EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών



Συνεχίζονται και επεκτείνονται γεωγραφικά, οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, καθώς από αύριο Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της Κέρκυρας, ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Στην ίδια απόφαση, αλλά με ημέρα έναρξης, την Τετάρτη, θα προχωρήσουν και οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης και της Κοζάνης. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην προμήθεια φαρμάκων από τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, μόνο επί πληρωμή, σε 14 νομούς της χώρας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στους υπόλοιπους νομούς, ενώ για το Σάββατο 25 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, δήλωσε ότι: «Ζούμε όλοι δύσκολες μέρες και όλοι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Έχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί που δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους, αλλά δίκιο έχουν και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση είναι αυτοί που χρηματοδοτούν το σύστημα.  Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φαρμακοποιούς, όταν οι ασφαλιστικοί φορείς που ενισχύουν τον ΕΟΠΥY έχουν μειώσει τις εισφορές τους μέχρι και 40%.

Το πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς είναι ότι πρέπει να καταβάλλουν μετρητά στις φαρμακαποθήκες για προμηθευτούν τα φάρμακα και αυτές με τη σειρά τους στις φαρμακοβιομηχανίες. Πρέπει να δούμε συνολικά τις συμβάσεις που έχουν όλοι αυτοί οι φορείς μεταξύ τους, αλλά και με τον ΕΟΠΥY. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ζούμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο κ. Βουδούρης διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα πιστωθούν τα 117 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο οργανισμός για το Μάιο.

Πηγή:ert,ΑΠΕ

Φθιώτιδα: Νεκροί δύο φίλοι σε τροχαίο



Τροχαίο δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί από την Πελασγία προσέκρουσε στο πίσω μέρος προπορευόμενου αυτοκινήτου και στη συνέχεια, έχοντας χάσει τον έλεγχο, χτύπησε στα κιγκλιδώματα και βρέθηκε εκτός δρόμου.

Δυστυχώς, οι δύο φίλοι, ηλικίας 26 και 27 ετών, σκοτώθηκαν επί τόπου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

Πηγή: lamiareport

ΔΗΜΑΡ: Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται συστηματικά



Συντηρητικά χαρακτηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. τα πολιτικά κόμματα που δικαιολογούν την άρνηση ελέγχου και την παρεμπόδιση των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως σημειώνει, κάθε παρεμπόδιση της προσπάθειας ελέγχου αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ προσθέτει.

Σάμαρας: "Θα κάνω αυτό που πρέπει για την πατρίδα μου, κι ας πέσω"



Αποφασισμένος για τη λήψη σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων για τη σωτηρία της χώρας φέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους υπουργούς της κυβέρνησης να μην υπολογίσουν το οποιοδήποτε κόστος μπροστά στο συμφέρον της χώρας.

«Θα κάνω αυτό που πρέπει για την πατρίδα μου, κι ας πέσω» φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σαμαράς σε στενούς συνεργάτες του, δηλώνοντας έτοιμος και πρόθυμος να πάρει πάνω του το θέμα με τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ αν χρειαστεί.

Όπως τονίζουν πηγές κοντά στον πρωθυπουργό, θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές σε αποκρατικοποιήσεις και καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων και θα τα δώσει όλα για να επιτύχει την επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, από το 2014 στο 2016, καθώς χωρίς αυτήν η χώρα δε θα μπορέσει να διασωθεί.

«Βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα αγνοώντας για το πολιτικό κόστος. Άλλωστε, αν πέσει η κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί το στοίχημα σωτηρίας της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση τον οποιονδήποτε είναι ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας» σχολιάζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Τις προθέσεις του, άλλωστε, τις ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο στους υπουργούς: «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος και επιταχύνετε ρυθμούς»…

Στην προσφορά δεν συμπεριλαμβάνεται η κοπέλα!



Οι προσφορές έχουν μπει στην καθημερινότητα μας ενώ ολοένα και περισσότερες εταιρείες σκαρφίζονται ιδέες για να δελεάσουν πελάτες. Στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο Μαρούσι ο ιδιοκτήτης του, σκέφτηκε πως τα 10 ευρώ για πλύσιμο μέσα – έξω είναι μία καλή τιμή (12 για… τζιπ).

Για κάποιους θα ήταν, αν το πλύσιμο γινόταν από τη συγκεκριμένη κοπέλα που βρίσκεται στην αφίσα που μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία . Δυστυχώς όμως αν προσέξει κανείς τα…  μικρά γράμματα υπάρχει και διευκρίνιση που αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Στην προσφορά δεν συμπεριλαμβάνεται η κοπέλα»…

Τελικά το πλύσιμο αξίζει ή όχι;

Επίσημα παίκτης της Έβερτον ο Μιραλάς



Παίκτης της Έβερτον για τα επόμενα 4 χρόνια είναι από σήμερα και επίσημα ο Κέβιν Μιραλάς.

Ποζάροντας με την φανέλα της νέας του ομάδας, ο Κέβιν Μιραλάς, αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος στράικερ υπέγραψε το συμβόλαιό του στην Εβερτον, διάρκειας τεσσάρων ετών και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα από τους «εφοπλιστές».

Το πρωί της Κυριακής ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων που θα δοθούν από την αγγλική ομάδα στον Ολυμπιακό, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει για τέσσερα χρόνια.

«Χαίρομαι πολύ για τη μεταγραφή, γιατί η Έβερτον είναι μεγάλος σύλλογος και για μένα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Ξέρω πως με παρακολουθούσαν εδώ και καιρό και μετά τις συζητήσεις με τον Ντέιβιντ Μόγες αποφάσισα πως το να έρθω στην Έβερτον ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μένα. Ξέρω πως πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα με εξαιρετικούς φιλάθλους, που έχει τις δυνατότητες να κερδίσει πολλά παιχνίδια. Γι΄αυτό ήρθα», τόνισε ο Μιραλάς στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου του Λίβερπουλ.

Πλέον, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα στραφούν άμεσα στον αντικαταστάτη του, με τον Βάργκας της Φιορεντίνα, να βρίσκεται στα υπόψη.

Παραμένει στο νοσοκομείο ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ



Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, παραμένει σήμερα νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο στο Αμπερντίν της Σκοτίας, για την ουρολοίμωξη που παρουσίασε.

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε την Τετάρτη. Το τελευταίο οκτάμηνο, η παρούσα είναι η τρίτη κατά σειράν νοσηλεία του συζύγου της βασίλισσας Ελισσάβετ Β'.

Ο δούκας διέμενε στον βασιλικό Πύργο στο Μπαλμοραλ, όταν ανέκυψε το πρόβλημα με την υγεία του.

Επισκέψεις στο νοσοκομείο, κατόπιν σύστασης των θεραπόντων γιατρών του, δεν έχει δεχθεί. Έχει, όμως, τηλεφωνικές επικοινωνίες με το στενό συγγενικό περιβάλλον.

Πακιστάν: 13 Νεκροί από επιθέσεις με πυραύλους



Συνολικά 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ουαζιριστάν του Πακιστάν από επιθέσεις με πυραύλους που εκτόξευσαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ακόμη δύο νεκροί είναι ο απολογισμός άλλης μιας επίθεσης που ακολούθησε σε μικρή απόσταση από το σημείο της πρώτης επίθεσης.

Η Ουάσινγκτον, απ την πλευρά της, διακηρύσσει ότι οι επιθέσεις αυτές στόχο έχουν το «δίκτυο Χακάνι», που εκτιμά ότι είναι υπεύθυνο και για τη φονική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πέρυσι το Σεπτέμβριο στην Καμπούλ.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων



Προειδοποίηση για εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους, τοπικά θυελλώδεις, που θα επηρεάσουν τις θάλασσες κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση για ανέμους σχεδόν θυελλώδεις 7 και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αφορά στις περιοχές: Θάλασσα Κυθήρων, νοτιοδυτικό Κρητικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, νοτιοανατολικό Κρητικό, Καρπάθιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο και Ικάριο πέλαγος, καθώς και το στενό Καφηρέα.

Στα ίδια επίπεδα θα πνέουν οι θυελλώδεις άνεμοι και τη Δευτέρα, ενώ κατά τόπους αναμένεται να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων αναμένει η ΕΜΥ από την Τρίτη.

Επίθεση Παναγιώτη Λαφαζάνη στη ΝΔ



Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «επιχείρηση ψεύδους, παραπληροφόρησης και συκοφαντίας», εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σημερινή συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό.

O κ. Λαφαζάνης είπε ότι η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ευρώ και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, κάνει έναν ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν οι κυβερνητικές επιλογές. Η ΝΔ, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, προέβη στην κίνηση αυτή προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την ώρα που καταστρέφει τη χώρα, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, επιχειρώντας με το πακέτο των 11,5 δισ., αυτό το τρομακτικό πακέτο το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει 14 και 15 δισ., να κόψει ξανά μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, να περιορίσει τη χρηματοδότηση στα σχολεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δυο λόγια, πρόσθεσε, να δώσει τη χαριστική βολή σε αυτόν τον τόπο.

Σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο προηγούμενων δηλώσεών του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η δήλωσή του δόθηκε πλήρης στη δημοσιότητα, αλλά, όπως ανέφερε, «τα κέντρα ψεύδους, διαπλοκής και παραπληροφόρησης προφανώς δεν αναπαρήγαγαν αυτά τα οποία είπα, αλλά αυτά που θέλανε να πούνε, προκειμένου να εξαπολύσουν αυτή την αυγουστιάτικη επιχείρηση αντιπερισπασμού που σας είπα. Αυτά, λοιπόν, τα οποία είπα ήταν σαφέστατα. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η πολιτική απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η πτώχευση και πολύ περισσότερο δεν ευχήθηκα μια τέτοια πτώχευση. Αυτό είναι σαφές από τις δηλώσεις μου».

"Πόλεμος" Ελλάδας - Τουρκίας για το ... κουλούρι!



«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την… προέλευση του κουλουριού!  Ελληνική ή τουρκική συνταγή;

Μετά τις φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αρτοποιών και αξιωματούχων φαίνεται ότι ο «πόλεμος» προέλευσης θα περάσει και στα χαρτιά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα, Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να ανοίξει… τούρκικο κουλουράδικο στο Σύνταγμα!!!

Πρόκειται για υποκατάστημα του κολοσσού Simit Sarayi (Παλάτι του Κουλουριού), το οποίο ο επιχειρηματίας θέλει να ανοίξει πρώτα στο Σύνταγμα και στην συνέχεια σε Ομόνοια, Πειραιά κ.λ.π.

Σκοπός του είναι να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, αφού στα πλάνα του είναι να ανοίξει συνολικά 500 καταστήματα σε Αγγλία, Γερμανία κ.ά.

«Δεν μας φοβίζει ο ανταγωνισμός. Το δικό μας προϊόν είναι πιο νόστιμο», διαμηνύει ο πρόεδρος των αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Όπως όλα δείχνουν με την «μάχη» για τον μπακλαβά, ένας νέος γαστρονομικός «πόλεμος» φαίνεται να ξεκινάει και αυτός μάλλον θα είναι πιο σκληρός.

Νέα ουσία δίνει τέλος στα σφραγίσματα!



Σφραγίσματα τέλος! Ομάδα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια Yale και Santiago έκαναν το «θαύμα» τους: Δημιούργησαν μια νέα χημική ουσία που υπόσχεται να «σκοτώνει» τα επιβλαβή βακτήρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ουσία ονομάζεται Keep32 και καταστρέφει το μικρόβιο streptococcus mutans , το οποίο προκαλεί τερηδόνα και εμποδίζει την δημιουργία νέων βακτηρίων, τα οποία ευθύνονται για την δημιουργία κοιλοτήτων στα δόντια.

Μετά από έρευνες ετών η ουσία αυτή θα δοκιμαστεί και στους ανθρώπους, προκειμένου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να «βγει» στην αγορά.

Χρυσό μετάλλιο για την Τσιάβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα



Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων, ανέβηκε η Αλεξάνδρα Τσιάβου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο διπλό σκιφ της κωπηλασίας και η Αλεξάνδρα Τσιάβου στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων και μη Ολυμπιακών κατηγοριών.

Η Ελληνίδα κωπηλάτης πήρε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας με επίδοση 7:32.37. Πίσω της τερμάτισε η Μιχαέλα Τάουπε-Τράερ από την Αυστρία (7:37.04), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η η Αλένα Κριβασέγιενκα από τη Λευκορωσία (7:38.93).

«Ξύπνησα το πρωί και ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Δεν το είχα νιώσει μέχρι σήμερα (σ.σ. Κυριακή). Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιχείρησα να τεθώ επικεφαλής. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένη και έτοιμη για οποιαδήποτε τακτική είχαν ετοιμάσει οι αντίπαλοι μου. Η ανάδειξη μου σε παγκόσμια πρωταθλήτρια με κάνει να αισθάνομαι πως δικαιώθηκαν οι κόποι μου» τόνισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.

Κλείνουν 117 εφορίες: Η λίστα



Με επείγουσα απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ξεμπλοκάρει έπειτα από πολλούς μήνες το σχέδιο «Καλλικράτης» στις εφορίες, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
Μέχρι το τέλος του έτους 117 εφορίες  κλείνουν και περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Από τις 287 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν τελικά σε λειτουργία περίπου 80, με τις 30 από αυτές να βρίσκονται στην Αττική. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις έχουν καταργηθεί 50 εφορίες.
Σύμφωνα με την “Ημερησία” το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των εφοριών προβλέπει:
διαβάστε αναλυτικά

"Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ασάνζ"



Ένας εκπρόσωπος του ιστότοπου WikiLeaks, τον οποίο ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ που έχει καταφύγει από τον Ιούνιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εκτίμησε σήμερα ότι θα είναι «μια καλή βάση» διαπραγμάτευσης αν η Σουηδία δεσμευθεί επισήμως ότι δεν θα εκδώσει τον Αυστραλό στις ΗΠΑ.

Σητεία: Έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού



Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Σκοπή Σητείας όπου σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας. Συγκεκριμένα, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον κήπο της μονοκατοικίας, όπου ο ιδιοκτήτης καλλιεργούσε κηπευτικά.

Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων.

Στο σημείο μετέβη και πυροτεχνουργός, προκειμένου να εξετάσουν το μηχανισμό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της περίεργης αυτής επίθεσης.

Παπαδημούλης: "Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μού είναι απεχθές"



Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Ύδρα, προχώρησε σε μία σκληρή δήλωση.
«Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μού είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες. Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας»
Υπενθυμίζουμε ότι τη σύλληψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου στην Ύδρα που δεν έκοβε αποδείξεις, προσπάθησαν να αποτρέψουν οι συμπολίτες της. Η σύγκρουση κράτησε μία ολόκληρη ημέρα και η σύλληψη κατέστη εφικτή μόνο μετά την αποστολή μονάδας των ΜΑΤ από τον Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή 17 Αυγούστου και κατά τον έλεγχο κλιμακίου του ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γνωστή επιχειρηματίας της Ύδρας, ιδιοκτήτρια εστιατορίου. Εξαιτίας όμως σοβαρού προβλήματος υγείας που της προέκυψε λόγω του σοκ που βίωσε, λιποθύμησε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και τη θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα της σύλληψης, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα εκφράζοντας την αντίθεσή του προς το περιστατικό και κυρίως για το γεγονός ότι η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο, αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Οι συμπολίτες της ιδιοκτήτριας, παρέμειναν έξω από το τμήμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο πλοίο flying cat, με το οποιο θα μεταφερόταν ο γιος της στον Πειραιά. Έτσι, προκειμένου, να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια, νωρίς το πρωί του Σαββάτου κατέφθασε με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν κάθε πιθανό επεισόδιο και να οδηγήσουν τον νεαρό κρατούμενο στην Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Τελικά, όμως, τα επεισόδια δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν, καθώς ο συγκεντρωμένος κόσμος ήρθε σε σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ, που προέβησαν σε χρήση χημικών στην παραλία του λιμανιού. Γεγονότα που όπως αναφέρουν οι κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες του νησιού, η Ύδρα δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν.

Τα τεκμήρια έστησαν παγίδα στους ελεύθερους επαγγελματίες



Σε 1.304.819 ανέρχεται ο αριθμός των φορολογουμένων που έπεσαν το 2011 στην παγίδα των τεκμηρίων. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους ενώ είχαν δηλώσει εισοδήματα 5,7 δισ. ευρώ, τελικώς φορολογήθηκαν για 11,5 δισ. ευρώ.

Γιατροί υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλλά και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και μπαρ δήλωσαν το 2011 εισοδήματα μικρότερα από όσα δηλώνει ο μέσος μισθωτός.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι αποκαλυπτικά. Ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής δήλωσαν πέρυσι μέσο εισόδημα 5.515 ευρώ, οι ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης 6.530 ευρώ, οι υδραυλικοί 10.474 ευρώ, οι δικηγόροι 23.192 ευρώ και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων 11.024 ευρώ.

Και όλα αυτά την ώρα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ετήσιο (κατά μέσο όρο) εισόδημα 15.000 - 20.000 ευρώ.

Για να βάλει φρένο στην ασυδοσία, καθώς έχει αποτύχει η προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει τα νέα τεκμήρια, τα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Το 2011 οι γιατροί δήλωσαν μέσο εισόδημα 54.081 ευρώ, το οποίο είναι αυξημένο κατά 4,7% σε σχέση με αυτό του 2010, που δεν ξεπερνούσε τα 51.641 ευρώ.

Παρ'Α όλα αυτά, ούτε τα εισοδήματα αυτά ήταν ικανά να καλύψουν τα τεκμήρια της πολυτελούς διαβίωσης. Ενώ δηλαδή δήλωσαν από μόνοι τους 5%-15,5% υψηλότερο εισόδημα, με το τεκμήριο φορολογήθηκαν τελικώς έως και για 22,5% υψηλότερο εισόδημα. Τους «πρόδωσαν» δηλαδή τα ΙΧ και τα ακίνητα που κατέχουν που, αν και «μαχητά» ως τεκμήρια, οι ίδιοι προσπάθησαν να προσαρμόσουν το εισόδημά τους στο «κατάλληλο» ύψος.

Οι οδοντίατροι δήλωσαν αύξηση του μέσου εισοδήματός τους κατά 15,5% (στα 24.896 ευρώ από 21.555 ευρώ το 2010), το οποίο μετά την εφαρμογή των τεκμηρίων αυξήθηκε κατά 22,5% (από 18.629 ευρώ το μέσο φορολογητέο εισόδημα το 2010 αυξήθηκε σε 22.816 ευρώ).
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι ειδικοί γιατροί (καρδιοχειρουργοί, ψυχίατροι, οφθαλμίατροι κ.ά.), των οποίων το μέσο δηλωθέν εισόδημα αυξήθηκε κατά 4,7% στα 54.081 ευρώ και το μέσο φορολογητέο εισόδημα κατά 7,1% στα 52.547 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ οι 13.500 ιδιοκτήτες κουρείων και κομμωτηρίων δηλώνουν εισόδημα 5.000 ευρώ το χρόνο. Τελικώς με τα τεκμήρια που τους πιάνουν, το φορολογητέο εισόδημά τους αυξήθηκε κατά τι στα 5.736 ευρώ.

Τα στοιχεία όμως που πραγματικά προκαλούν αίσθηση αφορούν τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία οι περίπου 31.200 ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης της χώρας μας. Επικαλούμενοι την κρίση, το 2011 δήλωσαν κατά κεφαλήν εισόδημα 6.561 ευρώ, δηλαδή ούτε 550 ευρώ το μήνα (!). Επιμένουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν και το εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία μειώθηκε κατά 14%. Δεν φαίνεται όμως να ζουν από παλαιότερες αποταμιεύσεις αφού δήλωναν επί δύο τουλάχιστον χρόνια (2009 και 2010) εισοδήματα που αποκτά ένας μισθωτός σε έναν και μόνο χρόνο!

Με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα ζουν και οι σχεδόν 35.000 εστιάτορες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το μέσο εισόδημά τους διαμορφώνεται σε 11.024 ευρώ για το 2011 και είναι αυξημένο κατά 2,8% σε σχέση με τα 10.709 ευρώ που είχαν δηλώσει κατά μέσο όρο το 2010. Με τα τεκμήρια όμως φορολογήθηκαν για 20% υψηλότερο εισόδημα – αλλά έμειναν τελικώς και αυτοί αφορολόγητοι αφού δεν ξεπερνά και πάλι τα 12.000 ευρώ το χρόνο.
Εισοδήματα φτώχειας δηλώνουν στην εφορία ηλεκτρολόγοι. Οι ηλεκτρολόγοι δήλωσαν πως βγάζουν κατά μέσο όρο 13.348 ευρώ, δηλαδή 7% λιγότερα σε σχέση με όσα είχαν δηλώσει (το 2010).

Πηγή: express

ΣΥΡΙΖΑ: "Υπονομευμένο το ταξίδι Σαμαρά"



Με τον «κρεμασμένο που ζητά περισσότερο σκοινί για να κρεμαστεί» παρομοίωσε την επιδιωκόμενη επιμήκυνση του μνημονίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σχόλιό του για τις επικείμενες επαφές του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη.

«Η επιμήκυνση του μνημονίου ισοδυναμεί με παράταση της ύφεσης και των ολέθριων επιπτώσεών της στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον Αντ. Σαμαρά ότι «ετοιμάζεται να συναντήσει την ανώτερη ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως ικέτης και όχι ως εκφραστής των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας».

«Το ταξίδι του Πρωθυπουργού είναι υπονομευμένο εξαρχής. Αφού προηγουμένως αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των εκλογών απέναντι στο μνημόνιο, ξεγελώντας τον ελληνικό λαό πως τάχατες επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση, ο κ. Σαμαράς έκανε τα πάντα για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας πως δεν διαπραγματεύεται και δεν διεκδικεί τίποτα», πρόσθεσε.

Καταλόγισε τέλος στον κ. Σαμαρά ότι «βαδίζει ολοταχώς για να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας και της δραχμής».

Επάγγελμα: "Σπρώχτης" επιβατών ! Βίντεο


Κι όμως το βίντεο που βλέπετε δεν είναι από κωμωδία! Είναι πραγματικό γεγονός και συμβαίνει στην Ιαπωνία!

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες των υπαλλήλων του μετρό είναι και να σπρώχνουν τους επιβάτες, προκειμένου να χωρέσουν όλοι στο βαγόνι!

Δείτε το βίντεο... και θα καταλάβετε ότι οι σαρδέλες είναι σε πολύ "καλύτερη μοίρα"!

Πύργος: Συνελήφθη 29χρονος για διάπραξη κλοπών



Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, στη παραλία Σπιάτζα της Ηλείας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 29χρονος αφαίρεσε από 48χρονη την τσάντα της, την οποία είχε αφήσει σε ξαπλώστρα της παραλίας και περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες έρευνες από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 29χρονου και τη σύλληψη του.

Στη κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρέσει και το χρηματικό ποσό των 38 ευρώ τα οποία απέδωσαν στην 40χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι πριν τέσσερις ημέρες στη Βαρβάσαινα Ηλείας, ο 29χρονος είχε αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσικλέτα 31χρονου ημεδαπού η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στο παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για συμμέτοχη του και σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

Κινδυνεύουν όσοι ροχαλίζουν;



Εκείνοι που ροχαλίζουν με μεγάλη ένταση και συχνότητα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα – η οποία ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα – σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Taipei στην Ταιβάν και είναι η πρώτη που εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στο ροχαλητό και τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο ερυθηματώδης λύκος και η αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1411 ασθενείς με υπνική άπνοια – χαρακτηριστικά συμπτώματα της οποίας είναι το ροχαλητό και η διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια της νύχτας – και 7.000 υγιείς ενήλικες. Κατά τη διάρκεια πέντε ετών οι ειδικοί κατέγραψαν πόσοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν τα παραπάνω νοσήματα. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με άπνοια είχαν 91% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια από αυτές τις παθήσεις.

Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο απόλυτος κίνδυνος είναι μικρός π.χ., στην ομάδα όσων είχαν άπνοια δηλαδή, το 2,91% παρουσίασαν συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep Medicine.

Κακλαμανάκης: "Ο Τσοχατζόπουλος με έκοψε από την Ολυμπιάδα της Σεούλ"



Αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο άλλοτε χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, καθώς αποκαλύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον έκοψε από την πρώτη του Ολυμπιάδα.

Ο αθλητής αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το ’88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη.

Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη", αναφέρει σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα".
Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να προετοιμαστεί παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωπο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμφανίστηκε ένας τύπος και μου είπε: "Έχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς".

"Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, ότι θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε για κάποια περίοδο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

"Στο Σίδνεϊ δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και αυτό ήταν καταστροφικό για εμένα. Ο δικός μου αγώνας δεν ήταν ενάντια στους καλύτερους αθλητές από 40 χώρες του κόσμου, πάλευα ενάντια σε ένα διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα", σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Μειώσεις αποδοχών λόγω των ατομικών συμβάσεων



Με το σταγονόμετρο υπογράφονται οι κλαδικές συμβάσεις, καθώς πλέον ένας στους δυο εργαζόμενους απασχολείται και αμείβεται σύμφωνα με όσα προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφού δεν υπογράφονται νέες. Η εξάπλωση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων γίνεται ραγδαία, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχουν υποστεί «αυτόματες» μειώσεις αποδοχών και περικοπές σε όλα τα επιπλέον επιδόματα, πλην των τεσσάρων που προβλέπει ο νόμος, έως και το 40%.

Σύμφωνα με τα στοιχεί του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογράφηκαν μόνο πέντε εθνικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας:

-Σε σύνολο 43 κλαδικών συμβάσεων που είχαν καταγγελθεί μετά τις 14 Φεβρουαρίου υπογράφηκαν μόλις 4 συμβάσεις, προβλέποντας μειώσεις από 6,3% έως και 20% στους βασικούς μισθούς με αντάλλαγμα τη διατήρηση των περισσότερων επιδομάτων, όπως ίσχυαν και πριν την εφαρμογή του νέου νόμου. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζεται η καταβολή και των επιπλέον επιδομάτων πέρα των τεσσάρων αλλά «κουρεμένων». Οι τέσσερις κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους (οι οποίοι έχουν υποστεί μείωση στους βασικούς μισθούς κατά 15%), τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές κλινικές (με μείωση αποδοχών έως και 20% και περικοπή επιδομάτων), τους υπαλλήλους σε ξένες αεροπορικές εταιρίες και εργαζομένους στις επιχειρήσεις με την ειδικότητα του/της συμβούλου ομορφιάς/αισθητικού.

-Η κλαδική σύμβαση των απασχολουμένων στις εμπορικές επιχειρήσεις υπογράφηκε χωρίς να έχει προηγηθεί η καταγγελία της με μειώσεις των βασικών μισθών κατά 6,3%.

Οι παραπάνω κλαδικές συμβάσεις «προστατεύουν» μόλις 700.000 εργαζόμενους. Μετά την παρέλευση τριμήνου από την ημερομηνία της λήξης ή της καταγγελίας των συλλογικών συμβάσεων, ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα, χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου, να μειώσει τις αποδοχές διατηρώντας το βασικό μισθό της κλαδικής συν τέσσερα επιδόματα (όπου αυτά υπάρχουν) μέχρις ότου υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση. Η νέα αμοιβή των εργαζομένων γίνεται μέσω ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων και τα επιδόματα που διατηρούνται είναι της ωρίμασης, των τέκνων, των σπουδών και της επικίνδυνης εργασίας. «Προσαρμογές» αμοιβών έχουν ήδη γίνει μέσω ατομικών συμβάσεων σε δεκάδες κλάδους όπου οι συλλογικές συμβάσεις είχαν λήξει ή καταγγελθεί και πριν από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, μέσω επιχειρησιακών με όριο αμοιβής ό,τι προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, αλλά και μέσω της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε μερικής (με προαπαιτούμενη τη συμφωνία του εργαζόμενου) ή σε εκ περιτροπής εργασία (ύστερα από διαβούλευση και με δυνατότητα μονομερούς απόφασης του εργοδότη σε αυτή την περίπτωση).

Οι ριζικές αλλαγές που προβλέπει ο νέος νόμος με αποτέλεσμα την ανατροπή της αγοράς εργασίας είναι οι εξής:

-Η διαιτησία μπορεί να ρυθμίσει μόνο το βασικό μισθό και έχει αποκλειστεί η δυνατότατα διατήρησης όρων προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων (διατηρητική ρήτρα, Ν. 3899/2010 άρθρο 14). Η προσφυγή στη διαιτησία επιτρέπεται μόνο όταν συμφωνούν και τα δύο μέρη (Ν. 4046/2012 άρθρο 1 παρ. 6 και ΠΥΣ 6/2012).

-Η επέκταση των ΣΣΕ και ΔΑ αναστέλλεται όσο ισχύει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή μέχρι της 31/12/2015 (Ν. 4024/2011 άρθρο 37).

-Αναστέλλεται όσο ισχύει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή μέχρι 31/12/2015 η εφαρμογή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον εργαζόμενο όταν συρρέει κλαδική ΣΣΕ με επιχειρησιακή ΣΣΕ (Ν. 4024/2011 άρθρο 37).

-Επιχειρησιακές ΣΣΕ καταρτίζονται σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν και υπογράφονται από τον εργοδότη και επιχειρησιακή συνδικαλιστική οργάνωση (σωματείο εργαζομένων) και αν αυτή δεν υπάρχει από ένωση προσώπων στην οποία μετέχουν τουλάχιστον τα 3/5 των εργαζομένων στην επιχείρηση (Ν. 4024/2011 άρθρο 37).

-Η διάρκεια των ΣΣΕ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα έτος. Οι ΣΣΕ μπορεί να έχουν διάρκεια ορισμένου χρόνου και μέγιστη έως τρία έτη. Η ισχύς των ΣΣΕ και ΔΑ που λήγουν ή καταγγέλλονται παρατείνονται εκ του νόμου για τρεις μήνες και εφαρμόζονται και στους νεοπροσλαμβανόμενους (Ν.4046/2012 άρθρο 1 παρ.6 και ΠΥΣ 6/2012).

-Μετά την πάροδο των τριών μηνών της εκ του νόμου παράτασης των ΣΣΕ και ΔΑ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν διατηρούνται μόνο οι όροι που ορίζουν βασικό μισθό και επίδομα ωρίμασης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας και αυτοί ως όροι ατομικής σύμβασης εργασίας. Η αναπροσαρμογή αυτή των αποδοχών γίνεται μονομερώς από τον εργοδότη (νομιμοποιείται δεν υποχρεούται, Ν. 4046/2012 άρθρο 1 παρ.6 και ΠΥΣ 6/2012).

-Δεν μπορεί να δοθεί αύξηση σε μισθό μέσω ωρίμασης έως ότου η ανεργία στη χώρα να φτάσει μέχρι το ποσοστό του 10%.

Πηγή: express

Σουδάν: 31 νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους



Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Αΐντ ελ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.

"Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Σουδάν, Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ.

Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν "ακούστηκε μια έκρηξη και διαλύθηκε", πρόσθεσε.

Ο Αμπντελραχίμ δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.

Εργατικό ατύχημα κόστισε τη ζωή σε 45χρονο



Ένας 45χρονος εργαζόμενος στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, έχασε την ζωή του χθες το απόγευμα, όταν ασκώντας την εργασία του στον αποθέτη λιγνίτη "Θ21" της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε από συναδέλφους του πεσμένος και κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Μεγαλόπολης κατέληξε.

Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Σαράντος Αλεξανδρής, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ανέφερε ότι πρόκειται για εργατικό ατύχημα που ερευνάται από τις αρχές και περιμένουν την νεκροψία - νεκροτομή, ενώ υπογράμμισε την έλλειψη προσωπικού στο εργοστάσιο.

Σημείωσε πως ο άτυχος εργαζόμενος ήταν μόνος στο σημείο αυτό και έγινε αντιληπτό το ατύχημα από συναδέλφους του, όταν δεν απαντούσε στις κλήσεις που του έκαναν.

Κεδίκογλου: "Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή"



«Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή» κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις.

Όπως δήλωσε: «Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά».

Όπως προσθέτει, «τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή», καταλήγει η δήλωση του κ. Κεδίκογλου

Εννιά πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Facebook!



Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το Facebook; Διαβάστε τα παρακάτω 9 στοιχεία που αφορούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ίσως δεν γνωρίζετε!
1) O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους.
Αν ανησυχείτε για τη «δημοτικότητα» σας στο Facebook πρέπει να ξέρετε ότι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 ενώ οι γυναίκες κάποιες φορές έχουν λίγους παραπάνω. Μάλιστα ο καθένας δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.
2) Πάνω από το 25% έχουν χωρίσει μέσω Facebook.
Σε μια έρευνα που έγινε το 2010 ανακαλύφθηκε ότι σε δείγμα 1000 χρηστών το 25% είχαν μάθει ότι χώρισαν από το status Των συντρόφων τους στο Facebook. Μάλιστα το 75% αυτών που έμαθαν τα κακά νέα ήταν άνδρες!
3) Το Facebook δεν επιτρέπει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες θηλασμού.
Μπορεί να έχετε δει πολλές φωτογραφίες γυμνών γυναικών ή ανδρών ή ακόμα και σελίδες που προωθούν τη βία αλλά το Facebook είναι αυστηρό σε κάποια θέματα και δεν επιτρέπει να «ανέβουν» στα προφίλ φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν. Τελευταία πάνω από 1.000 γυναίκες που προσπάθησαν να «ανεβάσουν» τέτοια φωτογραφία έλαβαν μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται.
4) Το Facebook ευθύνεται για 1 στα 5 διαζύγια.
Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα Ακαδημίας δικηγόρων οικογενειακού Δικαίου 1 στα 5 διαζύγια οφείλεται σε μηνύματα που βρήκε ο ένας σύντροφος στο προφίλ του άλλου!
5) Ο Αλ Πατσίνο ήταν το πρώτο «πρόσωπο» στο Facebook.
Θυμάστε ότι το 2007 στην αρχική σελίδα του Facebook πριν συνδεθείτε εμφανιζόταν σχεδιασμένο με αριθμούς και γράμματα ένα πρόσωπο. Αυτό λοιπόν το πρόσωπο ήταν ο ΑΛ Πατσίνο νέος τον οποίο είχε σχεδιάσει ο φίλος του Ζούκερμπεργκ, Andrew McCollum.
6) Το 36% των χρηστών μπαίνουν στο Facebook μετά το sex!
Μετά το τσιγάρο και τον ύπνο φαίνεται ότι το Facebook έχει μπει για καλά στη ζωή των νέων αφού σύμφωνα με έρευνα το 35% των χρηστών κάτω των 36 μπαίνουν στο προφίλ τους για να τσεκάρουν τα μηνύματά τους μετά το σεξ!
7) Πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook.
Σύμφωνα με ομάδα αμερικανών ψυχολόγων περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook και παρουσιάζουν συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης και εκνευρισμό να δεν τσεκάρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το προφίλ τους.
8) Οι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους μη χρήστες.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πανεπιστημιακές σπουδές δε διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.
9) Εστιατόριο χάριζε χάμπουργκερ αν διέγραφες δέκα φίλους σου από το Facebook.
Κι όμως συνέβη! Το 2009 ένα εστιατόριο έκανε δώρο ένα σπέσιαλ χάμπουργκερ σε όποιον διέγραφε δέκα φίλους του. Μετά έστελνε μήνυμα σε αυτούς που είχαν διαγραφεί και έλεγε «Ο τάδε φίλος σου σε διέγραψε για ένα burger»!

Στο Βερολίνο ο Αβραμόπουλος



Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί από σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως σας είχαμε πει.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ σήμερα το βράδυ θα βρεθεί σε δείπνο με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής Χανς - Ντίτριχ Γκένσερ.

Η επίσκεψη Αβραμόπουλου  λειτουργεί σας προπομπός της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά στις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα καταβάλλει την μέγιστη προσπάθεια

Νεκρός ο 29χρονος αστέρας του MTV, Τζο Κοβάρ



Ο 29χρονος αστέρας του reality του MTV «Real World. Hollywood» Τζο Κοβάρ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Ο νεαρός ηθοποιός βρισκόταν σε σπίτι φίλης του, όταν η νεαρή κοπέλα -πηγαίνοντας στο δωμάτιο του- διαπίστωσε ότι βρισκόταν στο έδαφος και έβγαινε άιμα από τα αυτιά και τη μύτη του.

Αμέσως ειδοποίησε το ασθενοφόρο αλλά ήταν ήδη αργά. Οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται ξεκάθαρα προς την υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Εξάλλου, ο Τζο Κόβαρ είχε παλέψει δύο φορές στη ζωή του για να απεξαρτητοποιηθεί από τα ναρκωτικά. Η μία μάλιστα ήταν κατά τη διάρκεια του reality, προκαλώντας συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση τόσο στους συμπρωταγωνιστές του όσο και στο κοινό.

«Το MTV με λύπη πληροφορήθηκε το θάνατο του Τζο Κοβάρ. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς τους ανθρώπους, τους φίλους του και τους φαν του» ήταν το σχόλιο του MTV.​

Η σωστή χρήση του κλιματιστικού για τα παιδιά



Πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται αν πρέπει να κάνουν χρήση του κλιματιστικού όταν το παιδί είναι στο σπίτι. Οι απόψεις των ειδικών διίστανται για αυτό καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας και να σας συμβουλέψει.

Ωστόσο διαβάστε μερικές συμβουλές για την ορθή χρήση του κλιματιστικού στο σπίτι.

- Πριν το θέσετε σε λειτουργία απαραιτήτως πρέπει να έχει γίνει καλή συντήρηση.

- Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σωστά. Επειδή το μωρό δεν μπορεί να σας πει αν κρυώνει ή αν ζεσταίνεται θα το καταλάβετε από τη δική σας αντοχή στην θερμοκρασία.. Τα μεγαλύτερα παιδιά εκφράζονται και αν κρυώνουν το λένε.

- Φροντίστε ο αέρας που βγαίνει να μην «χτυπά» απ' ευθείας στο μωρό ή στο παιδί σας.

- Αφήστε ελαφρώς ένα παράθυρο ανοιχτό ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα

- Ξεσκονίστε συχνά τα έπιπλα για να μην «κάθεται» η σκόνη και την εισπνέει το μωρό

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από τον 30χρονο δολοφόνο της Πάρου



Ο 30χρονος που συνελήφθη εχθές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μεταφέρεται σε λίγοστον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 30χρονος, του οποίου γενετικό υλικό ανιχνεύθηκε στο καπέλο που έπεσε στον δρόμο κατά την έξοδο της συμμορίας των ληστών από το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο και μετά τη δολοφονία του 53χρονου ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρη Μίχα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολύ σοβαρές υποθέσεις ένοπλης βίας και αντάρτικου πόλεων που απασχολούν την Αντιτρομοκρατική τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τις υποθέσεις-γιάφκες που εντοπίστηκαν και ερευνήθηκαν από την αστυνομία. Είναι οι γιάφκες της οδού Καισαρείας, της οδού Πραξιτέλους και του Αγρινίου. Πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., γενετικό υλικό του Τάσου Θεοφίλου είχε εντοπιστεί σε αυτές τις τρεις υποθέσεις.

Κατά τους αστυνομικούς που έχουν όλη αυτήν την περίοδο ασχοληθεί με τις εν λόγω γιάφκες, ο 30χρονος είναι μέλος ένοπλης οργάνωσης και φέρεται να έχει επαφές και γενικώς να κινείται στον ευρύτερο χώρο της ένοπλης βίας.
Η Αντιτρομοκρατική έφθασε στον 30χρονο μετά την ανίχνευση γενετικού υλικού στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή κατά την έξοδο της συμμορίας από το τραπεζικό κατάστημα της Νάουσας της Πάρου και μετά το αιματηρό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρη Μίχα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κακοποιών.

Το γενετικό αυτό υλικό ταυτοποιήθηκε. Από τα αρχεία της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε πώς το εύρημα ταυτιζόταν με αντίστοιχο υλικό που είχε εντοπιστεί προ καιρού και κατά την διάρκεια εφόδων της Αντιτρομοκρατικής στις γιάφκες της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, όπου είχε βρεθεί μεγάλης έκτασης οπλοστάσιο, της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά και τέλος, στη γιάφκα του Αγρινίου.

Οι γιάφκες αυτές είχαν από τότε συνδεθεί με την δράση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Εκτιμάται από την Αντιτρομοκρατική πως η ληστεία της Πάρου ενδεχομένως να είναι ένα πρώτο δείγμα «αυτοχρηματοδότησης» νέας οργάνωσης ένοπλης βίας και ορισμένα στελέχη της Υπηρεσίας συσχετίζουν την αιματηρή αυτή ενέργεια με την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος ως αδειούχος κρατούμενος μηδέποτε εμφανίστηκε στις αρχές.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις οδηγούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στο συμπέρασμα πως έχουν να διαχειριστούν μία πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως ομολογούν.

Ο 30χρονος και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας της Πάρου επέστρεψαν μετά τη ληστεία στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Κατέρρευσε, δηλαδή, όλη η θεωρία περί παραμονής τους σε γιάφκα της Πάρου κ.λπ.. Με δεδομένο το αδιέξοδο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας, τα μόνα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα ήταν εκείνα που αφορούσαν το καπέλο με το γενετικό υλικό και το κινητό τηλέφωνο που επίσης έπεσε από κάποιον από τους δράστες, αν όχι από τον ίδιο τον 30χρονο.
Το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε σε ακτή της Πάρου και που ταυτοποιήθηκε με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αθήνα, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής η οποία συνέδεσε αυτό το στοιχείο με συμπεριφορές μελών ομάδων ένοπλης βίας που είχαν απασχολήσει την Υπηρεσία αυτή στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο 30χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα την Κυριακή και μάλιστα, τις μεσημεριανές ώρες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την ανάκριση του 30χρονουομολογούν πώς δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος και πώς αρνείται την συμμετοχή του στην ληστεία της Πάρου.


Οι τρεις υποθέσεις με τις γιάφκες

5 Δεκεμβρίου του 2010: Πιστόλια, καλάσνικοφ, γεμιστήρες, χειροβομβίδες είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα της οδού Καισαρείας 22, στη Νέα Σμύρνη.



Ειδικότερα, στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε:
- 3 ΑΚ-47 καλάσνικοφ
- 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
- 7 πιστόλια (Glock, CZ, Μπαϊκάλ)
- 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
- 4 χειροβομβίδες
- 1 σιγαστήρα
- φυσίγγια
- 200 γραμμάρια TNT



Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Μετά τον εντοπισμό γιάφκας στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, ακολουθεί το Αγρίνιο. Σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο, στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου, βρέθηκαν περίστροφα.
Zougla.gr

Δύο χούφτες καρύδια τη μέρα κάνουν το σπέρμα δυνατό



Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, δύο χούφτες καρύδια τη μέρα για μερικές εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός του, ιδίως αν είναι νέος.
έρευνα κατέληξε ότι τα καρύδια αποτελούν μία τροφή ιδανική για  να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματός του.
Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών επί 12 εβδομάδες είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο σχήμα του σπέρματος, την ποσότητα, την κινητικότητα και τη ζωτικότητά του.
Οι ερευνητές προτίθενται να κάνουν δοκιμές σε ζευγάρια με πρόβλημα γονιμότητας λόγω της φτωχής ποιότητας του ανδρικού σπέρματος, κατά πόσο μία καθημερινή δίαιτα με καρύδια θα επιφέρει επιτυχία στη σύλληψη παιδιού. Συνήθως η ανδρική υπογονιμότητα αποδίδεται στο αραιό ή μειωμένων δυνατοτήτων σπέρμα.

Η βρετανική μελέτη αφορούσε 117 άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, από τις οποίες μόνο η πρώτη έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια καθημερινά. Το σπέρμα των ανδρών της πρώτης ομάδας βελτιώθηκε αισθητά από ποσοτική και ποιοτική άποψη, ενώ της δεύτερης όχι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ωφέλιμη δράση των καρυδιών οφείλεται κυρίως στα λιπαρά οξέα που περιέχουν και βοηθάνε στην καλύτερη ανάπτυξη του σπέρματος.

Ο Michael Phelps κινδυνεύει να χάσει τα μετάλλια του;



Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Michael Phelps, που μόνο στους Αγώνες του Λονδίνου κέρδισε 6 μετάλλια, φτάνοντας  συνολικά τα 22, μπορεί να χάσει τα μετάλλιά του εξαιτίας ενός λάθους: Συμμετείχε στην διαφήμιση της Louis Vuitton.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς,  οι παίκτες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαφημίσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά τους Αγώνες.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εξετάζει τώρα το αν η διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιονίκη βγήκε νωρίτερα κατά λάθος ή όχι.
Σε περίπτωση πάντως που βγήκε «στην ώρα της» ο Φελπς θα χάσει τα μετάλλια του.

Οι ελληνικές τραπέζες κλείνουν καταστήματά τους



Τα 200 φθάνουν τα καταστήματα που έχουν κλείσει μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012 σε Ελλάδα και Βαλκάνια, οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες σε μια ακόμη προσπάθεια να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη.

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, η αναδιάρθρωση του δικτύου των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το «μενού» περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις καταστημάτων καθώς και μείωση του προσωπικού. Μάλιστα, οι ίδιοι τονίζουν ότι υπό την ανάγκη να μειώσουν δραστικά τα λειτουργικά τους κόστη, ώστε να αντισταθμίσουν εν μέρει την πίεση που δέχονται στα καθαρά τους έσοδα, από την αύξηση του κόστους χρήματος και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και το κούρεμα των ομολόγων, οι τράπεζες επιταχύνουν τις ενέργειες περιορισμού του δικτύου.

Μέσα στο α΄ τρίμηνο του έτους, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) έκλεισαν περίπου 70 καταστήματα στην Ελλάδα και 119 στο εξωτερικό, όταν σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς έκλεισαν 96 καταστήματα στην Ελλάδα και 160 στο εξωτερικό.

Μόνο οι όμιλοι Πειραιώς και Alpha Bank διέκοψαν τη λειτουργία 94 συνολικά καταστημάτων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της χρονιάς, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, τα οποία παρείχαν μαζί με τα αποτελέσματα τριμήνου οι διοικήσεις τους.

Ειδικότερα, ο όμιλος Πειραιώς διέκοψε τη λειτουργία 65 καταστημάτων (18 στην Ελλάδα και 47 στο εξωτερικό), με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με αναπόσβεστο κόστος ύψους 6,4 εκατ. ευρώ. Το δίκτυο της Alpha Bank στη χώρα μας μειώθηκε κατά 18 καταστήματα και κατά 29 στη ΝΑ Ευρώπη το Μάρτιο του 2012 σε σχέση με το τέλος του 2011, τάση που θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα, όπως προανήγγειλε η διοίκησή της. Αντίστοιχες κινήσεις ακολουθούν και οι όμιλοι της Εθνικής και της Eurobank.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

"Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να δικάσουν τον Ασάνζ"



Αυστραλοί διπλωμάτες δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να πετύχουν την έκδοση του Αυστραλού ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ και την παραπομπή του σε δίκη για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας.

Αυτό προκύπτει από έγγραφά τους που έστειλαν από την Ουάσιγκτον στο αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών και τα οποία δημοσίευσαν οι εφημερίδες του συγκροτήματος Φέρφαξ.

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ακόμα ότι οι εκτιμήσεις των Αυστραλών διπλωμάτων έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, ότι «δεν έχουμε ενδείξεις πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για να πετύχουν την έκδοση του Ασάνζ για να τον δικάσουν».

Πάντως ο Αυστραλός πρέσβης στην Ουάσιγκτον και πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας , Κιμ Μπίζλι, φέρεται να έχει ζητήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «να ενημερωθεί έγκαιρα η Καμπέρα» αν οι ΗΠΑ επιδιώξουν την έκδοση του Ασάνζ ενώ, πάντα σύμφωνα με τα έντυπα που δημοσίευσε ο αυστραλιανός Τύπος «η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και ο υπουργός Εξωτερικών Μπομπ Καρ κατ' αρχήν δεν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την έκδοση του Ασάνζ».

Η αυστραλιανή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι παρέχει κάθε δυνατή προξενική βοήθεια στον Ασάνζ όπως κάνει με κάθε Αυστραλό πολίτη και απορρίπτει τις επικρίσεις ότι «τον έχει εγκαταλείψει στην τύχη του».

Ηράκλειο: 16χρονος κυκλοφορούσε με ελβετικό σουγιά



Για κατοχή μαχαιριών συνελήφθησαν, τη νύχτα του Σαββάτου στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, δυο υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 27 και 16 χρόνων.

Στον έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί ο 27χρονος πέταξε στο έδαφος ένα μαχαίρι συνολικού μήκους δεκαέξι εκατοστών με μήκος λάμας οκτώ εκατοστών, με τη θήκη του, ενώ ο 16χρονος είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι, τύπου ελβετικού σουγιά με μαχαίρι μήκους λάμας επτά εκατοστών.

Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση "Το ευρώ δεν είναι φετίχ"



Φουντώνει η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος της Αριστεράς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Το ευρώ δεν είναι φετίχ» δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο τρίτος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τοποθετείται ανάλογα, προκαλώντας μία ακόμη έντονη αντίδραση της ΝΔ.

«Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν για ακόμη μία φορά αιχμηρή: «Τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εκ νέου, με προσωπική επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά: «Είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ. Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής».

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αριστεράς, Πάνος Σκουρλέτης, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Εμείς ουδέποτε και κανένα στέλεχός μας δεν είπε ότι αποτελεί λύση για την Ελλάδα η χρεοκοπία. Αντίθετα, οι πολιτικές μας προτάσεις, το πρόγραμμά μας είναι για να την αποφύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Φάτε καρπούζι δροσίζει και δεν παχαίνει!



Πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος αποφεύγουν το καρπούζι εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του σε σάκχαρα. Η αλήθεια όμως είναι πως η κατανάλωσή του τις ζεστές μέρες όχι μόνο μας δροσίζει αλλά μας παρέχει και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να παχαίνει.

Το καρπούζι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά είναι πλούσιο και σε β-καροτίνη και λυκοπένιο.

Οι δύο αυτές ουσίες, γνωστές για την έντονη αντιοξειδωτική τους δράση, προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, έναν πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη ο οποίος συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε φυτικές ίνες, των οποίων η δράση είναι ευεργετική για την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Ο χυμός του καρπουζιού επίσης προκαλεί έντονη διούρηση με αποτέλεσμα να καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες και τα νεφρά από τα άλατα.

Το καρπούζι, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, έχει χαμηλή θερμιδική αξία (2 φλιτζάνια έχουν μόλις 80 θερμίδες), ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερόλη. Επίσης, επειδή είναι πλούσιο σε νερό (92%) και φυτικές ίνες, αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και μειώνει την απορρόφηση λίπους.

Όσο για την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, είναι η μισή από αυτήν του μήλου και ανέρχεται στο 5%. Επομένως, το καρπούζι όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά βελτιώνει την υγεία μας προάγοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μάς προστατεύει και από την αφυδάτωση.

Πηγή: myworld