EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τέλος το "Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ" για την Χρυσή Αυγή



Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, μέσω Twitter απαγόρευσε στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το γνωστό τραγούδι «Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ» στις συγκεντρώσεις της, όπως έγινε πριν από λίγες μέρες έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου.

Διαβάστε τα όσα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter


Την Τρίτη αποφασίζουν για 3 ομάδες


 

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη και θα συζητήσει το θέμα της αποκατάστασης του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League. Στο τραπέζι θα πέσει η πρόταση να ανέβουν τέσσερις ομάδες και να υποβιβαστούν δύο με οικονομική στήριξη από τον ΟΠΑΠ και αν γίνει δεκτή, τότε οι τρεις ομάδες θα αγωνίζονται στη νέα περίοδο στη Φούτμπολ Λιγκ (Β΄Εθνική).
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Γερμανία ο 2ος μεγαλύτερος προορισμός των ελληνικών προϊόντων



Τις στενές εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα, με στοιχεία για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Βερολίνο, η Γερμανία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μας με τη Γερμανία μειώνεται συνεχώς.

Την ίδια ώρα, με βάση νεώτερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2011, η Γερμανία αναδεικνύεται ως δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός των ελληνικών προϊόντων, ούσα δεύτερη μετά την Ιταλία στη λίστα των εξαγωγών της χώρας, με συνολική αξία 1,76 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, η Γερμανία παραμένει πρώτος προμηθευτής της χώρας με μερίδιο 10,6% επί των συνολικών εισαγωγών με την αξία να ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ολάντ - Σαμαρά



Στο Μέγαρο των Ηλυσίων σε πολύ θερμό κλίμα, υποδέχτηκε ο Ολάντ, τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Γάλλος Πρόεδρος, κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Μεγάρου, και βγήκε να προϋπαντήσει τον έλληνα Πρωθυπουργό με χειραψία, με πολλούς να σχολιάζουν πως δεν είθισται ο Γάλλος Πρόεδρος να κατεβαίνει μέχριο τα χαλίκια προκειμένου να χαιρετήσει!

Η συνάντηση των δυο ηγετών διήρκεσε τρία τέταρτα περίπου.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε  τον Γάλλο πρόεδρο για τη δεδομένη αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης να φέρουν εις πέρας της υποχρεώσεις της χώρας από τη δανειακή σύμβαση, μετά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ που φαίνεται πως έσπασε –επιτέλους- τον πάγο στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Μάλιστα, το κλίμα στο Παρίσι ήταν ιδιαίτερα θερμό για τον έλληνα πρωθυπουργό, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος παραμένει σταθερός υποστηρικτής της Ελλάδας στην προσπάθεια της για εξυγίανση της οικονομίας της χώρας, το οποίο επιβεβαίωσε και στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή: ΝΕΤ

Πρέβεζα: Η τελευταία βόλτα για 21χρονο



Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα δύο νέων παιδιών σήμερα το πρωί.
Το νήμα της ζωής ενός 21χρονου, από την Πρέβεζα, κόπηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός, και είχε κατεύθυνση προς Πρέβεζα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το τροχαίο συνέβη γύρω στις 07:00 το πρωί στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στο ύψος του χωριού της Λούτσας.

Πηγή: pamepreveza.gr

Δικαστήριο απαγόρευσε κυκλοφορία τσιγάρων με σοκαριστικές εικόνες



Ομοσπονδιακό δικαστήριο απαγόρευσε την Παρασκευή την κυκλοφορία πακέτων τσιγάρων με σοκαριστικές εικόνες που είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τους καπνιστές από την κακή συνήθειά τους.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών τυπώνοντας πάνω στα πακέτα, από τις 22 Σεπτεμβρίου, αποκρουστικές φωτογραφίες ώστε να πειστούν οι καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα. Ωστόσο το ομοσπονδιακό εφετείο της Ουάσινγκτον αποφάσισε, με ψήφους δύο έναντι μιας, ότι οι εικόνες αυτές είναι κάτι «πέρα από την πληροφόρηση των καταναλωτών».

«Οι εικόνες αυτές προσπαθούν να δημιουργήσουν συναισθήματα και ίσως κάποια ενόχληση για να εκφοβίσουν τους καταναλωτές και να τους ωθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος», γράφει η δικαστής Τζανίν Ρότζερς Μπράουν, η οποία είχε διοριστεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Οι καπνοβιομηχανίες είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων (FDA) με το σκεπτικό ότι οι σοκαριστικές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων παραβιάζουν το πρώτο άρθρο του συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης.

Η δικαστής επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «μπορεί να αποφασίσει να ενημερώσει τους καταναλωτές για τους κινδύνους των επικίνδυνων προϊόντων» όμως «η περίπτωση αυτή θέτει το θέμα να υποχρεώσει η κυβέρνηση τις βιομηχανίες να προχωρήσουν πέρα από μια απλή ενημέρωση, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων τους».

Υποστηρίζει επίσης ότι η FDA δεν παρουσιάσε επαρκείς αποδείξεις ότι οι φωτογραφίες θα μείωναν τον αριθμό των καπνιστών.

Η υπόθεση μπορεί να φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο γιατί άλλο δικαστήριο, στο Σινσινάτι του Οχάιο, έκρινε τον Μάρτιο ότι η κυκλοφορία πακέτων τσιγάρων με σοκαριστικές φωτογραφίες δεν αντίκειται στο σύνταγμα.

Την Τετάρτη μια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που καπνίζουν είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 70 χρόνια αφού μόνο δύο στους δέκα παραδέχτηκαν ότι άναψαν τσιγάρο την τελευταία εβδομάδα.

Νεκρός Αφγανός στον Άγιο Παντελεήμονα



Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ δύο αλλοδαπών Αφγανικής καταγωγής στη διασταύρωση Ιεροσολύμων και Αγαθουπόλεως, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο ένας εκ των δύο τράβηξε μαχαίρι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.
Εν συνεχεία το θύμα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Ο δράστης συνελήφθη.

Κάτω τα ξερά από τα blogs

Το να προσπαθείς να φιμώσεις την ελευθερία έκφρασης στο Ιντερνέτ με ένα νόμο, είναι σαν να προσπαθείς να κρυώσεις την επιφάνεια του Ηλίου με ένα φλιτζάνι χαμομήλι. Τα blogs, άσχετοι πολιτικοί, δεν είναι κανάλια. Εκατομμύρια χρήστες κάθε δευτερόλεπτο, 24 ώρες κάθε μέρα, γράφουν, ενημερώνονται, ανταλλάσσουν απόψεις κλπ, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Το περιβάλλον αλληλεπίδρασης στον υπολογιστή, δίνει μια αίσθηση ενεργητικής συμμετοχής σε αντίθεση με την παθητικότητα των καναλιών. Δεν διαβάζουμε απλά, σχολιάζουμε, λέμε τη γνώμη μας, μπορούμε να διασταυρώσουμε τις πηγές και το σπουδαιότερο να ακούσουμε την άλλη άποψη, τη διαφορετική.
Αυτό ακριβώς τρομάζει κάθε δικτατορία. Η δικτατορία ζητά τον έλεγχο. Θέλει την άγνοια των σπουδαίων και τον αποπροσανατολισμό στα δευτερεύοντα. Κυρίως όμως δεν θέλει να ακούγονται τα διαφορετικά επιχειρήματα.
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, που ενοχλούνται ιδιαίτερα από τα blogs. Είναι και τα αφεντικά τους που έχουν μετοχές στα κανάλια. Όλο και περισσότεροι, νέοι κυρίως, όσοι έχουν πρόσβαση, προτιμούν την ενημέρωση από το διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει, πως η πλύση εγκέφαλου έχει ολοένα και λιγότερα θύματα. Επιπλέον, κι αυτό είναι που τρομάζει τους κηφήνες των καναλιών, η διαφήμιση προϊόντων, φασιστικών απόψεων κλπ, έχει όλο και λιγότερη επιρροή.    
Δεν είναι λοιπόν μόνο ο κομπλεξικός φασίστας πολιτικός, που ανησυχεί. Τα χρήματα είναι πολλά. Η προσπάθεια φίμωσης και προπαγάνδας από το σύστημα υπάρχει στο διαδίκτυο. Υπάρχουν blog που λένε ψέματα, που εξυπηρετούν συμφέροντα πλουτοκρατών και που στηρίζονται σε παρακρατικούς μηχανισμούς και κρατικό προϋπολογισμό.
Η μεγάλη έκταση και ποικιλία όμως των ιστοσελίδων, κάνει αυτά τα blogs ουσιαστικά ανίσχυρα. Όταν κάποιος βλέπει την προπαγάνδα των καναλιών στο PC του, τότε απλά κάνει κλικ αλλού. Υπάρχουν άπειρα site, που θα βρει αυτό που θέλει. Και το σημαντικότερο: Όταν το θέλει.
Βλέπουμε αυτό που θέλουμε εμείς μέσα από μια πληθώρα επιλογών, χωρίς να αναγκαζόμαστε να ανεχόμαστε τα τηλεοπτικά σκουπίδια.
Η προσπάθεια κάθε φίμωσης των blog είναι καταδικασμένη εξ αρχής σε αποτυχία. Οι λόγοι είναι πολλοί. Κανάλια έχουν οι πλούσιοι με πολύ προσωπικό, συχνότητες που παραχωρεί το κράτος, υπάρχουν υπόγειες διαδρομές χρήματος κλπ. Blog μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε έχει λίγες γνώσεις χειρισμού υπολογιστών, μπορεί να το χειριστεί και μόνος αν χρειαστεί, κυρίως όμως μπορεί να το κάνει ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.  
Κι αν ακόμα κλείσουν φυλακή έναν από εμάς, δεκάδες χιλιάδες άλλοι θα συνεχίσουν με τον ίδιο κι ακόμη μεγαλύτερο ζήλο. Τη σκέψη, ευτυχώς, δεν μπορούν να την ελέγξουν ακόμη. Αν κατεβάσουν μια ιστοσελίδα, δεκάδες άλλες θα ανεβάσουν το περιεχόμενό της σε πολλά μέρη του κόσμου, που δεν θα έχουν πρόσβαση. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν.
Οι γελοίες προσπάθειες τρομοκράτησης δεν τρομάζουν ούτε εμάς που γράφουμε, ούτε φυσικά όσους μας διαβάζουν. Ίσα – ίσα που γυρνάνε μπούμερανγκ.
Με το indymedia συμφωνώ σε πολλά πράγματα, διαφωνώ σε μερικά. Η προσπάθεια λογοκρισίας όμως αυτού του site  εναλλακτικής ενημέρωσης, είναι τόσο αποτρόπαιη και ναζιστική στη σκέψη, όσο αστεία και αφελής στην πράξη.
Είναι πραγματικά κωμικοτραγικό να ακούς έναν πολιτικό, που έχει απειλήσει άπειρες φορές πολιτικούς του αντιπάλους, που έχει βρίσει αμέτρητες φορές όσους διαφωνούν, που έχει προσβάλει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας με τη στάση του, να μυξοκλαίει ότι τάχα κινδυνεύει κι ότι προωθούνται μέσα από αυτό «εγκληματικές ενέργειες»!  
Εκείνο που τσούζει, δεν είναι το έγκλημα. Άλλωστε διαφωνούμε ριζικά με τους κηφήνες στον ορισμό του «εγκλήματος». Δεν  θεωρώ έγκλημα να απαλλαγούμε από τοκογλύφους και πολιτικά όρνεα. Έγκλημα θεωρώ να τους αφήσουμε να μας γδάρουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πέρα από το ότι έγκλημα χειρότερο από την πολιτική του μνημονίου δεν υπάρχει, αφού είναι πηγή κακουργημάτων, το ίδιο μπορώ να πω, με την ίδια τη «λογική» τους, και για τα κανάλια, όταν βάζουν βίαιες (πολεμικές) ταινίες για παράδειγμα. Δεν μιλάνε για βία και δεν την προωθούν έτσι;
Αν ενδιαφέρεστε για το έγκλημα, πείτε μας ποιος γαλάζιος δολοφόνος σκότωσε τον άτυχο Ιρακινό στο δρόμο; Ποια μπλε καθάρματα επιτίθενται σε φτωχούς και αθώους μόνο και μόνο γιατί έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα; Ποιοι έκλεψαν με τη Siemens και που είναι τα κλοπιμαία; Πόσα πήρε το χαζό, για να μας «σώσει»; Πόσα ο συμμαθητής του;  
Τελειώνοντας το άρθρο θα πω, πως η διαφορετική άποψη και η κρίση στις πολιτικές, δεν είναι αδίκημα στις δημοκρατίες, αλλά στις δικτατορίες. Ιδιαίτερα είναι χρήσιμη η κριτική αυτή, όταν αναφέρεται σε αποδεδειγμένες αποτυχίες λέγοντας αλήθεια, έστω κι αν ακούγεται σκληρή.
Αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια κι η αλήθεια είναι το ζητούμενο. Η υποκρισία των καναλιών, των τραμπούκων με τις γραβάτες, αυτών που εξευτελίζουν, ψεύδονται, παραπλανούν, εξαπατούν, γλύφουν, συκοφαντούν με προσποιητή ευγένεια, είναι που μας εξαγριώνει.
Μια συμβουλή. Αν θέλετε να μη διαβάζουμε τόσο τα blog αυτά, ο τρόπος είναι ένας: Σταματήστε τα ψέματα, την προπαγάνδα, και αφήστε να ακουστούν χωρίς λογοκρισία όλες οι απόψεις. Αλλιώς απλά θα διαφημίζετε όσους σας ενοχλούν. Κι ότι ενοχλεί τους κλέφτες της Βουλής, εμάς μας συναρπάζει…
Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται για την ελεύθερη έκφραση. 

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Όλοι και Όλες στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή, 31/8, 11π.μ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη, 29/8, 6.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα, 3ος όροφος
 Σαν κακόγουστο αστείο ήχησε στα αυτιά όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας η ανακοίνωση για τους φετινούς διορισμούς. 225 άτομα για το σχολικό έτος 2012-2013 την ίδια στιγμή που μόνο οι φετινές συνταξιοδοτήσεις μπορεί και να ξεπεράσουν τις 6.000. Ο δε αστρονομικός αριθμός των 5 ολόκληρων δασκάλων και οι μηδενικές προσλήψεις –όχι κατ’ ευφημισμό αλλά στα αλήθεια– εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών, εικαστικών κ.λπ. δημιουργούν πλέον το εύλογο ερώτημα: Πώς θα ανοίξει το δημόσιο σχολείο;
Είναι γνωστό ότι από όπου πέρασε το ΔΝΤ η παιδεία και η υγεία ήταν οι δύο βασικοί κοινωνικοί τομείς που επλήγησαν ανεπανόρθωτα. Κι αν στα νοσοκομεία σήμερα μπορεί κανείς να μη βρίσκει σύριγγες ή γιατρό, στα σχολεία θα βρίσκει μεν ανοιχτή πόρτα, αλλά από την τάξη θα λείπει ο δάσκαλος και ο καθηγητής, τα παιδιά θα στοιβάζονται στην αίθουσα για να καλύψουν το κενό του απόντα και ο υπάρχων εκπαιδευτικός, αυτό το σπάνιο στις μέρες μας είδος, θα αγωνιά μήπως τελειώσει το μάθημα του και αναγκαστεί να επιστρέψει στο χωρίς θέρμανση και με απλήρωτο ενοίκιο σπίτι, στο άδειο του ψυγείο κ.ο.κ. Στην πόρτα θα καιροφυλαχτεί ο αξιολογητής, η απόλυση, η εφεδρεία… Και να που τελικά οι ταινίες είναι βγαλμένες από τη ζωή.
Ολόκληρος κλάδος καταδικάζεται στην ανεργία και την εξαθλίωση. Και είναι τουλάχιστον περιττό να μπει κανείς στη διαδικασία να γράψει σε ένα κείμενο: «Μα, δε διορίζονται οι διοριστέοι του 2008», «Η προϋπηρεσία δε μετράει», «Οι αναπληρωτές τείνουν προς εξαφάνιση». Όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά γιατί η πολιτικής του ΔΝΤ και της Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού είναι τόσο σαρωτική που οτιδήποτε κατηγοριοποιεί, χωρίζει, ομαδοποιεί θα ήταν επί μέρους και λάθος. Ίσως, τελικά, τα πολλά λόγια να είναι φτώχεια μία τέτοια στιγμή. Ο εχθρός δε χτυπά την πόρτα. Μπήκε στο σπίτι μας και το κλέβει. Κλέβει το παρόν και το μέλλον των παιδιών και των μαθητών μας, κλέβει το παρόν και το μέλλον των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αδιόριστων. 
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο διάλογος, η συνδιαλλαγή, η υποχωρητικότητα είναι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Ούτε οι πύρινοι λόγοι και τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιων εκπροσώπων του κλάδου μάς παραπλανούν ούτε φυσικά η μεμψιμοιρία που θέλουν να μας ρίξουν.
Οι τύχες είναι στα χέρια μας. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσβατος, αλλά όλοι μαζί, χέρι – χέρι μπορούμε να τον περπατήσουμε και τελικά να νικήσουμε με μόνο όπλο μας τη συλλογικότητα και τη μαχητικότητα.
ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους και επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες
Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Προσλήψεις αναπληρωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μόνο για τις έκτακτες ανάγκες (εκπαιδευτικές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ) και όχι για την κάλυψη πάγιων αναγκών
Καμία αξιολόγηση, καμία απόλυση και εφεδρεία.
Αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6978286051
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας



Ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών, mini market και περιπτέρων, κατήγγειλαν ότι άγνωστα άτομα τους έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρείας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.ά.), τούς έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών, ζητώντας τους τον κωδικό.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες, με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θα πρέπει να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες, μέσω τηλεφώνου, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασταυρώσει την ταυτότητα τού ατόμου. Επίσης, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διαδικασία των συναλλαγών τους με πελάτες.
Μεγάλος αριθμός καταγγελιών που αφορούν στην εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων, στα οποία πωλούνται κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές, διερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, τεχνηέντως φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν, ενώ τελικά προβαίνουν στη χρήση της, αφού έχουν ήδη καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσής της, μέσω τού οποίου γίνεται η χρέωση.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από την επικοινωνία με τις εταιρείες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα, κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Θαύμα ζωής από Ελληνα νευροχειρουργό



Τον γύρο του κόσμου κάνει το ιατρικό θαύμα που πέτυχε Ελληνας γιατρός. Ο νευροχειρουργός Χρήστος Ξένος κατάφερε να αφαιρέσει έναν τεράστιο όγκο, μεγέθους σχεδόν μιας μπάλας ποδοσφαίρου, από το κεφάλι ενός παιδιού είκοσι μόλις μηνών!

Η χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε ο γιατρός χαρακτηρίζεται ως πραγματικό επίτευγμα καθώς όχι μόνο έσωσε τη ζωή του μικρού αγοριού, αλλά του έδωσε το δικαίωμα να μεγαλώσει ως ένα απόλυτα φυσιολογικό παιδί.

Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου δεκαέξι μήνες στην Παπούα Νέα Γουινέα όπου ζει η οικογένεια του μικρού Ιβάν, όταν η μητέρα του παρατήρησε ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του αγοριού που τότε ήταν μόλις τεσσάρων μηνών.

Το εξόγκωμα μεγάλωνε καθημερινά και ύστερα από μερικούς μήνες είχε φτάσει στο μέγεθος μιας μικρής μπάλας. Ωστόσο, στη Νέα Γουινέα δεν υπήρχε η δυνατότητα για την αντιμετώπιση ενός τόσο δύσκολου περιστατικού και έτσι η Τζόσελιν Σάρι πήρε τον γιο της και αναζήτησε ιατρική βοήθεια στην Αυστραλία.

Ευτυχώς, για τον μικρό Ιβάν ενδιαφέρθηκε ο Χρήστος Ξένος που εργάζεται στο παιδικό νοσοκομείο Μονάς της Μελβούρνης. Ο ομογενής νευροχειρουργός ανέλαβε να αποκαταστήσει την υγεία του αγοριού προσφέροντας μάλιστα αφιλοκερδώς όλες τις υπηρεσίες του.

«Ο Ιβάν όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια» δήλωσε ο Ελληνας γιατρός περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε όταν είδε τον μικρό ασθενή.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο δρ Ξένος εξετάζοντας το παιδί ήταν να διαπιστώσει τη φύση του όγκου. Σύμφωνα με τη διάγνωσή του, ο υπερμεγέθης όγκος προκλήθηκε από κρανιακή εγκεφαλοκήλη, η οποία με τη σειρά της προήλθε από κάταγμα στο κρανίο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Στη συνέχεια, ο ομογενής νευροχειρουργός χρησιμοποίησε μια πρωτοποριακή μέθοδο για να εξαλείψει τον επικίνδυνο όγκο.

«Προκειμένου να σωθεί το παιδί έπρεπε να αφαιρέσουμε το υγρό από τον όγκο» εξηγεί ο ίδιος. Η αφαίρεση του υγρού έγινε με μια πολύ δύσκολη και λεπτή επέμβαση. Ο δρ Ξένος άνοιξε το κρανίο του παιδιού και εμφύτευσε στον εγκέφαλό του ένα σωληνάκι με μια ειδική βαλβίδα. Το σωληνάκι κατέληγε στο στομάχι του μικρού, ώστε το υγρό του όγκου να αποβληθεί σταδιακά από τον οργανισμό σε χρονικό διάστημα περίπου ενάμιση μήνα.

«Για πάνω από έξι εβδομάδες το κεφάλι του Ιβάν έμοιαζε περισσότερο με κρατήρα ηφαιστείου» λέει χαρακτηριστικά ο Ελληνας επιστήμονας. Ομως αυτή η χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς έξι εβδομάδες μετά ο όγκος είχε «στεγνώσει» και εξαφανιστεί εντελώς!

Ακόμη πιο εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα στη λειτουργία του εγκεφάλου του μικρού παιδιού, που για πρώτη φορά έδειξε να λειτουργεί φυσιολογικά. Το νεαρό αγοράκι άρχισε να αντιδρά στα ερεθίσματα που δεχόταν και να κουνά τα χέρια και τα πόδια του.

Η θεραπεία του μικρού αγοριού ολοκληρώθηκε με μία ακόμη εγχείρηση. Ο δρ Ξένος, σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό Τσαρλς Μπεϊγιού και τέσσερις ακόμη ειδικούς, προχώρησε σε οστεοπλαστική ώστε να κλείσουν τον «ανοιχτό» εγκέφαλο του παιδιού.

Χρησιμοποιώντας οστικά μοσχεύματα από άλλα σημεία του κρανίου και βιοδιασπώμενες βίδες και πλάκες, πέτυχαν να επαναφέρουν το κρανίο του Ιβάν σε μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση, με ελάχιστα οστικά κενά, τα οποία όμως θα κλείσουν με την πάροδο του χρόνου.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

«Αυτό το χειρουργείο ήταν ένα θαύμα» λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του μικρού, η Τζόσελιν Σάρι, που λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας βλέπει με ανακούφιση τον γιο της να μιλά και να εξελίσσεται σε ένα έξυπνο δίχρονο αγοράκι. «Τώρα είναι πολύ πιο ομιλητικός και κινητικός. Τίποτα δεν τον σταματά» δήλωσε η πανευτυχής μάνα από το παιδικό νοσοκομείο Μονάς, το οποίο επισκέφτηκε προκειμένου ο δρ Ξένος και οι συνάδελφοί του να εξετάσουν τον Ιβάν και να δώσουν το τελικό «ΟΚ» για την επιστροφή της οικογένειας στην Παπούα Νέα Γουινέα, που έχει προγραμματιστεί για την 30ή Αυγούστου.

Η Τζόσελιν Σάρι εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της στον δρ Ξένο και τους άλλους γιατρούς για όσα έκαναν για το παιδί της και περιέγραψε τον εφιάλτη που πέρασε. Οπως είπε, έξι μήνες νωρίτερα ο Ιβάν δεν μπορούσε να καθίσει χωρίς βοήθεια, να μιλήσει ή απλώς να μπουσουλήσει.

Μέχρι και οι συγγενείς έλεγαν «τι μωρό είναι αυτό;», ενώ ακόμη και ο μεγαλύτερος τρίχρονος αδελφός του δυσκολευόταν να αποδεχθεί ότι έχει ένα μικρότερο αδερφάκι με τέτοια δυσμορφία. «Σήμερα είναι ένα φυσιολογικό παιδί» καταλήγει περιχαρής η μητέρα, καμαρώνοντας τον γιο της να οδηγεί χαρούμενος το αυτοκινητάκι του.

"Τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος..!"



"Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ζήτησε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του...
μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα.
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» και ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται...

συνηθισμένα το 2020 ή το 2030 σήμερα όμως ακούγονται σαν... σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Χειρουργοί που θα κάνουν επεμβάσεις για να δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους, ελεγκτές καιρού, κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών και «κάθετοι» αγρότες είναι μόνο μερικά από τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος:

1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος: Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος και καταστημάτων που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.

2. Νανο-γιατροί: Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υποατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.
3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων: Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.

4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων: Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.

5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης: Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης: Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.

7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες: Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
8. Κάθετοι αγρότες: Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.

9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής: Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.

10. Εφαρμοστές καραντίνας: Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.

11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών: Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.
12. Εικονικοί δικηγόροι: Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.

13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές: Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.

14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων: Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα...

15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων: Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.

16. Καθαρίστριες δεδομένων: Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ειδικές καθαρίστριες - ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.

17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός: Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν τη σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.
18. Χρηματιστές χρόνου: Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.

19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης: Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.

20. Προσωπικοί μάνατζερ: Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα."

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον Καββαδά για τον Ολυμπιακό



Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βασίλη Καββαδά στον Ολυμπιακό. Η υπόθεση που έγινε σίριαλ σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι (από τις αρχές Ιουλίου) αναμένεται να έχει αίσιο τέλος και για τον παίκτη και για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Πανιώνιος δέχεται έντονες πιέσεις για να παραχωρήσει τον διεθνή σέντερ, όχι μόνο από τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και από έναν τρίτο σύλλογο που δεν υπολόγιζε! Ο λόγος για τον ιστορικό Ιωνικό Νικαίας που «έβγαλε» ως παίκτη τον Καββαδά!

Ο Ιωνικός λοιπόν πιέζει όσο περισσότερο μπορεί τον παίκτη και τον Πανιώνιο να τελειώσουν με τη μεταγραφή του νεαρού στον Ολυμπιακό καθώς στην περίπτωση που συμβεί αυτό, η ομάδα της Νίκαιας θα εισπράξει το 30% του ποσού της μεταγραφής!

Οπως γίνεται αντιληπτό, αυτά τα χρήματα για έναν σύλλογο της Γ’ Εθνικής είναι τεράστια οικονομική ανάσα.

- Την ευκαιρία να δουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στιγμιότυπα από την πρώτη προπόνηση της σεζόν έδωσε η ΚΑΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Εκτός από τα καθιερωμένα σουτάκια, στο βίντεο μπορούν να παρακολουθήσουν την ομιλία του Γιώργου Μπαρτζώκα στους παίκτες των Πειραιωτών, αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Στράτο Περπέρογλου και Δημήτρη Μαυροειδή, ντυμένα στα ερυθρόλευκα.

- Την ήττα με 17-12 γνώρισε η Εθνική Γυναικών από την Ουγγαρία στον πρώτο της αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 που διεξάγεται μέχρι την Κυριακή στο Ζάππειο.

- Μετά τον Κλιφ Κόλιμον, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται και ο Οριον Αουτερμπριτζ, ο οποίος ενημέρωσε ότι έχει πλέον τη βίζα του και θα έρθει για να παίξει στον Αρη.

- Με το άκουσμα της είδησης του «διαζυγίου» του Τζερεμάια Μάσεϊ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, το όνομα του Αμερικανού φόργουορντ ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό.

- Την απόκτηση του Ανδρέα Σιζόπουλου από τον ΟΦΗ για έναν χρόνο ανακοίνωσε το Ρέθυμνο.
Espressonews.gr

Α.Σ.Κ. Ο.Τ.Α: Ανακοίνωση για την κινητοποίηση των Δήμων

Eστάλη από ΑΣΚ-ΟΤΑ
 Η τρικομματική κυβέρνηση  -ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ-  πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα και τις διαθέσεις της τρόικας των δανειστών οδηγεί τους ΟΤΑ στην χρεωκοπία, τις υπηρεσίες σε διάλυση και σε  ιδιωτικοποιήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Τα τρία χρόνια των μνημονίων  μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση στο 60% περίπου και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των ΟΤΑ.

Με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 30% θα έχουμε  πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων της τρίτους.
                Οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων  με τα νέα δεδομένα  ή θα υπολειτουργούν,  ή  θα κλείσουν. 

                Με την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας που βαφτίζουν τώρα «συνταξιοδοτική ωρίμανση», με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων  και  με την απαγόρευση  προσλήψεων μόνιμου προσωπικού  οι Ο.Τ.Α. οδηγούνται σε   αδυναμία παροχής όλων των υπηρεσιών στους πολίτες δηλ. τη διάλυσή τους και την εκχώρηση όλων των υπηρεσιών Κοινωνικού χαρακτήρα σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.). 

Οι πλειοψηφία των αιρετών των ΟΤΑ δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο αρνιόταν να δει την καταστροφή που ερχόταν από τα μνημόνια , από την εφαρμογή του Καλλικράτη κλπ, αλλά πολλές φορές οι ΟΤΑ έπαιξαν τον ρόλο του λαγού για την εφαρμογή των αντιλαικών πολιτικών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.  

Ακόμα και σήμερα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους προς την κεντρική εξουσία οι αιρετοί «ξεχνάν» να μιλήσουν για την εφεδρεία  για την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων για την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. 

Δυστυχώς πάρα πολλοί δήμαρχοι που είναι και στελέχη της ΚΕΔΕ πρωταγωνιστούν στην εκχώρηση υπηρεσιών των ΟΤΑ όπως η καθαριότητα και οι λειτουργία των παιδικών σταθμών στους ιδιώτες πολλές φορές με κόστος μεγαλύτερο από αυτό που στοιχίζουν οι υπηρεσίες τους. 

Πολλοί δήμαρχοι έχουν φτάσει στο  σημείο να μεθοδεύουν και να υλοποιούν την ενοικίαση εργαζομένων με διάφορους απαράδεκτους τρόπους, κόντρα σε κάθε έννοια εργατικού δικαίου στο όνομα της απαγόρευσης των προσλήψεων. 

Καταργούν  κυριολεκτικά την μόνιμη εργασία και ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ με το δικό της αγωνιστικό πλαίσιο μέσα από τις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ το διήμερο 29-30 Αυγούστου που θα γίνει και η συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. 

Την τοπική αυτοδιοίκηση θα την υπερασπιστούμε πρώτοι εμείς οι εργαζόμενοι.
Για τα δικαιώματα μας όμως θα συγκρουστούμε με όποιον τα επιβουλεύεται και όπως και να λέγεται αυτός.   Και πρωθυπουργός και συγκυβερνήτης και υπουργός και δήμαρχος.

Αθήνα 24-08-2012  

ΙΚΑ: Σε κίνδυνο ο συντάξεις εάν δεν βρεθούν 1,4 δισ.



Στο «κόκκινο» βρίσκεται το ΙΚΑ, που χρειάζεται ένα επιπλέον ποσό της τάξης του 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ για να καταβάλει κανονικά συντάξεις και άλλες παροχές μέχρι το τέλος του έτους.

Το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας έχει ήδη εισπράξει το 75% της κρατικής χρηματοδότησης και αν δεν πάρει πρόσθετα χρήματα (1,4 δισ. ευρώ) δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που βιώνει το Ίδρυμα είναι το γεγονός πως κάθε μήνα ακολουθεί τη μέθοδο του εσωτερικού δανεισμού από τα επικουρικά ταμεία (240 εκ. ευρώ). Ωστόσο και πάλι δεν επαρκούν τα χρήματα.

«Αγκάθι» η απώλεια εσόδων από εισφορές και «μαύρη» εργασία

«Αγκάθι» για την πορεία του ταμείου είναι η απώλεια εσόδων από εισφορές λόγω της μείωσης των μισθών και της αύξησης του ποσοστού της ανεργίας.

Συγκεκριμένα τα καθαρά έσοδα του ΙΚΑ από εισφορές -δεν υπολογίζονται χρήματα που πηγαίνουν στον ΕΟΠΠΥ και άλλους οργανισμούς- με βάση στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους εκπρόσωποι των εργαζομένων:

- Τον Μάιο μειώθηκαν κατά 122 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2011 και

- Τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 141 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς.

Την ίδια στιγμή η εισφοροδιαφυγή έχει πλέον φτάσει το 37% από 28% που ήταν πέρσι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απώλειες του ΙΚΑ να υπολογίζονται σε 5 δισεκατομμύρια, ποσό που αν μπορούσε να εξοικονομηθεί δεν θα χρειάζονταν νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.

Πηγή: Έθνος

Πύρινη κόλαση στην Αττική

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 3:54 οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βορειοανατολική Αττική.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Αφίδνων παίρνοντας αμέσως μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε γρήγορα προς το Κοκκινόβραχο και το Κρυονέρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τις φλόγες σε εκείνο το σημείο όμως δεν τα κατάφεραν και η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και έφτασε στον Άγιο Στέφανο που απειλεί σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Η πυροσβεστική ενημερώνει ότι η φωτιά μπήκε στο στρατόπεδο Παπαβασιλείου που είναι στην Εθνική Οδό πριν τα διόδια των Αφίδνων αλλά κατάφεραν να την περιορίσουν. Οι φλόγες προκάλεσαν ζημίες στον προαύλιο χώρο χωρίς να φτάσουν στις αποθήκες πυρομαχικών.

Από την μέχρι τώρα ενημέρωση αρκετά σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημίες από την πυρκαγιά ενώ οι φλόγες είναι σε απόσταση αναπνοής από πρατήριο υγρών καύσιμων στην Λεωφόρο Τραπεζούντας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή είναι μεγάλες και αναμένεται να αυξηθούν. Στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 14 υδροφόρες δήμων και 26 εθελοντές. Από τον αέρα ρίψεις νερού κάνουν 4 canadair και δυο ελικόπτερα.

Η πυροσβεστική που δίνει άνιση μάχη με τις φλόγες προσπαθεί να την περιορίσει στο σημείο γιατί υπάρχει φόβος ότι μπορεί να φτάσει στην Πάρνηθα.

Η τροχαία έχει κόψει την κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Εκτροπές των οχημάτων γίνετε από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης για το ρεύμα προς Λαμία και στον κόμβο Καπανδριτίου προς Αθήνα.

Τραγωδία με δύο νεκρούς έξω από το Empire State Building



Η ένοπλη επίθεση έξω από το Empire State Building, στην περίφημη 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, είχε δύο νεκρούς.
Ο ένοπλος άνδρας που άνοιξε πυρ ονομάζεται Τζέφρι Τζόνσον και ήταν 53 ετών.
Αυτόπτες μάρτυρες από τον τόπο της τραγωδίας μεταδίδουν εικόνες αλλοφροσύνης και συγκλονιστικές μαρτυρίες περίοικων που, εκεί που περπατούσαν αμέριμνοι στο δρόμο, έγιναν αίφνης μάρτυρες ενός αιματηρού περιστατικού..

Ήταν ένας απολυμένος υπάλληλος, σχεδιαστής αξεσουάρ μόδας, ο οποίος ακολουθούσε από διακριτική απόσταση μία πρώην συνάδελφό του, 41 ετών, με σκοπό να την σκοτώσει, όπως και τελικά έκανε, μπροστά στο εμβρόντητο πλήθος, που έτρεχε πανικόβλητο να βρει καταφύγιο.

Αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της 41χρονης, ο ένοπλος, που ήταν ντυμένος με κοστούμι, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους περαστικούς από το σημείο, σκορπίζοντας τον πανικό.

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή πυροβόλησαν και σκότωσαν το δράστη, ωστόσο κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα -επτά άνδρες και δύο γυναίκες- τα οποία, όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενδέχεται να επλήγησαν από «αδέσποτες» σφαίρες των αστυνομικών.