EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πλουσιότερη κατά 68 δις η Γερμανία χάρη στην κρίση!



Σύμφωνα με στοιχεία του οικονομολόγου Γενς Μπόισεν Χόγκρεφ του ινστιτούτου του Κιέλου, η Γερμανία τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει γλιτώσει 68 δισ. ευρώ από το χρέος της καθώς το επιτόκιο της εν μέσω κρίσης είναι τρομακτικά χαμηλότερο (έως αρνητικό) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Κοινώς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γερμανού οικονομολόγου, η Γερμανία αυτά τα 3,5 χρόνια που η οικονομική κρίση «καταπίνει»τον ευρωπαϊκό Νότο, όχι μόνο δεν «καίγεται» αλλά βγαίνει κερδισμένη κατά δεκάδες δισ. ευρώ.

Και σαν μην ήταν αυτό από μόνο του αρκετό, οι γερμανικοί Financial Times υπολογίζουν ότι το 2026 όταν η Ελλάδα αναμένεται να εξοφλεί τα δάνεια των δύο πακέτων στήριξης, η Γερμανία θα έχει γίνει πλουσιότερη κατά 12,7 δισ. ευρώ από τα ομόλογα.

Ζούσε επί 10 χρόνια με ένα πιρούνι στο στομάχι του



Ένα πλαστικό πιρούνι, μήκους 22,5 εκατοστών, είχε στο στομάχι του για δέκα ολόκληρα χρόνια ο Λι Γκάρντνερ, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Ο 40χρονος Γκάρντνερ διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αιμόπτυση και τρομακτικούς πόνους στην κοιλιά.

Όπως είπε ο Γκάρντνερ στους γιατρούς, είχε καταπιεί πριν από 10 χρόνια το πιρούνι, αλλά νόμιζε ότι είχε... αποβληθεί από μόνο του από το πεπτικό του σύστημα, οπότε δεν είχε ξανασχοληθεί με το θέμα.
Ο δρ Χάνις Σαϊγουάνι από το Νοσοκομείο Barnsley, που χειρούργησε τον κ. Γκάρντνερ, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι ο ασθενής του είναι πολύ τυχερός που δεν έπαθε τίποτα χειρότερο.



Ο κ. Γκάρντνερ εξήγησε στους γιατρούς ότι έπαιζε με το πιρούνι και... κατά λάθος το κατάπιε, αλλά ουδέποτε κατά το παρελθόν τού είχε δημιουργήσει πρόβλημα - με εξαίρεση μία φορά πριν από μία διετία, που για λίγο καιρό ένιωθε κάτι να πιέζει το στομάχι του, όταν έσκυβε.



Νεκρή βρέθηκε μετά από μήνες Σομαλή πρωταθλήτρια



Η Σομαλή πρωταθλήτρια Σάμια Γιουσούφ Ομάρ πνίγηκε κολυμπώντας προς την Ιταλία προκειμένου να συνεχίσει να αθλείται.

Η Σάμια Γιουσούφ Ομάρ μεγάλωσε στη Σομαλία, έδωσε μάχη για να καταφέρει, να κάνει πρωταθλητισμό και έφυγε από τη ζωή, δίχως να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Η άτυχη αθλήτρια έχασε τη ζωή της   μέσα στη θάλασσα (πιθανότατα) τον περασμένο Απρίλιο με τον θάνατο της να γίνεται γνωστός μόλις την Κυριακή (19/8)! Την είδηση επιβεβαίωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera η παλιά Σομαλή πρωταθλήτρια.

Η Σάμια Γιουσούφ Ομαρ ήταν σημαιοφόρος της Σομαλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πρόσφερε μια αλησμόνητη στιγμή στην ολυμπιακή ιστορία, συμμετέχοντας στα 200 μέτρα, κατάφερε να καταρρίψει το ατομικό της ρεκόρ (32.16) και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό στη «Φωλιά του Πουλιού»!

Το όνειρο της ήταν να αγωνιστεί ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατάφερε να μετακομίσει στην Αιθιοπία το 2010, αφήνοντας πίσω της την επικίνδυνη Μογκαντίσου. Οι Αιθίοπες την έκαναν δρομέα. Σύμφωνα με την μαρτυρία της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Τερέσα Κρουγκ, ήταν ευτυχισμένη. Η Κρουγκ έχασε τα ίχνη της στις αρχές της χρονιάς.

Μέσω του Facebook η Σάμια την ενημέρωσε για τα σχέδια της, να φτάσει στην Ιταλία για να βρει έναν καλό προπονητή και να συνεχίσει την καριέρα της. Διέσχισε το Σουδάν, συνελήφθη στη Λιβύη και κατάφερε να μπει σε ένα πλοίο το οποίο προφανώς μετέφερε παράνομα μετανάστες. Ο τελικός προορισμός θα ήταν η Λαμπεντούσα στα Πελάγια Νησιά. Η Σαμία δεν αποβιβάστηκε ποτέ!

Η Κρουγκ ρωτήθηκε πως θα ήθελε η Σάμια να τη θυμόμαστε: «Γνωρίζω πως πάντα ήθελε μια καλύτερη ζωή για την οικογένεια της. Και για τις Σομαλές αθλήτριες. Ίσως θα ήθελε να τη θυμόμαστε, όπως όλοι εμείς θέλουμε να μας θυμούνται: Ότι είχαμε σημασία και κάναμε καλύτερη τη ζωή των άλλων».
onlarissa.gr

Ιταλία: 127 φωτιές με έναν νεκρό σε μία ημέρα!



Τα 127 έφτασαν τα πύρινα μέτωπα, στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με το αρνητικό ρεκόρ να καταγράφεται στην περιφέρεια της Νάπολης Καμπανία, με τριάντα δυο πυρκαγιές. Στην περιφέρεια αυτή, κοντά στην πόλη Αβελίνο, έχασε την ζωή του ένας 57χρονος, εποχικός εργάτης της δασοφυλακής, ο οποίος και παγιδεύτηκε από τις φλόγες, μέσα σε χαράδρα.

Στην νότια περιφέρεια της Καλαβρίας, οι εστίες είναι είκοσι επτά, δεκαοκτώ στην Μπασιλικάτα της Κάτω Ιταλίας, έντεκα στην Τοσκάνη και δέκα στην περιφέρεια της Ρώμης.

Στο Γκροσέτο της Τοσκάνης συνελήφθησαν δυο εμπρηστές, οι οποίοι εντοπίστηκαν από ξένους τουρίστες ενώ βρίσκονταν σε λόφο όπου και άδειαζαν μπουκάλια βενζίνης. Μια από τις πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ντουίνο, κοντά στην Τεργέστη, σε δασική περιοχή, δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους σαράντα δυο βαθμούς στην Νότιο Ιταλία, δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, αυξάνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες φωτιές.

Γλίτωσε τη θανατική ποινή η γυναίκα - ταραντούλα



Τον δρόμο προς την ελευθερία άνοιξε στη γυναίκα - ταραντούλα της Κίνας δικαστήριο που αποφάσισε αναστολή της ποινής του θανάτου που της είχε επιβληθεί για τη δολοφονία με δηλητήριο του Βρετανού Νιλ Χέιγουντ.

Η Γκου Καϊλάι, σύζυγος του περιφερειακού ηγέτη του Κουμουνιστικού Κόμματος Μπο Ξιλάι, θα καταφέρει να μετατρέψει την ποινή του θανάτου σε ισόβια ή σε συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Κάποιοι μάλιστα προεξοφλούν πως σε εννιά χρόνια η γυναίκα δολοφόνος θα είναι ελεύθερη καθώς θα εκμεταλλευτεί νομικές ρυθμίσεις που προβλέπουν αποφυλάκιση αν ο κρατούμενος επιδείξει καλή συμπεριφορά.

«Οποιος εκτίει ισόβια κάθειρξη μπορεί να αποφυλακιστεί με αναστολή για ιατρικούς λόγους έπειτα από επτά χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως η Γκου μπορεί να εκτίσει συνολικά εννέα χρόνια αν της δοθεί αναστολή για ιατρικούς λόγους» ανακοίνωσε το ίδρυμα «Ντούι Χαουά» που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Εισαγγελείς στη δίκη της Γκου επικαλέστηκαν δηλώσεις ενός διορισμένου από το δικαστήριο ψυχιάτρου, σύμφωνα με τις οποίες η 53χρονη υποβάλλεται σε θεραπεία για χρόνια αϋπνία, άγχος, κατάθλιψη και παράνοια.

Την ίδια στιγμή, τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε έως έντεκα χρόνια, επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για τη δολοφονία του Βρετανού, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν την Καϊλάι.

«Οι αξιωματικοί κρίθηκε ότι σκόπιμα παραποίησαν τα στοιχεία των ερευνών μετά τη δολοφονία με δηλητήριο του Νιλ Χέιγουντ, για να φανεί ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε ατύχημα» δήλωσε ο Τανγκ Γιγκάν, εκπρόσωπος του δικαστηρίου της πόλης Χεφέι όπου διεξήχθη η δίκη της γυναίκας-δηλητήριο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί υπηρετούσαν στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, στην οποία επικεφαλής του Κουμμουνιστικού Κόμματος ήταν ο Μπο Ξιλάι. Τέλος, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της.

Ψάρια με ραδιενέργεια κοντά στη Φουκουσίμα



Ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ καταγράφηκε σε σκορπίνες στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, στο ύψος του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co. (TEPCO).

Τα ψάρια αυτά αλιεύθηκαν την 1η Αυγούστου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα και από την εξέταση που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένα με καίσιο που έφτανε τα 25.800 μπεκερέλ ανά κιλό, σε επίπεδο δηλαδή 258 φορές υψηλότερο από το όριο που έχει θέσει η ιαπωνική κυβέρνηση για τα τρόφιμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ραδιενέργειας ήταν 18.700 μπεκερέλ ανά κιλό και είχε εντοπιστεί σε μετρήσεις που έγιναν σε σολομούς, αλιευμένους επίσης στα ανοιχτά της Φουκουσίμα.

Η TEPCO πιστεύει ότι οι σκορπίνες τρέφονταν σε ζώνες με αυξημένη ραδιενέργεια. Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνουν νέες αναλύσεις στα ψάρια και το περιβάλλον τους ώστε να καθοριστεί ο παράγοντας που οδήγησε σε τόσο υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Από τις αρχές Ιουνίου οι Ιάπωνες αλιείς επιτρέπεται να ψαρεύουν διάφορα είδη ψαριών και μεδουσών σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό. Μέχρι στιγμής στα αλιεύματα αυτά έχουν καταγραφεί πολύ μικρά ποσοστά ραδιενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πεταλούδες που ζουν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχουν υποστεί μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια.

Σύγχρονο έργο τέχνης η Σπιναλόγκα



Σε ένα τεράστιο έργο γλυπτικής μετατράπηκε το νησί των λεπρών (Σπιναλόγκα) από τις διακριτικές επεμβάσεις του Κώστα Τσόκλη, τόσο στην εξωτερική όψη όσο και στο εσωτερικό του νησιού, για τις ανάγκες της έκθεσής «Tsoclis, εσύ ο τελευταίος λεπρός», που θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 31 Οκτωβρίου.

Από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του ο επισκέπτης στον αρχαιολογικό τόπο της Σπιναλόγκας, που πρώτη φορά παραχωρείται για πολιτιστικό δρώμενο, αρχίζουν οι εικαστικές εκπλήξεις που αναδεικνύουν υπάρχουσες συγκινησιακές δυνατότητες που σε άλλη περίπτωση θα διέφευγαν της προσοχής των φιλότεχνων, αλλά τώρα τον βάζουν μπροστά σε απροσδόκητες αισθητικές καταστάσεις που τον φέρνουν σε επαφή με αυτόνομους ζωγραφικούς πίνακες, γλυπτά και multimedia εγκαταστάσεις που αφηγούνται τη ζωή των λεπρών που έζησαν εκεί. Στην είσοδο του νησιού εγκαταστάθηκε ένας μεγάλος σταυρός...

«Ο σταυρός, ένα σύμβολο μαρτυρίου, μπροστά στην είσοδο του νησιού το μετατρέπει αυτόματα σε μνημείο προσκύνησης, που παύει να είναι ένας τουριστικός τόπος. Ο επισκέπτης καλείται να επισκεφθεί το νησί με σεβασμό...» σχολιάζει ο διάσημος ζωγράφος.

O Νίκος Ξυδάκης συνέθεσε τη μουσική που συνοδεύει τον επισκέπτη στη διαδρομή στα ερείπια των κτισμάτων του διαβόητου κολαστήριου των λεπρών, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον μεγάλο δημιουργό.

«Οπως στις αρχαίες τραγωδίες όπου η μοίρα των ηρώων είναι πάντα ζοφερή και έρχεται η ομορφιά του λόγου και οι αναπάντεχες λύσεις των πολύπλοκων σχέσεων και καταστάσεων να λυτρώσει τους ήρωες, αλλά και τον θεατή, έτσι και εδώ, φιλοδοξώ πρώτα να ταυτίσω τον επισκέπτη με εκείνους που απομονωμένοι από την κοινωνία έβλεπαν το σώμα τους και τις ψυχές τους σιγά-σιγά να λιώνουν, και ύστερα να τον λυτρώσω μέσω της γοητείας της φύσης και της τέχχνης, οδηγώντας τον τελικά στη συνειδητοποίηση της δικής του τύχης, του να μπορεί δηλαδή να απολαμβάνει τα δώρα της ζωής, της ελευθερίας και της τέχνης» υπογραμμίζει ο Κώστας Τσόκλης μιλώντας για το σημαντικό αυτό εικαστικό γεγονός του καλοκαιριού.

Πρόσχημα για τη δημιουργία του μεγάλου αυτού εγχειρήματος είναι η υπαινικτική ανάδειξη, όχι περιγραφική, της περιόδου 1903-1957, δηλαδή της εποχής του εγκλεισμού των λεπρών στη Σπιναλόγκα. Σκοπός η μετατροπή του νησιού σε ένα έργο σύγχρονης τέχνης που εμπνέεται από το πρόσφατο παρελθόν.

Η εικαστική εκδήλωση «Ο τελευταίος λεπρός» πραγματοποιείται με την ομόφωνη αποδοχή του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, τη στήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Προσωρινό λουκέτο στην επιχείρηση όπου εργαζόταν ο "δράκος" της Πάρου



«Λουκέτο» για πέντε ημέρες έβαλε το υπουργείο Εργασίας στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός «δράκος», ο οποίος κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, κατά την διάρκεια ελέγχων διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων, που σχετίζεται με την απασχόληση παράνομων μεταναστών.

Θα ελέγχονται ηλεκτρονικά τα ανασφάλιστα οχήματα



Εντός του φθινοπώρου εκτιμά η ασφαλιστική αγορά ότι η κυβέρνηση θα «στριμώξει» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να πληρώσουν πρόστιμο και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, ενώ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αναλυτικότερα, θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 μετά από παροτρύνσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Στην επιτροπή εκτός από υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συμμετείχαν και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Λευκάδα: Σοβαρός τραυματισμός 33χρονου από σκάφος



Σήμερα 33χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε από ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «Δεσίμι».
Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι από ό,τι συμπεραίνεται δεν αντιλήφθηκε ο 54χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους τον λουόμενο. Ο 33χρονος παρασύρθηκε από το σκάφος περίπου 150 μέτρα από την ακτή.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Νυδρίου.
Ο 33χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Έκοψαν το ρεύμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!



Έκοψαν το ρεύμα στο ΑΠΘ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργείο της ΔΕΗ έφτασε στον χώρο και διέκοψε το ρεύμα  στον χώρο του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μετά από παρέμβαση του πρύτανη του πανεπιστημίου, Γ. Μυλοπούλου, το ρεύμα θα επανασυνδεθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ όπως έγινε γνωστό το πρόβλημα προέκυψε λόγω έλλειψης ρευστότητας του ιδρύματος, αφού ακόμα δεν έχουν «πέσει» υπογραφές για τον προϋπολογισμό του.

Μόλις 225 προσλήψεις εκπαιδευτικών φέτος στα σχολεία



Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί θα βρουν δουλειά φέτος, τουλάχιστον στο δημόσιο, αφού όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας τη νέα σχολική χρονιά θα προσληφθούν μόνο 225 εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντί για 1.065 που υπολογιζόταν στην αρχή.

Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών που έχει ανακοινωθεί εδώ και πολλά χρόνια και το γεγονός ενισχύει τους φόβους των εκπαιδευτικών, που εκτιμούσαν ότι θα υπάρξουν περισσότερες από 10.000 κενές θέσεις στα σχολεία.

Το υπουργείο ψάχνει να βρει εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως για παράδειγμα την διεύρυνση του ωραρίου, γεγονός στο οποίο αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί.

Εισαγγελική έρευνα για τις "αόρατες" περικοπές σε ΔΕΚΟ



Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις περικοπές στις αποδοχές σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από το 2011 και δεν εφαρμόστηκαν.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι σε πολλές ΔΕΚΟ όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε ο νόμος του 2011 για περικοπές κατά 35% των αμοιβών και επιβολή πλαφόν 1.900 ευρώ στο μέσο μισθολογικό κόστος, αλλά διευθυντικά στελέχη και συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων αύξησαν τις αμοιβές τους «διά της πλαγίας οδού», ήτοι με με χορήγηση ειδικών ή έκτακτων επιδομάτων και αποζημιώσεων ή με πλασματικές υπερωρίες και έξοδα κίνησης.

Επιπλέον, αρμόδιοι παράγοντες έκαναν λόγο για υπόγειες συμφωνίες μεταξύ στελεχών και συνδικαλιστών για παράκαμψη του νόμου και χορήγηση «αθέατων» αυξήσεων στις αποδοχές.
Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ζητά να ερευνηθεί σε ποιές ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και για πόσο χρονικό διάστημα καθώς και να εντοπιστούν τα καταβληθέντα χρηματικά ποσά και κατά πόσο υπερέβησαν τα νόμιμα. Την έρευνα ανέλαβε ο επίκουρος εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης.

Χαρακόπουλος: "Τελευταία ευκαιρία για τη χώρα"



Για προσπάθεια που είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Καλώ όλους τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που μοιάζει ως τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης, το ζήτημα είναι η επιβίωση της χώρας» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Στο υπουργείο εργαζόμαστε με συνέπεια ώστε να είμαστε αξιόπιστοι έναντι στους παραγωγούς για να μπορούν και να κάνουν καλύτερο προγραμματισμό» πρόσθεσε, εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνοντας ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα καταβληθεί στην ελληνική περιφέρεια το 50% της ενιαίας αγροτικής ενίσχυσης, και έως τα τέλη του χρόνου και το υπόλοιπο ποσό, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι είναι συνεπής στην ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύεται και σημείωσε ότι «κινείται με τη λογική της μπλόφας» χρησιμοποιώντας το χαρτί της χρεοκοπίας ως απειλή για τους εταίρους μας.

«Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε σκηνές με δελτία αγοράς κρέατος, με ουρές για να πάρει κανείς κρέας;» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος θέλοντας να καταδείξει την καταστροφική επιλογή της χρεοκοπίας.

Βροντερό "όχι" των εφοριακών στην εφεδρεία



Βροντερό «όχι» στο μέτρο της εφεδρείας λένε οι εφοριακοί, ζητώντας αντιθέτως προσλήψεις και προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις στην περίπτωση που επιχειρηθεί η εφαρμογή του μέτρου.

«Επειδή η σχετική προπαγάνδα των ημερών, προσπαθεί να... "ξανασερβίρει" το βάρβαρο αυτό μέτρο, δηλώνουμε ότι όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχθούμε την εφεδρεία έστω και για έναν εφοριακό, δεν έχουν καταλάβει την οργή και την αγανάκτηση που θα εκφρασθεί με τους αγώνες της επόμενης περιόδου» τονίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση  της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών.

Όπως τονίζουν οι εφοριακοί, στις ΔΟΥ σήμερα υπηρετούν 9.826 εφοριακοί όταν οι οργανικές θέσεις που προβλέπονταν (προ… μνημονίου) ήταν 15.372. Χαρακτηριστικά, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ, «στο ΣΔΟΕ υπηρετούν (πανελλαδικά και με εικοσιτετράωρη λειτουργία) μόνον 1.011 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν 1.500».

«Στις εφορίες δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος για απολύσεις, εφεδρείες, κλπ. Αντίθετα, είναι απαραίτητες επειγόντως προσλήψεις, γιατί από τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήδη 83 εφοριακοί πανεπιστημιακής
εκπαίδευσης, δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό, λόγω των πολύ χαμηλών μισθών, των 680 ευρώ μηνιαία» καταλήγει η ανακοίνωση των εφοριακών.

Δεν θα συναντηθεί με τον Τσίπρα ο Γιούνκερ



Δεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την αυριανή επίσκεψη του στην Αθήνα. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης στην Αθήνα του κ. Γιούνκερ δεν προβλέπεται μία τέτοια συνάντηση, αν και υπήρξε αίτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, για την Τετάρτη 22 Αυγούστου, οπότε και φθάνει στην αθηναϊκή πρωτεύουσα στις 14.30, περιλαμβάνεται στις 17.30 συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Έπειτα θα γίνουν επίσημες δηλώσεις, ενώ αργότερα, ο κ. Γιούνκερ θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα παρατεθεί από τον πρωθυπουργό δείπνο προς τιμήν του.
Ωστόσο ως την αναχώρησή του από την Αθήνα, στις 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Γιούνκερ έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμά του, οπότε και ίσως πραγματοποιηθούν συναντήσεις της τελευταίας στιγμής.

Θεσσαλονίκη: Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων



Επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων πραγματοποιείται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αφαίρεσαν τις τελευταίες ημέρες 17 διαφημιστικές πινακίδες κατ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και στο πλαίσιο της βελτίωσης της αισθητικής εικόνας, του ευπρεπισμού της πόλης και του περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της αυθαίρετης διαφήμισης σε κοινόχρηστους χώρους, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς ζητά τη συνεργασία των επιχειρηματιών, επισημαίνοντας πως τα συνεργεία του δήμου θα ξηλώνουν μπάνερς και διαφημίσεις από στύλους και κάδους.

Ευρεία σύσκεψη για το παρεμπόριο



Ευρεία σύσκεψη για το παρεμπόριο συγκαλεί αύριο στις 10:30 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος και ο διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιώς Δημήτριος Παπαματθαίου.

"Η ανάκαμψη προϋποθέτει σταθερό πολιτικό κλίμα"



Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει σταθερό πολιτικό κλίμα, το οποίο υπάρχει με την παρούσα κυβέρνηση, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και φυσικά λιγότερη γραφειοκρατία, υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θ. Καράογλου, στη συνάντηση που είχε σήμερα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Ο υπουργός παρατήρησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας, δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τόνισε την ανάγκη στήριξής τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, Γιάννης Μανδρίνος, παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις του κλάδου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη αποπεράτωσης βασικών έργων υποδομής, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο



Τρία μέτωπα πυρκαγιών βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στις περιοχές Αυλώνα Τριφυλλίας, Σολομού Κορινθίας και Τροιζήνας, όπως σας είχαμε πει νωρίτερα.

Μάλιστα, στην περιοχή του Σολομού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως από το 108, 2χλμ. έως το 124,6χλμ, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς την Τρίπολη, διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-'Αργους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ σε όλα τα μέτωπα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση τους.

Όπως σας είπαμε και νωρίτερα, δεκάδες μέτωπα έχουν ξεσπάσει και σήμερα σε ολόκληρη την χώρα.

Κατάθεση Ρουμελιώτη για ΔΝΤ και Παπανδρέου



Μαραθώνια ήταν κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέλυε επί πέντε ολόκληρες ώρες στους οικονομικούς εισαγγελείς τα όσα είχε δηλώσει πριν από ένα περίπου μήνα, σε συνέντευξή του στους «New York Times». Εκεί, είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Επισημαίνεται ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης διατάσσοντας την επίμαχη έρευνα έβαλε στο «κάδρο και τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων σχετικών με την οικονομία». Ο εισαγγελέας παρήγγειλε «την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία».

Δικαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία. Άλλωστε η διατύπωση της ίδιας παραγγελίας του κ. Πεπόνη στις 2 Αυγούστου, για διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της «απιστίας σε βάρος του δημοσίου» αλλά και «εγκλημάτων σχετιζομένων με την οικονομία», όπως και η ρητή εντολή «να ανευρεθεί άμεσα και να προσέλθει να καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης», δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.

Οι αντιδράσεις στους ισχυρισμούς Ρουμελιώτη


Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης Ρουμελιώτη, υπήρξε αντίδραση και από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς κύκλων του ΔΝΤ.

Ειδικότερα, συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Επίσης θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπέδωνε τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Έμμεση αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων δημοσιοποιήθηκε εκ μέρους πηγών του ΔΝΤ, ενώ ο κ. Ρουμελιώτης επανήλθε με γραπτή δήλωση.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Επίσης ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:

1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν,
2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και
3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πλέον οι συντάξεις θα περνούν από κόσκινο!


Πλέον οι συντάξεις θα περνούν από κόσκινο!

Τέλος στις μαϊμού συντάξεις και τη φοροδιαφυγή των συνταξιούχων θέλει να βάλει το Υπουργείο Εργασίας, μετά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων-σοκ για τις πλασματικές συντάξεις και τις απάτες εις βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα λοιπόν με νέο σχέδιο του Υπουργείου, από το 2013 οι συνταξιούχοι θα καταγράφουν υποχρεωτικά το ποσό της σύνταξης τους στο έντυπο Ε1 της εφορίας, το οποίο θα διασταυρώνεται μέσω του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) από το 2013.

Στο στόχαστρο των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών έχουν ήδη μπει συντάξεις και επιδόματα, που από τον Οκτώβριο θα καταβάλλονται εφόσον οι συνταξιούχοι έχουν δηλώσει στα ασφαλιστικά τους ταμεία τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους.

Ειδικότερα, με βάση την εγκύκλιο, τα Ταμεία πρέπει:

-Να στείλουν αμέσως όσα ηλεκτρονικά αρχεία δεν έχουν ήδη στείλει, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

-Να καλέσουν τους συνταξιούχους σε αυτοπρόσωπη παρουσία για τη συμπλήρωση είτε του ΑΜΚΑ είτε και του ΑΦΜ.

-Να διακόψουν άμεσα την καταβολή της σύνταξης σε όσους δεν δηλώσουν τα στοιχεία εντός προθεσμίας δύο μηνών από την αποστολή των παρατηρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν προθεσμία μόλις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, για την ταυτοποίηση των δικαιούχων και για την επικαιροποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων.

Ποια στοιχεία θα πρέπει να δίνουν οι συνταξιούχοι;

ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ταχυδρομική διεύθυνση, ποσό σύνταξης μεικτό, ποσό σύνταξης καθαρό, αναλογούν φόρος και παρακρατηθείς φόρος!!

Τα  στοιχεία που θα προκύψουν από τους ελέγχους θα χρησιμοποιηθούν  με στόχο να εντοπιστούν οι μαϊμού συντάξεις, αλλά και όσοι από τους συνταξιούχους δηλώνουν μικρότερο ποσό σύνταξης, ή ακόμη και καθόλου!!

Στη διασταύρωση των στοιχειών καταλυτικό ρόλο θα παίξει  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Παράλληλα, η  Γενική Γραμματεία θα παραλαμβάνει τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπληρώνει τον αντίστοιχο κωδικό στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Στο μέλλον δηλαδή, το ποσό της σύνταξης  θα είναι «προτυπωμένο» στο έντυπο κάθε συνταξιούχου, ο οποίος θα πρέπει να συμπληρώνει τα πιθανά συμπληρωματικά εισοδήματά του.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ποσό της σύνταξης που αναγράφεται , ο συνταξιούχος θα πρέπει να καταθέτει ,σύμφωνα με το «Capital», τα σωστά παραστατικά ώστε να αποδεικνύει το τελικό ποσό της σύνταξης.
Με αυτόν τον τρόπο, το οικονομικό επιτελείο θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τη φοροδιαφυγή που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με εκατοντάδες συνταξιούχους είτε να μη δηλώνουν καθόλου τις συντάξεις τους, είτε να δηλώνουν μέρος ή μία από τις πολλές (διπλές και επικουρικές).

Ο Κουβέλης επιμένει να διαφωνεί με την εφεδρεία


Ο Κουβέλης επιμένει να διαφωνεί με την εφεδρεία
Την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία και την ανάγκη για διοικητική μεταρρύθμιση επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει η εργασιακή εφεδρεία καθώς, «όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».
Όπως πρότεινε ο ίδιος, το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση ενώ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων.
Η χώρα, πρόσθεσε, χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική, μέσω της συστηματικής και αντικειμενικής αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους.
Από το μέγαρο Μάξιμου επισημαίνεται πως το μέτρο της εφεδρείας δεν θα εφαρμοστεί στην μορφή που επιχείρησε η κυβέρνηση Παπανδρέου να το εφαρμόσει κάτι που επεσήμανε κα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Μιλάμε για άλλου τύπου εφεδρεία. Όχι για την εφεδρεία που είχε εφαρμοστεί πριν. Άρα, μιλάμε για εντελώς νέου τύπου εφεδρεία», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα.
Το μέτρο περιλαμβάνεται στο πακέτο των 11,5 δις ευρώ και αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2013. Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, η εφεδρεία θα αφορά 35.000 δημόσιους υπάλληλους. Προτεραιότητα θα έχουν οι εργαζόμενοι σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται και όσοι βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα επιλεγούν θα τίθενται σε εφεδρεία για τρία χρόνια, λαμβάνοντας το 65% του μισθού τους.
Από την εφεδρεία θα εξαιρεθούν, οι υπάλληλοι που υπόκεινται στο παλιό καθεστώς μονιμότητας, καθώς και όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Υπάρχει, επίσης, η σκέψη στο μέτρο να ενταχθούν και οι περίπου 3 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Ξέρεις πόσες θερμίδες πίνεις κάθε μέρα;


Ξέρεις πόσες θερμίδες πίνεις κάθε μέρα;
Οι θερμίδες του γραφείου δεν είναι μόνο το σάντουιτς ή η τυρόπιτα αλλά και τα ροφήματα... Δες τι (και πόσες θερμίδες) πίνεις κάθε μέρα.
Ελληνικός καφές: 0 θερμίδες

Στιγμιαίος (φραπέ και νες): 0 θερμίδες

Γαλλικός: 0 θερμίδες

Espresso: 0 θερμίδες
Πράσινο ή μαύρο τσάι: 0 θερμίδες
Υπολόγισε και τις θερμίδες για κάθε κουταλάκι ζάχαρη και για κάθε μερίδα γάλακτος, εδώ αρχίζουν να ανεβαίνουν οι θερμίδες... Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις πόσες θερμίδες έχει οCappuccino, το Κακάο, τα αναψυκτικό τύπου κόλα, το Freddoccino Espresso το πλήρες γάλα,ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού και η ζεστή σοκολάτα.
Ίσως μετά να αλλάξεις τις συνήθειες σου...

Επίσημα στη Τζένοα ο Τζόρβας


Επίσημα στη Τζένοα ο Τζόρβας

Η επίσημη ιστοσελίδα της Παλέρμο ανακοίνωσε την παραχώρηση του Αλέξανδρου Τζόρβα στη Τζένοα. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας πήρε κανονική μεταγραφή για την ομάδα της Γένοβας και θα προσπαθήσει να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα. 

Πριν από ένα χρόνο ο Τζόρβας αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στην Παλέρμο.

Βόλος : Με διδακτορικά για μία θέση πωλήτριας !


Βόλος : Με διδακτορικά για μία θέση πωλήτριας !
Η Μαγνησία είναι ένα νομός, ο οποίος έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση και βρίσκεται μάλιστα στις πρώτες θέσεις κατάταξης, σε ό,τι αφορά την ανεργία.

Πρόσφατα, γνωστό εμπορικό κατάστημα στην οδό Ερμού, ζήτησε υπάλληλο και συγκεκριμένα πωλήτρια. Μέσα σε 15 ημέρες στο κατάστημα έφτασαν 320 βιογραφικά! Δεν είναι όμως τόσο το μέγεθος του αριθμού, στοn οποίο αποτυπώνεται και το μέγεθος της κρίσης αλλά και της ανεργίας, αλλά τα βιογραφικά ως βιογραφικά και συγκεκριμένα οι τίτλοι σπουδών που καταγράφονται σε αυτά…

Πτυχία, μεταπτυχιακά, ακόμα και 3-4 βιογραφικά με διδακτορικό «πέφτουν στην μάχη» για μια θέση πωλήτριας στο Βόλο, σε καιρούς όπου μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων μαστίζεται από ανεργία…

Και μη χειρότερα, να προσθέσουμε εμείς…

Πηγή:e-volos.gr
Zougla.gr

Ανάσα για τους δανειολήπτες - Μείωση έως και 50% στις δόσεις των στεγαστικών


Ανάσα για τους δανειολήπτες -  Μείωση έως και 50% στις δόσεις των στεγαστικών

Ρυθμίσεις-ανάσα για τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο επεξεργάζονται οι τράπεζες.

Στόχος είναι το ποσό της μηνιαίας δόσης να μην ξεπερνά το 30% των αποδοχών του δανειολήπτη ή ακόμα και το 25% για τις περιπτώσεις εξαιρετικά χαμηλά εισοδημάτων, κάτι που επιθυμεί και η κυβέρνηση.

Παράλληλα, μελετάται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής από τα 40 χρόνια που είναι σήμερα έως και τα 90 χρόνια, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να μειωθεί έως και 50% η μηνιαία δόση του στεγαστικού δανείου.

Άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι η δυνατότητα ενοικίασης από τον δανειολήπτη της κατοικίας του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , πχ. τρία χρόνια, και η προοπτική επαναγοράς της με νέο δάνειο και νέους όρους μετά την πάροδο της περιόδου ενοικίασης. Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο αυτό  έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ουγγαρία.

Οι παραπάνω προτάσεις εξετάζονται αναλυτικά από την  κάθε τράπεζα και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως και να χει,  τα σενάρια αυτά θα πάρουν ''σάρκα και οστά'' σύντομα αφού οι τράπεζες αναγνωρίζουν την ανάγκη παρέμβασης στο θέμα καθώς ''βλέπουν'' τις επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια να έχουν φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 15%, παρά τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει για το σύνολο του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων.

Νεκρή 45χρονη γιαπωνέζα δημοσιογράφος στο Χαλέπι της Συρίας


Νεκρή 45χρονη γιαπωνέζα δημοσιογράφος στο Χαλέπι της Συρίας

Νεκρή έπεσε μία 45χρονη γιαπωνέζα δημοσιογράφος,που κάλυπτε τις συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Japan Press.
Το  γεγονός επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως πρόκειται για τη Μίκα Γιαμαμότο, 45 ετών» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου και πρόσθεσε πως η δημοσιογράφος βρέθηκε εν μέσω πυρών ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στα συριακά στρατεύματα και τους αντάρτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Συνάδελφός της στο ίδιο πρακτορείο, ο Καζουτάκα Σάτο, δήλωσε στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως οι δυο τους έπεσαν πάνω σε ομάδα στρατιωτών.

«Φορούσαν κράνη και σκέφτηκα πως είναι κυβερνητικά στρατεύματα. Είπα στη Μίκα να τρέξει, βρισκόμασταν σε απόσταση 20 ή 30 μέτρων, όταν άνοιξαν πυρ.

Χωριστήκαμε και δεν την είδα ξανά. Μετά μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο, όπου βρήκα το πτώμα της» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Τόσο ο Σάτο όσο και η Γιαμαμότο κάλυπταν τις συγκρούσεις ακολουθώντας τους άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ο Σάτο πρόσθεσε πως η συνάδελφός του είχε τραύμα από σφαίρα στον λαιμό.

Σύμφωνα με τους Σύρους αντάρτες, η δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά στη συνοικία Σλεϊμάν αλ-Χαλάμπι, στο Ανατολικό Χαλέπι.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η σορός της Μίκα Γιαμαμότο μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Ο πατέρας της, Κόζι Γιαμαμότο, παλιός δημοσιογράφος, είπε για την κόρη του πως ήταν ένας άνθρωπος που «μιλούσε πάντα για τις τραγωδίες στις εμπόλεμες περιοχές και για την ειρήνη στον κόσμο».

Η Γιαμαμότο είχε καλύψει πολλές ένοπλες συγκρούσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είναι η τέταρτη ξένη δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή της στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων, τον Μάρτιο του 2011.

Βέροια: 60χρονη φύτευε δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή της


Βέροια: 60χρονη φύτευε δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή της
Εδώ και αρκετό καιρό οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν την 60χρονη να φυτεύει και να ανάβει δουλειές με φούντες. Η 60χρονη γυναίκα συνελήφθη για κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι της εντοπίστηκαν, σχεδόν 8,5 κιλά χασίς, εννέα δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε στην αυλή της, 15,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), ένα γεμάτο γυάλινο μπουκάλι των 500 ml με άγνωστη ουσία, 1400 σπόροι κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας θα συνεχιστούν μήπως και βρεθούν πιθανοί συνεργοί της.
Star.gr

Οι 20 σύμβουλοι του πρωθυπουργού Παπανδρέου και οι αμοιβές


Οι 20 σύμβουλοι του πρωθυπουργού Παπανδρέου και οι αμοιβές
Συζητήσεις και αντιδράσεις προκαλούν οι σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης που δόθηκαν σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, ο Γιώργος Παπανδρέου διέθετε με διορισμό ή απόσπαση τρεις υπαλλήλους τον Οκτώβριο του 2009, τον Νοέμβριο ο αριθμός τους ανέβηκε στους 9 και τον επόμενο μήνα έφθασαν στους 14. Από τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των συμβούλων ανεβαίνει στους 17 για να αγγίξει τους 20 τον Ιούνιο-Ιούλιο του ίδιου έτους.
Το «άλμα» στον αριθμό των ειδικών συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού καταγράφεται το 2010, την χρονιά που η χώρα εισήλθε στον μηχανισμό στήριξης. Έτσι, από 14 έφτασαν τους 20. Ειδικότερα από τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των συμβούλων ανεβαίνει στους 17 για να αγγίξει τους 20 τον Ιούνιο-Ιούλιο του ίδιου έτους.
Το έτος 2009 οι ειδικοί σύμβουλοι στοίχησαν στο ελληνικό Δημόσιο 62.649 ευρώ, ενώ το έτος 2010 η μισθοδοσία τους ανήλθε στις 505.533 ευρώ για να πέσει το έτος 2011 στις 429.657 ευρώ. Σύνολο: 997.839 ευρώ.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι εκθέσεις-συμβουλές τους, «ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το Ελληνικό Κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους».

Όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση, το έτος 2009 οι ειδικοί σύμβουλοι στοίχησαν στο ελληνικό Δημόσιο 62.649 ευρώ, ενώ το έτος 2010 η μισθοδοσία τους ανήλθε στις 505.533 ευρώ για να πέσει το έτος 2011 στις 429.657 ευρώ.

Η ώρα του Ξεπουλήματος της ΔΕΗ.


Tου Γ. ΜΠΙΤΖΑ Προέδρου της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ


Ο κύβος ερίφθη κατά την συζήτηση στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό. Ιδιωτικοποίηση των πάντων ακόμη και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας η οποία τροφοδοτεί απρόσκοπτα τους...
καταναλωτές με ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερο από 50 χρόνια.

Αγνοεί ο Πρωθυπουργός της χώρας αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση ότι η ΔΕΗ σε αριθμούς είναι:

7,3 εκ. πελάτες
103 σταθμοί παραγωγής
12.760 MW η εγκατεστημένη ισχύς
12.093 χλμ. γραμμές μεταφοράς
226.456 χλμ. γραμμές διανομής
17 δις. € αξία παγίων


• Αγνοεί ότι η ΔΕΗ εξηλέκτρισε, όλη τη Χώρα και για χρόνια αποτέλεσε την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

• Αγνοεί ότι στη Χώρα μας η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, έχει γίνει εδώ και μια δεκαετία χωρίς να φέρει χαμηλές τιμές, αλλά αντιθέτως, ως αυτόματοι πιλότοι τα τιμολόγια ρεύματος τραβούν την ανηφόρα για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες παραγωγοί.

• Αγνοεί ότι υπάρχουν 9 μονάδες ιδιωτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες παράγουν 3000 mw και αποπληρώνονται με εγγυημένες τιμές, δηλαδή χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο, ανακτώντας το μεταβλητό κόστος συν 10%.

• Αγνοεί ότι η πλήρης απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς την παρέμβαση και τον έλεγχο του κράτους προκαλεί μπλακ άουτ όπως την Καλιφόρνια, την Ιταλία, Δανία, Σουηδία αλλά και στην Ελλάδα το 2004, ευτυχώς για λίγες ώρες.

• Αγνοεί ότι μέσω της ΔΕΗ το κράτος ασκεί κοινωνική πολιτική, αφού οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, αγρότες κ.α.) έχουν ειδικό τιμολόγιο ρεύματος.

• Αγνοεί επίσης ότι η ΔΕΗ είναι η μόνη εγγύηση παροχής ρεύματος αλλά και τελευταίο καταφύγιο για τον έλληνα καταναλωτή, που σημαίνει ότι και να συμβεί ανά πάσα χρονική στιγμή πρέπει να δώσει ρεύμα στον καταναλωτή, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της που δεν έχουν καμμία υποχρέωση και κανένα ρίσκο.

Δυστυχώς, όμως, προσπαθούν να παρουσιάζουν ως θέσφατο την ιδιωτικοποίηση των πάντων, λες και δεν γνωρίζουν ότι ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μόνο για το εύκολο και άμεσο κέρδος χωρίς βεβαίως, να βάλει το χέρι του στην τσέπη.

Ξεχνά τα θαλασσοδάνεια των ιδιωτών που κατασπαταλήθηκαν χωρίς καμία ανάπτυξη. Ξεχνά προσφάτως την HELLAS POWER και ENERGA, οι οποίες ως πάροχοι της ηλεκτρικής ενέργειας, φέσωσαν τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ με 120 εκατομμύρια € αλλά και δεν απέδωσαν το χαράτσι στο κράτος !!!

Για ποιούς ιδιώτες και ποια απελευθερωμένη αγορά ομιλεί ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ και η τριτοκομματική κυβέρνηση που τους στηρίζει;

Υπήρχαν άραγε στα προεκλογικά προγράμματα της ΔΗΜ.ΑΡ και του ΠΑΣΟΚ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

Άρα όλα γίνονται για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, για την ενίσχυση της ασυδοσίας των αγορών που δημιούργησε το δόγμα της νεοφιλελεύθερης άποψης, το οποίο αν και καταπίπτει διεθνώς, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι υποστηρικτές της εμμένουν θυμίζοντας το γνωστό “μόδα που ξεπεράστηκε και όμως κάποιοι επιμένουν”.

Γιατί άραγε αγνοούν το σκάνδαλο της ENRON στην Αμερική, τους σιδηρόδρομους στην Αγγλία, την Ολυμπιακή και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου δεν προέκυψε καμία ανάπτυξη, ενώ οι φίλοι τους οι γερμανοί χρωστούν πάνω από 500 εκατ. από την μη απόδοση του ΦΠΑ στο Ελληνικό δημόσιο για την χρήση του αεροδρομίου χωρίς να συγκινείται κανείς;

Είναι ή δεν είναι η απελευθέρωση των αγορών ψευδεπίγραφη που δημιουργεί καρτέλ όπως, στο γάλα, το πετρέλαιο, την ενέργεια αφού έχουμε κατακόρυφη αύξηση των τιμών, οι οποίες αποτελούν μια φενάκη για κάθε έλληνα καταναλωτή, αφού δεν υπάρχει “υγιής” ανταγωνισμός;

Γιατί η γερμανική και η Γαλλική εταιρεία ενέργειας είναι υπό κρατικό έλεγχο; Αυτοί είναι κουτόφραγκοι και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας “πανέξυπνο” με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν την χωρά και να οδηγήσουν τον λαό της στον όλεθρο και στην καταστροφή;

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, γιατί είναι περιουσία του ελληνικού λαού η οποία για πάνω από πενήντα χρόνια ήταν η ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου, ενώ δεν έκλεισε ο οικονομικός της κύκλος με τον εξηλεκτρισμό της χώρας, αλλά σίγουρα μπορεί να προσφέρει και σήμερα οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με την δημιουργία νέων μονάδων.

Δεν θα επιτρέψουμε τον ορυκτό μας πλούτο να τον βάλουν στο χέρι οι τροϊκανοί και μνημονιακοί της Ε.Ε.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, ότι θα περιμέναμε από την νέα κυβέρνηση, αντί να προαναγγέλλει ιδιωτικοποιήσεις, να λοιδορεί την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να στοχοποιεί παράλληλα τον πρόεδρό της, θα ήταν ωφέλιμο για την χώρα και τους καταναλωτές να εξαγγείλει μια ενεργειακή πολιτική και να θεσπίσει ένα ωφέλιμο ενεργειακό σχεδιασμό για την χώρα προκειμένου να είναι αυτάρκης από καύσιμα και να μην έχει εξάρτηση από άλλες χώρες.

Επιπλέον, απαιτείται να σταματήσει τις αυθαιρεσίες της ΡΑΕ και την προσφάτως προκλητική ρύθμιση για το αλουμίνιο της ΕΛΛΑΔΟΣ να πληρώνει δηλαδή το βιομηχανικό ρεύμα στην ΔΕΗ με 42€ την mWβατόρα από 72€ που είναι το τιμολόγιο για όλη την βιομηχανία.

Επίσης, να πληρώσει τα 180 εκ.€ που χρωστά το δημόσιο στη ΔΕΗ, να καταργήσει τον φόρο κατανάλωσης στο μαζούτ και στο πετρέλαιο που στοιχίζει 150 εκ.€ στη ΔΕΗ, αλλά και να καταργήσει τον τρόπο της αποπληρωμής των ιδιωτών στην χοντρική αγορά της Η/Ε που κοστίζει 300 εκ.€ ετησίως στην ΔΕΗ.

Υ.Γ. Δυστυχώς για τους κρατούντες την εξουσία του τόπου επιβεβαιώνεται ο Γκράμσκι που ισχυριζόταν ότι «κρίση περνά ένας θεσμός όταν πεθαίνει το παλιό και δεν γεννιέται το καινούριο».

Πηγή: dinatos.blogspot.com

Η Bundesbank αντιδρά στις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ



Τον πήχη των προσδοκιών έσπευσε να ρίξει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Seibert, αναφορικά με τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τη Merkel, τον Juncker και τον Hollande την τρέχουσα εβδομάδα, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε «μεγάλες αποφάσεις».

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία έσπευσε να διασκεδάσει τις όποιες προσδοκίες περί σχεδίων της ΕΚΤ για την επιβολή πλαφόν στα spreads της Ισπανίας και της Ιταλίας, κάτι που κυκλοφόρησε τα προηγούμενα 24ωρα και οδήγησε στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Η διευκρίνιση αυτή φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά στο ευρώ, καθώς υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα που ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση, κάτω από τα 1,2320 δολάρια, έχοντας φτάσει νωρίτερα το επίπεδο του 1,2360. Μάλιστα, η Bundesbank στο μηνιαίο της report υπογράμμισε τα σημαντικά ρίσκα που ενέχει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ειδικότερα, η Bundesbank επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:

- ο εποπτικός ρόλος της ΕΚΤ έρχεται σε σύγκρουση με τη νομισματική της πολιτική και τη βασική της μέριμνα, που είναι η σταθεροποίηση των τιμών

- η αγορά κρατικών ομολόγων εμπεριέχει σημαντικά ρίσκα για τη σταθερότητα

- ο όγκος στις αγορές ομολόγων θα μπορούσε να είναι «απεριόριστος», αλλά θα πρέπει να είναι επαρκής σε κάθε περίπτωση

- η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη θα «χτυπήσει» τη Γερμανία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στις ανακοινώσεις της σημερινής ημέρας, η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούνιο για τρίτο μήνα διαδοχικά κυρίως λόγω πτώσης στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Η μηνιαία πτώση της τάξεως του 0,5% οδήγησε σε πτώση 2,8% στην ετήσια δραστηριότητα και βρίσκεται κατά 22% κάτω από τα επίπεδα του 2007.

Πηγή: FXCM