμοί της τράπεζας και οι βολές κατά της αντιπολίτευσης

Οι αναλυτές της Alpha Bank παρουσιάζουν τα σκληρά μέτρα που πλήττουν την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας ως τον μόνο δρόμο αποφυγής της χρεοκοπίας και αναφέρουν:
"Μια χρεοκοπία σήμερα θα σημάνει όχι μόνο την οριστική μας αποπομπή από τις αγορές και εξάλειψη της δυνατότητας προσφυγής σε δανεισμό στο μέλλον, αλλά και την έξοδο μας όχι μόνο από το Ευρώ αλλά, ακόμη χειρότερα, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση". 


Το δελτίο της τράπεζας καταλήγει με ευθεία πολιτική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας -ως μη όφειλε- ως πολιτικός θεσμικός παράγοντας της χώρας, για να μην πούμε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος:

"Μερικοί οραματίζονται μια τέτοια προοπτική ως δικαίωση των πολιτικών τους επιλογών. Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, των πολιτών θα περιέλθει σε απόλυτη ένδεια καθώς η χώρα θα απομονωθεί γρήγορα, όπως η Αλβανία επί Ενβέρ Χότζα".