EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετά τα χαμόγελα, έρχονται τα μέτρα 11,6 δισ. έως 18 Οκτωβρίου



Με τους πιστωτές να είναι δυσαρεστημένοι εξαιτίας της καθυστέρησης στις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός έχει μπει σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής.
Τα μέτρα των 11,6 δις, θα πρέπει να ψηφιστούν στο σύνολο τους έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Έως τις 14 Σεπτεμβρίου, που είναι προγραμματισμένο το άτυπο Eurogroup, θα πρέπει να είναι έτοιμο το πακέτο των μέτρων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έτσι ώστε να περάσουν από τη Βουλή έως τις 8 Οκτωβρίου, που είναι το επόμενο επίσημο Eurogroup,και πάντως όλα να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18 Οκτωβρίου, οπότε η προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής.

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα από 1η Σεπτεμβρίου



Δωρεάν φάρμακα τέλος από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μια θυελλώδη συνεδρίαση.

Έτσι, από τις αρχές του μήνα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αφού η χορήγηση της επί πιστώσει φαρμάκων, αναστέλλεται.

Ο λόγος; οι φαρμακοποιοί δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις του Γεράσιμου Βουδούρη, ότι θα συνεχιστεί η ροή χρημάτων στους λογαριασμούς τους,  ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο.

Έπεσε στις ράγες του μετρό με τον 4 ετών γιο της. Βίντεο


Σοκαριστική είναι η εικόνα, μιας μητέρας να πέφτει στις ράγες του μετρό, την ώρα που είχε αγκαλιά τον μόλις 4 ετών γιο της!

Η γυναίκα, με το παιδί στα χέρια, περπατούσε στην αποβάθρα του μετρό στη Μασαχουσέτη, αλλά δεν έβλεπε που πηγαίνει, με αποτέλεσμα πάνω στη βιασύνη της να μην προσέξει και να πέσει στις ράγες.

Αμέσως, ο κόσμος που είδε το ατύχημα, έτρεξε τρομοκρατημένος να τη βοηθήσει και να δει αν έχει τραυματιστεί η ίδια ή το παιδί.

Δυο εξ΄αυτών πήδηξαν μέσα στις ράγες, και τη βοήθησαν ν΄ανέβει ξανά στην αποβάθρα μαζί με τον 4 ετών γιο της.

Τέλος καλό όλα καλά όμως για τη μητέρα και το παιδί, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, γλυτώνοντας την ελαφρά με μερικά μικροτραύματα.

Δείτε το σοκαριστικό video…!

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου με 3 αποσπασμένους υπαλλήλους της βουλής



Την δική της απάντηση έδωσε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου για το δημοσίευμα εφημερίδας που την θέλει να απασχολεί τρεις αποσπασμένους υπαλλήλους της βουλής, έναν οδηγό και δύο γραμματείς.

Κάνει λόγο για αδικαιολόγητο πόλεμο, όπως λέει η ίδια, που της κάνουν αφού οι θέσεις αυτές καλύπτονται από τον Νόμο Ραγκούση που είχε προβλέψει για τις χήρες των πρωθυπουργών.

Όπως δήλωσε η ίδια πρόκειται για άτομα με τα οποία συνεργάζεται χρόνια και μέσα στις αρμοδιότητές τους είναι να κρατούν και αρχεία του σπιτιού.

Πρόσθεσε επίσης ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος ο Αντρέας Παπανδρέου για να την προστατεύουν εφ’όρου ζωής.

Στυτική Δυσλειτουργία και ηλικία. Μύθοι και πραγματικότητα



Στυτική Δυσλειτουργία και ηλικία

Μύθος: Η ΣΔ είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής ενός άνδρα που μεγαλώνει που πρέπει να μάθει να ζει με αυτό.

Πραγματικότητα: Αν και η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών, δεν την καθιστά ως κάτι «φυσιολογικό», που πρέπει να μάθει ο άνδρας να ζει με αυτό. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ηλικιωμένους άνδρες να χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για να βοηθήσουν την στύση τους από όσα χρειαζόντουσαν πιο νέοι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα πρέπει το άτομο να αποδεχτεί την έλλειψη σεξουαλικής λειτουργίας ως μία από τις αναπόφευκτες συνέπειες των γηρατειών. Πολλοί άνδρες είναι σε θέση να έχουν στύση και να απολαμβάνουν το σεξ και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Μύθος: Η ΣΔ δεν εμφανίζεται στους νέους αλλά μόνο στους ηλικιωμένους.

Πραγματικότητα: Αν και είναι πιο συχνή στους άνδρες άνω των 75, μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες.

Θεραπεία της ΣΔ

Μύθος: Αν έχω ΣΔ, θα πρέπει να λαμβάνω χάπια για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Πραγματικότητα: Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία της ΣΔ. Τα εγκεκριμένα φάρμακα από τον FDA ειδικά για τη θεραπεία ΣΔ είναι αποτελεσματικά για πολλούς άνδρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα ή ενέσεις απευθείας στο πέος.

Επειδή η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας υποκείμενης πάθησης η αντιμετώπιση της πάθησης μπορεί να βοηθήσει τη στύση σας. Εάν λαμβάνετε φάρμακα που έχουν ως παρενέργεια τη ΣΔ, ρωτήστε το γιατρό σας εάν μπορείτε να λάβετε μια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Μην σταματήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο πριν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η θεραπεία της ΣΔ, γίνεται πλέον με διάφορους τρόπους και όχι μόνο με τη λήψη φαρμάκων.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής φαίνεται να βοηθούν τη στύση σας. Η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή και να βελτιώσουν τα προβλήματα στύσης.

Η ψυχοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική για πολλούς άνδρες που αντιμετωπίζουν άγχος που σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία και τη σεξουαλική απόδοση.

Μύθος: Μπορώ να θεραπεύσω τη ΣΔ μόνος μου, χωρίς να συμβουλευτώ έναν ειδικό με τη χρήση συμπληρωμάτων και βοηθημάτων για τη στυτική δυσλειτουργία.

Πραγματικότητα: Τα συμπληρώματα διατροφής και τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί να ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για τη στύση σας αλλά και την υγεία σας εν γένει.

Η τρόικα και πάλι στην Αθήνα για τα "ισοδύναμα"



Τα ισοδύναμα μέτρα που θα υλοποιηθούν αντί των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, οι αποκλίσεις που καταγράφονται στον φετινό προϋπολογισμό και οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που θα βρίσκεται από αύριο στην Αθήνα.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν αφορούν τους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους διπλωμάτες, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους ανώτατους κληρικούς.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μνημονίου, αυτές οι κατηγορίες δημόσιων λειτουργών θα πρέπει να υποστούν μείωση αποδοχών κατά 12% μεσοσταθμικά από την 1η Ιουλίου.

Πέθανε ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος που πάτησε στο φεγγάρι



Πέθανε σήμερα ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που στις 20 Ιουλίου του 1969, πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι με την αποστολή του Apollo 11.
Ο Νιλ Άρμστρονγκ αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα και είχε υποβληθεί σε τετραπλό μπαιπάς στις 7 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την συμπλήρωση των 82 του χρόνων.

Μία μέρα πριν, στις 6 Αυγούστου, μια ιατρική εξέταση είχε δείξει μερική απόφραξη των αρτηριών που μεταφέρουν το αίμα προς την καρδιά.
Στην ιστορία θα μείνουν τα λόγια του "Είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα".

Ο Νιλ Ώλντεν Άρμστρονγκ (Neil Alden Armstrong) ήταν Αμερικανός αστροναύτης, πιλότος και καθηγητής πανεπιστημίου, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1930 κοντά στο Wapakoneta του Οχάιο.

Χειριστής αεροσκάφους στην αεροπορία ναυτικού (1949 – 1952), συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας, πετώντας σε 78 αποστολές με ένα αεροπλάνο Grumman F9F-2 Panther. Αφού σπούδασε αεροναυπηγός, το 1955 μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA)- τη μετέπειτα NASA- κι εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δοκιμαστές αεροσκαφών του κόσμου, πραγματοποιώντας επτά πτήσεις με ταχύτητα άνω των 5,74 Mach (6.000 χλμ./ώρα), σε ύψος άνω των 207.500 ποδών (60 χλμ.) με το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Χ-15.

Το 1962 επιλέχθηκε για το σώμα αστροναυτών και το 1966 ήταν κυβερνήτης της αποστολής Gemini 8, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων στο διάστημα. Η αποστολή παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, όταν ο πύραυλος Egena με συνδεδεμένο πάνω του το Gemini άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα γύρω από τον εγκάρσιο άξονά του, όμως παρά τη ζάλη λόγω της περιστροφής ο Άρμστρονγκ κατάφερε με ψύχραιμους χειρισμούς να αποσυνδέσει το Gemini.

Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη της αποστολής Apollo 11 τον έφερε στη Σελήνη, όπου στις 21 Ιουλίου, 1969 πάτησε πρώτος το πόδι του λέγοντας: «That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind»- «Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα».
Το 1970 διορίστηκε υπεύθυνος των αεροπορικών δραστηριοτήτων στη NASA, αλλά τον επόμενο χρόνο παραιτήθηκε για να γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι. Σε αντίθεση με τον Μπαζ Ώλντριν, δεν έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, παρά τις προσφορές που.

Μέχρι το τέλος ζούσε στο Ίντιαν Χιλλ του Οχάιο, και ένας μικρός κρατήρας κοντά στο σημείο όπου πάτησε στη Σελήνη έχει το όνομά του.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 32χρονου στη Θεσσαλονίκη



Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε από ακατοίκητη μονοκατοικία το μεσημέρι του Σαββάτου σε νοσοκομείο της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη ένας άνδρας, 32 ετών, ο οποίος έφερε στο λαιμό ίχνη από βρόχο.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής και ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου.

Διενεργείται Προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Der Spiegel: Η Μέρκελ διεκδικεί μια νέα συνθήκη για την ΕΕ



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διεκδικεί μία νέα συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να πείσει τους εταίρους της, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», αναφέρει το περιοδικό που διευκρινίζει πως η καγκελάριος επιθυμεί «οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να πραγματοποιήσουν μια σύνοδο για να θέσουν νέες νομικές βάσεις για την ΕΕ».

Σύμφωνα με το Spiegel, «ο σύμβουλος της καγκελαρίου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, διεξήγαγε συζητήσεις γύρω από το σχέδιο αυτό στις Βρυξέλλες»

Ρυθμίσεις - ανάσα για τα δάνεια των νοικοκυριών



Την ώρα που τα “κόκκινα δάνεια”  αγγίζουν πλέον τα 40 δισ. ευρώ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων. Οι ρυθμίσεις θα αφορούν τους ενήμερους οφειλέτες και στόχος είναι η μείωση των δόσεων μέχρι και το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη.
Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια και την δυνατότητα ενοικίασης κατοικιών υπό κατάσχεση για ορισμένη περίοδο, έρχεται σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους της Κυριακής” οι προτάσεις κινούνται στην εξής κατεύθυνση:

-Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής από τα 40 χρόνια που είναι σήμερα στα 99 χρόνια.

-Η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια νέα σύμβαση.

-Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το θέμα της δυνατότητας ενοικίασης από τον δανειολήπτη της κατοικίας του για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς της με νέο δάνειο και νέους όρους, εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα. Αυτό, θα γίνεται σε περιπτώσεις στις οποίες οι κατοικίες βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης. Το ποσό του ενοικίου θα καθορίζεται με τα δεδομένα της αγοράς και σε ύψος ίσως και χαμηλότερο.

Τίγρης σκότωσε γυναίκα σε ζωολογικό πάρκο στην Κολωνία



Μια 43χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στο ζωολογικό πάρκο της Κολωνίας το πρωί του Σαββάτου, όταν μια αρσενική τίγρης διέφυγε από μια πόρτα που δεν είχε κλείσει σωστά κα μπήκε σε μια αποθήκη.

Η τίγρης επιτέθηκε και σκότωσε τη γυναίκα που εργαζόταν ως φύλακας στο πάρκο. Τελικά, το ζώο σκοτώθηκε από τον διευθυντή του πάρκου, που την πυροβόλησε, με σκοπό να ανακόψει την πορεία της και να μην καταφέρει να εισέλθει στον χώρο επισκεπτών, αλλά και να καταστεί εφικτή η προσέγγιση της άτυχης γυναίκας από την ομάδα πρώτων βοηθειών του πάρκου.

Τραυματισμός κολυμβητή από Jet Ski στην Αγία Γαλήνη



Ένας 34χρονος, που κολυμπούσε στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο, τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν χτυπήθηκε την ώρα που κολυμπούσε από τζετ-σκι.
Ο 34χρόνος κολυμπούσε κοντά σε θαλαμηγό  όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το jet ski που οδηγούσε ένας 35χρόνος.
O οδηγός του jet ski αντιλήφθηκε το συμβάν μετέφερε πάνω στη θαλαμηγό τον 34χρόνο και από εκεί τον επιβίβασαν σε φουσκωτή λέμβο και τον μετέφεραν στο λιμάνι της περιοχής, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Για το συμβάν προανάκριση ενεργεί ο λιμενικός σταθμός Αγίας Γαλήνης.

Βίντεο από την προσγείωση του Curiosity στον Άρη


Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την προσγείωση του Curiosity στον Άρη, δύο εβδομάδες μετά την αρχή της αποστολής του στον Κόκκινο Πλανήτη.

Τις εικόνες επεξεργάστηκε ο ειδικός Daniel Luke Fitch.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, παρουσιάζεται σε 50'' η προσγείωση στον Άρη, από την αποκόλληση της θερμικής κάψουλας μέχρι τη στιγμή που με μεγάλη ταχύτητα προσγειώνεται στο έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη, σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης.

"Δώρο" στήριξης Ολάντ: " Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη"



Τέλος στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έβαλε με τον πιο κατηγορηματικό και εμφατικό τρόπο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στις δηλώσεις που ακολούθησαν την διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να παραμείνει. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Ολάντ.

Από Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος Πρόεδρος όχι μόνο δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αλλά έδειξε να κατανοεί τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες, κάνοντας λόγο για εφαρμογή του προγράμματος με βάση τις αντοχές τους.

Όπως και για την Γερμανίδα καγκελάριο έτσι και για τον κο Ολάντ σημείο αναφοράς είναι η έκθεση της τρόικας.

«Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και τότε η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και από τις δυο πλευρές» είπε, δίνοντας τη σκυτάλη των εξελίξεων στο συμβούλιο Κορυφής της Ευρώπης, που θα γίνει τον Οκτώβρη, υπενθυμίζοντας για ακόμα μια φορά τους στενούς δεσμούς και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία.

Αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις ο Σαμαράς
«Είμαστε περήφανος λαός. Δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτόμαστε από δανεικά χρήματα. Οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατήσουν όρθια τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια τους ώστε να υπάρξει κοινωνική συνοχή» δήλωσε από την πλευρά του ο κος Σαμαράς, τονίζοντας σε όλους τους συνομιλητές του τις σταθερές θέσεις της κυβέρνησης ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλυτική παρέμβαση Ομπάμα: Η Ελλάδα θέλω να παραμείνει στην ευρωζώνη

Υπερατλαντικό μήνυμα στήριξης προς τη Ελλάδα στέλνει ο Αμερικάνος πρόεδρος, μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, σύμφωνα με το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.
«Είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», τονίζει ο κ. Ομπάμα, επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού
Σε δήλωση του Λευκού Οίκου προς το Mega, αναφέρεται ότι η θέση του αμερικανού προέδρου είναι σταθερή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Βασική προϋπόθεση και για τον Ομπάμα, είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ οι διαβουλεύσεις

Οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άγκελα Μέρκελ είναι στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Γαλλικό κανάλι France 24:
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, μήνυμα σταθερότητας από το Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Γάλλος πρόεδρος όπως και η Άγκελα Μέρκελ χθες τάσσονται υπέρ της άμεσης λήψης αποφάσεων μετά την έκθεση της»

Βρετανικές Financial Times: «Η Ελλάδα δεν είναι ξεγραμμένη, λένε Μέρκελ και Ολάντ», και επισημαίνουν: «η έκκληση για περισσότερο χρόνο ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας απορρίφθηκ娻

BBC: «Οι δύο χώρες έχουν κουραστεί να πληρώνουν για την Ελλάδα, και για τον Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται μεταξύ της ικανοποίησης των πιστωτών και του κατευνασμού των εντάσεων στο εσωτερικό, θα είναι μια δύσκολη πορεία»

Times της Νέας Υόρκης: «Η Μέρκελ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τους Έλληνες να μείνουν στην ευρωζώνη»

Περιμένοντας την τρόικα
Αν και η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις διαδοχικές επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, το οικονομικό επιτελείο παλεύει για τη θετική αξιολόγηση και ετοιμάζεται για επώδυνες περικοπές, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αφού αρχές Σεπτεμβρίου φτάνει η τρόικα στην Αθήνα, από την οποία και θα εξαρτηθεί  η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Super League: Πρεμιέρα με ήττα για την AEK, ισοπαλία για τον Πας Γιάννινα



Με πολλά νέα πρόσωπα εμφανίζεται η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και με λίγους φιλάθλους στην κερκίδα. Το πρώτο γκολ του αγώνα μπήκε στο 65ο λεπτό από τον Αστέρα Τρίπολης με σουτ του Αλβάρεζ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Φερνάντες, Λαγός, Γροντής, Φούντας, Κουρέλλας, Παυλής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Κουρμπέλης, Ναβάρο, Ράγιος, Ουσέρο, Μπακασέτας.


Ποδαρικό στην Super League για τον Πλατανιά που φιλοξενείται από τον Πας Γιάννινα. Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το παιχνίδι ενώ το αποτέλεσμα είναι στο 0-0.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Ντάσιος, Πάντος, Τζημόπουλος , Μιχαήλ, Πατσατζόγλου, Λίλα, , Τζάνης, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Τζανής, Ουκάρ, Αγκιλέρα, Μαραγκουδάκης, Ουντότζι, Αναστασάκος.

Το νέο χρονοδιάγραμμα και τα νέα μέτρα για το Μνημόνιο νούμερο 3



Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό. Το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και συμφωνημένο μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση έως την 14η Σεπτεμβρίου, ώστε να παρουσιαστεί στο άτυπο Eurogroup που συνεδριάζει στην Κύπρο.

Το πακέτο αυτό θα πρέπει, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, να ψηφιστεί έως την 8η Οκτωβρίου έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αντίστοιχη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα έχει ήδη στην διάθεσή της την έκθεση της Τρόικα.

Σε αυτήν την συνεδρίαση θα συζητηθεί η εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης η οποία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πορευτεί -χωρίς περιπέτειες- το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι διαθέσεις των ομολόγων του Γιάννη Στουρνάρα θα έχουν ήδη εκφραστεί στο Eurogroup της Κύπρου, όπου θα παρουσιαστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013.

Την 18η Οκτωβρίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, όπου σε επίπεδο ηγετών θα τεθεί το ζήτημα της επιμήκυνσης κατά δύο χρόνια του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ αναμένεται να συζητηθούν το ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων, ενδεχομένως δε, έστω και σε ένα πρώτο στάδιο, το ζήτημα του επί πλέον κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Βαθειά το χέρι στην τσέπη θ΄αναγκαστούν να βάλουν για ακόμα μια φορά μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς στη μέγγενη της Τρόικας, έχουν μπει για τα καλά, συντάξεις, εφάπαξ και δώρα.

Συγκεκριμένα, οι τροικανοί πιέζουν για περικοπές στο σκληρό πυρήνα των εισοδημάτων, ώστε οι ακαθάριστες περικοπές ν΄αγγίξουν τα 13,5 δις ευρώ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και με τους εκπροσώπους της τρόικας να μην πάνε ούτε βήμα πίσω, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται το τελικό σχέδιο, που θα τους παρουσιάσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με τα μέτρα να είναι πολύ σκληρά και επώδυνα.

Συγκεκριμένα, θα πέσει τσεκούρι σε συντάξεις, εφάπαξ και δώρα.

Έτσι, στο εφάπαξ, θα έχουμε μειώσεις στα 23 Ταμεία που χορηγούν το μεγαλύτερο εφάπαξ, με την περικοπή στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ν΄αγγίζει το 22,5%! Παράλληλα, επιβάλλεται αναδρομική επιστροφή μέσω κρατήσεων, 1% μηνιαίως από τη σύνταξη, σε όσους πήραν «φουσκωμένο» εφάπαξ.

Και οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν όμως, αφού το βασικό σενάριο θέλει να υφίστανται μείωση από 3%-20%, στις κύριες συντάξεις από 700 ευρώ και πάνω, με κατώτατο πλαφόν τα 700 ευρώ.

Τσεκούρι όμως θα πέσει και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς όσες κυμαίνονται από 500-1.000 ευρώ θα μειωθούν 10%, ενώ όσες κυμαίνονται από 1.000 ευρώ και άνω, θα μειωθούν κατά 20%. Ακόμα, καταργούνται πλήρως η 13η και 14η επικουρική σύνταξη.

Τέλος τα δώρα συντάξεων του Δημοσίου, αφού θα καταργηθούν πλήρως τα επιδόματα των 400 και 200 ευρώ το μήνα, που καταβάλλονται ως δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους στους συνταξιούχους του Δημοσίου, που λαμβάνουν μεικτά έως 2.500 ευρώ το μήνα.

Κόβονται όμως και τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, και συγκεκριμένα τα επιδόματα των 500, 250 και 250 ευρώ το μήνα, που καταβάλλονται ως δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους για όσους παίρνουν μεικτά έως και 3.000 ευρώ το μήνα.

Το ΕΚΑΣ, θα το δικαιούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι είναι άνω των 65 ετών.

Σκέφτονται επιπλέον να μειώσουν τις κατώτατες αγροτικές συντάξεις κατά 30 ευρώ.

Περικοπές ακόμα, προβλέπονται και σε επιδόματα και συντάξεις αναπήρων, που θα φτάσουν τα 230 ευρώ από τα 313 που είναι σήμερα.

Τέλος, καταργούνται ή πέφτει γερό τσεκούρι σε βοηθήματα άγαμων θυγατέρων.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Συνέδρια στις ΗΠΑ ενόψει των εκλογών



Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά από τη Δευτέρα, με την έναρξη του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων (27-30 Αυγούστου) στην Τάμπα Μπέι, της πολιτείας Φλόριντα. Οι Δημοκρατικοί θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους τη μεθεπόμενη εβδομάδα (3-6 Σεπτεμβρίου) στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα. Τα συνέδρια αποτελούν χρυσή ευκαιρία για τους υποψηφίους των δυο κομμάτων να ανεβάσουν τα ποσοστά αποδοχής τους από τους ψηφοφόρους.

Η πρώτη τηλεμαχία από τις τρεις, ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ, θα γίνει την 3η Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ στο Κολοράντο, η δεύτερη την 16η Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα της Νέας Υόρκης και η τρίτη και τελευταία την 22α Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Λιν στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η μάχη κρίνεται αμφίρροπη. Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ωστόσο προβάδισμα σε πολιτείες-«κλειδιά».

Ο 51χρονος Μπαράκ Ομπάπα διεκδικεί την επανεκλογή του για μια δεύτερη τετραετή θητεία στην προεδρία της χώρας. Αντίπαλος του είναι ο 65χρονος Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος αναμένεται να λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ο νικητής των προεδρικών εκλογών πρόκειται να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα την 20ή Ιανουαρίου 2013.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη, όπως πάντα, όχι μόνο για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και για 33 από τις 100 θέσεις στη Γερουσία (εξαετή θητεία) και για τις 435 θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων (διετή θητεία). Στις ενδιάμεσες εκλογές του 2010, οι Δημοκρατικοί έχασαν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, διατηρώντας την πλειοψηφία στη Γερουσία και χάνοντάς την στη Βουλή. Έτσι, στόχος τους στις φετινές εκλογές δεν είναι μόνο η επανεκλογή Ομπάμα, αλλά να ξανακερδίσουν τον έλεγχο των δυο νομοθετικών σωμάτων, ώστε ο ένοικος του Λευκού Οίκου να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής του.

Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει επίσης την ανάδειξη 11 κυβερνητών, καθώς και για πολλές άλλες θέσεις σε πολιτειακά και δημοτικά αξιώματα. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εκλέγεται απευθείας από το λαό, αλλά μέσω του Εκλεκτορικού Κολεγίου που αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους και οι οποίοι με τη σειρά τους αποφασίζουν για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου και Αντιπροέδρου της χώρας.

Στο μεταξύ, όπως εκτιμάται από αναλυτές, η επιλογή από τον Ρόμνεϊ του 42χρονου βουλευτή Πολ Ράιαν για τη θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων δεν συνέτεινε σημαντικά στην ενίσχυση της δημοτικότητας του πρώτου.

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι με το δίδυμο Ομπάμα-Μπάιντεν από τη μια και Ρόμνεϊ-Ράιαν από την άλλη, οι φετινές εκλογές παίρνουν και μια άλλη διάσταση, σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα στην ιδεολογία διατήρησης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και την αντίληψη ότι το κράτος πρέπει να περιοριστεί, καθώς και τα κοινωνικά προγράμματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της συνταξιοδότησης και αλλού. «Τώρα, έχουμε όσο ποτέ άλλοτε την επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προοπτικές για τη χώρα, σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η Αμερική» τόνισε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος Ομπάμα.

Το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος αναμένεται να δώσει και επίσημα στον Μπαράκ Ομπάμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο 66χρονος σήμερα, Μπιλ Κλίντον, μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς να εμπιστευτούν για δεύτερη φορά τον Μπ. Ομπάμα. Ο Κλίντον δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος ο Ρόμνεϊ, η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι καταστροφική για τη χώρα και για όλο τον κόσμο.

Στο μεταξύ, πολιτικοί αναλυτές προβάλλουν κατά διαστήματα την άποψη ότι η 64χρονη Χίλαρι Κλίντον, η οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει υπουργός Εξωτερικών μετά τις εκλογές, ετοιμάζεται να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν λόγω μειωμένων επιχορηγήσεων



Αναστέλλουν τη λειτουργία τους για τη σχολική χρονιά 2012-2013 τόσο ο Β’ βρεφονηπιακός σταθμός Ξάνθης, όσο και ο παιδικός σταθμός Κιμμερίων, λόγω των μειώσεων κατά 30% στους Κ.Α.Π. (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) των δήμων ολόκληρης της χώρας και κατ’ επέκταση του δήμου Ξάνθης.

Με απόφαση του δήμου Ξάνθης και σε μια προσπάθεια να μειωθεί κατά 40.000 ευρώ ο μηνιαίος προϋπολογισμός που δαπανάται για την κοινωνική μέριμνα, αποφασίστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας για φέτος τόσο ο Β’ βρεφονηπιακός σταθμός Ξάνθης όσο και ο παιδικός σταθμός Κιμμερίων, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο τον ήδη μειωμένο αριθμό παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στον δήμο, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τη ζήτηση της τοπικής κοινωνίας.

Από τη μεριά του δήμου γίνεται αναφορά για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ως άνω σταθμών, εκτιμώντας παράλληλα πως μόλις εξευρεθούν πόροι θα λειτουργήσουν εκ νέου, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται κάτι τέτοιο ευοίωνο στον ορίζοντα

Κόρινθος: Προπηλάκισαν τον βουλευτή της ΝΔ Κόλια



Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Κόρινθο μετά τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της περιοχής. Χθες τα αίματα άναψαν, όταν στο σημείο εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας.

Ο κος Κόλιας θέλοντας να επιθεωρήσει το στρατόπεδο, έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον γιούχαραν του πέταξαν και αρκετά μπουκάλια!!

Από τον «μπουκαλοπόλεμο» τραυματίστηκε μάλιστα και ένας πολίτης στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αφού είχε γεμίσει αίματα.