EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Σαφάρι» ελέγχων στις… ελβετικές τράπεζες



«Σαφάρι» ελέγχων στις… ελβετικές τράπεζες θα πραγματοποιήσει  το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ανακαλύψει όλες τις μυστικές καταθέσεις που διατηρούν Έλληνες εκεί , με σκοπό να εισπράξει φόρους 4-6 δις ευρώ!!!

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές η οποία ίσως υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έγιναν με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.  Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Mαυραγάνης θα συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ Ελλήνων, τα οποία φαίνονται να μην έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Στόχος της συμφωνίας Ελβετίας –Ελλάδας θα είναι η φορολόγηση αυτών των αδήλωτων κεφαλαίων με συντελεστή 20% - 30% ώστε να μπουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία περίπου 4 - 6 δισ. ευρώ.

Τι θα γίνει αν… δεν πέσουν οι υπογραφές;

Σε αυτή την περίπτωση είναι άγνωστο το πόσα ακριβώς χρήματα θα εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία, αφού το ότι πέταξαν όπως γράφει το Spiegel περίπου 70 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων  προς το εξωτερικό, δε σημαίνει πως όλα αυτά χρήματα είναι «μαύρα».

«Καίει» η εκτίμηση  Ελβετικού χρηματοοικονομικού Helvea
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου ομίλου, οι Έλληνες έχουν μεταφέρει περίπου 20 δισ. ευρώ στην Eλβετία από τα οποία σχεδόν όλα είναι μαύρα και συγκεκριμένα το 99% δεν έχει δηλωθεί στην εφορία!!!

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε



Στοιχεία που αφορούν τη δολοφονία του Σοηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, σύμφωνα με σουηδικά δημοσιεύματα, βρέθηκαν αποθηκευμένα στον υπολογιστή της επιχειρηματία Έβα Ράουσινγκ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο τον Ιούλιο.

Σουηδός συγγραφέας ανέφερε στην εφημερίδα «Guardian» ότι η Έβα Ράουσινγκ του είχε αποκαλύψει πως γνώριζε ότι ο δράστης της δολοφονίας Πάλμε ήταν ένας επιχειρηματίας που θεωρούσε τον τότε πρωθυπουργό επιζήμιο για τα συμφέροντά του. Η Σουηδή κληρονόμος είχε μάλιστα ήδη επικοινωνήσει στο παρελθόν και με τις σουηδικές αρχές.

Η 48χρονη Έβα Ράουσινγκ βρέθηκε νεκρή τον Ιούλιο στην πολυτελή της κατοικία στο κεντρικό Λονδίνο τυλιγμένη με ρούχα και σακούλες δύο μήνες μετά το θάνατό της, που αποδίδεται στην εξάρτησή της από τα ναρκωτικά. Ο σύζυγός της, επίσης ναρκομανής, καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή και ψυχιατρική παρακολούθηση για την παρεμπόδιση ταφής της συζύγου του.

Η δολοφονία του πρωθυπουργού Πάλμε στη Στοκχόλμη παραμένει ανεξιχνίαστη.

"Απεργία πείνας των δημάρχων στην πλατεία Συντάγματος"



Την πιο ακραία μορφή αντίδρασης των ΟΤΑ προτείνει ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Στην τοποθέτησή του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα τα οικονομικά των Δήμων αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που οδηγούνται πλέον όλοι οι Δήμοι μετά τις αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες περικοπές εσόδων που επιβλήθηκαν στην αυτοδιοίκηση. Παρέδωσε μάλιστα στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη που ήταν παρών, τόσο την πρόσφατη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και προσωπική επιστολή στην οποία προτείνει ούτε λίγο ούτε πολύ απεργίας πείνας των δημάρχων στην πλατεία Συντάγματος!

Η επιστολή του καταλήγει ως εξής:

«….Κατά την άποψή μου, αν πραγματικά θέλουμε να σηκώσουμε το βάρος της ανάδειξης του οικονομικού προβλήματος των Δήμων μας και της διεκδίκησης επίλυσής του πρέπει εμείς, οι αιρετοί, να αναλάβουμε άλλες πρωτοβουλίες. Μορφές αγώνα που θα σηματοδοτούν την αποφασιστικότητά μας αλλά που δεν θα στρέφουν την κοινωνία εναντίον μας. Πέρα από τις διαμαρτυρίες, τις πορείες κλπ, έσχατη μορφή αντίδρασης κατά την άποψή μου είναι η απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος».

Πηγή:thessalianews
Zougla.gr

Στο τρίτο γκρουπ ο Ολυμπιακός

Οι Πορτογάλοι άφησαν εκτός την Ουντινέζε, μπήκαν αυτοί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και έστειλαν τον Ολυμπιακό στο τρίτο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα βρει δύσκολους αντιπάλους από το πρώτο, το δεύτερο, ενώ στο τέταρτο γκρουπ υπάρχουν παγίδες, όπως Ντόρτμουντ, Μονπελιέ, Σέλτικ. Βέβαια, υπάρχει και ένα πολύ μικρό... παραθυράκι για το δεύτερο γκρουπ, αλλά πρέπει να κερδίσει στο Κίεβο η Γκλάντμπαχ την Ντιναμό με τρία γκολ διαφορά (1-3 το α' ματς).
Η κλήρωση των ομίλων του Champions League θα γίνει αύριο και θα μεταδοθεί απευθείας στις 7 μ.μ. από τη ΝΕΤ και το Novasports1.

Α΄γκρουπ
Τσέλσι
Μπαρτσελόνα
Μαν. Γιουνάιτεντ
Μπάγερν
Ρεάλ
Άρσεναλ
Πόρτο
Μίλαν
Β΄ γκρουπ
Βαλένθια
Μπενφίκα
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ζενίτ
Σάλκε
Μάντσεστερ Σίτι
Μπράγκα
Ντιναμό Κιέβου *
Γ΄ γκρουπ

Ολυμπιακός 
Άγιαξ 
Βασιλεία *
Άντερλεχτ 
Γιουβέντους  
Κοπεγχάγη* 
Σπαρτάκ Μόσχας* 
Παρί Σεν Ζερμέν 
Δ΄ γκρουπ 
Γαλατάσαραϊ 
Σέλτικ * 
Ντόρτμουντ 
ΜΠΑΤΕ 
Ντιναμό 
Μάλαγα 
Μονπελιέ  
Νόρτζελαντ 
Θέση στους ομίλους διεκδικούν οι: 
Φενέρμπαχτσε  (Σπαρτάκ Μ. - Φενέρμπαχτσε 2-1)
Λιλ (Κοπεγχάγη - Λιλ 1-0)
Κλουζ (Βασιλεία - Κλουζ 1-2)
Γκλάντμπαχ  (Γκλάντμπαχ - Ντιναμό Κ. 1-3)
Χέλσινγκμποργκ (Χέλσινμποργκ - Σέλτικ 0-2)
Μετά και τα αυριανά ματς θα οριστικοποιηθεί το 3ο και το 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ήθελα να ξερα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά»



«Αν έχεις αυτοκίνητο, έχεις τεκμήριο. Αν καταθέσεις πινακίδες, θα βάλουν τέλος ακινησίας! Ήθελα να ξερα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά», γράφει στο λογαριασμό του στο twitter, o Γιώργος Βουλγαράκης, αναφερόμενος στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου για επιβολή τέλους ακινησίας, σε όσους κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος



Κοινοβουλευτική παρέμβαση, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, καταγγέλλοντας ότι ενώ το Υπουργείο Υγείας, απασχολεί και μισθοδοτεί σε μόνιμη βάση νομικούς συμβούλους, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου,  το Μάρτιο του 2012, ανέθεσε απευθείας και χωρίς καν σύμβαση,  την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σε συγκεκριμένη εξωτερική δικηγόρο.
«Επειδή η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι όλοι οι Νομικοί Σύμβουλοι του Υπουργείου σας, (των οποίων η μισθοδοσία ξεπερνάει κατ’ έτος τα 400.000 ευρώ), δεν είναι σε θέση να παρέχουν «εξειδικευμένη νομική υποστήριξη για θέματα δημοσίων συμβάσεων» με άγνωστο τρόπο και με άγνωστες διαδικασίες, έχει ανακαλύψει στο πρόσωπο της συγκεκριμένης  δικηγόρου!!!!.», αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Νικολόπουλος. Ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι «του καταγγέλλεται ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος μισθοδοτείται και από άλλους φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Ο κ. Νικολόπουλος, που δημοσιοποίησε την καταγγελία του σε ραδιοφωνική παρέμβαση, ρωτά με την καταγγελία του, τον αρμόδιο υπουργό:
-Ποια είναι η εξωτερική δικηγόρος
-Πόσες πράξεις απευθείας ανάθεσης, χωρίς μάλιστα σύμβαση,  έχουν εκδοθεί και υπογραφεί και ποια ποσά έλαβε.
Τέλος ερωτά εάν θα ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός, ποια είναι η άποψή του για τα κίνητρα της απευθείας ανάθεσης στην παραπάνω δικηγόρο και τι πρόκειται να πράξει, ώστε να μην συνεχισθεί η πρακτική αυτή;
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Νικολόπουλος, «προκύπτει ότι η αδελφή του κ. υπουργού ίσως να έχει «απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της» και ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί εάν η παραπάνω δικηγόρος παρέχει νομικές υπηρεσίες σε άλλους κρατικούς  φορείς ή υπηρεσίες ή νομικά πρόσωπα του στενού ή ευρύτερου δημοσίου.

Τσεκούρι στις αποδοχές πρωθυπουργού και υπουργών



Μαχαίρι σε μισθούς, δαπάνες και έξοδα για ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο σε κτίρια που νοικιάζει αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 400.000 ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από τις περικοπές στους μισθούς του πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου που περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ από τις μειώσεις στα μισθώματα που καταβάλλονται για να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι μειώσεις υπουργικών μισθών όσο και η δραστική περιστολή των κονδυλίων για μισθώματα αποτελεί μια από τις βασικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά, η οποία άμεσα καταφθάνει στη Βουλή για να θεσμοθετηθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται από 1/9/2012 η καταβολή των μηνιαίων εξόδων παράστασης του πρωθυπουργού (1.872 ευρώ), του προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (1.404 ευρώ) και των μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών (936 ευρώ για όσους έχουν κοινοβουλευτική ιδιότητα και 579 ευρώ για εξωκοινοβουλευτικούς).

Από τις παραπάνω περικοπές εξοικονομούνται ετησίως 415.600 ευρώ (138.500 ευρώ για το 2012). Επιπροσθέτως, με τα άρθρα 10 και 13 καταργούνται τρεις θέσεις ειδικών γραμματέων με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται ετησίως 600.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις μειώσεις μισθωμάτων προβλέπεται από 1/10/2012 μείωση κατά 10% για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα 1.000 ευρώ και έως 25% για μισθώματα που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου θα προέλθει «ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση μισθωμάτων που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι λοιποί φορείς του δημόσιου τομέα για τη μίσθωση των ακινήτων, στα οποία στεγάζουν τις υπηρεσίες τους, που εκτιμάται ότι θα υπερβεί το ποσό των 15.000.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο είχε προχωρήσει σε μειώσεις 15% των μισθών των αιρετών και των δύο βαθμίδων, ως συνέχεια των περικοπών στους μισθούς του πρωθυπουργού, των υπουργών και των υφυπουργών.

Το συγκεκριμένο μέτρο συζητούνταν στο πλαίσιο των περικοπών ανά υπουργείο και τελικά αποφασίστηκε να ενταχθεί στο συνολικό μέτρο για το πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Στα δικαστήρια στέλνει τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας o Μπουτάρης



Στα δικαστήρια στέλνει τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, σχετικά με μία παλαιότερη εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Συγκεκριμένα, στις 19-5-2012, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, παρά την άρνηση του Γ. Μπουτάρη να παραχωρήσει το χώρο…

Ο δήμαρχος έχει καλέσει όλα τα ποντιακά σωματεία να συμμετάσχουν υπό το δήμο Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση, προειδοποιώντας ότι δε θα επέτρεπε τη χρήση της πλατείας Αγίας Σοφίας για ξεχωριστές εκδηλώσεις των ποντιακών ομοσπονδιών (ΠΟΠΣ και ΠΟΕ) ή μεμονωμένων σωματείων.


Zougla.gr

"Μπορεί εν δυνάμει να υπάρχει εξωγήινη ζωή"



Αστρονόμοι στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν χθες ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά τουλάχιστον δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από έναν δυαδικό αστέρα, δύο άστρα σε αμοιβαία τροχιά, μια ανακάλυψη που αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Οι επιστήμονες δεν ήταν ως τώρα σίγουροι πως σ' αυτή την περίπτωση, όταν δύο αστέρες περιστρέφονται μαζί γύρω από ένα κέντρο βαρύτητας, μπορεί να περιστρέφονται ταυτόχρονα γύρω τους πολλοί πλανήτες.

Οι διατάξεις, οι αλληλεπιδράσεις τους και οι διαφορές στις τροχιές ανάλογα με τη θέση των πλανητών και των αστέρων τους καθιστούν πράγματι λιγότερο πιθανό να υπάρχουν πλανήτες σ' αυτό τον τύπο συστήματος.

Όμως οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο κατάφεραν να παρατηρήσουν πλανήτες δύο, ίσως μάλιστα και τρεις, γύρω από το Κέπλερ-47, ένα άστρο με μέγεθος ίσο με αυτό του Ηλίου, το οποίο συνδέεται με ένα άλλο άστρο τρεις φορές μικρότερο. Αυτοί οι δύο νέοι πλανήτες έχουν το μέγεθος του Ποσειδώνα και αποτελούνται από αέρια.

Εκτός από την ανακάλυψη αυτή, οι Καλιφορνέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ο πιο απομακρυσμένος από τους δύο πλανήτες βρίσκεται μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη αυτού του πλανητικού συστήματος: ούτε υπερβολικά κοντά ούτε υπερβολικά μακριά από τους αστέρες, σε μια περιοχή όπου η ζωή θα μπορούσε να υπάρξει.

«Τα μισά από τα άστρα που βλέπετε τη νύκτα στον ουρανό είναι δυαδικοί αστέρες», δήλωσε ο Ζερόμ Ορόζ, αστρονόμος στο Σαν Ντιέγκο. «Συνεπώς το γεγονός ότι μπορούμε να βρούμε πλανήτες στις κατοικήσιμες ζώνες τους σημαίνει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη που μπορεί εν δυνάμει να υπάρχει εξωγήινη ζωή».

Εξετάζουν τον συμψηφισμό οφειλών στο Δημόσιο και τη ΔΕΗ



Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, κατά την οποία θα εξεταστεί ο συμψηφισμός οφειλών ανάμεσα στο Δημόσιο και τη ΔΕΗ.

Επί τάπητος θα τεθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο έπληξε τα έσοδα της επιχείρησης το 2012.

Οι οφειλές του Δημοσίου προς την ΔΕΗ φέρεται να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και χρέη για τον ηλεκτροφωτισμό των δήμων, των κτηρίων της κεντρικής Διοίκησης, οφειλές των ΔΕΚΟ (ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ κ.λπ.).

Άσαντ: "Μη ρεαλιστική η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία"



Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία, την οποία ζητούν οι Δυτικοί και η Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων, είναι «μη ρεαλιστική», σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξής του που θα μεταδοθεί απόψε.

«Πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον είναι μια μη ρεαλιστική ιδέα ακόμη και για κράτη που είναι εχθρικά έναντι της Συρία» δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό φιλοκαθεστωτικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια.

Παραδέχτηκε επίσης ότι το καθεστώς του δεν έχει ακόμη κερδίσει τη μάχη που διεξάγει εναντίον των ανταρτών και τόνισε πως αυτή η μάχη θέλει χρόνο.

Στουρνάρας: "Όταν έχεις να κόψεις 11.6 δις ευρώ, τότε κόβεις από παντού"



«Όταν έχεις να κόψεις 11.6 δις ευρώ, τότε κόβεις από παντού» δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ο οποίος διαβεβαίωσε  μεταξύ άλλων πως η συνάντηση που προηγήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως υπήρξε πολιτική συμφωνία .

«Το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί, υπάρχουν ένα –δύο ελάσσονα ζητήματα  ανοιχτά. Ετέθησαν ερωτήσεις . Συνεχίζουμε διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων» τόνισε, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθια» τα ειδικά μισθολόγια, αφού ακόμη δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.

Αν και ο κος Κουβέλης δήλωσε πως η επεξεργασία των μέτρων των 11.5 δις δεν έχει ολοκληρωθεί, ο υπουργός οικονομικών διαβεβαίωσε πως το "πακέτο έχει κλείσει".

Τέλος, ο ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε πως στο βασικό σενάριο δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ και γνωστοποίησε πως σήμερα το απόγευμα θα ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα στο Star.gr διαβεβαίωσε πως θα μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Τραγικός θάνατος εργάτη που έπεσε σε δεξαμενή ζύμωσης σταφυλιών



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας αλλοδαπός εργάτης όταν έπεσε τα μεσάνυχτα σε δεξαμενή ζύμωσης σταφυλιών σε αποστακτήριο, στην Κατερινή.

Ο άτυχος 28χρονος, μαροκινής καταγωγής, «άδειαζε» τα σταφύλια από φορτηγό αυτοκίνητο μέσα στη δεξαμενή, συνολικού όγκου 10 τόνων, και υπό συνθήκες που ερευνώνται έπεσε μέσα στη δεξαμενή.

Γυναίκα, 49 ετών, που εργαζόταν στο αποστακτήριο έσπευσε να βοηθήσει και στην προσπάθεια της αυτή τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο νεαρός εργάτης ανασύρθηκε τελικά νεκρός από άνδρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν στο σημείο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 53χρονος οδηγός του φορτηγού και οι δύο ιδιοκτήτες του αποστακτηρίου, που είναι πατέρας και γιος.

Τον Σεπτέμβριο η συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων



Η Ελλάδα και η Ελβετία είναι έτοιμες να υπογράψουν εντός του Σεπτεμβρίου συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το Spiegel η συμφωνία αυτή αφορά τη φορολόγηση καταθέσεων που βγήκαν χωρίς να έχουν δηλωθεί ως εισόδημα στις ελληνικές φορολογικές Αρχές. Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή φόρου 20% έως 30% για τις μη δηλωθείσες καταθέσεις.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες σε 70 δισ. ευρώ, δημοσιογραφικές πηγές τις ανεβάζουν σε 200 δισ. ευρώ και ελβετικές κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως είναι μόλις 20 δισ. ευρώ.

Ρεπουμπλικάνοι κατά Ομπάμα: "Πετάξτε τον έξω στις εκλογές"



Οι ομιλητές χθες το βράδυ που ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα της Φλόριντα, συναγωνίσθηκαν σε επιθέσεις εναντίον του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ανάμεσα στις οποίες ήταν ένα ηχηρό "πετάξτε τον έξω" στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

"Δεν μπορεί να ανοικοδομήσει την οικονομία διότι δεν ξέρει πώς οικοδομήθηκε", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ καταχειροκροτούμενος από τους ρεπουμπλικανούς συνέδρους.

"Ο αμερικανικός λαός τον ρωτάει 'πού είναι οι θέσεις εργασίας', όμως αυτός δεν δίνει παρά δικαιολογίες, όχι απαντήσεις", πρόσθεσε.

"Έτσι σε 70 ημέρες, όταν ο αμερικανικός λαός πάει στις κάλπες, τι πρέπει να κάνουμε; Πετάξτε τον έξω", αναφώνησε ο Τζον Μπένερ.

"Είναι καιρός να τελειώσει αυτή η εποχή της απούσας ηγεσίας στο Οβάλ Γραφείο και να στείλουμε πραγματικούς ηγέτες στο Λευκό Οίκο. Η Αμερική χρειάζεται τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν και τους χρειαζόμαστε τώρα", δήλωσε εξάλλου ο Κρις Κρίστι, ο μαχητικός κυβερνήτης του Νιού Τζέρζι που εκφώνησε την κεντρική ομιλία του συνεδρίου.

"Ο Μιτ Ρόμνεϊ θα μας πει τις σκληρές αληθειες που χρειαζόμαστε να ακούσουμε για να μας ξαναβάλει στο μονοπάτι προς την ανάπτυξη και να δημιουργήσει και πάλι στην Αμερική καλοπηρωμένες δουλειές του ιδιωτικού τομέα", τόνισε.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι ρήτορες του κόμματος ή ακόμη ο αποτυχών αντίπαλος του Μιτ Ρόμνεϊ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ, κατήγγειλαν τις πολιτικές του απερχόμενου προέδρου για την οικονομία, την κοινωνία ή την οικογένεια.

"Πρέπει να σταματήσουμε την τρέχουσα καταστροφή του θεσμού του γάμου και της οικογένειας σ' αυτή τη χώρα", δήλωσε ο Ρικ Σαντόρομ, ενώ ο υποψήφιος για τη Γερουσία Τεντ Κρουζ ζητούσε να αναβιώσει "η ιστορία αγάπης που ονομάζεται Αμερική".

Ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος έκανε χθες προεκλογική εκστρατεία στην Άιοβα ενώπιον 6.000 φοιτητών, είχε προβλέψει τις επιθέσεις των αντιπάλων του, λέγοντας πως το συνέδριο "θα είναι ένα μάλλον διασκεδαστικό θεάμα". "Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν πολλά χαριτωμένα να πουν για μένα", είχε ειρωνευτεί.

Νωρίτερα στην Τάμπα, ακολουθώντας το καθιερωμένο τελετουργικό, οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχαν ψηφίσει δια βοής τον Μιτ Ρόμνεϊ ως υποψήφιο του κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τον συνυποψήφιό του, τον Πολ Ράιαν.

Nέες αποκαλύψεις για τις αλόγιστες δαπάνες στο ΑΠΘ



Nέες αποκαλύψεις για τις αλόγιστες δαπάνες από τη διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλείται σήμερα να επικυρώσει τα πεπραγμένα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου για το 2011, νέες προκλητικά έξοδα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διοίκηση του ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Ειδικότερα:

- 1,3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική (όπου είχε γίνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια)

- 526.375 ευρώ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα ακίνητα του Αριστοτελείου

- 505.516 ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου Ερευνών

- 235.124 ευρώ για την ανακατασκευή του καταστήματος «Λογότυπος»
- 430.189 ευρώ για τον «σχεδιασμό και εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας.

- 250.000 ευρώ για τη λειτουργία των κυλικείων

- 244.728 ευρώ για τον σχεδιασμό και ηλεκτροφωτισμό του ΑΠΘ

- 180.322 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες» χωρίς καμία άλλη αιτιολογία

- 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, παρότι το Ίδρυμα διαθέτει εσωτερική νομική υπηρεσία

- 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη Πληροφορικής του ΑΠΘ

- 29.348 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας της Πρυτανείας

- 12.567 ευρώ για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

- 35.857 ευρώ για Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

- 22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ

- 24.185 ευρώ για την... πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα των υπαλλήλων τα πλήρωνε η ίδια η εταιρεία!

- 56.560 ευρώ για συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις».

ΔΕΗ: Δεκτή έγινε η παραίτηση του Νίκου Χατζηαργυρίου



Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Χατζηαργυρίου.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό και θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2012.

Ο κ. Χατζηαργυρίου είχε στις αρμοδιότητές του την εποπτεία των Δικτύων της Μεταφοράς και της Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρήση κάνναβης από ανήλικους μειώνει το IQ τους



Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη πριν τα 18 τους, εμφάνιζαν πτώση του ΙQ τους, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτυσσόταν ακόμα.
Στην έρευνα οι επιστήμονες μελέτησε για διάστημα 20 ετών, τις ζωές περίπου 1000 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία και διαπίστωσαν ότι οι νεαροί χρήστες κάνναβης αυξάνουν το ρίσκο της μη αναστρέψιμης μείωσης του ΙQ τους.
Οι επιστήμονες είχαν αξιολογήσει τα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα ως εφήβους και στην συνέχεια τους εξέταζαν εκ νέου μέχρι αυτοί να φθάσουν στην ηλικία των 38.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς οι επιστήμονες, λαμβάνοντας υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως η εξάρτηση στο αλκοόλ ή στα τσιγάρα, καθώς και τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν εκτεταμένη χρήση κάνναβης εμφάνιζαν και μειωμένο IQ.

Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά τη λήξη χρήσης της ναρκωτικής ουσίας το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί.
Η απώλεια IQ στους ανήλικους, είναι κάτι που δεν παρατηρήθηκε σε όσους άρχισαν να καπνίζουν όταν ήταν ενήλικες, εξήγησε ο ψυχίατρος καθηγητής του King’s College του Λονδίνου, Terrie Moffitt.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επίμονη χρήση για πάνω από 20 χρόνια, συνδέεται με νευροψυχολογική πτώση, ιδιαίτερα για τους πιο επίμονους χρήστες.

Ψαλίδισμα στις κύριες συντάξεις



Όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, 800.000 ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν πάρει  τα εφάπαξ από τα Ταμεία τους θα υποστούν ψαλίδισμα στις κύριες συντάξεις τους!! Η εισφορά της οποίας έχει δρομολογηθεί, αντιστοιχεί στο 1% της κύριας σύνταξης !!

Αν και αρχικά το οικονομικό επιτελείο σκεφτόταν να βάλει χέρι μόνο σε όσους συνταξιούχους πήραν αυξημένο εφάπαξ  σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει, όταν είδαν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν αποφάσισαν να «πειράξουν»  τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων που έχουν πάρει εφάπαξ, ακόμα και αν αυτό ήταν χαμηλότερο από τις εισφορές που είχαν καταβάλει!!( Αναλυτικός πίνακας επάνω).

Κύκλοι της κυβέρνησης διαρρέουν πως λόγοι δικαιοσύνης οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο στην παραπάνω απόφαση, εξηγώντας πως θα ήταν άδικο να επιβάλλονταν περικοπές μόνο σε όσους θα πάρουν μελλοντικά το εφάπαξ!!

Εκτός από την "εισφορά-δικαιοσύνης" … στους συνταξιούχους αναμένεται να επιβληθούν ακόμη δύο εισφορές, με τη μάχη να δίνεται μόνο για τη διάσωση των χαμηλών συντάξεων!

Η καρδιά της Μέρκελ ματώνει και η καρδιά των συνταξιούχων... παγώνει!!

Η κυβερνητική λίστα των μέτρων θα περιλαμβάνει:

-Κλιμακούμενη εισφορά στις κύριες συντάξεις ! Η πρόταση που κερδίζει έδαφος εδώ… είναι να μην πειραχτούν οι συντάξεις που είναι κάτω από 600, ενώ μια εναλλακτική θέλει να μη μειώνονται οι συντήξεις κάτω από τα  700 ευρώ  και το «τσεκούρωμα» θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ. Η εισφορά θα είναι σύμφωνα με το «Έθνος» κλιμακούμενη και αναμένεται να ξεκινά από το 1% και να φτάνει ως το 5% για συντάξεις που είναι κοντά στα 1000 ευρώ! Όσοι τώρα παίρνουν σύνταξη περίπου 2.000 ευρώ, τότε αυτοί θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από 15-20%, ενώ για μεγαλύτερα ποσά  έχουν εξεταστεί εναλλακτικά σενάρια περικοπής έως και 25% !! Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιβολής αυξημένης φορολογικής παρακράτησης αντί για πλαφόν (π.χ σε συντάξεις άνω των 2000 ευρώ)

-Πρόσθετη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις άνω των 400 ευρώ. Η εισφορά θα είναι και εδώ κλιμακούμενη και αναμένεται να κυμαίνεται από 8-12%  για επικουρικές έως και 1.000 ευρώ, ενώ για όσες ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ έχουν εξεταστεί εναλλακτικά σενάρια περικοπής έως και 20%!!

Περιμένοντας το… ψαλιδισμένο εφάπαξ!!

Μειώνεται και το εφάπαξ σε 23 Ταμεία Πρόνοιας, που χορηγούσαν μεγαλύτερο βοήθημα σε σχέση με τις καταβληθείσες εισφορές . Η αρχή γίνεται από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου η μείωση φτάνει το 22,67% και θα επηρεάσει και  όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και είναι στην αναμονή για το βοήθημα , ενώ το δρόμο των περικοπών θα ακολουθήσουν και άλλα 22 Ταμεία!  Η περικοπή σε γενικές γραμμές θα κυμαίνεται από 10% έως και 30%, ενώ σε ορισμένους φορείς μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 40%.  Μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι που έχουν πολλά έτη υπηρεσίας και είναι στις κατηγορίες Τεχνολογικής ή Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. (π.χ.  ένας δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχει 34 έτη υπηρεσίας  και μέσο όρο μισθού 1.437, 72 ευρώ, ενώ αρχικά επρόκειτο να πάρει εφάπαξ 54.935, 68 ευρώ, μετά τις δύο μειώσεις αυτό θα διαμορφωθεί τελικά στα 36.912, 01 ευρώ!!!

Τη στιγμή πάντως που η κυβέρνηση βάζει μαχαίρι στο βοήθημα και στις κύριες συντάξεις χιλιάδων συνταξιούχων, άλλα περίπου 60.000 άτομα  περιμένουν στην ουρά προκειμένου να πάρουν το εφάπαξ, με το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου να εμφανίζει τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην καταβολή του.

Συνταξιούχοι έχετε… πακέτο περικοπών από την κυβέρνηση!!
Star.gr

Ανεξάρτητοι Έλληνες: "Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα"



«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο», δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης διερωτάται αν έχουν αντιληφθεί ότι « όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει», συμπληρώνοντας πως «αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις».

Ο κ. Ζώης καταλήγει λέγοντας ότι «σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς» και ζητά «το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα».

Ρωσία: Συνοριοφρουρός σκότωσε οκτώ συναδέλφους του



Ένας συνοριοφρουρός στη Ρωσία φέρεται να σκότωσε εν ψυχρώ οκτώ συναδέλφους του, ανοίγοντας πυρ εναντίον τους σε ένα συνοριακό φυλάκιο στην δημοκρατία Νταγκεστάν της Ρωσικής ομοσπονδίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι η επίθεση αυτή σχετίζεται με την επίθεση που πραγματοποίησε μια βομβίστρια καμικάζι νωρίτερα σήμερα σε μια άλλη περιοχή του Νταγκεστάν, από την οποία βρήκαν το θάνατο ένας μουσουλμάνος ιεροκήρυκας και πέντε πιστοί.

Η πρώτη επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο πλην της γυναίκας καμικάζι άλλοι έξι άνθρωποι, «ανάμεσά τους και ο σεΐχης Σάιντ Αφάντι», ένας θεωρούμενος ως μετριοπαθής Σούφι ιεροκήρυκας, 75 ετών.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια γυναίκα παρέστησε την πιστή και πλησίασε (τον σεΐχη) πριν πυροδοτήσει μια βόμβα που είχε ζωστεί», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν. Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του σεΐχη, ο οποίος καλούσε να υπάρξει συνεργασία των μουσουλμάνων με την Μόσχα εν μέσω μιας εξέγερσης ριζοσπαστών ισλαμιστών σε περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ταταρστάν, έκανε έκκληση στην ενότητα της ρωσικής κοινωνίας.

Ο Πούτιν κάλεσε το λαό της Ρωσίας να μην «επιτρέψει η κοινωνία να διασπαστεί και να διχαστεί σε εθνικές ή θρησκευτικές κοινότητες», να «αποδυναμωθεί» η Ρωσία και «να καταστραφεί ολοσχερώς το σπίτι μας».

Το θρίλερ συνεχίζεται - Νέες συσκέψεις για το "κλείδωμα" του πακέτου των 11,5 δισ.



Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, κατά την οποία δεν συμφώνησαν οι εταίροι στα καυτά θέματα των ειδικών μισθολογίων, της εφεδρείας στο Δημόσιο, των μειώσεων στις συντάξεις, ενώ υπήρξε συζήτηση για τα εσωκομματικά «μέτωπα».

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πως ο χρόνος πιέζει, αφού θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι, εξήλθαν από το Μέγαρο οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, ενώ προσήλθε ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε δηλώσεις. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν στο προσεχές διάστημα και νέες συσκέψεις.

Επίσης, δήλωσε ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και διαβεβαίωσε ότι δεν θα περικοπούν.

Όπως είπε, η επεξεργασία των μέτρων των 11,5 δισ. δεν έχει ολοκληρωθεί, επαναλαμβάνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές και να προστατευθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στο ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας πως «δεν είναι δεκτό να δεχθούν οι ΟΤΑ μεγάλες περικοπές», καθώς είναι αυτοί που υποκαθιστούν το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

Η συνάντηση έγινε με άξονα το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας μετά το τέλος της συνεδρίασης. Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το εάν, για παράδειγμα, οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια θα είναι κλιμακωτές.

«Συζητήσαμε τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Το μήνυμα Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς έστειλε εκ νέου χθες μήνυμα - κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του σε Βερολίνο και Παρίσι - ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα είναι το τελευταίο με περικοπές, ενώ, προβάλλοντας με έμφαση τη συμφωνία των τριών αρχηγών για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν γύρο αποφασιστικό».

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των επιλογών της κυβέρνησης. Τόνισε ότι η παράταση του χρόνου προσαρμογής τέθηκε στο τραπέζι από την τρόικα, πριν το κάνει η κυβέρνηση, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «επενδύει στην καταστροφή της χώρας».

Άσκησε, ωστόσο, κριτική και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι οι διεθνείς επαφές θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα με τηλεδιάσκεψη. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του άνευ όρων σε οποιαδήποτε προωθούμενη πολιτική.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε, ούτε έχουμε αναθέσει σε άλλους την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις και εμείς να παρακολουθούμε παθητικά» ανέφερε, ζητώντας να προηγούνται συνομιλίες με τους κυβερνητικούς εταίρους πριν από τις εξαγγελίες, ώστε να μην έρχονται προ τετελεσμένων γεγονότων.

Η ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε μάλιστα και αιχμές για τη στάση που τηρούσε ο Αντώνης Σαμαράς προεκλογικά, υποστηρίζοντας πως τώρα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένοι και φειδωλοί όσοι μιλούσαν μόνο για ανάπτυξη και ισοδύναμα μέτρα.

Η πρώτη εμφάνιση των ελεφάντων στην Πελοπόννησο



Σύμφωνα με τα πορίσματα της Παλαιοντολογικής Αρχαιολογίας, η πρώτη εμφάνιση των ελεφάντων στην Πελοπόννησο έγινε πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια, ενώ πριν από 2.000.000 - 10.000 χρόνια συναντάμε στη Λακωνία και την Αρκαδία και ιδιαίτερα στην επαρχία Μεγαλόπολης, στην περιοχή της Σπάρτης και του Βλαχιώτη, το Μαμούθ του νότου, το Μαμούθ της Τούνδρας και τον Πρώιμο Ελέφαντα (Elephas antiquus)

Την πρώτη αρχαιολογική μαρτυρία για την ύπαρξη των παραπάνω ελεφάντων προκάλεσε ένα τυχαίο γεγονός που έγινε το 1902. Στο δυτικό άκρο της λεκάνης της Μεγαλόπολης, στους πρόποδες του όρους Λύκαιου, ένας ξυλοκόπος από το χωριό Ίσωμα Καρυών, κατέβηκε στη γειτονική απότομη χαράδρα, ψάχνοντας για το τσεκούρι του. Εκεί είδε να ξεπροβάλλουν πελώρια οστά. Το εύρημα αποτέλεσε την περίφημη πλειστοκαινική πανίδα.

Τον ίδιο χρόνο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Σκούφος έκανε ανασκαφές τόσο σε αυτό το σημείο όσο και χαμηλότερα, κοντά στην κοίτη του Αλφειού, αποκαλύπτοντας πέντε τόνους απολιθωμένων σκελετών, ένας ανεκτίμητος θησαυρός γνώσεων που σήμερα βρίσκονται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πιο πρόσφατο παλαιοντολογικό εύρημα στην περιοχή της Μεγαλόπολης εντοπίστηκε πριν από ένα χρόνο, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου εκσκαφών της ΔΕΗ αποκαλύφθηκαν τμήματα από μεγάλο χαυλιόδοντα της οικογένειας των Ελεφάντων, που χρονολογείται την περίοδο του Πλειστόκαινου (ηλικίας 2.000.000 - 10.000 χρόνων). Η αρχαιολογική έρευνα συνεχίστηκε από την Εφορεία Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Νότιας Ελλάδος από όπου περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας.

Η συνέχεια της «αφήγησης» είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα: «Η ύπαρξη απολιθωμένων οστών ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα απέδιδαν τα μεγαλύτερα από αυτά (προφανώς εκείνων των παχύδερμων) σε γίγαντες η σε μυθικούς ήρωες», τονίζει ο αρχαιολόγος, κάνοντας έναν ακόμα αποκαλυπτικό συσχετισμό:

«Η ταύτιση των οστών της οικογένειας των προβοσκιδωτών (δηλ. των ελεφάντων) με ανθρωπόμορφα όντα η μυθικούς ήρωες είναι αληθοφανής, καθώς σε προφίλ το κρανίο ενός ελέφαντα θυμίζει σε μεγέθυνση κρανίο ανθρώπου, όπως και τα δόντια τους αλλά και οι σπόνδυλοι και τα πλευρά θα μπορούσαν να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν υπολείμματα γιγάντιου ανθρώπου. Τα οστά, κυρίως των άκρων, μπορούν να θεωρηθούν ανθρώπινα, αφού μορφολογικά είναι παρόμοια και η μόνη εμφανής διαφορά είναι το κατά πολύ μεγαλύτερο μέγεθός τους».

Το «ταξίδι» συνεχίζεται στη Μεγαλόπολη το 319 π.Χ., όταν η Αρκαδία ενεπλάκη στους πολέμους των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την κατάκτηση της εξουσίας της μεγάλης του αυτοκρατορίας. Ένας από αυτούς, ο Πολυπέρχων, εκστρατεύει στη Μεγαλόπολη. Μεταξύ των δυνάμεών του ήταν και 65 ελέφαντες. Το πώς κατάφεραν οι Μεγαπολίτες να τον νικήσουν αναφέρεται στις αρχαίες πηγές (Διόδωρος Σικελιώτης, Βιβλιοθήκην ιστορικήν, ΙΗ' 69-72). Όσο για το θέμα των ελεφάντων, εκείνο που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι, σύμφωνα με τον Δ. Σικελιώτη, «...η επινοητικότητα ενός ανθρώπου, του Δάμι, που είχε πάει με τον Αλέξανδρο στην Ασία και γνώριζε τη φύση και τη χρησιμότητα των πελώριων αυτών ζώων».

Αυτό που έκανε ο Δάμις ήταν να πάρει μεγάλες πόρτες, να καρφώσει πάνω τους πυκνά, μυτερά καρφιά και να τις στρώσει μέσα σε ρηχά ορύγματα, κρύβοντας τις μύτες των καρφιών. Έπειτα, άφησε ελεύθερη δίοδο για την πόλη, που περνούσε από πάνω τους, μη βάζοντας αντιμέτωπο κανέναν στρατιώτη, αλλά τοποθέτησε στα πλάγια ένα πλήθος ακοντιστών, τοξοτών και καταπελτών που εκσφενδόνιζαν βέλη.

Όταν ο Πολυπέρχων διέταξε την ομαδική έφοδο των θηρίων, συνέβη κάτι τελείως απροσδόκητο στους ελέφαντες: με την πίεση που τους ασκούσαν οι Ινδοί αναβάτες τους και καθώς το πέρασμα ήταν ελεύθερο, οι ελέφαντες, που είχαν πάρει φόρα, άρχισαν να πατούν πάνω στις πόρτες με τα καρφιά, με αποτέλεσμα τα πόδια τους να τραυματίζονται και από το βάρος να καρφώνονται γερά επάνω στα καρφιά, μην μπορώντας να προχωρήσουν άλλο μα ούτε και να γυρίσουν πίσω λόγω της δυσκινησίας τους. Ταυτόχρονα από τα πλάγια έπεφταν βροχή τα βέλη, ενώ από τους Ινδούς άλλοι σκοτώνονταν και άλλοι τραυματίζονταν βαριά, μη μπορώντας πλέον να οδηγήσουν τα ζώα.

«Τα θηρία, από την άλλη, πληγωμένα από τα βέλη και από τα καρφιά, πονούσαν πολύ και γύρναγαν προς τους ανθρώπους που γνώριζαν καταπατώντας, όμως, πολλούς από αυτούς. Τέλος, ο ελέφαντας ο πιο ρωμαλέος και επιβλητικός έπεσε, ενώ από τους υπόλοιπους άλλοι αχρηστεύονταν εντελώς και άλλοι έφερναν τον θάνατο στους δικούς τους», αναφέρει ο ομιλητής μέσω της αρχαίας πηγής (Διοδ. Σικελιώτης ΙΗ' 71-72).

Οι Μακεδόνες μετά το 319 π. Χ. δεν ξαναχρησιμοποίησαν ελέφαντες σε πολεμικές επιχειρήσεις στον σημερινό ελλαδικό χώρο. «Η μεγάλη νίκη των Μεγαλοπολιτών εναντίον των Μακεδόνων του Πολυπέρχοντα ίσως να αποτέλεσε την αφορμή να αφιερωθεί αυτό το μικρό μολύβδινο ειδώλιο του ελέφαντα σε κάποιο ιερό η ναό της περιοχής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους θεούς, που προστάτευσαν τον στρατιώτη και την πόλη», καταλήγει.

Η τελευταία χρήση των ελεφάντων για πολεμικούς σκοπούς έγινε από τον Πύρρο, τον βασιλιά της Ηπείρου, ο οποίος προσπάθησε και αυτός να αλώσει με τη βοήθεια των πολεμικών ελεφάντων το 272 π.Χ. τόσο την Σπάρτη όσο και το Άργος. Όμως, η τόλμη και η επινοητικότητα των κατοίκων της Σπάρτης, ανδρών και γυναικών, ανέκοψε την πορεία του. Το τραγικό τέλος του όλου εγχειρήματος -αλλά και του ίδιου του Πύρρου- γράφτηκε στο Άργος, όπου οι στενοί δρόμοι της πόλης έγιναν θανάσιμη παγίδα για τα πελώρια ζώα, που στην προσπάθειά τους να κινηθούν τραυματίζονταν και καταπλάκωναν φίλους και εχθρούς.
Zougla.gr

Καθηγητής συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - βιντεοσκοπούσε μαθητές στην τάξη



Ένας 42χρονος Καθηγητής που δίδασκε σε γυμνάσιο της Πιερίας και είχε συλληφθεί ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του στον 'Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2010 για παιδική πορνογραφία, είχε τοποθετήσει σε αίθουσα διδασκαλίας κρυφή κάμερα με την οποία βιντεοσκοπούσε μαθητές.
Αυτό αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από την ανάλυση, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., των αρχείων που είχαν βρεθεί στην κατοχή του 42χρονου εκπαιδευτικού. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε σκληροί δίσκοι, 42 cd και dvd και 3000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι βιντεοσκοπήσεις ανέρχονται στις ογδόντα και είχαν γίνει μέσω υπολογιστή, ενώ κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας διδασκαλίας, ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος των μαθητών, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους έφηβους.

Κοινωνικά Ένταση στην πλ. Καραϊσκάκη στην συγκέντρωση των εργαζομένων των δήμων



Ένταση επικράτησε στην πλατεία Καραϊσκάκη το πρωί, όπου πραγματοποιείται η προσυγκέντρωση των εργαζομένων των δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΜΑΤ έχουν κλείσει τα στενά γύρω από την Ομόνοια προκειμένου να μην γίνει η πορεία των απορριμματοφόρων προς το υπουργείο Εσωτερικών και «μπλοκάρουν» οι δρόμοι.

Όπως σας είχαμε πει οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την κατάσταση των ΟΤΑ και οι δήμαρχοι έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά σε μια προσπάθεια να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όπως δήλωσε κατά την αποχώρησή του από το Μαξίμου ο κ. Κουβέλης θα υπάρξει και νέα συνάντηση.
Zougla.gr

Χρυσή Αυγή: "Βενιζέλος και Κουβέλης παριστάνουν τις νεαρές παρθένες"



Σε οξύ ύφος ήταν η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Βενιζέλος και Κουβέλης παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα», αλλά, «ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο και έχει ήδη αντιληφθεί που μας οδηγούν τα εγχώρια φερέφωνα των τοκογλύφων», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

«Οι χωρίς τέλος περικοπές οδηγούν με βεβαιότητα σε ύφεση και συρρίκνωση της οικονομίας», υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή και «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν λύνει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά ολοκληρώνει το σχέδιο των τοκογλύφων για την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου».