EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακοίνωση ΣΕΛΜΑ ΜΕΤΡΟ


3 Ιουλ 2012
                                                           
                                                           Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΣΤΑ.ΣΥ συζητήσαμε όλα τα τρέχοντα θέματα (οργανόγραμμα – κανονισμός) και διεκδικήσαμε τα εξής:
- Ένταξη όλων των Υπευθύνων Σταθμών της ΑΜΕΛ στον ‘Α βαθμό.

Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι δεδομένου ότι όλοι οι Υ. Σ. στο Μετρό είναι εκπαιδευμένοι και χειρίζονται τοπικά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας θα καταχτούν στο ‘Α βαθμό.

- Νομική κάλυψη εργαζομένων στο 100% όπως αυτή διασφαλίζεται μέσα από την ισχύουσα ΣΣΕ.

Η προβλεπόμενη κάλυψη όλων των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με το κοινό ισχύει στο 100% παρέχεται από την έναρξη του περιστατικού και καλύπτει όλα τα έξοδα.

- Ετήσιο επαναληπτικό τσεκ απ εργαζομένων.

Μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασης δρομολογήθηκε εκ νέου διαγωνισμός κατά τον οποίο τη τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν οι 4 από τις 5 προσφορές με αποτέλεσμα να ακυρωθεί για λόγους διαφάνειας. Σε 15 ημέρες περίπου θα λάβει χώρα εκ νέου διαγωνισμός και μας δόθηκε η υπόσχεση πως τον ερχόμενο μήνα θα έχει λήξει το θέμα.

- Παροχές Εργαζομένων

Στο νέο οργανόγραμμα καταργείται το υπάρχον τμήμα παροχών και αυτές περνούν στη δικαιοδοσία του σωματείου.

- Κυλικείο

Μας δόθηκε η δυνατότητα να δρομολογήσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού σε συνεργασία με την αρμόδια διευθύντρια με σκοπό την ποιοτική και οικονομική διανομή σίτισης σε όλη την εταιρεία.


Επίσης μας ζητήθηκαν οι παρατηρήσεις – προσθήκες που έχουμε για τον κανονισμό εργασίας έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωσή του και καλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους το συντομότερο.
Τέλος τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της μισθοδοσίας όπως αυτή καταβάλλεται κατά τη διάρκεια που το προσωπικό σε κυλιόμενες βάρδιες κάνει χρήση κανονικής άδειας. Συμφωνήθηκε ότι η μισθοδοσία θα καταβάλλεται σε περίοδο κανονικής άδειας βάσει του ισχύοντος βαρδιολογίου όπως ορίζετε από το νόμο.

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων Ερρίκος Ντυνάν


Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν. Οι εξαθλιωμένοι οικονομικά εργαζόμενοι συνεχίζουν να κρατάνε το Νοσοκομείο ανοικτό, παρά τις κινδυνολογίες για το αντίθετο.
Μετά την ξαφνική αδιαθεσία του φυσικού Προέδρου κ Ανδρέα Μαρτίνη στις αρχές του χρόνου, ολοκληρώθηκε η θητεία του κ Χαράλαμπου Γεωργακόπουλου,  ως Προέδρου του Νοσοκομείου, ο οποίος αφού κατέβαλε συγκινητικές προσπάθειες, χάνοντας ακόμη και τον ύπνο του πολλές φορές(!), κέρδισε το χρόνο που όλοι έψαχναν μέχρι την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας, που δίνει πλέον τη δυνατότητα πώλησης, ενοικίασης κλπ, μετά από απλή έγκριση των 2/3 του θέατρου σκιών, δηλ. του 6μελούς ΔΣ του Ντυνάν (χωρίς τη συμμετοχή  πλέον των 3 στελεχών του υπουργείου Υγείας), υπό την προεδρία του επανακάμψαντος κου Μαρτίνη…
Λεφτά όμως για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δεν βρέθηκαν και οι καθυστερημένοι χειρισμοί της ομάδας του κ. Χαραμή απαιτούν ‘’πλάτη’’ επ’αόριστο με την προσδοκία αναχρηματοδότησης του δανείου της MARFIN και της καταβολής των οφειλομένων από τα χρεωκοπημένα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Τα νεότερα δεδομένα από την ενημέρωση του υφυπουργού Υγείας κ.Τιμοσίδη, κατά τη διαμαρτυρία των ιδιωτικών κλινικών όλης της Ελλάδας (20.3.12) σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ, κατέληξαν για άλλη μια φορά στο κενό.
Αντιμετωπίζουμε καθημερινά ένα εφιαλτικό οικονομικό πλαίσιο που δυσκολεύει τη ζωή μας. Ληξιπρόθεσμες οφειλές και απλήρωτα χαράτσια απειλούν την ψυχική μας υγεία, αφού  η αδυναμία κάλυψης ακόμη και βασικών καθημερινών αναγκών συνεχώς μεγεθύνεται.
Είναι πλέον έξω από τις δυνατότητές μας η επιβίωση με ελπίδες και ευχολόγια. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καλούμε τη διοίκηση να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους και να διευκολύνει με προκαταβολές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ιδιαίτερης ανάγκης χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός.
Καλούμε το ΔΣ του Σωματείου των Γιατρών να καταδικάσει συμπεριφορές ιατρών που τρομοκρατούν κινδυνολογώντας καθημερινά για απολύσεις προσωπικού. Κάτι τέτοιο πυροδοτεί αντιδράσεις σε μια ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα και δεν εξυπηρετεί την εργασιακή ηρεμία.
Καλούμε τον Γενικό Διευθυντή κ.Χαραμή να υπογράψει άμεσα την νέα επιχειρησιακή σύμβαση με γνώμονα τη συμμετοχή του ανθρωπίνου δυναμικού στην όλη προσπάθεια  και όχι τον υπολογισμό του σαν κόστος.
Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση  ότι δεν θα περιμένουμε καρτερικά την άφιξη του όποιου στρατηγικού επενδυτή ή Σαουδάραβα μεγιστάνα. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος σε βάρος μας, γιατί απλά δεν αντέχουμε και δεν θα δεχθούμε κανένα εκβιασμό λόγω της γενικότερης κατάστασης ύφεσης.
Τονίζουμε  την ανάγκη ο καθένας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ξεκινώντας από τον Πρόεδρο κ Ανδρέα Μαρτίνη  που φέρει και την ευθύνη για τη σημερινή δραματική κατάσταση του ‘’δικού του παιδιού’’.
Oι χειρισμοί της Διοίκησης οδηγούν το Ντυνάν στο λουκέτο.

Ανακοινωση ΟΑΣΑ

Ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Η Google ρίχνει αυλαία για την υπηρεσία Google Video



Η Google μετά το YouTube αποφάσισε να ρίξει την αυλαία για τη δημοφιλή υπηρεσία Google Video.
Η υπηρεσία της Google Video που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, έμεινε ... πίσ, καθώς η εταιρεία εξαγόρασε το YouTube και δεν είχε πλέον λόγο λειτουργίας.
Επίσης η εταιρία θα τερματίσει και το iGoogle και οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου του επόμενου έτους.
Επίσης ετοιμάζεται να διακόψει τη λειτουργία και άλλων υπηρεσιών όπως είναι το iGoogle, Google Mini, Google Talk Chatback και Google Symbian Search App ενώ δίνει περιθώριο σε όλους τους χρήστες μέχρι την 1η Νοεμβρίου για να κατεβάσουν τα δεδομένα τους από αυτές.

Καταψήφισε τη συνθήκη ACTA το Ευρωκοινοβούλιο



Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία τη Συμφωνία ACTA με 478 ψήφους κατά και μόλις 39 ψήφους υπέρ. “Είναι μια μεγάλη επιτυχία του... Ευρωκοινοβουλίου αλλά και της κοινωνίας των πολιτών. Είναι γνωστό πως η Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης, γνωστή ως ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών, αφού δεν τέθηκε ποτέ σε δημόσιο διάλογο, ενώ απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ιδιωτικότητα των χρηστών του Διαδικτύου και γενικότερα περιστέλλει τις διαδικτυακές ελευθερίες" δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. “Μέσα σε ελάχιστες μέρες κατατέθηκαν πάνω από 2.500.000 υπογραφές, ενώ όλοι οι ευρωβουλευτές δέχθηκαν δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους από ευαισθητοποιημένους πολίτες που τους καλούσαν να μην κυρώσουν την Εμπορική Συμφωνία ACTA. Αυτή η μεγάλη κινητοποίηση πολιτών του παγκόσμιου χωριού είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει την άποψη πολλών ευρωβουλευτών και να δημιουργήσει μια συμμαχία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο που πέτυχε την καταψήφιση της ACTA”.

Η ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την απόρριψη αυτής της συμφωνίας. Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας οι πράσινοι ευρωβουλευτές έστειλαν με αφίσες και μπλουζάκια το μήνυμα μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο: “Η δημοκρατία νίκησε, η ACTA έφυγε”. Επιβραβεύονται η καμπάνια και οι δράσεις της Ομάδας των Πράσινων, τόσο μέσα στην Ολομέλεια όσο κι εκτός από την αρχή σχεδόν των διαπραγματεύσεων.

Κατά της ACTA είχαν επίσης ταχθεί η επιτροπή Εμπορίου (ΙΝΤΑ - Διεθνούς Εμπορίου) με τη σχετική έκθεση της και τέσσερις ακόμα επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου με τις γνωμοδοτήσεις τους (DEVE - Ανάπτυξης, JURI - Νομικών Θεμάτων, LIBE - Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις, ITRE- Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας).

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, η ευρωβουλευτής των Πειρατών και υπεύθυνη της Ομάδας των Πράσινων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία για τα θέματα της ACTA, Αμέλια Andersdotter (Σουηδία), δήλωσε:

"Η ACTA ανήκει από σήμερα στην ιστορία. Η Ομάδα των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία διατύπωσε τις ανησυχίες της σχετικά με αυτή τη συμφωνία από την αρχή των αδιαφανών διαπραγματεύσεων, όπως και ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών. Χαιρετίζουμε την υποστήριξη μιας αποφασιστικής πλειοψηφίας βουλευτών σήμερα για την απόρριψη της ACTA. Αυτή είναι μια δίκαιη και δημοκρατική απάντηση στη μαζική κινητοποίηση των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά της ACTA. Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία των δεδομένων και την ελευθερία στο Διαδίκτυο, υπήρχαν εξίσου θεμιτές ανησυχίες σχετικά με τις δυνητικά εκτεταμένες επιπτώσεις της ACTA στα θεμελιώδη δικαιώματα, την ελευθερία του διαδικτύου και τη πρόσβαση σε ζωτικά φάρμακα.

"Η ψηφοφορία αυτή αποτελεί ορόσημο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και για την πολιτική συζήτηση σχετικά με τη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή. Η ΕΕ πρέπει να αρχίσει τώρα ένα ειλικρινή διάλογο για τα πνευματικά δικαιώματα. Μια καλή αρχή θα ήταν να αναγνωρίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια σαρωτική, ενιαία προσέγγιση για την ενίσχυση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αντ 'αυτού, υπάρχει ανάγκη να αξιολογηθούν οι ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαφορετικοί οικονομικοί τομείς και οι διάφορες πτυχές της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ πρέπει να αναπτυχθούν εξατομικευμένες λύσεις για τους τομείς αυτούς. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η μεταρρύθμιση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα προς αυτή τη κατεύθυνση".

Λίγα λόγια για την ACTA

Η ACTA είναι μια διεθνής εμπορική συμφωνία που αποσκοπεί στην δημιουργία διεθνών προτύπων για την επιβολή του νόμου σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Για την ακρίβεια, ο τίτλος της συμφωνίας υπαινίσσεται ότι αφορά πλαστά αγαθά όπως φάρμακα ή απομιμήσεις ειδών πολυτελείας. Παρόλα αυτά, το εύρος της είναι πολύ μεγαλύτερο και αναμένεται να επηρεάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα αγαθά στο διαδίκτυο και τις γενικότερες τεχνολογίες της πληροφορίας. 22 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν την ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement), μια αμφιλεγόμενη διεθνή εμπορική συμφωνία που καλύπτει ζητήματα παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας και όχι μόνο. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από το 2007 από ένα "συνασπισμό προθύμων" πίσω από κλειστές στο ευρύ κοινό πόρτες, αλλά με έγγραφά που είχαν πρόσβαση διαπιστευμένοι σύμβουλοι που "επιτρεπόταν να έχουν πρόσβαση στη γνώση"

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου όπως αυτός ορίζεται από τις σχετικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η δικαιωματικά άμεση και πλήρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη δική της διαδικασία συναίνεσής του.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, το Κοινοβούλιο ενέκρινε μία Έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας τον Δεκέμβριο του 2008 και δύο ψηφίσματα, το Μάρτιο και το Νοέμβριο του 2010. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χορήγησης άδειας, τέσσερις Επιτροπές έχουν υιοθετήσει θέσεις (positions papers) για την ACTA που παρέχουν τις απόψεις τους στην αρμόδια επιτροπή που κατέληξε στην τελική έκθεση που τέθηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ιουλίου του 2012. Το Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε τη συγκατάθεσή του, επομένως η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί.

Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει νόμος της ΕΕ χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όλων των χωρών-μελών, με τη σημερινή καταψήφιση της δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ στην Ευρώπη, τουλάχιστο στη σημερινή της μορφή.

Δράσεις της Ομάδας των Πράσινων

Η Ομάδα των Πράσινων είχε εγκαίρως εστιάσει την προσοχή της στην αντιμετώπιση αυτής της συνθήκης κι έτσι οι Ευρωβουλευτές της Ομάδας Διαδικτύου (Internet Core Group) αποφάσισε στις 25 Φεβρουαρίου 2010 τη δημιουργία μιας θεματικής ομάδας εργασίας αφιερωμένη στην οργάνωση, τον συντονισμό και την ανάπτυξη των Πρασίνων θέσεων για την ACTA. Για να υποστηρίξει και να προωθήσει το κοινοβουλευτικό της έργο, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο "Δρω για την ACTA" (Act on Acta), με παράλληλο σκοπό να διευκολύνει τη συνεργασία και την προβολή των διαδικτυακών κοινότητων και ΜΚΟ.

Ζητείται Υπουργός Οικονομικών: Η αγγελία που σαρώνει στο Facebook

Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού υπουργός Οικονομικών αναζητείται αλλά δεν βρίσκεται, οι χρήστες του διαδικτύου δεν χάνουν το χιούμορ τους.



Δείτε την "αγγελία" που σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο Facebook και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διότι ο Έλληνας δε χάνει το χιούμορ του ποτέ.

Alfa Romeo 4C: Ένα θαύμα γεννιέται!


Alfa,Romeo,4C 

Λίγοι μόλις μήνες απομένουν έως ότου η εντυπωσιακή Alfa Romeo4C πατήσει τους τροχούς της στους δρόμους της Ευρώπης ανατρέποντας με την παρουσία της τα δεδομένα στην κατηγορία των 2θέσιων σπορ αυτοκινήτων.

Έχοντας παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2011 και για δεύτερη φορά το φθινόπωρο του ίδιου έτους στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σ’ έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χρωματισμό (Fluid Metal), η εκθαμβωτική AlfaRomeo 4C βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά προ των πυλών των αγορών της Γηραιάς Ηπείρου. Με τους ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας να έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη της παραγωγής της μέσα στο 2013, το 2θέσιο compact supercar της μιλανέζικης φίρμας υιοθετεί την παραδοσιακή για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης αρχιτεκτονική «κίνηση πίσω - κινητήρας στο κέντρο», έχοντας μήκος πολύ κοντά στα 4 μ. και μεταξόνιο λιγότερο από 2.400 χλστ. Οι διαστάσεις αυτές από τη μία μεριά τονίζουν τα «συμπαγή» χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και από την άλλη εστιάζουν στην ευελιξία και τον σπορτίφ του χαρακτήρα, μαζί φυσικά με τις μοναδικές σχεδιαστικές γραμμές, τόσο εντός όσο και εκτός, που κυριολεκτικά ξεχειλίζουν από γνήσιο ιταλικό στιλ.



Η Alfa Romeo 4C Concept χρησιμοποιεί τεχνολογία και υλικά που προέρχονται από την εντυπωσιακή 8C Competizione, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και η κίνηση στους πίσω τροχούς), καθώς επίσης και χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα, πιο «γήινα» μοντέλα της Αlfa Romeo, που πωλούνται αυτή τη στιγμή. Μερικά από αυτά είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.7500 TBiάμεσου ψεκασμού, το «ξηρού» τύπου και διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Alfa TCT κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και ο επιλογέας του συστήματος D.N.A που αφορά στην τροποποίηση των δυναμικών χαρακτηριστικών αυτοκινήτου. Ο 4κύλινδρος κινητήρας της 4C, χάρη στην τεχνολογία αιχμής που υιοθετεί, όπως η άμεση έκχυση καυσίμου στον θάλαμο, ο διπλός και συνεχόμενος χρονισμός των βαλβίδων, ο σύγχρονος υπερσυμπιεστής και το επαναστατικό σύστημα ελέγχου σάρωσης που εξαφανίζει την υστέρηση του τούρμπο, αποδίδει πάνω από 200 ίππους χαρίζοντας μοναδικές συγκινήσεις και εντυπωσιακές από κάθε σκοπιά επιδόσεις. Συνδυασμένος με το ξηρού τύπου, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Alfa Romeo, καταφέρνει να επιταχύνει το ιταλικό… γλυπτό από τα 0 έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.




Η Alfa Romeo 4C Concept διαθέτει σοφιστικέ ανάρτηση, με διπλά ψαλίδια εμπρός και γόνατα MacPherson πίσω, που εξασφαλίζουν κορυφαίο κράτημα και απόλυτα έλεγχο του αυτοκινήτου, στοιχεία που ευνοούνται από την εξαιρετική σχέση βάρους/ισχύος καθώς και από την κατανομή βάρους 40% στον εμπρός και 60% στον πίσω άξονα. Όπως ήταν αναμενόμενο όταν αναφέρετε κανείς σε μια καθαρόαιμη κατασκευή με τα λογότυπα της Alfa Romeo, η 4C ακολουθεί τη λογική του περιορισμού του βάρους, η οποία κατέστη δυνατή με τη χρήση ανθρακονημάτων ακόμη και σε δομικά σημεία του πλαισίου. Το εν λόγω υλικό εγγυάται για την εξαιρετική ακαμψία που προσφέρει, κάτι που ασφαλώς έχει το δικό της θετικό αντίκτυπο στον τομέα της οδικής συμπεριφορά. την ίδια στιγμή, το πίσω υποπλαίσιο, καθώς και οι ζώνες ελεγχόμενης απορρόφησης της ενέργειας σε περίπτωση σύγκρουσης, έχουν δεχθεί εκτεταμένη προσθήκη αλουμινίου, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στο βάρος του αμαξώματος, που περιορίζεται στα μόλις 850 κιλά.



Όπως όλα δείχνουν, η νέα Alfa Romeo 4C είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο, με εντυπωσιακή σιλουέτα και ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις, που στο σύνολο του δανείζεται στοιχεία από την μακρόχρονη παράδοση της φίρμας στην κατηγορία των σπορ. Ένα 2θέσιο σπορ αυτοκίνητο, με άλλα λόγια, που μας ταξιδεύει πίσω στις ρίζες της μιλανέζικης φίρμας, όταν η ισχύς και η αναλογία κιλών/ίππο ήταν το κλειδί για ένα απολαυστικό στην οδήγηση όχημα.










  

4troxoi.gr

VW ASG

VW,ASG 
Ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το ASG των πέντε σχέσεων, κάνει την εμφάνισή του στο Volkswagen up!
Το νέο κιβώτιο, που έχει αναπτυχθεί από τον Όμιλο για το up! και που προφανώς θα βρει εφαρμογή σταδιακά σε όλα τα μίνι μοντέλα πόλης που θα κατασκευάζει στη συνέχεια, θα είναι διαθέσιμο τόσο με τις τρίθυρες, όσο και με τις πεντάθυρες εκδόσεις στα επίπεδα εξοπλισμού Move up! και High up! (συμπεριλαμβανομένων και των εκδόσεων BlueMotion Technology).  

 
Στο νέο κιβώτιο των 30 κιλών, με το οποίο το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου σε σύγκριση με την χειροκίνητη έκδοση αυξάνεται μόνο κατά τρία κιλά, υπάρχουν οι επιλογές D (Drive), N (Neutral), R (Reverse), όχι όμως και P (Park). Επίσης, τιμόνι με paddle shift δεν είναι διαθέσιμο στο up!.
Οι εκπομπές ρύπων CO2 στην ατμόσφαιρα βρίσκονται στα 103 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο για το up! των 60 ίππων, ενώ για το αντίστοιχο μοντέλο με τους 75 ίππους αυτές ανέρχονται στα 105 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Toyota RAV4 2013: Με το βλέμμα στο αποδοτικότερο μέλλον


 

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, πλέον, για το μέχρι σήμερα γνωστό RAV4. H επόμενη γενιά του ιδιαίτερα δημοφιλούς SUV της Toyota πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες.

Αν και το βαριά καμουφλαρισμένο αμάξωμά του νέου RAV4 δεν αποκαλύπτει τις σχεδιαστικές του ιδιαιτερότητες, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων.

Όπως και στη σημερινή του γενιά, το ιαπωνικό SUV θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται και ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Νέοι, μικρότερου κυβισμού κινητήρες βενζίνης και diesel θα διαμορφώνουν την γκάμα του με σκοπό τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο εξοπλισμός, κυρίως σε ότι αφορά την άνεση, καθώς το RAV4 θα υιοθετήσει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που συναντά κανείς στο νέο Yaris και το οποίο περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- έγχρωμη οθόνη αφής και κάμερα οπισθοπορείας.

Το νέο RAV4 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2013 και συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Εντυπωσιακή επίθεση των Anonymous


Η «λεγεώνα» των χάκερς, έχει ανεβάσει μηνύματα υβριστικού περιεχομένου προς την αστυνομία, ενώ στο κεντρικό τους μήνυμα αναφέρουν:
"Γεια σου Διεθνές Κέντρο επιχειρήσεων. Όπως βλέπετε, κάποια μέλη των Lulz ήταν εδώ. Πλέον, ίσως φτιάξετε το σύστημα ασφαλείας σας και φυσικά σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείται κωδικούς από text.
Πραγματικά, από εσάς περιμέναμε περισσότερα (σς. Εννοούν στον τομέα της ασφάλειας).
Θα έπρεπε να μας περιμένετε!!
Αυτή η επίθεση, πραγματοποιήθηκε από … Σσσς… δεν λέμε, οι Ομοσπονδιακοί παρακολουθούν.
Μπορεί να σας έχουμε υποκλέψει «ευαίσθητα στοιχεία», μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει…
Εμείς πιστεύουμε πως αυτή είναι η πραγματική διασκέδαση (να μην ξέρετε αν σας υποκλέψαμε).
Οι Anonymous θα ζουν για πάντα και θα δρουν στη μνήμη των χαμένων μας αδελφών!"
an11
an1
an2

Anonymous: Επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή των εκλογών;

Επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή των εκλογών απειλούν να πραγματοποιήσουν οι Anonymous, ενώ προβαίνουν σε μια αποκάλυψη.
Στην αρχή του βίντεο ο ομιλητής με τη γνωστή μάσκα των Anonymous  κάνει λόγο για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και για την συγκάλυψη σκανδάλων, ενώ στη συνέχεια προβάλλονται αποσπάσματα και φωτογραφίες από την ανάκριση των κατηγορούμενων ως μελών των Πυρήνων της φωτιάς.

Σε βίντεο που ανάρτησαν χτες στο vimeo.com (το οποίο τώρα δεν υπάρχει, έχει αποσυρθεί), οι γνωστοί χάκερ κάνουν λόγο και για μια αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στην κατοχή της απόρρητα ντοκουμέντα από μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη. Στο βίντεο περιέχονται ηχητικά ντοκουμέντα, εικόνες και βίντεο από τρεις διαφορετικές υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη, τις υποθέσεις τρομοκρατίας, Siemens καθώς και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τους Anonymous, δείχνουν ότι "η Γερμανία ασκεί την εξουσία στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελέγχει την κυβέρνηση, τους υπουργούς, τις εφημερίδες, την τηλεόραση".

Αναφέρουν ότι τα εν λόγω στοιχεία τα έκλεψαν μετά από επίθεση στους servers της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και σκοπεύουν να τα στείλουν στο Wikileaks.

Και καταλήγοντας οι γνωστοί χάκερ αναφέρουν ότι "οι επερχόμενες εκλογές είναι ένα ψέμα που είναι προορισμένο να εξαπατήσει τους πολίτες", και γι’ αυτό όπως αναφέρεται στο βίντεο οι Anonymous θα επιτεθούν την ημέρα των εκλογών, δηλαδή την Κυριακή, στους servers του υπουργείου Εσωτερικών…
Ωστόσο, δεν είναι αποδειχθεί ακόμα ότι το βίντεο προέρχεται από τους Anonymous μιας και οι συγκεκριμένοι χάκερ δεν συνηθίζουν να προαναγγέλλουν με ακρίβεια τα χτυπήματά τους.
Θα χτυπήσουν ή όχι το υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή των εκλογών .... Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!

                                                                                                    Πηγη: madata.gr    Ειρήνη Ν.

Οι Anonymous χτύπησαν την γερμανική πρεσβεία!

Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τη δημοσίευση ενός οκτάλεπτου βίντεο, που λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει «τραβηχτεί» μέσα στο γραφείο του ανακριτή Δημήτρη Μόκκα, κατά τη διάρκεια συμπληρωματικής απολογίας του καταδικασμένου για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χάρη Χατζημιχελάκη, στις αρχές του περασμένου μήνα. Στο ανακριτικό γραφείο εκείνη τη στιγμή (πέρα από τον ανακριτή και τον απολογούμενο) βρίσκονται ο συνήγορος υπεράσπισης Φραγκίσκος Ραγκούσης και η γραμματέας. Το βίντεο φαίνεται ότι έχει «τραβηχτεί» από κρυφή κάμερα, καθώς η μαγνητοσκόπηση της διαδικασίας απαγορεύεται ρητά και θα μπορούσε να τεθεί θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι προφανή: Ποιος βιντεοσκόπησε την ανάκριση και για ποιον λόγο;

Η όλη υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ, καθώς σύμφωνα με τους Anonymous το βίντεο αυτό περιήλθε στην κατοχή τους έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν κατά των υπολογιστών της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα! Αν ισχύει κάτι τέτοιο (πέρα από τις προφανείς σοβαρότατες πολιτικές προεκτάσεις), ένα άλλο ερώτημα που αυτόματα γεννάται είναι γιατί η διπλωματική αντιπροσωπία της Γερμανίας στη χώρα μας δείχνει τόσο... έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεση της τρομοκρατίας. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι χάκερ που εμφανίζονται σαν Anonymous, κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατάφεραν να υποκλέψουν συνολικά 17 gigabyte αρχείων (έγγραφα και βίντεο από ανακρίσεις) που δείχνουν την ανάμειξη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις (χωρίς να διευκρινίζουν ποιες) που χειρίζεται η ελληνική Δικαιοσύνη και αφορούν την τρομοκρατία. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι αυτά τα αρχεία θα ανέβουν σύντομα στο Wikileaks! Από την πλευρά της γερμανικής πρεσβείας πάντως χθες δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για επίθεση χάκερ στους υπολογιστές της πρεσβείας.

«Πρόκειται για μια φοβερή υπόθεση, που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Να δούμε επιτέλους ποιος παρακολουθεί ποιον» τόνισε χθες στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης. «Πλήττονται ευθέως η έννοια της Δικαιοσύνης και οι θεσμοί της. Στόχος αυτών που έκαναν κάτι τέτοιο είναι να παγιδεύσουν τον ανακριτή, ο οποίος φαίνεται να μη γνωρίζει ότι βιντεοσκοπείται. Εγώ προσωπικά θα κινηθώ νομικά εναντίον αυτών που το έκαναν» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση αρκετών εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Απειλούν να χτυπήσουν το site των εκλογικών αποτελεσμάτων

Ραντεβού για τις 10 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών έδωσαν χθες με ηχογραφημένο μήνυμα που «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο οι Anonymous! Στόχος του ραντεβού είναι ένας και ήδη προκαλεί πονοκέφαλο στις ελληνικές αρχές: Οι υποδομές του υπουργείου Εσωτερικών μέσω των οποίων θα μεταδίδονται τα εκλογικά αποτελέσματα ανά την επικράτεια! Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους ακριβώς αλλά και τι μεγέθους θα είναι η επίθεση, αλλά πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε σχετικά θέματα αναφέρουν ότι ήδη οι χακτιβιστές έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές και το «χτύπημα» θα είναι εντυπωσιακό, είτε με αποκάλυψη δεδομένων είτε με επιθέσεις τύπου DDoS.


Νίκος Δεμισιώτης

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, πατέρα Μάξιμο Ιβηρίτη, με αφορμή τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται για τέταρτη μέρα στο Άγιο Όρος.

«Θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Είμαστε μαζί σας σε ό,τι χρειαστείτε», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.