EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εφεδρεία στο δημόσιο: Το νέο μοντέλο



Τα "κουκιά"  δεν βγαίνουν για αυτό και τα βλέμματα πέφτουν και στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας….
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση φαίνεται πως αναζητά ένα νέο μοντέλο εφεδρείας για 40.000 υπαλλήλους προκειμένου να συμπληρώσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014.

«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει. Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», είπε στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μη φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Αν και το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να κάνει αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς, το θέμα της εφεδρείας μάλλον θα δημιουργήσει τριγμούς, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά διαφωνούν με το μέτρο, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι αναζητείται νέο μοντέλο για την εφεδρεία με αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού και των στελεχών του Δημοσίου, ενώ το «Reuters» αναφέρει πως  η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, επιχειρώντας εξορθολογισμό των αναγκών σε όλα τα υπουργεία και τους Οργανισμούς, είπαν οι αξιωματούχοι.
Υπενθυμίζουμε πάντως πως με το πρώτο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2011, ενώ είχε υπολογιστεί πως περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαιναν σε εφεδρεία, λαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους για έναν χρόνο, τελικά  αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης!!!

DEBTOCRACY - ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ (FULL)

DEBTOCRACY - ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ (FULL) Σκηνοθεσία/Σενάριο Κατερίνα Κιτίδη Άρης Χατζηστεφάνου Επιστημονική επιμέλεια Λεωνίδας Βατικιώτης


Τα αρχαία μουσικά όργανα «τραγουδούν» ακόμα

«ΛύρΑυλος». Δύο λέξεις της μουσικής που ταίριαξαν μεταξύ τους, δημιουργώντας κάτι εντελώς καινούργιο. Ένα σχήμα που παίζει αρχαίες μελωδίες, εμπνέεται από αυτές, χρησιμοποιώντας πιστά αντίγραφα αρχαίων οργάνων.

Με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραυρώνια 2012», ο Παναγιώτης Στέφος, δημιουργό του «ΛύρΑυλου» μίλησε για τον κόσμο της αρχαίας μουσικής. Έναν κόσμο γεμάτο μελωδίες, περιζήτητους τραγουδιστές, αλλά και μυστικά που μπορεί να μην μάθουμε ποτέ.

«Οι πληροφορίες που έχουμε για τη μουσική της αρχαιότητας προέρχονται από δυο κύριες πηγές: τα αρχαία συγγράμματα και τις εικαστικές μαρτυρίες, δηλαδή τα αγάλματα, τα ανάγλυφα, τα νομίσματα και κυρίως τα αγγεία που απεικονίζουν μουσικούς και όργανα με πολλές λεπτομέρειες», δήλωσε ο Παναγιώτης Στέφος, ο επί σειρά ετών κορυφαίος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Ορχήστρας των Χρωμάτων, που πριν δεκαπέντε χρόνια διάλεξε έναν άλλο δρόμο.

«Συσχετίζοντας αυτές τις δύο πηγές, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια πολύ καλή προσέγγιση όσον αφορά τα μουσικά όργανα, τον τρόπο παιξίματός τους, τη θέση της μουσικής στον αρχαίο κόσμο. Η μουσική ήταν πανταχού παρούσα. Στο θέατρο, την εκπαίδευση, την εργασία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων. Όπως περίπου και σήμερα», συμπλήρωσε.



Πώς όμως προέκυψε το πρωτότυπο αυτό όνομα;

«Από τη λύρα, που αντιπροσωπεύει τον Απόλλωνα, ο οποίος συμβόλιζε την αρμονία και το μέτρο και από τον αυλό, που συσχετίζεται με τον Διόνυσο, τη δύναμη, την έκσταση, το πάθος. Πιστεύω ότι όλοι μέσα μας έχουμε το απολλώνιο και το διονυσιακό στοιχείο. Γι' αυτό και στη μουσική μας προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε και τον γλεντζέ και τον ποιητή», επισήμανε.

Σήμερα σώζονται 61 αρχαίες «παρτιτούρες», δηλαδή μουσικά κείμενα με τη σημειογραφία της εποχής. Όμως ο αποσπασματικός τους χαρακτήρας, που αποτυπώνεται σε μισοκατεστραμμένους παπύρους ή σε θραύσματα λίθινων επιφανειών, δίνει μόνο μια μικρή γεύση ως προς την αρχαιοελληνική μουσική.

Από αυτά, το καλύτερο διατηρημένο κομμάτι είναι ο Επιτάφιος του Σείκιλου, που χαράχθηκε πάνω σε μια επιτύμβια κυλινδρική στήλη περί το 200 π. Χ. και ανακαλύφθηκε στο Αϊδίνιο της Τουρκίας το 1883. Πρόκειται για το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι παγκοσμίως, του οποίου διασώζονται πλήρως οι στίχοι και η μουσική.

Ποιές όμως ήταν οι «νότες» της αρχαιότητας;

«Η μουσική σημειογραφία ήταν αλφαβητική. Δηλαδή, χρησιμοποιούσαν γράμματα, μισά, ολόκληρα, πλαγιαστά, που σήμερα έχουν αποκρυπτογραφηθεί με τη βοήθεια αρχαίων συγγραμμάτων και κυρίως του μουσικογράφου Αλύπιου, ο οποίος έζησε τον 3ο αι. μ. Χ.», εξήγησε ο κ. Στέφος.

«Μπορούμε, λοιπόν, να αποκρυπτογραφήσουμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια αυτά τα κομμάτια, τουλάχιστον όσον αφορά το τονικό ύψος και τον ρυθμό. Εκείνο, όμως, που δεν γνωρίζουμε είναι το ύφος του τραγουδιστή. Είχε έντονο βυζαντινό μέλισμα; Έμοιαζε με τη χροιά ενός λαϊκού τραγουδιστή, ενός ρεμπέτη ή ενός λυρικού τραγουδιστή της όπερας; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε».

Το θέμα εξάλλου είναι αρκετά περίπλοκο. Γιατί σε τι αναφέρεται κανείς, όταν μιλάει για την αρχαία μουσική στον ελληνικό χώρο; Στη Σπάρτη του 700 π. Χ., στην Αθήνα του 300 π. Χ. ή στη Μακεδονία του 150 π. Χ.;

«Ένα μικρό δείγμα μπορούμε να πάρουμε από τα λίγα σωζόμενα κομμάτια. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, μετά από πολλούς αιώνες να ανακαλύψει κάποιος μόνον την εισαγωγή από την 5η συμφωνία του Μπετόβεν. Τι θα καταλάβαινε για το μουσικό κομμάτι; Σχεδόν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε ότι οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από τους αρχαίους συγγραφείς. Σχεδόν όλοι έχουν αναφερθεί, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, στη μουσική, στο ύφος, στις κλίμακες, στη ζωή των μουσικών. Υπάρχουν, επίσης, και εγχειρίδια μουσικής θεωρίας, με σημαντικότερα εκείνα του Αριστόξενου, που έζησε τον 4ο αι. π. Χ.



Ο «ΛύρΑυλος», συνδημιουργοί του οποίου είναι η γυναίκα και τα δύο παιδιά του κ. Στέφου, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (αναφέρονται λεπτομερώς στην πολύ καλή ιστοσελίδα του www.lyravlos.gr, όπως και χρήσιμες πληροφορίες για το έργο του, την αρχαία ελληνική μουσική, τα όργανα που ανακατασκευάζει κ.α.).

Επίσης, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 850 εκπαιδευτικές παραστάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων και έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ειδικές εκδηλώσεις, όπως οι ολονύκτιες αναγνώσεις της «Οδύσσειας» και της «Ιλιάδας» του Ομήρου που διοργανώνουν οι «Αναγνώστες του Ομήρου» και το «Διεθνές Ελληνικό Θέατρο».

Στις συναυλίες, οι μουσικοί του σχήματος παίζουν περισσότερα από 40 αρχαία και νεότερα όργανα, προσπαθώντας να συνδυάσουν τις αρχαίες μελωδίες με την παραδοσιακή μουσική.

Η λύρα, το πλέον διαδεδομένο έγχορδο στην αρχαία Ελλάδα, η φόρμιγξ, η παλαιότερη ίσως εκδοχή της αρχαίας κιθάρας, ο δίαυλος, η σύριγξ του Πάνα, το κοχύλι και τα αρχαία κρουστά, δένουν μοναδικά με τον ζουρνά, τη νησιώτικη τσαμπούνα και την γκάιντα.

Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός του «ΛύρΑυλου». Να δείξει τη συνέχεια που υπάρχει στους ελληνικούς ρυθμούς, να τονίσει την πολυρυθμία της παραδοσιακής μουσικής, η οποία προέρχεται από μια πολύ πλούσια αρχαιοελληνική μουσική. Παράλληλα, στις συναυλίες παρουσιάζονται και καινούργια μουσικά κομμάτια, που δημιουργούν τα ίδια τα μέλη του σχήματος.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Βραυρώνας, στις 21.00 (με ελεύθερη είσοδο), θα παίξουν οι μουσικοί Μιχάλης Στέφος (τραγούδι, κρουστά, κογχύλια), Χριστίνα Σιάκη (λύρα, φόρμιγξ, πανδουρίς, βιολί), Όλγα Στέφου (λύρα, βάρβιτος, σαντούρι, σείστρο) και Παναγιώτης Στέφος (αρχαία κιθάρα, λύρα, σύριγξ, κoγχύλια, κέρας, Πυθαγόρειο μονόχορδο, δίαυλος, άσκαυλος και ζουρνά). Η ενορχηστρωτική επιμέλεια και η κατασκευή των οργάνων είναι του Παναγιώτη Στέφου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις σε ΟΣΕ - Αγροτική



Με την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά εδώ και ενάμιση χρόνο για αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες δεν προχωρούν, φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει οδηγίες να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, με πρώτες αποκρτικοποιήσεις αυτές του ΟΣΕ και της Αγροτικής.

Το θέμα θα είναι κεντρικό στην ομιλία των προγραμματικών δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.Το ζήτημα είναι πότε θα γίνει αυτό, διότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, η έναρξη των Προγραμματικών πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, ενώ ήδη έχουμε διανύσει τη 10η. Η συγκεκριμένη προθεσμία λήγει την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ανοικτή παραμένει ακόμη η ημερομηνία έναρξης τους.

Ωστόσο, οι γιατροί του καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου ο Πρωθυπουργός ν'αναρρώσει γρήγορα, αφού το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε χρήζει ανάρρωσης κάποιων ημερών, γεγονός που δεν του επιτρέπει να σταθεί όρθιος για 45 λεπτά στο βήμα της Βουλής για να διεξάγει την ομιλία του. Star.gr

ΔΕΗ: Απειλεί με μπλακ αουτ, ενώ ανώτατα στελέχη λαμβάνουν ειδικά επιδόματα



Την ώρα που η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απειλεί με μπλακάουτ εν μέσω καύσωνα, ανώτατα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ ελάμβαναν και εξτραδάκια χιλιάδων ευρώ. Το επονομαζόμενο «οικογενειακό επίδομα» για τον πρόεδρο Αρθούρο Ζερβό και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Κώστας Θέος, άγγιζε τα 3.500 ευρώ! Αντίστοιχο επίδομα από 2.000 έως 2.500 ευρώ ελάμβαναν επιπλέον 250 στελέχη της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο νόμος για τις περικοπές στον στενό, αλλά και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα έχει ψηφιστεί από το 2010, αλλά στη ΔΕΗ ο χορός των επιδομάτων κρατούσε καλά, καθώς το 2011, η επιχείρηση απάντησε ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοί της, αλλά και τα 250 συνολικά ανώτατα στελέχη της είναι στελέχη της αγοράς με ένα κλειστό κύκλωμα αμοιβής και κατά συνέπεια θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την περικοπή του οικογενειακού επιδόματος. Έτσι, επιλήφθηκε του θέματος το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφασή του, θα πρέπει να επιστραφούν τα οικογενειακά επιδόματα που ελάμβαναν τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ. Ούτως ειπείν, θα πρέπει να επιστραφούν συνολικά στο ελληνικό Δημόσιο περί τα έξι εκατομμύρια ευρώ!

Οδηγίες στους επιβάτες για κλοπές μέσα στα ΜΜΜ

Την προσοχή των επιβατών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα προσωπικά τους αντικείμενα, γιατί «καραδοκούν» οι πορτοφολάδες, εφιστούν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς, όπως τονίζουν σε...
ανακοίνωσή τους, το φαινόμενο έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα. Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων, οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και τα άλλα ΜΜΜ με θύματα κυρίως υπερήλικες, γυναίκες αλλά και τουρίστες.

Εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμών και συρμών οι ομάδες αυτές δρουν σε όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σε σταθμούς και τμήματα του Ηλεκτρικού με μεγάλη επιβατική κίνηση. Η όλη κατάσταση σήμερα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και καθημερινά το προσωπικό της Εταιρίας, γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών, από επιβάτες- θύματα.

Στους σταθμούς και στους συρμούς των ΗΣΑΠ εμφανίζεται πολλές φορές η εικόνα επιβατών να διαμαρτύρονται και να οργίζονται, ενώ κάποιοι τουρίστες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού μαζί με τα χρήματά τους, πολλές φορές χάνουν και όλα τα σχετικά τους έγγραφα, ταυτότητες, διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας, η οποία διαθέτει και τους ανάλογους μηχανισμούς, γιατί, όπως αναφέρουν, αυτού του είδους η παραβατικότητα κινείται πλέον, στις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη λόγω συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη λόγω κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ομονοίας.

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία και θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση των οχημάτων από τις 15:00 μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης στις ακόλουθες οδούς:

-Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και Πλατείας Ομονοίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της Πλατείας Ομονοίας και Χαλκοκονδύλη και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Κολωνού και της Πλατείας Ομονοίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Πανεπιστημίου, στο τμήμα της μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Πλατείας Ομονοίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Επείγων! Θέμα: κατασκηνώσεις καλοκαίρι 2012.

Επείγων! Θέμα: κατασκηνώσεις καλοκαίρι 2012. Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι βγήκαν οι κατασκηνώσεις για το καλοκαίρι 2012. Όσοι από σας επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους παρακαλώ να  κάνουν κρατήσεις  στο τηλ. 210 4270828  διότι  η θέσης είναι λίγες.
1) Πρώην ΕΘΕΛ:  παιδεία τα όποια έχουν γεννηθεί από 1/10/98 έως 30/9/2006
2) Πρώην ΗΛΠΑΠ: παιδεία από 6 ετών μέχρι 13 ετών

Η ανωτέρω δαπάνη θα ενσωματωθεί στο μέσο κόστος μισθοδοσίας της εταιρείας.

Συνδικάλες διαβάστε και ενημερωθείτε

Συνδικάλες διαβάστε και ενημερωθείτε : Εκτός του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μένουν οι γιατροί, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι που ασφαλίζονται στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ).

Το «πάγωμα» της ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθενείας αποφάσισε - κάνοντας χρήση του «παραθύρου» του νόμου των κ. Λοβέρδου και Κουτρουμάνη (ν. 4075/12 άρθρο 44) που δίνει τη δυνατότητα αυτοεξαίρεσης των Ταμείων υπό προϋποθέσεις - ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός στους εκπροσώπους των επιστημόνων και στο διοικητή του ΕΤΑΑ Αργύρη Ζαφειρόπουλο που επίμονα ζητούσαν να μην ενταχθούν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου. Και να γίνει χρήση του άρθρου 44 το οποίο ορίζει ότι «μέχρι τις 31.12.2012 και μετά τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα τους, ταμεία, τομείς και κλάδοι υγείας που υπήχθησαν και προβλέπεται να υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ, δύνανται με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου η τομές η κλάδου να εξαιρούνται από την ένταξη του ΕΟΠΥΥ, μετατρεπόμενοι αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης. Με τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Μελέτες
«Η εξαίρεσή μας ήταν μια μεγάλη επιτυχία του ΕΤΑΑ και των διοικήσεων των επιστημονικών μας φορέων ΤΕΕ, Παν. Ιατρικός Σύλλογος, Παν. Οδοντιατρικός Σύλλογος, Παν. Φαρμακευτικός, συμβολαιογράφων, δκηγόρων Πειραιά κ.ά.» δηλώνει στην «Η» ο διοικητής του ΕΤΑΑ Αργ. Ζαφειρόπουλος αποκαλύπτοντας ότι «το ΕΤΑΑ, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα απέστειλε με νομική γνωμοδότηση στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και, τελικά, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης έκανε αποδεκτή την πρόταση για τη μη ένταξη στον ΕΟΠΥΥ με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Παρασκευή». Οπως εξηγεί ο διοικητής του ΕΤΑΑ:

«Οι ασφαλισμένοι θα εξακολουθήσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους όπως πριν, χωρίς να χρειάζεται να τα πληρώνουν, κάτι που θα έπρεπε να κάνουν αν είχαμε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ ενώ δεν θα του δοθεί η περιουσία των τομέων υγείας» και

«Μέχρι το τέλος του έτους θα συνταχθούν οι αναλογιστικές μελέτες. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες τυχόν απαιτηθούν (π.χ αλλαγές ακόμη και σε επίπεδο εισφορών) θα αντιμετωπισθούν μετά την ολοκλήρωση αυτών των αναλογιστικών μελετών».

Να σημειωθεί ότι το ΕΤΑΑ εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους με μικρές καθυστερήσεις λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού.

Το βούλιαξε το αμάξι!


Πολλά έχουν ακουστεί για τη γυναικεία οδήγηση... ωστόσο, το βίντεο ντοκουμέντο επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες!

Μια γυναίκα οδηγός λοιπόν, προσγειώνεται με το υπερπολυτελές μαύρο αμάξι της... σε μια πισίνα!!!

Το βούλιαξε το αμάξι!

"Είπαμε έχει ζέστη... και βιάζεστε να πάτε για μπάνιο, αλλά όχι κι έτσι!
Δείτε την βουτιά!

Μενεγάκη – Παντζόπουλος: Άφησαν την Άχλα για τις Σποράδες



Μετά από 1,5 μήνα διακοπές στην  Άχλα, Ελένη Μενεγάκη και Ματέο Παντζόπουλος άφησαν για λίγο την Άνδρο και βρέθηκαν σε ερημική παραλία των Σποράδων.

Η παρουσιάστρια και ο καλός της άρχισαν τις εξορμήσεις στις Σποράδες από την Σκιάθο, ενώ ακολούθησε η Σκόπελος.

Φιλοξενούμενοι στο σκάφος του προέδρου του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, Ελένη και Ματέο εξόρμησαν σε απομακρυσμένες παραλίες, με χρυσή άμμο και καταπράσινα νερά, προσεγγίζοντάς τις με το τέντερ.


Αγκαλιές και φιλιά εντός και εκτός νερού  για το ζευγάρι, που πλέον επέστρεψε στα Άχλα, ενώ τα τρία παιδιά της παρουσιάστριας έφυγαν από το νησί και κάνουν διακοπές με τον Γιάννη Λάτσιο.
Μπαλαμούτι σε ερημική παραλία για Ελένη – Ματέο
Μπαλαμούτι σε ερημική παραλία για Ελένη – Ματέο
Μπαλαμούτι σε ερημική παραλία για Ελένη – Ματέο


Πηγή: Φωτογραφίες από το περιοδικό «Hello»

Πελάτες κοιμούνται σε ... κατάστημα!



Είναι από αυτά που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε. Για αυτό και εμείς σας εξασφαλίσαμε φωτογραφίες από τους πελάτες πολυκαταστήματος της Κίνας που απλά πάνε και κοιμούνται στα κρεβάτια ή ακόμα και στους καναπέδες.

Τίποτα δεν φαίνεται να είναι ταμπού στην Κίνα. Ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με καναπέδες, πολυθρόνες και κρεβάτια.

Οι επισκέπτες μάλιστα του πολυκαταστήματος δεν κοιμούνται απλώς πάνω στα κρεβάτια αλλά χώνονται και κάτω από τις κουβέρτες, διαβάζουν την εφημερίδα τους στον καναπέ, όπως επίσης «δοκιμάζουν» και τα στρώματα.

Είτε πάνε μόνοι τους είτε με την οικογένεια, είτε με φίλους το αληθινό τεστ πριν αγοράσουν κάτι είναι υποχρεωτικό.

Πυρκαγιά στη Φαιστό στην Κρήτη



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, νωρίς το πρωί, στο Αντισκάρι του δήμου Φαιστού στην Κρήτη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 06.30 και στο σημείο έσπευσαν κι επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες.

Οι φλόγες βρίσκονται κοντά στο χωριό, το οποίο ευτυχώς δεν απειλήθηκε.

Πηγή: cretalive.gr

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012



Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 33 στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα τοπικής μπόρας στα ορεινά, κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα τοπικής μπόρας στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα τοπικής μπόρας στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου και τοπικά θα φτάνει τους 35 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες και έως 35 στην Κρήτη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η Google θα καταβάλει πρόστιμο 22,5 εκατ. δολαρίων



Η Google θα καταβάλει το ποσό των 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων ως πρόστιμο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με την πληρωμή του προστίμου, η Google δεν είναι υποχρεωμένη να παραδεχτεί τη διάπραξη αδικήματος.
Σύμφωνα με το Safari της Apple, η Google παραπλανεί τους καταναλωτές προκειμένου να παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις του Safari για τα cookies (αρχεία που εγκαθίστανται σε έναν υπολογιστή).
Η Επιτροπή αναφέρει ότι για μερικούς μήνες πέρυσι και το 2012, η Google τοποθέτησε κατασκοπευτικά cookies σ’ όσους χρήστες χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Safari, για να καταγράψει τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκαν.
Το πρόστιμο αφορά την παραπλανητική παρουσίαση των ενεργειών της προς τους καταναλωτές και όχι τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να παρακάμψει τις ρυθμίσεις του Safari για τα cookies (μικρά αρχεία που εγκαθίστανται σε έναν υπολογιστή επιτρέποντας την παρακολούθηση των ενεργειών του χρήστη).

Μόλις ερευνητής του Πανεπιστημίου Στάνφονρ επεσήμανε την εν λόγω πρακτική παρακολούθησης, η Google απέσυρε τα coοkies. Αλλά η εταιρεία δεν παραδέχεται ότι έσφαλε και κατέληξε σε εξωδικαστική διευθέτηση της υπόθεσης με το δημόσιο.

Το σεξ ως τεχνική διαχείρισης του στρες



Το σεξ συνδέεται με το στρες με διάφορους τρόπους. Οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίζουμε αυτό ενστικτωδώς και αναμφισβήτητα έπειτα από μία ιδιαίτερα «πιεστική» εβδομάδα η σεξουαλική μας ορμή επηρεάζεται αρνητικά.

Αλλά, ενώ το στρες επηρεάζει τη χαμηλή λίμπιντο, μπορεί επίσης το σεξ να μας ανακουφίσει από το στρες…

• Καλό σεξ και καλή διάθεση

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα σε 58 μεσήλικες γυναίκες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σεξ και η σωματική επαφή οδήγησαν τις γυναίκες να αισθάνονται λιγότερο στρες και να έχουν καλύτερη διάθεση την επόμενη ημέρα (ο αυνανισμός δεν φάνηκε να επηρεάζει θετικά τη γυναίκα, όσον αφορά στο στρες και τη θετική διάθεση της επόμενης μέρας).

• Καλή διάθεση και καλό σεξ

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι, όταν οι γυναίκες ήταν ευδιάθετες, ήταν πιο πιθανό την επόμενη μέρα να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό τους. Αυτό αποδεικνύει πως το σεξ και η διαχείριση του στρες λειτουργούν αμφίδρομα: το σεξ μπορεί να μειώσει το στρες και το μειωμένο στρες (ή τουλάχιστον η καλή διάθεση) μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο σεξ.

• Σεξ και αρτηριακή πίεση

Μια άλλη μελέτη εξέτασε την αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων ως μέτρο απάντησης στο στρες κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας ή προσπαθώντας να λύσουν ένα μαθηματικό πρόβλημα- καταστάσεις που συχνά προκαλούν στρες. Διαπιστώθηκε ότι όσα άτομα είχαν κάνει πρόσφατα σεξ είχαν χαμηλότερη πίεση. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη αντίδραση στο στρες κατά τη διάρκεια δύσκολων συνθηκών.

• Ανταπόκριση σεξ και στρες

Με την προοπτική αυτή, μια άλλη μελέτη εξέτασε τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) γυναικών, ως μέτρο αντίδρασης στο στρες και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες εκτίθενται λιγότερο στο στρες ύστερα από μία «θετική» σεξουαλική επαφή με έναν σύντροφο. Η συναισθηματική υποστήριξη από μόνη της δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

• Οργασμός και στρες

Ο οργασμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ανακούφιση του στρες. Κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνονται η ωκυτοκίνη (η οποία έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες) και άλλες ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν στη διαχείριση του στρες.

Εκτός από τα παραπάνω επιστημονικά δεδομένα, το σεξ ανακουφίζει το στρες, αν αναλογιστούμε ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής καταφέρνουμε να απομακρύνουμε από το μυαλό μας τις σκέψεις και τις ανησυχίες που μας βασανίζουν στην καθημερινότητά μας.

Δυστυχώς, σε πολλά άτομα το στρες μπαίνει εμπόδιο στη σεξουαλική τους ζωή αλλά και στην ποιότητα της ζωής τους, εν γένει. Οι εμπειρογνώμονες, πάντως, υποστηρίζουν ότι η αποτελεσματική διαχείριση του στρες μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να βελτιώσουν και να απολαύσουν το σεξ και τη ζωή…

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου,
Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα
του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
www.andrologia.gr

Πεδουλάκης: "Θα πάρουμε άλλους 3 παίκτες"



Καλό … χειμώνα είπαν σήμερα τα μέλη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, καθώς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η πρώτη συγκέντρωση των «πράσινων», εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε: «Η λέξη για την ομάδα είναι επανεκκίνηση, είναι νέα τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό στα ομαδικά αθλήματα και θεωρώ απλά ότι είναι μία επανεκκίνηση».

Αυτό θα έβαζα σαν τίτλο φέτος. Υπάρχει τεχνογνωσία στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά που διαθέτουν εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Είναι στο DNA του, όλα τα χρόνια, όλες τις δεκαετίες αυτό έκανε. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η επιτυχία και το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο για όλους. Έχουμε παιδιά που έχουν όρεξη για διάκριση».

Εν συνεχεία ο αντικαταστάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του «τριφυλλιού» είπε: «Το πιο σημαντικό που έχει ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια είναι η ατμόσφαιρα και οι οικογενειακές σχέσεις μέσα από την αυτοπειθαρχία που είχαν όλοι οι παίκτες του και αυτό έβγαινε και στο παρκέ.
Φέτος έχουμε ένα μειονέκτημα ότι όλοι είναι καινούργιοι. Το σκεπτικό μας είναι πώς θα διαβάζουμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που το έκανε αυτό. Υπάρχει σχολή στο ελληνικό μπάσκετ και αυτό θα προσπαθήσουμε να πρεσβεύουμε μέσα στο παιχνίδι».

«Θα πάρουμε ακόμη τρεις παίκτες»

Ερωτηθείς για το αν θα αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες τόνισε: «Θα αποκτήσουμε άλλους τρεις παίκτες. Ο ΠΑΟ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή και εμείς αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε. Θα δώσουμε τα πάντα. θα προσπαθήσουμε παρά τις δύσκολες συνθήκες και για τον κόσμο μας που θα έρχεται στον γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δήλωσε: «Είναι μία νέα χρονιά, ένα νέο ξεκίνημα. Είναι νωρίς να θέσουμε στόχους. Είμαστε νέα ομάδα με πολλή δουλειά μπροστά μας. Υπάρχουν πράγματα στην Ελλάδα που μου αρέσουν, όπως είναι ο κόσμος που φτιάχνει ωραία ατμόσφαιρα. Βέβαια, δεν μου αρέσουν τα επεισόδια και δύσκολα θα αλλάξει αυτό».

Η οικονομική κρίση άγγιξε και την Παναγιά



Λεφτά ούτε και για την Παναγιά! Η οικονομική κρίση χτύπησε και τον ρησκευτικό τουρισμό. Αυτό αποδεικνύει η πτώση κατά 40% στα είδη που διακινούνται από τα καταστήματα της Τήνου και κατά 50% στην κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η κίνηση ιδικά στην Τήνο είναι σημαντικά μειωμένη. "Η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά 50% όπως και οι κρατήσεις σε δωμάτια ενόψει και της γιορτής. Όσο για τα εμπορικά καταστήματα η πτώση των πωλήσεων φτάνει το 60%-70%, ακόμα και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο που οδηγεί στην Παναγία", εξηγεί ο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέας Τσιμέκης

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο θρησκευτικός τουρισμός μετατράπηκε σε προσκυνηματικό τουρισμό, γεγονός που έχει σοβαρή επίπτωση τόσο στις κρατήσεις των ξενοδοχείων και δωματίων όσο και στους τζίρους των επιχειρήσεων.

"Οι επισκέπτες έρχονται, προσκυνούν και φεύγουν την ίδια ημέρα. Άλλοτε έμεναν μερικές ημέρες στο νησί και αυτό κινούσε την αγορά".

Μείωση παρατηρείται φέτος και στα τάματα. Είναι από τα είδη που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στο αυγουστιάτικο «ιερό» εμπόριο.

Οι προσκυνητές ακόμη και για ένα δώρο από την Παναγία στους δικούς τους ανθρώπους επιλέγουν πλέον την πιο οικονομική λύση, λένε παράγοντες της αγοράς.

Προτιμούν δηλαδή κάτι συμβολικό, αξίας ενός ευρώ. Άλλωστε μεγάλη μερίδα των επισκεπτών στους θρησκευτικούς προορισμούς του Δεκαπενταύγουστου είναι συνταξιούχοι που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονται οικονομικά.

Πωλούνται 23 λιμάνια και μαρίνες. Η λίστα



Τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ύφεση έχει ξεπεράσει το 6% και η ανεργία καλπάζει, την ίδια στιγμή που η Τρόικα πιέζει για μείωση του δημοσίου τομέα και επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων.

Δεδομένου ότι μετά τις 20 Αυγούστου και τις συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα ακολουθήσουν αυτές με την Τρόικα, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Έτσι λοιπόν μετά τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, σειρά έχουν 23 λιμάνια και μαρίνες ανά την ελληνική επικράτεια, στα οποία μπαίνει πωλητήριο με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να αναλαμβάνει το έργο της αξιοποίησής τους. Ειδικότερα, διατηρεί το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης και διαχείρισης, μεταξύ άλλων, των λιμένων:

Ζακύνθου
Κατακόλου
Τούρλος Μυκόνου
Χίου
Πύλου
Νέας Επιδαύρου
Γλυφάδας
Πόρου
Σκιάθου
Σκύρου
Σούδας
Αγίου Νικολάου
Ρεθύμνου
Ιτέας
Αρετσούς
Κω
Αλίμου
Υδρας
Ρόδου (Ακαντιά-Μανδράκι)
Αργοστολίου

Τέξας: Νεκρός ο δράστης που άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο



Νεκρός φέρεται να είναι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κοντά στο πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ο δράστης συνελήφθη αφού τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του.

Νωρίτερα η αστυνομία της πόλης Κόλετζ Στέισον, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός, και τον τραυματισμό τριών ακόμη αστυνομικών και μίας γυναίκας.

Θεσσαλονίκη: 25χρονος νεκρός σε είσοδο οικοδομής



Αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν οι περαστικοί στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας 25χρονος από την Τυνησία εντοπίστηκε μαχαιρωμένος μπροστά σε είσοδο οικοδομής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προήλθε από χτύπημα με μαχαίρι, που του κατάφερε άγνωστος δράστης στο λαιμό.

Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος.

Σφοδρή επίθεση Γκάμπριελ σε Μέρκελ



Στην καγκελάριο Μέρκελ, με αφορμή της διαχείρισης της ευρωκρίσης, επιτέθηκε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της «ευρωαναρχίας».

«Στην ευρωζώνη έχουμε ένα κοινό νόμισμα, αλλά κάθε χώρα κάνει στην ουσία αυτό που νομίζει. Πολλοί είχαν προβλέψει ότι η ευρωζώνη δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει με αυτό το τρόπο. Συνεπώς αυτό που χρειαζόμαστε είναι κοινός έλεγχος των προϋπολογισμών στις χώρες του ευρώ και μια κοινή δημοσιονομική, φορολογική και οικονομική πολιτική» σημείωσε ο Γκάμπριελ και υπερασπίστηκε την πρότασή του για κοινή ανάληψη χρεών από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης αντικρούοντας την κριτική μελών του κυβερνητικού συνασπισμού: «Μας καταλογίζουν ότι είμαστε υπέρ της κοινής ανάληψης χρεών. Μα η κοινή ανάληψη είναι ήδη γεγονός. Η κυρία Μέρκελ έχει προχωρήσει σιωπηρά σε κοινή ανάληψη των χρεών χωρίς όμως να το λέει ανοιχτά στους πολίτες. Η καγκελάριος αποσιωπά ότι η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος για τα μέτρα που λαμβάνονται στις χώρες σε κρίση».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σημείωσε πως υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή αλλά αυτή οδηγεί σε μικρότερη ευρωζώνη: «Μια νομισματική ένωση που περιλαμβάνει μόνο χώρες με παρόμοια δημοσιονομική, οικονομική και φορολογική πολιτική. Και αυτή θα ήταν μια ξεκάθαρα μικρότερη νομισματική ένωση. Αυτές είναι οι δύο επιλογές που έχουμε. Δεν αποτελεί λύση να μεγεθύνουμε συνεχώς τους μηχανισμούς στήριξης και να μπαίνει από την πίσω πόρτα η κοινή ανάληψη χρεών με τις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ».

«Θα πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα αν πιστεύουμε ότι θα αποκτήσουμε κοινή οικονομική πολιτική ή αν πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Σε αυτή τη περίπτωση οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα κάποιων χωρών να υποτιμήσουν το νόμισμά τους διότι αυτή είναι η μοναδική τους ευκαιρία να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Το ενδεχόμενο αυτό όμως θα πρέπει να συζητηθεί δημόσια. Δεν είναι σωστό να μη γίνονται συζητήσεις και να κρύβουμε τα πάντα κάτω από το χαλί» κατέληξε ο Γκάμπριελ.

Gauss: Ο νέος ιός που μπορεί να υποκλέψει τραπεζικές συναλλαγές



Σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία κυβερνοασφαλείας Kaspersky Lab, εντοπίστηκε ένας νέος ιός, ο οποίος έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης τραπεζικών συναλλαγών και υποκλοπής usernames και κωδικών. Ο νέος αυτός ιός φέρει το όνομα Gauss (από το όνομα του γνωστού μαθηματικού) και σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχει μολύνει πάνω από 2.500 υπολογιστές, με τους περισσότερους εξ αυτών να βρίσκονται στο Λίβανο, το Ισραήλ και τις παλαιστινιακές περιοχές.
Μεταξύ των τραπεζών που έχουν γίνει στόχος είναι η BlomBank, η ByblosBank, η Credit Libanais, η Citibank, αλλά και το σύστημα online πληρωμών, PayPal.
Πέρα από τις δυνατότητες παρακολούθησης που διαθέτει, ο Gauss μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κυβερνοπλήγματα κατά υποδομών, όπως και στην περίπτωση του Stuxnet. Ένα «τμήμα» του, στο οποίο δόθηκε η ονομασία «Godel», αντιγράφει σε δίσκους USB (οπότε δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση με το Ίντερνετ- αρκεί κάποιος να συνδέσει στον υπολογιστή- στόχο ένα USB drive με τον ιό) ένα συμπιεσμένο, κρυπτογραφημένο πρόγραμμα το οποίο αποσυμπιέζεται και ενεργοποιείται μόλις έρθει σε επαφή με το σύστημα που έχει στοχευθεί.

Η κρυπτογράφηση που χαρακτηρίζει τον Gauss είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, και η Kaspersky δεν έχει καταφέρει να την «σπάσει» ακόμα- κάτι που, σύμφωνα με αναλυτές, υποδεικνύει την «κρατική προέλευση» του ιού, καθώς, πέρα από το προφανές της απόκρυψης της προέλευσής του, ενδεχομένως να εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό: το να μην είναι εύκολο να αντιγραφεί και χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κυβερνοόπλων από αντιπάλους. Επίσης, η επιλογή των στόχων δείχνει ότι στόχος των δημιουργών του δεν ήταν η χρήση του για οικονομικό όφελος.
Μάλιστα για την εταιρεία Kaspersky Lab o Gauss μάλλον είναι τόσο εξελιγμένος και έχει τέτοιες δυνατότητες που πιστεύουν πως έχει χρηματοδοτηθεί και δημιουργηθεί από κάποια κρατική υπηρεσία.

Παγωτό που δεν παχαίνει: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις



Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον πλέον δημοφιλή και απολαυστικό καλοκαιρινό πειρασμό!

1. Ορισμοί και διακρίσεις

Ως «παγωτά» χαρακτηρίζονται τα παρασκευάσματα γάλακτος που στερεοποιήθηκαν ή πήραν τη μορφή πάστας έπειτα από κατάψυξη και προορίζονται να καταναλωθούν υπό τη μορφή αυτή.

Τα παγωτά που παρασκευάζονται με ειδική συνταγή (π.χ. με γλυκαντικές ύλες αντί για ζάχαρη) ή περιέχουν επιπλέον συστατικά (π.χ. κομμάτια φρούτων) ή είναι εμπλουτισμένα (π.χ. με βιταμίνες) χαρακτηρίζονται ως «παγωτά ειδικού τύπου». Ως «παγωμένα γλυκίσματα» ή «παγωτά γλυκίσματα» προσδιορίζονται τα προϊόντα που δεν έχουν τη χαρακτηριστική μορφή και υφή παγωτού, αλλά παγωμένου γλυκού, και δεν πληρούν τα κριτήρια που ορίζει ο κώδικας τροφίμων για να χαρακτηριστούν ως γαλακτοκομικά.

2. Σύσταση παγωτού

Τόσο στο τυποποιημένο όσο και στο χύμα παγωτό, οι βασικές πρώτες ύλες παρασκευής του είναι το γάλα και η ζάχαρη. Ανάλογα με το είδος του, ενδέχεται να περιέχει κατά περίπτωση αβγά, κακάο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, φρούτα (κομμάτια, χυμοί ή σιρόπι), κομμάτια σοκολάτας ή σιρόπι αυτής, ξηρούς καρπούς, καραμέλα κ.ά. Μπορεί επίσης να περιέχει εγκεκριμένες προσθετικές ύλες που βελτιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, όπως π.χ. γαλακτωματοποιητές - σταθεροποιητές και χρωστικές. Στην ένδειξη «Συστατικά» της διατροφικής ετικέτας των τυποποιημένων παγωτών αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του.

3. Ενεργειακή και θρεπτική αξία

Σε γενικές γραμμές, το παγωτό μάς παρέχει υδατάνθρακες, λιπαρά, πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, D, Β1, Β2 και Β12, ενώ ο μέσος όρος θερμίδων του κυμαίνεται γύρω στις 200 ανά 100 γραμμ. Βεβαίως, οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά διαφέρουν αρκετά ανάλογα με το είδος, τη σύσταση και το μέγεθος της μερίδας κάθε παγωτού. Για παράδειγμα, ένα παγωτό ξυλάκι των 90 γραμμ. με 0% λιπαρά και γλυκαντικές ύλες αντί ζάχαρης έχει περίπου 50 θερμίδες. Αντίθετα, ένας μεγάλος «πύραυλος» των 135 γραμμ. έχει περίπου 390 θερμίδες.

4. Παγωτό Ή γλυκό;

Προτιμότερο το παγωτό, γιατί έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (GI), που σημαίνει ότι δίνει ενέργεια που απελευθερώνεται πιο ήπια, αυξάνοντας έτσι πιο αργά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Εάν κάνετε δίαιτα, προτιμήστε παγωτό light (ή τύπου 0%), αφού όμως πρώτα βεβαιωθείς, διαβάζοντας τη διατροφική του ετικέτα, ότι έχει όντως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες κι όχι μόνο χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή ζάχαρη.

5. Για την ασφάλειά σου

Μην αγοράζεις παγωτό από πλανόδιους ή καταστήματα με ψυγεία εκτεθειμένα στον ήλιο. Το παγωτό πρέπει να τρώγεται άμεσα ή να μπει ταχύτατα στον καταψύκτη, πριν προλάβει να αποψυχθεί. Εάν ανοίγοντας τη συσκευασία του παγωτού διαπιστώσεις ότι το περιεχόμενο έχει συρρικνωθεί ή υπερχειλίσει, είναι πολύ μαλακό, η οσμή και η γεύση του είναι δυσάρεστες ή ότι έχουν δημιουργηθεί κρύσταλλοι στη μάζα του, μην το καταναλώσεις!

Πηγή: womenonly.gr

Η Google Earth εντόπισε "χαμένες πυραμίδες"!



Μία εικόνα που ενδέχεται να μαρτυρά την ύπαρξη «χαμένων πυραμίδων» στην Άνω Αίγυπτο εντόπισε η Google Earth, σύμφωνα με την αρχαιολόγο Άντζελα Μικόλ.

Η εικόνα δείχνει δύο κτηριακά συγκροτήματα, με μία περίεργη ομάδα αναχωμάτων, σύμφωνα με την ίδια.

Η πρώτη περιοχή στην οποία ενδέχεται να υπάρχει μία χαμένη πυραμίδα βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Αμπου Σιντέμ και η δεύτερη περίπου 90 μίλια βόρεια, κοντά στην όαση Φαγιούμ.

Οι διαιτητές στη νέα Super League



Τα ονόματα των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Super League για τη σεζόν 2012-13 ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Στους πίνακες διαιτητών της πρώτης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας υπάρχουν επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με την περασμένη περίοδο, με τρεις διαιτητές να επανέρχονται μετά από απουσίας ενός έτους και άλλους τέσσερις που θα «σφυρίξουν» για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα επανήλθαν μετά από τιμωρία οι Λαμπρόπουλος (Ηλεία), Μάνταλος (Αθήνα) και Αμπάρκιολης (Μακεδονία), ενώ ντεμπούτο στη Super League θα κάνουν οι Ιωαννίδης ( Πειραιάς), Κύζας (Δράμα), Λιαχούδης (Μακεδονία) και Μαντάκης (Ημαθία).

Αναλυτικά ο πίνακας των διαιτητών της Super League για την περίοδο 2012-13:

Καλογερόπουλος Χαράλαμπος Αθηνών
Μάνταλος Σταύρος Αθηνών
Παππάς Ανδρέας Αθηνών
Τριτσώνης Σταύρος Αθηνών
Στυλιαράς Δημήτριος Αιτωλοακαρνανίας
Ιωαννίδης Κωνσταντίνος Αργολίδας
Δελφάκης Ιωάννης Αρκαδίας
Θάνος Δημήτριος Γρεβενών
Κύζας Γεώργιος Δράμας
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος Δωδεκανήσου
Λαμπρόπουλος Μάριος Ηλείας
Μαντάκης Στέφανος Ημαθίας
Μήτσιος Χρήστος Ηπείρου
Κουκουλάκης Μιχαήλ Ηρακλείου
Κομίνης Γεώργιος Θεσπρωτίας
Κάκος Αναστάσιος Κέρκυρας
Δασκαλόπουλος Γεώργιος Κορινθίας
Αμπάρκιολης Απόστολος Μακεδονίας
Ζαχαριάδης Πραξιτέλης Μακεδονίας
Λιαχούδης Γεώργιος Μακεδονίας
Σπάθας Ηλίας Πειραιά
Ντίτσος Γεράσιμος Πρέβεζας
Βοσκάκης Μιχαήλ Ρεθύμνου
Αρετόπουλος Αλέξανδρος Τρικάλων
Δημητρόπουλος Αλέξανδρος Φθιώτιδας
Γιάχος Αθανάσιος Χίου

Ο πίνακας βοηθών της Super League για την περίοδο 2012-13:

Ακρίβος Χρήστος Αθηνών
Γεωργαράκος Νικόλαος Αθηνών
Ελευθερίου Φλώριος Αθηνών
Καρατζίκας Αντώνιος Αθηνών
Ταρανάς Αθανάσιος Αθηνών
Τουμπακάρης Ιωάννης Αθηνών
Τσολάκης Στυλιανός Αθηνών
Κωσταράς Πολυχρόνης Αιτωλοακαρνανίας
Αναστόπουλος Δήμος Αρκαδίας
Μαγιάννης Χρήστος Άρτας
Μπαλτάς Χρήστος Αχαΐας
Σωτηρόπουλος Χρήστος Αχαΐας
Χαρίσης Κοσμάς Γρεβενών
Φραγκιαδάκης Λεωνίδας Δωδεκανήσου
Σταθόπουλος Παναγιώτης Ηλείας
Τάτσης Δημήτριος Ηπείρου
Καλφόγλου Γεώργιος Θεσπρωτίας
Σταματόγλου Ιωάννης Καβάλας
Κουρομπύλια Χρυσούλα Καρδίτσας
Δημητριάδης Ιορδάνης Καστοριάς
Γεωργιάδης Γεώργιος Κοζάνης
Καρσιώτης Μιχαήλ Κορινθίας
Γκάγκας Δημήτριος Λάρισας
Βερρής Δημήτριος Λέσβου
Βασιλειάδης Λεωνίδας Μακεδονίας
Δημητριάδης Λάζαρος Μακεδονίας
Δημόπουλος Νικόλαος Μακεδονίας
Θανασακούδης Αθανάσιος Μακεδονίας
Κούλα Χασάν Μακεδονίας
Μερκενίδης Κυριάκος Μακεδονίας
Σαραιδάρης Δημήτριος Μακεδονίας
Αλεξέας Ηλίας Μεσσηνίας
Κοντιζάς Ιωάννης Πειραιά
Φαντόπουλος Νικόλαος Πειραιά
Σίπκας Ιωάννης Πέλλας
Ευθυμιάδης Δαμιανός Πιερίας
Καραισαρίδης Νικόλαος Πιερίας

Ο πίνακας παρατηρητών της Super League για την περίοδο 2012-13:

Γιαννόπουλος Γεώργιος Αθηνών
Ζωγράφος Χριστόφορος Αθηνών
Σωμαρακάκης Φραγκίσκος Αθηνών
Τεροβίτσας Βασίλειος Αιτ/νίας
Μπέγκος Δημήτριος Αργολίδας
Μπερσής Δημήτριος Αρκαδίας
Τσορτανίδης Δημήτριος Αχαίας
Καλύβας Δημήτριος Βοιωτίας
Γκαιτατζής Θεόδωρος Δράμας
Κωνσταντινίδου Ιωάννα Δυτ. Αττικής
Καλαθενός Μιχαήλ Δωδεκανήσου
Καρατζάς Χαράλαμπος Εύβοιας
Χατζής Ηλίας Καρδίτσας
Μαζαράκης Γεράσιμος Κεφαλληνίας
Γκρούτσης Δημήτριος Κορινθίας
Παπαδάκος Σπυρίδων Λακωνίας
Γιανναδάκης Εμμανουήλ Λασιθίου
Μαυρόπουλος Παναγιώτης Μακεδονίας
Βέλλιος Αθανάσιος Ξάνθης
Τσαχειλίδης Ιωάννης Πειραιά
Πολατιάν Λάζαρος Πέλλας
Νταμπώσης Δημήτριος Πιερίας
Αμυγδαλής Γεώργιος Σερρών
Σπυρόπουλος Ιωάννης Φθιώτιδας
Σίπκας Αντώνιος Φλώρινας
Μπίκας Γεώργιος Χαλκιδικής
Γρυλλάκη Σοφία Χανίων

Έδεσαν ηλικιωμένη με καλώδιο για 50 ευρώ



Τη φρίκη έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην κοινότητα Ραγίου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της από τέσσερις δράστες, οι οποίοι με τη χρήση βίας κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν.

Στη συνέχεια την έδεσαν με καλώδιο και της απέσπασαν 50 ευρώ

Στο μισό μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα



Στο μισό, σε σχέση με πέρυσι, μειώθηκε το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, στα 7.186 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012, έναντι ελλείμματος 15.022 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 25.990 εκατ. ευρώ, από 27.303 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, μειώθηκαν σε 32.609 εκατ. ευρώ, έναντι 40.862 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011.

Ισχυρός σεισμός 7,3 ρίχτερ ανοικτά της Ιαπωνίας



Με 7,3 Ρίχτερ «χτύπησε» την Ιαπωνία ο Εγκέλαδος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ούτε υπάρχουν αναφορές για θύματα οι ζημιές.

Η σεισμική δόνηση έγινε στις 05:59 ώρα Ελλάδας, στη θάλασσα του Οκότσκ, ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ρωσίας και βόρεια της Ιαπωνίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν πολύ μεγάλο, στα 579 χλμ..
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:01 ώρα Ιαπωνίας (06:00 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στ΄ανοικτά του ιαπωνικού νησιού Χοκάιντο σε βάθος 590χλμ.

Λαμία: Βόλτες με κλεμμένο αμάξι για 26χρονο



Ένας 26χρονος Ρομά, κάτοικος Λαμίας, συνελήφθη γιατί έκανε βόλτες με κλεμμένο αμάξι.
Ο26χρονος είχε αφαιρέσει το Ι. Χ. Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, από την πόλη της Άμφισσας και ανήκει σε 65χρονη ημεδαπή, η οποία είχε δηλώσει την κλοπή του προ τετραημέρου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, να κινείται στην πόλη της Λαμίας και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κλεμμένο όχημα και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας και ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Ρουπακιώτης: "Επικίνδυνη η αύξηση ρατσιστικών επιθέσεων"



Απερίφραστα καταδίκασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τη δολοφονική επίθεση εναντίον του νεαρού ιρακινού τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης κάνει λόγο για «επικίνδυνα χαρακτηριστικά που έχει αρχίσει να λαμβάνει η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε αλλοδαπούς στη χώρα μας» και προσθέτει ότι το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «με μέσα απάνθρωπης βίας».