EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εμπουέ: "Γαϊδούρι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι"



Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, Εμανουέλ Εμπουέ ξεσπάθωσε εναντίον του Ρόμπιν Φαν Πέρσι για την απόφασή του να πάρει μετεγγραφή από τους «κανονιέρηδες» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιο συγκεκριμένα ο Ιβοριανός άσος, που πλέον αγωνίζεται στη Γαλατάσαραϊ, με μήνυμά του στο twitter χαρακτήρισε τον πρώην συμπαίκτη του… γαϊδούρι και τελειωμένο παίκτη.

«Κανένας σεβασμός. Κανένας οίκτος για ένα ολλανδικό γαϊδούρι. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σέβομαι τον καπετάνιο που εγκαταλείπει το πλοίο. Ο Βενγκέρ το έκανε και πάλι. Κατάφερε να πουλήσει σε εξαιρετική τιμή έναν «τελειωμένο» παίκτη. Είναι ένας τρομερός έμπορος. Ο Φαν Πέρσι δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος», ανέφερε στο tweet του ο Εμπουέ.

Σρέντερ: Επιτέλους σταματήστε τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας



Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο κ. Σρέντερ κάλεσε στους Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας επειδή η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό

Ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».

Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Ελληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».
Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».

Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

Η Βρετανία δεν θα παράσχει στον Ασάνζ ασφαλή έξοδο



Η Βρετανία δεν θα παράσχει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ασφαλή έξοδο από τη χώρα και είναι αποφασισμένη να τον εκδώσει στη Σουηδία, δήλωσε την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Η απόφαση του Ισημερινού να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από αυτόν ως ένα μέσον για να ξεφύγει από τη νομική διαδικασία, πρόσθεσε ο Χέιγκ.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Ασάνζ να έχει ασφαλή έξοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε υπάρχει κάποια νομική βάση για μας για να το κάνουμε», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ο Χέιγκ. «Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει την αρχή του διπλωματικού ασύλου", σημείωσε. «Η κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει απειλή για εισβολή στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει ο Ασάνζ», δήλωσε ο Χέιγκ.

Ο Ασάνζ καταζητείται για να ανακριθεί στη Σουηδία μετά από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Παράλληλα, υποστηρικτές του ιδρυτή του WikiLeaks διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού, όπου και συνελήφθησαν από τις βρετανικές αστυνομικές αρχές.

Λιβαδειά: Σεπτέμβρης με "λουκέτα" στις επιχειρήσεις



Φόβους για «λουκέτα» σε αρκετές επιχειρήσεις της Λιβαδειάς εκφράζονται από τον εμπορικό κόσμο της πόλης.
Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες εάν η πολιτεία δεν προωθήσει άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση των χρεών τους, ενώ παράλληλα, οι έμποροι δηλώνουν ότι ο τζίρος από καλοκαιρινές εκπτώσεις δεν θα καλύψει βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Γκιουλέκας: "Δεν περνάει η μείωση συντάξεων από τη Βουλή"



Σαφής και κατηγορηματικός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας όσον αφορά το περιθώριο για νέες μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες έχει προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δείχνοντας ενδεχομένως και τις προσωπικές του προθέσεις, τόνισε μιλώντας στο Βήμα FM ότι νέες περικοπές δε θα περάσουν από τη Βουλή: «Ρύθμιση που θα μειώνει τις συντάξεις των 700 ευρώ δε μπορεί εύκολα να περάσει από τη Βουλή. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη αντίδραση και στη κοινωνία, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά βεβαίως και μέσα στη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να μπορούν να έρθουν και να περάσουν από τη Βουλή. Θα είναι πολύ μεγάλη η αντίδραση και θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εφεδρεία, ο κ. Γκιουλέκας διευκρίνησε ότι η πρόταση του κόμματός του δεν προβλέπει απολύσεις: «Η πρόταση της ΝΔ ήταν και παραμένει να μην οδηγήσει η εφεδρεία σε απολύσεις. Η εφεδρεία να οδηγήσει σε ένα προστάδιο, στο οποίο από τη μια θα εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι για το δημόσιο ταμείο, για το δημόσιο κορβανά δηλαδή. Και από την άλλη άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 20 και 30 χρόνια ανάλογα με το που δουλεύει ο καθένας, δεν θα βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο, τινάζοντας την οικογένεια τους οικονομικά στον αέρα. Αυτό σημαίνει εφεδρεία».

Η Lady Gaga απάντησε στην επίθεση της PETA



Μπορεί η PETA να έβαλε στο στόχαστρο της την Lady Gaga μετά την φωτογράφιση της με ένα λύκο τυλιγμένο γύρω της αλλά δεν στάθηκε χωρίς απάντηση!
Ηρθε η σειρά της διάσημης τραγουδίστριας να μιλήσει εναντίον της οργάνωσης και στο μήνυμα της που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει πως μετράει πάντα την γνώμη των θαυμαστών της, ωστόσο δεν υποστηρίζει τις βίαιες και παιδικές καμπάνιες για κανέναν σκοπό, και ειδικά για τον σκοπό των δικαιωμάτων των ζώων, κάνοντας τη δική της αναφορά στην οργάνωση PETA.
Όσο για την συνήθεια της PETA να φέρεται εναντίον ανθρώπων που φορούν γούνες πετώντας τους αλεύρι, η Lady Gaga τονίζει πως όσοι παίρνουν μέρος σε αυτές τις καμπάνιες καλό θα ήταν να φυλάξουν το αλεύρι για να φτιάξουν ψωμί για τα παιδιά του κόσμου που πεινάνε.
Πάντα έμενε μακριά από τις πραγματικές γούνες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αν δει κάτι που θεωρεί αριστούργημα δεν θα φορέσει, είτε για την τέχνη είτε για τη μόδα.

Διακρίθηκαν Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής



Οι πέντε μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που διεξήχθη στο Ρίο ντε Ζανέιρο, επέστρεψαν στις αποσκευές τους με ένα ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες.

«Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι, παρά τη σημερινή κρίση, η Ελλάδα θα έχει λαμπρό μέλλον χάρη στην ποιότητα της νεολαίας μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη διάκριση της ελληνικής αποστολής και συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Το ασημένιο μετάλλιο, που είναι και το πρώτο που κατακτά η Ελλάδα στον διαγωνισμό, κατέκτησε ο Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα, τα χάλκινα κατέκτησαν οι Κρινιών Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής, ενώ εύφημο μνεία απέσπασαν οι Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα και Θέμης Πράπας από τη Λάρισα.

Την πενταμελή αποστολή των μαθητών συνόδευσαν στη Βραζιλία ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχαν επίσης στην ομάδα η Μαρία Κονταξή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Χρίστος Ξενάκης από το Βόλο.

Επί μία εβδομάδα, μέσα στον Ιούλιο, οι πέντε μαθητές, οι οποίοι επελέγησαν ύστερα από απαιτητικές πανελλαδικές εξετάσεις της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, όπου βρίσκεται και το σχολείο Αστρονομίας, υποβλήθηκαν σε εντατική προετοιμασία από πολυμελή ομάδα αστρονόμων, φυσικών, αλλά και φοιτητών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πολύ επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας.

Κραυγή απόγνωσης από πολύτεκνο και άνεργο πατέρα



Είναι 45 ετών, πρώην επαγγελματίας οδηγός, άνεργος με τέσσερα παιδιά. Συχνό στέκι για να ζητήσει από τους περαστικούς μία μικρή οικονομική βοήθεια είναι η οδός Έβανς στο Ηράκλειο Κρήτης. Λόγω ενός προβλήματος που έχει στη καρδιά όπως λέει ο ίδιος κανείς δεν του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει. «Έχω απευθυνθεί και στο δήμο Ηρακλείου και στην Μητρόπολη για βοήθεια όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο μεγάλος του γιος μετά από μία περιπέτεια που είχε με την υγεία του πάσχει από κώφωση και όπως τονίζει πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. «Είμαι σε άθλια κατάσταση και χρειάζομαι την βοήθεια του κόσμου. Είμαι 45 χρονών και δεν βρίσκω κάποια ανταπόκριση από το κράτος. Ο γιος μου έχει 70% κώφωση, δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένεια μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Τις προάλλες βρήκα μία τσάντα με λεφτά και την παρέδωσα στην αστυνομία. Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να την κρατήσω», αναφέρει ο απελπισμένος άνδρας.

Σχεδόν δακρυσμένος λέει πως έκοψαν από τον γιο του το επίδομα αναπηρίας που έπαιρνε με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναπεράσει από επιτροπή, μία διαδικασία η ποία στην Ελλάδα είναι αρκετά χρονοβόρα.

ΣΥΡΙΖΑ:"Βρώμικος πόλεμος" της ΝΔ



Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζεται με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη χωρά στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη .

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Η ΝΔ συνεχίζει τον βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης, γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα κυβερνητικό κόμμα που καταρρέει καταστρέφοντας τη χώρα.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, τις καταστροφικές μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Η λάσπη, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Πανελλήνιο ρεκόρ για τον Φιλιππίδη



Πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ σημείωσε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Λαντάου, λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (κατετάγη 7ος).

Ο Έλληνας επικοντιστής με άλμα στα 5.76 στο μίτινγκ στίβου της γερμανικής πόλης κατέρριψε το 5.75μ., που είχε πετύχει το 2005 στη Σμύρνη.

Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.41μ. και με τη δεύτερη τα 5.61μ.. Στη συνέχεια υπερέβη τα 5.71μ. με την πρώτη προσπάθεια, ενώ πέρασε με την τρίτη τα 5.76μ.

"Το κράτος δικαίου εγγύηση για έξοδο από τη ρατσιστική βία"



«Το κράτος δικαίου είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο από τη ρατσιστική κρίση βίας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο ίδιος αποδίδει τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα βίας στην «αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών» και στην απόπειρα «μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών να πάρουν το νόμο στα χέρια τους»:  «Όταν, σχεδόν καθημερινά, συνάνθρωποί μας πέφτουν μαχαιρωμένοι στους δρόμους, πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτεία, μόνη αρμόδια για την τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπής στην υποχρέωσή της να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Πρέπει να συμβάλουμε όλοι, δικαστική εξουσία, κεντρική διοίκηση, πολιτικά κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία των πολιτών και πνευματικός κόσμος, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη των δολοφονιών στη μέση του δρόμου» καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Aνακαλύφθηκε σμήνος γαλαξιών που παράγει νέα άστρα με ρυθμό-πολυβόλου



Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα τεράστιο σμήνος γαλαξιών, το κέντρο του οποίου παράγει νέα άστρα με ρυθμό-πολυβόλο της τάξεως των 740 άστρων τον χρόνο ή περίπου δύο την ημέρα, ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από εκείνη ενός άλλου μεγάλου γαλαξιακού σμήνους, του Περσέα, που εθεωρείτο ως τώρα το πιο «παραγωγικό».

Τέτοια γαλαξιακά σμήνη -τα οποία αποτελούν τις μεγαλύτερες δομές στο γνωστό σύμπαν- που να «γεννάνε» στο κέντρο τους άστρα με αυτό τον ρυθμό, μέχρι τώρα, θεωρούνταν δυνατά μόνο στη θεωρία. Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες είχαν βρει κυρίως γαλαξιακά σμήνη, όπου οι κεντρικοί γαλαξίες τους έχουν σταματήσει πια να παράγουν νέα άστρα εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Το σμήνος, ένα από τα μεγαλύτερα στο σύμπαν, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, και ονομάστηκε «Φοίνιξ» από τον ομώνυμο νότιο αστερισμό όπου παρατηρήθηκε. Εντοπίστηκε από μια διεθνή επιστημονική ομάδα άνω των 80 ερευνητών με επικεφαλής τον Μάικλ ΜακΝτόναλντ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που χρησιμοποίησε δέκα διαφορετικά διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια και έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και το «Science».

Αλαφούζος: Δεν θα ανεχθούμε "παράγκες"



Την πρόθεσή του να παλέψει, προκειμένου να μην υπάρχει παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος, επισημαίνοντας ότι δεν θα ανεχτεί «παράγκες» και στημένα παιχνίδια.

Ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας απαντώντας σε φίλους της ομάδας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να δημιουργήσουμε μονοπώλια κλπ. Χτίζουμε απλά ένα νέο ΠΑΟ και δεν θα ανεχθούμε παράγκες, στημένα κλπ! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ας ελπίσουμε ότι η φετινή χρόνια δεν θα έχει πολλά παρατράγουδα…»

Στο "τραπέζι" η επιβολή εισφοράς για το εφάπαξ



Την επιβολή εισφοράς 1% έως 2% στις συντάξεις του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για τη στήριξη της χρηματοδότησης του εφάπαξ όσων θα συνταξιοδοτούνται στο μέλλον, σχεδιάζει να επιβάλει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται παράλληλα με τη μείωση του ποσού του εφάπαξ έως 22,6% και την παρακράτηση της κλιμακωτής εισφοράς, από τα 700 ευρώ και πάνω και από το πρώτο ευρώ που έχει «κλειδώσει» και θα ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών.

Την επιβολή ειδικής εισφοράς για το εφάπαξ έχει προτείνει στο υπουργείο η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, έχοντας την έμμεση υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ (ζητούσε την επιβολή εισφοράς ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες μειώσεις στα ποσά του εφάπαξ).

Η επιβολή διπλής εισφοράς, αν τελικώς αποφασιστεί, θα επιβαρύνει, ωστόσο, επιπλέον τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Για παράδειγμα, αν η γενική νέα κλιμακωτή εισφορά για μια σύνταξη των 1.600 ευρώ (μετά τις μειώσεις που ήδη γίνονται) «κλειδώσει» στο 5%, ο συνταξιούχος θα χάνει 80 ευρώ τον μήνα και αν επιβαρυνθεί με δεύτερη εισφορά 1% υπέρ του ΤΠΔΥ θα έχει πρόσθετη απώλεια 16 ευρώ το μήνα, δηλ. συνολικά 96 ευρώ.

Σε λουτρό αίματος κατέληξαν τα επεισόδια απεργών - αστυνομικών



Πολυάριθμοι μεταλλωρύχοι κείτονται στο έδαφος έπειτα από την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ αστυνομίας και απεργών στο ορυχείο λευκόχρυσου Μαρικάνα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νοτίου Αφρικής, χωρίς να υπάρχει σαφής ένδειξη ότι είναι νεκροί, ή τραυματίες, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την περιοχή.

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό πρακτορείο Sapa στο έδαφος κείτονται 18 άνθρωποι. «Προσωπικά καταμέτρησα πέντε σώματα. Έμοιαζαν νεκροί, το αίμα έρεε στο πρόσωπο και το σώμα τους», τόνισε από την πλευρά του δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου eNews.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λιντέλα Μασέγκο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει κάθε πληροφορία περί νεκρών: «δεν μπορούμε να πούμε τίποτε προτού ενημερωθούμε καταλεπτώς από την περιοχή για τα όσα συνέβησαν», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει τους μεταλλωρύχους που πραγματοποιούν απεργία στο ορυχείο Μαρικάνα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι απεργοί απάντησαν με πυρά από όπλα.

Εκπρόσωπος της εργατικής ένωσης που συγκάλεσε την απεργία AMCU, τόνισε στο eNews ότι ο πρόεδρός του προσπάθησε, εις μάτην, να πείσει τους απεργούς να επιστρέψουν στις εργασίες τους. «Του απάντησαν πως είναι έτοιμοι να πεθάνουν, πως δεν έχουν πρόθεση να κουνηθούν από εκεί, πως πρόκειται να στείλουν να φέρουν τα παιδιά τους να τους πλαισιώσουν» πάνω στη βραχώδη προεξοχή, όπου έχουν συγκεντρωθεί από τη Δευτέρα.

Τα επεισόδια αποτελούν κορύφωση των συγκρούσεων που από την Κυριακή έχουν προκαλέσει τον θάνατο δέκα ανθρώπων.

Αποτελέσματα για τις προκαταρκτικές εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών



Από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr από σήμερα,  16/08/2012, αναρτώνται τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Για τους υποψηφίους της Γενικής Σειράς ή των Ειδικών Κατηγοριών όσο αφορά την καταλληλότητα-ικανότητα τους, μπορούν να ενημερωθούν πληκτρολογώντας στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά γράμματα των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Διευκρινίζεται ότι για κάθε υποψήφιο θα αναφέρονται μόνο οι Σχολές εκείνες για τις οποίες έχει κριθεί κατάλληλος-ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις (υγειονομικές, ψυχοτεχνικές, αθλητικές δοκιμασίες κλπ). Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τα αναφερόμενα στοιχεία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-3442709, 210-3442934 (8π.μ.-3μ.μ.)  το αργότερο μέχρι και τις 23/08/2012.

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ



Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για πλήρη υποταγή στους δανειστές μας.

«Ο κ. Σαμαράς, όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνέχιση άλλωστε της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα  της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη,  η κρίση θα βαθαίνει με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ως λύση τη μερική διαγραφή του χρέους και τον απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ.

Δήμόσιο: Δίκες εξπρές για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους



Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν προσεχώς στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου, το οποίο προβλέπει διαδικασίες για δίκες-εξπρές των επίορκων.

Με τις νέες ρυθμίσεις οι υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο θα περνούν από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί άμεσα δίωξη και θα πηγαίνουν κατευθείαν σε ανακριτική διαδικασία.

Στο στάδιο αυτό θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και θα πρέπει μέσα σε σύντομο διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να αποφαίνεται για κάθε υπόθεση.

Στη διάρκεια της διερεύνησης θα μπορεί να διαταχθεί άρση του φορολογικού, τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου καθώς και να ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμών.

Από λιμάνι σε λιμάνι



Στην Αγγλία με τη φανέλα της Έβερτον θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέρασε από το μικροσκόπιο του Ντέιβιντ Μόγιες.
Ο προπονητής των «ζαχαρωτών» την Τετάρτη (15/8) παρακολούθησε στις Βρυξέλλες την φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία προκειμένου να τσεκάρει από κοντά τον άσο του Ολυμπιακού. Μαζί του ήταν και ο μάνατζερ του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτέ.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Βέλγος επιθετικός δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι παραπάνω, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της Έβερτον.
«Ήταν εδώ ο προπονητής της Έβερτον; Δεν ξέρω… Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα, κάποιες που έχουν ήδη αναφερθεί, όσο και κάποιες άλλες. Το πλεονέκτημα για μία ομάδα σαν την Έβερτον είναι ότι μπορεί να έχεις περισσότερες πιθανότητες να παίζεις. Θα ήταν ωραίο να γίνω συμπαίκτης με τον Μαρουάν Φελαϊνί. Για την ώρα, πάντως, αφήνω τα πάντα στον μάνατζέρ μου», ήταν τα λόγια του.
Στην Αγγλία πάντως, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 25χρονος άσος του Ολυμπιακού θα μεταβεί τις επόμενες ώρες στο Λίβερπουλ για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, με την Έβερτον να προσφέρει στους πρωταθλητές Ελλάδας τα 8 εκατομμύρια της ρήτρας του συμβολαίου του Βέλγου επιθετικού.
Πηγή: gazzetta.gr

Πάτρα: Καυγάς στην εκκλησία για το βιβλίο του Πάγκαλου



Το Βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου "Τα φάγαμε όλοι μαζί" προβληματίζει σίγουρα αλλά στην περίπτωση αυτή έφερε σχεδόν στα χέρια εκκλησιαζόμενους στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα.
Σύμφωνα με το thebest.gr, dύο ηλικιωμένοι άνδρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια και το επεισόδιο τελικά έλαβε τέλος χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
Αιτία του καβγά που στήθηκε στην έξοδο προς την οδό Ευμήλου ήταν τα πολιτικά, και μάλιστα τπ βιβλίο του Πάγκαλου. Ο ένας από τους άντρες κραύγαζε γιατα λαμόγια τους πολιτικούς που κατέκλεψαν την χώρα και οι άλλος ήταν υπέρμαχος της λογικής Πάγκαλου του "όλοι τα φάγαμε'.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το πρωί.

Το ξενοδοχείο που μοιάζει με ένα βουνό!



Αυτή και αν είναι πρωτότυπη ιδέα. Να δημιουργήσεις ένα ξενοδοχείο σε σχήμα βουνού, μέσα στην φύση, με την πηγή του και γεμάτο βλάστηση.

Ίσως και να πρόκειται για το πιο φυσικό και οικολογικό ξενοδοχείο στον κόσμο!

Και βρίσκεται στην μέση των Άνδεων στην Χιλή. Παρά το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές και τα υλικά των ιθαγενών των δασών των Άνδεων,το ξενοδοχείο στο εσωτερικό του είναι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις.

Δείτε το…
Huilo Huilo - Το ξενοδοχείο που μοιάζει με ένα βουνό
Huilo Huilo - Το ξενοδοχείο που μοιάζει με ένα βουνό
Huilo Huilo - Το ξενοδοχείο που μοιάζει με ένα βουνό
Huilo Huilo - Το ξενοδοχείο που μοιάζει με ένα βουνό
Star.gr

Reuters: Προς νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους



Δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο το... 2020.
Τοσχέδιο για νέο κούρεμα που θα κυμαίνεται από 70 έως και 100 δισεκατομμυρία ευρώ, επεξεργάζονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters.
Την ίδια ώρα η Γερμανία προλαμβάνοντας το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος, που -σύμφωνα με τους Financial Times- αναμένεται να διατυπώσει την ερχόμενη εβδομάδα στην καγκελάριο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κ. Μέρκελ «παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις», ενώ πρόσθεσε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την έκθεση της τρόικας.
Τα νούμερα δεν βγαίνουν και με βασικό διαπραγματευτικό χαρτί το μεγάλο ποσοστό της ύφεσης (7%), η ελληνική πλευρά θα ζητήσει πίστωση χρόνου, προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος.

Επικαλούμενη σχετικό έγγραφο, η εφημερίδα Financial Timesαναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον «ρευστό» 20 δισ. ευρώ, προκειμένου να βγει το πρόγραμμα και να μπορέσει η Αθήνα να προχωρήσει απρόσκοπτα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Γερμανίας στο δημοσίευμα ότι ήταν η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου που έχει υπογράψει με τους δανειστές, αφήνοντας ωστόσο ένα μικρό «παράθυρο» επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης από την τρόικα, η οποία θα αναφέρεται με λεπτομέρειες στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση τα παραπάνω, οποιαδήποτε μείωση της πίεσης προς την ελληνική πλευρά εξαρτάται άμεσα από την πορεία των μεταρρυθμίσεων και κυρίως από τη λήψη μέτρων, συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Όπως ανέφερε εξάλλου ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, η επιθυμία της Ευρώπης είναι να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, θέση που επανέλαβε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι πρέπει πρώτα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Η τρόικα περιμένει να δει έργα και όχι λόγια, με την ελληνική πλευρά να το έχει συνειδητοποιήσει αυτό και να προσπαθεί να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα στις συναντήσεις που θα έχει με τους δανειστές μετά τις 20 Αυγούστου.

Απόφαση - σταθμός κατά των καπνοβιομηχανιών


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας απέρριψε οριστικά τις προσφυγές καπνοβιομηχανιών που προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νόμου. .. Με βάση το νόμο που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας από 1η Δεκεμβρίου του 2012 επιβάλλεται όλες οι συσκευασίες των τσιγάρων να είναι ομοιόμορφες, να έχουν όλες το ίδιο χρώμα, δηλαδή λαδί και πάνω να είναι αποτυπωμένες φωτογραφίες ασθενών που χάνουν ή έχασαν την μάχη με την ζωή εξαιτίας των θανατηφόρων συνεπειών του καπνίσματος.

Τα ονόματα των εταιρειών θα αναγράφονται μόνο με μικρά άσπρα γράμματα στην μπροστινή μεριά.

Η Υπουργός υγείας της Αυστραλίας Νίκολα Ρόξον δήλωσε:

«Είναι μια νίκη για όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα. Είναι επίσης μια σημαντική απόφαση για τον έλεγχο του καπνίσματος παγκοσμίως. Οι κυβερνήσεις του κόσμου παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία σχετικά με το θέμα αυτό και ορισμένες μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας»

Δείτε το βίντεο

Σάντος: Είχαμε αμυντικά κενά



Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιθετική λειτουργία της ομάδας - τρία γκολ πετύχαμε στο φιλικό εναντίον των Νορβηγών -  ωστόσο, τόνισε πως η εθνική πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα - δύο γκολ δεχτήκαμε.
«Από τη στιγμή που έρχεται η νίκη είσαι ικανοποιημένος. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με καλές και κακές στιγμές. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα αλλά είδαμε ότι έχουμε την ηρεμία και την πίστη για να προχωρήσουμε», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε: «Το σημαντικότερο μη θετικό στοιχείο είναι ότι δεχθήκαμε δύο τέρματα που συνήθως δεν δεχόμαστε. Καλό είναι που πετύχαμε τρία γκολ και νικήσαμε αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να δεχόμαστε εύκολα τέρματα».

Παρασκήνιο με Νικολόπουλο

Από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έφυγαν μηνύματα καπνού προς το Μέγαρο Μαξίμου, αρκούντως ανησυχητικά, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό στα Νέα. Για την ακρίβεια -διαβάζουμε στη στήλη- τα δύο κόμματα αντιμετωπίζουν προβλήματα συνοχής ενόψει της ψηφοφορίας για την έγκριση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
Ηδη υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών τους που προοιωνίζονται ρήγματα στο εσωτερικό τους. Λέγεται, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης επιθυμούν να γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι δεν εγγυώνται για τη θετική στάση όλων των βουλευτών τους.
Το πρόβλημα αποκτά και μια επιπλέον διάσταση αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι και από τη Συγγρού έφυγαν αντίστοιχα μηνύματα καπνού προς τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους: και αυτοί δεν είναι σίγουροι για όλους τους βουλευτές τους.
Και γι' αυτό επισπεύθηκε η διαγραφή Νικολόπουλου.

Ηράκλειο: Νεκρός από την πετονιά του που άγγιξε ηλεκτροφόρα καλώδια



Βαρύ είναι το κλίμα στη Γέργερη Ηρακλείου ύστερα από την είδηση ότι ένας 30χρονος άνδρας σκοτώθηκε σε λιμνοθάλασσα στην περιοχή της Λιβαδειάς όπου είχε πάει για να ψαρέψει.

Ο άτυχος αλιέας έχασε τη ζωή του όταν η πετονιά από το καλάμι του άγγιξε ηλεκτροφόρα καλώδια, στην προσπάθειά του να στείλει την πετονιά στο νερό.

Ο 30χρονος ήταν πατέρας ενός 4χρονου παιδιού και η κηδεία του έγινε την Τρίτη, παραμονή των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Πηγή: cretalive.gr

Ζαχάρω: Η Μπέλα η προβατίνα κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Βίντεο


Στη Ζαχάρω ένας συνταξιούχος έχει ως κατοικίδιο μια προβατίνα, την οποία καθημερινά πηγαίνει στην παραλία για να απολαύσει το μπάνιο της ενώ μετά κάνει και ντους.
Η κολυμβήτρια προβατίνα ανήκει στον κ. Σωκράτη, έναν συνταξιούχο από την Ζαχάρω, ο οποίος την έσωσε από το σούβλισμα του Πάσχα και πλέον την έχει ως κατοικίδιο.

Ο περήφανος ιδιοκτήτης υποστηρίζει πως το πρόβατό του είναι έξυπνο και κοινωνικό και, για του λόγου το αληθές, απολαμβάνουν μαζί τα θαλάσσια μπάνια τους!

Η Μπέλα κολυμπάει, απολαμβάνει τα χάδια των λουόμενων, πίνει νεράκι και, άμα πεινάσει, μασουλάει… μπισκότα! Μόνο ρακέτες δεν παίζει δηλαδή...

Μη σου πω ότι στο τέλος πάει και στις ντουζιέρες… βλέπεις, φυτρώνουν κάτι χορταράκια μούρλια εκεί πέρα!


Πηγή: ilialive.gr

Λουκέτο σε επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργάτες



Με «λουκέτα» απειλούνται όσες επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους, είτε πρόκειται για Έλληνες είτε για αλλοδαπούς, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η «αιμορραγία» των ταμείων.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αποκαλυπτικά καθώς τρεις στους δέκα εργαζομένους δούλευαν ανασφάλιστοι το 2011, με τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου να αναδεικνύονται σε «πρωταθλητές» στην ανασφάλιστη εργασία.

Παράλληλα, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας ξεπέρασε το 35% μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2012. Οι έλεγχοι κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων κατά 55% σε επιχειρήσεις εστίασης (με το ποσοστό ανασφάλιστων να φθάνει στο 65%), κατά 20% σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (με ανασφάλιστο το 12% του προσωπικού) ενώ το 4% των ελέγχων αφορούσε σε βιοτεχνίες όπου η αδήλωτη εργασία έφθασε το 10%.

Εκτιμάται ότι τα ταμεία χάνουν ετησίως κοντά στα 6 δισ. ευρώ από την εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία.

Αυστηρές χρηματικές ποινές και διοικητικές κυρώσεις, που θα κυμαίνονται από την προσωρινή έως και την οριστική διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων, θα περιλαμβάνονται στο πλαίσιο νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας για την αλλαγή της εικόνας που διαμορφώνεται στον εργασιακό τομέα. Την ενεργοποίηση των μέτρων, που ήδη προβλέπει ο νόμος για το ΣΕΠΕ (3996/2011) αλλά δεν εφαρμόζεται, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους, αρχίζοντας από το νομό μου, τις Κυκλάδες».

Ο δήμαρχος που εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και μοιράζει τρόφιμα


Ο Κομμουνιστής Δήμαρχος Sanchez Gordillo , είναι επικεφαλής μιας μικρής πόλης στο κέντρο της Ανδαλουσίας, που πλήττεται βαθύτατα από την κρίση.

Την προηγούμενη εβδομάδα εισέβαλλε σε σούπερ μάρκετ και πήρε φαγώσιμα με σκοπό να τα δώσει στους ανέργους και γενικότερα στις φτωχότερες οικογένειες της πόλης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «Ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι αυτός αλλά οι τράπεζες» Τώρα προσπαθεί να πείσει και τους συναδέλφους του να επαναστατήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Φαίνεται πάντως να μην τον φοβίζουν οι συλλήψεις και οι μηνύσεις γιατί και πριν από αυτήν την απόπειρα είχε οργανώσει μία ηχηρή διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει ο ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι.

Η οικογενειακή συγκέντρωση κατέληξε σε καβγά



«Άναψαν» τα αίματα στη διάρκεια οικογενειακής συγκέντρωσης, ανήμερα του Δεκαπεντάγουστου σε σπίτι στην περιοχή του Ατσαλένιου στο Ηράκλειο.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξεκίνησε έντονη λογομαχία ανάμεσα σε έναν πατέρα και την κόρη του, με τον γαμπρό να μην αργεί να συμμετάσχει και αυτός στον καυγά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς καταγγέλθηκε ότι κάποιος έβγαλε καραμπίνα, με τον σύζυγό της κόρης να τραυματίζεται ελαφρά στο πόδι από σπασμένο μπουκάλι.

Πηγή: cretalive.gr

"Διάβολος" για 25 εκατ. €



Αυτό που απομένει πλέον για να φορέσει και με κάθε επισημότητα τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων ο Ολλανδός επιθετικός είναι να μεταβεί στο Μάντσεστερ, να περάσει με επιτυχία από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο 29χρονος στράικερ μετά το τέλος του Euro 2012 είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αρσεναλ το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2013. Η δήλωση αυτή κινητοποίησε και τις Μάντσεστερ Σίτι και την Γιουβέντους που έψαχνε το «μπαμ», όμως ο Φαν Πέρσι κατέληξε στο Ολντ Τράφορντ.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών μέσων, το ποσό στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι δύο ομάδες είναι τα 25 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Spiegel: Να χρεωκοπήσει η Ελλάδα



Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας στην Ελλάδα μια νέα βοήθεια, αναφέρει σε ένα σκληρό άρθρο του για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Επιμένει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει την χρεοκοπία και εξηγεί: «Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος».
Επισημαίνει ότι τίποτα δεν πάει σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματισθεί και πως εάν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.
Σημειώνει, συνεχίζοντας την κριτική στην Μέρκελ, πως από μόνη της η Γερμανίδα καγκελάριος ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.
«Τώρα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνεία της κρίσης» συμπληρώνει το περιοδικό.
Συμπληρώνει ότι η χρεοκοπία θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της ευρωζώνης είτε όχι.

Πηγή: tovima.gr

Στυλίδα: Απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ



Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε, το πρωί της Τετάρτης, σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Στυλίδα.

Τρεις άγνωστοι «μπούκαραν», λίγο μετά τις 08.30 το πρωί, εντός του χώρου και επιχείρησαν να αφαιρέσουν όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία. Ωστόσο, η ψυχραιμία και η αυταπάρνηση του διευθυντή τούς έτρεψε σε φυγή, καθώς ο 44χρονος κατάφερε να αφοπλίσει έναν από τους ληστές.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε συναγερμός, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: evianews.com

Αγία Γαλήνη: Σουβλάκι γίγας για ρεκόρ Γκίνες



Σήμερα 15 Αυγούστου στην Αγία Γαλήνη στην Κρήτη, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν και στην συνέχεια να ψήσουν ένα σουβλάκι γίγας με σκοπό να μπουν στο βιβλίο γκίνες.
Το παγκόσμιο ρεκορ μέχρι τώρα κατέχουν τα Καλύβια Καρδίτσας που έφτιαξαν σουβλάκι μήκους 170,60 μέτρων. Οι Κρητικοί θα φτιάξουν ένα γιγαντιαίο σουβλάκι θα έχει μήκος 180 μέτρα και εκτός απο την παρασκευή μεγάλο στοίχημα είναι και η ... κατανάλωση του !
Για το πρωτότυπο εγχείρημα έχει συγκροτηθεί ομάδα... ψηστών ενώ όσον αφορά στην υποστήριξη απο πλευράς υποδομών κατασκευάστηκε μια πλατφόρμα όπου θα εκτελέσει χρέη γιγάντιας ψησταριάς για το τεράστιο σουβλάκι.
Το σίγουρο είναι ότι όσοι βρεθούν απόψε το βράδυ στην Αγία Γαλήνη θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό θέαμα και ένα γευστικότατο έδεσμα !

Taxisnet: Ηλεκτρονική ενημέρωση για τις δόσεις στην Εφορία



Τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω Διαδικτύου για το ύψος της εισφοράς που προκύπτει από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης καθώς και για τον αριθμό των δόσεων τις οποίες καλούνται να καταβάλλουν στην Εφορία έχουν πλέον από σήμερα, Πέμπτη, οι φορολογούμενοι.

Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω του Taxisnet, με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν λάβει εκκαθαριστικό το οποίο προβλέπει πληρωμή σε 3 δόσεις να υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση με τις επτά δόσεις. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Taxisnet (www.taxisnet.gr) και με τον ΑΦΜ τους να αναζητήσουν τα κουπόνια για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε έως και 7 μηνιαίες δόσεις.

Το ίδιο ισχύει, είτε οι φορολογούμενοι υπέβαλαν την φορολογική δήλωση τους ηλεκτρονικά στο Taxisnet, είτε την κατέθεσαν σαν χειρόγραφη στις κατά τόπους εφορίες, αρκεί το σύνολο του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.

Γαλλία: Κίνδυνος αύξησεις των αυτοκτονιών 8 ως 15%



Το ποσοστό των αυτοκτονιών μπορεί να αυξηθεί από 8 ως 15% σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών, δείχνουν έρευνες που έγιναν για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη Βρετανία και για την ξηρασία στην Αυστραλία.

Βρετανοί ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης των οποίων δημοσιεύονται σήμερα στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση μπορεί να έχει σχέση με τις περίπου 1000 επιπλέον αυτοκτονίες που έγιναν στη Βρετανία μεταξύ του 2008 και του 2010.

Το 2007 έγιναν 4.006 αυτοκτονίες, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών εν γένει σημείωνε πτώση για περίπου είκοσι χρόνια. Ωστόσο, παράλληλα με μια αύξηση της ανεργίας, ο αριθμός των αυτοκτονιών ανέβηκε στις 4.292 το 2008 και στις 4.388 το 2009, προτού ξαναπέσει το 2010 στις 4.206, την ώρα που σημειώθηκε επίσης πτώση του ποσοστού ανεργίας.

Ηράκλειο: Τραγικός θάνατος για 30χρονο ψαρά



Βαρύ είναι το κλίμα στη Γέργερη Ηρακλείου ύστερα από την είδηση ότι ένας 30χρονος άνδρας σκοτώθηκε σε λιμνοθάλασσα στην περιοχή της Λιβαδειάς όπου είχε πάει για να ψαρέψει.

Ο άτυχος αλιέας έχασε τη ζωή του όταν η πετονιά από το καλάμι του άγγιξε ηλεκτροφόρα καλώδια, στην προσπάθειά του να στείλει την πετονιά στο νερό.

Ο 30χρονος ήταν πατέρας ενός 4χρονου παιδιού και η κηδεία του έγινε την Τρίτη, παραμονή των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Πηγή: cretalive.gr

Τραγωδία! Ταχύπλοο παρέσυρε και σκότωσε 47χρονο



Τραγωδία ανήμερα της Παναγίας για την οικογένεια ενός 47χρονου Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου.
Ο 47χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα το απόγευμα  από ταχύπλοο που οδηγούσε 25χρονος στην θαλάσσια περιοχή της ακτής Χατζηβαγγέλη, στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας.
Μαζί με τον άτυχο άνδρα κολυμπούσε και το 15χρονο παιδί του, το οποίο τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Το 15χρονο παιδάκι, το οποίο έχει υποστεί σοβαρό σοκ, μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως και η σορός του άτυχου αρχιφύλακα.
πηγη: Thebest.gr

Λιοντάρι επιτίθεται στον εκπαιδευτή του!



Άφωνοι έμειναν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου MGM Grand, την ώρα που θαύμαζαν ένα ζευγάρι λιονταριών που βρίσκονταν στο γυάλινο κλουβί τους μαζί με τους εκπαιδευτές τους.

Ξαφνικά κι ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, το αρσενικό λιοντάρι επιτέθηκε στον εκπαιδευτή του και του άρπαξε το χέρι!

Μετά κόπων προσπάθησε ο άλλος εκπαιδευτής να το ηρεμήσει και να μπει στη μέση, αλλά το λιοντάρι κυνηγούσε μανιωδώς το στόχο του! ("Μη σου τύχει τέτοιο πράγμα!")

Το συμβάν κατέγραψε με την κάμερα του ένα νιόπαντρο ζευγάρι που έκανε το μήνα του μέλιτος του στο Λας Βέγκας!

Μη το χάσετε!

Ολυμπιακοί αγώνες: Αυξήθηκαν οι… αγνοούμενοι αθλητές



Αυξήθηκε ο αριθμός των αθλητών που βρήκαν την ευκαιρία να χαθούν από… προσώπου γης, εκμεταλλευόμενοι τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα μετά την εξαφάνιση επτά Καμερουνέζων και τεσσάρων Κογκολέζων, τρεις αθλητές από τη Γουινέα και ισάριθμοι από την Ακτή Ελεφαντοστού εξαφανίστηκαν λίγες ώρες πριν από την τελετή λήξης της 30ης Ολυμπιάδας.

Από την αποστολή της Γουινέας αγνοούνται μια κολυμβήτρια, ένας τζουντόκα και μια δρομέας, που εγκατέλειψαν το Ολυμπιακό Χωριό το περασμένο Σάββατο, ενώ αντίθετα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ακτής Ελεφαντοστού.

Χρήζει εξαιρετικής μνείας το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές, που ανέρχονται πλέον στους 17, έχουν βίζα παραμονής στην Αγγλία μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι συγκεκριμένοι αθλητές πιθανότατα, λόγω των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν στη χώρα τους, να βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης πολιτικού ασύλου.

Στη Δικαιοσύνη 10.000 "ύποπτες" συντάξεις - μαϊμού



Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται το πρώτο αρχείο με 1.014… «ύποπτες» περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να βάλει τάξη στον τομέα των συντάξεων.

Η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΟΓΑ και των υπόλοιπων ταμείων έφεραν στην επιφάνεια σωρεία περιπτώσεις με συντάξεις-μαϊμού, με τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν πίσω αναδρομικά τα ποσά που εισέπρατταν οι μη δικαιούχοι.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτών των συντάξεων θα φθάσει τις 10.000, με τον ΟΓΑ να έχει διακόψει ήδη την καταβολή της σύνταξης σε 5.000 αλλοδαπούς που εισέπρατταν ως ανασφάλιστοι την προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ και δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή.

Οι φαρμακοποιοί κόβουν από σήμερα την πίστωση



Οι φαρμακοποιοί σε αρκετούς νομούς της χώρας κόβουν από σήμερα την πίστωση ζητώντας να καταβληθούν οι οφειλές του οργανισμού με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους.

Στην κινητοποίηση μετέχουν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ ήδη στην Εύβοια και τη Φλώρινα έχουν σταματήσει από τις 10 Αυγούστου τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους χωρίς μετρητά.

Οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ για ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον Μάιο ανέρχονται σε 117 εκατ. ευρώ και για τον Ιούνιο σε άλλα 145 εκατ. ευρώ και προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα, που -όπως τονίζουν- έχουν ήδη επιβαρυνθεί και με τα συσσωρευμένα χρέη των ταμείων τα 2 προηγούμενα χρόνια, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Στις 25 Αυγούστου εάν δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις οφειλές του 2012, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συγκαλέσει γενική συνέλευση και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γενικευθούν οι κινητοποιήσεις στον κλάδο από την 1η Σεπτεμβρίου

Βολιβία: Έκαψαν ζωντανούς Βραζιλιάνους κατηγορούμενους για φόνο



Ένα πλήθος οργισμένων χωρικών έκαψε ζωντανούς δύο Βραζιλιάνους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ότι δολοφόνησαν τρεις Βολιβιανούς την προηγούμενη ημέρα, στην ανατολική Βολιβία.

Οι δύο Βραζιλιάνοι είχαν συλληφθεί το πρωί της Τρίτης μετά τη δολοφονία, την προηγούμενη ημέρα, τριών Βολιβιανών, πιθανότατα για λόγους που σχετίζονταν με εμπόριο ναρκωτικών. Άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν ανακοινώθηκαν, τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Συναγερμός στον Εβρο

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία στον Εβρο μετά την πληροφορία που δόθηκε από τις τουρκικές Αρχές για μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη Συρία που θα επιχειρήσουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο αριθμός των προσφύγων εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 1.000 άτομα.
Οσον αφορά τα μέχρι τώρα αριθμητικά αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Δίας», καταγράφεται εμφανής μείωση των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Παράλληλα αντίστοιχη μείωση καταγράφεται και στους αλλοδαπούς που συλλαμβάνονται χωρίς να κατέχουν νόμιμα έγγραφα.
Οι συλλήψεις των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά πολύ, κάτι που όπως εκτιμάται από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημαίνει πως σημαντικός αριθμός παρανόμων έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές για να αποφύγει τη σύλληψη. Για τον λόγο αυτόν έχει ληφθεί η απόφαση να διευρυνθούν οι έρευνες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Παράλληλα ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιθεωρούν στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν με μικρό σχετικά κόστος να μετατραπούν σε προσωρινά κέντρα κράτησης. Τέτοια στρατόπεδα έχουν εντοπιστεί σε Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα, Λάρισα, Βοιωτία, Αττική και Αχαΐα.
Η πολιτική ηγεσία ωστόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προτάσσει τη δημιουργία των δυο χώρων κράτησης στη Δεσκάτη Γρεβενών και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου οι χώροι έχουν προσφερθεί από τους δημάρχους των περιοχών και δεν υπάρχουν τοπικές αντιδράσεις. Μέσα από το μοντέλο ανάπτυξης των δυο αυτών χώρων θα προσπαθήσει στη συνέχεια η Κατεχάκη να πείσει κα τις υπόλοιπες περιοχές πως είναι θετικό βήμα για την τοπική οικονομία η δημιουργία του χώρου κράτησης.
Πηγή: Τα Νέα

Κάηκε καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης



Παρανάλωμα του πυρός έγινε τα ξημερώματα καφετέρια στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 03.25 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά άνδρες που ολοκλήρωσαν την επιχείρηση κατάσβεσης στις 04.30.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: cretalive.gr

Η Εθνική μας επικράτησε με 3 - 2 σκορ της Νορβηγίας



Πλούσιο σε γκολ και θέαμα ήταν το πρώτο φιλικό τεστ της Εθνικής μας ποδοσφαίρου στη μετά-Εuro εποχή,  όπου η «γαλανόλευκη», παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε με 3-2 σκορ της Νορβηγίας στο «Ullevaal Stadion» του Όσλο.
Τα γκολ της ομάδας του Σάντος σημείωσαν οι Τοροσίδης (7’), Κ. Παπαδόπουλος (11’) και Μήτρογλου (56’), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Χάνγκελαντ (13’) και Ρίισε (75’)
Νορβηγία-Ελλάδα 2-3

Γκολ: 13' Χάνγκελαντ, 75' Ρίισε - 7' Tοροσίδης, 11' Κυριάκος Παπαδόπουλος, 56' Μήτρογλου

Κίτρινες: Τζιώλης


Κόκκινες:


Νορβηγία (Όλσεν): Γιάρστεν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ, Ελιονούσι, Χένρικσεν, Πέντερσεν, Χούσελκεπ, Μόα, Νόρντβαϊτ, Ρίισε, Χάνγκελαντ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζιώλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Φορτούνης
46' Αλλαγές για την Εθνική. Στη θέση των Μανιάτη και Σαμαρά πέρασαν οι Νίνης και Μήτρογλου. Αντικαταστάθηκε επίσης και ο Τοροσίδης, τον οποίο αντικατέστησε ο Βύντρα.