EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αντιμέτωπος με την οργή των... Ανακτόρων ο πρίγκιπας Χάρι!



Σε ξινό του βγήκε το ξεφάντωμα του πρίγκιπα Χάρι, καθώς με την επιστροφή του στο παλάτι τον περίμενε μια όχι και τόσο θερμή υποδοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η βασιλική οικογένεια έχει γίνει έξαλλη με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που διέρρευσαν στον τύπο και δείχνουν τον έξαλλο τρόπο διασκέδασης του πρίγκιπα Χάρι στο Λας Βέγκας.
Αντιμέτωπος με την οργή των… Ανακτόρων ήρθε ο πρίγκιπας Χάρι καθώς σύμφωνα με βρετανικά μέσα η γιαγιά του πρίγκιπα, Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού ο εγγονός της εξέθεσε και τον ίδιο αλλά και τα Ανάκτορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η  διαρροή των επίμαχων φωτογραφιών προήλθε από κάποιο "φίλο" του πρίγκιπα Χάρι που έβγαλε τα ντροπιαστικά στιγμιότυπα και τα πούλησε σε ιντερνετικό περιοδικό.
Για τον πρίγκιπα Χάρι τώρα, όπως λένε οι φίλοι του, σύμφωνα με την Daily Mail δεν ιδρώνει και το αυτί του. "Δεν το πήρε και κατάκαρδα, όπως καταλαβαίνω" ανέφερε ένας από τους φίλους του. Πηγή μέσα από τα Ανάκτορα ανέφερε ότι ο πρίγκιπας "έχει πολύ πληθωρικό χαρακτήρα κι επρόκειτο για αποκλειστικά ιδιωτικές διακοπές".
Κάποιο υποστηρίζουν πως ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να οδηγηθεί στη Σκοτία, όπου παραθερίζουν η γιαγιά του και ο πατέρας του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ενώ πολύ αρνητικό είναι το κλίμα και για τους σωματοφύλακες που τον συνόδευσαν στις ΗΠΑ.

Επίσης σάλος προκλήθηκε από την απόπειρα του παλατιού να απαγορεύσει στα βρετανικά ΜΜΕ να αναπαράγουν τις φωτογραφίες, προσπάθεια που έπεσε στο κενό καθώς η ταχύτητα του Διαδικτύου τις είχε κάνει από την πρώτη στιγμή παγκόσμιο θέμα συζήτησης.
Η θεωρία πάντως ότι οι φωτογραφίες είναι προϊόν πλαστογραφίας καταρρίπτεται τόσο από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρίγκιπας δεν έχει διαψεύσει ακόμη κάτι, ενώ στο στήθος του φορά το μενταγιόν, αγαπημένο κόσμημα που φορά πάντα επειδή φέρεται να του το χάρισε η πρώην αγαπημένη του Chelsy Davy.

ΠΟΣΔΕΠ: Κατά των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια



Εναντίον των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια τάσσεται η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας των Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγενία Μπουρνόβα, η οποία με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ τονίζει ότι οι πανεπιστημιακοί συμφωνούν με την ανάγκη δίκαιης κατανομής των βαρών και πάταξης της φοροδιαφυγής με όλα τα μέσα.

Και συγχρόνως υπενθυμίζει ότι «ότι οι πανεπιστημιακοί δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση από το 2004: όταν λοιπόν κάποιοι έκαναν πάρτι αυξήσεων οι πανεπιστημιακοί δεν συμμετείχαν! Επιπλέον έχουν χάσει ήδη το 25% των ονομαστικών τους αποδοχών από το 2009. Ας σημειωθεί εξάλλου ότι δεν έχουν καμία ιδιαίτερη πρόνοια δηλαδή ούτε μειωμένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε λέσχες για φτηνό καφέ και φαγητό ούτε δωρεάν κατοικία στον τόπο υπηρεσίας τους ούτε καν τη δυνατότητα συνυπηρέτησης με τους/τις συζύγους τους!!! Είναι απαράδεκτο να καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους με τέτοια άδικη αντιμετώπιση από την πολιτεία».

Τέλος, η γενική γραμματέας, υποστηρίζει ότι «το βάρος της κυβέρνησης πρέπει να δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και όχι στις οριζόντιες περικοπές: η συμμετοχή στην προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης της χώρας πρέπει να είναι ανάλογη με το ύψος των αποδοχών του κάθε εργαζόμενου και την περιουσιακή του κατάσταση ώστε να μην θίγεται πια το αίσθημα του δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ

Δένδιας: Εξήγγειλε ίδρυση ειδικού τμήματος κατά της ρατσιστικής βίας



Την ίδρυση ειδικού τμήματος εντός της Ασφάλειας για το θέμα της ρατσιστικής βιας εξήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση. «Δεν έχει καμία έννοια να παραμένει κανείς σε αυτό το υπουργείου εάν δεν υπηρετεί μια πολιτική επίλυσης του ζητήματος αυτού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ταυτόχρονα πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απολύτου κινδύνου και συνολικής κοινωνικής ανατροπής, λόγω του μεταναστευτικού και υπογράμμισε την προσωπική του πολιτική βούληση αλλά και του υπουργείου για την την επίλυση του ζητήματος.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις «εγκρίτων δικτύων με επίκεντρο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», σύμφωνα με τις οποίες τα κρούσματα ρατσιστικής βίας φτάνουν πλέον τις εκατοντάδες.

Ζήτησε από τον υπουργό να συνυπολογίσει το γεγονός, ότι «ακριβώς επειδή υποχωρεί και υποτιμάται το κράτος σε συνθήκες κρίσης, ανοίγει ελεύθερα ένα πεδίο για τη διαμόρφωση άλλου τύπου συλλογικοτήτων που δρουν σαν συμμορίες, ξεκινώντας από ελέγχους ταυτοτήτων ή παρεμβάσεις σε θρησκευτικούς χώρους και φτάνοντας μέχρι τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα».

Στοιχειά που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια του Ασυρμάτου Δικτύου μας.


 

Δεδομένης της ιδιαιτέρως ευάλωτης φύσης των Ασυρμάτων δικτύων, αυτά έχουν καταστεί θύματα συνεχών επιθέσεων, τις περισσότερες φορές με στόχο την απλή υποκλοπή πηγών πχ πρόσβαση στο Internet. Σαν κεντρικό βήμα γνωρίζουμε όλοι την Κρυπτογράφηση και Αυθεντικοποίηση (Encryption/ Authentication) χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα πρωτόκολλα του Router/ Modem μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά επιπλέον στοιχειά που αθροιστικά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια του Ασυρμάτου Δικτύου μας.
1. Ενεργοποίηση Πρωτοκόλλων Αυθεντικοποιήσης και Κρυπτογράφησης
Προτιμάμε το WPA II που αποτελεί την ισχυρότερη και πιο αξιόπιστη μορφή για αυθεντικοποίηση και κρυπτογράφηση αυτή τη στιγμή για τα Ασύρματα Δίκτυα. Ούτως ή άλλως δεν αφήνουμε το δίκτυό μας σε καμία περίπτωση «ξεκλείδωτο».
2. Ενεργοποιώντας το MAC Filtering
Ενεργοποιούμε το φίλτρο του Δρομολογητή/Modem μας, έτσι ώστε μόνο συγκεκριμένες MAC διευθύνσεις να γίνονται αποδεκτές. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθεί στο δίκτυο κάποιος άλλος χρήστης, τότε χειροκίνητα του δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, πάντα μέσα από το Interface του Δρομολογητή/ Modem.
3. Απενεργοποιώντας τον DHCP Εξυπηρετητή
Aπενεργοποιούμε τον DHCP εξυπηρετητή, ώστε ακόμα και αν κάποιος συνδεθεί χωρίς την έγκριση μας στο ασύρματο δίκτυο, να μην λάβει ΙΡ διεύθυνση και συνεπώς να είναι αδύνατο να συνδεθεί στο Internet. Εννοείται πως σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να δώσουμε εμείς χειροκίνητα ΙΡ διεύθυνση στον υπολογιστή μας και να επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται αυτή η διεύθυνση.
4. Ενεργοποιώντας την δυνατότητα για SSID Cloaking
Απενεργοποιούμε την εκπομπή του ονόματος του ασύρματου δικτύου μας (SSID CLOAKING). Κατ΄αυτόν τον τρόπο το δίκτυο μας δεν είναι άμεσα ορατό από τους «γείτονες» και δυσκολεύουμε περαιτέρω την προσπάθεια τους να συνδεθούν σε αυτό.
5. Ενεργοποιώντας την δυνατότητα για Access Point Isolation
Συνδεόμαστε στο Router/ Modem μας και (αν παρέχει την δυνατότητα) ενεργοποιούμε το Access Point Isolation. Κατ΄άυτον τον τρόπο ακόμη και αν κάποιος κακόβουλος καταφέρει να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο, δεν έχει την δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τους άλλους συνδεδεμένους υπολογιστές του δικτύου μας παρά μόνο με το Internet. Ως εκ τούτου διασφαλίζουμε λίγο περισσότερο τα προσωπικά μας δεδομένα.
6. Περιορίζοντας την ένταση του σήματος εκπομπής
Περιορίζοντας την ένταση εκπομπής του σήματος του Δρομολογητή/ Modem μας, δεν το αφήνουμε να πάει πολύ μακρύτερα από τους τοίχους του δικού μας χώρου. Ως εκ τούτου είναι λιγότερο προσβάσιμο από τους «γύρω» μας.
7. (για extreme περιπτώσεις) Εισάγοντας RF Shielding
Αν θεωρείτε ότι τα παραπάνω βήματα δεν είναι αρκετά για την ασφάλεια σας, προτείνουμε RF Shielding. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους με κατάλληλη μπογιά και να καλύψετε τα παράθυρα σας με κατάλληλη αυτοκόλλητη επίστρωση, τα οποία περιορίζουν την ένταση του σήματος που «βγαίνει» εκτός του χώρου σας. Βέβαια, εκτός αν έχετε την ιδιότητα του μυστικού πράκτορα, κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο.
Τα παραπάνω βήματα εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα του ασύρματου μας δικτύου. Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλαπλά αντίμετρα για τον κακόβουλο επιτιθέμενο που μπορεί να ξεπεράσουν πολλά από αυτά τα εμπόδια πχ ειδικές κεραίες λήψης, λήψη πακέτων και έλεγχος ΙΡ διευθύνσεων, MAC spoofing κτλ. Παρόλα αυτά, η κεντρική ιδέα του άρθρου αυτού είναι η «Άμυνα σε βάθος», όπου εισάγοντας πολλαπλές διαδοχικές ζώνες άμυνας, στοχεύεις στο να καταστήσεις το δίκτυο σου μη ελκυστικό στόχο, στην συντριπτική πλειοψηφία των εισβολέων και συνεπώς να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο.
Το μοναδικό προαπαιτούμενο είναι καλή γνώση της χρήσης του Router/ Modem που έχουμε και φυσικά πολύ προσοχή στον πειραματισμό μας, για να μην καταλήξουμε να κλειδώσουμε απέξω όχι τον επιτιθέμενο αλλά τον εαυτό μας.
Παναγιώτης Γαλιώτου
Καθηγητής της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College

Στην παραγωγή το sport Tiguan της VW



Eτοιμη να ανακοινώσει την παραγωγή του coupe Tiguan είναι η VW. H Γερμανική εταιρεία, αφού κατέγραψε τους διθυράμβους που πήρε το πρωτότυπο Cross Coupe SUV Concept, φέρεται έτοιμη να μπει στην κατηγορία SUV, εκεί δηλαδή που είναι ήδη η Range Rover με το Evoque, και η BMW με την X1.

Το νέο μοντέλο θα χτιστεί  πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB στην οποία θα «πατήσει» το επόμενο Golf, αλλά και το επερχόμενο SUV της Seat.
Το μήκος του είναι στα 4,3 μέτρα -όσο περίπου το Tiguan δηλαδή- και είναι υβριδικό (τουλάχιστον το πρωτότυπο).

Μεταξύ των γνώριμων TSI και πετρελαίου κινητήρες, θα διαθέτει και ένα υβριδικό σύστημα...�?τοιμη να ανακοινώσει την παραγωγή του coupe Tiguan είναι η VW. H Γερμανική εταιρεία, αφού κατέγραψε τους διθυράμβους που πήρε το πρωτότυπο Cross Coupe SUV Concept, φέρεται έτοιμη να μπει στην κατηγορία SUV, εκεί δηλαδή που είναι ήδη η Range Rover με το Evoque, και η BMW με την X1.

Το νέο μοντέλο θα χτιστεί  πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB στην οποία θα «πατήσει» το επόμενο Golf, αλλά και το επερχόμενο SUV της Seat.
Το μήκος του είναι στα 4,3 μέτρα -όσο περίπου το Tiguan δηλαδή- και είναι υβριδικό (τουλάχιστον το πρωτότυπο).
Μεταξύ των γνώριμων TSI και πετρελαίου κινητήρες, θα διαθέτει και ένα υβριδικό σύστημα...

Δωρεάν μαστογραφίες στην Κρήτη



Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους δημότες του ότι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται σε οικισμούς του δήμου από την Τετάρτη 22 έως και την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται:

- στο Σκινιά σήμερα, Πέμπτη (έξω από το Αγροτικό Ιατρείο)

- στο Θραψανό την Παρασκευή 24 Αυγούστου (έξω από τον Ι.Ν. Εσταυρωμένου)

- Στο Αρκαλοχώρι τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Αυγούστου (έξω από το Κέντρο Υγείας).

Οι ώρες λειτουργίας της Μονάδας είναι από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία όσες γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 75 ετών, το επιθυμούν. Επιπλέον, μαστογραφία μπορούν πραγματοποιήσουν και γυναίκες κάτω των 40 ετών, σε περίπτωση που έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά τους.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους:

- για την επίσκεψη του Μαστογράφου στο Σκινιά, με την κα Μαρίνα Χαλαμπαλάκη στο τηλέφωνο 28910 29993.

- για την επίσκεψη του Μαστογράφου στο Θραψανό, με την κα Αργυρώ Περαντωνάκη στο τηλέφωνο 28910 41838

- για την επίσκεψη του Μαστογράφου στο Αρκαλοχώρι, με την κα Κρυσταλλία Αρχοντάκη στο 28910 23013 ή 28913 40200.

Μειώνεται η παρακράτηση της σύνταξης για δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών



Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξής τους, από τα 6/10 που ήταν έως τώρα, μειώνεται το ποσοστό που παρακρατεί το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση δανείων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ιδρύματος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης, ότι σε περίπτωση που η μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση είναι μεγαλύτερη των 3/10 των μηνιαίων απολαβών, οι δανειολήπτες οφείλουν να γνωστοποιήσουν με υπεύθυνη δήλωση προς τις υπηρεσίες του ΙΚΑ:

- ότι συναινούν να παρακρατείται ποσοστό μεγαλύτερο των 3/10 από τις μηνιαίες απολαβές τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους ή

- ότι δεν συναινούν στη παρακράτηση ποσοστού μεγαλύτερου των 3/10 των μηνιαίων αποδοχών τους, αναλαμβάνοντας τη υποχρέωση να καταβάλουν οι ίδιοι τη διαφορά των δόσεων ανά εξάμηνο (έως 30/06 ή 31/12), στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στα Καταστήματα Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Πειραιά ή στην Τράπεζα και στο λογαριασμό ΙΒΑΝ που τους έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως.

Οι δανειολήπτες, που η μηνιαία δόση των δανείων τους είναι μικρότερη των 3/10 των τακτικών αποδοχών τους, δεν χρειάζεται να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση.

Έντονες οι αντιδράσεις στην Κόρινθο για την μεταφορά μεταναστών


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών της Κορίνθου για την μεταφορά 400 περίπου παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της περιοχής.

Μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και πολίτες προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία του στρατοπέδου Κορίνθου σε κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών.



Δεν θα υπάρξουν εφέτος αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Δεν πρόκειται να υπάρξουν εφέτος αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και επιπλέον θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου, ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής, επανέλαβε για μία φορά ακόμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Aσ. Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό 9,84 σημειώνοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.

Επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013.

Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη για να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο προκειμένου η αποκρατικοποίηση να γίνει σωστά.

Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι... κλέφτες στις ΗΠΑ;



Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το NICB, τα… παλαιά ιαπωνικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι τα αγαπημένα των… ληστών στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η αμερικανική έκθεση, και για το 2011 (όπως και το 2010), τα Honda Accord του 1994 και το Civic του 1998 ήταν αυτά που βρέθηκαν στην κορυφή της σχετικής λίστας, ακολουθούμενα από τα Ford Pickup του 2006. Από εκεί και πέρα, οι κλέφτες έδειξαν προτίμηση στα Toyota Camry, Dodge Caravan, Acura Integra, Chevrolet Pickup, Dodge Pickup, Ford Explorer και Nissan Sentra.

Στην ερώτηση γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα παλαιά ιαπωνικά η απάντηση είναι διότι δεν διαθέτουν συστήματα συναγερμού, όπως συμβαίνει με τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2010 οι Αμερικανοί μείωσαν τον αριθμό των κλεμμένων αυτοκινήτων στα επίπεδα του 1967, κυρίως λόγω των αντικλεπτικών συστημάτων. Για το 2011 η τάση αυτή συνεχίστηκε, με τον αριθμό των κλοπών να έχει μειωθεί κατά 3,3%, σε σύγκριση με το 2010.

Τι λέει σε επιστολή του ο "τοξοβόλος" που αναζητείται από την ΕΛΑΣ



νέος άνδρας τον οποίον αναζητεί η αστυνομία, στα πλαίσια της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου, γνωστός και ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος, ανήρτησε επιστολή στον ιστότοπο “indymedia”.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του:

«Ξεκινάω να γράφω επ' αφορμής της πρόσφατης στοχοποίησής μου από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ως συνεργό σε δολοφονία ενός ρουφιάνου κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στην Πάρο. Ο βασικός λόγος που γράφω είναι για να σπάσω το μονοπώλιο του λόγου της εξουσίας, τουλάχιστον γύρω απ' το πρόσωπό μου και τις επιλογές μου.

Όμως τώρα το βρώμικο αυτό παιχνίδι των μπάτσων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Με στοχοποιούν για φόνο, ως συνεργό στη ληστεία της Πάρου. Δημιουργούν εντυπώσεις και πάλι διαστρεβλώνοντας μια πραγματικότητα μιλώντας για επίθεση σε ανυποψίαστο πολίτη και λοιπές μαλακίες που σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στο επάγγελμα του δημιουργεί την εντύπωση ότι οι ληστές τον πυροβόλησαν επειδή ήταν ταξιτζής(!) και όχι επειδή παρεμπόδισε τη διαφυγή τους πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ληστές, ενώ μία αναφορά στην πολιτική ταυτότητα του -ήταν υποστηρικτής της χούντας- δεν έγινε ποτέ.

Βέβαια αυτή είναι μια εικόνα που σχημάτισα πάλι απ' τους ίδιους τους δημοσιογράφους και δεν ήμουν εκεί να δω τί ακριβώς συνέβη οπότε κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Αυτό βέβαια δε θα με κάνει να μην αναγνωρίσω το ρόλο του ρουφιάνου σε αυτήν την περίπτωση. Πόσο μάλλον το γεγονός ότι με κατηγορούν γι αυτό. Έχουν φτάσει στο σημείο να δείχνουν φωτογραφία από τη ληστεία και να συγκεκριμενοποιούν ποιό πρόσωπο είμαι! Και καπάκια πετάνε τη φωτογραφία μου με το τόξο στο Σύνταγμα. Έτσι χειραγωγούν την κοινή γνώμη, με τέτοια τεχνάσματα κατασκευάζουν και εδραιώνουν κάθε ψεύδος που ευνοεί την εξουσία για να πετύχουν την υποταγή του πληθυσμού. Τις κατασκευασμένες ειδήσεις βλέπει και πείθεται και ο κάθε επίδοξος ήρωας-ρουφιάνος όπως ο Δημήτρης Μίχας και θυσιάζεται για να υπηρετήσει την έννομη τάξη.

Το ότι ξεκαθαρίζω τη θέση μου πως δεν ήμουν εκεί δεν είναι ένα τεχνικό ψεματάκι για να τη γλιτώσω. Είναι μια αλήθεια που πρέπει να διατυμπανίσω γιατί αν τους αφήσω να λένε ότι θέλουν στο τέλος θα καταλήξω να χρεώνομαι τα πάντα. Και προτίθεμαι να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Στην τελική δε διαπραγματεύομαι την ειλικρίνεια μου, και υπερασπίζομαι με πάθος τη θέση ότι τα λεγόμενα των επαναστατών στο δημόσιο λόγο τους δεν νοείται να είναι ψεύδη. Γιατί πολύ απλά μια τάση να καθορίζονται τα κείμενα απ' την υπερασπιστική γραμμή εντός των θεσμών (κατανοητό σε ένα βαθμό), όταν εφαρμόζεται καταστρατηγώντας την αξία της ειλικρίνειας (όχι απέναντι σε μπάτσους και δικαστές, αλλά απέναντι σε αυτούς που θέλουμε να μας ακούσουν) καταλήγει ο λόγος να χάνει την επαναστατική σημασία του και να γίνεται τεχνική δικαστικής υπεράσπισης. Και στο τέλος οι επαναστάτες χάνουν την αξιοπιστία τους.

Όταν έμαθα για τη ληστεία στην Πάρο, ενστικτωδώς η ψυχή μου τάχθηκε με το μέρος των δραστών. Θέλω να πιστεύω ότι οι μπάτσοι δε θα καταφέρουν να τους πιάσουν. Διαβάζω δημοσιεύματα ότι είναι στα ίχνη τους και σκέφτομαι «καλά παπαριές, και για μένα τόσες φορές είπαν ότι είναι στα ίχνη μου και ήταν όλες ψέματα. Μια φορά με είχαν στ' αλήθεια και οι δημοσιογράφοι έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, μάλλον θα παραπλανούν»...

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να μοιραστώ με αυτό το γράμμα μου αλλά αυτολογοκρίνομαι γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγάλει ο εχθρός συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον μας. Ίσως έρθει η στιγμή που δε θα έχει σημασία για τον εχθρό και μιλήσω τότε.

Σημαντικό είναι να αναφερθώ στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου που συνελήφθη για την υπόθεση αυτή. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά αναγνωρίζω στα γραπτά του έναν αξιοπρεπή άνθρωπο. Δεν εμπιστεύομαι τα λεγόμενα των μπάτσων, και θα εμπιστευτώ ό,τι δηλώσει ο σύντροφος στο δημόσιο κείμενο του. Θεωρώ όμως ότι όπως και να 'χει έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας και όχι να ταφεί στη σιωπή. Του στέλνω μια αδερφική αγκαλιά και ένα "κουράγιο σύντροφε".»

Πολιτική Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα και το Ευρώ



Το απόγευμα της Πέμπτης 23 Αυγούστου συναντώνται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να διαμορφώσουν μία κοινή πολιτική έναντι της διάσωσης της Ευρωζώνης από τη μία και επί του ελληνικού ζητήματος από την άλλη.

Η συνάντηση κρίνεται σημαντική, διότι αποτελεί πρελούδιο των διαδοχικών και κρίσιμων ραντεβού που θα έχει την Παρασκευή στο Βερολίνο και το Σάββατο στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τα φαινόμενα, που συνήθως απατούν, η συνάντηση Ολάντ - Μέρκελ δεν θα καταλήξει σε οριστικά αποτελέσματα.

Το περιεχόμενο της συζήτησης, ωστόσο, θα διαμορφώσει σίγουρα έναν «οδικό χάρτη», στο πλαίσιο του οποίου θα κινηθεί η Ευρωζώνη έως και τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, που θα είναι και η κορύφωση όλων αυτών των διεργασιών για το ευρώ και την Ελλάδα.

Ο Φρανσουά Ολάντ, που εισπράττει τον τελευταίο καιρό σειρά αρνητικών σχολίων, θα πρέπει να επιδείξει κάποια πυγμή έναντι της καγκελαρίου, η οποία βρίσκεται στο απόγειο της δημοφιλίας της, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, την ώρα που η Γερμανία εισέρχεται και επισήμως σε προεκλογικό κλίμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται για έλλειμμα δυναμικών ενεργειών σε περιβάλλον επερχόμενης οικονομική κρίσης στη Γαλλία, επιθυμεί να ηγηθεί ενός μετώπου που περιλαμβάνει, βεβαίως, τον Ευρωπαϊκό Νότο αλλά ενδεχομένως και άλλες χώρες που δεν συμφωνούν πλέον με τις επιταγές του Βερολίνου και την υφεσιακή προοπτική που επιβάλλει η εμμονή της Γερμανίας σε άτεγκτη δημοσιονομική πειθαρχία.

Η Ολλανδία, ενδεχομένως, να είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθεί στις κάλπες της 12ης Σεπτεμβρίου η άνοδος των Σοσιαλδημοκρατών.

Το Ελληνικό Ζήτημα


Όσον αφορά στην Ελλάδα τώρα, το κλίμα που κυριαρχεί στις κεντροευρωπαϊκές Καγκελαρίες είναι αυτό που εξέφρασε, σχεδόν ξεκάθαρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος την Τετάρτη έπαιξε τον ρόλο του προπομπού - διαμεσολαβητή.

Ενημέρωσε, δηλαδή, την Αθήνα για τα περιθώρια που διαθέτει ο κ. Σαμαράς στο διαπραγματευτικό οδοιπορικό του σε Βερολίνο και Παρίσι. Η άποψη Γιούνκερ δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής στάσης έναντι του ζητήματος αλλά μάλλον κοινή συνισταμένη των δανειστών. «Επιδείξτε αξιοπιστία και θα δούμε» είναι το μότο αυτής της στάσης.

Τώρα, όσον αφορά στην ουσία του ζητήματος και από ακριτομυθίες που συνέλαβε το πολιτικό μικρόφωνο (από διαρροές) αλλά και από τα συμφραζόμενα από τις επίσημες δηλώσεις Γιούνκερ προκύπτουν τα εξής:

Α) η Ευρωζώνη συζητά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ως προς τα ομόλογα που διατηρεί ο επίσημος τομέας (Κεντρικές Τράπεζες, κράτη και ΕΚΤ), αλλά το θέμα δεν συζητείται δημόσια επί του παρόντος

Β) η επιμήκυνση είναι ένα δύσκολο ζήτημα, αλλά θα μπορούσε να παραχωρηθεί, αν δεν συνεπάγεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, στην καταβολή της οποίας η Γερμανία και οι δορυφόροι της είναι αντίθετοι.

Γ) ναι, συζητείται η μείωση των επιτοκίων, αλλά και αυτό το θέμα δεν τίθεται επί του παρόντος.

Το χρονοδιάγραμμα

Οι Ολάντ και Μέρκελ θα συζητήσουν προκειμένου να συμφωνήσουν στη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον εντός του οποίου θα κινηθεί η «Τελευταία Ευκαιρία για την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup την Τετάρτη στο Μαξίμου. Από τη στιγμή που ακούγεται αυτή η φράση, τότε υφίσταται η διάθεση αλλά και η απόφαση «να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία», όπως επισημαίνουν με νόημα (και σωστά) οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Ως εκ τούτου, με άλλοθι την έκθεση της τρόικας, η Ευρωζώνη επιφυλάσσεται να διαμορφώσει την πολιτική της έναντι της Αθήνας έως τα μέσα - τέλη Οκτωβρίου, έτσι ώστε η πολυπόθητη δόση να είναι στην Αθήνα περί τα μέσα ή τα τέλη Νοεμβρίου, αφού πρώτα θα έχει διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός ως προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Ως προς τις ταμειακές ανάγκες της Ελλάδας (μισθοί, συνάξεις κ.λπ.), η Ευρωζώνη φέρεται να πιστεύει πως η στενότητα και το έλλειμμα ρευστότητας λειτουργούν εκτονωτικά (;) και άρα «εκφοβιστικά» προς την ελληνική κοινωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεσος κίνδυνος εσωτερικής παύσης πληρωμών.

LG Optimus Vu, Το tabletόφωνο ξεκινάει την καριέρα του και στην Ευρώπη


 

Δύο από τις πιο ευχάριστες ανακοινώσεις τον περασμένο Φεβρουάριο στην έκθεση MWC 2012 στη Βαρκελώνη ήταν το LG Optimus Vu και το Samsung Galaxy Note 10.1 και τα δύο με πενάκι. Μια που τα έδειξαν όμως τότε και μια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ! Οι μήνες πέρασαν και μετά τις ανακοινώσεις για την κυκλοφορία του Note 10.1 πριν μερικές ημέρες, σήμερα έγινε γνωστό ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει σταδιακά και στην Ευρώπη η κυκλοφορία του τετραπύρηνου LG Optimus Vu.
Το LG Optimus Vu (TechblogTV) που κυκλοφορεί ήδη στη Νότιο Κορέα έχει πουλήσει ήδη πάνω πό 500.000 κομάτια.



LG Optimus Vu, Το tabletόφωνο ξεκινάει την καριέρα του και στην Ευρώπη

LG Optimus Vu, Το tabletόφωνο ξεκινάει την καριέρα του και στην Ευρώπη
Πηγή

Η πισωκίνητη BMW Χ3 (photos)



Μία νέα, βασική, έκδοση της X3 θα λανσάρει το φθινόπωρο στην Ευρώπη η BMW. Πρόκειται για την sDrive 18d, με κίνηση στον πίσω άξονα και 2λιτρο diesel κινητήρα, η οποία θα είναι η πιο προσιτή στην απόκτηση και οικονομική στην κατανάλωση Χ3.









Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν μεικτή κατανάλωση μόλις 5,1 lt/100 km για το μεσαίο τους SUV (εκπομπή CO2: 135 g/km).

Η έβδομη παραλλαγή της X3 είναι η μοναδική χωρίς τετρακίνηση. Θα εξοπλίζεται με τον 2.0 diesel, τεχνολογίας TwinPower Turbo, τον οποίο συναντάμε και στη Χ1.

Αποδίδει 143 PS και εμφανίζει μέγιστη ροπή 36,7 kgm, διαθέσιμη από τις 1.750 έως τις 2.500 rpm. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλεγεί και αυτόματο 8 σχέσεων.




Γολγοθάς για τους ανάπηρους

Γολγοθάς ταλαιπωρίας και υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το σκηνικό της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία στο Ρέθυμνο, που τραβούν τον καθημερινό τους ανήφορο, καθώς η οικονομική τους δυσχέρεια τους έχει φέρει σε απόγνωση. Την ώρα που οι πληρωμές των επιδομάτων παραμένουν εγκλωβισμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, οι δικαιούχοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες.

Η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο Ρέθυμνο, που θα είχε ρόλο ελεγκτικό για την έγκριση των αναπηρικών συντάξεων των ασφαλισμένων του Νομού, έχει μπει στο "ψυγείο" παρά τις  διθυραμβικές εξαγγελίες του υπουργείου εργασίας. Το παράδοξο είναι πως το ΚΕΠΑ, ιδρύθηκε μεν και μάλιστα μετά από μεγάλο αγώνα των τοπικών φορέων λόγω των αντιδράσεων των εκπροσώπων των ΑμεΑ, αλλά δεν λειτουργεί επειδή η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ δεν έχει προχωρήσει στην σύσταση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

Την αγανάκτησή του για την αναλγησία της πολιτείας εκφράζει το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκφράζουμε την οργή και την έντονη αγανάκτηση των εργαζομένων του Ρεθύμνου, γιατί ενώ έχει δημιουργηθεί και στο Νομό μας ΚΕ.Π.Α., καθυστερεί η λειτουργία του με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας που χρειάζονται πιστοποίηση της αναπηρίας τους να έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού κάθε καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης και την καταβολή της σύνταξης, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Απαιτούμε, την άμεση λειτουργία του ΚΕ.ΠΑ. στο Ρέθυμνο».

Πηγή: prismanews.gr

Τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούν τη "μαύρη τρύπα"



Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του κράτους, καθώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού συνεχίζει να επηρεάζεται από τη βαθιά ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα έφτασε στα 2,2 δισ. ευρώ, με το συγκεκριμένο ποσό να κινδυνεύει να αυξηθεί θεαματικά λόγω των αναγκών που υπάρχουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα, τα τελευταία έχουν ήδη λάβει το 74,2% της ετήσιας επιχορήγησής τους, δηλαδή 9,7 από τα 13,1 δισ. ευρώ που προβλέπεται να λάβουν για το 2012, γεγονός που σημαίνει πως η πρόσθετη χρηματοδότησή τους αποτελεί μονόδρομο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΟΓΑ ο οποίος έχει απορροφήσει το 79,4% της ετήσιας επιχορήγησης. Ακολουθούν το ΤΑΠ-ΟΤΕ με 75%, το ΙΚΑ (74,7%), ο ΕΟΠΥΥ (68,7%), το ΝΑΤ (68,2%) και ο ΟΑΕΕ (64,4%).

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βόρεια Καλιφόρνια λόγω πυρκαγιών



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες η βόρεια Καλιφόρνια εξαιτίας των πολυάριθμων πυρκαγιών, μετά από απόφαση του κυβερνήτης της Τζέρι Μπράουν.

Πιο συγκεκριμένα οι κομητείες Πλούμας, Σάστα και Τεχάμα στις οποίες μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές εκπέμπουν «SOS», αφού μέχρι στιγμής  η φωτιά έχει κατακάψει περισσότερα από 10.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Οι Αμερικάνοι μάλιστα έδωσαν και όνομα στην μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές, σαν να πρόκειται για κάποιον εφιαλτικό τυφώνα ή τσουνάμι !!! Η πυρκαγιά «Ποντερόζα» όπως την είπαν, έχει ήδη καταστρέψει περίπου πενήντα κτίρια και απειλεί άλλα 200.

Στις κομητείες όπου πλήττονται επιχειρούν τουλάχιστον 2.100 πυροσβέστες με 11 ελικόπτερα.

Δράμα: Σύλληψη 42χρονου για εμπρησμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων



Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας 42χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες φθορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο συλληφθείς είχε προκαλέσει τα ξημερώματα της Τρίτης φθορές στη φωτεινή επιγραφή πρατηρίου υγρών καυσίμων σε χωριό της Δράμας και στη συνέχεια με τη χρήση ενός αναπτήρα προκάλεσε πυρκαγιά σε Ι.Χ., το οποίο ήταν σταθμευμένο στον χώρο του πρατηρίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Πηγή: xanthipress.gr

Προς εφεδρεία οι υπάλληλοι 250 οργανισμών του Δημοσίου



Η κυβέρνηση καλείται να απομακρύνει 150.000 δημοσίους υπαλλήλους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αριθμός που σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Απασχόλησης κάνει λόγο για εφεδρεία νέου τύπου, η οποία πλέον θα δίνει… αντι-κίνητρα για την παραμονή δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται ή είναι κοντά στην τριετία για να βγουν στη σύνταξη. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, οι πρώτοι που θα τεθούν αντιμέτωποι με την εφεδρεία είναι οι υπάλληλοι οργανισμών που οδεύουν προς συγχώνευση ή κατάργηση (περίπου 250).

Παράλληλα, στο στόχαστρο των υπουργείων αναμένεται να μπουν όσοι υπάλληλοι έχουν πειθαρχικά παραπτώματα ή βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω προβλημάτων.

Μυτιλήνη: Ηλικιωμένος πέθανε αβοήθητος γιατί δεν υπήρχε γιατρός



Ένα θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Αγιάσου Λέσβου. Ένας άνδρας 67 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο προς το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, επειδή η αγροτική γιατρός που εφημέρευε ήταν εκτός της πόλης και έτσι δεν μπόρεσε κανείς να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπογράφουν οι «Αγανακτισμένοι πολίτες» και εστάλη στο lesvosnews.gr, το ιατρείο της Αγιάσου που έχει μεγάλο πληθυσμό, υπολειτουργεί εδώ και καιρό λόγω έλλειψης προσωπικού και απαραίτητων υλικών.

Η απάντηση των υπευθύνων σ’ αυτό το πρόβλημα, είναι πρόχειρες λύσεις με ανειδίκευτα άτομα, διορισμένα από την Ηλιαχτίδα.

Ένα παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι για να αποφύγουν το συνωστισμό από τα άτομα που ήθελαν να εξυπηρετηθούν, οι γιατροί άρχισαν παράνομα να μαζεύουν τα βιβλιάρια των ασθενών και να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, χωρίς εκείνοι να είναι παρόντες.

Οι κάτοικοι της Αγιάσου ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να δώσουν επιτέλους λύση, στα προβλήματα του κόσμου.

Πηγή: lesvosnews.gr

Ρωσία: Καταστροφικές πλημμύρες με 4 νεκρούς



Φρικτό θάνατο βρήκαν τέσσερις άνθρωποι στην Ρωσία εξαιτίας των πλημμύρων που έπληξαν την περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από την έντονη βροχόπτωση στην περιοχή προκλήθηκε υπερχείλιση ποταμού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 600 κατοικίες στην πόλη Ναβαμιχάιλοφσκι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μια γειτονική πόλη.

Οι αρχές απομάκρυναν  1.500 κατοίκους από τη νότια επαρχία όμως τέσσερα άτομα δεν κατάφεραν να σωθούν.

Κρήτη : Σε σοβαρή κατάσταση Ιταλός από τροχαίο με "γουρούνα"


Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν, χθες το απόγευμα, δύο Ιταλοί που επέβαιναν σε μία «γουρούνα». Οι δύο άνδρες, ηλικίας 35-40 ετών, μετά το τροχαίο, που σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο ένας με κατάγματα και πρόβλημα στα αγγεία, ενώ ο δεύτερος υπέστη ελαφρύτερα τραύματα.

Τη νύχτα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο ελλείψει αγγειοχειρουργού, έμεινε στον Άγιο Νικόλαο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της πόλης.

Πηγή: Cretalive.gr

Στην Πλαταριά κατάσχεσαν 650 κιλά ακατέργαστη κάνναβη



Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας στην Πλαταριά, εντόπισαν και προχώρησαν στην κατάσχεση 650 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και στη σύλληψη 5 ατόμων, τριών Ελλήνων και δύο Αλβανών.
Οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες, γνώριζαν για την μετακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης στο λιμάνι της Πλαταριάς.
Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα "έδεσε" μία βάρκα, με ένα άτομο να κατεβάζει από αυτήν 3 μεγάλους σάκους, τους οποίους οι συνεργοί του φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, που ήταν στο λιμάνι.

Στην περιοχή  υπήρχαν και άλλοι δύο συνεργοί, που επέβαιναν σε δύο Ι.Χ τα οποία θα λειτουργούσαν ως προπομποί για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Αντιλήφθηκαν όμως τους αστυνομικούς και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Συνολικά, στη βάρκα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 15 σάκοι που περιείχαν 626 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 650 κ. περίπου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας.

Αποκτήστε τα Windows 8 από 14,99 ευρώ



Με την προνομιακή τιμή των 14,99 ευρώ ξεκίνησαν οι παραγγελίες στην Microsoft για την απόκτηση των Windows 8 Pro,μέσω της λεγόμενης Windows Upgrade Offer.
Αν έχετε υπολογιστή με εκδόσεις των Windows 7 μετά τις 2 Ιουνίου 2012 μπορείτε να εγγραφείτε για να κατεβάσετε τα Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου 2012.
Όσοι αγόρασαν νέο υπολογιστή με Windows 7 νωρίτερα θα μπορούν να διεκδικήσουν αναβάθμιση αντί 34,99 ευρώ. Μόνο η έκδοση Windows 7 Starter Edition δεν είναι επιλέξιμη για αυτή την προσφορά
Αναλυτικές πληροφορίες για το Windows Upgrade Offer δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα https://www.WindowsUpgradeOffer.com/information.
Η Microsoft λέει πως για να είναι εφικτή η αναβάθμιση ενός υπολογιστή στα Windows 8, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ελάχιστες απαιτήσεις και να έχει περάσει με επιτυχία τους απαραίτητους ελέγχους συμβατότητας
Χρειαζόμαστε ένα μηχάνημα με επεξεργαστή χρονισμένο στο 1GHz, με μνήμη RAM 1GB ή 2GΒ για την έκδοση 32 bit ή 64 bit αντίστοιχα, χώρο 16GB ή 20GB αντίστοιχα, τσιπ γραφικών με υποστήριξη του Microsoft DirectX 9. Για να τα χειριστούμε με την αφή, προφανώς μιλάμε για tablet ή έχουμε οθόνη αφής και εδώ η ελάχιστη απαίτηση είναι η υποστήριξη πολλαπλής αφής (multi-touch). Για την πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών που εγκαινιάζεται στα Windows 8, το Windows Store, απαιτείται ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο όχι μόνο για την λήψη αλλά, ανάλογα με το app, και για την εκτέλεση σε οθόνη με υποστηριζόμενη ανάλυση 1024x768 pixel. Εάν πάλι θέλουμε να έχουμε δύο app ή ένα app και το Windows desktop στην ίδια οθόνη, η υποστηριζόμενη ανάλυση πρέπει να είναι μεγαλύτερη, δηλαδή 1366 x 768 pixel .

Άρχισαν τα "όργανα"...



Φωτιές έχει ανάψει με μήνυμα του στο twitter, το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μανώλης, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να "κράξει" ονομαστικά και δημόσια δύο φίλους του βουλευτές, σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τη δέσμευσή τους, ότι δεν θα ψηφίσουν περικοπές κάτω από 1.000 ευρώ.

Δείτε τα tweets:


Εφεδρεία: Αλλάζει όνομα και σχήμα. Σενάρια


Η εφέδρεια φαίνεται να αλλάζει και πάλι όνομα και σχήμα.
Περί τους 150.000, ίσως και περισσότεροι, υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015.
«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί. Μεταξύ άλλων, διευκρίνισαν ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου θα επιτευχθούν μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και πιο ποιοτικό Δημόσιο.
Όλοι όσοι θέλουν περί τα τρία χρόνια να βγουν στη σύνταξη, θα δοθούν αντικίνητρα παραμονής και ουσιαστικά η κυβέρνηση θα τους σπρώξει στη σύνταξη κάνοντας ασύμφορη την παραμονή τους στο δημόσιο.
Αν όμως ο στόχος των 150.000 που απαιτεί η τρόικα δεν επιτευχθεί τότε στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι των οργανισμών που βρίσκονται προς συγχώνευση ή κατάργηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι δημόσιοι υπάλληλοι των παραπάνω ομάδων  που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα λαμβάνουν επί έναν χρόνο το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια θα συνταξιοδοτούνται. Ανοικτό είναι δε το ενδεχόμενο για κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων το χρονικό διάστημα της εφεδρείας-διαθεσιμότητας να επιμηκυνθεί έως και τα τρία χρόνια. Για παράδειγμα, όσοι χρειάζονται τόσα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη.

Το σίγουρο είναι ότι οι πρώτοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κριθούν επίορκοι. Πρόκειται για υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και για τους οποίους έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Τώρα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι οι διαδικασίες αυτές θα επιταχυνθούν ώστε να μπουν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Ερωτηματικό παραμένει τι γίνεται για αυτήν την δεξαμενή υπαλλήλων μετά τον ένα χρόνο διαθεσιμότητας, αν δηλαδή θα βγαίνουν σε σύνταξη ή θα απολύονται οριστικά.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από αυτούς που θα αξιολογηθούν αρνητικά, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη κι από την εφαρμογή του κανόνα 1:10, θα αποχωρήσουν πάνω από 150.000 υπάλληλοι έως το τέλος του 2015, ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει από τη διαφορά μισθών- συντάξεων. Το τελικό λόγο θα έχει, βέβαια, η Τρόικα που περιμένει συγκεκριμένα στοιχεία, ειδικά για το 2012 όπου υπάρχει υποχρέωση αποχώρησης 15.000 υπαλλήλων, στόχος ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συνταξιοδοτήσεων...
Οι υπάλληλοι αυτοί των περίπου 250 οργανισμών στους οποίους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μπει λουκέτο και ειδικά όσοι ανήκουν στις κατηγορίες βασικής ή μέσης εκπαίδευσης πολύ δίσκολα θα βρουν μια θέση στους νέους οργανισμούς και έτσι όλα δείχνουν πως θα είναι αυτοί που θα συμπληρώσουν τους αριθμούς που απαιτούνται για τις αποχωρήσεις.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος έως το 2015.

Κυβερνητικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι όλα τίθενται υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο).

Παράλληλα, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών άφηναν εκ νέου «ανοικτό» το ζήτημα της περικοπής κατά 12% εφέτος στα ειδικά μισθολόγια και των μάχιμων ενστόλων. «Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν εφέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ενστόλων» τόνιζαν χαρακτηριστικά.


Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί, ουσιαστικά, από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία, δια του εκπροσώπου της, Ανδρέα Παπαδόπουλου, είχε επισημάνει νωρίτερα την Τετάρτη ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Πέθανε ο Βρετανός που παρακαλούσε για ευθανασία



Ο Τόνι Νίκλινσον, ο Βρετανός που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, έπασχε από σύνδρομο αποκλεισμού και είχε διεκδικήσει το δικαίωμα στο νόμιμο τερματισμό της ζωής του πέθανε την Τετάρτη, χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημα του που δίχασε και προκάλεσε κύμα συζητήσεων.

Ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε απορριφθεί η προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο να επιτραπεί στους γιατρούς να τερματίσουν τη ζωή του.
Το Δικαστήριο, όταν αποδέχτηκε να εξετάσει την υπόθεσή του, είχε κρίνει βάσιμο το επιχείρημα του Νίκλινσον, σύμφωνα με το οποίο το δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, όπως αυτό περιγράφεται από το άρθρο 8 της Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα του να τερματίσει κάποιος τη ζωή του.

Ωστόσο δεν θα προχωρούσε σε μια γενική επανεξέταση του νόμου για την ευθανασία, παραπέμποντας το θέμα στο Κοινοβούλιο.

Όπως ανέφερε στο BBC η δικηγόρος του, ο Νίκλινσον είχε απογοητευτεί και καταπτοηθεί από την δικαστική απόφαση.

«Φοβάμαι για το μέλλον και τη δυστυχία που θα φέρει», έλεγε, προσθέτει η δικηγόρος.
Ο 58χρονος είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2005 κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού ταξιδιού στην Αθήνα. Έκτοτε ήταν παράλυτος από το λαιμό και κάτω.
Ο ίδιος περιέγραφε την κατάσταση του σαν εφιάλτη.

Παράλληλα ζητούσε να αλλάξει ο νόμος για να είναι δυνατό να επιτραπεί στους γιατρούς να δώσουν τέλος στη ζωή του.

Η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομες στη Βρετανία.

Πηγή: Dete.gr

"Θα σκοτώσω τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα"



Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε χθες Τετάρτη κατηγορίες εναντίον του 31χρονου Αντον Καλούρι, ο οποίος με ηλεκτρονικό του μήνυμα απείλησε με θάνατο τον πρόεδρο Ομπάμα, ανακοινώθηκε από δικαστήριο του Σιάτλ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ο Καλούρι κατηγορείται ότι απείλησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι επιτέθηκε σε έναν από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που πήγαν στο διαμέρισμά του, σε προάστιο του Σιάτλ, για να τον συλλάβουν.

«Θα σκοτώσω τον πρόεδρο!!! Ελάτε να με πιάσετε...» έγραφε το ηλεκτρονικό μήνυμα του Καλούρι προς το FBI. «Έχετε επτά ημέρες...πηγαίνετέ με στο Αλκατράζ τώρα!», συμπλήρωνε στο μήνυμά του, αναφερόμενος στην κλειστή πλέον φυλακή στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Καλούρι ήταν οπλισμένος όταν συνελήφθη από τους πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
«Τα πρόσφατα γεγονότα μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να λαμβάνουμε στα σοβαρά τις απειλές θανάτου ή άσκησης βίας», τόνισε η Τζένι Ντέρκαμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της πολιτείας.
Ο Καλούρι που είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη ακόμα και 25 χρόνων.
Zougla.gr

Έπνιξαν ηλικιωμένη με μία μαξιλαροθήκη στο Γέρακα



Νεκρή από ασφυξία βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μια 79χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της, στη συμβολή των οδών Γαργήττου και Χίου, στο Γέρακα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία.
Λίγο πριν τις 20:00, αστυνομικοί βρήκαν την 79χρονη γυναίκα δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι της άτυχης γυναίκας βρέθηκε άνω-κάτω, γεγονός που σημαίνει πως το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Πιθανότατα οι δράστες έπνιξαν την ηλικιωμένη γυναίκα με μία μαξιλαροθήκη.

Επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου



Την έναρξη μόνιμης επιχείρησης «σκούπα» κατά του παραεμπορίου κήρυξε η κυβέρνηση.

«Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του Πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός ειδικού συντονιστικού κέντρου.

«Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι αναλυτικές ανακοινώσεις μάλιστα σχετικά με τον τρόπο δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.

Στα 20 δισ. ευρώ η αξία του παραεμπορίου στην Ελλάδα!

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, η «μάστιγα» του παραεμπορίου ανέρχεται στο ποσό-σοκ των 20 δισ. ετησίως στη χώρα μας.Υπολογίζεται ότι η απώλεια για τα κρατικά έσοδα ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση όταν η χώρα «ματώνει» για να εξασφαλίσει μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, υπάρχει τεράστιο θέμα με τα τελωνεία, τα οποία –όπως σημείωσε- είναι κομβικής σημασίας στις δράσεις που σχεδιάζονται.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι πρόεδροι της ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης (που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη) τονίζοντας από την πλευρά τους ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για την πάταξη του φαινομένου.

Για σφυρίδα και σορμπέ λεμονιού ο Γιούνκερ στο Μουσείο Ακρόπολης



Με το που έφτασαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, Σαμαράς και Γιούνκερ απόλαυσαν για αρκετή ώρα τη θέα από τη βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης και αμέσως μετά ακολούθησε το δείπνο,

Στο προγραμματισμένο δείπνο εκτός από τους στενούς συνεργάτες του κ. Γιούνκερ – το παρών  έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα τις δαπάνες Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών καθώς και οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μουρμούρας και Σταύρος Παπασταύρου.

Μια από τις σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας γεύτηκε ο κος Γιούνκερ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με το κυβερνητικό επιτελείο! Και συγκεκριμένα, ντομάτα με μυρωδικά, φρέσκια σφυρίδα στη σχάρα γαρνιρισμένη με βραστά λαχανικά και λευκό κρασί περιορισμένης παραγωγής περιλαμβάνονταν στο light μεσογειακό μενού, ενώ για επιδόρπιο ο σεφ του εστιατορίου είχε επιλέξει σορμπέ λεμονιού.

Αφού γεύτηκαν τις νοστιμιές του εστιατορίου και συζήτησαν για τη «στενή φιλία» τους και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο κος Σαμαράς ξενάγησε στην συνέχεια ο ίδιος τον πρόεδρο του Eurogroup στο μουσείο

Κρήτη: Τον έθαψαν ζωντανό σε νεκροταφείο για πλάκα!



Άγνωστοι στην Κρήτη έθαψαν σκύλο ζωντανό στο νεκροταφείο του Αγ. Κωνσταντίνου για… πλάκα.

Το άτυχο ζωάκι, που κανείς δεν ξέρει πόσες ώρες έμεινε εκεί, άρχισε να γαυγίζει απεγνωσμένα και για καλή του τύχη, κάποιοι άνθρωποι που παρευρίσκονταν σε κηδεία το άκουσαν και φώναξαν τον υπεύθυνο του νεκροταφείου, ο οποίος και το ξέθαψε.

Το σκυλί βγήκε σε άσχημη κατάσταση από τον τάφο, ενώ όλοι έπαθαν σοκ με το περιστατικό.

Η δημοτική αρχή Ηρακλείου έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ασυνείδητοι προέβησαν σε αυτή την πράξη.

Όταν ένα αστέρι καταπίνει ολόκληρο πλανήτη



Πως μπορεί να αποκαλέσει κάποιος ένα άστρο που καταπίνει έναν ολόκληρο πλανήτη;
Μία ομάδα αστρονόμων, όπως δημοσιεύουν στο περιοδικό Astronomical Journal Letters, παρατήρησαν ότι ένα άστρο «κατάπιε» έναν ολόκληρο πλανήτη.
Ο πλανήτης εξαϋλώθηκε όταν το άστρο άρχισε να μεγαλώνει και να μεταμορφώνεται σε κόκκινο γίγαντα, ένα όψιμο στάδιο της ζωής των άστρων με μέγεθος παρόμοιο με του δικού μας Ήλιου. Οι αστρονόμοι δεν είδαν ζωντανά την καταστροφή του πλανήτη, τη συμπέραναν όμως από τη χημική ανάλυση του άστρου BD+48 740, το οποίο περιέχει ασυνήθιστα μεγάλα αποθέματα λιθίου. Το λίθιο είναι ένα σπάνιο μέταλλο το οποίο δε βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα άστρα, καθώς εύκολα καταστρέφεται στο εσωτερικό τους και οι επιστήμονες πιστεύουν πως η πληθώρα λιθίου στο συγκεκριμένο άστρο προέκυψε από την αύξηση της θερμοκρασίας του άστρου, την οποία προκάλεσαν τα παραπάνω «καύσιμα» από τον πλανήτη που κατανάλωσε.
Το να πετύχουμε ένα τέτοιο συμβάν στην πράξη είναι απίθανο, εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία συμβαίνει, αλλά μπορούμε να το ανιχνεύσουμε από τη χημική ανάλυση του άστρου», καταλήγει η Eva Villaver, μια ακόμη από τους αστρονόμους που συνέγραψαν την έρευνα. «Η παραμορφωμένη τροχιά του πλανήτη γύρω από το πλούσιο σε λίθιο κόκκινο γίγαντα είναι ακριβώς το αποδεικτικό στοιχείο που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ένα πλανήτης πρόσφατα καταστράφηκε στο άστρο αυτό».

«Μια παρόμοια μοίρα περιμένει και τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που βρίσκονται κοντά στον Ήλιο, όταν κι εκείνος γίνει κόκκινος γίγαντας και μεγεθυνθεί ως τα όρια της τροχιάς της Γης, σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα» σύμφωνα με τον καθηγητής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Alexander Wolszczan.

Επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου



Την έναρξη μόνιμης επιχείρησης «σκούπα» κατά του παραεμπορίου κήρυξε η κυβέρνηση.

«Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του Πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός ειδικού συντονιστικού κέντρου.

«Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι αναλυτικές ανακοινώσεις μάλιστα σχετικά με τον τρόπο δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών αναμένεται να γίνουν μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.

Στα 20 δισ. ευρώ η αξία του παραεμπορίου στην Ελλάδα!

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, η «μάστιγα» του παραεμπορίου ανέρχεται στο ποσό-σοκ των 20 δισ. ετησίως στη χώρα μας.Υπολογίζεται ότι η απώλεια για τα κρατικά έσοδα ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση όταν η χώρα «ματώνει» για να εξασφαλίσει μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, υπάρχει τεράστιο θέμα με τα τελωνεία, τα οποία –όπως σημείωσε- είναι κομβικής σημασίας στις δράσεις που σχεδιάζονται.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι πρόεδροι της ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης (που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη) τονίζοντας από την πλευρά τους ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για την πάταξη του φαινομένου.

Κομισιόν: Πρώτα η έκθεση της τρόικας, μετά οι αποφάσεις για την Ελλάδα



Την αξιολόγηση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπός της, Σάιμον Ο Κόνορ, αρνούμενος να σχολιάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ υπενθύμισε συγκεκριμένα ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος.

«Στη βάση αυτής της αξιολόγησης», πρόσθεσε, «το Eurogroup θα είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις που θα αφορούν τέτοιου είδους ζητήματα».

Η εφεδρεία αλλάζει όνομα: Συνταξιοδοτική ωρίμανση για 150.000



Το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, έκαναν λόγο για  μια διαφορετική εφεδρεία, μιλώντας για «συνταξιοδοτική ωρίμανση» για όσους βρίσκονται κοντά στο χρόνο σύνταξης.
Περί τους 150.000, ίσως και περισσότεροι, υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015.
«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί. Μεταξύ άλλων, διευκρίνισαν ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου θα επιτευχθούν μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και πιο ποιοτικό Δημόσιο.

Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2012 ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος έως το 2015.

Διευκρινίστηκε, δε, ότι, με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και πιο ποιοτικό Δημόσιο. Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ένα ποσοστό του μισθού.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος έως το 2015.

Κυβερνητικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι όλα τίθενται υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο).

Παράλληλα, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών άφηναν εκ νέου «ανοικτό» το ζήτημα της περικοπής κατά 12% εφέτος στα ειδικά μισθολόγια και των μάχιμων ενστόλων. «Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν εφέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ενστόλων» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί, ουσιαστικά, από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία, δια του εκπροσώπου της, Ανδρέα Παπαδόπουλου, είχε επισημάνει νωρίτερα την Τετάρτη ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Η ξενάγηση με το αεροπλάνο μετατράπηκε σε τραγωδία



Συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους, τύπου «Let-410», στο Εθνικό Πάρκο των Μασάι Μάρα στην Κένυα, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

«Δύο πιλότοι και δύο Γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν. Τρεις ακόμη επιβάτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το αεροπλάνο μετέφερε 11 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε Γερμανών, τεσσάρων Αμερικάνων και δύο Τσέχων», εξήγησε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οι εναέριες ξεναγήσεις με μικρά αεροπλάνα πάνω από τη γη των Μασάι, σημαντικό τουριστικό προορισμό της χώρας, είναι αρκετά συχνός.

Το αεροπλάνο άνηκε στην εταιρεία «Mombasa Air Safari».

Βεστερβέλε: Θετικός στην αποβολής χωρών - μελών από την Ευρωζώνη



Στήριξη από το Γερμανό ομόλογό του, κ. Γκίντο Βέστερβελε, στο θέμα της αποβολής χωρών-μελών από την Ευρωζώνη που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, παίρνει τώρα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, κ. Μίχαελ Σπίντελεγκερ, όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά τη σημερινή συνάντηση των γερμανόφωνων υπουργών Εξωτερικών στην πρωτεύουσα του Λίχτενσταιν, Βαντούζ.

Ο κ. Σπίντελεγκερ ανέφερε πως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είναι επίσης της άποψης πως μελλοντικά χρειάζεται δραστικότερη τακτική (απέναντι σε αυτές τις χώρες-μέλη), διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι η «αποπομπή» μελών, στην οποία ο ίδιος είχε αναφερθεί στη συνέντευξή στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» την περασμένη Παρασκευή, δεν αφορούσε την Ελλάδα.

Στη σημερινή αναδίπλωσή του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αντικαγκελάριος και αρχηγός του (συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, διατεινόταν πως η ιδέα του (σ.σ. που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων) αναφερόταν στο μέλλον και πως πρόκειται για πρόταση σχεδίου της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Γυναίκες πιάστηκαν μαλλί με μαλλί σε σούπερ μάρκετ!


 

Όλα ξεκίνησαν όταν η μία από τις δύο κυρίες διαπιστώνει πως το προιόν που θέλει έχει τελειώσει... Η διπλανή της όμως το έχει! Με γρήγορες κινήσεις βουτάει από το καρότσι το προιόν και τότε ξεκινάει το μαλλιοτράβηγμα.



Δείτε το βίντεο:

Νεκρός 36χρονος σε αιματηρό επεισόδιο στον Άγιο Παντελεήμονα



Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ένας 36χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στη 01.05 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Πεισιστράτους, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο νεαρός άνδρας είχε τραυματιστεί –παραμένει άγνωστο σε ποιο σημείο του σώματός του- από πυροβόλο όπλο, και λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς», όπου και κατέληξε.

Η Ασφάλεια Αττικής διεξάγει έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Αποδοκίμασαν τον Α. Μανιτάκη


Τα λεκτικά πυρά δυο πολιτών δέχτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Αντώνης Μανιτάκης στο Πήλιο.
Τα δυο άτομα, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική κατάσταση της χώρας λέγοντας του χαρακτηριστικά: «πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες… άξιζε το αντίτιμο που πήρες για να βάψεις τα χέρια σου με τόσο αθώο αίμα;», για να λάβει την απάντηση του υπουργού «ναι… πήρα πολλά»!.
Τον κ. Μανιτάκη συνόδευαν δυο αστυνομικοί οι οποίοι ζήτησαν από τους δυο διαμαρτυρόμενους να αποχωρήσουν.
Στα δυο βίντεο φαίνεται η διαμαρτυρία των δυο πολιτών.


 

 enikos

Επιστρέφει η Πόπη Τσαπανίδου



Η εκπομπή  «ΣΚΑΪ Τώρα» τελείωσε τις καλοκαιρινές της διακοπές και επιστρέφει στις οθόνες μας από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Η Πόπη Τσαπανίδου καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10: 00 το πρωί μέχρι και τη 13:00 θα ενημερώνει για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Με σκορ 2-0 ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Μάλαγα


Με σκορ 2-0 ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Μάλαγα στο «Ροσαλέδα».
Οι Ισπανοί με γκολ στο 17’ του Ντεμικέλις και στο 34’ του Ελισέου απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενόψει του αγώνα-ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανεπαρκής στην Ανδαλουσία και κινδυνεύει με... έξοδο από τους ομίλους του Champions League. Με γκολ των Ντεμιτσέλις και Ελιζέου από το πρώτο μέρος, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 2-0 από τη Μάλαγα και έχουν δύσκολη αποστολή την επόμενη Τρίτη στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ

Μάλαγα – Παναθηναϊκός 2-0

Γκολ: 17' Ντεμικέλις, 34' Ελισέου

1-0 17' Ντεμικέλις

2-0 34' Ελισέου

Κίτρινες κάρτες: Γκάμεθ, Ίσκο, Ντούντα - Ζέκα, Βύντρα

Κόκκινες κάρτες: -

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ελισέου (78' Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς (70' Μπουονανότε).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (64' Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκο, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).