EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πλησιάζουν το 1 δις οι χρήστες του Facebook!



Οι χρήστες του facebook αυξάνονται, σε αντίθεση με τη μετοχή του που πέφτει σταθερά. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, στα τέλη του Ιουνίου το δημοφιλές social media network είχε περίπου 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του κατά 29% σε σχέση με πέρυσι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει το γεγονός ότι 543 εκατομμύρια των μελών του Facebook συνδέονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα μέσω smartphone. Πρόκειται για αύξηση του 67% σε σχέση με το 2011.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πάλι με στοιχεία της υπηρεσίας, τουλάχιστον το 9% των μελών του δεν αντιστοιχεί σε πραγματικούς ανθρώπους αλλά είναι πλαστοί, διπλοί ή ανενεργοί λογαριασμοί

Φουκς: "Πολύ μικρή η πρόοδος στην Ελλάδα"



«H Ελλάδα κρατά τη μοίρα της στα χέρια της. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ως αντάλλαγμα στο ολοκληρωμένο διεθνές πακέτο στήριξης. Καμία χώρα δεν μπορεί να διώξει άλλη χώρα της ΕΕ από την ευρωζώνη» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών- CDU, Μίκαελ Φουκς.

Σημειώνει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά οι αμοιβαίες συμφωνίες, προειδοποιεί ότι πρέπει να τηρούνται με σαφή τρόπο από όλες τις πλευρές. Τονίζει ότι έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα, όμως υπογραμμίζει ότι είναι πολύ μικρή.

Επενδύουν σε χρυσό οι Έλληνες



Ψυχολογικό και επενδυτικό αποκούμπι στον χρυσό εξακολουθούν να αναζητούν οι Έλληνες, καθώς το δράμα της οικονομίας δεν φαίνεται να έχει τέλος. Υπολογίζεται ότι στα 3,5 της εξοντωτικής κρίσης και της γενικευμένης αβεβαιότητας έχουν αγοραστεί περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες (βάρους οκτώ τόνων σε καθαρό χρυσάφι) από ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου, που ψάχνει να βρει αποτελεσματικό «καταφύγιο» για τα λεφτά που έχει «στην άκρη».

Όπως αναφέρουν ειδικοί σε οικονομική εφημερίδα, στα 3,5 χρόνια, τα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά λιρών είναι περί τα 290 εκατ. ευρώ. Αφορούν δε, γύρω στους 100.000 Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στην πιο «ευέλικτη» μορφή του βασιλιά των μετάλλων.

Νέο σχέδιο εξόδου για 150.000 δημοσίους υπαλλήλους



Η κυβέρνηση μελετά ένα νέο σχέδιο για την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, μέσω ενός συστήματος που θα συνδυάζει την έξοδο με την εφεδρεία.

Σύμφωνα με τον "Αδέσμευτο Τύπο", το οικονομικό επιτελείο μελετά έναν πιο ήπιο τρόπο μείωσης του δημοσίου.

Το "Σχέδιο Β", περιλαμβάνει την κατάργηση των συνταξιοδοτικών προνομίων για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι 31/12/2010, ώστε να διευκολυνθεί μέσα σε δύο χρόνια η αποχώρηση ενός μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.
Προτείνεται να απαλειφθούν διατάξεις του νόμου 3865/10 (ασφαλιστικό Δημοσίου) με τις οποίες ορίστηκε ότι οι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2010, εξακολουθούν να το διατηρούν οποτεδήποτε και αν αποχωρήσουν καθώς εξαιρούνται από το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος.

Αν καταργηθούν οι ευνοϊκές διατάξεις, πολλοί υπάλληλοι θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν άμεσα για να αποφύγουν μια αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ όσοι δεν αποχωρήσουν θα βγουν αναγκαστικά σε εφεδρεία.

Όπως αναφέρει ο "Αδέσμευτος Τύπος", το σχέδιο αποτελεί ένα είδος "εθελουσίας εξόδου", που αν εφαρμοστεί, θα ισχύσει για 25.000 αντί για 45.000 υπαλλήλους.

Νέο τραγούδι κατά του Πούτιν από τις Pussy Riot



Νέο τραγούδι κατά του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κυκλοφόρησε το ρωσικό πανκ συγκρότημα Pussy Riot, τρία από τα μέλη του οποίου καταδικάστηκαν την Παρασκευή σε δύο χρόνια φυλάκιση για «χουλιγκανισμό», επειδή τον Φεβρουάριο τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.

Το καινούργιο τραγούδι, που έχει τίτλο: «Ο Πούτιν ανάβει τη φωτιά της επανάστασης», περιέχει τους στίχους: «Η χώρα προχωρά με κουράγιο / Η χώρα λέει αντίο στο καθεστώς». Το συγκρότημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η μάχη συνεχίζεται».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kommersant», ένας οπαδός των Pussy Riot διένειμε cd με το τραγούδι στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί την Παρασκευή έξω από το δικαστήριο όπου δικάζονταν οι τρεις γυναίκες-μέλη του συγκροτήματος.

"Να μην περιμένει η Ελλάδα άλλο πρόγραμμα στήριξης"



Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, δήλωσε πως υπάρχουν όρια στη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν θα πρέπει να περιμένει άλλο πρόγραμμα στήριξης.

«Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνεις χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» δήλωσε στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters. «Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλο πρόγραμμα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα.

Διαψεύδει το καθεστώς Ασάντ την αποσκίρτηση του αντιπροέδρου



Επίσημα διέψευσε το καθεστώς Άσαντ στη Συρία την είδηση που μεταδόθηκε από αραβικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αντιπρόεδρος της χώρας Φαρούκ αλ Σάρα αποσκίρτησε και εγκατέλειψε τη χώρα.

«Ο Φαρούκ αλ Σάρα δεν έχει σκεφτεί ούτε λεπτό να φύγει από τη χώρα» μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου της Συρίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πριν από μόλις 2 ημέρες ένα ξάδερφος του αντιπροέδρου αυτομόλησε στην αντιπολίτευση ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Μάνα και γιος έκλεβαν καταστήματα παιχνιδιών σε 27 Πολιτείες!



Μια γυναίκα και ο γιος της στις ΗΠΑ είχαν καταστρώσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο να κλέψουν χιλιάδες είδη παιχνιδιών από καταστήματα σε... 27 διαφορετικές Πολιτείες και στη συνέχεια να πουλήσουν τη λεία τους στο Διαδίκτυο, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη!

Η Margaret Pollara, 70 ετών, και ο γιος της, Michael, 46 ετών, δρούσαν ανενόχλητοι για περίπου έναν χρόνο, μέχρι που συνελήφθησαν στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας, μάλιστα, ο Michael έκλεβε κάθε μέρα τα τελευταία 10 χρόνια!

Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψή τους έπειτα από ολόκληρη επιχείρηση που περιλάμβανε παρακολουθήσεις και την τοποθέτηση κρυφών καμερών ασφαλείας στα μεγαλύτερα καταστήματα παιχνιδιών... Μέχρι τη σύλληψή τους, στον λογαριασμό των κλεφτών βρέθηκαν 909.000 δολάρια που προέρχονταν από τις πωλήσεις των παιχνιδιών...

Η Ύδρα εξεγέρθηκε κατά κλιμακίου του ΣΔΟΕ



Τη σύλληψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου στην Ύδρα που δεν έκοβε αποδείξεις, προσπάθησαν να αποτρέψουν οι συμπολίτες της. Η σύγκρουση κράτησε μία ολόκληρη ημέρα και η σύλληψη κατέστη εφικτή μόνο μετά την αποστολή μονάδας των ΜΑΤ από τον Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή 17 Αυγούστου και κατά τον έλεγχο κλιμακίου του ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γνωστή επιχειρηματίας της Ύδρας, ιδιοκτήτρια εστιατορίου. Εξαιτίας όμως σοβαρού προβλήματος υγείας που της προέκυψε λόγω του σοκ που βίωσε, λιποθύμησε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και τη θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα της σύλληψης, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα εκφράζοντας την αντίθεσή του προς το περιστατικό και κυρίως για το γεγονός ότι η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο, αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Κάτοικοι του νησιού «πολιόρκησαν» το αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να περάσουν όλη τη νύχτα εγκλωβισμένοι. Οι συμπολίτες της ιδιοκτήτριας, παρέμειναν έξω από το τμήμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο πλοίο flying cat, με το οποιο θα μεταφερόταν ο γιος της στον Πειραιά. Έτσι, προκειμένου, να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια, νωρίς το πρωί του Σαββάτου κατέφθασε με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν κάθε πιθανό επεισόδιο και να οδηγήσουν τον νεαρό κρατούμενο στην Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Τελικά, όμως, τα επεισόδια δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν, καθώς ο συγκεντρωμένος κόσμος ήρθε σε σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ, που προέβησαν σε χρήση χημικών στην παραλία του λιμανιού. Γεγονότα που όπως αναφέρουν οι κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες του νησιού, η Ύδρα δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν.

Μάλιστα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Hellenic Seaways στην οποία ανήκει το Flying Cat απέστειλε εξώδικο στο Λιμεναρχείο Ύδρας για το περιστατικό, με το οποίο απειλεί μάλιστα να διακόψει τα δρομολόγια της στο νησί του Αργοσαρωνικού.

"Δεν θα κάθομαι να βλέπω την Ελλάδα να διολισθαίνει στην ανομία"



Την καθιέρωση επιβαρυντικής περίστασης για αδικήματα με ρατσιστικό υπόβαθρο εξετάζει να εισηγηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νικόλαος Δένδιας. Όπως δηλώνει, η Δημοκρατία δεν μπορεί να παραμείνει απαθής απέναντι σε δολοφονικές ενέργειες.

Τονίζει ότι θα δημιουργηθούν οκτώ κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε πρώτη φάση και στη συνέχεια και άλλα, στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Αναφέρει ότι κατανοεί τις αντιδράσεις, αλλά δεν τις δικαιολογεί και σημειώνει ότι όλοι θα πρέπει να καταλάβουν πως το «όχι εδώ, πηγαίνετε αλλού πρέπει να σταματήσει». Αναγνωρίζει ότι δέχεται ενοχλήσεις από υπουργούς να εξαιρεθούν οι εκλογικές τους περιφέρειες.

«Δεν έχω λόγο να κάθομαι σε αυτήν την καρέκλα και να παρατηρώ τη χώρα μου να διολισθαίνει στην ανομία» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν αποκλείει, πάντως, μεγάλες κινητοποιήσεις λόγω των μέτρων που θα ληφθούν, ενώ δηλώνει ότι θα εξεταστεί η ρίψη νερού στην αντιμετώπιση επεισοδίων, αντί της ρίψης χημικών.

Χρυσή Αυγή: "Άθλιο τηλεοπτικό σόου η διαμάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ"



Άθλιο τηλεοπτικό σόου χαρακτήρισε τη διαμάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή σημειώνοντας ότι «σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας ανάξιοι και ανεύθυνοι άνθρωποι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση να αφήσουν το σήριαλ των στημένων διενέξεων και να ενδιαφερθούν επιτέλους για το μέλλον του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή υπογράμμισε ότι «οι νέες περικοπές οδηγούν με βεβαιότητα στην ύφεση και την υποβάθμιση της χώρας» ενώ υποστήριξε ότι «μόνο με μέτρα ανάπτυξης και τόνωσης της εθνικής μας παραγωγής μπορεί να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα».

Ρόδος: Συνελήφθη 37χρονος για εμπρησμούς



Ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προσήχθη σήμερα 37χρονος ιδιωτικός υπάλληλος που κατηγορείται για εμπρησμούς στο νησί της Ρόδου, εναντίον του οποίου ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 37χρονος που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα κρατείται προκειμένου την Δευτέρα να απολογηθεί στον ανακριτή.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την υπόθεση των εμπρησμών στη Ρόδο και την απολογία για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον εισαγγελέα και συνελήφθη.

Σήμερα το πρωί ο 37χρονος που εργάζεται σε πρατήριο υγρών καυσίμων προσήχθη ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιάννη Μητσιόπουλου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση τετελεσμένη και κατ' εξακολούθηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος σε πράγματα, άνθρωπο, δασική και οικοπεδική έκταση.

Στη συνέχεια ο 37χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή Κ. Τσεκούρα από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Κουίκ: "Κάποιοι θέλουν να κάψουν τη Χίο"



Στη Χίο θα μεταβεί, με εντολή του Πάνου Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές.

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά κάποιοι θέλουν να κάψουν το ακριτικό νησί της Χίου. Τώρα, πέτυχαν καλύτερα τον σκοπό τους με ένα εφιαλτικό σκηνικό, που, προς το παρόν, κάνει άνιση τη μάχη των ανθρώπων με τις φωτιές που κατακαίνε το καταπράσινο δυτικό και νοτιοδυτικό μέρος του νησιού» σχολίασε ο κ. Κουίκ, με αφορμή την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί από τα ξημερώματα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «αυτές τις στιγμές, όπου ο παράγων άνθρωπος δίνει τη μάχη του για να μη χαθούν ζωές, για να προστατευθούν περιουσίες, για να σωθεί ό,τι περισσότερο από το πράσινο της Χίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα μπουν ούτε σε κριτική ούτε σε καταλογισμό ευθυνών».
«Απλά κρατάμε, για όταν έλθει η ώρα της απόδοσης λογαριασμού, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξάπλωση των ανεμογεννητριών στα βουνά της Χίου και της αδράνειας πρόληψης από πλευράς τοπικών Αρχών με βάση καταγγελίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα από το πρωί» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ σημείωσε, τέλος, ότι τις εξελίξεις σχετικά με το πύρινο μέτωπο στη Χίο επιβλέπει ο τομεάρχης Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην βουλευτής, Σπύρος Γαληνός, ενώ με εντολή του Π. Καμμένου οι πολιτευτές και οι συντονιστές του κινήματος στο νησί βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για κάθε βοήθεια.

Το πιο τέλειο σφαιρικό αντικείμενο στο σύμπαν, ο Ήλιος!



Ο Ήλιος, το άστρο του ηλιακού μας συστήματος αποτελεί την πιο τέλεια σφαίρα, σύμφωνα με νέες πολύ ακριβείς μετρήσεις, τις οποίες πραγματοποίησαν από το διάστημα Αμερικανοί επιστήμονες.
Μετά από 50 έτη και πολλά εμπόδια οι επιστήμονες μπορούν να είναι σίγουροι ότι η διάμετρος του Ήλιου είναι περίπου 1,4 εκατ. χιλιόμετρα και η διαφορά της διαμέτρου του στον ισημερινό (οριζόντια διάμετρος) και ανάμεσα στους δύο πόλους (κάθετη διάμετρος) είναι μόλις δέκα έως δώδεκα χιλιόμετρα, απόσταση αμελητέα για ένα τόσο μεγάλο ουράνιο σώμα.
Αν ο Ήλιος είχε τις διαστάσεις μιας μπάλας ποδοσφαίρου, η ανεπαίσθητη διόγκωσή του στην περιοχή του ισημερινού του θα ήταν μικρότερη και από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας.
Επίσης, αν ο Ήλιος συρρικνωνόταν σε μία σφαίρα διαμέτρου ενός μέτρου, η διάμετρος του ισημερινού του θα ήταν μόλις 17 εκατομμυριοστά του μέτρου μεγαλύτερη από τη διάμετρο βορείου- νοτίου πόλου, δηλαδή του άξονα περιστροφής του
Μόνο μία τεχνητή σφαίρα από πυρίτιο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την τελειότητα του.

Ρύθμιση "ανάσα" για χρέη στο Δημόσιο, 48 δόσεις από 100 ευρώ



Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, αλλάζουν παλαιότερες διατάξεις για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων.

Οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων (100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% εάν καταβληθεί σε 45 δόσεις), ή σε 48 δόσεις χωρίς μείωση των προσαυξήσεων.

Οι δόσεις θα ξεκινούν από 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών αρκεί να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (να έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έληξαν).

Δεν προβλέπεται χρηματικό πλαφόν για την υπαγωγή.

Ελάχιστη μηνιαία δόση 100 €. Έως 45 δόσεις με αντίστοιχη μείωση των προσαυξήσεων (100% για εφάπαξ καταβολή, 50% για 45 δόσεις).

Προϋπόθεση η άμεση καταβολή όλων των δόσεων σαν να είχε ενταχθεί τον Οκτώβριο του 2010 (αν ενταχθεί τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλει 22 δόσεις για να μπορεί να διεκδικήσει τις υπόλοιπες 23).

Έως 48 δόσεις αλλά χωρίς καμία διαγραφή προσαυξήσεων (ανάλογα με την κρίση του εφόρου).

Ένταξη στη ρύθμιση:
Παγώνει ενδεχόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Αναστέλλεται πιθανή ποινική δίωξη φορολογουμένου

Η δυνατότητα επέκτασης των δόσεων στις 60 για τους οικονομικά αδύναμους δεν ισχύει πια.
Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων της θα επέρχεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Επιμένει στην αποφυλάκισή του ο δολοφόνος του Τζον Λένον



Ο δολοφόνος του θρύλου των Beatles Τζον Λένον, ζήτησε από το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος, τη 32η επέτειο από το φόνο που διέπραξε! Είμαι μάλιστα η έβδομη φορά που ζητάει κάτι τέτοιο, μετά από άλλες έξι αποτυχημένες προσπάθειες. Την επόμενη εβδομάδα μια επιτροπή θα εξετάσει το αίτημα του, χωρίς όμως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας, δεδομένου ότι και η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο, υποβάλλει αιτήματα σε κάθε προσπάθεια του καταδικασμένου στα οποία δηλώνει τη διαφωνία της για την αποφυλάκιση του.

Η δικαιολογία των αρχών για την απόρριψη των αιτημάτων του είναι ότι «η απελευθέρωση παραμένει ακατάλληλη αυτή τη στιγμή και ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινότητας».

Ο Mark David Chapman, πυροβόλησε και σκότωσε τον αρχηγό του θρυλικού συγκροτήματος έξω από το διαμέρισμα του στο Μανχάταν, το 1980. Είναι 57 ετών και κρατείται σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

Αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς



Αυξήσεις και 25% αναμένονται στις τιμές των εισιτηρίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς από το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Συγκεκριμένα, το  αργότερο μέχρι τον Μάρτιο η τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα θα «σκαρφαλώσει» από το 1,40 ευρώ στο 1,75 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στο 1,50 από 1,20.

Από τα super markets θα πωλούνται τα εισιτήρια

Και από τα super markets θα πωλούνται τα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς ο ΟΑΣΑ απέκτησε την δυνατότητα χρήσης barcodes και επεξεργάζεται το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, σε περίπτωση που συναφθούν συμφωνίες, τα εισιτήρια θα πωλούνται σε δεσμίδες των 10 εισιτηρίων με την μορφή  shrink για ποσότητα 1.000.000 εισιτηρίων

Η εξέλιξη αυτή πάντως θα είναι βοηθητική και για τους επιβάτες.

"Μαύρη τρύπα καταπίνει 2 δισ. ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων"



Για «μαύρη» τρύπα που καταπίνει περίπου 2 δισ. ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων, οι οποίες και επιστρέφουν στις βόρειες χώρες ως εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η ψαλίδα ανάμεσα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές έχει ανοίξει τόσο που ουσιαστικά η μαύρη αυτή τρύπα καταπίνει τις αγροτικές επιδοτήσεις που εισρέουν κάθε χρόνο στη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού μέσω της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) να ενισχυθούν οι νέοι αγρότες με πριμ πρώτης εγκατάστασης που θα φτάνει τις 50.000 ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης οφείλεται πρωτίστως στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους κτηνοτρόφους: «Με εντολή του βρέθηκε το δημοσιονομικό ισοδύναμο από τις περικοπές στις αμοιβές του ιδίου και των μελών της κυβέρνησης αλλά και από τις μειώσεις στα ενοίκια του δημοσίου».

Συνελήφθη στην Ελλάδα 47χρονη έμπορος ναρκωτικών με διεθνές ένταλμα



Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μία 47χρονη υπήκοος Κροατίας, προερχόμενη αεροπορικώς από το Ζάγκρεμπ Κροατίας.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοση της στις Ιταλικές Αρχές, καθώς είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
Zougla.gr

Παπαρήγα: "Αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ"



«Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί αναζητώντας με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν», υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι «αρκετά ο λαός πλήρωσε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ«.

Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι η λύση για το λαό είναι μία, «να πει όχι στις θυσίες για τη σωτηρία των καπιταλιστικών κερδών, να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων».

Ανακαλύφθηκε Θρακική πόλη 2.500 ετών στην Μαύρη Θάλασσα



Βούλγαροι αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια των πρώτων ανασκαφών που διενεργούνται στο Τσάρεβο, στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 70 χλμ. νοτιανατολικά της πόλης Μπουργκάς, ανακάλυψαν μία Θρακική πόλη, ηλικίας 2.500 ετών.
Η ανασκαφική ομάδα με επικεφαλή τον Μίλεν Νικολόβ, αρχαιολόγο του Περιφερειακού Ιστορικού Μουσείου του Μπουργκάς, μετά τς πρώτες ανασκαφές εντόπισε κατάλοιπα, που δείχνουν ότι από τον 4ο- 5ο αιώνα π.Χ. οι Θράκες ίδρυσαν μια πόλη, που είχε διάρκεια έως τον 1ο αιώνα μ.Χ.. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν κτερίσματα, μια λάμπα με τέσσερα φιτίλια και αριθμό αγγείων.

Ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία «Uspenie Bogorodichno», η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου! Το Τσάρεβο, τον 12ο αιώνα ονομαζόταν Βασιλικό και τα περίχωρά του έχουν πολύ αρχαιότερη ιστορία από ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Reuters: Τα "βρήκαν" κυβέρνηση και Τρόικα για τα 11,5 δισ.



Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα, βρίσκεται πολύ κοντά κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ,
«Βρισκόμαστε σε καλή πορεία, έχουν ήδη βρεθεί μέτρα 10,8 δισ. ευρώ» δήλωσε αξιωματούχος. Οι συζητήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν ήδη «κλειδώσει» μέτρα ύψους 10,8 δις ευρώ, ενώ εντός της εβδομάδας  αναμένεται να παρθούν μέτρα και για τα υπόλοιπα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο πρέπει να πάρει την τελική έγκριση και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι με την προσπάθεια αυτή που κάνει η Ελλάδα τώρα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο

Ο αδερφός του Σαρκοζί αγόρασε "σπιτάκι" αξίας 6 εκατ. δολαρίων



Ένα πολυτελές 5οροφο σπίτι 146 ετών, αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων, σε κλασικό ρυθμό στη Νέα Υόρκη, είναι το νέο απόκτημα του Ολιβιέ Σαρκοζί, αδερφού του Νικολά.

Ο 42χρονος ετεροθαλής αδερφός του πρώην Γάλλου προέδρου, αγόρασε το πενταώροφο παλάτι των 5 υπνοδωματίων, τεσσάρων λουτρών και με τζάκι σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, για να συζήσει με την αγαπημένη του και κατά 16 χρόνια μικρότερή του, Mary-Kate Olsen.

Το σπίτι χτίστηκε την χρονιά που εξελέγη ο Αβραάμ Λίνκολν ως πρόεδρος των ΗΠΑ και μάλιστα από τον αρχιτέκτονα του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου, Τζέημς Ρένγουικ.

Το ζευγάρι είναι μαζί από τον Μάιο και δείχνει πιο αγαπημένο από ποτέ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν δύο εβδομάδες ο Olivier και η Mary-Kate έκαναν διακοπές στο Αιγαίο και επισκέφτηκαν πολλά ελληνικά νησιά.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Νικολά Σαρκοζί είναι Γαλλοαμερικάνος και τραπεζίτης στο επάγγελμα. Το 1997 παντρεύτηκε την δημοσιογράφο μόδας Charlotte Bernard. Απέκτησε μαζί της δύο παιδιά και χώρισαν το 2011.

Ηράκλειο: Αυτοκτονία 41χρονου για οικονομικούς λόγους



Νεκρός βρέθηκε ένας 41χρονος άνδρας στη Φοινικιά Ηρακλείου, ο οποίος κρεμάστηκε σε δέντρο. Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο αποδίδει την πράξη του σε οικονομικούς λόγους.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άψυχο σώμα του 41χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Ο 41χρονος, πατέρας τριών παιδιών, δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Παρασκευής και οι οικείου του τον αναζητούσαν.

Συγγενείς είδαν το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο κοντά σε χωράφι τα μεσάνυχτα, ενώ πλησιάζοντας είδαν το αγαπημένο τους πρόσωπο κρεμασμένο από μια ελιά και συγκλονισμένοι κάλεσαν τις αρχές.

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί δραχμής



Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή τη φορά, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣYΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο του Flash.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο κ. Στρατούλης είχε προβεί στις εξής δηλώσεις: «Η χώρα έχει τη δυνατότητα με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του Ο.Η.Ε., τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης. Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο».

Όπως πρόσθεσε η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.

Ανέφερε ακόμη ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ενώ επανέλαβε ότι δεν αποτελεί το νόμισμα φετίχ. «Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του Ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Στη φυλακή ο 63χρονος παιδεραστής της Καβάλας



Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 63χρονος στην Καβάλα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά επί τρία χρόνια 9χρονο κοριτσάκι οδηγήθηκε στην φυλακή.

Η ανήλικη, 9χρονη πλέον, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

Η μικρή, με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου, αποκάλυψε ότι ο 63χρονος ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των έξι ετών, χωρίς ποτέ η ίδια να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν έντυπο πορνογραφικό υλικό, ενώ η ανήλικη πρόκειται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη ύστερα από την καταγγελία που έκανε η ανήλικη στην αστυνομία.

Η εννιάχρονη, το πρωί της Πέμπτης με τη συνοδεία της θείας της μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 63χρονο.

Οι δικηγόροι της Καβάλας αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπισή του και έτσι ο συνήγορός του ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές της πόλης.

Παναγιωτόπουλος – Κεφαλογιάννη διακοπές στην Κρήτη



Σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο έχουν καταλύσει δύο υπουργοί της κυβέρνησης μέχρι αύριο Κυριακή, αξιοποιώντας την παρουσία τους στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές και συναντήσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκονται στο Λασίθι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ανατολή, σε ιδιωτική επίσκεψη, για την οποία μάλιστα έχουν ληφθεί και αστυνομικά μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την V Μεραρχία Κρητών.

Το Curiosity αρχίζει να "σκάβει" στον Άρη



Το Curiosity, το διαστημικό όχημα της NASA, είναι έτοιμο για την πρώτη του επιχείρηση συλλογής πετρωμάτων από την επιφάνεια του Άρη.
Θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει δείγματα πετρωμάτων, μέσω της χρήσης ειδικού τρυπανιού, από την περιοχή «Glenelg», περίπου 400 μέτρα από το σημείο όπου προσεδαφίστηκε στις 6 Αυγούστου στον κρατήρα «Gale».

«Η πρώτη γεώτρηση θα είναι μια τεράστια στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του Άρη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η περιοχή-στόχος είναι ένα φυσικό γεωλογικό πολύ-επίπεδο τμήμα με βραχώδες υπόστρωμα, το οποίο είναι ελκυστικό κατά τους επιστήμονες, για την πρώτη επιχείρηση γεώτρησης. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας όλα τα επιστημονικά όργανα του «Curiosity».

Για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία η προσεδάφιση με επιτυχία του «Curiosity» στον Άρη, ήταν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά της επιτεύγματα. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι η πιο ακριβή και τεχνικά προηγμένη που εστάλη από τη Γη προς τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Σκληρή επίθεση Τσάκα και Πρίγκιπα στον Αλαφούζο



Με σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ο Βλάσης Τσάκας με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, ύστερα από τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στην ΑΜΚ.
Η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, επιτίθεται στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, με αφορμή την ΑΜΚ και τον αποκλεισμό της από αυτήν, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα επιμένει στο ενδιαφέρον της, προκειμένου να καταστεί ο Πρίγκιπας μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά η δήλωση του Βλάση Τσάκα:

«Σήμερα, δυστυχώς και οι πλέον δύσπιστοι κατάλαβαν το σικέ παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της ομάδας μας. Αφού κατάντησαν τον Παναθηναϊκό ομαδούλα της σειράς, ήρθαν σήμερα στη Γ.Σ να αποδείξουν πόσο επικίνδυνη έχει καταντήσει η περιβόητη, πλέον, Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Σε άψογη συνεργασία με μερίδα μετόχων της ΠΑΕ, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα εκατομμυρίων Παναθηναϊκών. Αποκλείοντας την συμμετοχή του HRH Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud στην ΑΜΚ με τους όρους που αποφάσισαν, θέλουν άλλοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους με τους παχυλούς μισθούς, άλλοι να συνεχίσουν το ρόλο του πράσινου μαϊντανού και οι μέτοχοι τα ποσοστά τους κοψοχρονιά, αδιαφορώντας για το που οδηγούν την ομάδα μας.

Τραγικότερο όλων, ότι χαρίζουν άλλη μία χρονιά στο ολυμπιακό κατεστημένο, υποχωρώντας σε όλα τα επίπεδα αποδυναμώνοντας τον Παναθηναϊκό παντού. Ελπίζουμε να μην είναι όλο αυτό ένα σχέδιο που απορρέει από παλιότερους συνεταιρισμούς και εξοφλεί πιθανά γραμμάτια, στην πλάτη του Παναθηναϊκού.

Όταν όμως αυτοί φωνάζουν «παρών», δικαιώνοντας μεταχρονολογημένα τον χαρακτηρισμό του Κόκκαλη περί «κότες», εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο Πρίγκιπας Faisal, έχει αποφασίσει να γίνει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Αυτό άλλωστε δήλωσε ξεκάθαρα στην τελευταία δημόσια τοποθέτηση του την 01/08/2012.

Αφού οι οραματιστές της Παναθηναϊκής «τραγωδίας» έφαγαν πόρτα στην επικοινωνία που προσπάθησαν παρακάμπτοντας μας, από τον Πρίγκιπα Faisal, ήρθαν σήμερα να τον αποκλείσουν από την ΑΜΚ με τεχνάσματα που προκαλούν.

Δεν έχουμε πει την τελευταία κουβέντα μας, ας περιμένουν οι κύριοι αυτοί που το παίζουν τζάμπα μάγκες την επόμενη κίνηση μας. Τότε ειλικρινά θα θέλαμε να δούμε αν έχουν τα κότσια να ξαναπούν όχι κοιτάζοντας στα μάτια τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ευχόμαστε στην ομάδα μας καλή επιτυχία στα παιχνίδια με την Μάλαγα και ευελπιστούμε να φορέσει ο Παναθηναϊκός το σεντόνι του Champions League γιατί εμάς δεν μας ικανοποιεί το Europa League κε Αλαφούζο…
Βλάσης Τσάκας, Εκπρόσωπος- συνεργάτης H.R.H Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud".

Βουτιά στις τιμές των ακινήτων έως και 60% σε σχέση με το 2007



Σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής η μείωση των τιμών των ακινήτων μόνο τον τελευταίο χρόνο έφτασε το 16%, ενώ σε όλη τη διάρκεια του 2011 οι αγοραπωλησίες ακινήτων μειώθηκαν κατά 57,72%, όταν η αντίστοιχη μείωση το 2010 ήταν της τάξης του 22,69%.
Μέχρι και 60% πτώση στις τιμές πώλησης παρουσιάζουν τα ακίνητα σε σχέση με το 2007.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και κατασκευαστές κάνουν ότι μπορούν να τα «ξεφορτωθούν», αφού η αγορά ακινήτων είναι πεσμένη και το χαράτσι υψηλό για ορισμένους.

Στην Αττική μάλιστα η πτώση των τιμών στο πρώτο τρίμηνο του 2012 έφτασε το 11,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Αρσιβαρίστρια Ελληνίδα ετών 68 σπάει κάθε ρεκόρ στην Αυστραλία



Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Αυστραλίας Ελένη Κωνσταντίνου, έχει σπάσει στα 68 της χρόνια, 60 παγκόσμια ρεκόρ στην άρση βαρών και συνεχίζει ακάθεκτη.

Ενδεικτικά, στο τρίτο ρεκόρ που έσπασε στη Γαλλία πρόσφατα, σήκωσε 132 κιλά, ενώ η ίδια ζυγίζει 61 κιλά!

Μόλις επέστρεψε από τη Γαλλία όπου πήρε μέρος σε αγώνες τριών διαφορετικών κατηγοριών άρσης βαρών και έσπασε και τα τρία ρεκόρ που, ούτως ή άλλως, κρατούσε η ίδια.

«Όταν μπαίνω στο στάδιο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αισθάνομαι να με κυριεύει μια φοβερή δύναμη. Αισθάνομαι ότι μπορώ να επιτύχω τα πάντα. Οι άλλοι εκπλήσσονται με μένα κι εγώ με τον εαυτό μου. Είναι μια εσωτερική δύναμη, του μυαλού περισσότερο, που ξέρω ότι δεν πρόκειται να μ' εγκαταλείψει όσο ζω. Σε δυο χρόνια γίνομαι εβδομήντα και μπαίνω σε μια νέα κατηγορία. Εκεί καταγράφονται απλά οι επιδόσεις, αλλά εγώ σκοπεύω ν' αλλάξω τα πράγματα. Θα πρέπει να αναβαθμιστεί το παιχνίδι και σ' αυτή την ηλικιακή ομάδα, γιατί οι άνθρωποι σήμερα είναι τόσο νέοι, όσο νοιώθουν. Η ηλικία δεν θα πρέπει να είναι ούτε ταμπέλα, ούτε πρόσκομμα σ' αυτά που επιθυμούμε να κάνουμε».
«Βλέπω τα προβλήματα ως προκλήσεις για να δείξει ο καθένας τη δύναμή του, τις ικανότητές του, τη θέλησή του ν’ αλλάξει τα πράγματα. Από μας εξαρτάται, μου έχει διδάξει η ζωή, να κάνουμε το λεμόνι πορτοκάλι. Να πούμε στον εαυτό μας εδώ σε θέλω τώρα να κάνεις τα καλά σου. Βρίσκω ότι δουλεύει».
Απόδειξη ότι ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από χρόνια και είχε τραυματιστεί σοβαρά στη μέση, αντί να τη γονατίσει, όπως θα πει, της έδωσε δύναμη όχι μόνο να το ξεπεράσει, αλλά να σηκώνει σήμερα βάρη πολύ μεγαλύτερα από το σωματικό της βάρος.
Ενδεικτικά, στο τρίτο ρεκόρ που έσπασε στη Γαλλία πρόσφατα, σήκωσε 132 κιλά, ενώ η ίδια ζυγίζει 61 κιλά!
Για όσους θέλουν να μάθουν ποια είναι τα μικρά πρακτικά μυστικά που την κρατούν δυνατή θα πει ότι γυμνάζεται τρεις φορές τη βδομάδα, περπατάει γρήγορα για μισή ώρα τη μέρα -εκτός Σαββατοκύριακου- τρώει προσεκτικά και λιτά, αλλά όχι… Σπαρτιάτικα.

Ένας 47χρονος στη Σίνδο χρωστούσε 6,8 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο



Για χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 6.891.907 ευρώ, συνελήφθη χθες το βράδυ ένας 47χρονος, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Οι οφειλές αφορούν την περίοδο από τις 11 Μαρτίου του 2002 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου του 2003, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, ο 47χρονος είχε την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου εταιρίας εμπορίας ειδών εργαστηρίων φωτογραφίας.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών για φοροδιαφυγή και απείθεια.

Κλείνουν 150 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ



Περίπου 150 σχολές ετοιμάζονται να σβήσουν από τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης. Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί το θέμα πρώτης προτεραιότητας, ενώ η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη διασπορά τμημάτων και σχολών στη χώρα.
Πρόκειται για τμήματα που δεν έχουν ζήτηση από τους νέους φοιτητές, τμήματα με ασαφές γνωστικό αντικείμενο, ομοειδή τμήματα που είναι σκορπισμένα σε όλη τη χώρα, τμήματα με αλληλοκαλύψεις αντικειμένων κ.α. Μαζί, υπάρχουν προτάσεις ακόμη και για συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων και κυρίως περιφερειακών. Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι διχασμένη, καθώς υπάρχουν αυτοί που επιθυμούν το σχέδιο “Αθηνά” και στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, αλλά και χωρίς ουσία, αφού τουλάχιστον οικονομικά δεν πρόκειται το κράτος να βγει κερδισμένο.


Τα τμήματα που θα κλείσουν θα είναι αυτά που είτε δεν έχουν ζήτηση από νέους φοιτητές, είτε έχουν ασαφές γνωστικό αντικείμενο, είτε είναι σκορπισμένα σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρη την χώρα.

Επιπλέον, τόσο στα πανεπιστήμια, όσο και στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα, τα οποία παρέχουν γνωστικά αντικείμενα που «αλληλοκαλύπτονται» με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τις διαφορές τους, όπως για παράδειγμα το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Θράκη και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ.

Πάντως, καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί αν δεν πραγματοποιηθεί πρώτα μια σοβαρή μελέτη, όχι μόνο ως προς την χωροταξική αναδιάρθρωση των περιφερειακών ΑΕΙ, αλλά και των κεντρικών.

"Θερίζει" η μαύρη εργασία


 

Χιλιάδες εργαζόμενοι δέχονται πλέον να δουλέψουν ανασφάλιστοι λόγω της κρίσης και της ανεργίας. Το υπουργείο εργασίας βλέπει τα Ταμεία να «αιμορραγούν» και υπολογίζει ότι η «μαύρη» εργασία κοστίζει στα Ταμεία γύρω στα 6 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιπλέον ετοιμάζει πακέτο μέτρων που θα προβλέπει ακόμα και το σφράγισμα των επιχειρήσεων εφόσον απασχολούν ανασφάλιστους.

 Δείτε το ρεπορτάζ όπως προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:


 

Αποζημίωση σε οικογένεια θύματος τροχαίου λόγω παραλείψεων του ΕΚΑΒ



Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα. Μάλιστα, επικαλέστηκαν ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επέκριναν την καθυστέρηση 55 λεπτών για τη διακομιδή του 18χρονου στο νοσοκομείο και, κυρίως, την έλλειψη ιατρικής βοηθείας, γιατί δεν είχαν θιγεί άλλα ζωτικά όργανα του νεαρού πλην των πνευμόνων και το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί από γιατρό με διασωλήνωση τραχείας και αναπνευστήρα, οπότε και θα γλίτωνε τον θάνατο.

Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, έκρινε ότι υπήρξαν παραλείψεις οργάνων του ΕΚΑΒ λόγω τόσο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης όσο και της μη αποστολής ιατρικής κινητής μονάδας και επιδίκασε συνολικά στους συγγενείς 270.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και ένα βαθμό συνυπαιτιότητας του θύματος, γιατί δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματός του (70 χλμ.) σε χαμηλότερο όριο λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πορτοκαλάδας με ανθρακικό



Ανάκληση πορτοκαλάδας με ανθρακικό. Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών / αναψυκτικών / χυμών «ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ
Α.Ε.», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το συντηρητικό σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πρόκειται για το προϊόν "πορτοκαλάδα με ανθρακικό", με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης
26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση «ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.» (Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Στο στόχαστρο της Νάπολι ο Τοροσίδης



Μεγάλη… πέραση φαίνεται ότι έχει στο Καμπιονάτο ο Βασίλης Τοροσίδης, καθώς μετά τη Ρόμα, ακόμη μία ιταλική ομάδα τον έχει εντάξει στο μετεγγραφικό της στόχαστρο.

Ο λόγος για τη Νάπολι, η οποία σύμφωνα με τη «Corriere Dello Sport» αν δεν καταφέρει να αποκτήσει τον Αλβάρο Περέιρα, θα στραφεί στην περίπτωση του διεθνούς οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στις 19 Αυγούστου οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν φιλική αναμέτρηση με τη Νάπολι και εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξουν συζητήσεις ανάμεσα στους παράγοντες των δύο συλλόγων για το ενδεχόμενο της μετακίνησης του «Τόρο» στον σύλλογο του «Σαν Πάολο».

Τραγικός θάνατος για δύο 14χρονους που έκλεψαν αυτοκίνητο



Τραγικό θάνατο από πνιγμό βρήκαν δύο 14χρονα αγόρια στο νησί Ούστικα, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Σικελία, όταν μετά την κλοπή αυτοκινήτου που ανήκε σε ένα ηλικιωμένο, τα ανήλικα παιδιά το οδήγησαν αλλά έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και κατέληξαν στο βυθό της θάλασσας.

Από την θέση του αυτοκινήτου φάνηκε ότι η πτώση έγινε με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Τα νεαρά παιδιά δεν ήξεραν να οδηγούν αλλά το πήραν και προσπαθώντας να το βάλουν μπροστά και να οδηγήσουν παρασύρθηκαν με την όπισθεν στην θάλασσα.

Αν και στο σημείο έσπευσαν δύτες, δυστυχώς το μόνο που κατάφεραν ήταν να ανασύρουν τα πτώματα των ανήλικων αγοριών.

Χανιά: Συνελήφθη 55χρονος για καλλιέργεια κάνναβης



Στη σύλληψη ενός 55χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στο Λυγιδέ Χανίων.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο 55χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Εκεί έκανε διακοπές ο ΓΑΠ



Οι φετινές διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως -αν μη τι άλλο- ήταν απολαυστικές και με όλες τις ανέσεις, στα Χανιά της Κρήτης.
Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην πρωθυπουργός διαμένει με τη σύζυγό του στο Κολυμπάρι, σε υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Ενδεικτικά, η σουίτα κοστίζει 1.020 ευρώ τη βραδιά, ενώ το απλό δωμάτιο έως και 350 ευρώ τη βραδιά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου έφτασε εκεί τη Δευτέρα το μεσημέρι και μέχρι και προχθές επιβεβαιωνόταν η παραμονή του στο συγκρότημα.




Πηγή: Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ:Δεν θα κερδίσει τίποτα



Τη βεβαιότητά του ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κερδίσει τίποτα με τα ταξίδια του στο Παρίσι και το Βερολίνο, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν μπορείς να πάρεις τίποτα αν δεν διεκδικείς τίποτα και παρά μόνο τηρείς πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, μια συνταγή αποδεδειγμένα καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα».

Προσθέτει δε ότι, ο κ. Σαμαράς προσφέρει στο πιάτο νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μήπως και επιμηκύνει ακόμα δύο χρόνια την παραμονή στο μνημόνιο «παίρνοντας ως αντάλλαγμα» περαιτέρω ύφεση, αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη φτώχεια.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο διαπραγμάτευσης, αυτό είναι ο σίγουρος δρόμος για την απόλυτη καταστροφή και χρεοκοπία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Νέα μορφή άνθρακα χαράζει ακόμα και διαμάντι



Μια νέα, άγνωστη μέχρι σήμερα μορφή κρυσταλλικού άνθρακα ανακάλυψε ομάδα Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων. Αυτός ο νέος άνθρακας είναι ιδιαίτερα σκληρός και μπορεί να χαράξει ακόμα και το διαμάντι.

Οι ερευνητές του επιστημονικού Ινστιτούτου Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον Λιν Γουάνγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», δήλωσαν ότι δημιούργησαν έναν νέο τύπο άνθρακα, συγκρίσιμου με το διαμάντι, όσον αφορά τη δυσκολία να συμπιεστεί και τη σκληρότητά του. Το νέο υλικό, αφού δημιουργηθεί υπό πολύ υψηλή πίεση, στη συνέχεια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε φυσιολογικές συνθήκες, γι’ αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πολλές πρακτικές εφαρμογές.

Ο άνθρακας είναι το τέταρτο πιο διαδεδομένο χημικό στοιχείο στο σύμπαν και συναντάται σε μια ποικιλία μορφών, μερικές από τις οποίες είναι πιο κοινές (όπως το κάρβουνο, ο γραφίτης στις μύτες των μολυβιών και το διαμάντι), ενώ άλλες είναι πιο «εξωτικές», όπως το γραφένιο, οι κυλινδρικοί νανοσωλήνες άνθρακα και το φουλλερένιο.

Ορισμένες μορφές άνθρακα είναι κρυσταλλικές, εμφανίζοντας μια οργανωμένη εσωτερική δομή, ενώ άλλες είναι άμορφες χωρίς κρυσταλλική δομή. Η νέα μορφή άνθρακα είναι υβριδική συνδυάζοντας τόσο κρυσταλλικά, όσο και άμορφα στοιχεία, κάτι που ποτέ έως τώρα δεν είχε παρατηρηθεί ή δημιουργηθεί.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν με μόρια, τα οποία ονομάζονται «κλωβοί άνθρακα- 60», που δημιουργούνται από άκρως δομημένες σφαίρες άνθρακα, αποτελούμενες από πενταγωνικούς και εξαγωνικούς δακτυλίους συνδεδεμένους μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα σφαιρικό κοίλο σχήμα. Στα κενά ανάμεσα στα σφαιρίδια αυτά προστέθηκε ένας οργανικός διαλύτης (ξυλόλιο), δημιουργώντας έτσι μια νέα δομή, η οποία υπέστη μεγάλες πιέσεις.

Τελικά, υπό την υψηλή πίεση (περίπου 320.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη πίεση στην επιφάνεια της Γης), η νέα δομή άρχισε να καταρρέει σε πιο άμορφα συμπλέγματα άνθρακα, που όμως παρέμειναν στις αρχικές θέσεις τους, σχηματίζοντας έτσι τη δομή ενός κρυσταλλικού πλέγματος. Αυτή η υβριδική (κρυσταλλική και ταυτόχρονα άμορφη) δομή άνθρακα αποδείχτηκε τόσο σκληρή που χάραξε το διαμαντένιο εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την άσκηση της πίεσης πάνω στο νέο υλικό. Το διαμάντι θεωρείται το πιο σκληρό υλικό στη φύση, πράγμα που οφείλεται στους πολύ ισχυρούς χημικούς δεσμούς ανάμεσα στα άτομα του άνθρακα που περιέχει.

Το νέο υλικό από άνθρακα έχει το πλεονέκτημα ότι δημιουργείται σε συνθήκες δωματίου, ενώ το συνθετικό διαμάντι σε υψηλή θερμοκρασία περίπου 1.500 βαθμών Κελσίου. Όμως μένει να αποδειχτεί κατά πόσο ο σκληρός άνθρακας μελλοντικά θα ανταγωνιστεί οικονομικά το διαμάντι σε πρακτικές εφαρμογές.

Οι εικόνες σοκάρουν: Αστυνομικοί δολοφονούν απεργούς



Οι συγκρούσεις μεταξύ απεργών εργατών σε ορυχεία της Νότιας Αφρικής και δυνάμεων της αστυνομίας θα εξελιχθεί σε μια αιματηρή σφαγή. Οι αστυνομικές δυνάμεις εν ψυχρώ θα ανοίξουν πυρ στους απεργούς μεταλλουργούς που θα πέσουν νεκροί. Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν πάνω στα άψυχα σώματα και τους τραυματίες να διατηρούν τα όπλα παρατεταμένα
Οι εικόνες σοκάρουν
«Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ για να αμυνθεί από επιτιθέμενους ένοπλους διαδηλωτές στο μεταλλείο στη Μαρικάνα και 34 από τους διαδηλωτές σκοτώθηκαν», υποστήριξε η αρχιεπιθεωρήτρια Ρία Πιγιέγκα σε σημερινές του δηλώσεις.

Η Πιγιέγκα δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι 78 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 259 συνελήφθησαν.

Η ίδια υποστήριξε ότι οι απεργοί «πυροβόλησαν» εναντίον αστυνομικών.

«259 άνθρωποι συνελήφθησαν για διάφορες κατηγορίες, άσκηση βίας, φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη συνάθροιση, οπλοκατοχή (. . .)», πρόσθεσε.

Ο απολογισμός είναι ο πρώτος επίσημος που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο. Μια συνδικαλιστική πηγή είχε κάνει λόγο νωρίτερα σήμερα για 36 νεκρούς.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών που κρατούσαν μαχαίρια και λοστούς. Οι απεργοί αρνήθηκαν να διαλυθούν αφού απέρριψαν τελεσίγραφο της διεύθυνσης του ορυχείου να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλιώς θα απολυθούν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως οι δυνάμεις της τάξης δεν είχαν άλλη επιλογή.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για αυτή την «παράλογη βία» θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Πιστεύουμε πως στη δημοκρατική τάξη που επικρατεί στη χώρα μας υπάρχει χώρος για να επιλύονται μέσω διαλόγου οι διαφορές, χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι ή να ξεσπά βία» τόνισε ο Ζούμα. «Είμαστε συγκλονισμένοι και ανήσυχοι από αυτή την παράλογη βία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε «νόμιμη άμυνα» οι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ, λέει εκπρόσωπος της αστυνομίας