EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταβάλλονται οι εξισωτικές αποζημιώσεις για το 2011



Διαθέσιμα για ανάληψη είναι από σήμερα τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2011, με στόχο τη στήριξη των κτηνοτρόφων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες οικονομικές δυσκολίες λόγω και της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών.

Μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία έγινε αύξηση των πιστώσεων για την Εξισωτική Αποζημίωση σε 160 εκατ. ευρώ και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις ελέγχων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 17 Αυγούστου εκδόθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι εντολές πληρωμής των δικαιούχων και στις 19 του μήνα πιστώθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους. Συνολικά καταβλήθηκαν 126 εκατ. ευρώ σε 69.014 δικαιούχους. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης είναι ετήσια και αφορά σε δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, με κυριότερα:

- να κατέχουν γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον 2Ha (20 στρέμματα)

- να κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι με αποδεδειγμένη τη μετακίνηση των ζώων

- να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο του 25%, δηλαδή, τα εισοδήματα από τη γεωργία να αποτελούν τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους εισοδήματος

- να μην έχουν μόνιμη εξωγεωργική απασχόληση.

Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, διευκρινίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου να υποβάλουν μέσω των ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε, αφού γίνει ο έλεγχός τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου.

"Μαχαίρι" και στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων



«Μαχαίρι» μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες και στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξοικονομηθούν περί τα 700 εκατ. ευρώ το χρόνο,  για το πακέτο  μέτρων των 11.5 δις ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως μετά τις περικοπές των δώρων εντός του 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν έκτοτε 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ ως επίδομα αδείας, χίλια ευρώ δηλαδή μικτά τον χρόνο.

Ένα τέτοιο σενάριο ωστόσο… θα προκαλούσε αντιδράσεις αφού πρόκειται για οριζόντια παρέμβαση, γιατί αφενός αφορά αφορά όλους τους υπαλλήλους και αφετέρου δεν προβλέπεται κλιμάκωση κατά την εφαρμογή του ανάλογα με το ύψος των αποδοχών.

Πως θα διαμορφωθεί η τσέπη του δημόσιου υπαλλήλου αν το μέτρο πάρει σάρκα και οστά;

Έχουμε και λέμε, έστω για παράδειγμα ένας υπάλληλος λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ θα χάσει 1.000 ευρώ τον χρόνο, όμως το ίδιο ποσό θα χάσει και ένας υπάλληλος με αποδοχές 1.550 ευρώ τον μήνα.

Αν και στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα δύσκολο μέτρο, υποστηρίζουν παράλληλα  πως η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνει σημαντική μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο.

Τονίζουν ότι αναζητείται εκείνη η φόρμουλα που θα τους επιτρέψει να μην κοπούν περαιτέρω οι μισθοί ,στους οποίους από το 2010 έχει μπει ψαλίδι μεταξύ 30% και 48%.

Υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Πάρο καταγγέλλει ο Μανώλης Γλέζος



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εδώ κι ένα χρόνο έχω καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται, μέσω διαδικτύου, 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της».

Ο κ. Γλέζος διερωτάται «μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας».

Goldman Sachs: "Πολιτικό ζήτημα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"



Ως ένα βαθύτατα πολιτικό ζήτημα χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η Goldman Sachs, επισημαίνοντας μάλιστα πως συνδέεται με σημαντικό κόστος, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Σε έκθεση με ημερομηνία 17 Αυγούστου 2012, ο οίκος εκτιμά πως όσο η Ευρωζώνη δεν είναι αρκετά εύρωστη να χειριστεί πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την ελληνική κρίση, είναι σχετικά απίθανο να ληφθεί αποφασιστική δράση κατά της Ελλάδας, εκτός και εάν η ίδια η Ελλάδα αθετήσει μονομερώς τις υποχρεώσεις της.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις στην Ελλάδα, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μετωπική σύγκρουση με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωζώνης. Από την άλλη ωστόσο, ο οίκος πιστεύει επίσης πως οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής, θα συνεχίσουν να αποδεσμεύουν κεφάλαια για την Ελλάδα υπό τα ισχύοντα προγράμματα, όσο η απόκλιση από τους στόχους παραμένει «αποδεκτή» και η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Google: Δίνει 2 εκατομμύρια δολάρια σε όσους χακάρουν τον Chrome!



Η Google επανέρχεται με ένα νέο διαγωνισμό και προσφέρει συνολικά 2 εκατομμύρια δολάρια, σε όσους  χακάρουν με οποιοδήποτε τρόπο τον δημοφιλή browser της, Chrome. Πριν λίγους μήνες η Google, είχε προσφέρει συνολικά 1 εκατομμύριο δολάρια, σε όσους κατάφερναν να hackάρουν τον Chrome.
Η Google με αφορμή το συνέδριο Hack In The Box, που θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου στη Μαλαισία, ετοιμάζει ένα νέο διαγωνισμό με μεγαλύτερο έπαθλο αυτή την φορά.
Όποιος χρήστης λοιπόν καταφέρει και χρησιμοποιήσει τον ίδιο τον κώδικα του Chrome για να hackάρει τον δημοφιλή browser, θα κερδίσει 60.000 δολάρια, όποιος το κάνει με χρήση κάποιου webkit ή του kernel των Windows, κερδίζει 50.000 δολάρια ενώ η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον browser μέσω Flash ή drivers, κερδίζει 40.000 δολάρια.

Η Google  εκτός από τις επιτυχημένες προσπάθειες σκοπεύει να βραβεύσει και τις μη επιτυχημένες, που θα προσφέρουν στην εταιρεία χρήσιμες γνώσεις.

Έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούνιο του 2012



Έλλειμμα 274 εκατ. ευρώ παρουσίασε τον Ιούνιο του 2012 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, κατά 1,3 δισ. ευρώ ή 82,8% μικρότερο από εκείνο του Ιουνίου του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 356 εκατ. ευρώ, λόγω του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 375 εκατ. ευρώ, καθώς και της μείωσης των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 200 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ ή 40,7%, αντισταθμίζοντας εν μέρει τη βελτίωση αυτή. Το εμπορικό έλλειμμα, εκτός καυσίμων και πλοίων, περιορίστηκε λόγω της σημαντικής μείωσης της δαπάνης για εισαγωγές κατά 368 εκατ. ευρώ ή 16,2%, ενώ οι εισπράξεις από εξαγωγές αυξήθηκαν μόνο κατά 0,7%.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε κατά 69 εκατ. ευρώ, λόγω του περιορισμού των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε μικρή μόνο άνοδος στις καθαρές εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών και μικρή μείωση στις καθαρές πληρωμές για «λοιπές» υπηρεσίες. Ειδικότερα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2011, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν κατά 7,1%, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 10,8%, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι καθαρές εισπράξεις κατά 116 εκατ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών μειώθηκαν κατά 6,4%, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι ακαθάριστες εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών (κυρίως από την εμπορική ναυτιλία) παρουσίασαν πτώση κατά 7,4% και οι αντίστοιχες πληρωμές μειώθηκαν κατά 17,2%, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι καθαρές εισπράξεις κατά 18 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων μειώθηκε κατά 990 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους μερίσματα και κέρδη κατά 996 εκατ. ευρώ, η οποία, με τη σειρά της, οφείλεται κυρίως στη μείωση (κατά 489 εκατ. ευρώ) των καθαρών πληρωμών τόκων επί των τίτλων του Δημοσίου που διακρατούν κάτοικοι του εξωτερικού μετά τη συμμετοχή των ιδιωτών στην περικοπή του δημόσιου χρέους (PSI). Παράλληλα, οι καθαρές πληρωμές για τόκους καταθέσεων και δανείων κατέγραψαν επίσης μείωση κατά 476 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011, εξαιτίας της χρονικής μετατόπισης της καταβολής των τόκων που αφορούν σε δάνεια του μηχανισμού στήριξης μέσω της ΕΚΤ, λόγω αναπροσαρμογής του επιτοκίου.

Τέλος, το ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων παρουσίασε έλλειμμα κατά πολύ μικρότερο από ό,τι τον Ιούνιο του 2011, κυρίως λόγω της μείωσης των καθαρών μεταβιβαστικών πληρωμών του τομέα της γενικής κυβέρνησης (κυρίως προς την Ε.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες τρέχουσες μεταβιβάσεις από την Ε.Ε. περιλαμβάνουν κυρίως τις καταβολές από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) καθώς και τις καταβολές από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ οι τρέχουσες μεταβιβάσεις προς την Ε.Ε. περιλαμβάνουν τις αποδόσεις-πληρωμές της Ελλάδος στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό.

Το α` εξάμηνο του 2012, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε κατά 5,9 δισ. ευρώ ή 45,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και διαμορφώθηκε σε 7,1 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων κατά 3,2 δισ. ευρώ, τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 2,1 δισ. ευρώ, καθώς και την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου υπηρεσιών (κατά 433 εκατ. ευρώ) και τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 208 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 3,1 δισ. ευρώ, λόγω της μείωσης του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 2 δισ. ευρώ (ή 29,5%) και του περιορισμού των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 1,2 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων σημείωσαν πολύ μικρή άνοδο (κατά 71 εκατ. ευρώ ή 1,3%).

Οι εισπράξεις από εξαγωγές αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων αυξήθηκαν κατά 6,3%, ενώ οι πληρωμές για αντίστοιχες εισαγωγές μειώθηκαν με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό (12,3%). Η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών στο α΄ εξάμηνο οφείλεται κυρίως στην άνοδο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες μεταφορών και δευτερευόντως στη μείωση των καθαρών πληρωμών για «λοιπές» υπηρεσίες, ενώ οι καθαρές εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες περιορίστηκαν. Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους μειώθηκαν αισθητά (κατά 10,0%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, αντικατοπτρίζοντας και τη μείωση των αφίξεων μη κατοίκων με μέσο ετήσιο ρυθμό 9,0% (σύμφωνα με τα στοιχεία της «έρευνας συνόρων» της Τραπέζης της Ελλάδος). Ταυτόχρονα, όμως, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος περιορίστηκαν κατά 16,4%, με αποτέλεσμα η μείωση των καθαρών εισπράξεων να περιοριστεί στα 135 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο, οι ακαθάριστες εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών (κυρίως από την εμπορική ναυτιλία) παρέμειναν σχεδόν στάσιμες (-0,6%), αλλά οι αντίστοιχες πληρωμές μειώθηκαν κατά 13,3%, με αποτέλεσμα οι καθαρές εισπράξεις να αυξηθούν κατά 458 εκατ. ευρώ. Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων μειώθηκε κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους επί των τίτλων του Δημοσίου που διακρατούν κάτοικοι του εξωτερικού, η οποία οφείλεται στην εφαρμογή του PSI, καθώς και στη χρονική μετατόπιση της καταβολής των τόκων που αφορούν σε δάνεια του μηχανισμού στήριξης μέσω της ΕΚΤ, λόγω αναπροσαρμογής του επιτοκίου, όπως έχει ήδη αναφερθεί. Τέλος, το ισοζύγιο των τρεχουσών μεταβιβάσεων παρουσίασε πλεόνασμα 1,2 δισ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 208 εκατ. ευρώ από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στη μείωση των καθαρών μεταβιβαστικών πληρωμών των λοιπών τομέων (που αφορούν κυρίως στα μεταναστευτικά εμβάσματα) κατά 117 εκατ. ευρώ και αφετέρου στην άνοδο των καθαρών μεταβιβαστικών εισπράξεων του τομέα της γενικής κυβέρνησης (κυρίως από την Ε.Ε.) κατά 91 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κασπάροφ κινδυνεύει με 5ετη φυλάκιση σε στρατόπεδο εργασίας



Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία τον κατηγορεί πως την περασμένη Παρασκευή δάγκωσε έναν αστυνομικό -αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

«Πρέπει να με ανακρίνουν για την υποτιθέμενη επίθεση σε έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ποινική έρευνα εις βάρος μου» αναφέρει ο Κασπάροφ σε ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπό του, τον Kasparov.ru.

Ο Κασπάροφ συνελήφθη την Παρασκευή στη Μόσχα, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot μετά την καταδίκη, την ίδια ημέρα, τριών μελών του σε φυλάκιση δύο ετών, επειδή τραγούδησαν σε καθεδρικό ναό μια «πανκ προσευχή» κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, η επίθεση σε αστυνομικό τιμωρείται με ποινές από πρόστιμο 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) μέχρι φυλάκιση πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

«Στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν στο Internet μπορεί κανείς να δει ότι αστυνομικοί με συνέλαβαν τη στιγμή που μιλούσα σε δημοσιογράφους και πως στη συνέχεια με χτύπησαν» δήλωσε ο Κασπάροφ, ο οποίος διευκρίνισε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παράνομη σύλληψη και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.

«Πολλά βίντεο και φωτογραφίες διαψεύδουν τις κατηγορίες εναντίον μου και ότι δήθεν επιτέθηκα σε αστυνομικό και τον δάγκωσα στο χέρι» γράφει ο αντιπολιτευόμενος. «Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και σε οποιαδήποτε ελεύθερη χώρα που διαθέτει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα απορρίπτονταν αμέσως» τονίζει ο Κασπάροφ.

Κίνα: Θανατική ποινή με αναστολή στη σύζυγο πρώην πολιτικού



Το κινεζικό δικαστήριο επέβαλε την ποινή της θανατικής ποινής με αναστολή στην σύζυγο του πρώην περιφερειακού ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπο Σιλάι.

Η Γκου Καϊλάι, κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιλγουντ, μία δολοφονία που εκτέλεσε με δηλητήριο τον Νοέμβριο του 2011 στην πόλη Τσόνγκινγκ στα νοτιοανατολικά της Κίνας.

Η κατηγορούμενη κατά την διάρκεια της μονοήμερης δίκης της ομολόγησε την ενοχή της. Οι θανατικές ποινές που αναστέλλονται συνήθως μετατρέπονται σε ισόβια, ή σε ποινές κάθειρξης έως 25 ετών εφόσον ο κατάδικος επιδείξει καλή συμπεριφορά στη φυλακή.

Επίσης, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της. Τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για την δολοφονία του Χέιγουντ, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν την Γκου.

Οι ανώτεροι αξιωματικοί κατηγορούνταν ότι σκόπιμα παραποίησαν τα στοιχεία των ερευνών μετά τη δολοφονία με δηλητήριο του Χέιγουντ για να φανεί ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε καρδιακή ανακοπή.

Πάλι για ομοφυλοφιλία κατηγορείται ο Μπομπ Σφουγγαράκης



Στο επίκεντρο της Επιτροπής για την προστασία της δημόσιας ηθικής της Ουκρανίας αυτή τη φορά βρίσκεται ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης καθώς υποστηρίζουν ότι ο χαρακτήρας του Nickelodeon κρύβει μία ολόκληρη προπαγάνδα από πίσω του σε σχέση με την ομοφυλοφιλία.
Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ένα πραγματικό κίνδυνο για τα παιδιά» ενώ επικρίνουν το γεγονός ότι ο Σφουγγαράκης, σφίγγει τα χέρια του με ένα ροζ αστερία που ονομάζεται Πάτρικ αλλά τον φωνάζουν Mrs. "Puff" , έναν χαρακτηρισμό αρκετά υποτιμητικό που όπως λένε «υποστηρίζει» την αγάπη για την ομοφυλοφιλία.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιτροπές επικρίνουν τηλεοπτικά σόου. Πριν από τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη σειρά είχαν πάρει και οι Σίμπσονς

Σε σεξουαλικό όργιο εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος του ΚΚ της Κίνας(Φωτογραφίες)


skandalo_2

Σεξουαλικό σκάνδαλο ή προβοκάτσια;  Σεισμό προκαλεί σεξουαλικό σκάνδαλο στην Κίνα, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Wang Minsheng (φωτογραφία στη κορυφή, αριστερά), γραμματέας κομμουνιστικού κόμματος, της περιφέρειας Luijang, στην επαρχία Anhui, καθώς και το νούμερο δύο του κόμματος.
 
Οι δύο τους εμφανίζονται να ποζάρουν γυμνοί σε δωμάτιο ξενοδοχείου, μαζί με ακόμα έναν άνδρα και δύο γυναίκες. Οι φωτογραφίες έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ενω συναγερμός εχει σημάνει στα ανώτερα κλιμάκια του ΚΚ της Κίνας.
 
skandalo_kina1
Σε συνέντευξη που έδωσε ο γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος δήλωσε ότι οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες και ρετουσαρισμένες. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει πέσει θύμα σκανδάλου διαφθοράς και ότι προσπαθούν να τον ενοχοποιήσουν άδικα.  
 
Ο Wang απομακρύνθηκε από τη θέση του και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ολλανδία: Αμφιβολία για το εάν το ευρώ θα επιβιώσει



Την αμφιβολία του για το εάν το ευρώ θα επιβιώσει εξέφρασε ο Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του ολλανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών στις 12 Σεπτεμβρίου στη χώρα.

«Δεν είμαι βέβαιος αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Δεν μπορώ να πω εάν θα είναι δυνατό να διατηρήσουμε το ευρώ, αλλά το ελπίζω, επειδή η δυστυχία θα είναι μεγαλύτερη, αν αποτύχουμε σε αυτό», δήλωσε ο Ολλανδός πολιτικός σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Άρνεμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θέλει να εκπληρώσει η Ολλανδία το όριο για το έλλειμμα (3% του ΑΕΠ) που έχει θεσπίσει η ΕΕ το 2015 και όχι το 2013, όπως είναι ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης, ενώ προτιμά μία ευρύτερη εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κόμματος, χρειάζονται περισσότερες κρατικές δαπάνες για να βοηθηθεί η οικονομία της χώρας, ενώ σημειώνεται ότι οι δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό θα βλάψουν την ανάπτυξη.

«Ο ρυθμός με τον οποίο εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας σε όλη την Ευρώπη δεν είναι αποτελεσματικός, είναι ο λάθος τρόπος», δήλωσε ο κ. Ρούμερ, προσθέτοντας: «Θέλουμε να θέσουμε σε τάξη τον προϋπολογισμό μακροπρόθεσμα, αλλά αν κάνεις μεγάλες περικοπές, εξασθενεί η κοινωνία».

Οι εκλογές στην Ολλανδία κηρύχθηκαν μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Ρούτε στις 23 Απριλίου, όταν ο ηγέτης του κόμματος της Ελευθερίας Χέερτ Βίλντερς ήρε τη στήριξη του σε ένα πρόγραμμα μείωσης δαπανών και αύξησης των φόρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεδίκογλου: Άμεση προτεραιότητα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση



«Ο νόμος θα εφαρμοσθεί προς κάθε κατεύθυνση. Από όπου κι αν προέρχεται η φοροδιαφυγή, θα ελεγχθεί και θα παταχθεί, παραδειγματικά. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, είναι όχι απλώς αντικοινωνική, αλλά εχθρική προς την κοινωνία συμπεριφορά, η φοροδιαφυγή. Κλέβεις από τον διπλανό σου. Και κάτι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, είναι ότι ο φοροφυγάς, δεν κλέβει από κάποιον ξένο κορβανά» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Κεδίκογλου, σε σχετική ερώτηση είπε ότι αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, λέγοντας: «είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και θα το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν».

100.000 Έλληνες αγόρασαν οκτώ τόνους χρυσού την περίοδο της κρίσης Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2012/08/100000_19.html#ixzz246FXe5bf


 

Ψυχολογικό και επενδυτικό αποκούμπι στον χρυσό εξακολουθούν να αναζητούν οι Έλληνες, καθώς το δράμα της οικονομίας δεν...
φαίνεται να έχει τέλος. Υπολογίζεται ότι στα 3,5 της εξοντωτικής κρίσης και της γενικευμένης αβεβαιότητας έχουν αγοραστεί περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες (βάρους οκτώ τόνων σε καθαρό χρυσάφι) από ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου, που ψάχνει να βρει αποτελεσματικό «καταφύγιο» για τα λεφτά που έχει «στην άκρη».

Όπως αναφέρουν ειδικοί στον Κόσμο του Επενδυτή, στα 3,5 χρόνια, τα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά λιρών είναι περί τα 290 εκατ. ευρώ. Αφορούν δε, γύρω στους 100.000 Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στην πιο «ευέλικτη» μορφή του βασιλιά των μετάλλων.

Φυλακή για καθηγήτρια Αγγλικών που συνευρέθηκε ερωτικά με μαθητές



Σε προβολή «ροζ» ταινίας μετατράπηκε δικαστήριο του Τέξας κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης μιας 28χρονη καθηγήτριας Αγγλικών, που συνευρέθηκε ερωτικά με τέσσερις μαθητές της, ενώ ένας πέμπτος «τραβούσε» βίντεο! Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών .
Στο βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο δεν φαίνεται το πρόσωπο της, όμως φαίνεται ένα τατουάζ στην πλάτη της πρωταγωνίστριας, το οποίο είναι ίδιο με αυτό της καθηγήτριας.

Η γυναίκα στο βίντεο ζητάει από τον μαθητή που βιντεοσκοπεί να την τυφλώσει με το φως του κινητού, ενώ απολαμβάνει τα χάδια –και όχι μόνο- των υπόλοιπων μαθητών της.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πώς ο σύζυγος της, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά, είναι στο πλευρό της…

Βέβαια, τώρα που είδε το βίντεο δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει γνώμη.

Πάντως, ένας από τους μαθητές δηλώνει πώς έχει αδιάψευστα στοιχεία ότι η πρωταγωνίστρια είναι η καθηγήτρια, αφού έχει και sms σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό του, τα οποία αντάλλαζε μαζί της την ώρα της ερωτικής πράξης!!!
Πάντως, οι νεαροί κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι συμμετείχαν με τη θέλησή τους και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη η καθηγήτρια.

Το ερωτικό βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, έδειχνε την Μπρίτνι την ώρα της σεξουαλικής πράξης. Ο άνδρας της, αν και απατημένος, θα συνεχίσει να είναι μαζί της.

Βεστεβέρλε: Η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τις συμφωνίες με την Ελλάδα



Η Γερμανία δεν πρόκειται να χαλαρώσει σημαντικά τις συμφωνίες της με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Guido Westerwelle μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο 11,7 δισ. ευρώ τις επόμενες εβδομάδες ώστε να εκπληρώσει τους όρους των διεθνών πιστωτών για την οικονομική βοήθεια, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Το Reuters σημειώνει εξάλλου ότι η Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει διετή παράταση στο πρόγραμμα που εφαρμόζει στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande και τον επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.


Πηγή:Reuters

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή πολιτική απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στην οποία την κατηγορεί ότι, πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, «προσφέρει τα νέα μέτρα λεηλασίας των εργαζομένων και της χώρας, ως λάφυρα στην τρόικα».

«Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, θα βυθίσουν περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση, θα εκτινάξουν την ανεργία και θα ισοπεδώσουν την κοινωνία» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όχι μόνο δεν διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά την απομακρύνει με αργά και σταθερά βήματα» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράταση συνεργασίας μέχρι 3 Σεπτεμβρίου δίνουν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ



Η Ένωση Γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της αναστολής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, «δίνοντας χρόνο στον αρμόδιο υπουργό Μάριο Σαλμά να τιμήσει τις υποσχέσεις του για πλήρη αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Οι γιατροί κάνουν λόγο για χαοτικές, ελλιπείς και αποσπασματικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι παραμένουν επί μια διετία απλήρωτοι για την εργασία τους στα Ταμεία που σήμερα απαρτίζουν τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει, αν δεν υπάρξει χρηματοροή ως ανελαστική δαπάνη του κράτους, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και προτείνει η χρηματοδότηση να είναι απευθείας στον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο Ι.Σ.Α., διά της νομικής του υπηρεσίας, έχει ήδη προβεί στην κατάθεση σειράς αγωγών για λογαριασμό των μελών του, αναφορικά με τη διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών προς τους ιατρούς, τα οποία ξεπερνούν τα 570.000.000 ευρώ, από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, για τα έτη 2010 και 2011.

Επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εάν δεν υπάρξει έως τότε σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων χρωστούμενων και τη διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΠΕ

Γιατί το σεξ μας κάνει εξυπνότερους;

Τελικά ο σοφός λαός, έχει πάντα δίκιο...
Ποιος δεν έχει ακούσει την έκφραση: “Είναι μόνος του και έχει χαζέψει”...
Έχετε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτό; Την...
απάντηση δίνει μια έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με την οποία όποιος κάνει συχνά σεξ, μεγαλώνει ο εγκέφαλος του, ενώ όποιος δεν κάνει, τότε ο εγκέφαλος του λειτουργεί σε... χαμηλότερες στροφές.

Σύμφωνα με την έρευνα το τακτικό σεξ διογκώνει τον εγκέφαλο και πολλαπλασιάζει τις συνάψεις του, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως λειτουργεί καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα. Το σεξ παίζει και τον καταλυτικό ρόλο του αγχολυτικού και εάν σκεφτούμε παλαιότερες μελέτες που θέλουν το άγχος και τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις να εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου, τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί με το σεξ, ο εγκέφαλος διογκώνεται.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έκαναν το εξής πείραμα σε ποντίκια. Διαχώρισαν τα αρσενικά σε 3 ομάδες. Στην πρώτη έβαλαν εκείνα που θα έκαναν καθημερινά σεξ με τα θηλυκά. Στη δεύτερη εκείνα που θα έκαναν σεξ μια φορά το 15νθήμερο και στην τρίτη έβαλαν εκείνα τα άτυχα ποντίκια που δεν θα έκαναν καθόλου σεξ.

Τι διαπίστωσαν; Ότι τα ποντίκια που έκαναν καθημερινά σεξ, εμφάνισαν διόγκωση του εγκεφάλου τους, και αύξηση των εγκεφαλικών συνδέσεων τους, και αυτό γιατί το σεξ λειτουργούσε καταλυτικά και μείωνε το άγχος, ακόμη και εκείνο το άγχος της ανεύρεσης τροφής που έχουν τα ζώα. Τα αποτελέσματα στις άλλες 2 ομάδες δεν εμφάνισαν κάποια εντυπωσιακή μεταβολή.

Πηγή: dinatos.blogspot.com

Θέλω να γυρίσω σπίτι μου...

Λίγοι το είδαν, πολλοί το κατάλαβαν; Πολλοί το είδαν, αλλά δεν ασχολήθηκαν; Το BBC ασχολήθηκε με την αφεντιά μας, μέσα από την εκπομπή «Η χώρα μου: Μήνυμα από την Ελλάδα».

Στο ντοκιμαντέρ καταγράφονται μεταξύ άλλων οι...

ζωές δύο φοιτητριών, ενός οδηγού ταξί, ενός οικοδόμου και των μελών του συγκροτήματος Locomondo. Οι άνθρωποι μιλούν για την Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και της μαύρης εργασίας…

Ωστόσο, τα πλάνα στο ντοκιμαντέρ μιξάρουν κάπως περίεργα τις εικόνες της Αθήνας, του οικοδόμου με το τουλπάνι στο κεφάλι, της φοιτήτριας που ο λόγος της δεν είναι ακριβώς δομημένος – επί παραδείγματι ο vocalist των Locomondo, εμφανίζεται σαφώς πιο συγκροτημένος και bilingual…

Χωρίς περιστροφές και ας δυσαρεστηθούν μερικοί, γίνεται ένα πολύ ιδιαίτερο «ζουμ» στην απλυσιά, στο απλανές βλέμμα και στις χύμα τοποθετήσεις κάποιων εκ των πρωταγωνιστών του ντοκιμαντέρ, που μοιραία το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει ο τηλεθεατής είναι ότι όντως στην Ελλάδα ζουν καλοπερασάκηδες, που αράζουν στις καφετέριες (εκεί, δηλαδή, που τελικώς βρήκαν δουλειά οι φοιτήτριες) και που νομίζουν ότι η μετανάστευση είναι μονόδρομος, επειδή το «εξωτερικό» δίνει ευκαιρίες που άραγε αρπάζει κανείς χωρίς σκληρή δουλειά;

Επίσης, λες και έγινε επιμελές casting, οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές, όλως τυχαίως εκφράζονται «οπαδίστικα» και ψιλο-ζορμπάδικα, (“αδερφέ μου”, “φίλε μου”, κ.λπ), ο τρόπος με τον οποίο εξηγούν τις σχέσεις τους με τις τράπεζες και τα δάνεια προκαλεί οίκτο και γέλιο και οι απόψεις για την πολιτική ιστορία και ενδελέχεια μέχρι την Ελλάδα της κρίσης, θυμίζουν παιδάκι του δημοτικού σε αχταρμάδικη σύγχυση μπροστά στη δασκάλα.

Αυτή, λοιπόν, κατά την άποψη του BBC είναι η χώρα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν και περιπτώσεις σαν τον Άρη Καλογερόπουλο που διαψεύδουν τόσο “επιμελή” ντοκιμαντέρ με τον πιο αποστομωτικό τρόπο (I am Greek and I want to go home).

Πηγή: dinatos.blogspot.com

Σκάει η φούσκα σε φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ!


 

Αυξήσεις ρεύματος, μειώσεις επιδοτήσεων και αναστολή νέων αδειών...

Όλα δείχνουν ότι θα σκάσει σύντομα η φούσκα σε φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ γενικότερα. Από τη μία έχουμε το έλλειμμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, που δημιουργείται (πέρα από τις άλλες στρεβλώσεις) και από τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ. Το έλλειμμα αυτό, δυστυχώς, φέρνει αυξήσεις και στο τέλος ΑΠΕ των λογαριασμών ρεύματος αλλά και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή όσων παράγουν ρεύμα από ΑΠΕ. Παράλληλα συζητείται ευρέως η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα όσων ήδη εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά, αντί της μείωσης της επιδότησης, η οποία καλύπτεται με συμβόλαιο. Ήδη, πάντως, αποφασίστηκε η μείωση της επιδότησης της κιλοβατώρας (ταρίφα) που προέρχεται από φωτοβολταϊκά, τόσο για τα πάρκα όσο και για τις οικιακές στέγες, τουλάχιστον για τους νεοεισερχόμενους. Θυμίζουμε επίσης το ναυάγιο του μεγαλεπήβολου σχεδίου «ΗΛΙΟΣ» , της προηγούμενης κυβέρνησης, για το οποίο εδώ και μήνες δεν ακούμε τίποτε. Από την άλλη, λίγες ημέρες νωρίτερα, η ΡΑΕ ανακοίνωσε ότι η Πελοπόννησος είναι πλέον κορεσμένο δίκτυο και δεν γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για επενδύσεις ΑΠΕ. Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε, μέσα στον Αύγουστο, αναστολή αδειοδοτήσεων, καθώς έχουμε υπερβεί δύο φορές τον στόχο που είχε τεθεί για το 2020! Αλλά δεν είναι μόνο τα δικά μας προβλήματα, και στο εξωτερικό μαζεύονται σύννεφα. Ήδη πολλές χώρες (οι περισσότερες) προχώρησαν σε μείωση των επιδοτήσεων για ΑΠΕ και ειδικότερα φωτοβολταϊκά, μεγάλες εταιρείες κατασκευής πάνελ χρεοκόπησαν, ενώ το απόθεμα έτοιμων πάνελ φωτοβολταϊκών έχει αγγίξει ιστορικό υψηλό. Οι ανωτέρω εξελίξεις αλλά και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης δημιουργούν ένα τελείως νέο τοπίο στην αγορά ενέργειας και ΑΠΕ, με επιπτώσεις που δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε στο σύνολό τους. Ήδη πολλοί παράγοντες της αγοράς ακονίζουν τα μαχαίρια τους, αλλάζουν σχεδιασμούς, κάνουν νέες συμμαχίες. Αναμένουμε εξελίξεις...

online-pressblog.blogspot.gr

Πέρασε υπάλληλο του ΟΤΕ για κλέφτη και τον έριξε στο κενό


 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αργοστόλι με θύμα έναν υπάλληλο του ΟΤΕ.
Συγκεκριμένα, ο...
υπάλληλος μετέβη σε σπίτι για να επιδιορθώσει μία βλάβη και, χρησιμοποιώντας σκάλα, ανέβηκε στο σημείο όπου χρειαζόταν να γίνει η εργασία της επιδιόρθωσης.

Ωστόσο, ένας από τους ενοίκους αντιλήφθηκε την παρουσία του και, περνώντας τον για επίδοξο διαρρήκτη, τον έσπρωξε και τον έριξε στο κενό.

Ο άτυχος υπάλληλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Αργοστολίου με κατάγματα.

pikri-sokolata.blogspot.gr

Ο Βόλος χορεύει συρτάκι για το βιβλίο Γκίνες



Η τελική παρουσίαση για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, θα γίνει στις 31 Αυγούστου στην παραλία του Βόλου, με στόχο να κατακτηθεί το ρεκόρ Γκίνες!

Ωστόσο, οι πρόβες συνεχίζονται εντατικά, με ήδη 2.000 χορευτές από το Βόλο, τα Τρίκαλα και άλλους νομούς της Θεσσαλίας να χορεύουν στους ρυθμούς του Αλέξη Ζορμπά για πάνω από 5 λεπτά!

Στόχος τους είναι να προβάλλουν την περιφέρεια της Ελλάδας στο εξωτερικό, τις ομορφιές της και την παράδοση της αλλά και να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ, αυτό της Ρόδου με 1.650 συμμετέχοντες!

16χρονη τυφλώθηκε από αερόσακο!


 

Την όρασή της έχασε μία 16χρονη από τη Βρετανία, όταν ο αερόσακος του...
αυτοκινήτου, που άνοιξε στη διάρκεια σύγκρουσης, τη χτύπησε στο μάτι. Η Kelly Green έχει χάσει ολοκληρωτικά την όραση από το ένα της μάτι κι έχει περιορισμένη όραση από το άλλο μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στο Sheffield λίγες μέρες πριν κλείσει τα 16α γενέθλιά της.

Η νεαρή καθόταν στη θέση του συνοδηγού με τον πατέρα της να οδηγεί όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε σε λακκούβα.

Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του, χτύπησε στη νησίδα και αναποδογύρισε.

Οι αερόσακοι του αυτοκινήτου άνοιξαν με την πρόσκρουση όμως αυτός που ήταν από την πλευρά της Kelly τη χτύπησε κατευθείαν στα μάτια. Ο πατέρας της δεν έπαθε το παραμικρό.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν τα σίδερα για να απεγκλωβίσουν το κορίτσι που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι γιατροί δεν μπορούσαν να σώσουν την όρασή της.

«Δεν πιστεύεις πως ένας αερόσακος μπορεί να προκαλέσει τόση ζημιά», δήλωσε η μητέρα της. «Και οι δύο αερόσακοι άνοιξαν αλλά αυτός μπροστά στην Kelly τη χτύπησε στα μάτια. Θα υποβληθεί και σε νέες επεμβάσεις κι ελπίζουμε να μπορέσει κάποτε να ξαναδεί κανονικά έστω από το ένα μάτι».

Η οικογένεια της 16χρονης εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της κατασκευάστριας αυτοκινητοβιομηχανίας του συγκεκριμένου οχήματος.

Η Kelly χρειάζεται τώρα έναν σκύλο-οδηγό ενώ μαθαίνει να διαβάζει με σύστημα Braille και να περπατά με μπαστούνι.

eglimatikotita.gr

Η Δημοκρατία λείπει διακοπές..​.


...και η χούντα της τριανδρίας αποφασίζει και διατάσσει


Η Δημοκρατία έχει ορισμένους βασικούς κανόνες. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει, μετατρέπεται σ’ ένα άνευρο σύστημα διεκπεραίωσης, σε μια...
καρικατούρα αντιπροσώπευσης. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μιλούν συνεχώς για το λαό, ισχυρίζονται ότι δρουν εν ονόματι του λαού, δηλώνουν ότι εμπιστεύονται το λαό, αλλά οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην του λαού.

Οι πολιτικές ελίτ προτιμούν το λαό σε κατάσταση χυλώδους μάζας, να άγεται και να φέρεται από επιδέξιους δημαγωγούς και να χειραγωγείται από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους. Κι αυτό γιατί, αν οι μάζες αρχίσουν να διαβουλεύονται, να ενεργούν και να συνεισφέρουν, θα πάψουν να είναι μάζες, θα γίνουν πολίτες με άποψη, θα διεκδικήσουν ρόλο και θα αμφισβητήσουν αυτό που τους παρουσιάζεται ως τελεσίδικη κανονικότητα.

Οι σύγχρονες Δημοκρατίες έχουν μετεξελιχθεί σε φιλελεύθερες ολιγαρχίες. Ισχυρές ομάδες [τραπεζίτες, μιντιακά συγκροτήματα, διαπλεκόμενοι πολιτικοί, επιχειρηματικοί όμιλοι] -με μία φράση, οι «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού- ρυθμίζουν τα πράγματα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Τα Κοινοβούλια και τα υπουργικά συμβούλια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν διακοσμητικό ρόλο. Συνέρχονται για να επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις εγχώριων ή υπερεθνικών συλλογικοτήτων. Αυτού του τύπου οι «Δημοκρατίες» δεν έχουν καμία σχέση με το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της Άμεσης Δημοκρατίας, ούτε όμως και με το αντιπροσωπευτικό μοντέλο, όπως αυτό θεμελιώθηκε και εφαρμόστηκε στις δυτικές χώρες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ανάλογη ήταν και η πορεία της εσωκομματικής δημοκρατίας. Τα κόμματα αρχών, με όραμα, εκλεγμένα όργανα, ουσιαστική συμμετοχή των μελών στη διαμόρφωση της στρατηγικής, που σέβονταν και προστάτευαν τις μειοψηφίες, έχουν δώσει τη θέση τους στα αρχηγικά και συγκεντρωτικά σχήματα όπου ο επικεφαλής παρέα με τους φίλους του καθορίζουν τα πάντα και εξοστρακίζουν ως επικίνδυνες τις αιρετικές φωνές.

Η Ελλάδα του 2012 δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα. Δείτε πώς λειτουργούν η κυβέρνηση και τα δύο κόμματα [Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ] που αποτελούν την σπονδυλική στήλη της.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε μόλις μία φορά από τη μέρα που συγκροτήθηκε. Η απόφαση για την αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ δεν πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο. Όλα όσα έχουν σχέση με το μέλλον της χώρας αποφασίζονται στο επίπεδο των τριών αρχηγών με τη εμπλοκή των αρμοδίων υπουργών, αφού βεβαίως προηγουμένως έχουν εγκριθεί από την τρόικα.

Τα κορυφαία κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας [Πολιτική Γραμματεία,Εκτελεστική Γραμματεία] δεν έχουν συνεδριάσει ούτε μία φορά μετά τις εκλογές. Η κοινοβουλευτική ομάδα έχει συνέλθει μία η δύο φορές. Ωστόσο, στους βουλευτές «επετράπη» ν’ ακούσουν και να χειροκροτήσουν, όχι όμως και να τοποθετηθούν.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ υπάρχει μόνο ένα εκλεγμένο όργανο [ο πρόεδρος του], ενώ οι ενδιάμεσες κομματικές βαθμίδες [γραμματέας, Πολιτικό Συμβούλιο, Εθνικό Συμβούλιο] έχουν υποκατασταθεί από επιτροπές διορισμένες από τον αρχηγό.

Ας μην αναρωτιούνται μετά [υποκριτικά το κάνουν, αλλά ας είναι] οι ηγεσίες των παραδοσιακών κομμάτων γιατί οι πολίτες αποστρέφονται την πολιτική έτσι όπως αυτή διεξάγεται, γιατί σνομπάρουν τις εκλογές, γιατί αποδοκιμάζουν συλλήβδην τους θεσμούς, γιατί πολλοί επιλέγουν την τιμωρητική ψήφο και γιατί αρκετοί πια [ευτυχώς] ψάχνουν την εναλλακτική λύση στις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών και μερικές φορές στο μετωπικό και μαχητικό ακτιβισμό.

Η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα έχουν αναχθεί σε ύψιστες αρχές, ενώ η συζήτηση, η ανάλυση, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων και η σύγκρουση θεωρούνται πολυτελείς δραστηριότητες, άσκοπη φλυαρία και χάσιμο χρόνου. Η διαδικασία, όμως, δεν μπορεί να είναι μια τεχνική πράξη με σκοπό τη διατήρηση των ισορροπιών, δεν πρέπει να είναι μια αναγκαστική επιλογή των γραφειοκρατιών όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, είναι η ουσία της Δημοκρατίας και ως τέτοια πρέπει να την υπερασπιστούμε. Διαφορετικά, οι εχθροί της Δημοκρατίας που καραδοκούν θα κερδίσουν έδαφος και θα διευρύνουν το ακροατήριο τους.

Πηγή: dinatos.blogspot.

Σε εξέλιξη πέντε πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο



Πέντε πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο καίγοντας κυρίως δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες κυρίως με ελιές, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην Λακωνία, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, στον Δρύαλο της Μέσα Μάνης και στην περιοχή Παρασυρός στο Σκουτάρι Γυθείου, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες, ενώ μια νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στον Πύρριχο του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου στον δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία. Επιπλέον σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές στην Δάριζα Τροιζηνίας και στο Σολομό Κορινθίας.

Σε όλα τα πύρινα μέτωπα υπάρχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δήμων, εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες, ενώ συνδράμουν το έργο τους και εναέρια μέσα.

Από δύο Canadair επιχειρούν στις φωτιές στο Σκουτάρι και τον Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης, στα Πηγάδια Μεσσηνίας, στην Δάριζα Αργολίδας και στο Σολομό Κορινθίας, ενώ ένα Canadair επιχειρεί στην φωτιά στον Πύρριχο Ανατολικής Μάνης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την Πελοπόννησο.

Μία ακόμη θλιβερή παράσταση από ένα τσούρμο πολιτικών τσαρλατάνων


Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος πολεμικής αεροπορίας ε.α.


Ποιος είχε τόσο ισχυρή φαντασία να προβλέψει ότι θα συνέβαιναν τόσα πολλά τα τελευταία τρία χρόνια, τόσα πολλά και τόσο οδυνηρά για τη ζωή μας. Τρία χρόνια, πέρασαν τόσο γρήγορα και...
άφησαν πάνω μας τόσα σημάδια που είναι σα να πέρασε μια δεκαετία. Σ’ αυτά τα τρία χρόνια ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου είδαμε και βλέπουμε ακόμα πολλούς σωτήρες να «αγωνίζονται» για να σώσουν την Ελλάδα.

Συνεχής αγώνας, όπως μας έλεγαν, για τη σωτηρία. Πως γινόταν όμως κάθε φορά που μας «έσωζαν» να πηγαίνει η κατάσταση από το κακό στο χειρότερο και ο λαός να εξαθλιώνεται; Έκοψαν μισθούς, μείωσαν συντάξεις, έκλεισαν καταστήματα απολύθηκε κόσμος,
εξαθλιωθήκαν οικογένειες, πήραν φόρους από κατατρεγμένους, απείλησαν με διακοπή ρεύματος την ελληνική κοινωνία. Με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα.

Κάθε φορά έβγαιναν οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Παλεύουμε για την Ελλάδα», σαν από αρχαία τραγωδία λέγοντας ότι αγωνίζονται για το καλό μας και ότι όλα αυτά τα κάνουν για μας, για μας!!!!. Για μας; Γιατί; Από τι να μας σώσουν; Από μια κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν; Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε γι’ αυτή την κατάσταση. Μας τρομοκράτησαν και μας τρομοκρατούν ακόμα για να μην αντιδρούμε, να συμφωνούμε σε όλα.

Πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ, πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη, μας έλεγαν αν φύγουμε από το ευρώ και γυρίσουμε στη δραχμή, θα χαθούμε, θα καταστραφούμε θα γυρίσουμε τριάντα, σαράντα, πενήντα χρόνια πίσω.

Και αφού οι προηγούμενοι μας «έσωσαν» περίπου 4 φορές, χωρίς να αλλάξει η κατάσταση, η παράσταση κατέβηκε ως αποτυχημένη. Στη συνέχεια στο ίδιο θέατρο ανέβηκε καινούργια παράσταση «Ενωμένοι για να σώσουμε την Ελλάδα». Ο θίασος με καινούργιο πρωταγωνιστή διεθνούς ρεπερτορίου, με τους ίδιους όμως αποτυχημένους ηθοποιούς της πρώτης παράστασης με μερικές μόνο πινελιές αλλαγών. Τρεις οι υπεύθυνοι της νέας παράστασης.

Και ξεκίνησε πάλι το θέατρο, σας σώζουμε, αλλά πρέπει να κοπεί εκείνο το άλλο, συζητάμε με την τρόικα αλλά δεν ακούνε, πρέπει να τους πείσουμε, να βρούμε ισοδύναμα, δε θα δεχθούμε άλλες μειώσεις, θα τους πούμε ως εδώ και μη παρέκει, ο λαός πάνω από όλα κλπ. Φτάσαμε στην τελική διαπραγμάτευση, το δράμα σε όλο του το μεγαλείο. Ο λαός (εμείς) πάλι μέσα στην τρέλα.

Έλεγαν τα ίδια πάλι, δε θα δεχθούμε περικοπή του 13ου και 14ου μισθού θα αντισταθούμε, συσκέψεις επί συσκέψεων με τα επιτελεία τους, με τους συμβούλους τους, «αγωνίζομαι με τη λερναία ύδρα αλλά κάθε φορά που κλείνω μια πληγή ανοίγει άλλη», μας έλεγε ο ηθοποιός στο ρόλο του Υπουργού Οικονομικών ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έμπαινε πάλι μέσα για να «συνεχίσει» τον «άνισο» αγώνα του.

Ο άλλος (νυν πρωθυπουργός) πριν «συσκεφθεί» με τους συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος έλεγε με δραματικό τόνο, «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω». τώρα το χειροκρότημα;

Έγιναν τελικά εκλογές σχηματίσθηκε τρικομματική κυβέρνηση (τρόικα εσωτερικού) αλλά τα πράγματα τα ίδια, η ίδια πολιτική, δεν άλλαξε τίποτα. Τα ίδια διλήμματα, τα ίδια ερωτηματικά, η τρομοκρατία συνεχίζεται για να περάσουν τα μέτρα που θα δεσμεύσουν τη ζωή μας για πάρα πολλά χρόνια.

Ήταν να γίνει η σύσκεψη τη Δευτέρα μετά την έκαναν Τρίτη, Τέταρτη, κλπ, να δείξουν τάχα ότι προβληματίζονται πάλι για μας. Να μας εντυπωσιάσουν, ότι συσκέπτονται για μας, αλλά πάλι δε συμφώνησαν για τα μέτρα των 11,5 δις, αλλά για τον στρατηγικό σχεδιασμό της επίλυσης των προβλημάτων!! θα μας τρελάνουν!!!. Εγώ βλέπω ότι ο μόνος «στρατηγικός σχεδιασμός» αυτής της κυβέρνησης είναι να ρίξει τον λαό στα έσχατα όρια της δουλοπρέπειας, της υποταγής και του αυτό-εξευτελισμού του.

Θα «παλεύουν» με την τρόικα και θα ανακοινώσουν τα μέτρα τον Αύγουστο, όταν ο κόσμος «όσοι μπορούν» τελικά θα είναι σε διακοπές να μην καταλάβουν το τι έχει συμβεί, να βρούμε τα πάντα έτοιμα.

Δεν τους πιστεύω πια, κοροϊδεύουν με αισχρό τρόπο, τα έχουν όλα συμφωνήσει, τα έχουν υπογράψει και μας παραδίδουν σιδηροδέσμιους στους «εταίρους μας». Αυτοί που πρέπει να μας προστατεύσουν. Αυτοί μας δολοφονούν. Με την αναβολή από σήμερα αύριο φθάνουν τον κόσμο τα όρια του ώστε να πει τελειώστε επιτέλους και ας γίνει ότι θέλει, μόνο τελειώστε, τελειώστε!

Βλέπω μετά την τελική σύσκεψη (όποτε γίνει και αφού θα μας έχουν διαλύσει το νευρικό σύστημα), να βγαίνουν οι θιασάρχες και να μαλώνουν για το ποιος θα μας έχει σώσει περισσότερο, ποιος τάχα θα έχει πει όχι, ποιος θα έχει «αντισταθεί» στην τρόικα, για να πάρει το χειροκρότημα, ενώ στην ουσία θα μας έχουν σκοτώσει όλοι μαζί.

Σας βαρέθηκα κύριοι, είστε μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου, μαριονέτες ενός θεάτρου σκιών (όχι του Καραγκιόζη), ένα μπουλούκι που γυρίζει παίζοντας ένα θεατρικό έργο, χωρίς αρχή και τέλος που δεν αρέσει πια, προσπαθώντας να βρει θεατές να χειροκροτήσουν. Σας καταλάβαμε, βγήκατε όλοι πάνω στη σκηνή, εκτεθήκατε, αποκαλυφθήκατε. Φαίνεται ποιος είναι ο ρόλος σας και η αποστολή σας.

Σταματήστε πια κατεβάστε αυτή την γελοία παράσταση, έχει αποτύχει, οι θεατές, που έχουν πληρώσει εισιτήριο (με την ψήφο τους) γι’ αυτή την παράσταση, σας έχουν γυρίσει την πλάτη, είστε ανίκανοι τώρα πια ακόμα και να κοροϊδεύετε το κοινό σας όπως παλιά.

 http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5130.html

Πηγή: dinatos.blogspot.com

Iδού πως φτάσαμε στη πτώχευση! Αθήνα 2004: ''Έφαγαν'' 2 δισ. δραχμές σε... δεξιώσεις

Ρεκόρ σπατάλης του δημοσίου χρήματος σημειώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με απευθείας αναθέσεις προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες δαπάνες, όπως διαπίστωσε η...
τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή.

Η Επιτροπή ήταν αρμόδια ώστε να ερευνήσει την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ''Αθήνα 2004'', το πόρισμα της οποία είχε είχε παραδοθεί στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον πρόεδρο της Βουλής και στα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με την Real News.
Το πόρισμα αφορά τα έτη 2000-2001 και μεταξύ άλλων παρατυπιών αναφέρει πως η Οργανωτική Επιτροπή ξόδεψε μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δραχμές για δημόσιες σχέσεις, δεξιώσεις, εκθέσεις και τραπεζώματα ξένων και εγχώριων προσκεκλημένων, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων.
Το ίδιο χρονικό διάστημα προχώρησε σε ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων για τα στελέχη της με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς ή έρευνες αγοράς.
''Χρυσές'' δημόσιες σχέσεις
Παράλληλα, προσέλαβε επιλεκτικά και παράνομα πλήθος υψηλόβαθμων υπαλλήλων για να στελεχώσουν την Οργανωτική Επιτροπή, με υψηλότατες αμοιβές που έφταναν τα 4 εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως.
Όλα αυτά τα στοιχεία αναφέρονται μόνο στην πρώτη διετία, ενώ η κορύφωση των εξόδων σημειώθηκε στις επόμενες οικονομικές χρήσεις της, κυρίως την περίοδο 2003-2004.
Ειδικότερα, υπό τον τίτλο ''Διαχείριση Αναγκών Εθυμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων'', οι ελεγκτές αναφέρουν πως μόνο για το 2000 το ύψος της δαπάνης άγγιξε τα 2,168 εκατομμύρια δραχμές.
Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατούσε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων του ''Αθήνα 2004'' είναι ''οι επισκέψεις'' της Επιτροπής σε εστιατόριο, στο οποίο παρέθεσε δείπνο σε 165 άτομα συνολικού ύψους 2.412.900 δραχμές.

 http://news247.gr/

Θα αποκαλύψουν ποτέ τους κλέφτες του συναφιού τους;

Διαβάσαμε ότι ο υπουργός εργασίας παρέδωσε στον Εισαγγελέα το πρώτο cd με τα ονόματα 1014 περίπου ατόμων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και είπαμε μπράβο που επιτέλους αυτό το κράτος μπόρεσε να βρει το “θάρρος” να ξεσκεπάσει τους “κλέφτες” που δρούσαν κάτω από την μύτη του και με την ανοχή του μια και θεωρώ ότι σε πολλές περιπτώσεις η ...

ανεπάρκεια ήταν σκόπιμη στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι μόνο!
Επίσης ακούσαμε (λόγω των γεγονότων της Ύδρας) τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας μιλά για την ανάγκη της τήρησης των νόμων και της τάξης για να μπορέσει αυτή η χώρα κάποτε να ορθοποδήσει και να μετατραπεί σε μια σύγχρονη πολιτεία όπου θα επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία.
Όμως δεν ακούσαμε τίποτα μετά της εκλογές για την προεκλογική δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή προς διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτή την τραγική κατάσταση. Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι “εντιμότατοι” κύριοι έκαναν συμφωνίες (όπως συνήθως) κάτω από το τραπέζι και μάλιστα ο κύριος υπεύθυνος της Ελληνικής τραγωδίας δηλ. ο κ. Παπανδρέου αρμενίζει "ξέγνοιαστος" στ’ ακρογιάλια του Αιγαίου ενώ το κόμμα του υπό την ηγεσία του κ. Βενιζέλου συγκυβερνά αντί να λογοδοτεί ο ίδιος αλλά και πολλά από τα στελέχη του.
Όπως έγραψα προ καιρού ο τρίτος της εγχώριας τρόικας δηλ. ο κ. Κουβέλης κατέθεσε την υποτιθέμενη αριστερή του ιδεολογία στο βωμό της ακόρεστης επιθυμίας του να γίνει στο προσεχές μέλλον πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ας μη περιμένουμε λοιπόν τίποτα καλό από όλους αυτούς μια και η προσπάθεια (τουλάχιστον των δύο) είναι να σβήσουν τα ίχνη των ανομημάτων των συντρόφων και των κομμάτων τους.
Είναι λοιπόν θαρρώ ηλίου φαεινότερο ότι αν ήθελαν να κάνουν κάτι θα ξεκινούσαν από το συνάφι τους αποκαλύπτοντας τους διαχρονικούς κλέφτες και δεσμεύοντας και τις περιουσίες τους θα έδιναν το στίγμα ότι κάτι άλλο πραγματικά γεννιέται σε αυτή την πολύπαθη χώρα την οποία προσπαθούν υποτίθεται να σώσουν … οδηγώντας όμως τους μικρούς και τους ανήμπορους … στην εξαθλίωση και στον αφανισμό!
Υποσημείωση
Αλλά και οι … της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι λέγοντας ο καθένας το μακρύ και το κοντό του θρυμματίζουν κάθε ελπίδα ότι μπορούν κάποια στιγμή να αποτελέσουν μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση!

http://prevenios.blogspot.gr/2012/08/cd-1014.html

Πηγή: dinatos.blogspot.

Η ληστεία της Πάρου. Δείτε όλες τις φωτογραφίες



Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου ημεδαπού, που έγιναν στις 10-08-2012 .
Πρόκειται για τον ΘΕΟΦΙΛΟΥ Αναστάσιο του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες και αγνώστων συναυτουργών του, όπως αυτοί απεικονίζονται σε στιγμιότυπα του κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας της συγκεκριμένης τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Σε βάρος του ΘΕΟΦΙΛΟΥ Αναστάσιου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.
Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.